Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟ


                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Χαλανδρίου καταδικάζει τις αστυνομικές ενέργειες, που ακολούθησαν μετά το τέλος της μαθητικής πορείας στο Χαλάνδρι στις 6/12/2012 στη μνήμη του αδικοχαμένου από αστυνομικά πυρά 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Φαίνεται πως ο ιθύνων νους των γεγονότων της 6/12/12 δεν διδάχτηκε τίποτα από την τραγωδία της 6/12/2008.
Είναι τουλάχιστον λυπηρό να βλέπουμε να επαναλαμβάνεται η ίδια συμπεριφορά απέναντι σε έφηβους μαθητές, ευτυχώς αυτή τη φορά χωρίς θύματα, τόσο κατά την προσαγωγή τους, όσο και κατά τη διαμονή τους στη ΓΑΔΑ.

Χωρίς καμία ενημέρωση προς τους γονείς των παιδιών που προσήχθησαν, αλλά κυρίως χωρίς καμία κατηγορία για παραβατική συμπεριφορά αφού όπως αποδείχτηκε ήταν αθώοι και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την πολύωρη ταλαιπωρία.

Οι γονείς δηλώνουμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούμε ούτε εμείς ούτε τα παιδιά μας.
Εμείς που στεκόμαστε δίπλα τους και μαζί διεκδικούμε μια καλύτερη παιδεία, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να δημιουργήσουμε μια άλλη κοινωνία, που θα μπορεί να "στεγάσει τα όνειρά τους".

Καλούμε όλους τους πολίτες του Χαλανδρίου να καταδικάσουν την αστυνομική βία και να συμπαρασταθούν στους αγώνες της νέας γενιάς.


                                               ΤΟ Δ.Σ.

Κααακό Δεντράκι 2! Αν δεν ήταν η Ελιά θα ήταν η Συκιά ...

Μαζιταφαγαμόμετρο! Μια εικόνα, χίλιες (και παραπάνω!) λέξεις...


Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου


Γάλλοι ειδικοί της Task Force αναλαμβάνουν την αξιολόγηση 560 χιλιάδων Δημοσίων υπαλλήλων. Μέσω υπολογιστών τα τεστ αξιολόγησης. Θα αξιολογηθούν και οι δομές των δημοσίων υπηρεσιών.


Στις αρχές της εβδομάδας καταφθάνουν στην Αθήνα οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες τηςTask Force, που θα αναλάβουν το έργο της αξιολόγησης περίπου 650 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων στον στενό και ευρύτερο Δημόσιο τομέα κατά την διάρκεια της επόμενης χρονιάς. Θα έχει προηγηθεί η αξιολόγηση των δομών του κράτους, από την οποία θα προκύψουν μεγάλες μειώσεις σε επίπεδο γενικών διευθύνσεων, διευθύνσεων, τμημάτων και γραφείων, ενώ θα καταργηθούν οργανικές θέσεις σε υπουργεία, υπηρεσίες και οργανισμούς. 

Το πακέτο των δύο αξιολογήσεων θα έχει ως τελικό στόχο την παγίωση του συστήματος της κινητικότητας στο Δημόσιο, με τους υπαλλήλους να μπορούν να μετακινούνται συνεχώς από υπηρεσία σε υπηρεσία, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν κάθε φορά. Επίσης, θα προσδιορίσει το προσωπικό εκείνο που δεν διαθέτει προσόντα, ειδικότητες και ικανότητες. Το προσωπικό αυτό θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εξόδου από το δημόσιο τομέα, ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις των εκπροσώπων του Μηχανισμού Στήριξης για δραστική μείωση εργαζομένων και δαπανών. Όλο αυτό, μάλιστα, συνδέεται με τη ρήτρα απόκλισης που υπέγραψε η χώρα μας με την Τρόικα. Σύμφωνα με αυτή, σε κάθε απόκλιση από τους στόχους θα υπάρχει αυτόματη μείωση δημοσίων δαπανών (ενδεχομένως δηλαδή και απολύσεις), εξαιρουμένων μισθών και συντάξεων.

Ποιοι θα αξιολογηθούν 
 Από την διαδικασία της αξιολόγησης θα περάσει το τακτικό προσωπικό, που σήμερα απασχολείται σε υπουργεία, ανεξάρτητες αρχές, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Από την αξιολόγηση αναμένεται ότι θα εξαιρεθούν οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ και φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέαοι συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου, οι ωρομίσθιοι και οι μετακλητοί υπάλληλοι, που απασχολούνται σε γραφεία υπουργών και υφυπουργών και σε πολιτικά γραφεία.

Ερώτημα παραμένει ακόμα τι μέλλει γενέσθαι με τους ενστόλους, που αποτελούν ειδική κατηγορία ως προς τα καθήκοντά τους. Η αξιολόγησή τους ή μη θα αποφασισθεί από τις συναντήσεις της Task Force, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.

Η εμπλοκή του ΑΣΕΠ στην αξιολόγηση
Το γενικό πρόσταγμα της όλης διαδικασίας αξιολόγησης του προσωπικού που σήμερα απασχολείται στο στενό πυρήνα του Δημοσίου και στον ευρύτερο τομέα αναμένεται ότι θα το έχει το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού. Στόχος είναι να εφαρμοστούν διαφανείς διαδικασίες, για ένα εγχείρημα που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στα χρονικά του Δημοσίου. Η διαδικασία της αξιολόγησης θα πραγματοποιείται μέσα από γραπτά τεστ πολλαπλών επιλογών. Αυτά θα διαμορφωθούν ανάλογα με το επίπεδο της εκπαιδευτικής κατηγορίας των εργαζομένων, καθώς θα υπάρχουν διαφορετικά τεστ αξιολόγησης για τους υπαλλήλους της κατηγορίας ΠΕ, της κατηγορίας ΤΕ, της κατηγορίας ΔΕ και της κατηγορίας ΥΕ. Το τεστ θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, το ερωτηματολόγιο θα περιλαμβάνει περίπου 80 ερωτήσεις, η διάρκεια θα είναι προκαθορισμένη (περίπου δύο με τρεις ώρες) και τα αποτελέσματα θα βγαίνουν άμεσα.

Οσον αφορά στο προσωπικό που θα λαμβάνει θετικό πρόσημο, αυτό θα παραμένει στη θέση του ή θα μετακινείται σε άλλες, στην περίπτωση κατά την οποία η θέση που κατείχε έχει καταργηθεί μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης των δομών του κράτους. Οι υπάλληλοι που θα βαθμολογούνται με χαχηλό βαθμό θα βρίσκονται προ των πυλών της εξόδου στις περιπτώσεις που η Τρόικα θα ζητά, μέχρι το 2015, συρρίκνωση του προσωπικού.

Το προσοντολόγιο
Πέρα από τη διαδικασία της αξιολόγησης, η οποία θα γίνει άπαξ το 2013, για να αποτυπωθούν τα προσόντα των δημοσίων υπαλλήλων και από εκεί και πέρα θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο, για να υποβοηθά την κινητικότητα, ανοιχτή παραμένει η δέσμευση της χώρας έναντι του Μηχανισμού Στήριξης, για 150.000 αποχωρήσεις εργαζομένων μέχρι το τέλος του 2015. Η μείωση θα προκύψει από την επέκταση του κανόνα της μίας πρόσληψης ανά πέντε αποχωρήσεις του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου κατά ένα έτος, ενώ «μαχαίρι» θα μπει και στην απορρόφηση συμβασιούχων. Ειδικότερα, οι εγκρίσεις πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και συμβάσεων μίσθωσης έργου για το έτος 2011 περιορίζονται κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) σε σχέση με τις αντίστοιχες εγκρίσεις του έτους 2010 και κατά δέκα τοις εκατό (10%) επιπλέον το 2012. Για τα έτη 2013 και 2014 το ποσοστό προσδιορίζεται σε 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και για τα έτη 2015 και 2016 σε 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Πώς θα γίνει η διαδικασία αξιολόγησης
Γραπτό τεστ και βαθμολόγηση των τυπικών προσόντων και του προσωπικού φακέλου θα περιλαμβάνει η αξιολόγηση του προσωπικού.Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες της Ομάδας Δράσης, υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ, προτείνουν εξατομικευμένη αποτίμηση του προφίλ κάθε δημοσίου υπαλλήλου. 

Βάση της αξιολόγησης αυτής θα είναι:
-Α) Τα προσόντα. Δηλαδή, οι σπουδές, στις οποίες θα υπολογίζονται και τα πτυχία. Η επιμόρφωση που έχει λάβει ο υπάλληλος με τη συμμετοχή του σε σεμινάρια ή εκπαιδευτικά προγράμματα. Η εμπειρία που διαθέτει από προηγούμενη προϋπηρεσία. Η γνώση ξένων γλωσσών.
- Β) Οι δεξιότητες. Δηλαδή, οι ειδικές γνώσεις επάνω στις νέες τεχνολογίες και τη διαχείριση έργων.
- Γ) Οι προσωπικές ικανότητες. Η εμπειρία επάνω στο αντικείμενο εργασίας και γενικότερα στη δημόσια διοίκηση.
Η αξιολόγηση θα ξεκινήσει από αυτούς που κατέχουν θέσεις ευθύνης. Δηλαδή, για τους προϊσταμένους τμημάτων, διευθύνσεων και γενικών διευθύνσεων. Για αυτήν την κατηγορία είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της συνέντευξης. Από συνέντευξη δεν αποκλείεται να περάσουν και άλλες ειδικές κατηγορίες υπαλλήλων, όπως είναι, για παράδειγμα, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

http://www.ictplus.gr/, 10/12/2012

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. : Πανελλαδική Σύσκεψη των Μελών των Δ.Σ., σήμερα 12:00 μ.μ.


Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 10-12-2012

πρΟΤΑση 
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr 

Χαλάνδρι 10/12/2012 

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι 

Για πρώτη φορά από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, η χώρα απέκτησε φιλελεύθερη κυβέρνηση ακραίας μορφής και τριών ταχυτήτων. Τόσες καταστροφικές για τον τόπο και τους πολίτες του αλλαγές θα τις ζήλευε και η Θάτσερ, με τόνους καθημερινής λάσπης κατά των μισθωτών και των Ελλήνων, γενικότερα και με τέτοια λυσσαλέα καταπάτηση εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Εδώ και τρία χρόνια, αναπαράγεται το ψέμα, ότι για χρόνια το ελληνικό κράτος δανειζόταν για …να δίνει παροχές και χρήματα στα…λαϊκά στρώματα! Και το ψέμα αναδεικνύεται από τους ίδιους τους εμπνευστές του, αφού, οι ελλείψεις σε Υγεία, Πρόνοια, Εκπαίδευση, Πολιτισμό, δημόσιες μεταφορές κ.λπ., είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, ενώ οι όποιες (και με το σταγονόμετρο) αυξήσεις σε μισθούς, ήταν ένα απόλυτο μηδενικό μπροστά στην ανεξέλεγκτη αύξηση του κόστους ζωής. 

Από την άλλη, δόθηκαν δισεκατομμύρια στους επιχειρηματίες με πρόσχημα τη δημιουργία θέσεων εργασίας, με ταυτόχρονη (φυσικά), όμως, αύξηση ΚΑΙ των φοροαπαλλαγών – εισφοροαπαλλαγών τους. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την επιπλέον μείωση εσόδων προς το κράτος και προς τα ασφαλιστικά ταμεία (τα «σπασμένα» τα πληρώνει φυσικά ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ – ΚΟΡΟΙΔΟ, ο ελληνικός λαός). Κατά τα άλλα…οι μισθοί και οι συντάξεις ΚΑΤΑΧΡΕΩΣΑΝ το ελληνικό δημόσιο! Και επειδή αυτό με πλύση εγκεφάλου «πέρασε», για να μειωθεί το χρέος θα πρέπει να απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι ΚΑΙ στον ιδιωτικό ΚΑΙ στο δημόσιο τομέα, να γίνει ταυτόχρονα μεγάλη μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης (στον ιδιωτικό τομέα) και, τελικά, να επιτευχθεί ο στόχος εσωτερικής και εξωτερικής «τρόϊκας» που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία στρατιών ανέργων και, επομένως, ΥΠΟΤΕΛΩΝ και ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΩΝ. 

Αυτό που η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν καταλαβαίνει είναι, γιατί είναι προτιμώτερο να διαλύουμε τη χώρα, να ρημάζουμε την οικονομία της και να εξοντώνουμε τους πολίτες προκειμένου να καταβάλλουμε τόκους και χρεολύσια στους άρπαγες τοκογλύφους, από το να παραδεχτούμε τη χρεοκοπία της χώρας μας; Σημειώνουμε εδώ ότι, ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ σημαίνει ουσιαστικά ότι η Ελλάδα θα δηλώσει αδυναμία να συνεχίζει να αποπληρώνει το χρέος της! Και αυτό ΣΑΦΩΣ και ΔΕΝ αποτελεί το μεγάλο κίνδυνο για το λαό παρά μόνο για τα μεγάλα εγχώρια και ευρωπαϊκά συμφέροντα. 

Είναι σαφές ότι, ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα την οποία μας σερβίρουν καθημερινά τα ελεγχόμενα ΜΜΕ. Μια «ουτοπία» η οποία δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση την τραγική κατάσταση στο παρασκήνιο, με την παγκόσμια πρωτιά της Ελλάδας, καθώς είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που υποθηκεύει τη δημόσια περιουσία της (ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ). 

Ο «μπαμπούλας» της χρεοκοπίας έχει ως μοναδικό στόχο τον εκφοβισμό (την τρομοκράτηση, καλύτερα) των πολιτών, ώστε να συνεχιστούν τα αδιέξοδα μνημονιακά προγράμματα καταστροφής και λεηλασίας και να συνεχίζονται εσαεί οι…ηρωϊκές έξοδοι των εχόντων, φοροκλεφτών και φορο-απαλλαγμένων προς τους νήσους Κέϋμαν! 

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, 
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Κααααακό δεντράκι...

...ή, αλλιώς, ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΚΑΤ' ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ τους κατοίκους της ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ "Πάτημα Χαλανδρίου"


Αυτό το δέντρο δεν είναι ένα τυχαίο δέντρο...Πρόκειται για αυτό από το οποίο εξαρτάται ένα...τεράστιο "έργο" στο Πάτημα Χαλανδρίου! Μάλιστα. Εξαιτίας αυτού του δέντρου, ένα Ε.Τ.Π. (ΕΡΓΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ) έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό. Ένα..."έργο" που ξεκίνησε τον ΙΟΥΝΙΟ!!!
Αυτή είναι η επίσημη ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ δικαιολογία των ανθρώπων που εργάζονται στο έργο προς τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους της περιοχής. ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ, δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε αυτό που αρχίσαμε! Έχουν κάνει, λέει, αίτημα προς το Δασαρχείο και αυτό δεν έχει ακόμη απαντήσει...
Το αποτέλεσμα, βεβαίως, είναι να έχει κοπεί στη μέση ΓΙΑ 6 ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ (!!!) η περιοχή μεταξύ ΠΑΤΗΜΑΤΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και ΒΡΙΛΗΣΙΩΝ. 
Αυτό αποτυπώνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες (τραβηγμένες χθες, Κυριακή, το πρωΐ)...


ΛΑΣΠΗ και ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΙΗΣΗ των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων.  ΝΤΡΟΠΗ, κύριοι.
Στείλτε και το δέντρο στον εισαγγελέα! Α, και να δούμε μήπως έχει και τίποτα...καταθέσεις στην Ελβετία!!!

Είχα διαβάσει ότι, παλιά, "ψήφιζαν και τα δέντρα"...Τώρα έμαθα ότι, τα δέντρα καθορίζουν ΚΑΙ την πορεία των έργων!
Τώρα, το πώς, τις περισσότερες φορές που υπάρχουν τέτοιου είδους "κωλύμματα" για..."απαλλοτριώσεις" και διάφορες τέτοιες εργασίες, ΑΜΕΣΑ βρίσκεται λύση, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο....
Θα μου υπενθυμίσετε, ΒΕΒΑΙΩΣ - ΒΕΒΑΙΩΣ, ότι..."έλα μωρέ, συνηθισμένοι είναι αυτοί εκεί πάνω...υποβαθμισμένη περιοχή με πολίτες Γ' Κατηγορίας..."
Α, να μην το ξεχάσω, πήγε και "κλιμάκιο" του Δήμου - όπως μου είπαν κάτοικοι της περιοχής - και είπαν ότι..."το <<έργο>> είναι της Νομαρχίας (πράγματι είναι) και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι"!!!
Σοβαρά; Ούτε να επιβλέψουν την πορεία του έργου; Ούτε να ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ (που κάνει ότι θέλει) και το ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ του..."έργου"; Μιλάμε σοβαρά τώρα;
Εμείς πώς ελέγχουμε (και πληρώνουμε) τους φόρους που μας αναλογούν; Μήπως να το ξανασκεφτούμε;

Εδώ ΧΑΧΟΛΙΣΤΑΝ. Προς το παρόν, η ανταπόκριση έλαβε τέλος.
Θα επανέλθω με περισσότερα στοιχεία.

Συμπληρωματικά, το ιστορικό της πορείας του συγκεκριμένου και...πολυδιαφημισμένου..."έργου" :

1. http://stinplatia.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9.html

2. http://stinplatia.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html

3. http://dimitrishaniotakis.blogspot.com/2012/11/blog-post_857.html

Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις