AHOME REAL ESTATE SERVICES

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ: Από τους δήμους 12 χιλιάδες απολύσεις λέει ο Λ. Γρηγοράκος
Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα οι λίστες με τα ονόματα των προς απόλυση υπαλλήλων των δήμων, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκο να ανεβάζει τον αριθμό στις 10 με 12 χιλιάδες. Όπως μάλιστα διευκρίνισε σε συνέντευξή του στο MEGA, στην πλειοψηφία τους είναι προσληφθέντες με πλαστά πιστοποιητικά ή με αναξιοκρατικά κριτήρια. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι ο αριθμός απολύσεων που ζητεί η τρόικα ανέρχεται στο 40% των διαθεσίμων. «Το 40% θα φύγει. 12500 με 15000 θα φύγει» είπε χαρακτηριστικά.
«Σε 20 ημέρες θα έχουμε και τα ονόματα. Θα πρέπει κάποια στιγμή να ξέρουμε ότι αυτό που συνέβαινε παλιά με την εκλογική πελατεία των δημάρχων και όλων των ανθρώπων των ΟΤΑ έχει τελειώσει…. Να προχωρήσουμε προς αυτό, διότι πιστεύω ότι θα ικανοποιήσουμε το κοινό αίσθημα, αυτοί που θα φύγουν έχουν προσληφθεί στους ΟΤΑ χωρίς κριτήρια» υποστήριξε συγκεκριμένα ο κ. Γρηγοράκος.
Ερωτηθείς δε, πόσοι μπορεί να είναι με πλαστά δικαιολογητικά δήλωσε ότι «η εικόνα δεν είναι καθόλου καλή. Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν πλαστά χαρτιά, φτάνουν το νούμερο που ζητάει η τρόικα, 10-12 χιλιάδες», ενώ όταν του ζητήθηκε να πει αν εννοεί μόνο πλαστά δικαιολογητικά ή και αναξιοκρατικές προσλήψεις, διευκρίνισε ότι αναφέρεται σε όλα μαζί.


Μάλιστα ο κ. Γρηγοράκος έκανε λόγο για πάρτυ προσλήψεων στους δήμους τα νομικά πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης και όλους τους οργανισμούς τους από το 2003 -2011. «Εκεί έχει γίνει μεγάλο πάρτυ προσλήψεων, αδιαφανών, αναξιοκρατικών και αυτή τη στιγμή είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε οριζόντιες απολύσεις. Εκεί λοιπόν, όσοι δεν έχουν τα προσόντα και έχουν καταθέσει πλαστά χαρτιά θα πάνε στο σπίτι τους» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «έχουμε ένα νούμερο από όλους αυτούς που δεν είναι με τα νομικά προσόντα προσληφθέντες και αυτή τη στιγμή ταυτοποιούμε τα ονόματα».
Σε ό,τι αφορά πάντως την διαδημοτική κινητικότητα είπε πως «εκεί έχουμε βρει ότι δεν μας περισσεύει κόσμος. Πάμε περίπου στα ίσα».
Για τους δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, εκτίμησε πως «θα απορροφηθούν όλοι», ενώ για τους σχολικούς φύλακες παραδέχθηκε ότι «πράγματι υπάρχει θέμα».

http://www.localit.gr/, 10/10/2013

Εξοφλήθηκαν τα χρέη των Δήμων προς την ΕΥΔΑΠΤο ποσό των 149.447.102,49 ευρώ εισέπραξε η ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, για την εξόφληση οφειλών των ΟΤΑ και των Νομικών τους Προσώπων Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες κατά την 31/7/2013, μετά από απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2410/26-9-2013.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα από τα τέσσερα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης 1 δισ ευρώ τον Οκτώβριο, ώστε να απελευθερωθεί η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Επίσης, μετά από απόφαση του υπουργείου υποδομών Μεταφορών και Δικτύων εγκρίθηκε για πληρωμή στην ΕΥΔΑΠ ΑΕ ποσό ύψους 58.350.823,44 ευρώ, για την κάλυψη του χρεωστικού ελλείμματος του λογαριασμού εφάπαξ του προσωπικού της εταιρείας έως και την 30/06/2013.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με εντολή του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, εισπράχθηκε από την ΕΥΔΑΠ ΑΕ ποσό ύψους 15.927.354,04 ευρώ, από ληξιπρόθεσμες οφειλές υδροληψίας της Διεύθυνσης Κατασκευής Έργων Συντήρησης Οδοποιίας μέχρι την 05/8/2013.

http://www.aftodioikisi.gr/, 9/10/2013

ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ Δ.Σ.

ΜΑΪΜΟΥ ΣΕ ΜΠΑΡ


Ψηφίστηκε εχθές στο δημοτικό συμβούλιο, μόνο από τους συμβούλους της ΠΑΣΟΚΟΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ συνδιοίκησης, η πρόταση για αναστολή έκδοσης αδειών υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ (σκόπιμα;).

Άρα η απόφαση είναι απολύτως προσχηματική και ουδείς πρέπει να την λάβει στα σοβαρά, αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εγκριθεί από την περιφέρεια ή θα καταπέσει με μια απλή προσφυγή οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου πολίτη (κρατήστε το αυτό, όταν θα επιβεβαιωθεί εμείς θα σας πούμε ότι "τα λέγαμε" . Μην παρεξηγηθεί η Κουρασική και αρχίσει τους χαρακτηρισμούς, έτσι; σας έχουμε προειδοποιήσει.)

Τους τα είπε και η Καρατζά εχθές και τα άκουσαν dolby stereo surround.

Πρόκειται για μια απροετοίμαστη (σκόπιμα;) και χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση - νομικά και πολεοδομικά - εισήγηση και μάλιστα χωρίς καν να έχει προηγηθεί η ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ  ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ με τους φορείς και τους κατοίκους (συζήτησαν λέει πάλι μόνο με τον αδελφό  Εμπορικό Σύλλογο των ... 40 κολλητών).

Η απόφαση πάρθηκε με προφανή στόχο το ... προεκλογικό άλλοθι της διοίκησης που - εμείς βλέπουμε ως ... στραβή ενώ είναι ολόισια, και δεν είναι υπεύθυνη αυτή η διοίκηση που μετέτρεψε το Χαλάνδρι σε μπαρούπολη, αυτά τα λέμε εμείς που είμαστε λαϊκιστές και αληταριάτο, αντί να ασχοληθούμε - ως οφείλουμε-  με την υπέρβαση του πολιτικού συστήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εδώ όμως μόνοι μας, για να μην ενοχλούμε και τον Κουράση.

HIGHLIGHT ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΥ:

"Δεν φταίμε εμείς για την κατάσταση. 
Η αστυνομία είναι υπέυθυνη και παντελώς ΑΝΙΚΑΝΗ. "

ΧΑΧΑΧΑ! Τον βλέπω σε λίγο στην κατάληψη να φωνάζει το σύνθημα ... που όλους μας ενώνει.


ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:

1. Τι έγινε με την επιτροπή διαβούλευσης; Την συγκροτήσατε;

2. ΚΑΚΙΑ ΜΟΥ - ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ (και αμαρτία ομολογημένη δεν είναι αμαρτία) ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΙΓΟΝ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ: Έχει μήπως να κάνει η αναστολή με την αργία του αρμοδίου υπαλλήλου; Δεν έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης σε ένα τόσο .... νευραλγικό πόστο;

Δυναμική αντίδραση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. του Δήμου Γλυφάδας


Δυναμική αντίδραση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. του Δήμου Γλυφάδας

Δυναμική αναμένεται η αντίδραση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην επικείμενη εφαρμογή των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στο Δήμο Γλυφάδας.

«Την περίοδο που η Τοπική Αυτοδιοίκηση στραγγαλίζεται οικονομικά και θεσμικά και οδηγείται μαζί με χιλιάδες εργαζόμενους στον «ξαφνικό» θάνατο, οι αιρετοί αντί να επιλέξουν το μονόδρομο της αντίστασης μαζί με τους εργαζόμενους και τους πολίτες για την αποτροπή με κάθε τρόπο της διάλυσης των Ο.Τ.Α. και της απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων, επιλέγουν τη στήριξη και εφαρμογή των αντιλαϊκών – με ή χωρίς μνημόνιο – πολιτικών των περικοπών, των απολύσεων και των απαγορεύσεων.

Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής εντάσσεται και η προώθηση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), πολιτική που πηγαίνει «χέρι - χέρι» με τις διαθεσιμότητες-απολύσεις των εργαζομένων, το πετσόκομμα των χρηματοδοτήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το ισοπεδωτικό πάγωμα προσλήψεων στους Ο.Τ.Α., και την αντικατάστασή τους από «εξαρτημένους» εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.

Προτάσσοντας το δίλημμα περί εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών των Δήμων ωθούν εκβιαστικά τους άνεργους να συμμετέχουν στην ίδρυση ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., των οποίων η λειτουργία θα είναι ανταποδοτική και επιβαρυντική για τον οικογενειακό προϋπολογισμό κάθε δημότη.

Οι εργαζόμενοι θα λειτουργούν υπό συνθήκες ενός σύγχρονου δουλεμπορίου, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με επισφαλή και περιορισμένο χρόνο εργασίας, καθώς μπροστά στον τρόμο της ανεργίας θα συνεχίσουν να δέχονται τον ένα εκβιασμό μετά τον άλλο.

Η εισαγωγή προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Γλυφάδας την ΠΕΜΠΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 στις 7:00 μ.μ., σχεδίων Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου, με ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., μέσω των οποίων εκχωρούνται αρμοδιότητες οι οποίες αφορούν την υποστήριξη και κοινωνική φροντίδα των παιδικών σταθμών και την υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων, αλλά κυρίως η αποδοχή τους από τη Δημοτική Αρχή θα αποτελέσει «πολιτική ψήφο» υπέρ των απολύσεων των εργαζομένων και της ιδιωτικοποίησης των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, για λόγους ουσιαστικούς, για λόγους ηθικής τάξης αλλά και για λόγους δεοντολογίας:

Καλούμε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να καταψηφίσουν την έγκριση αυτών των Συμβάσεων, ώστε τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου να παραμείνουν στα χαρτιά.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου την ΠΕΜΠΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 στις 7:00 μ.μ. στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Άλσους 15-Γλυφάδα) να παρέμβουν δυναμικά ώστε να αποτραπεί οριστικά το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για πλήρη εκχώρηση των Κοινωνικών Δομών σε ιδιωτικά συμφέροντα με ταυτόχρονη επιπλέον επιβάρυνση των Δημοτών».

http://www.poli-politiki.gr/, 10/10/2013

Κοινό κείμενο των εργαζομένων στα Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Χαλανδρίου

Χαλάνδρι, 09/10/2013

Προς: -Τον Δήμαρχο Χαλανδρίου
-Την Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου
-Δημοτικοί Σύμβουλοι

Κοινοποίηση: Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 

Κύριε Δήμαρχε,

Όπως έχετε επισημάνει, κρίνεται αναγκαία και επιβεβλημένη, η ανάληψη αρμοδιοτήτων από το Δήμο των Νομικών Προσώπων, η μεταφορά των εργαζομένων, η κατάργηση αυτών και στη συνέχεια η κατάρτιση και ψήφιση του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Με τεράστια απογοήτευση και ανησυχία αντιλαμβανόμαστε καθυστερήσεις στην υλοποίηση της βούλησης σας.

Διαπιστώνουμε ότι δεν έχει οριστεί θέμα σε Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβούλιου η λήψη απόφασης που αφορά την ανάληψη των αρμοδιοτήτων των Ν.Π.Δ.Δ. από το Δήμο, τη μεταφορά των υπαλλήλων και την κατάργηση των Νομικών Προσώπων(σε μία απόφαση).

Επισημαίνουμε το επικίνδυνα στενό χρονοδιάγραμμα έως ότου ψηφιστεί ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, με βάση την απαγόρευση τέτοιων αποφάσεων κατά το τελευταίο εξάμηνο της Δημοτικής περιόδου όπως ορίζεται από τη παρ.5 άρθρο 10 Ν.3584/2007. 

Σας επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, προβλέπεται με Προεδρικά Διατάγματα, Υπουργικές Αποφάσεις, να καταργείται, να τροποποιείται ή να αντικαθίσταται κάθε ισχύουσα διάταξη νόμου ή κανονιστική πράξη σχετική με την οργάνωση και λειτουργία των Ν.Π.Δ.Δ.

Αντιλαμβάνεστε το στενό χρονοδιάγραμμα και τους κινδύνους που περιλαμβάνει η οποιαδήποτε καθυστέρηση στην υλοποίηση του αιτήματός μας που αποτελεί και βούληση σας. 

Όπως γνωρίζετε μεγάλος αριθμός από τους 12.500 απολυθέντες υπαλλήλους θα προκύψει από την Τοπική Αυτοδιοίκηση με άμεση κατάργηση των Νομικών Προσώπων των Δήμων, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα. Αυτό δημιουργεί άμεσο κίνδυνο για τους υπαλλήλους των Ν.Π.Δ.Δ.

Ζητούμε όπως εισαχθεί θέμα στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η ανάληψη των αρμοδιοτήτων των Ν.Π.Δ.Δ. από το Δήμο, η μεταφορά των υπαλλήλων και η κατάργηση των Νομικών Προσώπων σε μία απόφαση.

Με Εκτίμηση

Οι εργαζόμενοι των Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Χαλανδρίου 

Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, 
Αθλητικός Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Χαλανδρίου «Ευριπίδης» 
Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας & Αλληλεγγύης.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ


ΗΜΕΡΙΔΑ
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013, ώρα 16:00
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ NOVOTEL, Αίθουσα «ΗΛΕΚΤΡΑ»
Μιχαήλ Βόδα 4-6, 14039 Αθήνα


ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ - ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ή ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;

16:00 - 16:30 Προσέλευση
16:30 - 16:35 Χαιρετισμός Άρτεμις Αναγνώστου – Δεδούλη, Δρ. Νομικής, Πρόεδρος Ε.Π.ΚΟ.ΔΙ.

ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Συντονιστής: Φίλιππας Νικόλαος, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Πειραιά, Πρόεδρος και Επιστημονικός Δ/ντής του Κ.Ε.Π.Ε.

16:35 - 16:55 «Μετακίνηση και κινητικότητα, αναδιοργάνωση ή αποδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης;», Μακρυδημήτρης Αντώνης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών.

16:55 - 17:15 «Τα συνταγματικά όρια της διαθεσιμότητας - κινητικότητας», Παπακωνσταντίνου Απόστολος, Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου, Δικηγόρος

17:15 - 17:35 «Οικονομικά αποτελέσματα της διαθεσιμότητας - κινητικότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων», Συριόπουλος Κωνσταντίνος, Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών – Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων

17:35 - 18:00 Συζήτηση

18:00 - 18:15Διάλειμμα

18:15– 19:00 Στρογγυλό Τραπέζι

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑΤΑ

Συντονιστής: Φελέκης Νικόλαος, Δημοσιογράφος Εκδότης Ηλεκτρονικής Εφημερίδας matrix24.gr

Στασινοπούλου Όλγα, Αν. Καθηγήτρια Κοινωνικής Πολιτικής, «Ηδιαθεσιμότητα - κινητικότητα ως πολλαπλασιαστής κοινωνικών προβλημάτων»

Μπαλασόπουλος Θεμιστοκλής, Πρόεδρος Εκτελεστικής ΠΟΕ-ΟΤΑ

Κοτσιφάκης Θεμιστοκλής, Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΛΜΕ, «Οι επιπτώσεις της διαθεσιμότητας στην εκπαίδευση»

Εκπρόσωποι κομμάτων

19:00 – 19:30Συζήτηση – Συμπεράσματα

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.


Όλο το σχέδιο κατασκευής του «άλλου άκρου"


Ποιο είναι το άκρο;

“ Στο στόχαστρο ακροδεξιών κύκλων που συμμετέχουν στην χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής και διασυνδέονται με επιχειρηματικά συμφέροντα βρίσκονται τα κινήματα διαμαρτυρίας, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι απεργίες, οι συνδικαλιστές, οι πολιτικές οργανώσεις και τα κόμματα της Αριστεράς ”

Του Δημήτρη Μπεκιάρη
Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 17:47

Παράλληλα με τις εξελίξεις στην υπόθεση της εξάρθρωσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, το Μέγαρο Μαξίμου και κυβερνητικοί κύκλοι ανέπτυξαν και επιχείρησαν να επιβάλλουν στον δημόσιο διάλογο την γελοία, ανιστόρητη και επικίνδυνη για την ομαλότητα και τη δημοκρατική σταθερότητα «θεωρία των δύο άκρων».

Ο εξ απορρήτων του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κορυφαίος πρωθυπουργικός σύμβουλος Χρύσανθος Λαζαρίδης, αμέσως μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα επιχείρησε να εξισώσει και να συμψηφίσει την Αριστερά με την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής, τοποθετώντας τον ΣΥΡΙΖΑ «εκτός συνταγματικού τόξου».

Το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε αμέσως να αναπτύξει δημοσίως τη "θεωρία των δύο άκρων" μόνο τυχαίο δεν υπήρξε.Όπως αποκάλυψε την Τρίτη 1η Οκτωβρίου το periodista.gr, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δέχτηκε και αποδέχτηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήσεις συμβούλων και πολιτικών του φίλων , οι οποίοι προτείνουν τη χρησιμοποίηση του μοντέλου εξάρθρωσης της Χρυσής Αυγής ως πλατφόρμας για την αντιμετώπιση των λαϊκών κινητοποιήσεων και των κινημάτων αντίστασης και διαμαρτυρίας απέναντι στη μνημονιακή πολιτική (Διαβάστε ΕΔΩ).

Ένα από τα παραδείγματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν αυτό του κινήματος ενάντια στην λειτουργία των μεταλλείων εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Κέντρα και παράκεντρα πολιτικής και οικονομικής εξουσίας και ακροδεξιοί κύκλοι συντηρούν την «θεωρία των δύο άκρων» με στόχο να ποικικοποιήσουν τους αγώνες της Αριστεράς και τη δράση των κινημάτων διαμαρτυρίας και αντίστασης στην επιβαλλόμενη μνημονιακή πολιτική και δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι ήδη υποστηρίζουν ότι το "άλλο άκρο κατασκευάζεται στις Σκουριές". Την «θεωρία των δύο άκρων» εμπλούτισε πριν από μία εβδομάδα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, όπου δήλωσε πως εκτός από τη Χρυσή Αυγή «Πρέπει να αντιμετωπιστεί και το άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.».

Όπως αναφέρουν πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του Periodista.gr ήδη η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την υλοποίηση του σχεδιασμού που αφορά στην «κατασκευή του άλλου άκρου», αφού το ένα, η Χρυσή Αυγή, έχει ήδη προσδιοριστεί και όπως υποσχέθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το Ισραήλ: "Θα εξαφανιστεί από την πολιτική ζωή". Ποιο είναι, όμως, το – σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους- άλλο άκρο; Οι συνδικαλιστικοί φορείς, οι απεργοί, τα κινήματα διαμαρτυρίας, τα κόμματα και οι πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς και όσοι διαφωνούν με την μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης και την νεοφιλελεύθερη στρατηγική που επιβάλλουν οι δανειστές.

Όλο το σχέδιο

Το επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να προχωρήσει νομοθετική ρύθμιση σχετικά το θέμα της καταχρηστικής παραίτησης βουλευτών, με τους υπόδικους βουλευτές να χάνουν την έδρα τους, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να αναπληρωθεί. Η σχετική ρύθμιση θα ερμηνεύει διασταλτικά το άρθρο του συντάγματος που προβλέπει από 200 έως 300 βουλευτές ώστε να αποφευχθούν εκλογές, όπως επίσης και το άρθρο που προβλέπει ότι τον τελευταίο χρόνο της θητείας δεν γίνεται αναπλήρωση.

Πέραν του νομικού πλαισίου, η συγκεκριμένη ρύθμιση, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές - δεδομένης της μείωσης των βουλευτών - στοχεύει στο να αποκτήσει η κυβέρνηση αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή, δεδομένου ότι πρόκειται το επόμενο χρονικό διάστημα να κλιμακώσει την αντιλαϊκή της πολιτική σε βάρος του ελληνικού λαού. Και αν εκ πρώτης όψεως, τα παραπάνω αφορούν μόνο στους υπόδικους βουλευτές της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, η αλήθεια είναι ότι σκοτεινά ακροδεξιά κέντρα, κύκλοι προσκείμενοι στην κυβέρνηση και νομικοί κύκλοι του «κλίματος Βενιζέλου» προετοιμάζουν το έδαφος ώστε η «θεωρία των δύο άκρων» να λάβει σάρκα και οστά, και η συγκεκριμένη νομική ρύθμιση να αποτελέσει τη βάση ώστε να μεθοδευθεί στο μέλλον αντίστοιχη διαδικασία που θα έχει ενδεχομένως να κάνει με βουλευτές και άλλων κομμάτων.Εξάλλου ήδη πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προχώρησε σε μία δήλωση, η οποία προκαλεί όχι μόνο ερωτηματικά, αλλά και έντονο προβληματισμό: «Υπάρχουν «κοριοί» που έχουν πιάσει στοιχεία από συνομιλίες στις Σκουριές από κάποιο συγκεκριμένο βουλευτή και να ‘στε σίγουροι ότι την κατάλληλη στιγμή θα τα βγάλουν».Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες κυβερνητικοί κύκλοι ετοιμάζονται να προωθήσουν ευρύτερα τη διαδικασία της ποινικοποίησης πράξεων των βουλευτών, οι οποίοι έχουν βρεθεί στο πλευρό των κινημάτων διαμαρτυρίας στις Σκουριές Χαλκιδικής ή αλλού.Ήδη οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, οι οποίοι αντιδρούν στα νεοαποικιακά σχέδια που περιλαμβάνουν τη λειτουργία των μεταλλείων στις Σκουριές Χαλκιδικής βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών. Οι 27 «ύποπτοι» κάτοικοι της ΒΑ Χαλκιδικής και 5 μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, φέρονται κατά την αστυνομία ότι συνέστησαν «εγκληματική οργάνωση» διαπράττοντας βαρύτατα αδικήματα όπως είναι η «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη», η «απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή», η «έκρηξη, κατασκευής, προμήθειας και κατοχή εκρηκτικών υλών», η «διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας», η «απρόκλητη φθοράς ξένης ιδιοκτησίας», η «διατάραξης κοινής ειρήνης», η «παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Είναι σαφές λοιπόν το μήνυμα που περνά η κυβέρνηση στην κοινωνία: "Εγκληματική οργάνωση" είναι η ναζιστική Χρυσή Αυγή, "Εγκληματική Οργάνωση" είναι και οι κάτοικοι των Σκουριών, που θέλουν μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και αγωνίζονται για τη σωτηρία του φυσικού περιβάλλοντος. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι με δηλώσεις τους πρόσωπα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, όπως ο φίλος του Αντώνη Σαμαρά και άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού Φαήλος Κρανιδιώτης, επιχείρησαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα να συμψηφίσουν τη βία της Χρυσής Αυγής με τη "βία" του κινήματος και των κατοίκων στις Σκουριές.

Αποκάλυψη ΤΩΡΑ

Εκτός αυτού σύμφωνα με πληροφορίες του Periodista.gr, υπάρχουν εισηγήσεις εντός της κυβέρνησης ώστε να «γίνει το βήμα παραπάνω». Ποιο είναι αυτό; Να ποινικοποιηθεί ακόμη και η παρουσία βουλευτών της Αριστεράς στα μεγάλα αντικυβερνητικά συλλαλητήρια που έχουν πραγματοποιηθεί. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, προερχόμενες από τα πηγαδάκια της Βουλής, αναφέρουν ότι έχουν σχηματιστεί ακόμη και δικογραφίες, ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία τα οποία να τεκμηριώνουν κάτι τέτοιο, παρά τα όσα συζητούνται σε πολιτικούς κύκλους.

Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, αν και είναι πολύ δύσκολο να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες, εν τούτοις «εύκολα μπορούν να υπάρξουν εκτροπές».

Το σχέδιο και τα σενάρια που απεργάζονται μεγάλα συμφέροντα στο παρασκήνιο περιλαμβάνει ακόμη και την ποινικοποίηση των απεργιών με αντικειμενικό σκοπό την κατάργησή τους. Όπως αναφέρουν οι πηγές του Periodista.gr στο στόχαστρο ακροδεξιών κύκλων, οι οποίοι φέρονται να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση και στη χάραξη της κυβερνητικής στρατηγικής και οι οποίο βρίσκονται σε συνεχή επαφή με επιχειρηματικούς κύκλους, συζητείται να έρθει νόμος προς ψήφιση στην βουλή (ενδεχομένως θα συμπεριλαμβάνεται στο νέο μνημόνιο), ο οποίος θα περιλαμβάνει την «οικονομική βλάβη» ως κακούργημα. Ένα από τα παραδείγματα που χρησιμοποιείται σε συζητήσεις φιλοκυβερνητικών κύκλων προς το παρόν, είναι συνήθως το ΠΑΜΕ στην Χαλυβουργία, για το οποίο ήδη διεξάγεται συζήτηση σε παρασκηνιακό επίπεδο περί δίωξής του με την κατηγορία της «οικονομικής βλάβης» σε βάρος της επιχείρησης, ενώ επίσης λέγεται ότι στο στόχαστρο των σχεδιασμών βρίσκονται συνδικαλιστές, οι οποίοι είναι γνωστοί για την δραστηριότητά τους. Και δεν είναι μόνο αυτό: Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και τους δημοσίους υπαλλήλους, αφού σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αν συμμετέχουν στο μέλλον σε απεργίες θα απολύονται.

Όπως αναφέρει καλά πληροφορημένη πηγή «Στόχος είναι να σταματήσουν οι απεργίες» και προσθέτει ότι «ήδη γίνονται σχετικές συζητήσεις ακόμη και στο υπουργείο εργασίας».

Το "άλλο άκρο" ετοιμάζεται.

Toυ γνωστού γείτονος παρατυπίες":

Την ώρα που γράφονται τούτες οι γραμμές, όλη η Ελλάδα παρακολουθεί συγκλονισμένη τα «τεκμαινόμενα» σε σχέση με την εγκληματική δράση της «Χρυσής Αυγής», για το πώς γιγαντώθηκε «παρα φύσιν» όχι η Αυγή, αλλά: το ΑΥΓΟ του φιδιού.. για τα οποία σίγουρα θα βρείτε πολλές πληροφορίες σε άλλες στήλες της εφημερίδας.

Εγώ εδώ σήμερα θα αναφερθώ σε ένα «δευτερεύον» θέμα.

Συγκεκριμένα, θα φιλοξενήσω μια ανακοίνωση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ, που αφορά την «ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΔΩΝΙΩΝ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΚΥΔΩΝΙΩΝ (ΑΪΒΑΛΙ)»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού της Τουρκίας δεν επέτρεψαν την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα στον ανακαινισμένο ιστορικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κυδωνιών.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες στην απάντηση που έδωσαν μόλις 48 ώρες πριν την προγραμματισμένη τέλεση της θείας λειτουργίας προέβαλαν γραφειοκρατικούς λόγους, παρά το γεγονός ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε υποβάλει το σχετικό αίτημα πριν έξι μήνες.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δεν μετέβη τελικά στο Αϊβαλί, και η Θεία Λειτουργία καθώς και η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα ξενοδοχείου, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013.

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών απερίφραστα καταγγέλλει αυτή την ενέργεια των τουρκικών αρχών, η οποία αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και ευθεία προσβολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η Τουρκία, παρά τις επίσημες εξαγγελίες περί εκδημοκρατισμού, εξακολουθεί να περιφρονεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων…

Τι να προσθέσουμε; Αφού ο Κεμαλισμός εξόντωσε τους Λαούς της Μικράς Ασίας, μπορεί ανενόχλητος να συμπεριφέρεται στις εναπομείνασες μειονότητες «όπως γουστάρει»..

Το αποκρουστικό πρόσωπο της γείτονος δεν αλλάζει, παρά τα κατά καιρούς φτιασιδώματα..


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
e-mail: gpapagian@in.gr

ΑΟΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το σωματείο μας, το οποίο φαίνεται να μην γνωρίζετε, μια και δεν το αναγράφετε στη στήλη των αθλητικών σωματείων της πόλης, ονομάζεται Αθλητικός Ομιλος Καλαθοσφαίρισης ΧΑΛΑΝΔΡΙ. Ιδρύθηκε το 1988 με τη συγχώνευση των τμημάτων μπάσκετ των σωματείων ΠΑΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΣΤΗΡ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και Α. Ε. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

Εχει έδρα το κλειστό γήπεδο Ν. ΠΕΡΚΙΖΑΣ και η ανδρική ομάδα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας Αθήνας.

Οι πρώτος φετινός εντός έδρας αγώνας της είναι την ερχόμενη Πέμπτη 10/10/13 ώρα 21:30 με αντίπαλο τον ΧΑΡΑΥΓΙΑΚΟ.

Προσκαλούμε λοιπόν τους φίλους του μπάσκετ να μας τιμήσουν με την παρουσία τους. Η ομάδα έχει φέτος ενισχυθεί με πολύ αξιόλογους παίκτες και φιλοδοξεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Σημειώνεται ότι στον φετινό θεσμό του Κυπέλου Ανδρών έχει αποκλείσει τις ισχυρές ομάδες της Α' Κατηγορίας : ΑΙΟΛΟ-ΤΑΥΡΟ και ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και πέρασε στην τελική Φάση των 16, από τις οποίες οι 6 είναι της Γ΄ Εθνικής, για την ανάδειξη του Κυπελούχου ΕΣΚΑ

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων


Ο Πρόεδρος                                              Ο Γ. Γραμματέας

Α. Λέκκας                                                  Ν. Δεσίπρης

http://stinplatiasports.blogspot.gr/

Κοινή ανακοίνωση από την ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ και τη ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

    Τα νοικοκυριά χρειάζονται ενίσχυση και όχι ψίχουλα και επικοινωνιακή διαχείριση Καθημερινά όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας, υποχωρού...

Δημοφιλείς αναρτήσεις