Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΦΕΙΣ ΕΤΣΙ;
"Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Διοικητικών Διαδικασιών και διεκπεραίωσης ενεργειών για την εκτέλεση έργων σε εργασιακά περιβάλλοντα" 

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΚΕ ΕΥΘΥΜΙΟΥ;;;; ΜΗΠΩΣ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΚΟΜΠΙΟΥΤΟΡΑΣ ΜΑΣ;

Κύριε Ευθυμίου,

Με μεγάλο ενδιαφέρον διαβάσαμε και με ικανοποίηση απαρτίσαμε την απάντησή σας.

Για τις απόψεις σας, τους σχολιασμούς σας, την κρίση σας σχετικά με τα γραφόμενα μας δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο.

Οι απόψεις - ακόμα και των υβριστών μας - φιλοξενούνται στην Πλατεία και κρίνονται από τον αναγνώστη της.

Θα μείνουμε όμως στα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και εκεί έχουμε να πούμε δύο κουβέντες:

1. Οι αναρτήσεις της διαδικασίας πρόσληψής σας στην Διαύγεια:
 Έχετε πάρει ΑΔΑ όπως λέτε. Μάλιστα μας κοινοποιείται τους 2 ΑΔΑ:  ΒΣΠΟΩΗΔ - 491 και ΒΜ72ΩΗΛ-5ΞΥ.

Με αυτούς αναζητήσαμε ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ τα αναρτημένα έγγραφα για να σας ζητήσουμε δημόσια συγνώμη.

ΟΜΩΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΔΙΑΥΓΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ 2 ΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ:ΒΑΛΑΜΕ ΤΡΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ - ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΑΔΕΣ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ!
ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΤΙΠΟΤΑ!

Πού είναι κε Ευθυμίου; Μήπως πήρατε ΑΔΑ και .... "ξεχάστηκε" η ανάρτηση;
Διότι αν συμβαίνει αυτό δεν έχουμε κάνει εμείς "σενάρια επιστημονικής φαντασίας" αλλά κάποιοι δεν έχουν κάνει (εκόντες - άκοντες) σωστά την δουλειά τους!
Και βέβαια τα περί "ψευδών" σας επιστέφονται με το ίδιο γραμματόσημο.

  • 2.Η ειρωνεία σας περί πιθανού ενδιαφέροντός μου για πρόσληψη στην θέση του συμβούλου, σας επιστρέφεται επίσης. Βέβαια με την άγνοια περί των νόμων και των διαδικασιών που προφανώς έχετε δεν γνωρίζετε ότι ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ δεν μπορεί να διοριστεί σε μετακλητή θέση του δήμου του.
ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΣΑΣ Η ΕΝΔΟΜΥΧΗ ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΠΟΤΕ ΘΕΣΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ, σε αντίθεση με εσάς που πολλές φορές το επιχειρήσατε και τελικά .... διοριστήκατε;
  • 3. Μιλάτε για δυνατότητα κατάθεσης πιθανής ένστασης στον διορισμό σας από την πλευρά μου - που δεν θα έκανα ποτέ - δεν στρέφομαι εναντίον ΠΡΟΣΩΠΩΝ, αλλά θα ζήταγα οπωσδήποτε να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδιακασίες και βέβαια θα ζητούσα να παραιτηθείτε από το Δ.Σ. την ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΦΛΥΑ ΑΕ . Αγνοείται ότι αυτή γίνεται μόνο εντός προβλεπομένων  προθεσμιών που φροντίσατε έντεχνα να έχουν εξαντληθεί, πριν δημοσιοποιηθεί η πρόσληψή σας. (ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΑΡΤΗΣΑΤΕ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΛΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ;) Γιατί διοριστήκατε τον Δεκέμβριο και η πρώτη ανάρτηση που θπάρχει στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ με το όνομά σας (μισθολογική κατάσταση) είναι .... τον Απρίλιο;;;;
  • 4.Η νομιμότητα της συνέχισης παρουσίας μετακλητού υπαλλήλου στο ΔΣ της εταιρίας βεβαίως και πρέπει να απασχολήσει τα αρμόδια θεσμικά και ελεγκτικά όργανα.
 Με εγκαλείτε όμως και από πάνω, ότι δεν έχω κάνει ένσταση ούτε για την παρουσία σας στο ΔΣ της ΦΛΥΑ, ενώ καλώς γνωρίζετε πότε  ενημερώθηκα από την ιδιαιτέρα του κ. Δημάρχου για τον δισυπόστατο ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟ ρόλο σας.

Διότι το μέλος του ΔΣ της ΦΛΥΑ λαμβάνει ακόμα - από όσο γνωρίζω - έξοδα παράστασης.
Τα μέλη του ΔΣ της είναι τα μόνα πολιτικά πρόσωπα του δήμου που διατηρούν ακόμα αυτό το προνόμιο. Ούτε τα μέλη της Οικ. Επιτρ, της Επιτ.Ποιοτ. Ζωής αλλά ακόμα και του δημοτικού συμβουλίου δεν έχουν αυτό το .... προνόμιο.

Άρα δεν είναι αληθές ότι η συμμετοχή σας στο ΔΣ της ΦΛΥΑ είναι άνευ αμοιβής. 
Αλλά και χωρίς αμοιβή να είναι συμμετέχετε σε ένα διοικητικό συμβούλιο δημοτικού φορέα ΑΡΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. 
Εκτός αν η ΦΛΥΑ δεν είναι δημοτικός φορέας. 
Είναι ή δεν είναι τέλος πάντων για εσάς; 
ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ!

Μήπως όμως ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ - ΠΟΥ "δεν είστε ίδιοι" με τους άλλους- τα έξοδα παραστάσεως ΔΣ.;
Απ' όσο βλέπω στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ τέτοια απόφαση κατάργησης δεν υπάρχει άρα ισχύουν τουλάχιστον μέχρι σήμερα αυτά που ξέρω.

(Κατάργηση που εμείς δεν προτείνω σε καμία περίπτωση  να κάνετε. Εμείς που είμαστε "άλλοι" ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ και ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ την ΑΣΠΡΗ - ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ αποζημίωση των αιρετών, για να μπορούν να αφιερώνουν τον αναγκαίο χρόνο στις υποθέσεις του δήμου. Εσείς άλλα λέγατε πριν και άλλα κάνετε τώρα που τα προνόμια είναι δικά σας.).

Όσα αφορούν την λειτουργία της Επιτροπής των Κοινωνικών Δομών είναι ανάξια απάντησης από την πλευρά μας. Γνωρίζουν ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ  ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΕΚΕΙ και ότι δεν υπάρχει τίποτα από όσα έχουμε γράψει που να αμφισβητείται σοβαρά.

Δεν περιμένουμε να μας ζητήσετε συγνώμη εσείς κε ΕΥΘΥΜΙΟΥ για τα περί "ψεμάτων", δεν το κάνατε ούτε για την υπόθεση ΔΟΥΖΕΝΗ που μας είπατε ψεκασμένους ενώ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ και ΤΡΑΓΙΚΑ από τις εξελίξεις.

Δυστυχώς το αλλάθητο που χρόνια διεκδικούσατε για τους εαυτούς σας στην πόλη, την ιδιοκτησία της συνεπειας και της ανιδιοτέλειας πλέον ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΦΟΡΟΥΝ

Σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα του κ. Άγγελου Νταβία

Αγαπητέ κ. Νταβία
Δεν παρακολουθώ το μπλογκ σας συστηματικά ως εκ τούτου άργησα να ενημερωθώ για όσα ψευδή και συκοφαντικά αναφέρετε σε διάφορα δημοσιεύματά σας σχετικά με τον διορισμό μου στη θέση του Ειδικού Συμβούλου του Δημάρχου.
Προφανώς η ορθότητα των ισχυρισμών σας θα αποδειχθεί στο δικαστήριο όπου και θα προσφύγω.
Είμαι όμως αναγκασμένος να απαντήσω στους ισχυρισμούς σας ώστε να ενημερώσω τους πιθανούς αναγνώστες σας.

- Ισχυρίζεστε ότι «ο Κώστας Ευθυμίου διορίστηκε πριν αρκετές μέρες ειδικός συνεργάτης του δημάρχου και πληρώνεται από το δήμο». Είναι απορίας άξιο πως δεν αντιληφθήκατε κάτι που το γνωρίζουν εκατοντάδες άτομα δηλαδή ότι το συγκεκριμένο γεγονός δεν έγινε το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2015 αλλά στις 22/12/2014. Είναι πιθανό αυτό να μην ταίριαζε μα τα υπόλοιπα φανταστικά σενάρια που γράφετε περί σύγκρουσης με την κ. Μάζη, περί εκπροσώπησης από εμένα του Δήμου στην επιτροπή που επιλέγει τους ωφελουμένους στις κοινωνικές δομές του Δήμου (στην οποία και δεν έχω βέβαια παραστεί ποτέ) και διάφορα άλλα ανάξια λόγου. Σε κάθε περίπτωση σενάρια επιστημονικής φαντασίας μπορείτε να γράφετε. Να συκοφαντείτε με ψεύδη όχι.

- Ισχυρίζεστε ότι για τον διορισμό μου «δεν υπάρχει απόφαση αναρτημένη στη Διαύγεια.» Αυτό το εμπλουτίζετε με διάφορους σχολιασμούς όπως: «και βέβαια ουδέποτε υπήρξε η προβλεπόμενη προκήρυξη της θέσης στο site του δήμου – έστω και για τυπικούς λόγους» «Η διαύγεια και η διαφάνεια πέθαναν στο Δήμο Χαλανδρίου για χάρη του Ευθυμίου» ή «κράτησαν μυστικό το διορισμό για να παρέλθει η προβλεπόμενη προθεσμία υποβολής ένστασης».
Λυπάμαι που θα σας διαψεύσω αλλά:
Στις 30/10/2014 αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με ΑΔΑ ΒΣΠΟΩΗΔ -491 (βλέπετε ότι υπάρχει ΑΔΑ;) ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  για την πλήρωση μιας θέσης Ειδικού Συμβούλου.
Στις 31/10/2014 η πρόσκληση μάλιστα δημοσιεύτηκε και σε τοπική εφημερίδα.
Η απόφαση πρόσληψής μου (17/11/2014) επίσης αναρτήθηκε δημόσια στη Διαύγεια (ΑΔΑ ΒΜ72ΩΗΛ-5ΞΥ) αλλά και στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (αρ. 1962/17/12/2014). Νομίζω ότι τα στοιχεία δεν επιδέχονται αμφισβήτησης και φυσικά την ίδια περίοδο μπορούσατε να κάνετε, από αίτηση για να προσληφθείτε ως Ειδικός Σύμβουλος έως ένσταση εάν πιστεύατε ότι κάτι δεν πήγε καλά.
Σχετικά με την τήρηση τις νομιμότητας κατά τη διαδικασία έχει αποφανθεί και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής που κάνει το σχετικό έλεγχο (βλέπε ΦΕΚ διορισμού) καθώς βέβαια και η Επίτροπος η οποία αποφαίνεται για το σύννομο της διαδικασίας κατά την έγκριση του πρώτου εντάλματος. Να σημειώσω ότι όλα αυτά μπορούσατε να τα διαπιστώσετε με μια απλή αίτηση προς τις υπηρεσίες του Δήμου. Άλλωστε και ως δημοτικός σύμβουλος θα μπορούσατε να το θέσετε στο Δημοτικό Συμβούλιο και να λάβετε τις αντίστοιχες απαντήσεις. Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε ότι με αυτόν τον τρόπο δεν συκοφαντείτε μόνο εμένα ή το Δήμαρχο αλλά το σύνολο των σχετικών με τη διαδικασία υπαλλήλων, που τους παρουσιάζετε να συμπράττουν σε παράνομες πράξεις.

- Ισχυρίζεστε επίσης ότι κατά την πρόσληψή μου δεν υπήρξε περιγραφή του αντικειμένου της εργασίας μου. Πάλι ψεύδεστε γιατί η δημοσίευση της πρόσκλησης ήταν σαφής. «Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Διοικητικών Διαδικασιών και διεκπεραίωσης ενεργειών για την εκτέλεση έργων σε εργασιακά περιβάλλοντα». Ως εκ τούτου η εμπλοκή μου με τις υπηρεσίες του Δήμου για εξορθολογισμό των διαδικασιών λειτουργίας τους, η παρακολούθηση προτάσεων για Ευρωπαϊκά προγράμματα, του προϋπολογισμού κλπ  ή η διεκπεραίωση συγκεκριμένων έργων για τα οποία ζητά τη γνώμη μου ή την εμπειρία μου ο Δήμαρχος, είναι δεδομένη και επιβεβλημένη. Αυτό όμως είναι εντελώς άσχετο με την υποκατάσταση των αιρετών η οποία φαντάζεστε ότι συμβαίνει.
Για αυτό το τελευταίο επικαλείστε και το άρθρο 163 του ν. 3584 που αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται ο σύμβουλος να ασκεί διοικητικό έργο. Μάλιστα αυτό το επικαλείστε για δύο λόγους.
Για το φανταστικό σενάριο που έχετε κατασκευάσει σχετικά με τις κοινωνικές δομές και για τη θητεία μου σαν μέλος του ΔΣ στη Φλύα.
Όσον αφορά το Δήμο πράγματι ο ειδικός σύμβουλος δεν ασκεί διοικητικό έργο. Και για αυτό το λόγο καμία διοικητική πράξη που έχει εκδοθεί από το Δήμο δεν φέρει την υπογραφή μου (πιστεύω να καταλαβαίνετε τι εννοεί ο νομοθέτης όταν αναφέρεται σε διοικητική πράξη).
Όσον αφορά τη θητεία μου στο ΔΣ της Φλύα, ούτε από τον ισχύοντα νόμο, ούτε όμως από αποφάσεις του Eλεγκτικού Συνεδρίου προκύπτει κάποιο ασυμβίβαστο. Πριν προβείτε στη συγγραφή ευφάνταστων σεναρίων θα μπορούσατε να προβάλετε την ένστασή σας προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση όπως κάνατε και όταν συγκροτήθηκε το ΔΣ της Φλύα (για διαφορετικό λόγο φυσικά). Τότε απορρίφθηκε. Εάν δικαιωθείτε στη νέα σας ένσταση ευχαρίστως θα παραιτηθώ. Άλλωστε η θητεία μου στο ΔΣ, για να προλάβω τυχόν νέα ευφάνταστα σενάρια, είναι άνευ χρηματικής αμοιβής.
Για τα περί καθεστωτικών, καργαριστερών, ομερτά, συμφερόντων και άλλων εμετικών που συνοδεύουν τις αναρτήσεις σας, προφανώς και δεν έχω σκοπό να σας απαντήσω. Μου είναι απόλυτα σαφές ότι προσπαθείτε απεγνωσμένα να ψαρέψετε στα βρώμικα νερά που κατασκευάζετε εσείς ο ίδιος, κάποιους από αυτούς τους συμπολίτες μας που θεωρούν «ότι όλοι ίδιοι είναι». Λυπάμαι που θα σας διαψεύσω για άλλη μία φορά. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Ημερίδα με θέμα «Για να μη θαλασσώνουν τα νερά» με κεντρικό ομιλητή το Μανώλη Γλέζο, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής

 
Μανώλης Γλέζος: «Κάστρο με νερό, άπαρτο κάστρο»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες ημερίδα με τον εύγλωττο τίτλο:

«Για να μη θαλασσώνουν τα νερά», με αντικείμενο τα φράγματα ανάσχεσης των χειμάρρων, τον εμπλουτισμό των υδροφορέων, την αντιμετώπιση των πλημμυρών και της διάβρωσης του εδάφους.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, ήταν ο Μανώλης Γλέζος. Στην εισήγησή του, αφού έκανε αναφορά στην άρρηκτη σχέση του ανθρώπου με τη φύση και ειδικά με το νερό, αναφέρθηκε στις χρήσεις του νερού στην καθημερινή ζωή, στη βιομηχανία, στην αλιεία, στην αναψυχή, αλλά και στις μεθόδους που χρησιμοποιεί η εφαρμοσμένη επιστήμη για να το διαχειριστεί, όπως π.χ. τα φράγματα.

Ειδική αναφορά έκανε, τέλος, και στις προοπτικές που δίνει ο τομέας διαχείρισης του νερού, όπως είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας που είναι αναγκαίες για τη στελέχωση υπηρεσιών, οι οποίες εμπλέκονται με τη διαχείριση αυτού του ζωτικού στοιχείου, ώστε να είναι πολύτιμος σύμμαχος της κοινωνίας και της οικονομίας, και όχι πηγή διακινδύνευσης. Όπως ανέφερε εμφατικά «Η Ελλάδα μαστίζεται από τις πλημμύρες, υποφέρει από τη λειψυδρία και χάνει κάθε χρόνο καλλιεργήσιμο έδαφος, ίσο με έκταση της Πάτμου».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΝΟΓΛΩΣΣΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥΗ Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλανδρίου βρέθηκε πάλι και φέτος αντιμέτωπη με ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα. Την επιλογή του Υπουργείου Παιδείας να μην καλύπτει τα έξοδα και να εξαναγκάζει τους μαθητές των λυκείων, πανελλαδικά, να αγοράσουν με δικά τους έξοδα τα βιβλία που είναι απαραίτητα για την διδασκαλία ξένων γλωσσών.

Στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής όλα τα μέλη που συμμετείχαμε εκφράσαμε την τοποθέτησή μας να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση όλων των διδασκόμενων. Θεωρώντας συνταγματική υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας να παρέχει όλα τα σχολικά εγχειρίδια.

Για το συγκεκριμένο θέμα που επαναλαμβάνεται, μας φαίνεται αδιανόητο να χρειαστεί να επιχειρηματολογήσουμε για το πόσο σημαντικά είναι τα μαθήματα ξένων γλωσσών στη σημερινή κοινωνία. Κι αναρωτώμενοι, τί διακριτό έχουν τα ξενόγλωσσα βιβλία; Ανησυχούμε, αν στο μέλλον θα περικοπούν τα συγγράμματα κι από άλλα μαθήματα.

Η συστηματική υποβάθμιση μαθημάτων, όπως αυτά των Αγγλικών, Γαλλικών κ.α. και γενικότερα της δημόσιας εκπαίδευσης έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες:

Πρώτον, είναι άδικη οικονομικά, την στιγμή που οι φόροι τα τελευταία χρόνια έχουν πάει στα ύψη, με τα χρήματα των φορολογούμενων να μετατοπίζονται από ουσιαστικές κοινωνικές λειτουργίες, σαν την εκπαίδευση, σε άλλους τομείς.

Δεύτερον, στρέφει τους μαθητές στον ιδιωτικό τομέα για την απόκτηση βασικών ικανοτήτων με αποτέλεσμα την έμμεση ιδιωτικοποίηση ενός πολύ σημαντικού κοινωνικού αγαθού.

Τέλος, οξύνει και παγιώνει τις κοινωνικές ανισότητες μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, αφού π.χ. η αγορά ενός βιβλίου αγγλικών επιβαρύνει πολύ περισσότερο ποσοστιαία μία φτωχή οικογένεια.
Από την μία, αντιλαμβανόμενοι έτσι την έκταση του προβλήματος και συνυπολογίζοντας ότι η πολιτική λιτότητας δημιουργεί μέχρι και προβλήματα ανθρωπιστικής φύσεως. Κι από την άλλη, πιστεύοντας πως παρότι το Υπουργείο οφείλει να αναλάβει το κόστος, μέχρι τότε η επιτροπή αν μπορεί, δεν γίνεται να μην επιλύει προβλήματα που θεωρεί στοιχειώδη. Αποφασίσαμε για την νέα σχολική χρονιά να καλύψουμε από τα χρήματα της Σχολικής Επιτροπής τα βιβλία για όλους τους μαθητές του Χαλανδρίου και να διεκδικήσουμε αυτά τα χρήματα από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού για την εκπαίδευση.

Αυτή η δυνατότητα μας δίνεται λόγω του εξορθολογισμού των δαπανών που επιτεύχθηκε πέρσι χωρίς να μείνουν ακάλυπτες οι ανάγκες των σχολείων και λόγω των ποσών με τα οποία τροφοδοτεί τον τελευταίο χρόνο ο δήμος Χαλανδρίου τις Σχολικές Επιτροπές του. Ωστόσο οφείλουμε να αναφέρουμε ότι οι πόροι που δίνονται στις Σχολικές Επιτροπές από το κράτος, πολλές φορές δεν επαρκούν για την κάλυψη ζωτικών αναγκών, όπως η θέρμανση, η ηλεκτροδότηση κ.α.. Για αυτό και διεκδικούμε η μεταφορά αρμοδιοτήτων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, να συνοδεύεται από την αυτονόητη αύξηση του ποσού του κρατικού προϋπολογισμού προς τους δήμους.

Ανεξάρτητα από αυτό όμως, τα χρήματα των σχολικών επιτροπών δεν προορίζονται για την αγορά συγγραμμάτων αλλά για λειτουργικές δαπάνες. Υπεύθυνο για τα βιβλία και για την μη παροχή τους στα σχολεία είναι το κεντρικό κράτος. Σύμφωνα και με το Ν.1566/1985 ούτως ή άλλως όλα τα βιβλία πρέπει να διανέμονται δωρεάν.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου μας, συντάσσει αυτό το κείμενο για να διαμαρτυρηθεί απέναντι στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας.

Υποστηρίζοντας το αίτημα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Χαλανδρίου και άλλων πόλεων και διεκδικώντας μαζί τους, την δωρεάν παροχή των βιβλίων ξένων γλωσσών στα Λύκεια.

Η δημοσιοποίηση του κειμένου προκύπτει επίσης, από την επιδίωξη να ενημερώνονται όλοι οι δημότες πάνω σε κομβικά εκπαιδευτικά ζητήματα που τίθενται, και να μπορούν να συμμετέχουν πιο ουσιαστικά στον πολιτικό διάλογο στην πόλη μας.


ΣΧΟΛΙΟ: 
Τα boldαρίσματα δικά μας.
 
Εκφράζουμε δημόσια την ικανοποίησή μας γι΄αυτή την απόφαση αλλά και για τον τρόπο που ενημερώνονται γι' αυτήν επίσημα οι πολίτες και τα πολιτικά ζητήματα που αναδεικνύονται.
Είπαμε στα σχολεία και τον αθλητισμό κάτι καλό έχει αρχίσει να γίνεται.  
Ελπίζουμε να παγιωθεί.

Ο ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ...

Ο Έλληνας είναι γενικά αντιφατικός τύπος.
Ζώντας επί χρόνια μέσα στην νιρβανα του νεοπλπουτισμου και της καταναλωσης εθιστηκε σε ενα τροπο ζωης που ειναι αδυνατον να συνεχιζε να ειχε.Ποιο ηταν το μοντελο αναπτυξης στην ελλαδα μεχρι χθες?
Λιγοι παραγουν πολλοι καταναλωνουν και οι περισσοτεροι καθονται....
Ολοι θα εχουμε στο περιβαλον μας ατομα τα οποια η ειχαν βολευτει σε καποια αργομισθια στο ευρυτερο δημοσιο η ησαν συνταξιουχοι στα 45- 50 χρονια τους η ειχαν καποιο η καποα ακινητα και τα νοικιαζαν και πολλες αλλες περιπτωσεις αργοσχολιας...Ολοι αυτοι ομως υπολογισαν χωρις τον ξενοδοχο...Ξενοδοχος στην περιπτωση μας δεν ειναι αλλος απο την ΕΕ και την συμετοχη μας στο ευρω..Ολοι αυτοι νομιζαν οτι θα μπορουν αεναως να εισπρατους απο τις παχουλες τους αγελαδες και αυτες να κατεβαζουν αοκνα το γαλα τους στον αιωνα των αιωνων...αμην...
Θα κτυπανε δηλαδη τις καρτες τους αλλοι στις διαφορες δημοσιες υπηρεσιες και αυτοι θα πινουν καφε στο κολωνακι..[γνωριζω σχετικες περιπτωσεις]..Η παλι θα καρπωνονται συνταξεις 2000-3000 τον μηνα στα σαραντα πεντε τους επειδη εκβιασαν απεργωντας το δημοσιο και αυτο υποταγμενο στις βουλες της εκαστοτε εξουσιας θα τους ικανοποιουσε ολα τα αιτηματα γιοα καθαρα ψηφοθηρικους λογους..Και τελος οι λεγομενοι εισοδηματιες οι οποιοι νοικιαζαν ντουβαρια σε επιχειρηματιες η σπιτια σε ιδιωτες και ζουσαν πλουσιοπαροχα αυτοι και οι οικογενειες τους ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!!!
Ολοι αυτοι πανηγυριζαν και ψηφιζαν επι σειρα ετων πασοκ-νδ βαυκαλιζομενοι οτι ειναι μερος ενος κολπου που δεν θα τελειωσει ΠΟΤΕ!!
Οι πρωτοι τριγμοι του σαπιου αυτου οικονομικου μοντελου αρχισαν δειλα-δειλα να παρουσιαζονται μετα τους ολυμπιακους αγωνες του 2004....Η Νεα Ταξη Πραγματων μετα το παρτυ αποφασισε ξαφνικα να τραβηξει την πριζα και να αφησει τι ψευτικο παιχνιδακι που λεγεται ελλαδα χωρις ρευμα και χωρις πριζα ωστε να επαναφορτισει και να συνεχισει να κινειται ξανακαι ξανα και παλι απ την αρχη...
The game is over...Το πειραματοζωο της Νεας ταξης πραγματων ειναι και παλι εδω προθυμο να ξαναδωσει την παρασταση του στην παγκοσμια σκηνη προς γνωση κα συμορφωση...
Ζαλισμενοι και αμαθοι οι τεμπεληδες της ευφορης κοιλαδας τρωνε την μια σφαλιαρα μετα την αλλη αλλα δεν σαστιζουν απο αυτο που χρονια τωρα τους εμαθε το διευθαρμενο συστημα της διαπλοκης...Στην ουσια δεν θελουν να αλλαξουν τιποτα ουτε στην ζωη τους ουτε στην χωρα..Απλα ψαχνουν σωτηρες θεοσταλτους τους οποιους ομως συντομα μετατρεπουν σε αποδιοπομπαιους τραγους και δωστου απ την αρχη σε μια διαδικασια χιλιοπαιγμενη και ανουσια και με προδιαγεγραμμενο τελος....Αγγελος , εξαγγελος ...γερμενος πανω σε ενα δεκανικι...
Αυτο δε το θεατρο του παραλογου θα παιζεται και θα ξαναπαιζεται μεχρις οτου και ο τελευταιος τεμπελης της τηςστερφας πλεον κοιλαδας ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ να παρει την τυχη του στα χερια του με σοβαροτητα ΟΡΓΑΝΩΣΗ και ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ!!!!!!!!!!!

Συνάντηση Περιφερειάρχη Αττικής – αντιπροσωπείας της ΑΕΚ


 Ενημερωτική συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου με αντιπροσωπεία της Δικέφαλος 1924 ΑΕ, της ΠΑΕ ΑΕΚ και της Ερασιτεχνικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα της ΑΕΚ, παραβρέθηκαν επίσης: η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας, Κοσμάς Παπαχρυσοβέργης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Θόδωρος Σχινάς και ο εντεταλμένος για ζητήματα Αθλητισμού, Σπύρος Πάντζας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση εκ μέρους των παραγόντων της ΑΕΚ σχετικά με το γήπεδο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου επανέλαβε την πάγια θέση της Περιφερειακής Αρχής ότι η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων οφείλει να σέβεται το νομικό πλαίσιο, το περιβάλλον, τους πολεοδομικούς κανόνες. Και δεύτερον ότι όλα θα περάσουν μέσα από διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, τις ερασιτεχνικές ομάδες και ανταποδοτικότητα στην αυτοδιοίκηση

ΙΑΣΩ General: Προσφορά προληπτικού ελέγχου για την Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης (Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015), το ΙΑΣΩ General πιστό στην προσπάθειά του για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με την αξία της πρόληψης, προσφέρει triplex φλεβών κάτω άκρων και κλινική εξέταση από εξειδικευμένους αγγειοχειρουργούς στη συμβολική τιμή των 26 Ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 210-6502020 από την Τρίτη 13 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου (08:00 -16:00) και να προγραμματίσουν το ραντεβού τους. Σημειώνεται ότι η προσφορά αφορά συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο ανωτέρω έλεγχος συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση και κατά συνέπεια στην αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν παθολογικών καταστάσεων στις φλέβες των κάτω άκρων, όπως είναι η φλεβική ανεπάρκεια (φλεβίτιδα, κιρσοί) που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές φλεβικής θρόμβωσης ή πνευμονικής εμβολής. Η φλεβοθρόμβωση αφορά όλες τις ηλικίες, τόσο άντρες όσο και γυναίκες και τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσει ποικίλουν (πρήξιμο και έντονος πόνος στο πόδι, πυρετός κ.λπ.). Στις περιπτώσεις που δεν εμφανίζει συμπτώματα, μπορεί να διαγνωστεί με έγχρωμο υπερηχογραφικό έλεγχο (triplex).

ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων – Νίκη στην πρεμιέρα του Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκάκι Παμπαίδων (κάτω των 8 ετών) Αττικής 2015

Εξωραϊστικός – Επιμορφωτικός – Φιλανθρωπικός
Αθλητικός Σύλλογος Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος»
ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ 14 & ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ – 15235 ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

http://anovrilissia.blogspot.com


ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων – Νίκη στην πρεμιέρα του Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκάκι Παμπαίδων (κάτω των 8 ετών) Αττικής 2015!!!

Για να δείτε το δελτίο τύπου και φωτογραφίες από τη σπουδαία νίκη των παιδιών του ΕΕΦΑΣ Άνω Βριλησσίων «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» στην πρεμιέρα του Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκάκι Παμπαίδων (κάτω των 8 ετών) Αττικής 2015 ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!!!

Ο Γενικός Γραμματέας
και εκπρόσωπος του σκακιστικού τμήματος του Συλλόγου

Αλέξανδρος Γιαννακούλιας
τηλ: 6992299943
mail: alex_giannak@yahoo.gr