Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΟΥΣΤΗΣ: Επιτέλους! Δύο φιλελεύθερες ομιλίες.


Καιρό είχα να ακούσω πολιτική ομιλία με ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Θα συνιστούσα να αφιέρωναν λίγο χρόνο μερικοί να ακούσουν τις δυο τελευταίες ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και στην βουλή στη συζήτηση για την παιδεία.
Και οι δυο ομιλίες είχαν σκοπό να αναδείξουν την ιδεολογική ανωτερότητα του φιλελευθερισμού. Η πρώτη τόνιζε τον ορθολογισμό, ένα από τα κυριότερα χαρακτηριστικά του.
«Στόχος , μεθοδολογία επίτευξης, οφέλη».
Η άλλη, την διάκριση που επιτυγχάνεται από την προσπάθεια.
«Ο άνθρωπος δεν θα είχε επιτύχει το εφικτό αν δεν είχε ξανά και ξανά προσπαθήσει για το ανέφικτο» επισημαίνει πολύ εύστοχα ο Max Weber, τον οποίο όμως πολλοί νεοέλληνες αγνοούν και δη οι αριστεροί.
Είναι αδύνατον να επιτύχεις ισότητα όταν υπάρχει προσπάθεια. Η ισότητα υπάρχει μόνο στην αφετηρία. Αν θέλεις να την διατηρήσεις , για να αποφύγεις ταξικές διαφοροποιήσεις , ένας τρόπος υπάρχει μόνο. Να μη ξεκινήσει κανείς. Στον τερματισμό πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα τερματίσει πρώτος, αλλά όλοι θα έχουν ξεπεράσει τον εαυτός τους. Ένας νικητής όλοι κερδισμένοι. Αυτή είναι η Αριστεία. Η αέναη προσπάθεια να βελτιώνεσαι και όχι η δύναμη, η δόξα ή ο πλούτος που πιθανόν να ερμηνεύουν οι ιδεοληψίες της εγχώριας Αριστεράς .
Αυτό όμως που επιβάλλεται να εφαρμοστεί είναι η ισονομία. Κάτι αντίστοιχο υποστήριζε και ο «μισητός» για πολλούς, πατέρας του νεοφιλελευθερισμού Friedrich Hayek, ότι
«Υπάρχει πάντα μια διαφορά μεταξύ να φερόμαστε στους ανθρώπους ίσα, από το να προσπαθούμε να τους κάνουμε ίσους».
Οι πολιτικοί καθορίζουν το πλαίσιο. Όσο πιο ευρύχωρο είναι, τόσο αυξάνεται η προσπάθεια και η διάκριση. Όσο πιο προστατευτικό είναι, τόσο τα οφέλη είναι δυσδιάκριτα και η προσπάθεια αδυνατεί.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλείται να ανοίξει το πλαίσιο και να ορίσει κανόνες ελευθερίας στην οικονομία.
Είναι βέβαιο ότι η απελευθέρωση της οικονομίας θα δημιουργήσει νέους «μεγάλους» έλληνες που τόσα χρόνια το κρατικίστικο καθεστώς της μεταπολίτευσης «σκότωσε» πριν ακόμα γεννηθούν.

Αντώνης Κρούστης
Fileleftheros1966.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΟ Α,Ν.:
 Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ, ΟΥΕ ΣΤΟΝ ΣΤΙΒΟ ΑΝΤΩΝΗ, αυτό είναι το πρόβλημα! 
Στον τερματισμό δεν μπορούν να φτάσουν όλοι όχι γιατί δεν προσπάθησαν αλλά γιατί ο αγώνας δεν είναι με "ολυμπιακούς κανόνες" αλλά με κανόνες ζούγκλας.

ΕΠΙΘΕΣΙΣ ΑΝΑΧΕΤIΣΘEI ΕΠΙΤΥΧΩΣ! "ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΑΘΟΣ" ΕΙΠΑΝ ΣΤΟ ΓΑΤΟΝΙ ΤΟΝ ΛΟΓΙΣΤΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ... ΣΥΛΛΗΨΕ!


Τώρα που τα τιμολόγια δεν έχουν θεώρηση να προσέχεις φίλε μου.

Ο καθείς μπορεί να βγάλει μια σφραγίδα με τα στοιχεία σου και να .... του εκδόσεος τιμολόγιο χωρίς να το ξέρεις και μετά να πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι .... ελέφαντας.

"Κατά λάθος" σου λέει.

Τώρα τι λάθος μπορεί να γίνει .... ¨κατά λάθος" και όχι εκ προθέσεως,  αν βρεθεί  μαϊμού  τιμολόγιό σου σε αγροτική εταιρία ("χωρίς μεσάζονρες" μήπως); που στην διασταύρωση μπορεί να προκαλέσει  κλήσεις στον εισαγγελέα είναι ένα θέμα.

Πάντως το γατόνι ο λογιστής μας το έπιασε το θέμα στον αέρα με το προηγμένο  πρόγραμμα διασταύρωσηςπου έχει  και το "λάθος"( ή .... άλλη μια φορολογική επίθεσις) αναχαιτισθεί εν τη γενέσει της.

ΩΧ! ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΝΤΟΥΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ - ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ!

Καβγάς άναψε στη fb της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, στην ανοικτή σελίδα "ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ" υπό το έμβλημα της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.
Δεν θα "εκμεταλλευτούμε" βέβαια τα ονόματα ανθρώπων που δεν ξέρουμε (χωρίς την άδειά τους) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ΄.
Εκείνοι όμως που έχουν ΘΕΣΜΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ και είναι ΔΗΜΟΣΙΑ πρόσωπα και άρα οι απόψεις τους δεν προστατεύονται από την κριτική όταν διατυπώνονται  δημόσια και για δημόσια θέματα είναι άλλο θέμα.
Θα πάρουμε όμως "κόπυ πάστε" την διατύπωση και θα ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ την ανάρτηση αναδεικνύοντας μια  άποψη η οποία άλλωστε δεν θα είναι η πρώτηφορά για εμάς ώστε να κατηγορηθούμε για υποκλοπή ΤΗ.
 Η/Ο κάτιοχος του copywright ΒΕΒΑΙΩΣ, αν θέλει μας δίνει με ένα email την άδειά της/του και βάζουμε το όνομά του/τη εφόσον το επιθυμεί..
Το σχόλιο μας έστειλε φίλος που θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του  (ΣΧΟΛΙΟ 1) 
Να τι αναρωτήθηκε λοιπόν η συντρόφισσά τους εκεί και προκάλεσε μια συνομιλία στην οποία παρενέβησαν o Συμεών ο Α', η νονά, ο του Πολιτισμού Σέργιος, ο  δημοτικός σύμβουλος Τάσος Ευσταθίου, ο Διευθύνων της ΦΛΥΑ ΑΕ κ.ά.

Αλληλεγγύη σε ποιον;
Είσαι ο Δήμος Χαλανδρίου, και δίνεις 1.500€ σε συγκρότημα φίλου σου για να κάνει συναυλία, για να προσφέρουν οι δημότες τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο. 
Αλληλεγγύη σε ποιον είναι αυτό;
(Η προηγούμενη συναυλία "αλληλεγγύης" του ίδιου συγκροτήματος κόστισε 369€. Ανεβαίνει το κασέ)

ΣΧΟΛΙΟ 1: 1500-369=1131 ευρωπουλα, σε ποια τσέπη πήγαν???? Τους πήραν είδηση και οι αλληλέγγυοι, Η ακραία εκμετάλλευση και διασυρμός της αλληλεγγύης από τους πειναλέους.

ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν: Να σας απαντήσω  εγώ που είμαι μούσκεμα και δεν φοβάμαι την βροχή σύντροφοι;
Αλληλεγγύη ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ (μη ρωτήσεις ποιο ίδρυμα, έτσι; ΠΛΑΤΕΙΑ διαβάζετε) δια το θεάρεστον, εκπαιδευτικό έργο που (δεν) προσφέρει εις την πόλη μας και τους δημότες της!
ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ! 

Σκέψου ΠΟΣΑ ΤΡΟΦΙΜΑ αγοράζουν 1500 ευρώ μόνο και σύγκρινε με την αξία όσων μαζευτούν το βράδυ.

Και στα 1500 ευρώ μην ξεχνάς .... και τον ΗΧΟΛΗΠΤΗ με την πολύμηνη σύμβαση, έτσι;

ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΑΡΑΛΕΙΨΗ - ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΤΗΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ" ΣΤΟ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ "Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ"

ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΕΞΟΧΟΤΑΤΕ!
Επειδή εχθές αυτός ο γελοίος ο ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΣ σχολίασε την μεγάλη επιτυχία της διοικήσεως του δήμου και σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου, με το γνωστό ελαφρύ και απαράδεκτο τρόπο, τον οποίο απαξιώ και να σχολιάσω περαιτέρω, χωρίς η Πλατεία - την οποία σημειωτέον διευθύνω εγώ ο θεσμικός δημοτικός σύμβουλος Α.Ν. και όχι αυτός ο γελοίος Σάτυρος που με διαολοστέλνει - να έχει ενημερώσει τον λαόν της πόλεως ταύτης σε ολόκληρη την έκταση αυτής της ιστορικής σημασίας παραχώρηση δημόσιας περιουσίας, η οποία έγινε από την κεντρική μας διοίκηση προς την πόλη και τον λαό του Χαλανδρίου και η οποία παραχώρηση έρχεται - βεβαίως βεβαίως να εξισορροπήσει απολύτως και καθολικώς το γεγονός ότι οι Χαλανδραίοι θα πληρώσουν για τους ΧΕΥ - αν τα καταφέρουμε ημείς οι σύμβουλοι που ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΟΚΝΩΣ να πληρώσουμε για την δημόσια γη δηλαδή, και δεν την πάρει κανένας "επενδυτής" με δάνειο από την ΑΤΤΙΚΑ BANK, (γιατί με δικά του λεφτά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν κάνει επένδυση στην χώρα ταύτη, εκτός αν πρέπει να τα ξεπλύνει) αναρτούμε σήμερα το μεγαλειώδες παραχωρητήριο το οποίο απεδέχθει σύσσωμο το δημοτικό μας συμβούλιο μετά από εισήγηση του μεγάλου ηγέτη μας, του λαοπρόβλητου πατέρα των δημοτών μας, του εξοχοτάτου Συμεών του Α των Ρώσων!

Σπίτια Ελλήνων στα νύχια αρπακτικών!


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Έρχονται τα ξένα κερδοσκοπικά funds για να αρπάξουν σπίτια και επιχειρήσεις. Αφού αγοράσουν τα δάνειά μας κοψοχρονιά απ’ τις τράπεζες, θα μας πιέζουν με μαζικούς πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Μπορούμε όμως να ψαλιδίσουμε τα φτερά τους πριν προσγειωθούν! 

Σε λίγες μέρες, φθάνει στη Βουλή ο νόμος για τα κόκκινα δάνεια. Ως δικηγόρος που ασχολούμαι χρόνια με το θέμα, καλώ την κυβέρνηση: να δώσει πρώτα το δικαίωμα στους Έλληνες να ξεχρεώσουμε οι ίδιοι τα δάνειά μας στις εξευτελιστικές τιμές που θα πωλούνταν στα ξένα funds.

Ίσως είναι η τελευταία μας ευκαιρία να προστατεύουμε χιλιάδες σπίτια. Και είναι εφικτό! Η Κύπρος πρόσφατα πέρασε παρόμοιο προστατευτικό νόμο.  

Έχουμε λοιπόν δύο επιλογές:
- να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να γίνουμε βορά στα αρπακτικά
- ή να ενώσουμε τώρα τις φωνές μας για να στηρίξουμε αυτή την πρόταση

Μας μένουν μόνο λίγες μέρες.
Πάτα εδώ για να υπογράψεις το ψήφισμα

ΣΥΝΑΥΛΙΑ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ" ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Ανοιχτή πρόσκληση για μια συναυλία – πάρτυ στην καρδιά της πόλης απευθύνει ο Δήμος Χαλανδρίου καλώντας ταυτόχρονα τους πολίτες να συνεισφέρουν με τρόφιμα και φάρμακα για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου και του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Χαλανδρίου.

ΙΜΚ:.ΠΑΡΑ-ΜΥΘΕΟΜΑΙ VII | Με την αφηγήτρια – ψυχοπαιδαγωγό ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ | ΕΝΑΡΞΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016ΠΑΡΑ-ΜΥΘΕΟΜΑΙ VII | ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΕ ΚΥΚΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ| Με την αφηγήτρια – ψυχοπαιδαγωγό ΣΑΣΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ


Κάθε Τρίτη [18:00-21:00]

ΔΟΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: 3 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ 3ΜΗΝΙΑΙΟΙ ΚΥΚΛΟΙ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΘΕ ΚΥΚΛΟΥ: 10 3ΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ (1 3ΩΡΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ, 18:00 - 21:00

Ημερ/νία έναρξης: Τρίτη 25/10/2015

ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ: ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣΝ. Οικονομίδησ
Γ. Νικολαϊδης

Σ. ΚουρσάρηςΗ Γκαλερί Χρυσόθεμις παρουσιάζει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής: «Συνάντηση»

Οι καλλιτέχνεςΣπύρος Κουρσάρης, Γιώργος Νικολαϊδης και Νίκος Οικονομίδης συναντώνται στην έκθεση αυτή παρουσιάζοντας ενότητες της εικαστικής τους πορείας, μιας πορείας που ξεκίνησε από τα νεανικά τους χρόνια ακολουθώντας ο καθένας τον προσωπικό του δρόμο και χαράζοντας τη δική του διαδρομή.

Η έκθεση είναι ταυτόχρονα και ‘’χρονικό μιας φιλίας’’
με κοινά βιώματα αλλά και με διαφορετικές προσεγγίσεις.

Εγκαίνια: Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 , ώρα 19.30

Διάρκεια έως Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Τηλ. 2106811418 / www.chryssothemis.com