Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ - ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ


Ανακοινώθηκαν από την εφορευτική επιτροπή τα ψηφοδέλτια των εργαζομένων του δήμου Βριλησσίων που θα διεκδικήσουν την εκλογή τους στο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Οι εκλογές θα γίνουν την ερχόμενη Τετάρτη 7  Μαρτίου στην αίθουσα ου δημοτικού συμβουλίου  Βριλησσίων.

ΟΙ ΣΥΔΥΑΣΜΟΙ 

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ 
(Ψηφοδέλτιο χωρίς κομματική στήριξη με 6 υποψηφίους)

Χαλκιά Βίκυ
Κατσαροπούλου Ευαγγελία (Λία)
Μήτσης Νικόλαος
Τσιρίκος Σπύρος
Παπαγεωργίου Αγγελική
Κασιμάτη Κατερίνα

ΔΑΣ - ΟΤΑ (ΚΚΕ με 4 υποψηφίους)

Αναστασόπουλος Κωνσταντίνος
Παπαδάτου Ειρήνη
Τσαντηράκη Αγγελική
Οικονομοπούλου Μαρία

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1 υποψήφιο)

Φοινινής Κωνσταντίνος

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ

Ζαφειράκης Ιωάννης

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΟΣΟ ή ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΚΑ ΜΑΣ;;;;

ΖΑΦΕΙΡΙΑ - ΖΑΦΕΙΡΑΚΙΑ ....ΖΑΦΕΙΡΕΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΑΦΕΙΡΗ ΜΕΛΑ

Αναγκαία η Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα« Ήρθαν ντυμένοι “φίλοι” αμέτρητες φορές οι εχθροί μου

το παμπάλαιο χώμα πατώντας.»
Οδυσσέας Ελύτης


Η επιβουλή εναντίον της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας εκ μέρους της Τουρκίας εντείνεται σε καθημερινή βάση. Ο εξ Ανατολών επικίνδυνος , επεκτατικός και αναθεωρητικός γείτων, επαναφέρει απροκάλυπτα- είτε μέσω της συζήτησης για την Αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης, είτε με την ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ Ελληνικού Χώρου όπως πράττει στα Ίμια- εδαφικές Διεκδικήσεις σε βάρος της Χώρας μας.
Διακρίνεται καθαρά ο τουρκικός επεκτατισμός σε όλο το τόξο: Κύπρος- Αιγαίο- Θράκη.
Οι τελευταίες τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια και στην Κυπριακή ΑΟΖ αποτελούν μια προσωρινή κορύφωση της επιθετικής στρατηγικής της άγκυρας, η οποία θα συνεχιστεί.
Όσον αφορά την Ελληνική Θράκη, η πρόσφατη πρόσκληση του τούρκου προέδρου-νεοσουλτάνου Ερντογάν στην Αθήνα, του έδωσε το δικαίωμα, πέραν της ευθείας αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάννης μέσα στην ελληνική Πρωτεύουσα, να επισκεφθεί την Ελληνική Θράκη και να μιλήσει στους εκεί «συμπατριώτες» του. Επισημοποιώντας έτσι την προσπάθεια της Άγκυρας για μεταβολή της περιοχής σε μια ιδιότυπη ζώνη ΔΙΠΛΗΣ κυριαρχίας.

-«Βαρύς ο κόσμος να τον ζήσεις, όμως για λίγη περηφάνια το άξιζε.»
Οδυσσέας Ελύτης

Με αφορμή τα πρόσφατα Συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα για το Σκοπιανό/ Μακεδονικό, διαπιστώθηκαν:

  • πλήρης αμηχανία από τις πλευρές των «ελίτ» που διαχειρίζονται την Χώρα.
  • η μέγιστη συμμαχία όλων των ρευμάτων που ομνύουν στην Παγκοσμιοποίηση, από τους νεοφιλελεύθερους έως τους «εκσυγχρονιστές» και την Εθνομηδενιστική αριστερά, ενάντια στα Συλλαλητήρια και στον κόσμο που συμμετείχε!
  • αλήθεια, τόσο πολύ αγνοούν το φρόνημα του Ελληνικού Λαού; ή, τόσο πολύ έχουν απομακρυνθεί από αυτό;
  • αλήθεια, ποιοι παραγνωρίζουν και παραγκωνίζουν το φρόνημα του Ελληνικού Λαού; Όσοι μονοδιάστατα, κυρίαρχα στον χώρο της αριστεράς, ασχολούνται μονόπλευρα με τον λεγόμενο «ταξικό αγώνα», όσοι σνομπάρουν τον Πατριωτισμό ονομάζοντας τον εθνικισμό- θεωρώντας έτσι ότι ξεμπέρδεψαν μαζί του, όσοι κάνουν το τραγικό λάθος- και είναι πολλοί, να ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ στην Ελλάδα το «Εθνικό» από το «Κοινωνικό».
Κάθε φορά που ο λαϊκός παράγων εισέρχεται απρόσκλητος, εκτός κομματικών καθοδηγήσεων, στο προσκήνιο, στοχοποιείται με χαρακτηρισμούς.

Δεν γίνεται κατανοητό το εξής απλό: παραδίδοντας το όνομα της Μακεδονίας στην γειτονική FYROM , ένα τεράστιο μέρος των Ελλήνων θεωρεί ότι παραδίδει ένα κομμάτι της Ιστορίας του, της ψυχής του, της Ταυτότητας του σε μία ψευδή και υπό αίρεσιν «εθνογέννηση» στην γειτονική χώρα. Με αμφίβολα αποτελέσματα για την ίδια την FYROM, με ταπείνωση της Ελλάδας, με το περαιτέρω σύρσιμο και των δύο εντέλει στο άρμα των Ιμπεριαλιστών.

Θεωρούμε αυτονόητο τον κοινό «τόπο» όλων των πολιτικών δυνάμεων στην Χώρα, γεγονός που θεωρούμε κέρδος, τόσο από τις συστημικές δυνάμεις -όσο και τις αντισυστημικές: την αποκήρυξη οποιουδήποτε αλυτρωτισμού από την πλευρά των Σκοπίων (FYROM) ΠΡΙΝ από οποιαδήποτε “λύση”.

  • Ενάντια στην σαπίλα των «ελίτ» της χώρας, στον Μιθριδατισμό των φθαρμένων και διεφθαρμένων πολιτικών «ηγεσιών», στον Εθνομηδενισμό που κυριαρχεί και διαμορφώνει συνειδήσεις,
πρέπει να επιδιωχθεί από τις υγιείς λαϊκές δυνάμεις, η μέγιστη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, η «Εθνική- Λαϊκή Ενότητα» του Σήμερα.

Για την σωτηρία της Πατρίδας και του Λαού μας.

Η πρόσφατη πατριωτική αφύπνιση να αποτελέσει ένα αποφασιστικό όπλο για αναπροσανατολισμό της εξωτερικής μας πολιτικής, για διερεύνηση νέων Συμμαχιών. 

«Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης»(Ομήρου, Ιλιάδα)-  και όχι πάρτης, προφανώς….

Θεωρώ αυτονόητο ότι οι Σοσιαλιστές, εμπνευσμένοι και προσηλωμένοι στις Αξίες της Εθνικής ανεξαρτησίας- της Λαϊκής Κυριαρχίας- της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, οφείλουμε να συμμετάσχουμε ενεργά στην πραγμάτωσή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και στην Έκφραση της σε πανελλήνιο επίπεδο.

Οι Δημοκρατικές Πατριωτικές αντι-ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, ας δώσουν τον τόνο.


Με αφορμή ένα νέο βιβλίο μια επίκαιρη συζήτηση ανάμεσα
στον Θεόδωρο Ε. Παντούλα και τον Γιώργο Παπαγιαννόπουλο.

Θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακή μουσική.
Είσοδος ελεύθερη.

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, στις 7.00 μ.μ.

άΠΕΙΡΟΣ χΩΡΑ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ -ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ
Σισμανογλείου 10, Βριλήσσια, 

Τηλ. 211 410 9989 

ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ


«Για μια γυναίκα» στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός


Η παράσταση «Για μια γυναίκα», μετά τη sold out πορεία της, επιστρέφει ανανεωμένη και εμπλουτισμένη με υπέροχα τραγούδια του έρωτα για μία μοναδική παράσταση στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός την Παρασκευή 02.03.2018.

Στους καλλιτέχνες που έζησαν τα δημιουργικά τους χρόνια απ' την αρχή του ελληνικού εικοστού αιώνα μέχρι το τέλος της δεκαετίας του '50 κληρώθηκε η απεικόνιση του εσωτερικού τοπίου των ανθρώπων τότε.

Μεγάλες πιέσεις σε κάθε επίπεδο δημιούργησαν μορφωμένα τραγούδια για ένα κοινό απαιτητικό, πολύ προσεκτικό στις λεπτομέρειες, με αληθινό ενδιαφέρον και προσμονή για το επόμενο δημιούργημα.

Μεγάλα θαύματα συνέβαιναν σε κάθε επίπεδο στη Ρώμη, στο Παρίσι και σ' όλη την Ευρώπη και, σαν να μην έφτανε η ντόπια σοδειά τραγουδιών, οι Έλληνες αποπειράθηκαν να αδελφωθούν με τους Ευρωπαίους συνανθρώπους τους και να μοιραστούν τις χαρές και τους καημούς τους, τραγουδώντας έναν τεράστιο αριθμό «μεταγλωττισμένων» τραγουδιών που είχαν διαγράψει επιτυχημένη πορεία στον ευρωπαϊκό ορίζοντα. Ίσως να είναι αυτό το εφαλτήριο της παγκοσμιοποίησης, πολύ πριν βέβαια πέσει η τέχνη κάτω απ' τις ρόδες του μεταμοντέρνου φορτηγού.

Ο Δαυίδ Ναχμίας έφτιαξε ένα δίωρο ταξίδι στα ωραιότερα τραγούδια που σημάδεψαν μία ολόκληρη εποχή και παραμένουν ζωντανά, ανθεκτικά και αγαπημένα έως τις μέρες μας. Τάνγκο, φοξ τροτ, σουίνγκ, βαλς. Αττίκ, Γιαννίδης, Χαιρόπουλος, Σουγιούλ, Δανάη, Βέμπο, Γούναρης. Ένα σεργιάνι στη μικρή τέχνη μιας χώρας με ανάταση, που είχε ως προτεραιότητες την ευγένεια, την κομψότητα και την καλαισθησία.

Συντελεστές
Δαυίδ Ναχμίας: πιάνο
Χρυσούλα Στεφανάκη: τραγούδι
Θάνος Πολύδωρας: τραγούδι
Τιμητική συμμετοχή: Στέλλα Γκρέκα

Παράσταση
Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30
Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων
Διακεκριμένη: €18
Α΄ Ζώνη: €16
Β΄ Ζώνη: €14
Εξώστης: €8
ΑΜεΑ: €8

Εισιτήρια στα εκδοτήρια του Συλλόγου Παρνασσού την ημέρα της Παράστασης
Προπώληση: Στα καταστήματα Reload, SevenSpots, MediaMarkt, Ευριπίδης, στο VivaKiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στοVivaSpotΤεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00).
Επικοινωνία, πληροφορίες, κρατήσεις: Αργύρης Ναστόπουλος, τηλ.: 210 9967562 -6982178813

Aίθουσα Εκδηλώσεων Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός
Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8 {Στάση Μετρό Πανεπιστήμιο}

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 1943 ΕΦΥΓΕ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ