Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΒΑΓΟΡΗ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ “ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ”)


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ, Ο ΗΡΩΑΣ, Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ, Ο ΑΝΤΑΡΤΗΣ ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ.

…και εμείς αφιερώναμε σελίδες για τους Ηρόστρατους.

Την Ελλάδα αγαπώ αλλά και σένα
Μ΄ έναν έρωτα μεγάλο, αληθινό
Τα γαλάζια σου τα μάτια τα θλιμμένα
Τον καθάριο της θυμίζουν ουρανό.
Ευαγόρας Παλληκαρίδης, 


μαθητής ετών 17,
λίγο πριν από την αγχόνη του «Βρετανικού Δικαίου»

«Και τη μάνα φιλώντας
την κοιτάζω να κλαίει.
Μάνα μην κλαις της λέω,
μάνα μην κλαις και κλαίω.
Κι όλο πάω και τρέχω»…
…και πέθανε ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.


http://olympia.gr/

Ιστορικό ΟΧΙ των ευρωπαίων βουλευτών


Ιστορικό όχι Ευρωκοινοβουλίου στον προϋπολογισμό που αποφάσισαν οι κυβερνήσεις.

Νίκος Χρυσόγελος: ανοίγει τώρα η συζήτηση για έναν ουσιαστικό ευρωπαϊκό προϋπολογισμό
“Με μια ιστορική απόφαση, στις 13 Μαρτίου, το Ευρωκοινοβούλιο έστειλε ένα ηχηρό όχι σε έναν κακό συμβιβασμό για τον προϋπολογισμό στον οποίο είχαν καταλήξει οι αρχηγοί κρατών της ΕΕ στις 8 Φεβρουαρίου. Παρά τις πιέσεις των κυβερνήσεων, και παρά το γεγονός ότι το 55% των βουλευτών ανήκουν σε κόμματα που βρίσκονται σε κυβερνήσεις, οι ευρωβουλευτές κατάφεραν να εκφράσουν με την απόφασή τους αυτή τις αγωνίες και τις ανησυχίες των πολιτών για το του πάει η Ευρώπη με τις πολιτικούς συσχετισμούς που κυριαρχούν σήμερα και επιβάλουν πολιτικές λιτότητας και διάλυσης της κοινωνικής συνοχής”, τόνισε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο. 

“Οι Πράσινοι είχαμε ξεκάθαρη θέση από την αρχή, ήμασταν απόλυτα ενωμένοι στην άποψη μας κι ενημερώσαμε εγκαίρως τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Παίξαμε ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής πρότασης των 5 πολιτικών ομάδων – πράσινοι, σοσιαλιστές, λαϊκό κόμμα, αριστερά και φιλελεύθεροι – που υπερψηφίστηκε τελικώς από 506 ευρωβουλευτές (κατά ψήφισαν μόνο 161 και λευκό 23 ευρωβουλευτές). Ζητήσαμε έναν προϋπολογισμό που θα είναι επαρκής, αποτελεσματικός, θα συμβάλλει στην έξοδο από την κρίση, θα ενισχύει εκείνους τους τομείς που μπορούν να στηρίξουν την κοινωνική συνοχή, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη βιωσιμότητα, την αντιμετώπιση της κλιματικής και περιβαλλοντικής κρίσης, την έρευνα και καινοτομία”

Ο Νίκος Χρυσόγελος δήλωσε επίσης:

”Το Ευρωκοινοβούλιο για πρώτη φορά συν-αποφασίζει για τον προϋπολογισμό. Αν ψήφιζε τώρα έναν κακό προϋπολογισμό, αυτό θα αποτελούσε πλήγμα για το ρόλο του και διάψευση των ελπίδων των ευρωπαίων πολιτών. Σε μια εποχή λιτότητας χρειάζονται ευρωπαϊκοί πόροι που θα βοηθήσουν να επιτευχθούν οι στόχοι που θέτουν οι ευρωπαϊκές πολιτικές, τουλάχιστον στα λόγια, όπως για παράδειγμα η μείωση του αριθμού των φτωχών, η δημιουργία εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας, η πρόσβαση όλων σε συστήματα υγείας, η αύξηση του ποσοστού των δαπανών για έρευνα, η στήριξη και επανένταξη των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και των άπορων, η προστασία του κλίματος, η μείωση της σπατάλης ενέργειας και η αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. 

Πώς θα ήταν δυνατόν να συμφωνήσουμε με έναν προϋπολογισμό που μειώνεται, σπαταλάει πόρους σε αναποτελεσματικές πολιτικές και κόβει πόρους ακριβώς από τομείς που μπορεί να συμβάλλουν στην κοινωνική συνοχή και την έξοδο από την κρίση; Κι όμως ένας ευρωπαϊκός προϋπολογισμός με επαρκείς πόρους και σαφείς πολιτικές στοχεύσεις μπορεί να αποτελέσει βασικό εργαλείο επενδύσεων κι αντιμετώπισης της πολύπλευρης κρίσης, με δεδομένο ότι το 94% του προϋπολογισμού επενδύεται και μόνο το 6% αφορά στον διοικητικό μηχανισμό ή λειτουργικές δαπάνες. 

Το Ευρωκοινοβούλιο απέδειξε με την απόφασή του ότι οι ευρωβουλευτές δεν είναι φερέφωνα των κυβερνήσεων, ότι το μέλλον της Ευρώπης δεν θα αποφασιστεί μόνο από τις κυβερνήσεις, ότι η Ευρώπη έχει πολλές όψεις κι όχι μόνο αυτή του Συμβουλίου, των κυβερνήσεων. 

Το Ευρωκοινοβούλιο άνοιξε μια μικρή πόρτα για αλλαγή στην Ευρώπη. Η κοινωνία των πολιτών, οι φορείς, η αυτοδιοίκηση, οι πολίτες της Ευρώπης πρέπει να πιέσουν τώρα σε κάθε χώρα τις κυβερνήσεις να αντιληφθούν ότι για να μην καταρρεύσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα πρέπει να υπάρξει αλλαγές στις πολιτικές αλλά και ένας αποτελεσματικός ευρωπαϊκός προϋπολογισμός”.

Αναλυτικά στο site: ecogreens.gr

ΟΧΙ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ! Αλλά στα φρύδια μας! Με τον Αριστοτέλη ήμασταν έτσι και αλλιώς.


Παγκόσμια πρωτοτυπία: Δεν θα ολοκληρωθεί το "Master Chef 2" στο MEGA ελλείψη χρημάτων

Το ριάλιτι τηλεπαιχνίδι "Master Chef 2" θα περάσει στην παγκόσμια τηλεοπτική ιστορία, σαν το μοναδικό "παιχνίδι" τέτοιυ τύπου που ναι μεν βγήκε στον αέρα, ναι μεν παρακολουθήσαμε καρέ-καρέ το πως είναι να... τσιγαρίζεις το κρεμμυδάκι και πως είναι να τεμαχίζεις το κολοκυθάκι, ναι μεν οι συμμετέχοντες έριξαν τόνους ιδρώτα και ατελείωτο καρδιοχτύπι πάνω από το μάτι της κουζίνας ,όμως, έμελλε να μην μάθουμε ποτέ το ποιος είναι ο μεγάλος νικητής.

Μετά τα τεράστια και αξεπέραστα από ότι αποδεικνύεται οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρία παραγωγής του συγκεκριμένου προγράμματος - η οποία ουσιαστικά έχει βάλει λουκέτο - και ύστερα από τις απέλπιδες μεν, ατελέσφορες δε προσπάθειες του Mega να βρεθεί μία λύση για να μπορέσει να γυριστεί ο μεγάλος τελικός, μεγάλος τελικός δεν θα υπάρξει. Με άλλα λόγια το MEGA άφησε απλήρωτους τους συντελεστές της εκπομπής, οι οποίοι βρέθηκαν πολύ νωρίς σε αδιέξοδο.

Ετσι, το "Master Chef" ρίχνει αυλαία εντελώς άδοξα την Παρασκευή το βράδυ, με τα γυρίσματα του τελικού να οδηγούνται σε οριστικό ναυάγιο και με τους ανθρώπους του Mega να μην ξέρουν τι να κάνουν.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες το Mega θα σπάσει την σιωπή του και θα προχωρήσει ενδεχομένως σήμερα στην έκδοση επίσημης ανακοίνωσης, προκειμένου να εξηγεί στον κόσμο το τι ακριβώς συμβαίνει και δεν μπορεί να γυριστεί ο τελικός του συγκεκριμένου προγράμματος, ενώ θα διευκρινίζεται επίσης, πως οι προσπάθειες για να βρεθεί μία λύση απελπισίας την ύστατη στιγμή, έτσι ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί το "Master Chef". Πρωτοφανή δηλαδή πράγματα ακόμη και για τα...αναρχικά ελληνικά δεδομένα.

Ενάντια στους «σωτήρες»

Του Παναγιώτη Κουρουμπλή

Τον επόμενο μήνα συμπληρώνονται τρία χρόνια από την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο, που σηματοδότησε την απαρχή της μεγαλύτερης εθνικής περιπέτειας μετά την τραγωδία της Κύπρου. Οι συνέπειες είναι τραγικές και πανθομολογούμενες. Τα μετρήσιμα μεγέθη στοιχειοθετούν μια εικόνα κατάρρευσης. Όμως είναι τα μη μετρήσιμα μεγέθη αυτά που υποδηλώνουν το βάθος και την ουσία της καταστροφής: ο κοινωνικός κατακερματισμός, η συρρίκνωση της δημοκρατίας, η εθνική υποτέλεια, η καθημερινή απόγνωση, η απώλεια της ελπίδας. Αν το ζητούμενο είναι η ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης και η επεξεργασία μιας ρεαλιστικής στρατηγικής εξόδου από την κρίση, δεν μπορεί να παραβλεφθεί η καθοριστική σημασία της διαπίστωσης ότι σε όλη τη διάρκεια αυτής της πορείας, από το διάγγελμα Παπανδρέου στο Καστελόριζο μέχρι και σήμερα, οι ελληνικές κυβερνήσεις διαβεβαιώνουν ότι πράττουν ορθά, ότι παρά τις δυσκολίες τα πράγματα βαίνουν καλώς, ενώ συχνά αυτοσυγχαίρονται και θριαμβολογούν επειδή «έσωσαν τη χώρα».
Ας μου επιτραπεί να αντιπαραβάλλω τη στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Όταν από την αρχή της κρίσης έλεγε με παρρησία ότι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι εκ των ων ουκ άνευ, συνεπικουρούμενος μάλιστα από ορισμένους στο ΠΑΣΟΚ, οι κυβερνώντες τον κατηγορούσαν ότι απεργάζονται την καταστροφή της χώρας. Στη συνέχεια ανέκρουσαν πρύμνα και προχώρησαν σε κούρεμα και επαναγορά ομολόγων. Όταν προεκλογικά μιλούσε για κατάργηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και αναδιαπραγμάτευση του χρέους, οι αντίπαλοί του τον αποκαλούσαν «λόμπι της δραχμής».
Οι ίδιοι τελικά κατέβηκαν στις εκλογές του Ιουνίου με σημαία την επαναδιαπραγμάτευση, την οποία όμως «ξέχασαν» μόλις σχημάτισαν κυβέρνηση. Εκ των υστέρων ομολογήθηκε από επίσημα χείλη ότι το οικονομικό και γεωπολιτικό κόστος της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν τεράστιο. Απεδείχθη έτσι ότι η σθεναρή διαπραγματευτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ περί αντιστροφής του εκβιασμού που υφίστατο η χώρα κάθε άλλο παρά στερείτο ρεαλισμού.
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προειδοποιούσε ότι η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης θα οδηγήσει την οικονομία σε ένα καθοδικό σπιράλ ανατροφοδοτούμενης ύφεσης, οι κυβερνώντες έβλεπαν και ξαναέβλεπαν ανάπτυξη στον ορίζοντα. Σήμερα, ο άνωθεν καθοδηγητής τους, ο επίτροπος οικονομικών Όλι Ρεν, βρίσκεται διεθνώς απομονωμένος και πανταχόθεν βαλλόμενος, από το ΔΝΤ και το G20 μέχρι όλους τους επιφανείς οικονομολόγους, για την εμμονή του σε αυτήν την αναποτελεσματική πολιτική.
Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έλεγε ότι η κρίση χρέους δεν είναι ελληνικό αλλά ευρωπαϊκό πρόβλημα που χρειάζεται ευρωπαϊκή λύση και προέκρινε συμμαχία των χωρών του Νότου προς αυτή την κατεύθυνση, οι κυβερνώντες δήλωναν υποταγή στη Γερμανίδα καγκελάριο, υιοθετώντας εμμέσως την άποψη ότι το πρόβλημα είναι οι διεφθαρμένοι και τεμπέληδες Έλληνες. Σήμερα, που ο Νότος βράζει, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επιβεβαιώνεται και πάλι. Την προηγούμενη εβδομάδα 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι διαδήλωσαν σε όλη την Πορτογαλία ενάντια στη λιτότητα. Στην Ιταλία, την τρίτη οικονομία της Ευρωζώνης, το αποτέλεσμα των εκλογών αναγκάζει την Ευρώπη να αντιμετωπίσει το αναπόφευκτο δίλημμα: θα καταργήσει τη λιτότητα ή τη δημοκρατία; Οι παραπάνω διαπιστώσεις, που θεωρώ ότι δικαιώνουν τις εκτιμήσεις μας, δεν είναι παρά ισχυρές ενδείξεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μπορεί να λάβει τις σωστές, τολμηρές αποφάσεις για την ανάταξη της χώρας. Εντωμεταξύ κατά τους τελευταίους μήνες έχει συντελεσθεί μεγάλη πρόοδος στη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ενιαίο πολιτικό φορέα, στην επεξεργασία ενός ρεαλιστικού προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας που θα αντιστοιχεί στη σημερινή οικονομική κατάσταση, καθώς και στην καλλιέργεια διεθνών επαφών και συμμαχιών. Εντούτοις ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπος με αμείλικτα και κατεπείγοντα ερωτήματα. Με ποιο τρόπο μπορεί να ωφελήσει άμεσα τη χειμαζόμενη κοινωνία; Τι λύσεις μπορεί να προσφέρει σε ένα περιβάλλον ευνουχισμένου κοινοβουλευτισμού και εντεινόμενου κυβερνητικού αυταρχισμού; Η πρωτοβουλία «Αλληλεγγύη για όλους», που ομαδοποιεί αυτό-οργανωμένες δομές αλληλοβοήθειας, είναι μέρος της απάντησης. Για να γίνει ορατή η λύση στο σύνολό της όμως, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις που να εκπορεύονται από κομματικά επιτελεία. Η αντίσταση και η δημιουργία είναι καθήκον και ευθύνη των πολιτών. Κανένας αγώνας δεν κερδήθηκε από τον καναπέ ή από την κάλπη.
Πρέπει να γεμίσουμε τους δρόμους και τις πλατείες, με την πίστη ότι ο διπλανός μας είναι η δύναμή μας. 

Η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. για το ωράριο των παιδικών σταθμώνΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ! ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΔΗΜΩΝ ΠΟΥ ΨΑΡΕΨΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΟΥΓΛΗ.


40 - 50 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ, ΜΕΡΙΚΑ DEXION ΚΑΙ ... ΤΡΟΦΙΜΑ!


     


   


 
ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ...... 
ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ!
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (πατήστε το ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ)

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ- ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας του να συμβάλει στην ανάδειξη του μοναδικού οικοσυστήματος που διατρέχει 4 Δήμους, προσκαλεί τους κατοίκους των παραρεμάτιων Δήμων αλλά και όλους όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με τίτλο ΡΕΜΑΤΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗΣ- ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: Ένας πολύτιμος υγρότοπος.

Θέμα οι όψεις της ρεματιάς που σχετίζονται με το υγρό στοιχείο (το ίδιο το νερό και η ροή του, τα πλάσματα που ζουν μέσα και πολύ κοντά σ’ αυτό και ό,τι βάλει ο νους του εμπνευσμένου ερασιτέχνη- φωτογράφου).

Κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό με 1 δική του/της φωτογραφία που θα συνοδεύεται από κείμενο σε μορφή λεζάντας.
Το κείμενο πρέπει να αφορά στο θέμα και την ακριβή τοποθεσία της λήψης του.

Τόπος φωτογράφησης:

Μέσα στη ρεματιά και τον παραρεμάτιο χώρο
Η ρεματιά μας αρχίζει από το Χαλάνδρι και φθάνει στην Πεντέλη ,διατρέχοντας τους δήμους Χαλανδρίου,Βριλησσίων, Αμαρουσίου και Πεντέλης [βλέπε σχετικό χάρτη στο blog:sosrematia.blogspot.com]

Ημερομηνίες-Προθεσμίες:
Έναρξη Διαγωνισμού: 11 Μαρτίου 2013.
Λήξη προθεσμίας υποβολής: 22 Μαρτίου 2013.
Ανακοίνωση Νικητών: 31 Μαρτίου 2013.

Υποβολή Συμμετοχών:
Φωτογραφία και κείμενο πρέπει να συνοδεύονται από στοιχεία επικοινωνίας, που θα αποστέλλονται σε μήνυμα, στο sosrematia και/ ή στο http://fotorematia.blogspot.com/ως εξής:

- Ονοματεπώνυμο,
- Τηλέφωνο επικοινωνίας και υποχρεωτικά
- Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Οι συμμετέχοντες υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους: 1) αναρτώντας την σε μορφή jpeg και υψηλή ανάλυση, στην “εκδήλωση” που δημιουργήσαμε στη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook sosrematia
και 2) αποστέλλοντάς την στην ηλεκτρονική διεύθυνση fotorematia@gmail.com, που ανοίξαμε ειδικά για την περίσταση. Μετά την παραλαβή τους οι φωτογραφίες θα αναρτώνται απο τον διαχειριστή, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, στην ιστοσελίδα http://fotorematia.blogspot.com/

Οι φωτογραφίες δεν θα πρέπει να έχουν υποστεί επεξεργασία από πρόγραμμα λογισμικού.

Πολύ σημαντικό!!! Πέραν της ψηφιακής υποβολής, οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν και μια εκτυπωμένη φωτογραφία, σε φωτογραφικό ματ χαρτί και σε διαστάσεις 24Χ30. Ο φάκελος με τη φωτογραφία πρέπει να έχει σφραγίδα με (καταληκτική) ημερομηνία ταχυδρόμησης ή παραστατικού κούριερ 22/3/2013 και να αποστέλλεται στον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου - με την ένδειξη “Για τον Διαγωνισμό Φωτογραφίας” στη διεύθυνση: Λεωφόρος Πεντέλης 86, 152 34 ΧΑΛΑΝΔΡΙ .
*** Η φωτογραφία πρέπει να συνοδεύεται από δήλωση παραχώρησης πνευματικών δικαιωμάτων (λεπτομέρειες στην παράγραφο “πνευματικά δικαιώματα”)

Επιλογή Νικητών:
Οι συμμετοχές θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα: http://fotorematia.blogspot.com/
Η επιλογή των νικητών θα γίνει την Κυριακή 31 Μαρτίου από 5μελή επιτροπή που θα αποτελείται απο τους: Νένα Ρήγα, πρόεδρο του Συλλόγου, Νίκο Σμαραγδή, Διευθυντή Φωτογραφίας, Δάφνη Λιαναντωνάκη, εικαστικό και εκπαιδευτικό, Ματρώνη Δικαιάκου, δημοσιογράφο, αναπληρώτρια γραμματέα του Συλλόγου και μανιώδη φωτογράφο και Θεολόγο Γρύλλη, ερασιτέχνη φωτογράφο που έχει καταγράψει με τον φακό του κάθε σπιθαμή της ρεματιάς.

Έπαθλα/Διακρίσεις:
α) Οι συμμετοχές που θα επιλεγούν από την ψηφοφορία θα παρουσιαστούν σε ειδικό χώρο στο blοg & στο facebook του συλλόγου: http://sosrematia.blogspot.com/ & sosrematia και
στο: http://fotorematia.blogspot.com/

β) Οι 10 πρώτοι νικητές-νικήτριες θα κερδίσουν το παιδικό βιβλίο «Ο θησαυρός της Ρεματιάς» και άλλα δώρα έκπληξη.

(γ) Οι συμμετοχές μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο Φωτογραφικής Έκθεσης σε χώρο που θα αποφασίσουν οι διοργανωτές καθώς και να περιληφθούν σε μελλοντικές εκδόσεις ή άλλο υλικό του συλλόγου (ημερολόγιο, κάρτες, mousepad).

Πνευματικά δικαιώματα:
Με την υποβολή των φωτογραφιών και κειμένων ο/η συμμετέχων/ ουσα δηλώνει ότι η φωτογραφία και το κείμενο αποτελούν δικά του έργα και έχει την πνευματική ιδιοκτησία επ’ αυτών και παραχωρεί στους διοργανωτές το δικαίωμα χρήσης για τους συγκεκριμένους προαναφερθέντες, μη κερδοσκοπικούς σκοπούς.

Σχετικό έντυπο- δήλωση παραχώρησης πνευματικών δικαιωμάτων μπορούν να εκτυπώσουν οι ενδιαφερόμενοι απο το http://sosrematia.blogspot.com/και το sosrematia (facebook)

Απαγορεύεται η συμμετοχή με έργα τρίτων.

Λαμβανομένων υπόψη των παραπάνω, οι διοργανωτές δηλώνουν ότι ουδεμία ευθύνη ή υποχρέωση αποζημίωσης για οποιαδήποτε βλάβη αναλαμβάνουν.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό σημαίνει πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των ανωτέρω αναγραφόμενων όρων.

Με τιμή
Το Δ.Σ. του συλλόγου

Για περισσότερες πληροφορίες:

Σοκ στο Χαλάνδρι: Μαχαίρωσε πέντε φορές τη σύζυγό του μετά από καβγά


​Αναστατωμένη είναι η περιοχή του Χαλανδρίου μετά το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε ανάμεσα σε ένα ζευγάρι.

Ένας άνδρας μαχαίρωσε 5 φορές τη σύζυγό του μετά από καβγά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάφερε να χτυπήσει την άτυχη γυναίκα σε διάφορα σημεία του σώματος της.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για της παραχθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ο άνδρας συνελήφθη και κρατείται σε αστυνομικό τμήμα του Χαλανδρίου.

http://www.newsnow.gr

Πώς θα λείψετε από τη δουλειά, χωρίς να γίνει αντιληπτό;Βαριούνται να πάνε στη δουλειά, αλλά πώς θα γίνει να μην γίνει αντιληπτή η απουσία τους; 
Οι Βραζιλιάνοι γιατροί βρήκαν τη λύση στο πρόβλημά τους. 

Πολλοί γιατροί και νοσοκόμες ενός νοσοκομείου του Σάο Πάολο κατάφεραν επί χρόνια να κρύβουν την απουσία από την εργασία τους, αφού κατασκεύασαν ομοιώματα των δαχτύλων τους από σιλικόνη, τα οποία οι συνεργοί τους περνούσαν από τα μηχανήματα βιομετρικού ελέγχου του νοσηλευτικού ιδρύματος ώστε να καταγράφονται ως παρόντες.

Το τηλεοπτικό κανάλι Globo μετέδωσε ένα βίντεο στο οποίο μία γιατρός εικονίζεται να καταγράφει την άφιξή της στο νοσοκομείο δίνοντας το δακτυλικό αποτύπωμά της στο μηχάνημα. Στη συνέχεια, τοποθετεί στο μηχάνημα δύο... δάχτυλα από σιλικόνη, αντίγραφα των χεριών των συναδέλφων της που απουσίαζαν από την εργασία τους.

Η γυναίκα συνελήφθη από την αστυνομία και αποκάλυψε ότι στην υπόθεση εμπλέκονταν άλλοι 11 γιατροί και 20 νοσοκόμες του νοσοκομείο του Βασκονσέλος. "Υποστηρίζει ότι είναι αθώα γιατί (οι άλλοι γιατροί) την απειλούσαν ότι η συμμετοχή της ήταν προϋπόθεση για να κρατήσει τη δουλειά της", είπε ο συνήγορός της, Σελεστίνο Γκόμες Αντούνιες.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Band για το σύστημα βιομετρικού ελέγχου ήταν αρμόδιος ο υπεύθυνος του τμήματος επειγόντων περιστατικών Ζόρζε Λουίζ Κούρι. Η κόρη του πληρωνόταν εδώ και τρία χρόνια από το νοσοκομείο χωρίς να εργάζεται. Η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες και ήδη έχουν σχηματιστεί δικογραφίες σε βάρος πέντε γιατρών.

http://www.newsit.gr/, 13/3/2013


Στην καταπληκτική ελληνική ταινία "Ο Εξυπνάκιας", υπάρχουν αμέτρητες ατάκες. Σε μία από αυτές, χαρακτηριστική του έργου, μεταξύ Παπαμιχαήλ, Σταυρίδη και Τζανετάκου, απευθυνόμενος ο τελευταίος στον Σταυρίδη του λέει : "ΑΜ ΔΕ ΠΟΥ ΜΕ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ...ΠΑΡΑΒΓΑΙΝΟΥΜΕ;;;"!!!


Δ.Χ.

Λιβύη: Ποιος είναι ο Σαίφ αλ Ισλάμ Καντάφι

Γράφει ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος       Ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ Καντάφι είναι ο δεύτερος γιος του Μουαμάρ Καντάφι, ηγέτη της Λιβύης από το 1969 έως ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις