Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΥΙΖ ΦΟΒΕΡΟ ....

Πώς λεν τον SUPERMAN στην Κρήτη;;;Ε ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΕ ΛΕΤΕ ΒΡΩΜΟΣΤΩΜΟ ΠΑΛΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ... Γ@ΜΟΥΣΕ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΞΕΡΑΘΗΚΑ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ!


Φοιτητής έκανε σεξ στη μέση μιας πλατείας με ένα.... λιοντάρι!Φοιτητής έκανε σεξ στη μέση μιας πλατείας με ένα.... λιοντάρι!
Ένα χρόνο στη φυλακή θα περάσει ένας 24χρονος φοιτητής, ο οποίος συνελήφθη με το παντελόνι στους αστραγάλους και το αλκοόλ να ρέει άφθονο στο αίμα του, την ώρα που... έκανε σεξ με ένα μπρούτζινο άγαλμα σε κεντρική πλατεία στην Ρουζ της Βουλγαρίας.

Ο φοιτητής, Αυστριακής καταγωγής, καταδικάστηκε από δικαστήριο για προσβολή της δημοσίας αιδούς, καθώς για κακή του τύχη, όταν το μπρούτζινο λιοντάρι «μίλησε» στη λίμπιντό του, δύο αστυνομικοί έτυχε να περνούν από το σημείο.
Αν και ο 24χρονος ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο και εξήγησε ότι δεν είχε ποτέ προβλήματα με το νόμο, οι δικαστές δεν συγκινήθηκαν και τον καταδίκασαν στην ανώτατη ποινή για το συγκεκριμένο αδίκημα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/252054/foititis-ekane-sex-sti-mesi-mias-plateias-me-ena-liontari#ixzz2C1VV0pWy

Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/252054/foititis-ekane-sex-sti-mesi-mias-plateias-me-ena-liontari#ixzz2C1V36P7Z

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΙΔΑΧ) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΙΔΑΧ)
 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ

                Με εσωτερικό κείμενο που παραπλανητικά ονομάζεται « Διαθεσιμότητα – ένταξη υπαλλήλων στο Πρόγραμμα Κινητικότητας» το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβεβαιώνει την έτσι κι αλλιώς γνωστή ρήτρα του μεσοπρόθεσμου για αναγκαστικές μετατάξεις και απολύσεις υπαλλήλων.

Είναι προφανές ότι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης και της τρόικας για ένα «δήθεν» επιτελικό κράτος δεν χωρούν υπάλληλοι των κατηγοριών Δ.Ε. σήμερα και  Υ.Ε. αύριο

Οι εργαζόμενοι ΙΔΑΧ θα είναι οι πρώτοι που θα αντιμετωπίσουν το φάσμα των απολύσεων. Και αν το επιτρέψουμε δεν θα είναι οι μοναδικοί. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι πρώτες απολύσεις θα προκαλέσουν και νέο μεγαλύτερο κύμα απολύσεων. Γνωρίζουμε πως το δεύτερο κύμα απολύσεων θα φέρει υποχρεωτικά και τρίτο κύμα.

Τα μέτρα του τρίτου μνημονίου οδηγούν σε χιλιάδες απολύσεις στους ΟΤΑ και κατάρρευση των υπηρεσιών. Με αυτόν τον τρόπο θα ανοίξει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση και ανταποδοτικότητα σχεδόν όλων των υπηρεσιών των ΟΤΑ. Οι υπηρεσίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων, από την αποκομιδή μέχρι και την τελική διάθεση, οι κοινωνικές δομές, οι αθλητικές και πολιτιστικές υπηρεσίες, οι υπηρεσίες πράσινου, ηλεκτροφωτισμού κλπ, είναι στο στόχαστρο μεγάλων επενδυτικών συμφερόντων και άλλων ιδιωτών που θέλουν να επενδύσουν στη λεηλασία μιας χώρας κατεστραμμένης με πολύ φτωχό εργατικό δυναμικό.

Με τη συνέχιση και την κλιμάκωση των αγώνων μας, καλούμε τους αιρετούς να αρνηθούν κατ’ αρχήν να δώσουν στοιχεία και με κάθε τρόπο να διευκολύνουν τέτοιες πολιτικές. Οφείλουν να σταθούν απέναντι. Είναι η ώρα να αναμετρηθούν αποφασιστικά με τη λαίλαπα εξαθλίωσης της κοινωνίας.

Στόχος μας είναι να μην εφαρμοστούν τα μέτρα που ψηφίστηκαν και να ανατραπούν οι πολιτικές των μνημονίων και η κυβέρνηση που τις εφαρμόζει.

Οι Δήμαρχοι, οι αιρετοί, οι εργαζόμενοι και η κοινωνία είναι οι φορείς της συλλογικής  αντίδρασης απέναντι στις καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές και θα υπερασπιστούν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης. Απαιτούμε την άμεση σύγκλιση του συνεδρίου της ΚΕΔΕ για να αποτρέψουμε την κατάρρευση και να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές.

Το νόημα της ψήφισης των μέτρων και του Προϋπολογισμού σε μια εικόνα...

Πάνος Μαραγκός, "Έθνος", 11-11-2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ. ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ!


ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                                                                              Χαλάνδρι, 09/11/201
                   

Αγαπητοί φίλοι,

Συναισθανόμενος τις κρίσιμες στιγμές που βιώνει η πατρίδας μας, η αυτοδιοίκηση, ο δήμος και πολύ περισσότερο οι εργαζόμενοι, για τους οποίους νιώθω επιπλέον μια ιδιαίτερη ευθύνη, αποφάσισα να δεχτώ την πρόσκληση του Συλλόγου Εργαζομένων να συμμετάσχω μαζί σας στην πορεία και συγκέντρωση στην πλατεία Χαλανδρίου στις 14 Νοεμβρίου 2012, ημέρα κατά την οποία διενεργείται και η μεγάλη Πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία των ευρωπαϊκών πόλεων.

Καλώ και από τη μεριά μου όλους τους εργαζόμενους να αφιερώσουν αυτή την ημέρα στη συμμετοχή τους σε μια ειρηνική και ενωτική διαμαρτυρία. Εκτός από εργαζόμενοι πάνω απ’ όλα είμαστε Άνθρωποι και Πολίτες.

Θα ήθελα όλοι οι εργαζόμενοι που θα συμμετέχουν να ενημερώσουν έγκαιρα και με ευγένεια τους πολίτες που δεν θα μπορέσουν να εξυπηρετηθούν, εξηγώντας τους ότι ο αγώνας μας αυτός τους αφορά όλους.

Επίσης με την επιστολή μου αυτή καλώ τους Προέδρους και τα Διοικητικά Συμβούλια των ΝΠΔΔ του Δήμου μας να δείξουν την ίδια μέριμνα ώστε μαζί με τους εργαζόμενους να πλαισιώσουν την πρωτοβουλία αυτή.

με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου

Γεώργιος Κουράσης

ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 3 - ΟΠΟΥ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙΔεν δίνουν οι δήμαρχοι τη λίστα με υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα
Οι δήμαρχοι της χώρας είναι έτοιμοι να μπλοκάρουν την παροχή στοιχείων για υπαγωγή υπαλλήλων τους σε καθεστώς διαθεσιμότητας σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», καθώς θεωρούν ότι αυτό θα είναι προάγγελος απολύσεων, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Την κατάληψη στα δημαρχεία αποφάσισαν να συνεχίσουν από τη Δευτέρα και οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση με αναστολή της λειτουργίας κυρίως των γραφείων προσωπικού, που είναι αρμόδια για την αποστολή των καταλόγων με τους υπαλλήλους, οι οποίοι επηρεάζονται από τις νέες διατάξεις.

Από το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις των δημαρχείων Θεσσαλονίκης, Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά, αντιδρώντας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης και στη διάταξη του νομοσχεδίου που αφορά μετακινήσεις (μετατάξεις) στον δημόσιο τομέα, ενώ σε αρκετά ακόμη δημαρχεία οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και να προχωρήσουν και αυτοί σε καταλήψεις.

Συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις κινητοποιήσεις
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να συμμετέχει δυναμικά σε όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί γι' αυτή την εβδομάδα. Την Τρίτη θα συμμετάσχει στην πανελλαδική στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ, από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι το τέλος του ωραρίου.

Την Τετάρτη θα συμμετάσχει στην πανευρωπαϊκή κινητοποίηση και την πανελλαδική στάση εργασίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου. Την ίδια ημέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί τρίωρη στάση εργασίας, από τις 8 το πρωί έως τις 11, των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν. Θεσσαλονίκης και συγκέντρωση στο Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου θα διεξαχθεί η 3η ελληνογερμανική συνέλευση των δημάρχων.

Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Από τούτο εδώ το μικρο blog, προσπαθούμε να μην αναμασάμε κοινοτοπίες ούτε να επαναλαμβάνουμε χιλιωγραμμένες αναλύσεις, όσο αυτό είναι δυνατόν.

Κάποιος φίλος λέει ότι ο πιο σίγουρο δρόμος προς την ήττα είναι η προσέγγιση όλων των θεμάτων με ιδεολογικούς όρους. Εγώ συμφωνώ με αυτό και αυτό με κάνει αντιδημοφιλή σε εκείνο το τμήμα της αριστεράς που είναι έρμαιο του επιστημονισμού, της σοβαροφάνειας και της σταλινικής ηθικής.

Δεν πειράζει, δεν θα σκάσουμε κιόλας επειδή κάποιοι γουστάρουν περιθώριο.

Άλλωστε η ασφάλεια του περιθωρίου δεν είναι για εμάς. Εμείς είμαστε της ΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ με τα προβλήματα και αυτό οδηγεί σε επιτυχίες (που είναι ΟΛΟΝΩΝ) και αποτυχίες που είναι μόνο δικές μου. 

ΟΚ! Δεν τρέχει μία. 

Ενώ άμα κάνεις μόνο αναλύσεις τι να πάθεις; Το πολύ πολύ να μην ασχολείται κανείς.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει αν η συμμετοχή σου στην λήψη απόφασης είναι «καταψηφίζω τα πάντα εξ ορισμού». Πάλι δεν μπορεί να πάθεις τίποτα. Ασφάλεια έναντι κάθε κινδύνου.
Αφού μετά είναι εύκολο, ό,τι και αν γίνει  να λες «α εγώ καταψήφισα» και να είναι όλα καλά. ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. Έχεις μόνο τα … «καλά» της συμμετοχής - ενημέρωση, διαπραγμάτευση, PR, ,,,, - όλα καλά.

Αυτά είναι τα καλύτερα παιδιά για τους εξουσιαστές, οι πιο βολικοί «αντίπαλοι» ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ.
Γι’ αυτό ΠΟΤΕ δεν ενοχλήθηκαν οι ισχυροί από αυτές τις πρακτικές και τις πριμοδοτούν.

ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ και ΔΕΝ ΕΞΕΘΕΣΑΝ τις διαχειριστικές επιλογές και αυτούς που τις κάνουν στα μάτια της κοινής γνώμης. Και όταν το έκαναν, τo έκαναν μέσω άλλων.

ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΑΓΓΙΞΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ «ΣΥΣΤΗΜΑ». Την  «αόρατο αρχή» έξω από τα ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ και τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ που είναι ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ. Το σύστημα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Όσοι λοιπόν «πήγαν σοβαρά κόντρα»  το έκαναν ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΑ, ΒΙΩΣΙΜΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ.
Και γίνανε κόκκινα πανιά, στοχοποιήθηκαν, πέσανε όλοι να τους φάνε.

Διότι τα κονδύλια, ο ΜΠΕΡΝΤΕΣ είναι δουλειά άλλων, κατά το αυτοαποκαλούμενο σύστημα. 
ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΜΠΕΡΝΤΕ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖEΤΑΙ κατά πώς γουστάρει από το παρασκήνιο.

Αυτά είναι γνωστά παντού. 
Τα ξέρουν όλοι, τα έχουν ζήσει όλοι οι πραγματικοί ανεξάρτητοι πολίτες που ενεπλάκησαν με τα κοινά σε ολόκληρη την Ελλάδα, στην αυτοδιοίκηση, τον συνδικαλισμό ακόμα και στην κεντρική πολιτική.
Πριν περάσω στο ψαχνό αυτού του άρθρου επιτρέψτε μου ένα απλό παράδειγμα από την επικαιρότητα στον δήμο μας που κατά την γνώμη μου ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ αυτή την στρέβλωσης  που περιγράφω:
Πρόκειται για τα θέματα που «επιλέγονται» να αναδειχτούν από όλες τις πλευρές του τοπικού πολιτικού παιχνιδιού:

ΤΑ ΠΡΟΤΑΓΜΑΤΑ, ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ  ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ και πλέον οι πολίτες δεν είναι ούτε κουτοί, ούτε αψίλιαστοι.

Και όταν λέω να «αναδειχθούν» εννοώ να επιλεγούν ώστε να εξαντληθούν σε αυτά, τα ΝΟΜΙΜΑ όπλα που έχουν (κυρίως οι αντιπολιτευόμενοι και οι κοινωνικοί θεσμοί - πχ εμπορικός σύλλογος - lol), ώστε να επιχειρηθεί η ΑΝΑΤΡΟΠΗ επιλογών, με την οικοδόμηση κατάλληλων κοινωνικών συμμαχιών και να αναγκαστεί η πλευρά της συμπολίτευσης να είναι περισσότερο προσεκτική στις επιλογές της και να κάνει πιο σόφρωνα διαχείριση.

Τα θέματα που «σηκώνει» η κάθε πλευρά μπορείτε να τα δείτε στα sites, blogs, προφίλ κοινωνικών δικτύων κλπ των κεντρικών προσώπων του δήμου. (βλέπετε αυτό το ρημάδι το διαδίκτυο βοηθάει πολύ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΓΥΜΝΟΙ.)

Και αν αυτό είναι ΚΑΚΟ για τον πολίτη που είναι ΙΔΙΩΤΗΣ, για τους ενεργούς πολίτες, για όσους επιλέγουν και διεκδικούν να έχουν ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΟ, είναι ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ.

Επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω απλά ως παράδειγμα για τον ισχυρισμό μου το θέμα της ανέγερσης του Χρυσού Παιδικού Σταθμού που αναδείξαμε.


Θα πέσουν 3 μύρια 200 χιλιάρικα για να χτιστεί κτίριο παιδικού σταθμού 400 μέτρα μακριά από το κτίριο του Κουρτέση που είναι άδειο γιατί έκλεισαν οι παιδικοί σταθμοί που στεγάζονταν εκεί λόγω έλλειψης προσωπικού και πόρων!!!!

Οι αποφάσεις ελήφθησαν, η σύμβαση υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο!

Και μόλις πέσει ο μπερντές και μοιραστεί η πίτα, το κτίριο που θα φτιαχτεί θα είναι άδειο αφού δεν θα υπάρχει και γι’ αυτό προσωπικό να λειτουργήσει παιδικό σταθμό.

ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ;;;;
Διαβάσετε τίποτε πουθενά αλλού;;
Ακούσατε;; Σας είπε κανείς τίποτα;;

Δηλαδή ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ και κυρίως οι «ΘΕΣΜΙΚΟΙ» αντιπολιτευόμενοι δεν θεωρούν ότι υπάρχει θέμα να κάνουν μια δήλωση, να γράψουν ένα κείμενο, να αναδημοσιεύσουν έστω αυτό που αναδείξαμε για να ενημερωθείτε;

(Ή να κάνουν μια προσφυγή, αφού έχουν το δικαίωμα, αλλά ας μην το χοντραίνουμε πολύ).

ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΓΑ;;;
Ποια σκοπιμότητα ή ποια πολιτική επιβάλλει αυτή την σιωπή;

Αυτό λοιπόν που κάνουμε εμείς είναι «αντιθεσμική, αντισυστεμική αντιπολίτευση» και δεν επιτρέπεται από το «σύστημά τους. ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΕΙ. ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ.

Περίπου γίνεσαι κάτι σαν ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ άμα τα λες αυτά. Και «λοκάρεσε» μέχρι εξοντώσεως.

Αλλά ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ! 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΗΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ», ανεξάρτητα από το κομματικό μαντρί που αυτή την εκφράζει.
Αλλά δεν είμαστε ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ γιατί ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΚΟΛΠΑ. Στο κόλπο που στήθηκε – και στο Χαλάνδρι – αρκετά πίσω στον χρόνο (δεν είναι της ώρας).

Βλέπετε εμείς ήμασταν με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ – που λέει ένας φίλος, υψηλόβαθμος πολιτικός – και όχι με τον ΜΟΝΕΤΑΡΙΣΜΟ και την ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ ΜΕΓΕΘΩΝ δηλαδή με τις χρηματιστηριακές, τραπεζικές φούσκες και τα παιχνίδια τους. (αυτό είναι ανάλυση μεγάλη, άλλη ώρα θα την κάνουμε).

Και εμείς είμαστε με το ΘΕΣΜΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Με την ανοικτή λειτουργία των θεσμικών οργάνων, τον δημοκρατικό προγραμματισμό στην κατανομή των κονδυλίων, τον δημόσιο έλεγχο στην διαχείρισή τους και την κοινωνική λογοδοσία και εναλλαγή των αιρετών. (ΑΚΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΑΝΤΑΡΤΙΚΑ).

ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΠΟΤΕ «ΑΟΡΑΤΕΣ ΑΡΧΕΣ», «ΣΩΤΗΡΕΣ» και ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ.

Αν θέλει ο λαός να σωθεί και να μας σώσει όλους μαζί θα το κάνει. Με αυτή την φιλοσοφία έχουμε πορευτεί, με αυτή πορευόμαστε. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ.

ΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΜΩΣ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ έγινε στο Χαλάνδρι και φτάσαμε σε τέτοια ΑΚΡΑΙΑ επίπεδα σιωπής;;;

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ, ΜΟΝΟΣΗΜΑΝΤΗ, ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ, αλλά θα κάνουμε πάλι την ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ να πούμε ανοικτά και δημόσια ότι λέτε όλοι στα καφέ:

ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ  ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

Μιλάμε για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΗ, μιλάμε για την απόλυτη ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΟΡΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Και καλούμε ΟΠΟΙΟΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ να μας αντιπαρατεθεί ανοικτά και δημόσια.

Και καλούμε όποιον συμφωνεί ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΣΙΜΒΙΒΑΣΤΟΥ στελεχών των δημοσίων υπηρεσιών (και υιών και συζύγων), όπως γίνεται στα βουλευτικά ψηφοδελτια. 
Διότι αυτοί που απλά μιλούν για την «ηθική αξιολόγηση» τέτοιων επιλογών πρέπει να διδαχτούν από το παράδειγμα του Χαλανδρίου. Η ΗΘΙΚΗ δεν λύνει τα πολιτικά ζητήματα γιατί είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ. Και η ηθική των καβαλημένων εξουσιαστών δεν αναγνωρίζει όρια και πλαίσια, πέρα από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους και των πολλαπλασιασμό των ακινήτων στο Ε9. Φτάνουν να διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της κοινωνίας που - υποτίθεται ότι καλούνται να υπηρετήσουν - για να επιβάλλουν το καθεστώς τους.

ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΔΩ, ειδικά μετά το 1998, την εποχή που άρχισε το μεγάλο πάρτυ και η καμαρίλα μετά την εκλογή δημάρχου με 1 ψήφο και τα αλλεπάλληλα παρασκηνιακά deals μεταξύ αντιπάλων και "αντιπάλων";

Όλα τα πολιτικά στελέχη της τοπικής κοινωνίας, ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ, ένιωθαν και νιώθουν ίσως ακόμα, την απειλή από πιθανό ΕΚΒΙΑΣΜΟ με χρήση του υπέρτατου μηχανισμού του κράτους διαχρονικά: ΤΟΥ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ!

Όποιος δεν ένιωσε ή δε νιώθει αυτή την απειλή ή την υπερβαίνει είναι ΤΡΕΛΟΣ!

Το ΠΑΣΟΚ που έκανε – καταρχήν - την πολιτική  επιλογή να διαπλέξει την ΔΟΥ με τον δήμο (κάνοντας βέβαια και deals με την άλλη πλευρά – αυτά όμως αργότερα) επέδειξε τέτοια φασίζουσα συμπεριφορά σε όσους δεν εντάχθηκαν στο deal, που μπροστά του ο Παναγιώταρος είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ, ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ.

Τα τοπικά στελέχη αξιολογήθηκαν με βάση τον βαθμό υπακοής και οσφυοκαμψίας. Και οι συμμαχίες δομήθηκαν με ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ. «Κάτσε καλά γιατί υπάρχει και η εφορία».

«Χρωστάς στην εφορία; Έχεις αδήλωτα εισοδήματα; Θες να κάνεις έναρξη μιας μικροεπιχείρησης, παίζει να σου βρουν ότι λείπει κάννα χιλιάρικο μείον σε αυτά που μπορείς να δικαιολογήσεις για κάποια αγορά που έκανες; Χρειάζεσαι ρύθμιση στην καταβολή των φόρων;
ΨΗΦΙΣΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ! Δεν μας ψηφίζεις; Θα σου βρούμε ότι ξέχασες να φέρεις πιστοποιητικό θανάτου της προγιαγιάς σου και θα σε καθυστερήσουμε να ανοίξεις μαγαζί μέχρι να βαρεθείς. Έρχεσαι μαζί μας; Απολαμβάνεις ειδικές διαδικασίες fast truck με θεώρηση βιβλίων με fax από το σπίτι ή από τον Πειραιά."

Η ισορροπία στην πόλη βγήκε, έχοντας όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους αυτή την μικρή …. λεπτομέρεια.
Και τους έγινε σαφές ότι «είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ».

ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΚΙΑΖΕ ΟΛΑ Η ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΚΩΝΕ Η ΣΚΛΑΒΙΑ!

«Και άμα ο τρελός ξαναβγεί στο μεϊντάνι;» ήταν και είναι όλο το άγχος του κονκλάβιου (για το οποίο κονκλάβιο - πότε στήθηκε, πώς, ποιοι συμμετέχουν - θα μιλήσουμε άλλη φορά).

ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ! ΘΑ ΛΙΩΣΕΙ! ΘΑ ΕΞΟΝΤΩΘΕΙ.

«Θα σου γ@μήσουμε όλο το γενεολογικό δέντρο» μου είπε πριν καιρό ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΟΣ που θέλει να παίξει ρόλο στην πόλη, αντικαθιστώντας τον ρόλο του … καμένου πλέον, θέλοντας να υπογραμμίσει ότι δεν τους αρκεί να χτυπάνε εμένα αλλά θα στρέψουν την "σοσιαλιστική τους"  δράση  σε όλο μου το σόι.
Τηλεφωνικά διότι ως γνωστόν είναι όλοι τους caumme il faut και "κύριοι" ενώ εγώ είμαι γνωστός βρωμόστομος και Ο,ΤΙ ΛΕΩ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ EN FACE!

(Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεστε ότι του έδειξα τον Λυκαβηττό για να πάρει φόρα με την όπισθεν και βγήκα στο μεϊντάνι).

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ KATA ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ!

Η διαπλοκή του Δήμου με την ΔΟΥ!
Το «κράτημα» των πολιτικών αντιπάλων.

Το «πολιτικό κράτημα» όλων των πολιτών μέσα από ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ πρέπει να μένουν ΕΚΤΟΣ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑΣ και να ρυθμίζονται όπως ο νόμος καθορίζει και χωρίς να μπορεί ο κάθε ΠΑΠΑΡΑΣ να επικαλείται για ψηφοθηρικούς λόγους αν χρωστάς, αν πάει καλά η δουλειά σου, αν στραβοπήδηξες κλπ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ «ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΛΗΓΜΕΝΑ» - όπως μου είπε φίλος – για να προτάξεις την ιδεολογία σου, να την κάνεις στάση ζωής και να πεις ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΑΜΑΙ, ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΣ και ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ.

Φτάσανε ακόμα και στον άμεσο ή έμμεσο εκβιασμό της τοπικής αγοράς και των ελεύθερων επαγγελματιών που καλούνται να ενημερωθούν για την περαίωση από τον … υποψήφιο δήμαρχο σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και μάλιστα στο κατάστημα του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, στέλεχος του αντιπάλου του. 
Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ. Αν δεν έρθεις κοντά (ΑΝΔΡΕΑΣΗΣ) σε έφαε το μαύρο φίδι.

ΑΥΤΗ TΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, βρίσκει κανείς σε διάφορες Αφρικανικές φυλές (ΖΟΥΑΒΟΪ, ΚΑΒΤΛΟΪ κλπ) καθώς και στις φυλές εκεί στα νησιά του Ειρηνικού όπου έχουν ακόμα ΦΥΛΑΡΧΟ (Βόρνεο, Παπαούα Νέα Γουινέα, Σουμάτρα κλπ) αλλά δεν υπάρχει σε ευρωπαϊκά κράτη.

Η ΥΠΟΤΑΓΗ ή Η ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ είναι κατά την γνώμη μου αυτό που πρέπει να καθορίσει τις εξελίξεις στην πόλη μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Η τοπική κοινωνία ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ από αυτά τα δεσμά, παράλληλα βέβαια και ως συνέχεια του αγώνα για την απεμπλοκή από τα δεσμά των δανειστών και του μνημονίου.

Πρέπει να αναζητήσει να επανέλθει Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ στο προσκήνιο, χωρίς να κρέμεται ο πέλεκυς μιας ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ και ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ – ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΛΙΤ που δεν ζητά – όπως είναι λογικό – να ΠΕΙΣΕΙ τους πολίτες αλλά τους ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΕΜΜΕΣΑ ή ΑΜΕΣΑ.
Μιας ΕΛΙΤ που αξιώνει απίστευτα προνόμια για τον εαυτό της όπως ακόμα και την ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, όταν είναι για την πάρτη της, όπως ισχύει για κάποιους που εμμένουν στην  άρνησή τους να μας δείξουν – ΟΠΩΣ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ – τι περιουσία έχουν αποκτήσει τα τελευταία χρόνια και πώς, αναρτώντας το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ τους στο διαδίκτυο.

Μια ΕΛΙΤ που προστατεύει, αν δεν προκαλεί, ΑΚΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ δημοτικών υπαλλήλων με ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ, ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ, ζητήματα που έχουμε αναδείξει και θα αναδείξουμε και στο μέλλον, παρά τις συνεχείς ΑΠΕΙΛΕΣ που φτάνουν ακόμα και σε απειλές δολοφονίας.

Μιας ΕΛΙΤ που τώρα που νιώθει ότι σβήνει γίνεται ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ και μεταλλάσσεται ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ.

Καλούμε σήμερα όλους όσους νιώθουν ότι αυτή η ιστορία δεν μπορεί να συνεχιστεί και έχει κοστίσει ΠΟΛΥ σε πολλούς πολίτες του Χαλανδρίου, να αντιληφθούν ότι ακόμα και η ανοχή που προσφέρουν σε αυτές τις πρακτικές, κάποια στιγμή τους μετατρέπει από απλούς παρατηρητές σε συνενόχους.

Ήδη τα ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ που έχουν αναρτηθεί τις τελευταίες μέρες – ύστερα από πίεση που ασκήθηκε από τον τύπο -  μιλούν εύγλωττα.

Και πιο εύγλωττα μιλούν εκείνα ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΡΤΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των υπόχρεων από το νόμο. Η ασπίδα προστασίας πέφτει καθημερινά με την συμμόρφωση όλο και περισσότερων που αργά ή γρήγορα θα κατανοήσουν ότι δεν έχουν απολύτως κανένα λόγο να ταυτίζονται απλά και μόνο γιατί αυτό τους βολεύει μικροπολιτικά.

Τον λόγο για την εφαρμογή του νόμου έχουν οι δικαστικές αρχές, όχι εμείς. ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Η "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ" ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ και η κατάθεση γνώμης και ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ η αντιποίηση αρχής ή ο εκβιασμός και εμείς δεν πρόκειται να πέσουμε σε τίποτα από τα δύο, όσο και αν περιμένουν.

Τον λόγο για την εξομάλυνση αυτής της άρρωστης κατάστασης στην τοπική κοινωνία με την ουσιαστική ανανέωση του πολιτικού προσωπικού, με την συνταξιοδότηση καθεστωτικών  δημοτικών παραγόντων που  είτε ως συμπολίτευση είτε ως αντιπολίτευση διοικούν ως ΠΑΡΕΑ τον δήμο κοντά στα 30 χρόνια και ανακυκλώνονται από την δεκαετία του 80, τον έχετε εσείς αναγνώστες μου. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟ ΤΙΣ ΣΤΡΕΒΛΩΣΕΙΣ.

Και το κάναμε ήδη προτείνοντας σε όλε τις πλευρές ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΠΛΑΤΙΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ στην τοπική κοινωνία.
(ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ).
Μένει σε όλους να τοποθετηθούν.

Εμείς το κάνουμε καθημερινά.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου : Τετάρτη 14-11-2012 : "ΚΛΕΙΣΤΟ λόγω ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ"

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Συνεχίζουμε με καταλήψεις όλων των Δημαρχείων - Αποκλείουμε τη λειτουργία των Γραφείων Προσωπικού

Το απόλυτο πολιτικό ανέκδοτο

Ο Μπόμπος επιστρέφει κλαίγοντας από το σχολείο.
- Γιατί κλαις; ρωτά η μαμά
- Γιατί όλοι στο σχολείο με φωνάζουν Χρυσοχοΐδη.
- Γιατί;
- Γιατί δεν ξέρω να διαβάζω!!!!

http://www.olympia.gr/

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις