Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Αλέξης Τσίπρας: Η απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού δεν αποτελεί υπόθεση απλώς δική του και των οικείων του, αλλά αφορά το σύνολο της κοινωνίαςΟ Νίκος Ρωμανός βρίσκεται στην 25η ημέρα απεργίας πείνας νοσηλευόμενος αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Γεννηματά, διεκδικώντας το σεβασμό των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων του, και, ειδικότερα, το αυτονόητο δικαίωμα κάθε πολίτη στη μόρφωση και την εκπαίδευση. Σύσσωμος ο δημοκρατικός κόσμος, προσωπικότητες και φορείς στηρίζουν το αίτημα αυτό. Η απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού δεν αποτελεί υπόθεση απλώς δική του και των οικείων του, αλλά αφορά το σύνολο της κοινωνίας, σε μια περίοδο όπου η δημοκρατία και οι συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες πλήττονται συστηματικά για όλους και όλες.

Αναδεικνύει, ταυτόχρονα, και το κεντρικό ζήτημα των συνθηκών κράτησης και των δικαιωμάτων των κρατουμένων, που διαβιούν υπό συνθήκες καταρράκωσης της αξιοπρέπειας και της ανθρώπινης υπόστασής τους. Το μεγαλείο, όμως, της δημοκρατίας είναι ακριβώς ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων, ανεξαρτήτως πολιτικής ή άλλης ταυτότητας. Και όλα τούτα δεν είναι παρά οι ιδρυτικές αρχές των σύγχρονων δημοκρατικών κοινωνιών, τα θεμέλια πάνω στα οποία οφείλει να στηρίζεται κάθε κράτος που σέβεται την δημοκρατία.

Στόχος ενός σύγχρονου και δημοκρατικού σωφρονιστικού συστήματος δεν μπορεί να είναι η εκδικητικότητα και η πυγμή απέναντι στους κρατούμενους, αλλά η κοινωνική επανένταξη, αναφαίρετο σκέλος της οποίας είναι ο σεβασμός του δικαιώματος στην εκπαίδευση. Εξάλλου, και αυτό οφείλει να γίνει σαφές στους εμπλεκόμενους Υπουργούς, σε ένα κράτος δικαίου η διακινδύνευση της ανθρώπινης ζωής δεν μπορεί να μπαίνει στη ζυγαριά με οποιουδήποτε είδους πολιτικές σταθμίσεις.

Η κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα και όχι να συμβάλει αντικειμενικά στην πυροδότηση της έντασης, καλλιεργώντας κλίμα αποσταθεροποίησης και ανασφάλειας.

http://left.gr/news/alexis-tsipras-i-apergia-peinas-toy-nikoy-romanoy-den-apotelei-ypothesi-aplos-diki-toy-kai-ton#sthash.N8xE8U6o.mjvfNXwi.dpuf

ΕΣΚΑΣΕ!

 Χρησιμοποίησαν τετραπληγικό για απάτες – Διώξεις σε 24 άτομα!
Πηγή:www.dimokratik
Ποινικές διώξεις για 4 κακουργήματα άσκησε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών σε βάρος 24 ατόμων και κατά παντός άλλου υπευθύνου που ενεπλάκησαν στην πολύκροτη υπόθεση της διακίνησης μαύρου χρήματος και της απάτης σε βάρος αλλοδαπών τραπεζών με τη μέθοδο του “golden fax” με εμπλεκόμενο, ενδιαμέσως εκλιπόντα τετραπληγικό, που εμφανιζόταν ως μόνιμος κάτοικος Καρπάθου, επ’ ονόματι του οποίου δημιουργήθηκαν ούκ ολίγες εταιρείες και ελήφθησαν δάνεια.

Την υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας, η “δημοκρατική”.

Τον Μάρτιο του 2011 η ογκώδης δικογραφία που έχει σχηματιστεί διαχωρίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και στοιχεία που αφορούσαν καταγγελίες σε βάρος μιας δικηγόρου των Αθηνών, μιας συμβολαιογράφου και 4 κατοίκων Αθηνών και ενός κατοίκου Αθηνών και Καρπάθου, διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω.
Με βάση το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε ασκήθηκαν συγκεκριμένα διώξεις για:
-Ψευδή βεβαίωση από υπαίτιο που είχε σκοπό να προσπορίσει σε άλλον αθέμιτο όφελος και να βλάψει παράνομα άλλον, το δε συνολικό όφελος και η συνολική βλάβη υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ.
-Πλαστογραφία μετά χρήσεως από υπαίτιο που διαπράττει πλαστογραφίες κατ’ επάγγελμα και το συνολικό όφελος και η συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 30.000 ευρώ, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
-Απάτη από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα και το συνολικό όφελος και η συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 30.000 ευρώ.
-Απιστία εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ κατά μόνας από κοινού, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση.
Διωκόμενοι στην υπόθεση, που είχε προκαλέσει πανελλήνιο θόρυβο είναι:
-Κάτοικος Αθηνών, πολιτικός μηχανικός που συνεργάζεται με υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας.
-Κάτοικος Αθηνών, Διευθυντής του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας.
-Ενας κάτοικος Καρπάθου, ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρείας.
-Υποδιευθυντής υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα.
-Διευθυντής υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα.
-Υπαστυνόμος Β’ που υπηρετεί σε ιατρείο της ΕΛΑΣ
-Υποδιευθύντρια υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα.
– Συμβολαιογράφος Αθηνών κάτοικος Χαλανδρίου
– Λογίστρια κάτοικος Χαλανδρίου
-Λογίστρια κάτοικος Χαλανδρίου
– Δικηγόρος Αθηνών, κάτοικος Μελισσίων
-Λογίστρια, κάτοικος Καλλιθέας
-Ενας κάτοικος Μαλεσίνας, Δήμου Λοκρών.
-Πρώην Διευθυντής του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου.
-Μια γυναίκα με καταγωγή από Κάρπαθο.
-Επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης εταιρείας επεξεργασίας χάρτου στην Αθήνα.
-Δικηγόρος υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα, πρώην Αντιδήμαρχος.
Ο φάκελος της δικογραφίας περιελάμβανε μηνύσεις, υπομνήματα και καταθέσεις ενός προσώπου «κλειδί» στο σκάνδαλο.
Ο τετραπληγικός αδελφός του συγκεκριμένου ατόμου φέρεται να έχει εμπλακεί σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και συγκεκριμένα σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που αφαιρούσε κύκλωμα από λογαριασμούς τραπεζών του εξωτερικού, κυρίως της Ιταλίας.
Τα άτομα αυτά με τον βασικό κορμό να βρίσκεται στα βόρεια προάστια Αττικής και πιο συγκεκριμένα στο Χαλάνδρι, δραστηριοποιούνταν εκτός της περιοχής του νομού Αττικής και στην περιοχή νομού Δωδεκανήσου, πιο συγκεκριμένα σε Κάρπαθο και Ρόδο, όπως επίσης και στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδος και πιο συγκεκριμένα στο πρώην Δήμο Μελεσίνας (σήμερα Δήμο Λοκρών).
Τα καταγγελλόμενα άτομα συμμετείχαν και δραστηριοποιήθηκαν με ηγετικό ρόλο στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε χρηματικά ποσά που αποστέλλοντο από την Ιταλία εμφανίζοντας αρκετές φορές ως συναλλασσόμενους – δικαιούχους αντί αυτών ”αχυράνθρωπους” στις πράξεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Όπως είχε αποκαλύψει η “δημοκρατική”, ο τετραπληγικός, που απεβίωσε σε ηλικία 44 ετών, τον Ιούνιο του 2008, επιχειρούσε να αγοράσει επαρχιακές ποδοσφαιρικές ομάδες.
Ο αδελφός του πιστεύει ότι αποσκοπούσε με τον τρόπο αυτό να διευκολύνει τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που επεδίωκε η σπείρα που εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του.
Σε λογαριασμό ταμιευτηρίου του εκλιπόντος στην Αγροτική Τράπεζα κατατέθηκε την 13η Δεκεμβρίου 2007 το ποσό των 1.221.803 ευρώ από την Ιταλική Τράπεζα Banca Monte Dei Pasci di Siena για λογαριασμό της εταιρείας AURORA ASSICURAZIONI S.P.A.
Ο 44χρονος υποστήριξε τότε ότι τα χρήματα αφορούσαν την αγορά μιας έκτασης ιδιοκτησίας του στο Μαρούσι και επιχείρησε να αναλάβει τα χρήματα την 19η Δεκεμβρίου 2007.
Η Αγροτική Τράπεζα αρνήθηκε να προχωρήσει στη συναλλαγή έχοντας ενημερωθεί προηγουμένως ότι επρόκειτο για παράνομη και την 21η Δεκεμβρίου 2007 επέστρεψε τα χρήματα στην Ιταλική τράπεζα.
Στο εικονικό ιδιωτικό συμφωνητικό που χρησιμοποιήθηκε για να επιτευχθεί το ξέπλυμα μέσω του λογαριασμού του 44χρονου υπάρχει υπογραφή και σφραγίδα ανύπαρκτου προσώπου, που υπογράφει ως Paolo Loupi.
H ίδια σφραγίδα με το ίδιο πλαστό όνομα έχει τεθεί και σε άλλα ιδιωτικά συμφωνητικά σε όμοιες υποθέσεις.
Οι αρμόδιες για την έρευνα της υπόθεσης αρχές εξετάζουν ακόμη ένα εικονικό ιδιωτικό συμφωνητικό που φέρεται να είχε υπογράψει την 19 Φεβρουαρίου 2007 ο 44χρονος με ένα ανύπαρκτο ομοίως πρόσωπο, ονόματι Paolo Conti, που ενεργούσε τάχα σαν νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας με την επωνυμία “FIDITALIA SPA”, που εδρεύει στη VIA G. SILVA 34, στο Mιλάνο.
Ο 44χρονος είχε συμφωνήσει την πώληση στον Ιταλό τεσσάρων ακινήτων στη Φθιώτιδα και στη Μαλεσίνα αντί ποσού 450.000 ευρώ.
Η Εισαγγελία Αθηνών ερεύνησε καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες το κύκλωμα αξιοποίησε τον «υγιή» ΑΦΜ του τετραπληγικού, προκειμένου μέσω των τραπεζικών του λογαριασμών, καθώς και επιχειρήσεων αλλά και offshore εταιρειών, που έστηναν εν αγνοία του, να ξεπλένουν βρώμικο χρήμα.
Σε ένα από τα έγγραφα που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, φαίνεται ότι, μετά το θάνατο του 44χρονου τότε άνδρα, εισέπραξαν ακόμη και τα έξοδα κηδείας της μητέρας του από το ΙΚΑ, συνολικού ποσού 744 ευρώ!
Ο αδελφός του τετραπληγικού, ισχυρίζεται σε μηνυτήριες αναφορές του, ότι μετά το θάνατο του οικείου του διαπίστωσε αδικαιολόγητα δάνεια περίπου 1 εκατ. ευρώ στο όνομα του ανάπηρου, ενώ ανεκάλυψε 21 πιστωτικές κάρτες του, οι οποίες βρέθηκαν χρεωμένες συνολικά με ποσά 100.000 ευρώ.
Το σημείο-κλειδί, που κίνησε το ενδιαφέρον του μηνυτή ήταν, πώς μπορούσε ο αδελφός του να εξυπηρετεί όλες αυτές τις τραπεζικές και δανειακές υποχρεώσεις, οι οποίες -κατά τους ισχυρισμούς του- έφταναν τα 20.000 ευρώ μηνιαίως, όταν ζούσε με αναπηρική σύνταξη 600 ευρώ και με εισοδήματα από ενοίκια που δεν υπερέβαιναν το ποσό των 1.000 ευρώ μηνιαίως.
Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι, ενώ ο τετραπληγικός δεν μπορούσε να κουνήσει ούτε το δάχτυλό του και εκινείτο με αναπηρικό αμαξίδιο φέρεται να έχει αγοράσει, μέσω πιστωτικών καρτών, περίπου 4.000 ζευγάρια παπούτσια!
Στο υπό διερεύνηση κύκλωμα φέρονται να εμπλέκονται μεταξύ άλλων στελέχη εφορίας των βορείων προαστίων και περιοχών της Δωδεκανήσου, όπου σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα «άνοιγαν δραστηριότητες στο όνομα του τετραπληγικού αδελφού μου παράνομα, αφού το κράτος τον έχει κρίνει ανίκανο για κάθε βιοποριστική εργασία από το 1983, γεγονός που ήταν γνωστό στους εφοριακούς, καθώς είχε έκπτωση 60% στο φορολογητέο εισόδημα ως ανάπηρος».
Σύμφωνα με έγγραφα της δικογραφίας, ο τετραπληγικός είχε ανοίξει δραστηριότητες σε ΔΟΥ ως σύμβουλος επιχειρήσεων και νομικός σύμβουλος χωρίς να έχει σπουδάσει νομικά, ως ιδιοκτήτης εταιρείας σεκιούριτι, όπου εμφανιζόταν να παρέχει υπηρεσίες σε εκθέσεις στο MEC, χωρίς να έχει άδεια από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ως ιδιοκτήτης ρεμπετάδικου στον Πειραιά, ως έμπορος ενδυμάτων και αυτοκινήτων, ως κατασκευαστής και ως μεσίτης αστικών συμβάσεων, όπου μεταξύ άλλων διαπραγματευόταν ποδοσφαιρικές ομάδες, όπως τον Πανηλειακό!
Τα στοιχεία γύρω από τη δραστηριότητα των καταγγελλομένων συγκέντρωσε ο μάρτυρας μετά το θάνατο της μητέρας του (απεβίωσε 01/04/2008) και του τετραπληγικού εκ γενετής αδελφού του (απεβίωσε 03/06/2008), όταν διαπίστωσε ότι και οι δύο εμφανίζονταν να τους είχαν ”χορηγηθεί” δάνεια από την Αγροτική Τράπεζα Καρπάθου, ασυμβίβαστα με την τραπεζική πρακτική διότι ο μεν αδελφός του ήταν άτομο με βεβαρημένη κατάσταση υγείας εκ γενετής και ανίκανος βιοπορισμού, η δε μητέρα του, γεννηθείσα το 1923, υπερήλικη.
Μεταξύ άλλων δανείων σε διάφορες τράπεζες ο μάρτυρας αναφέρθηκε με πολυσέλιδο υπόμνημά του σε έξι δάνεια των 50.000 ευρώ έκαστο, που είχαν εκταμιευτεί μάλιστα χωρίς εμπράγματη εξασφάλιση υποθήκης, στο όνομα του αδελφού του και ακόμη στο ό,τι ο ίδιος εμφανίζεται και σε άλλο δάνειο τρίτου προσώπου ως εγγυητής.
Ομοίως η μητέρα του εμφανίζεται σε ηλικία 81 ετών και 83 ετών ως δήθεν δανειοδοτηθείσα απο την Αγροτική Τράπεζα Καρπάθου.
Ο μάρτυρας διατείνεται μεταξύ άλλων, καταγγελιών που θα ελεγχθούν αρμοδίως από τη δικαιοσύνη, ότι η αποκάλυψη της παρατραπεζικής δραστηριότητας στην Αγροτική Τράπεζα Καρπάθου, δεν εντοπίστηκε από τις υπεύθυνες και αρμόδιες υπηρεσίες της τράπεζας αν και η δραστηριότητα αυτή ήταν πολυετής, αλλά από προσωπική του έρευνα και για την οποία ενημέρωσε την Δ/νση Εσωτερικής Επιθεώρησης της Αγροτικής Τράπεζας την 14η Αυγούστου 2008.
Αναφέρει ότι η μητέρα του, μόνιμη κάτοικος Αθηνών, ποτέ δεν επισκέφτηκε την Κάρπαθο αλλά εμφανίζεται ως δανειοδοτηθείσα με δάνεια συνολικού ποσού 80.000 ευρώ.
Επίσης ο τετραπληγικός αδελφός του, εμφανίζεται ως δανειολήπτης με δάνεια που αγγίζουν τις 400.000 ευρώ, ενώ εκδίδονταν στο όνομά του δεκάδες καρνέ επιταγών, με αποτέλεσμα ακόμη μόνο από ένα τρεχούμενο λογαριασμό φυσικού προσώπου να είναι σε κυκλοφορία 43 φύλλα επιταγών, δηλαδή τεσσεράμισι καρνέ!
Υποστηρίζει ακόμη ότι την 11η Ιουνίου 2008 κατηγορούμενος τραπεζικός υπάλληλος απέστειλε στον προϊστάμενο Υποθηκοφυλακείου Χαλανδρίου πλαστές βεβαιώσεις υποθηκών σε ακίνητα της οικογένειάς του.
Ισχυρίζεται ότι πίσω από την αίτηση εγγραφής υποθηκών σε ακίνητα της οικογένειας είναι ένας άλλος τραπεζικός υπάλληλος ο οποίος, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, ήταν ο επιθεωρητής-ελεγκτής που διενεργούσε ετησίως τους τακτικούς ελέγχους στην Αγροτική Τράπεζα Καρπάθου μέχρι το 2008.

Για την ίδια υπόθεση εκκρεμούν ακόμη δύο δικογραφίες.ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΡΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΗΓΕΣ, ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ, ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ!

ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ (εκτός μίας πρώην αντιδημάρχου δήμου της δυτικής Αττικής).

ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Την Κυριακή 7/12/2014 στις 18:30 με αφορμή την εθνική και παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία και την Κίνηση Χειραφέτησης Ατόμων με Αναπηρία: «ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ» παρουσιάζουν το ντοκιμαντέρ της Μαίρης Χατζημιχάλη-Παπαλιού:«Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ» (1977) διάρκεια 90’ (προβολή με υπότιτλους για Κωφούς) στο Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου (Αντιγόνης 56 και Δαναΐδων).

Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Κρίση και Αναπηρία». Στην συζήτηση συμμετέχουν: Παναγιώτης Κουρουμπλής (βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος), Πελαγία Παπανικολάου (υποψήφια διδάκτωρ εγκληματολογίας Νομικής σχολής Αθηνών), Αντώνης Ρέλλας (Σκηνοθέτης – ακτιβιστής με αναπηρία). Συντονίζει η Αγγελίνα Γιαννετοπούλου (ειδική παιδαγωγός- λογοθεραπεύτρια).

Το Κέντρο Νεότητας είναι φιλικό και προσβάσιμο για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).Η συζήτηση θα υποστηριχθεί από διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (Ε.Ν.Γ.) και θα κρατηθούν θέσεις στις 2 πρώτες σειρές για χειλαναγνώστες/ριες. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα είναι διαθέσιμο σε μεγαλογράμματη γραμματοσειρά και σε γραφή Braille.

Οι χειριστές/ίστριες σκύλων οδηγών τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι/ες με τα σκυλιά τους.

Είσοδος ελεύθερη.
Για το Γραφείο Τύπου

Χαιρετίζει η Κομισιόν την δέσμευση της Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου για αλλαγή του συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων
Επιστολή προς την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου απέστειλε η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης με θέμα το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Την επιστολή, που συνοδεύεται από σύντομο παράρτημα αναφορικά με «τεχνικές παρατηρήσεις σχετικά με τη διαχείριση αποβλήτων» κι έρχεται σε συνέχεια επιστολής της Περιφερειάρχη προς τον επίτροπο Χαν,  υπογράφει ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Υλοποίησης, Νόρμουντς Πόπενς.

Η επιστολή αναφέρεται στην υποβολή του περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος Αττικής προκειμένου αυτό εγκριθεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Στην επιστολή γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη διαχείριση των αποβλήτων στην Περιφέρεια Αττικής, υπογραμμίζοντας ότι: «Οι υπηρεσίες της Επιτροπής είναι εξαιρετικά ανήσυχες για την τρέχουσα κατάσταση στην Αττική όσον αφορά τη διαχείριση των αποβλήτων» και παρατηρώντας ότι «ακόμη και αν η περιφέρεια εξακολουθεί να έχει σε λειτουργία μόνο δύο μικρούς παράνομους χώρους ταφής αποβλήτων (στα νησιά), παραμένει ανησυχητικά εξαρτώμενη κατά μεγάλο βαθμό σε έναν νόμιμο χώρο ταφής αποβλήτων, αυτόν της Φυλής,  ως μέρος μίας ολοκληρωμένης εγκατάστασης διαχείρισης στερεών αποβλήτων».

Η Επιτροπή χαιρετίζει τη δέσμευση της νέας Περιφερειακής Αρχής για τη «βελτίωση του τρόπου χωριστής συλλογής στην πηγή και της ανακύκλωσης των αποβλήτων στην Αττική»,  και θεωρεί «ότι αυτό θα αποτελούσε ένα χρήσιμο βήμα που θα συνέβαλε στην επίτευξη των συνολικών στόχων ανακύκλωσης στην  Ελλάδα βάσει της οδηγίας πλαίσιο για τα απόβλητα».  Παρατηρεί ότι: «οι δράσεις που προγραμματίζονται να συγχρηματοδοτηθούν από την ΕΕ στον τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων πρέπει να είναι λεπτομερείς και ακριβείς. Ως εκ τούτου, είναι επίσης αναγκαίο να καθοριστούν οι ρυθμίσεις συντονισμού που θα βελτιστοποιήσουν τα αποτελέσματα των δράσεων».

Ομάδα ΡΟΔΑ: Πρόσκληση και Δελτίο Τύπου Τελετής Απονομής Βραβείων ΚΟΥΝΟμάδα ΡΟΔΑ: Πρόσκληση και Δελτίο Τύπου Τελετής Απονομής Βραβείων ΚΟΥΝ

 

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βραβείων «Κάρολος Κουν» http://www.opanda.gr/?p=

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην απονομή
στην οποία είναι υποψήφιος και ο πρωταγωνιστής της Ομάδας ΡΟΔΑ
Δημήτρης Γασπαράτος
ως «Γκιλγκαμές»
στην σκηνική σύνθεση «Γκιλγκαμές», σε σκηνοθεσία: Μαρίας Περετζή, για το
:

ΒραβεΙο «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ» ερμηνεΙας ηθοποιΟΥ σε ελληνικΟ Εργο

Επισυνάπτονται πρόσκληση και Δελτίο τύπου.

Video trailer της παράστασης:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=30XHaO4KKYI

η ιστοσελίδα μας:
http://www.rodatheater.gr/


Σταμάτης Λόγος
υπεύθυνος τύπου της Ομάδας ΡΟΔΑ

τηλ. 6977502712
stamatis.logos@rodatheate

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Κάλεσμα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας Κυριακή 7.12.2014