Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο.ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ

Ανακοίνωση – Δελτίου Τύπου


Οι πολιτικές του μνημονίου δεν μας θίγουν μόνο σε ατομικό επίπεδο αλλά και στις συλλογικές στοιχειώδεις ανάγκες μας όπως, η καθαριότητα στο περιβάλλον που ζούμε.

Η ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου την περασμένη Παρασκευή 29.3 ότι "προσωρινά δεν είναι δυνατή η πλήρης λειτουργία της Υπηρεσίας Διαχείρισης Απορριμμάτων λόγω μη έγκρισης διακίνησης καυσίμων των οχημάτων του Δήμου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής", θα μπορούσε να μοιάζει σαν κακόγουστο αστείο, αλλά δυστυχώς είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, αφού ήδη είναι γεμάτοι οι δρόμοι με σκουπίδια.

Οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα ιδιαίτερα στον τομέα της υπηρεσίας Περιβάλλοντος είναι πολύ ανησυχητικές.
Οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα καθαριότητας, οι άθλιες εγκαταστάσεις για όσους εργάζονται εκεί, η μη καταβολή των οφειλόμενων χρημάτων στους εργαζόμενους για την υπερωριακή και κυριακάτικη εργασία και η εκποίηση (μέσω του ΤΑΙΠΕΔ) του χώρου που σήμερα έστω και προσωρινά σταθμεύουν τα απορριμματοφόρα, δεν είναι μόνο σημάδια των επιπτώσεων που φέρνει η εφαρμογή των μνημονίων στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και ένδειξη σοβαρής ανεπάρκειας της δημοτικής αρχής στη στοιχειώδη διαχείριση κρίσιμων υπηρεσιών.

Το μνημόνιο μπορεί να υποσκάπτει συστηματικά τα θεμέλια του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης, με στόχο την διάλυση των υπηρεσιών της και την ιδιωτικοποίηση τους, μπορεί η τρόικα και τα μεγάλα συμφέροντα, να βλέπουν την αποκομιδή των απορριμμάτων σαν μια επικερδή επιχείρηση που θα την πληρώνουμε πολλαπλάσια όλοι μας, αλλά είναι και ευθύνη της δημοτικής αρχής να προστατεύει τους δημότες και τους εργαζόμενους από αυτές τις επιπτώσεις.

Οι δημότες έχουν δικαίωμα σε ένα καθαρό Χαλάνδρι, οι εργαζόμενοι σε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής και η δημοτική αρχή οφείλει να τα υπερασπίσει διεκδικώντας τους αναγκαίους πόρους.


Δυστυχώς η σημερινή δημοτική αρχή, όχι μόνο είναι άβουλη και δεν ανταποκρίνεται στις περιστάσεις αλλά γίνεται και επικίνδυνη οδηγώντας σε συστηματική υποβάθμιση την υπηρεσία καθαριότητας, φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να μην έχουν καύσιμα τα απορριμματοφόρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Χαλανδρίου αντιτίθεται σε κάθε υποβάθμιση της υπηρεσίας Περιβάλλοντος, υποστηρίζει τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης, αγωνίζεται γι’ αυτό και είναι ενάντια σε κάθε είδος και μορφή ιδιωτικοποίησής τους.Οι μνημονιακές εντολές περικοπών και οι πολιτικές υποταγής σε αυτές, μόνο δυσβάσταχτες επιπτώσεις μπορούν να επιφέρουν. Χρειάζεται η συλλογική μας δράση για να τις αντιμετωπίσουμε. Χρειάζεται η ανατροπή τους.


Τοπική Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Χαλανδρίου

Ο Μέγας υποστηρικτής των εργαζομένων.


http://topontiki.gr/


Φτου σου μη σε ματιάσω μεγάλε. Με τέτοιο βράχο ως προστασία, οι εργαζόμενοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Με τσαγανό, με τσαμπουκά, με κινήσεις ρουά ματ που θα ζήλευε και ο Κασπάροφ και με πλούσιο βιογραφικό (Μνημόνια Ι & ΙΙ, Μεσοπρόθεσμο, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, ΣΣΕ κ.λπ.), ο ΗΓΕΤΗΣ έγραψε διατριβή με θέμα "ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ" και προχωρεί ακάθεκτος προς νέα θητεία, με τις ευλογίες όόόόλων των..."δημοκρατικών δυνάμεων". Άξιος...

Δ.Χ.

Οι δαπάνες περίθαλψης θα φορολογούνται ως εισόδημα από τον Στουρνάρα!

Εξτρα φόρους θα κληθούν να πληρώσουν φέτος εκατομμύρια φορολογούμενοι για τις δαπάνες περίθαλψης που καλύφθηκαν από τα ασφαλιστικά ταμεία! Οι δαπάνες που έγιναν για παροχές υγείας (φάρμακα, ιατρικά έξοδα, νοσήλια κ.ά.) που κατέβαλαν το 2012 τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να δηλωθούν αναλυτικά στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλουν φέτος οι ασφαλισμένοι. Τα συγκεκριμένα ποσά απαλλάσσονται μεν από τον φόρο εισοδήματος, όμως επειδή για πρώτη φορά θα δηλωθούν υποχρεωτικά, θα αθροιστούν με τα λοιπά ποσά εισοδημάτων που θα δηλώσουν οι φορολογούμενοι-ασφαλισμένοι και, εφόσον ξεπερνά το συνολικό εισόδημα τα 12.000 ευρώ, θα επιβαρυνθούν με ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4%.
Συγκεκριμένα, οι ασφαλισμένοι θα φορολογηθούν για δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης που κάλυψαν τα ασφαλιστικά ταμεία για λογαριασμό των φορολογουμένων! Τα ποσά αυτά θα αναγράφονται σε ειδικό εκκαθαριστικό, το οποίο θα αποστείλουν τα ασφαλιστικά ταμεία. 
Στις ίδιες βεβαιώσεις αναγράφονται και τυχόν ποσά βοηθημάτων-επιδομάτων που χορηγήθηκαν στους ασφαλισμένους.
Πρόκειται ουσιαστικά για το ίδιο κόλπο που σκαρφίστηκε το υπουργείο Οικονομικών για να διπλο-φορολογήσει τους τόκους καταθέσεων. Οι τόκοι φορολογούνται αρχικά από την τράπεζα και στη συνέχεια προστίθενται στα εισοδήματά μας, ούτως ώστε να φορολογηθούν με ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4%.
Με το ίδιο κόλπο θα φορολογηθούν τα ομόλογα, τα REPOS, τα μερίσματα εταιριών, το ΕΚΑΣ, τα επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων, οι αναπηρικές συντάξεις, τα κέρδη από μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, οι μετοχές κ.λπ.

Στέλιος Κράλογλου – Δημοκρατία

Προαγωγή Υγείας στα Σχολεία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Τηλ. 210 6522311, 213 2100531
Fax: 210 6084483

E-mail: ant.bta@patt.gov.gr

Αγ. Παρασκευή 2/4/2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών υλοποιεί πρόγραμμα Προαγωγής και Αγωγής της Υγείας στα σχολεία της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης, ανακοινώνει ότι η Περιφερειακή Ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας υλοποιεί πρόγραμμα για την προαγωγή και αγωγή υγείας σε όλα τα σχολεία της περιοχής της κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Το πρόγραμμα εγκρίθηκε τόσο από το Περιφερειακό Συμβούλιο όσο και από το Υπουργείο Παιδείας και υλοποιείται σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Αγωγής Υγείας των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

· Ομιλίες στα Λύκεια για την ενημέρωση και την παροχή ιατρικών συμβουλών σχετικά με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Οι ενημερώσεις θα γίνονται από γιατρούς, υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής και

· Προαγωγή στοματικής Υγείας στα Δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Αττικής και θα υλοποιηθεί από οδοντιάτρους, υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής.

Το πρόγραμμα είναι προαιρετικό και δωρεάν για τους μαθητές και πραγματοποιείται χωρίς να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων. Γίνεται μετά από συνεννόηση με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, ενώ για τη συμμετοχή των μαθητών απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση των γονέων και των κηδεμόνων τους.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος ο ιατρός θα καταγράφει ενυπόγραφα τα στοιχεία και τα ευρήματα ΜΟΝΟ στα βιβλιάρια υγείας των μαθητών.

Επισημαίνεται επίσης, ότι κρίνεται απαραίτητη η αποφυγή διάθεσης οποιουδήποτε υλικού, που αφορά άμεση ή έμμεση διαφήμιση παροχής υπηρεσιών ατόμων/φορέων.Παράλληλα, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών διοργανώνει σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής αρμοδιότητας της για θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και παροχής πρώτων βοηθειών στο σχολικό περιβάλλον.Ο Αντιπεριφερειάρχης

Βορείου Τομέα ΑθηνώνΚωνσταντίνος Μανιάτης

Είναι σίγουρο ότι...ο λύκος είναι (μόνο) το ΔΝΤ;

Ο ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ (ετεροχρονισμένος)


Καλημέρα.

Θα αρχίσω την - ετεροχρονισμένη - βδομαδιάτικη γκρίνια μου.

Η επίσημη ανεργία ξεπέρασε το 30%, η ανεπίσημη  μαζί με την υποαπασχόληση το 60 - 70 %, μαγαζιά, βιοτεχνίες, εργοστάσια κλείνουν καθημερινά .... όλα αυτά τα αντέχω.

Αυτό που δεν αντέχω ρε αδέλφια είναι κάτι μαλάκες στα κανάλια - με αρχι...τέτοιον τον Κώνστα που μας λένε: "ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ".

Πού ρε καραγκιόζη να δουλέψουμε σκληρά;

Καταδίκασαν συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ (ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ) γιατί περιφρουρούσαν απεργία. Και τώρα θα τους απολύσουν κιόλας γιατί θα έχουν καταδικαστική απόφαση.

Και ενώ γίνονται αυτά κάποιοι ΑΚΟΜΑ λένε ότι δεν είναι επαρκής ο στόχος της αντιμνημονιακής συσπείρωσης για την ανατροπή της τρικομματικής κυβένρησης και πρέπει να συμφωνήσουμε - ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ, όχι να συζητήσουμε - ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ που α κάνουμε.

ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ!

Άκου μάγκα μου 735 χιλιάρικα για ένα site.
Έτσι μάλιστα! Να δουλέψουμε "σκληρά".

Είμαστε όμως με το ευρώ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ.
Πάση θυσία όμως. Να το καταλάβουμε: ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ, έτσι;
Τα κάνουμε όλα!

Πάλι δελτίο τύπου να μην βγάλουμε τα σκουπίδια έβγαλε ο δήμος μας. Αλλά αυτό δεν είναι είδηση.

Είναι λέει κλειστός σήμερα ο ΧΥΤΑ. Καλά ρε παιδιά. Μαζεύτε τα και τα πάτε αύριο.

Μια δεν έχει μπετζίνα, μια δεν έχει λάδι να δεις που δεν υπάρχει άλλη λύση: να αναλάβει εργολάβος μωρέ να ησυχάσουμε.

Να έχουμε μόνο αντιδήμαρχο καθαριότητας.
Τι; Μαλακίες τώρα. Αναχρονισμοί με υπαλλήλους και εργάτες;

"Είμαστε μαζί σου, ό,τι θες από εμάς" λένε κάποια νούμερα από πίσω.
Αλλά δεν τοποθετούνται δημόσια και καθαρά. Μικροπολιτική!
Είσαστε ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ, ξεπερασμένοι από την ιστορία και ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.

Για τον καταλογισμό λέμε.

Και την κοροϊδία σε εργαζόμενους που ΚΑΨΑΝΕ και τώρα θέλουν να τους αλείψουν λάδι.

Ο άλλος όμως  στο απυρόβλητο. Γιατί καλέ; Του έχετε μήπως τίποτα κρυφές υποχρεώσεις;

ΟΧΙ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ και πρέπει να αντιπαρατεθούμε. ΤΕΛΟΣ!

Δεν έχουν καταλάβει τίποτα! Και νομίζουν ότι ακόμα κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους.

Όπως μου είπε εχθές ένας ΠΑΛΙΟΣ: "Ε, πρέπει να ξέρουν κάποιοι πότε να αποχωρήσουν".

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ!

Και έχουμε ήδη καμιά 10αρια υποψηφίους δημάρχους ... ΕΤΩΝ 70 παρά κάτι.

ΘΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ!

"Να αναζητήσουμε λύση για τον χώρο της καθαριότητας ΜΕ ΑΓΟΡΑ ή ΜΕΣΩ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΗΣ κανενός παλιού λατομείου ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ του νεκροταφείου. ΜΟΝΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ! Όχι δυτικά! ΠΟΤΕ! Μόνο ανατολικά.

Και κυρίως όχι ΝΟΤΙΑ, που το έχουμε τσάμπα! ΜΟΝΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ! ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΔΗΛΑΔΗ.ΕΕΕΕΕΕ! ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ!

Πάντως με μερικούς ανθρώπους χαίρεσαι να συζητάς και να ανταλλάσσεις επιχειρήματα.
Εγώ το έπαιρνα προσωπικά αλλά τελικά εχθές κατάλαβα ότι είναι το ίδιο με όποιον έχει διαφορετική άποψη και τολμάει να την εκφράζει χωρίς να πάρει την έγκριση, οπότε δεν θα ασχοληθώ άλλο.

Απλά, λέω εγώ, ότι έτσι θα πρέπει να έχουμε ο καθένας την δική του (αριστερά). Ο καθένας μόνος του.

Για τον καταλογισμό θα τα πούμε την άλλη βδομάδα. Μαζεύουμε ακόμα υλικό.

ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.

Δεν ήταν ρε πρωταπριλιάτικο αυτό που γράψαμε για το κράξιμο του Αεικίνητου από τον παλιό. ΑΛΗΘΕΙΑ ΗΤΑΝ. Ρωτήστε κάνα νεοδημοκράτη  φίλο σας να σας το επιβεβαιώσει.

Το κοινωνικό παντοπωλείο λειτουργεί. Μπορεί να δώσει σε κανένα που έχει ανάγκη ένα κιλό φακές;
Τι ακριβώς κάνει;

ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΝΟΙΚΙΑ! 16500 ευρώ για .... τα μάτια του μόνο.

Η ΦΛΥΑ την Κυριακή οργανώνει - και αυτή - "τρόφιμα χωρίς μεσάζοντες" και έτσι. ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ με το ΜΑΖΙ;

Θα γίνει κρεμμυδοπόλεμος; Και ήταν και σάπια.

Για το θέμα της μεταφοράς του καταυλισμού "όξω από δω" πραγματικά τι να πει κανείς;

Κρατήσαμε ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ στην αρχή, όταν το θέμα συζητήθηκε στο Δ.Σ. και ο αεικίνητος ανακοίνωσε την φαεινή ιδέα και δεν είπαμε τίποτα, αφού δεν βρέθηκε ΚΑΝΕΝΑΣ (πάλι ΚΑΝΕΝΑΣ, τι να κάνουμε, αφού κανένας) να πει "καλά είναι δυνατόν να ζητάμε να διώξουμε ΔΗΜΟΤΕΣ μας τσιγγάνους, για τους οποίους έχουμε πάρει 2 μύρια ευρώ για να τους στεγάσουμε ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, που τα παιδιά τους πάνε σχολείο εδώ στο Χαλάνδρι, να πάνε στο άλλο χωριό; Και θα το δεχτεί αυτό το άλλο χωριό;"

Αλλά είπαμε να το βουλώσουμε για να μην μας λέτε κακοπροαίρετους και να μην χαλάσουμε την μεγάλη πιτυχία.

Αλλά τα είπαμε. Τώρα πάει το πουλάκι. Πέταξε. Και αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ. Ότι αντί να ασχολείται με το πώς ΘΑ ΛΥΣΕΙ τα μεγάλα προβλήματα κοιτάει μόνο ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ.

Την ώρα που οι τύποι που μας διοικούν συνεχίζουν ακάθεκτοι το παρτάκι τους υπό το "άγρυπνο βλέμμα" της αντιπολίτευσης.

Στο ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ έρχεται θύελλα. ΠΛΑΤΕΙΑ speaking. Όλοι οι εργαζόμενοι ψάχνουν πώς θα την κάνουν από εκεί με ελαφρά πηδηματάκια.

Υπάρχει λύση για το πρόβλημα των τσιγγάνων όμως;

Ή να πούμε στον Φούχτελ να ετοιμάσει κανέναν από εκείνους τους φούρνους που είχαν οι φίλοι μας οι Γερμανοί;

ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ!
ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ. Στο Πάτημα λύση δόθηκε. Αλλά εκεί δεν έχουμε τελειώσει φαίνεται με τις μοιρασιές και βρίσκουμε τρόπους να καθυστερεί η διαδικασία ένταξης.

Σώσαμε και την περιοχή από το δρόμο, που ήθελε εκείνος ο ακατανόμαστος ...

ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ!

Να κερδίσουν στις επόμενες εκλογές δυνάμεις που θα ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΜΕΘΟΔΙΚΑ και ΠΟΛΥ στον δήμο, χωρίς να νοιάζονται για ... χωραφάκια.

ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ!

Και ετοιμάζονται!
Λεφτά υπάρχουν! Η Όλγα Κεφαλογιάννη δίνει 735.300 ευρώ για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας!...
Την ίδια ώρα που οι Έλληνες πολίτες υφίστανται τα σκληρότερα οικονομικά μέτρα και η λογική απαιτεί οι κρατικές δαπάνες να συμπιέζονται, στον ΕΟΤ φαίνεται πως βρίσκονται ακόμη στην αναζήτηση της λεπτής γραμμή που χωρίζει την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλιών από τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, καθώς μια νέα εξωφρενική περίπτωση κοστολόγησης της κατασκευής μιας ιστοσελίδας έκανε την εμφάνισή της.

Το ποσό αγγίζει τα 735.300 ευρώ και αφορά το σχεδιασμό και την ανάπτυξη μια νέας «πύλης», υποέργο της... δράσης «Πολυμεσική και Πολυτροπική διαδικτυακή προβολή του πολιτισμού και τουρισμού της χώρας». Σύμφωνα, βέβαια, με την αναλυτική περιγραφή του έργου, που κρύβεται πίσω από τον πομπώδη τίτλο, πρόκειται απλά για μια… ιστοσελίδα όπου κάποιος μπορεί να διαβάσει ή να αναζητήσει σχετικά κείμενα, να δει φωτογραφίες, να παρακολουθήσει βίντεο είτε από το σταθερό και φορητό υπολογιστή του είτε από τις νέες «έξυπνες» συσκευές, τηλέφωνα, ταμπλέτες κ.λπ. Λίγο-πολύ δηλαδή ό,τι γίνεται στις περισσότερες ιστοσελίδες. Και για αυτό το έργο ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει το μερτικό του, καθώς η δράση είναι συγχρηματοδοτούμενη, χωρίς για μία ακόμη φορά ουδείς να μπαίνει στον κόπο να διερευνήσει το πραγματικό ή μικρότερο δυνατό κόστος αυτών των υπηρεσιών.

Η διακήρυξη του έργου

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ΕΟΤ η διακήρυξη του έργου «Σχεδιασμός και ανάπτυξη της πύλης, προμήθεια εξοπλισμού, ανάπτυξη εφαρμογών και ψηφιακών διαδρομών και πολυμεσική ολοκλήρωση τουριστικών εμπειριών». Σύμφωνα με αυτήν, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού διακηρύττει διεθνή ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου για το συγκεκριμένο έργο, το συνολικό κόστος του οποίου αγγίζει τα 735.300 ευρώ. Καταληκτική ημερομηνία είναι η Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013. Η απόφαση του ΔΣ του ΕΟΤ λαμβάνεται στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ η τελική έγκριση από την υπουργό Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, δίνεται στις 6 Μαρτίου. Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά όμως μόνο ένα κομμάτι από τη συνολική δράση «Πολυμεσική και πολυτροπική διαδικτυακή προβολή του πολιτισμού και τουρισμού της χώρας», η οποία και περιλαμβάνει τέσσερα υποέργα με συνολικά εγκεκριμένο προϋπολογισμό που αγγίζει το ποσό του 1.667.000 ευρώ! Τα υπόλοιπα τρία υποέργα αφορούν στην «επιλογή και επιμέλεια πολυμεσικού υλικού» με προϋπολογισμό 108.300 ευρώ, την «απόκτηση πολυμεσικού υλικού (βίντεο, κείμενα, μεταφράσεις)», έργο, η διαβούλευση για το οποίο ολοκληρώθηκε στα τέλη του περασμένου Αυγούστου και αναμένεται η προκήρυξη με τον προϋπολογισμό του να ανέρχεται στο ποσό των 665.000 ευρώ και την «προμήθεια πολυμεσικού υλικού» με προϋπολογισμό της τάξεως των 158.400 ευρώ.

Τα ερωτήματα…

Και ενώ αυτοί οι διαγωνισμοί «τρέχουν», μόλις έξι μήνες πριν, το Σεπτέμβριο του 2012, ο ΕΟΤ υπερηφάνως παρουσίασε στο ελληνικό κοινό «τη νέα αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του, που είναι ήδη διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση visitgreece.gr και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο δυναμικό μέσο επικοινωνίας με τους μελλοντικούς επισκέπτες της χώρας μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε τότε το σχετικό δελτίου Τύπου. Σύμφωνα με αυτό, η ανανεωμένη ιστοσελίδα περιέχει λίγο-πολύ όλα αυτά που περιγράφονται στην προκήρυξη για το νέο έργο. Εύχρηστο και μοντέρνο περιβάλλον, προσαρμογή σε αναλύσεις ταμπλετών, έξυπνων τηλεφώνων κ.ά., δυνατότητα χρήσης φωτογραφιών υψηλότερης ανάλυσης και ευκρίνειας σε όλη την ιστοσελίδα, ευκολότερη περιήγηση με βάση τα προσωπικά ενδιαφέροντα του χρήστη, βιντεοθήκη κ.τ.λ. Οι εργασίες του visitgreece.gr ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στις 12 Σεπτεμβρίου 2012. Λίγο καιρό πριν, τον Ιούνιο του 2012, είχε ανακοινωθεί και η ολοκλήρωση της νέας εταιρικής ιστοσελίδας του ΕΟΤ, gnto.gov.gr, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία ειδικής ομάδας του οργανισμού με την εταιρεία Google (στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών) χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την απόφαση για την προκήρυξη του νέου διαγωνισμού είναι πολλά και ποικίλα, με κυριότερο βέβαια το υψηλό κόστος, αλλά και το ποιες πραγματικές ανάγκες καλύπτει η δημιουργία μιας νέας ιστοσελίδας που δεν μπορούν να καλυφθούν από τις υπάρχουσες δομές.

Η ιστοσελίδα

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, η νέα ιστοσελίδα στοχεύει στην «προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας , καθώς και του υπάρχοντος τουριστικού πλέγματος και των τουριστικών εγκαταστάσεων». Η πρόσβαση στην Πύλη Πολιτιστικής και Τουριστικής Προβολής θα γίνεται διαδικτυακά μέσα από διάφορες πλατφόρμες, από σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μέχρι έξυπνα κινητά τηλέφωνα. Ο χρήστης θα μπορεί να βρει περιεχόμενο –κείμενα, εικόνες και βίντεο– πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει με λεκτικές ή θεματικές αναζητήσεις. Τα κείμενα και ένα μέρος των φωτογραφιών θα επιλεγούν από υπάρχουσες συλλογές και θα υποστούν την αναγκαία επεξεργασία ώστε να ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα. Το υπόλοιπο φωτογραφικό υλικό θα παραχθεί στο πλαίσιο του έργου, με σκοπό την ανάδειξη συγκεκριμένων περιοχών. Προβλέπεται ακόμη ειδική επιμέλεια των κειμένων από την άποψη ορθογραφίας, σύνταξης, συνέπειας και σαφήνειας(!) Τα βίντεο θα παραχθούν ειδικά για το έργο και θα υλοποιούν ειδικά σχεδιασμένες τουριστικές εμπειρίες.

Tης Ανδριάνας Ζαρακέλη από tokarfi το μέσω nonews-NEWS

Δυστυχώς ΔΕΝ είναι πρωταπριλιάτικο. Η απόφαση της υπουργού αναρτήθηκε στο διαύγεια εδώ.
Δείτε την…

"100 χρόνια μετά τη γέννηση, 50 χρόνια μετά το θάνατο": Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τον Γρ. Λαμπράκη την Τετάρτη 3 Απριλίου


http://www.left.gr/

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις