Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!


Συνεδρίαση ΔΣ ΚΕΔΕ αύριοΣυνεδριάζει αύριο Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου και ώρα 11.30 το πρωί, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ (Ακαδημίας 65 & Γενναδίου 8, 3ος όροφος). Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι τα εξής:

Θέματα Επιτροπής Οικονομικών ΟΤΑ:

Α) Κατανομή ΚΑΠ 2014, ΣΑΤΑ 2014

Β) Συζήτηση επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων και άλλες διατάξεις

Γ) Διάταξη για το φόρο ζύθου

Εισηγητές: Δ. Τσιαντής, πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών ΟΤΑ, Γ. Μουράτογλου, αντιπρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών ΟΤΑ, Ρ. Γκέκας, διευθύνων σύμβουλος ΕΕΤΑΑ Α.Ε.

Θέματα Επιτροπής Θεσμών και Ισότητας:

Α) Αρμοδιότητες λαϊκών αγορών, υπαίθριου εμπορίου κ.λπ.

Β)Έγκριση συμβάσεων έργου κα ορισμένου χρόνου στους ΟΤΑ (παράταση χρήσης έτους 2014)

Εισηγητές: Ν. Παπαγγελής, πρόεδρος Επιτροπής Θεσμών και Ισότητας, Γ. Καραγιάννης, αντιπρόεδρος Επιτροπής Θεσμών και Ισότητας

Συζήτηση για το νέο ΕΣΠΑ

Εισηγητές: Φ. Προβατάς, πρόεδρος Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού, Π. Μαΐστρος, σύμβουλος ΚΕΔΕ

Θέματα Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

Α) Συζήτηση επί του Σχεδίου ΚΥΑ: «Κατηγορίες αδειών χρήσης και εκτέλεσης έργων αξιοποίησης των υδάτων. Διαδικασία και όροι έκδοσης, ανανέωσης ή τροποποίησης των αδειών, περιεχόμενο διάρκεια ισχύος τους.

Β) Διαμόρφωση τελικής πρότασης για τους Φο.Δ.Σ.Α.

Εισηγητές: Γ. Κοτρωνιάς, πρόεδρος Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Λ. Μαλούτας, αντιπρόεδρος Επιτροπής Αειφόρου Ανάπτυξης Περιβάλλοντος

Προγραμματική Σύμβαση για τα Κέντρα Πρόληψης

Εισηγητής: Σ. Δανιηλίδης, πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Αλληλεγγύης

Θέματα Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Άθλησης:

- Συμπεράσματα συνεδρίου Καβάλας για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό

- Προβλήματα σχολείων

- Πρόγραμμα άθλησης για όλους

- Πρόγραμμα Kids’ Athletics

Εισηγητές: Γ. Θεοδωρακόπουλος, πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, Γ. Ιωακειμίδης, αντιπρόεδρος Επιτροπής Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού

Επεκτείνεται ο έλεγχος σε ΟΛΟΥΣ τους Δημοσίους Υπαλλήλους


Επεκτείνεται ο έλεγχος σε ΟΛΟΥΣ τους Δημοσίους Υπαλλήλους

Σε πλήρη έλεγχο όλων των πιστοποιητικών όλων των δημοσίων υπαλλήλων θα προβούν οι αρμόδιοι Προϊστάμενοι Διοικητικού - Προσωπικού, μετά από σχετική εντολή του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο που υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης ζητά από όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου τον εμπεριστατωμένο έλεγχο των πιστοποιητικών και στοιχείων που σχετίζονται με την πρόσληψη, τη μετάταξη ή τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης των υπηρετούντων υπαλλήλων του δημόσιου τομέα. 

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά από τους αρμοδίους Προϊσταμένους Διοικητικού - Προσωπικού να ελέγξουν τα στοιχεία του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων και να διασταυρώσουν τα δικαιολογητικά που αποτέλεσαν τυπικά προσόντα διορισμού, μετάταξης ή μετατροπής της εργασιακής σχέσης, σε συνεργασία με τις καθ΄ύλην αρμόδιες Υπηρεσίες ή εκδούσες Αρχές.

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, σε περίπτωση που οι αρμόδιες Υπηρεσίες ή εκδούσες Αρχές βεβαιώσουν την ανακρίβεια των στοιχείων που τους αποστέλλονται από τις Διευθύνσεις Διοικητικού - Προσωπικού (π.χ. έκδοση τίτλου σπουδών, βαθμός πτυχίου, επιτυχής συμμετοχή σε εξετάσεις, κ.λπ.) ή σε περίπτωση που τα στοιχεία δεν είναι τα απαιτούμενα από την οικείες κατά περίπτωση διατάξεις, τότε οι Διευθύνσεις Διοικητικού - Προσωπικού θα πρέπει να προβούν στην ανάκληση του διορισμού των υπαλλήλων, με επαρκώς αιτιολογημένη απόφαση, από την οποία θα προκύπτει η δόλια πρόκληση ή υποβοήθηση της παρανομίας. 

Επίσης, στην περίπτωση αυτή, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να κινηθεί η διαδικασία αναζήτησης τυχόν πειθαρχικών ευθυνών των οργάνων διοίκησης, που είχαν την ευθύνη ή συνήργησαν στην παράνομη πράξη. 

Σημειώνεται ότι, την εφαρμογή της εγκυκλίου θα παρακολουθεί το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ).

Μετά την αποστολή της εγκυκλίου, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:

«Μετά από τέσσερις μήνες εντατικών ελέγχων έρχονται στο φως τα πρώτα αποτελέσματα για το ζήτημα των πλαστών δικαιολογητικών που χρησιμοποίησαν υπάλληλοι κατά το διορισμό τους ή την υπηρεσιακή τους εξέλιξη. Ήδη, από τον μέχρι τώρα έλεγχο στη Δημοτική Αστυνομία, εντοπίστηκαν 45 τέτοιες περιπτώσεις, οι διορισμοί των οποίων σταδιακά ανακαλούνται. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα των πλαστών δικαιολογητικών είναι υπαρκτό. Την έκταση του φαινομένου όμως, τώρα επιχειρούμε να μάθουμε. 

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησα σήμερα από όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου, σε συνεργασία με το ΣΕΕΔΔ, να προχωρήσουν σε εμπεριστατωμένο έλεγχο των πιστοποιητικών και στοιχείων που σχετίζονται με την πρόσληψη, τη μετάταξη ή τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης των δημοσίων υπαλλήλων. 

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την δύσκολη αυτή προσπάθεια ώστε να αποκαταστήσουμε παλαιές αδικίες και να αποτρέψουμε τη δημιουργία νέων, στο πλαίσιο της διαδικασίας αναμόρφωσης των δομών της δημόσιας διοίκησης».

http://www.poli-politiki.gr/, 16/12/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΣΤΙΣ 1.30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ


ΤΟ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ICH BIN EIN BERLINER

Πρόκειται για το βίντεο, του οποίου την προβολή εμπόδισε η γερμανική κυβέρνηση ως "πολιτικά επιζήμιου", με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθεί ο εμπνευστής και υπεύθυνος για το βίντεο Marcelo Rebelo de Sousa, πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών και τέως υπουργός στην Πορτογαλία στην Γερμανική Πρεσβεία στη Λισσαβόνα , δηλώνοντας, πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω και πως είναι αποφασισμένος να δείξει το βίντεο στο γερμανικό λαό, στον οποίο και απευθύνεται.


ΝΕΟΣ ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ


Με ιδιαίτερη τιμή, χαρά και συγκίνηση σας παραδίδουμε το www.attikisynergasia.gr, την κοινωνικά ευαισθητοποιημένη διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης των πεπραγμένων των περιφερειακών κοινών.

Η «Aττική Συνεργασία – Όχι στο Μνημόνιο» είναι η Περιφερειακή Παράταξη που δημιουργήθηκε το 2010 ενόψει των πρώτων περιφερειακών εκλογών και εκφράζει τις απόψεις και τη πολιτική πρόταση του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Το www.attikisynergasia.gr βασίστηκε αποκλειστικά σε ανοιχτό λογισμικό, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες, κατά παρέκκλιση του συνήθη κανόνα της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής για χρήση ακριβών λογισμικών.

Aπό την διαδικτυακή πύλη της Περιφερειακής Παράταξης «Aττική Συνεργασία – Όχι στο Μνημόνιο», θα μπορείτε να ενημερώνεστε για:
τα θέματα που συζητήθηκαν στα Περιφερειακά Συμβούλια,
τις τοποθετήσεις μας για κάθε θέμα που σας απασχολεί,
τα θέματα που προτείναμε να συζητηθούν στο Περιφερειακό (ψηφίσματα, εκτός ημερησίας),
τις θέσεις μας,
τις δράσεις μας.

Περάσανε ήδη αρκετοί μήνες και βρισκόμαστε 6 μήνες πριν από τις νέες αυτοδιοικητικές εκλογές. Οι προηγούμενες εκλογές εξέλεξαν 3 από εμάς για τα περιφερειακά κοινά. Σήμερα είμαστε 5. Η αριθμητική μας δύναμη 5 στους 101 του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα έλεγε κάποιος ότι είναι μικρή. Η δυναμική μας, αναμφίβολα, έστησε εμπόδια σε όσους πίστεψαν ότι η εκλογή τους, τους παρέχει και το δικαίωμα κατάργησης των κοινωνικών αυτοδιοικητικών υποδομών και της διάθεσης των κοινωνικών αγαθών και ελευθεριών σε μονοπωλιακά καρτέλ. Οι αγώνες μας συνέβαλαν ως τροχοπέδη στις παράνομες και αντισυνταγματικές αποφάσεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Μαζί, προτείναμε, αναδείξαμε και οδηγήσαμε σε ψηφίσματα του Περιφερειακού Συμβούλιου σημαντικά κοινωνικά προβλήματα της Περιφέρειας Αττικής, όπως για παράδειγμα τη σίτιση των απόρων μαθητών, την μη πώληση του παράκτιου μετώπου, την αντισυνταγματική προσπάθεια ενοικίασης των βραχονησίδων, τις απολύσεις των εργαζομένων αορίστου χρόνου, την αποκατάσταση των πληγέντων από τις πλημμύρες του προηγούμενου χειμώνα. Αντισταθήκαμε στην αλόγιστη κατασπατάληση δημόσιων πόρων, προτείναμε κοινωνικές πολιτικές, στροφή σε δημόσια έργα με αυξημένη κοινωνική ανταποδοτικότητα, προβάλαμε μέτρα με γνώμονα τόσο την οικονομική ανακούφιση των συμπολιτών μας όσο και την οικολογική προστασία της Αττικής. Προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να φέρουμε την κραυγή αγωνίας των πολιτών μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Συνοπτικά τα πεπραγμένα μας μπορείτε να τα βρείτε στον δεσμό www.attikisynergasia.gr/pepragmena.pdf .

Το attikisynergasia.gr θέλουμε να αποτελέσει για εσάς ένα εργαλείο ενασχόλησης με τα κοινά της Περιφέρειας, γιατί ο θεσμός της διαδραματίζει καθοριστικό πλέον ρόλο στις τοπικές κοινωνίες. Για αυτόν τον λόγο παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε παρατήρηση και πρόταση.

Φίλοι και φίλες, συμπολίτες συμπολίτισσες, ανήσυχοι πολίτες, εκπρόσωποι του τύπου,

Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση!

ΓΙΟΧΑΝΑ ΙΚΕΡΜΑΝ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ SPDΗ Γιοχάνα Ίκερμαν εξελέγη με 69,69% πρόεδρος της Νεολαίας του SPD: Η θριαμβευτική εκλογή της Γιοχάνα με ποσοστό 69,69% στο συνέδριο της νεολαιίστικης οργάνωσης του SPD στη Νυρεμβέργη συνοδεύτηκε από μια πολύ σημαντική απόφαση: η σοσιαλδημοκρατική νεολαία στη Γερμανία καταψήφισε επίσης με πολύ μεγάλη πλειοψηφία την απόφαση της ηγεσίας του κόμματος να μετάσχει στον νέο μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό μαζί με τους δεξιούς Χριστιανοδημοκράτες της Ανγκελα Μέρκελ. Γιοχάνα: «Η σημερινή Ευρώπη είναι μια Ευρώπη των τραπεζών και των μεγάλων εισοδημάτων από τη μια πλευρά, και της λιτότητας και της ανεργίας των νέων από την άλλη» «Με την κυβερνητική συμφωνία δεν επιβάλλουμε μια αλλαγή πορείας στην ευρωπαϊκή πολιτική. Ενα απλό “business as usual” δεν είναι αρκετό. Δεν χρειαζόμαστε απλά μια ομολογία ότι η ανεργία των νέων πρέπει να αντιμετωπιστεί, αλλά συγκεκριμένα μέτρα ενάντια στη φτώχεια. Επιπλέον το ζήτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης, που ήταν πρώτο στην προεκλογική εκστρατεία του SPD, έχει εξαφανιστεί στη συμφωνία».Η ελπίδα στο Βερολίνο ονομάζεται… Γιοχάνα;
 (του Μ. ΨΥΛΟΥ από την ΕΦΗΜΕΤΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ).

 Ποια είναι η Γ. Ικερμαν που εξελέγη με 69,69% πρόεδρος της Νεολαίας του SPD και δεν διστάζει «να τα χώσει» στο κόμμα για τη συγκυβέρνηση με τη Μέρκελ, μιλώντας για μια άλλη Ευρώπη και για κυβέρνηση με την Αριστερά και τους Πράσινους.
Είναι μόλις 26 ετών και εδώ και λίγες ημέρες εξελέγη με πολύ μεγάλη πλειοψηφία στην ηγεσία των Νέων Σοσιαλιστών- της νεολαίας του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος. Το όνομά της Γιοχάνα Ικερμαν, έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και προς το παρόν είναι άνεργη. 
Σύνθημά της είναι μια φράση της Ρόζα Λούξεμπουργκ: «Οποιος δεν κινείται, δεν αισθάνεται τα δεσμά του». 
Η θριαμβευτική εκλογή της Γιοχάνα με ποσοστό 69,69% στο συνέδριο της νεολαιίστικης οργάνωσης του SPD στη Νυρεμβέργη συνοδεύτηκε από μια πολύ σημαντική απόφαση: η σοσιαλδημοκρατική νεολαία στη Γερμανία καταψήφισε επίσης με πολύ μεγάλη πλειοψηφία την απόφαση της ηγεσίας του κόμματος να μετάσχει στον νέο μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό μαζί με τους δεξιούς Χριστιανοδημοκράτες της Ανγκελα Μέρκελ. «Ο μεγάλος συνασπισμός είναι απλώς η… εθνική τηλεόραση, επειδή στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία επαφή ανάμεσα σε εκείνους που θα καταλάβουν τις θέσεις υπουργών» είπε χαρακτηριστικά ένας σύνεδρος. 
Οι νεαροί Γερμανοί σοσιαλιστές υποδέχτηκαν μάλιστα τον πρόεδρο του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με πλακάτ και πανό αλλά και αποδοκιμασίες, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση Μέρκελ. Ο Γκάμπριελ υποστήριξε από το βήμα του συνεδρίου ότι «μια απόρριψη της παρούσας συμφωνίας δεν θα φέρει περισσότερη δικαιοσύνη στη χώρα, αλλά λιγότερη δικαιοσύνη σε 5 εκατομμύρια Γερμανούς». Για την κοινωνική δικαιοσύνη Η απάντηση που έλαβε από τη Γιοχάνα Ικερμαν ήταν όμως καταπέλτης: «Με την κυβερνητική συμφωνία δεν επιβάλλουμε μια αλλαγή πορείας στην ευρωπαϊκή πολιτική. Ενα απλό “business as usual” δεν είναι αρκετό. Δεν χρειαζόμαστε απλά μια ομολογία ότι η ανεργία των νέων πρέπει να αντιμετωπιστεί, αλλά συγκεκριμένα μέτρα ενάντια στη φτώχεια. Επιπλέον το ζήτημα της κοινωνικής δικαιοσύνης, που ήταν πρώτο στην προεκλογική εκστρατεία του SPD, έχει εξαφανιστεί στη συμφωνία». Καταπέλτης για την ηγεσία του SPD ήταν και η απόφαση του συνεδρίου της Νεολαίας: «Εμείς οι νέοι Σοσιαλιστές δεν πήραμε αυτή την απόφαση ελαφρά τη καρδία. Μελετήσαμε πολύ καλά τη συμφωνία συγκρότησης του κυβερνητικού συνασπισμού» τονίζεται στην απόφαση του συνεδρίου. «Αξιολογώντας τη συμφωνία με τους Χριστιανοδημοκράτες καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι τα βασικά σημεία για τα οποία αγωνιστήκαμε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, δεν περιλαμβάνονται. Περιμέναμε μια πραγματική αλλαγή της πολιτικής της χώρας, αλλά αυτό δεν συμβαίνει με τη συμφωνία συγκρότησης του κυβερνητικού συνασπισμού – ως εκ τούτου δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τη συμφωνία» προστίθεται στην απόφαση της Νεολαίας του SPD. «Ζητούσαμε μεγάλη αύξηση των φόρων για τους πλούσιους για να κλείσει το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Με τα έσοδα αυτά θέλαμε να χρηματοδοτηθούν οι πολύ αναγκαίες επενδύσεις στην εκπαίδευση, τις υποδομές και τις κοινότητες, καθώς και τη διασφάλιση της ισότητας των ευκαιριών. «Αλλά σε όλα τα σημεία της συμφωνίας συγκρότησης του κυβερνητικού συνασπισμού η χρηματοδότηση είναι ασαφής. Θέλουμε μια Ευρώπη της δικαιοσύνης, βασισμένη στην αλληλεγγύη. Οσον αφορά την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στις χώρες της νότιας Ευρώπης, ελάχιστες αλλαγές πρέπει να περιμένουμε από τη νέα κυβέρνηση της Γερμανίας». Με Αριστερά και Πράσινους Η νέα ηγέτις της σοσιαλδημοκρατικής νεολαίας προχώρησε ακόμη πιο μακριά. «Η σημερινή Ευρώπη είναι μια Ευρώπη των τραπεζών και των μεγάλων εισοδημάτων από τη μια πλευρά, και της λιτότητας και της ανεργίας των νέων από την άλλη» είπε και πρόσθεσε μέσα σε θυελλώδη χειροκροτήματα: «Η εναλλακτική λύση θα ήταν μια κυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατών με τους Πράσινους και την Αριστερά». Ο πρόεδρος του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, το απέρριψε αμέσως ισχυριζόμενος ότι «το Die Linke (Αριστερά) δεν είναι δυνατόν προς το παρόν να διαμορφώσει μια αξιόπιστη κυβέρνηση». Σκληρή η απάντηση της Ικερμαν: «Κρίμα που το κόμμα δεν προσπάθησε καν να εξασφαλίσει τη στήριξη της Die Linke για μια άλλη κυβέρνηση». Γεννημένη στο μικρό χωριό Μίτερφελς της Κάτω Βαυαρίας το 1987 από γονείς εκπαιδευτικούς και αριστερούς σοσιαλδημοκράτες, η Γιοχάνα έγινε στα 15 της μέλος της νεολαιίστικης οργάνωσης του SPD. Η αντιλαϊκή εκπαιδευτική πολιτική τού τότε πρωθυπουργού της Βαυαρίας, Εντμουντ Στόιμπερ, την έφερε στα οδοφράγματα. Ως φοιτήτρια η Γιοχάνα αγωνίστηκε κατά της εισαγωγής των διδάκτρων στα Πανεπιστήμια της Βαυαρίας. Στα 21 της εξελέγη μέλος του δημοτικού συμβουλίου στην πόλη της και το 2011 αναπληρωτής πρόεδρος της πανεθνικής οργάνωσης νεολαίας του SPD. Σήμερα είναι πλέον η επικεφαλής των 70.000 Νέων Σοσιαλιστών της Γερμανίας. Κόμμα των γερόντων το SPD Ως επικεφαλής των νέων σοσιαλδημοκρατών η Γιοχάνα βάζει ψηλά τον πήχη: «Θέλω οι Νέοι Σοσιαλιστές να συζητήσουμε ξανά τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα» λέει στην εφημερίδα «Χάντελσμπλατ». «Ψάχνουμε στα εργαστήρια του μέλλοντος τις απαντήσεις και βάζουμε στην ημερήσια διάταξη τη συμμαχία “κόκκινο – κόκκινο – πράσινο” (Σοσιαλδημοκράτες, Αριστερά, Πράσινοι) και τώρα εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η συμμαχία σε ομοσπονδιακό επίπεδο είναι εφικτή». Η εφημερίδα τη ρωτά αν «μπορεί η σοσιαλδημοκρατική νεολαία να αλλάξει το SPD, που θεωρείται επίσης το κόμμα των γερόντων». «Οι Νέοι Σοσιαλιστές έχουν 70.000 μέλη» απαντά. «Ανάμεσά τους είναι πολλοί έξυπνοι άνθρωποι με υψηλά κίνητρα και ιδανικά, που είναι κατάλληλοι για τις ηγετικές θέσεις του κόμματος.

Ο Άρειος Πάγος σφίγγει τον κλοιό γύρω από τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους

Να στέλνουν «αμελλητί» τις ποινικές διώξεις που ασκούνται κατά δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, υπαλλήλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), στρατιωτικών, αστυνομικών, κ.λπ., στις υπηρεσίες που εργάζονται, ζητά με εγκύκλιό του προς όλες τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών, καθώς και στους ανακριτές της χώρας ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος.

Παράλληλα ο κ. Κανελλόπουλος καλεί τους δικαστές με τη γνωστοποίηση της ποινικής δίωξης κατά των δημοσίων, κ.λπ. υπαλλήλων στις υπηρεσίες που απασχολούνται, να γνωστοποιούν «αμελλητί» τις διώξεις αυτές στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Ε.Δ.Δ.) και στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.).

Επίσης, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θεωρεί «αυτονόητο ότι αν η δίωξη, κ.λπ. αφορά δικαστικούς λειτουργούς και γραμματείς δικαστηρίων, η δίωξη θα γνωστοποιείται στο υπουργείο Δικαιοσύνης».

Αφορμή για την έκδοση της εγκυκλίου αυτής, όπως αναφέρει ο κ. Κανελλόπουλος, απετέλεσε η διαπίστωση ότι σε πολλές περιπτώσεις, παρά τις αντίθετες νομοθετικές προβλέψεις που υπάρχουν, δεν γίνεται από τις Εισαγγελίες η γνωστοποίηση των ποινικών διώξεων σε βάρος των αστυνομικών, και υπολοίπων υπαλλήλων στις υπηρεσίες που εργάζονται, αλλά και στις περιπτώσεις που γίνονται δεν κοινοποιούνται αυτές στον Γ.Ε.Δ.Δ. και στο Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.

aftodioikisi.gr

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις