Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου: «Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων»

Η  Μαρία Αμδρούτσου είναι - κατά την ταπεινή μας γνώμη - μια Δήμαρχος που αξίζει να παρακολουθεί κανείς τις πρωτοβουλίες της και αυτό ξέρουν συνεργάτες μου ότι το λέω από τότε που ήρθα σε πρώτη επαφή με το έργο της σε σεμινάριο της Δημόσιας Σχολής Δημόσιας Διοίκησης για την αυτοδιοίκηση που είχα παρακολουθήσει.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΦΑΡΟ ΕΛΠΙΔΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ!!!!!
(από το epoli.gr)

Ανακοίνωση της Δημάρχου Αγ. Δημητρίου, Μαρίας Ανδρούτσου, για τους συμβασιούχους της Υπηρεσίας Καθαριότητας, σε συνέχεια της απόφασης – στήριξη προς αυτού, του Δημοτικού Συμβουλίου: 


«Η απόφαση του  Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία κρίνεται ως αντισυνταγματική η παράταση των συμβάσεων εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. και η πληρωμή των αποδοχών τους κατά το χρονικό  διάστημα αυτό, δημιουργεί μείζον ζήτημα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεδομένου ότι πρόκειται για προσωπικό απολύτως αναγκαίο, χωρίς το οποίο οι υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων είναι αδύνατο να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.
Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, όπως έπραξε και το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με γνώμονα ακριβώς αυτό: την προστασία του αστικού περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, και εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία (Ν. 4325/2015, Ν.4351/2015 και Ν. 4429/2016), παρέτεινε τις συμβάσεις των εργαζομένων, χωρίς να επιβαρύνει τους δημότες με αύξηση των ανταποδοτικών τελών.
Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες που προσφέρουν σήμερα τις υπηρεσίες τους ως συμβασιούχοι στον κρίσιμο τομέα της καθαριότητας στην πόλη μας και προσλήφθηκαν όλοι με τις προβλεπόμενες διαδικασίες από το ΑΣΕΠ, ανέρχονται σε 78 άτομα επί συνόλου 148 (53% περίπου των εργαζομένων).

Καλύπτουν δε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και κάθε ενέργεια απόλυσής τους και απαίτησης επιστροφής δεδουλευμένων αποδοχών, συνιστά τεράστιο κοινωνικό ζήτημα και υποδηλώνει ένα ανεύθυνο και ανάλγητο κράτος.
Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές. Όταν όμως η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με μείζονα προβλήματα αυτού του τύπου, η Νομοθετική, η Εκτελεστική και η Δικαστική Εξουσία, οφείλουν εγκαίρως -χωρίς βεβαίως να υπεισέρχονται η μία στις αρμοδιότητες της άλλης- να συντονίζονται για την αντιμετώπισή τους.
Αυτό ζητάει άλλωστε και ο πολίτης: μια συντεταγμένη πολιτεία που θα δίνει λύσεις στα προβλήματά του.
Κρίσιμοι τομείς, όπως είναι αυτός της καθαριότητας της πόλης, πρέπει να διατηρήσουν το δημόσιο χαρακτήρα τους και να στελεχώνονται με μόνιμο και επαρκές προσωπικό, που θα εργάζεται με ασφάλεια και όχι σε καθεστώς ομηρίας και αβεβαιότητας.
Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, στηρίζει τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, καλεί την κυβέρνηση να φέρει άμεσα νομοθετική ρύθμιση, να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου και να μονιμοποιήσει όλους τους συμβασιούχους».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΑΝΤΙΝΑΣ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ


Ο Γιώργος Θωμάς, αφού ενημερώθηκε από την ΠΛΑΤΕΙΑ, όπως ο ίδιος είπε στο δημοτικό συμβούλιο (τουλάχιστον ένας μας ΚΑΤΑΝΟΜΑΖΕΙ εκεί μέσα) και αφού ζήτησε ενημέρωση και από την Πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας της Ρεματιάς, έθεσε το θέμα της λειτουργίας του κυλικείου του θεάτρου της ρεματιάς σε ολοήμερη βάση ως καφετέριας με τραπεζάκια στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Κατά την συζήτηση της ερώτησης του Γ. Θωμά στο δημοτικό συμβούλιο τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της αντιπολίτευσης - που ενέκριναν τους όρους διακήρυξή του διαγωνισμού καντίνας που μετατράπηκε σε καφετέρια δεν είπαν κουβέντα.
ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ!

(Όπως μας ενημέρωσε άλλος δημοτικός σύμβουλος ο "πλειοδότης" στο κυλικείο - που βρίζει την ΠΛΑΤΕΙΑ, που ανέδειξε το θέμα  - είναι υιός υπαλλήλου του δήμου).

Εχθές ο Γιώρος Θωμάς έστειλε email στην Πρόεδρο του Συλλόγου Ρεματιάς που της ζητάει την (με αριθ. Πρωτ. 649/12-6-2017) επιστολή για το θέμα που έχει αναρτήσει ήδη ο Νίκος Κομπότης στην ΠΛΑΤΕΙΑ, ενώ κοινοποιεί στον Σϋλλογο και επιστολή του προις την Πρόεδρο του ΔΣ όπου ζητάει νομιμοποιητικά έγγραφα.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΩΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ:

Γεώργιος Θωμάς

Δικηγόρος
Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου
Χαλάνδρι 22-6-2017

Προς

Κ. Σιμο Ρουσσο Δήμαρχο Χαλανδρίου
Κ. Σεργιο Γκακα , Αντιδήμαρχο Χαλανδρίου

Αγαπητέ κ Δήμαρχε
Αγαπητε κ αντιδήμαρχε

Σε συνέχεια της χθεσινής ερώτησης μου στο Δημοτικό Συμβούλιο για το ζήτημα της λειτουργίας του καφε με τραπεζάκια και ομπρέλες έξω, στη ρεματιά , δίπλα από το θέατρο, και επειδή φημολογείται ότι αυτό λειτουργεί χωρίς άδεια, παρακαλώ να μου αποσταλούν τα παρακάτω νομιμοποιητικά της λειτουργίας έγγραφα.


1. Η οικοδομική άδεια κατασκευής του καταστήματος

2. Αν δεν εχει εκδοθεί ποτέ οικοδομική άδεια , η πράξη τακτοποίησης – νομιμοποίησης της κατασκευής

3. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου κατασκευής / τακτοποίησης του καταστήματος

4. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου ανάπτυξης των τραπεζοκαθισματων,

5. Tον φορέα στον οποίο πληρώνει ο μισθωτής τέλος χρήσης κοινόχρηστου (;) χώρου για την αναπτυξη τραπεζοκαθισμάτων

6. Τον αριθμό μετρητή της ΔΕΗ από τον οποίο ηλεκτροδοτείται αποκλειστικά το κατάστημα, και αν αυτός έχει δηλωθεί στο όνομα του μισθωτή.

7. Τον αριθμό παροχής ΕΥΔΑΠ από την οποία υδροδοτείται αποκλειστικά το κατάστημα

8. Τις χρήσεις γης του χώρου και αν αυτές προβλέπουν την λειτουργία KΥΕ

9. Το πιστοποιητικό πυρασφάλειας του καταστήματος.

10. Την άδεια λειτουργίας του καταστήματος ή αντίγραφο της ηλεκτρονική υποβολής - γνωστοποίησης της λειτουργίας από τον μισθωτή προς τον Δημο

11. Τους φορείς αδειοδοτησης προς τους οποίους κοινοποίησε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου την γνωστοποίηση λειτουργίας
Γιώργος Θωμάς

Με αφορμή το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης!

Άρθρο του Σπύρου Κότσια
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14ης ΜΑΗ
Με την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup έκλεισε η «δεύτερη αξιολόγηση» του τρίτου προγράμματος το οποίο ως γνωστών συνομολόγησε με τους τοκογλύφους, μετά «από σκληρές και επίπονες προσπάθειες» ο κ Τσίπρας και το οικονομικό του επιτελείο.

Έμπλεος χαράς και υπερηφάνειας ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «τώρα ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο στις αγορές, για το οριστικό τέλος, σε ένα χρόνο από σήμερα, των προγραμμάτων στήριξης και των μνημονίων που τα συνοδεύουν». «Ανοίγει ο δρόμος για την οριστική έξοδο από την κρίση» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ υπογράμμισε το γεγονός ότι «Πήραμε αυτό που διεκδικούσαμε, αλλά και αυτό που δικαιούμασταν». Ανάλογες διθυραμβικές δηλώσεις έκαναν και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες ο κ Τσακαλώτος, επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας, ο κ Χουλιαράκης ο δεύτερος στην τάξη διαπραγματευτής, φυσικά ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Κυρίαρχο στοιχείο όλων των δηλώσεων υπήρξε η πεποίθηση ότι το τέλος του προγράμματος το καλοκαίρι του 2018 θα σημάνει και το τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας.

Η Χώρα από τον Αύγουστο του 2018 θα μπορεί να δανείζεται από τις αγορές , αφού το χρέος θα έχει καταστεί διαχειρίσιμο. Η Κυβέρνηση δεν προλαβαίνει να μαζεύει επαίνους από το ιερατείο της ΕΕ, τους επικεφαλης των «θεσμών», από την επικεφαλής του ΔΝΤ κ.Λαγκάρτ. Ακόμη και ο αρχηγός των «κακών» Σόϊμπλε εκφράστηκε θετικά για τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών, χωρίς φυσικά να λογαριάζει τον Ελληνικό Λαό.

Δεν θα πέσουμε και εμείς στην παγίδα να προβούμε σε μια ατελέσφορη κριτική της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ της Κυβέρνησης και των τοκογλύφων δανειστών. Αυτό είναι έργο της μνημονιακής αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος αλλά και μερικών «προοδευτικών» κατά τα άλλα δημοσιογράφων, αναλυτών της κοινής γνώμης και δημοσιολόγων οι οποίοι ενώ επί της ουσίας δεν διαφωνούν, προσπαθούν να βρουν τρόπους για να εκφράσουν τη διαφοροποίησή τους σε ζητήματα δευτερεύουσας σημασίας, χωρίς να θίγουν τον πυρήνα της μνημονιακής πολιτικής της Κυβέρνησης, και να αμφισβητούν τα αντιλαϊκά μέτρα τα οποία παίρνονται με τη μορφή των προαπαιτουμένων για να προχωρήσουν οι «αξιολογήσεις» και να μπορέσουμε να πάρουμε τη δόση την οποία θα επιστρέψουμε στους τοκογλύφους δανειστές.

Εμείς εκείνο πρέπει να επισημάνουμε, ώστε να το καταλάβουν καλά οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και όσοι άλλοι θίγονται από την εφαρμογή αυτής της πολιτικής, είναι ότι με άλλους όρους και προϋποθέσεις αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση την ανάπτυξη και με άλλους όρους όλοι εμείς. Για την προσφάτως προσχωρήσασα στο Νεοφιλελευθερισμό «Αριστερή» Κυβέρνηση ανάπτυξη σημαίνει η κρατική περιουσία να περιέλθει στα χέρια ιδιωτών που διαθέτουν υποτίθεται τα κεφάλαια για να την αξιοποιήσουν, το ξεπούλημα όλων των δημόσιων επιχειρήσεων σε ιδιώτες αλλά και σε φορείς άλλων κρατών, υπερκέρδη στο τουριστικό κύκλωμα που λυμαίνεται το τουριστικό προϊόν της χώρας και συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα για τους εργαζόμενους, η εξαφάνιση των μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών. O θάνατος του εμποράκου αποτελεί για την Κυβέρνηση πρώτη προτεραιότητα.

Η εφαρμογή του αναπτυξιακού» μοντέλου της Κυβέρνησης προϋποθέτει την ολοσχερή κατάργηση του κοινωνικού κράτους και την αντικατάστασή του με στοχευμένες παροχές σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες, τις συνεχείς μειώσεις των συντάξεων και την αποδοχή από την Κυβέρνηση της άποψης των οικονομικών δολοφόνων του ΔΝΤ, ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη είναι μια αντιπαραγωγική δαπάνη. Η στρεβλή αντίληψη της μείωσης του εργατικού κόστους προκειμένου να διευκολυνθεί η δημιουργία επενδύσεων, οδήγησε σε μεροκάματα πείνας και σε διαιώνιση της ύφεσης. Η φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού συνεχίζεται. Το ΑΕΠ από το 2010 μέχρι το 2016 μειώθηκε κατά 26,12% και από 237,6 δις έχει περιοριστεί στο 175,6δις . Οι Έλληνες έγιναν κατά 62 δις ευρώ το χρόνο φτωχότερη.

Η Ανεργία αποτελεί το μεγάλο αγκάθι στο αφήγημα της Κυβέρνησης για το τέλος των μνημονίων και τον τερματισμό της κρίσης. Η μείωση της είναι ελάχιστη, οι δε θέσεις εργασίας στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι μερικής απασχόλησης και κακοπληρωμένες , γι’ αυτό και πολλοί νέοι επιστήμονες φεύγουν αναζητώντας μια καλύτερη τύχη σε χώρες του εξωτερικού.

Το στρεβλό αναπτυξιακό αφήγημα της Κυβέρνησης είναι αδύνατον να οδηγήσει τη χώρα εκτός κρίσης και πολύ περισσότερο να φέρει ανάπτυξη. Η πατρίδα μας με ευθύνη ενός ασήμαντου και εξαρτημένου πολιτικού προσωπικού είναι καταδικασμένη, τουλάχιστον μέχρι το 2060, να αποτελεί χώρα μειωμένης κυριαρχίας μετατρεπόμενη, με τα μέτρα που μας επιβάλλουν το ΔΝΤ, η ΕΕ, οι αποχαλινωμένες γερμανικές ελίτ , σε ειδική οικονομική ζώνη.

Πίσω από τις επικοινωνιακές φανφάρες των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η αδυσώπητη πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί: η χώρα παραδίδεται μνημονιοδέσμια για άλλα 43 χρόνια, έως το 2060, ο εθνικός πλούτος θα ξεπουληθεί συνολικά, οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι καθίστανται χρήσιμοι επιβιώσαντες, και οι επόμενες γενιές Ελλήνων πολιτών σύγχρονοι δούλοι των αδυσώπητων διεθνών κεφαλαιακών υπερσυγκεντρώσεων. Όσοι, σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουν να πανηγυρίζουν ή είναι ανόητοι, ή τέλος πάντων έχουν επιλέξει στρατόπεδο.

Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου:ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ & ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

Το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Χαλανδρίου ρίχνει την αυλαία του με δύο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου :
  •  Τη Μουσική Συναυλία Μαθητικών Συγκροτημάτων του 1ου Λυκείου Χαλανδρίου σε συνεργασία με το Μουσικό Λύκειο Παλλήνης και ειδικούς προσκεκλημένους το συγκρότημα “The Statycs”, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 25 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα γιορτάσουν το τέλος των εξετάσεων και του σχολείου υπό τους ήχους της ροκ και garage punk μουσικής.
  • Το Θερινό Σινεμά με την προβολή μαθητικών ταινιών μικρού μήκους, το οποίο αναβλήθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών, και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 27 Ιουνίου στις 9:00 μ.μ.
 
Σας περιμένουμε….

ΕΚΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΣΑΤΙΡΙΚΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ - 25/06/2017

ΑΘΗΝΑ - ΧΟΛΑΡΓΟΣ – Κυριακή 25/06/2017 – 19:30 - Κυπριακή Σατιρική Θεατρική

Παράσταση:

«Οι Εξουσιάζουσες»


Τόπος: Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού, Περικλέους 55, Χολαργός

Ημερομηνία: Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 – 19:30Οργάνωση: Ε.Κ.Ε., Κίνηση για την Προβολή και Προώθηση του Κυπριακού Πολιτισμού

Με τη στήριξη: του Δήμου Παπάγου – Χολαργού και του Σπιτιού της Κύπρου Είσοδος Ελεύθερη
Θεατρική Ομάδα ΡΟΔΑ - Καλλιτεχνικό πρόγραμμα - καλοκαίρι 2017

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017


ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ


Η θεατρική Ομάδα ΡΟΔΑ ιδρύθηκε από τη Μαρία Περετζή πριν από 26 χρόνια. Έκτοτε η ομάδα έχει ανεβάσει θεατρικές παραστάσεις με άξονα παγκόσμιους μύθους και έχει πραγματοποιήσει μουσικές συναυλίες κυρίως με τη μουσική του Έλληνα φιλόσοφου του Πόντου Γκουρτζίεφ (Γεώργιος Γεωργιάδης, 1866-1949).

Η ΡΟΔΑ με τη καθοδήγηση της Μαρίας Περετζή μελετάει μέσα από το θέατρο και τη μουσική τις φιλοσοφικές ιδέες του Γκουρτζίεφ σε ένα πρακτικό και βιωματικό επίπεδο.

ΘΕΑΤΡΟ ΡΟΔΑ
ΔΥΟ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ


το διαχρονικό έπος «Γκιλγκαμές» (Έπαινος «Κάρολος Κουν» 2014)
Σκηνοθεσία: Μαρία Περετζή

28 Αυγούστου
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΒΡΑΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
«Γκιλγκαμές»

17 Σεπτεμβρίου 
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
«Γκιλγκαμές»

ΔΥΟ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

η νέα συναυλία της μουσικής ομάδας ΡΟΔΑ με έργα Γκουρτζίεφ / ντε Χάρτμαν «Καρνάκ: Το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου»
Καλλιτεχνική Διεύθυνση / Ενορχήστρωση: Μαρία Περετζή

22 & 23 Αυγούστου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
«Καρνάκ: Το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου»

7 Σεπτεμβρίου

ΜΕΝΑΝΔΡΕΙΑ 2017 ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
«Καρνάκ: Το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου»

αναρτημένα video στο youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=4zRsLsuzZuE
https://www.youtube.com/watch?v=6ksQg1KadGQ

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr
ή τηλεφωνικά στο 11876

Επίσης στα καταστήματα:
Seven Spots - Reload stores - Media Markt
Ευριπίδης βιβλιοπωλεία - Αθηνόραμα.gr

Κρατήσεις στα τηλέφωνα: 2102836763, 6976033948, 6937422456

23 IOYNIOY 1996. ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ