Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΑΑΑΝΤΕ ΕΛΕΝΗ! ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΣΤΑΣ ΕΚΛΟΓΑΣ! ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΝΑ ΠΛΥΝΕΙΣ ΚΑΝΑ ΠΙΑΤΟ! ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΕ ΣΗΜΑΔΕΨΕΙ! ΟΟΟΠΑ!

Οι YESmen που...αίφνης ανακάλυψαν το "NO" και η κρυφή γοητεία της "εξουσίας" (ή αυτή που κάποιοι νομίζουν ως ΕΞΟΥΣΙΑ...)

Πες και εσύ ένα ΟΧΙ. ΤΩΡΑ μπορείς!

Κάθε μέρα που περνάει, οι πρώην YESmen μας χαρίζουν και από ένα ΟΧΙ...

Αυτοί που ΠΡΟΘΥΜΟΤΑΤΑ υπέγραφαν ότι κυκλοφορούσε και ότι...πετούσε στον αέρα.
Αυτοί που συμμετείχαν ΕΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥΣ στην πιο μισητή - όπως κατήντησε και όπως αποδείχτηκε - κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης.
Αυτοί που χάριζαν χαμόγελα εξουσίας και θρασύτατη λογοδιάρροια (κυβερνητικής) ευτυχίας.
Αυτοί που - μαζί με τους άλλους - καταδίκασαν τον ελληνικό λαό στην απαξίωση, στη φτώχεια και - ΤΕΛΙΚΑ - στην αφάνεια

ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ τώρα να λένε ΟΧΙ σε...ο,τιδήποτε αποφασίζει (και ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ) η ΤΡΙ-ΔΙ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ κυβέρνηση.

ΟΧΙ στο όχι ΣΑΣ, κύριοι. ΟΧΙ σε οτιδήποτε αφορά σε εσάς και "στους άλλους".
Το "σύνδρομο της ουράς" πάντα θα σας ακολουθεί.

Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης

Έως 31/7 το «ξεκαθάρισμα» για όσους εξαιρούνται από την διαθεσιμότητα. Δείτε την ΕΓΚΥΚΛΙΟ

Έως τις 31/7/2013 καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες στις οποίες υπάγονται οι υπάλληλοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα (σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί, οδηγοί- τεχνικοί του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης) να προχωρήσουν στον έλεγχο των απαραίτητων δικαιολογητικών προκειμένου να διαπιστωθεί ανήκουν στις εξαιρούμενες ομάδες.

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ


ΑΚΟΥ ΠΑΛΙ ΤΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑ

Προ ημερών πήγα σε ένα  γάμο στον Αγ. Δημήτρη το Λουμπαδιάρη, μεγάλη η χάρη του.

Βρήκα λοιπόν και πάρκαρα έξω ακριβώς από το πάρκο.

Ρώτησα όπως κάθε σωστός Έλληνας αν γράφουν και η απάντηση ενός περαστικού, αποστομωτική, «γράφουν αλλά ποιος να σας γράψει; Τους έχουν απολύσει όλους»

Έχετε δίκιο του λέω και ως ευσυνείδητος πολίτης πάρκαρα κάτω ακριβώς από τον ιερό βράχο με κανένα ενδοιασμό.

Μου καρφώθηκε όμως ένα ερώτημα και άρχισα να κάνω υπολογισμούς στο μυαλό μου και δεν μου έβγαιναν.

Σκεφτόμουν εκεί στη σκιά του Παρθενώνα, ότι, τώρα δεν έχουμε δημοτική αστυνομία, λόγω ξαφνικού θανάτου της.

Ναι αλλά πριν λίγο καιρό στο Χαλάνδρι ψηφίστηκε, ομόφωνα νομίζω,  δαπάνη 111,000 ευρώ για στολές των δημ. αστυνομικών.

Δεν ξέρω πληρώθηκαν αυτά τα λεφτά;

Πάω λίγο πιο πίσω και τι θυμήθηκα ο ανήθικος;

Πριν μερικού μήνες καθιερώθηκε στο Χαλάνδρι η ελεγχόμενη στάθμευση και να διαγραμμίσεις και πάρε και κάρτες και ορίστε καμιά διακοσαριά χιλιάδες  ευρώπουλα και να δεις πλάκα που αυτά πληρώθηκαν.

Ερωτώ λοιπόν, τι θα γίνει κύριοι τώρα;
Ποιος θα φοράει τις στολές;
Ποιος θα γράφει τους παραβάτες;
Ποιος θα ελέγχει για την τήρηση του μέτρου;
Πώς θα έχει έσοδα ο δήμος από τις κάρτες;
Ή πιστεύετε ότι θα ξαναγοράσει κανείς κάρτα χωρίς να κινδυνεύει να πάρει κλήση;

Ελπίζω τουλάχιστον η διοίκηση να αιφνιδιάστηκε και αυτή όσο οι εργαζόμενοι και να μην ήξερε για τις απολύσεις, γιατί αν το ήξερε και αγόραζε στολές  ………….. ε ρε γλέντια.


Λέρτας Δημήτρης                 

ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ: ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ

Υπάρχουν και φάρμακα στο κοινωνικό φαρμακείο και όχι μόνο ουροσυλλέκτες. Πήγαμε από εκεί και απλά είναι σε σημείο που δεν φαίνονται και την πατήσαμε φωτογραφικώς.

ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΞΑΠΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΚΟΠΙΜΩΣ, αν κάποιος κάνει τον κόπο να της υποδείξει ότι κάπου σφάλει - και αυτό έγινε σήμερα νωρίς το πρωί - οπότε πήγαμε από εκεί να διασταυρώσουμε και να επανορθώσουμε.

Τα φάρμακα τα εξακριβώσαμε λοιπόν. ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Και μάθαμε και άλλα ΠΟΛΥ σημαντικά, αλλά δεν έχω όρεξη να γράψω τώρα. Για το τι υπάρχει και τι δεν υπάρχει.

Σιγάααα - Σιγάααα όμως, γιατί έχει και ζέστα και δεν έχει aircondition εκείνο το δωματιάκι που μας πήγανε για να τα πούμε.

ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ κος ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΕΔΩ


ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΓΡΑΦΑΚΟΥ:
Η αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής προχώρησε στην παραπομπή του κ. Στεργίου στο πειθαρχικό για την υπόθεση της παράνομης λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου μας.

Είχε προηγηθεί κοινή αναφορά για το θέμα από τους κ. Γραφάκο Μανώλη, Αντώνη Φειδοπιάστη και Λεωνίδα Λάζο.

Το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας δεν λειτουργούσε κάτω από τις διαδικασίες που προβλέπει ο Νόμος. Λειτουργούσε παράνομα, με αδιαφάνεια και τα πάντα τα χειριζόταν προσωπικά ο κ. Στεργίου και ο προσωπικός του μηχανισμός. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
Το παντοπωλείο δεν λειτουργούσε υπό την αιγίδα του Δήμου και της διαπαραταξιακής επιτροπής που προβλέπει η νομοθεσία.
Οι δωρεές των δωρητών στο κοινωνικό παντοπωλείο δεν καταγράφονταν ως δωρεές στο Δήμο με τη διαδικασία που προβλέπει ο Νόμος, ώστε να είναι σε γνώση όλων τι έχει δωρίσει και ποιός στο κοινωνικό παντοπωλείο.
Υπήρχαν πολλές καταγγελίες ότι ελάμβαναν τρόφιμα άτομα εκτός Δήμου μας ή άτομα που δεν δικαιούνται, σε βάρος συμπολιτών μας που είχαν πραγματική ανάγκη.

ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" του ΑΝΤΩΝΗ ΦΕΙΔΟΠΙΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ:

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τη νόμιμη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείο ζήτησαν το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι

Με αίτηση  που κατατέθηκε την Παρασκευή 31/5, από το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων ζητήθηκε η έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου.

Η αναγκαιότητα σύγκλησης προκύπτει από το γεγονός ότι το κοινωνικό παντοπωλείο που ισχυρίζεται ο κ. Στεργίου ότι λειτουργεί στον Δήμο μας, δεν πληρεί καμία από τις προϋποθέσεις λειτουργίας που ορίζει ο νόμος 4071/2012 .

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι δεν λειτουργεί κάτω από διαπαραταξιακή επιτροπή, δεν τηρούνται διαδικασίες καταγραφής των προσφορών, δεν υπάρχουν διαδικασίες για τη χορήγηση των προϊόντων κ.α., με αποτέλεσμα να έχουν καταγγελίες και να παρατηρούνται περιπτώσεις ατόμων που λαμβάνουν ενίσχυση χωρίς να δικαιούνται, ενώ συμπολίτες μας που δικαιούνται, να μην λαμβάνουν.

Για τους παραπάνω λόγους ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με απόφαση του στις 26/04/2013 (αρ.  πρωτ. 21685/18236)  έχει παραπέμψει τον Δήμαρχο Πεντέλης κ. Στεργίου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του άρθρου 234 του ν.3852/2010. 

Το Γραφείο Τύπου της
Πεντέλη Εν Δράσει


Σύμφωνα με ασφαλής μας πληροφορίες το θέμα προέκυψε διότι το κοινωνικό παντοπωλείο της Πεντέλης - χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ - λειτουργεί υπό τον απόλυτο έλεγχο της εταιρίας διαχείρισης και του δημάρχου και χωρίς δημόσιο έλεγχο.


ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΜΟΥΡΟΥΤΗΔΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ

1. Έχουμε γράψει ότι έχουμε καρατσεκαρισμένη πληροφορία ότι μέσα στον Αύγουστο σχεδιάζεται να υπάρξει εξέλιξη στο σήριαλ και αυτό προκάλεσε μια αήθη επίθεση εναντίον της Πλατείας, από αυτές που γουστάρουμε γιατί κρατάνε το κλικ στο 900, ΙΟΥΛΙΟ ΜΗΝΑ.

2. Υπάρχει η απόφαση ασφαλιστικών μέτρων ΠΟΥ ΚΈΡΔΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ και όχι ο δήμος Χαλανδρίου,  που μπλοκάρει την μεταφορά στην Αλάνα του Απόλλωνα.
Άρα η εξέλιξη στην οποία αναφερόμαστε δεν μπορούσε να ήταν η μεταστέγαση στον Απόλλωνα, δεν είμαστε και τόσο ... άσχετοι.

3. Κατ' επανάληψιν έχει ειπωθεί από ΠΟΛΛΟΥΣ (Ε.Ε., Παρατηρητήριο του Ελσίνκι, κόμματα, φορείς κλπ), ότι  όποια κατεδάφιση του καταυλισμού πρέπει να διασφαλίζει την μεταστέγασή τους σε χώρο που αποδέχονται οι ίδιοι.
ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ" ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΜΑΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ, αλλά ΙΣΧΥΕΙ και δεν θα πάρουμε a la cart νομοθεσία και διεθνείς κανόνες εμείς.

4. Οι ΡΟΜΑ - δημότες Χαλανδρίου εμμένουν στο δικαίωμά τους να μείνουν ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥΣ.
Ένα σημείο άσκησης ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΏΝ πολιτικών από τον δήμο θα ήταν να πειστούν να μεταστεγαστούν εκτός Χαλανδρίου, αν υπήρχε χώρος για τέτοια λύση.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΏΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, που θα μπορούσαμε να παίξουμε ΟΛΟΙ τον ρόλο μας για να γίνουν αποδεκτές.  Αλλά δεν έχουμε τέτοια πρόταση χώρου στο τραπέζι του διαλόγου (για την ακρίβεια δεν έχουμε τραπέζι διαλόγου).

5. Ο Δήμος Χαλανδρίου αρνείται ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΆ να θέσει το θέμα στην επίσημη  ατζέντα του. Ούτε στο δημοτικό συμβούλιο δεν φέρνει ΕΠΙΣΗΜΑ το θέμα, πολύ δε περισσότερο σε όργανα κοινωνικής διαβούλευσης για να να συζητηθεί και να κατατεθούν δημόσια οι απόψεις εμπλεκομένων, φορέων κλπ.
Αυτό θα ήταν ΠΟΛΛΑΠΛΑ χρήσιμο, διότι θα έδειχνε και στους από πάνω (λέγε με Καλογερόπουλο και λοιπούς κυβερνητικούς συγγενείς) ότι εδώ υπάρχει μέτωπο της πόλης που ασχολείται σοβαρά και προτείνει αλλά και απαιτεί. (αν ήξερε τι).

Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι το θέμα από την πλευρά του δήμου επιχειρήθηκε να διαχειριστεί σε ΑΤΥΠΕΣ συσκέψεις των επικεφαλής των παρατάξεων και στην συνέχεια (όταν διαπιστώθηκαν "διαφορές" και η αριστερά - κυρίως δια της Καρατζά, διότι οι άλλοι σε τέτοια, δεν ξέρουν οι άνθρωποι, τι να κάνουν -  δεν μπήκε στο τριπάκι της "μεγάλης ευκαιρίας για λύση, εδώ και τώρα") στο κλειστό σύστημα στελεχών της πλειοψηφίας (Κουράσης, Κατσοπρίνης, Κόσσυβας, Χατζηγεωργίου είναι η .... εμπροστοφυλακή, οι άλλοι παίζουν άμυνα).

Και βέβαια επειδή έχουμε και "πολύ ικανό στην διαχείριση κρίσεων" Δήμαρχο, διέρρευσε και το "κατόπιν ενεργειών μου θα πάνε στην Λυκόβρυση" σε μια νέα εφημερίδα που βγήκε με το λιβανηστήρι και .... αντίο και αυτή η λύση.

Ποιο είναι όμως τώρα στην πραγματικότητα το σχέδιο της διοίκησης και τελικά της ΝΔ, με το οποίο συντάσσεται απόλυτα και ο Ανδρεόπουλος, για να "εξιλεωθεί" που κατέβασε στο ψηφοδέλτιό του τον ... εκπρόσωπο τον ΡΟΜΑ Στέλιο Καλαμιώτη, γεγονός που έχει εξοργίσει τους περιοίκους:

Να αναλάβει ο Καλογερόπουλος να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, με ντου και ξύλο και οι δικοί μας να το παίζουν Πόντιοι Πιλάτοι για να είναι και με τον Αστυφύλακα (στην κυριολεξία όμως, δηλαδή τα ΜΑΤ που θα κάνουν το ντου στον καταυλισμό) και με τον .... χωροφύλακα (τους δημοκρατικούς πολίτες του Χαλανδρίου και την ... Κουρασική αριστερά).

Όλα αυτά τα περί "διαφωνιών" και "καυγάδων" μεταξύ του Αεικίνητου και του Καλογερόπουλου είναι .... ΜΟΥΡΟΥΤΙΕΣ και ΟΠΤΙΚΟΠΟΥΛΙΕΣ με σκοπό ο Αεικίνητος να βγει από το κάδρο της ευθύνης στο σενάριο που γίνει στο Νομισματοκοπείο η μάχη του Δράμαλη και να δηλώσει "αθώος του αίματος".

Επειδή όμως πρέπει να υποστηριχτεί και επικοινωνιακά, στους κατοίκους της περιοχής η "τελική λύση" που θα δοθεί ξαφνικά, διότι υπάρχει και το .... κόμμα, τον ρόλο της υπεράσπισης του διωγμού ανέλαβε η Αφροδίτη Χατζηγεωργίου (που έχει τοποθετηθεί καθαρά και στο δημοτικό συμβούλιο με την φράση "εμένα οι ανθρώπινες ευαισθησίες μου εξαντλήθηκαν. Δεν με ενδιαφέρει το δικό τους ανθρωπιστικό πρόβλημα) και ο Μιχάλης Κόσσυβας (δείτε τον σε VIDEO, στο κανάλι μας στο YOUTUBE να λέει καθαρά: "ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ, ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ" για να μην ξεχνιόμαστε.)

Είναι προφανές ότι αν δεν ήταν έτσι ο Αεικίνητος θα αναλάμβανε πρωτοβουλίες. Δεν το κάνει. ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ και αυτός παρίσταται και χαιρετίζει.

Και επειδή αυτό αρχίζει να γίνεται ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ στους Χαλανδραίους μπήκαν μπροστά "παπαγαλάκια" να λένε ότι "δεν είναι υποχρέωση του δημάρχου" και .... ω του θαύματος να διακινούν και την μεγάλη είδηση "ΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ"

Είδηση που πρώτος έριξε στον αέρα ο Νίκος Πανταζής (!!)

ΜΗΝ ΖΗΤΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ - ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ!

Ή - και αυτό είναι το χειρότερο
Αν χυθεί αίμα επί Κουράση δεν μας νοιάζει εμάς τους υπόλοιπους, αφού θα φύγει ο Κουράσης (που θα χρεωθεί το αίμα) και εμείς θα είμαστε Πεντακαθαρίδηδες. (ΜΟΥΡΟΥΤΙΕΣ και ΟΠΤΙΚΟΠΟΥΛΙΕΣ).

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;
Τίποτα! Ως συνήθως! 
Πισωστηρίζει βεβαίως τον Κουράση στην συνδιοίκηση ΑΝΔΡΕΑΣΗ και αναζητάει τρόπους να στείλει το ΣΔΟΕ για 128η φορά στην ΦΛΥΑ όπου ως γνωστόν δεν έχει εφαρμοστεί η αρχή της καθολικότητας, άσε που βρέθηκε ένα συμβόλαιο όπου ο πρώην είχε ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ και πρέπει να διερευνηθεί το θέμα σε βάθος: ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΣΟΒΑΡΑ!
Γιατί το είχε νοικιάσει, τι το έκανε, με ποια πήγαινε σε αυτό τα βράδια, πλήρωσε όλα τα ενοίκια και άλλα τέτοια πολύ κρίσιμα για το μέλλον της πόλεως και των παιδιών μας.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΑΤΖΑ ΚΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ;
Να μην γίνει ντου (αυτονόητο) και να βρεθεί χώρος μεταστέγασης από την κυβέρνηση εκτός Χαλανδρίου, στο Χαλάνδρι δεν έχουμε χώρο.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ;
Πρέπει να φύγει ο καταυλισμός αλλά πρώτα να εξασφαλιστεί χώρος μετεγκατάστασης εντός ή εκτός Χαλανδρίου.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΤΤΑΚΟΣ;
Δεν έχει μιλήσει ακόμα. Έχει τοποθετηθεί δια του Θωμά Βαρδουλάκη αρκετά στρογγυλά και με την εύκολα διατυπώσιμη άποψη: "Πρέπει να φύγει ο καταυλισμός αλλά πρώτα να εξασφαλιστεί χώρος μετεγκατάστασης εντός ή εκτός Χαλανδρίου."
Αναλαμβάνω όμως το ρίσκο - για μια μόνο φορά και λόγο του ότι το θέμα παίζει να οδηγηθεί σε μακέλεμα - να μιλήσω όχι βεβαίως εξ ονόματός του αλλά με απόλυτη σιγουριά για το τι πιστεύει, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να είναι υπέρ "ΤΕΛΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ". Ο πρώην Δήμαρχος δεν είναι των άκρων, της βίας και των ξαφνικών θανάτων, έχουμε άλλα να του ψάλουμε αλλά στον πολιτικό πολιτισμό δεν υπάρχει να έχει συναινέσει σε τέτοια.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ:
Να μεταστεγαστούν προσωρινά σε δύο χώρους, στον ΧΕΥ της Αττικής οδού και στο κτήμα της Αναπαύσεως. ΕΝΤΟΣ λοιπόν Χαλανδρίου μετεγκατάσταση.
ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ .... ΑΠΟΨΗ και δεν είναι ευχολόγιο ούτε αφορισμός και αυτό πρέπει να πάρει ένα μεγάλο ΘΕΤΙΚΟ πρόσημο.

Αλλά όποιος καταθέτει άποψη αναλαμβάνει και το βάρος της υποστήριξής της από όσους έχουν άλλη άποψη κι της απάντησης στα ερωτηματικά που προκύπτουν εξ αυτής. Αλλιώς μιλάμε για διάλογο κωφών. ("Εγώ είπα αυτό και δεν ακούω τίποτα").
Και οφείλει λοιπόν να ακούει και άλλες απόψεις.
Ο Νίκος ισχυρίζεται λοιπόν ότι η πρότασή του - Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ, μαζί με αυτή του Χαλάνδρι - Αλλάζουμε Πορεία - είναι άμεσα εφαρμόσιμη και λύνει αμέσως το θέμα σε αντίθεση με την δική μας που .... παραπέμπει το θέμα στις καλένδες.
Νομίζω ότι αυτό το απαντήσαμε ΕΠΑΡΚΩΣ αφού ειδικά για το κτήμα της Αναπαύσεως δεν είναι καθόλου έτσι, ούτε σε πέντε χρόνια δεν τελειώνεις με προσφυγές και δίκες για να κάνεις την μετεγκατάσταση.

Μα αυτά τα δεδομένα:

Εμείς προσθέσαμε μια - δυο ακόμα παραμέτρους στον κοινό τόπο του ότι ο καταυλισμός πρέπει να φύγει και βέβαια σε όσους ομιλούν για μετεγκατάσταση που θα προηγηθεί (εντός, εκτός, επί τα αυτά, αυτό είναι δευτερεύον ζήτημα). ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ και θα πάμε ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ και όχι με το .... ΜΑΥΡΟ - σαν της ΕΡΤ).

1. Αυτοδιοικητικός σημαίνει αυτό - διοικητικός. Δηλαδή μόνος του διοικεί και δίνει λύση. Δεν συμφωνούν όλοι με αυτή την αυτοδιοίκηση αλλά εμείς αυτό πιστεύουμε.

2. Η μεταστέγαση των ΔΗΜΟΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΡΟΜΑ είναι πρόβλημα του Δήμου, της τοπικής κοινωνίας - ΔΙΚΟ ΜΑΣ.

Και σε ένα πρόβλημα με τόσες παραμέτρους ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ ΛΥΣΗ που ικανοποιεί ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!

Και επί αυτής βέβαια δεν έχει πει κανείς κάτι (είναι κακή, είναι ανεφάρμοστη κλπ) παρά μόνο ότι δεν τελειώνει ΑΜΕΣΩΣ το θέμα.
Με δεδομένο λοιπόν ότι ούτε η λύση Πανταζή (η μόνη άλλη που έχει διατυπωθεί) δεν λύνει αμέσως το θέμα πρέπει να δούμε ποια από τις δύο είναι καλύτερη. Αυτό θέλει διαβούλευση με τους κατοίκους, συζήτηση, επιστήμονες, δημοτικό συμβούλιο κλπ).

ΕΚΤΟΣ .....

Εκτός αν η συζήτηση επί των λύσεων είναι ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ.

Και προταχθεί το .... ΑΜΕΣΩΣ.

Δηλαδή Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ,
ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΣΚΑΣΕ ΝΤΟΥ ΚΑΙ "ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ" ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΠΙΛΑΤΟΥΣ, ΑΘΩΟΙ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ.
ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ!
Διότι αρκετά με το παλιό παιχνιδάκι του καλού μπάτσου και του κακού μπάτσου.

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

Διαρροή προσωπικών δεδομένων τουλάχιστον 6 εκ. πολιτών


 

Σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια να συγκαλυφθεί η έκταση αλλά και οι ένοχοι της μεγαλύτερης διαρροής προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών στην ιστορία της χώρας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς ανθρώπων που παρακολουθούν στενά την υπόθεση, τα θύματα είναι περίπου 6 εκατ. πολίτες, το σύνολο δηλαδή του ενεργού πληθυσμού. Όμως η αρμόδια υπηρεσία, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ανέβαλε την εξέταση και τον έλεγχο της πηγής της διαρροής, η οποία είναι η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Έτσι, παρ' ότι κλείνουν σχεδόν 8 μήνες από την αποκάλυψη του χωρίς προηγούμενο σκανδάλου, η υπόθεση δεν έχει παραπεμφθεί στην Δικαιοσύνη, ενώ σβήνονται τα ίχνη των ένοχων.

Τα αρχεία που έχουν διαρρεύσει περιλαμβάνουν κάθε είδους ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και πιο συγκεκριμένα:

-Τα δηλωθέντα στις φορολογικές δηλώσεις στοιχεία στα έντυπα Ε1 για τα έτη από το 2003 έως το 2009 καθώς και τα πιο πρόσφατα στοιχεία του 2012.

-Τα στοιχεία υπολογισμού του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων για το 2008, 2009 και 2012.

-Τα στοιχεία υπολογισμού της έκτακτης εισφοράς του 2011.

-Τα σημειώματα για τις περαιώσεις που εστάλησαν το 2010 από το Υπουργείο Οικονομικών.

-Στοιχεία των τελών κυκλοφορίας για όλα τα έτη από το 2006 έως το 2012(!) καθώς και στοιχεία συναλλαγών και δηλώσεων πολιτών για πολλές ακόμη χρονιές.

Ειδικοί στους οποίους απευθύνθηκε το Tvxs.gr λένε ότι όσες υπηρεσίες, εταιρείες ή ιδιώτες έχουν στην διάθεση τους τα στοιχεία αυτά μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ποικιλοτρόπως, από απλή εμπορική εκμετάλλευση μέχρι και εκβιασμούς σε βάρος πολιτών, που σε πολλές περιπτώσεις είναι ή αισθάνονται ευάλωτοι από την διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων. Η αξία τους είναι ανυπολόγιστη γιατί από τα στοιχεία προκύπτει το πλήρες προφίλ όλων των πολιτών. Ο ηλεκτρονικός όγκος των αρχείων είναι της τάξης των 70GB.

Κάποιες πλευρές της πολύκροτης υπόθεσης δημοσιοποιήθηκαν εν μέρει τον Φεβρουάριο, όταν η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου τον εντοπισμό ιδιωτικών εταιρειών που είχαν στην κατοχή τους ορισμένα από τα στοιχεία αυτά, χωρίς όμως να προσδιοριστεί η έκταση της διαρροής καθώς και η πηγή της. Η ΓΓΠΣ (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων) καλείται ήδη από τον Δεκέμβριο του 2012 συνεχώς και με επίσημα έγγραφα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να δώσει εξηγήσεις και να προσκομίσει στοιχεία. Η πρώτη αναβάλλει συνεχώς την αποστολή των στοιχείων και εξηγήσεων που της ζητούνται, ενώ η δεύτερη δεχόταν μέχρι πρότινος τις αιτήσεις της για αναβολή συζήτησης της υπόθεσης. Τις αναβολές αποφάσιζε ο κ. Πέτρος Χριστόφορος, πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Tελικώς, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προσήλθε, για να δώσει εξηγήσεις, στην συνεδρίαση της Αρχής που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη, 18 Ιουλίου. Στην διάρκεια της, ο γενικός γραμματέας της ΓΓΠΣ κ. Τσαβδάρης παραδέχθηκε ότι τα στοιχεία διέρρευσαν από την υπηρεσία του και ενημέρωσε τα μέλη της Αρχής Προστασίας ότι έχει διαταχθεί ΕΔΕ η οποία όμως δεν έχει καταλήξει σε πόρισμα και σε απόδοση ευθυνών. Στην ίδια συνεδρίαση, ο κ. Τσαβδάρης είπε ότι λόγω έλλειψης κονδυλίων, δεν μπορούν να ληφθούν μέτρα προστασίας. Σημειώνεται ότι η ΓΓΠΣ ειδοποιήθηκε για πρώτη φορά από την Αρχή Προστασίας για το πρόβλημα στις 21 Δεκεμβρίου του 2012.

To ερώτημα που ευλόγως προκύπτει είναι γιατί ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν έχει παραπέμψει την υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα. Δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για όσους διέρρευσαν τα στοιχεία; Ο κ. Χριστόφορος αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του Tvxs.gr, με το επιχείρημα ότι αφού η υπόθεση είναι υπό εξέταση και θα εκδοθεί σχετική απόφαση, δεν επιθυμεί να προβεί στην παραμικρή δήλωση. Ειδικοί του ηλεκτρονικού εγκλήματος εκτιμούν ότι με την πάροδο του χρόνου σβήνονται ή αλλοιώνονται κρίσιμα δεδομένα για τον εντοπισμό των ενόχων και εκφράζουν την απορία τους για την τακτική του προέδρου να μην στείλει την υπόθεση στην Δικαιοσύνη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Π. Χριστόφορος είναι Επίτιμος Σύμβουλος της Επικρατείας.

Eρωτηθείς σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η ΓΓΠΣ μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης διαρροής προσωπικών δεδομένων σε ιδιώτες εδώ και 8 μήνες, ο κ. Τσαβδάρης δήλωσε στο tvxs.gr: «Έχει γίνει τροποποίηση του σχεδίου ασφαλείας σε ότι αφορά την διαχείριση της πρόσβασης στην κεντρική βάση δεδομένων και εφαρμόζεται αυστηρά η διαδικασία ανάθεσης δικαιωμάτων στους προσωποποιημένους χρήστες. Γίνεται καταγραφή της πρόσβασης και των σχετικών ενεργειών στην βάση δεδομένων. Έχει αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας σε ότι αφορά τις εκτυπώσεις και τα μηχανήματα (Η/Υ) που διαχειρίζονται τους εκτυπωτές».

Ως προς το γεγονός ότι καθυστερεί η παροχή εξηγήσεων από τη ΓΓΠΣ προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, παρά το γεγονός ότι έχει κληθεί να το κάνει από τον Δεκέμβριο του 2012, ο ίδιος απαντά ότι η ΓΓΠΣ είχε απαντήσει και εγγράφως στα αρχικά ερωτήματα της Αρχής την 11-7-2013 και κλήθηκε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και έδωσε διευκρινίσεις προς την Αρχή στις 17-7-2013. Επιπλέον, αναφέρει ότι η ΓΓΠΣ έχει υποβάλει και γραπτό υπόμνημα. «Σε ότι με αφορά παρά το ότι ανέλαβα μόλις πριν 1,5 μήνα έκανα όλες τις αναγκαίες ενέργειες τόσο για την απάντηση προς την ΑΠΔΠΧ όσο και για την εν γένει διασφάλιση και προστασία των δεδομένων. Είναι αυτονόητο ότι θα επιδιώξω την ανεύρεση και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και έχω ήδη ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση», καταλήγει ο κ. Τσαβδάρης.

Ο Τσίπρας πέταξε έξω από το γραφείο του Γερμανό δημοσιογράφο!Ο λόγος για τον ανταποκριτή της Frankfurter Allgemeine Zeitung, Μίκαελ Μάρτινς, ο οποίος επισκέφθηκε πριν μερικά 24ωρα τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να του πάρει συνέντευξη για την FAZ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνέντευξη είχε εγκριθεί από το επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, διότι ήταν πολύ ικανοποιημένοι για την πρωτοβουλία της FAZ, καθώς πρόκειται για μία ευρείας κυκλοφορίας και μεγάλου κύρους γερμανική εφημερίδα. Όμως, η επαφή των δύο ανδρών ήταν κάπως επεισοδιακή, αφού ο δημοσιογράφος -σύμφωνα πάντα με συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα – απηύθυνε στον Αλέξη Τσίπρα ερωτήσεις που δεν του άρεσαν!
Στελέχη της Κουμουνδούρου που ήταν παρόντες στη συνέντευξη, χαρακτηρίζουν τις ερωτήσεις «επιπέδου γαλάζιας μονταζιέρας». Λένε επίσης ότι ο δημοσιογράφος είχε σταματήσει να ρωτά και απλώς επετίθετο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με παραπολιτικού χαρακτήρα ερωτήσεις και αξιοποιώντας «επιχειρήματα» από τα non paper που κατά καιρούς εκδίδει η ΝΔ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διέκοψε την κουβέντα και ανακοίνωσε στον συνομιλητή του ότι η συνέντευξή τους «θα γίνει σε μιαν άλλη ζωή.»

ΠΗΓΗ: exedra.gr
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ ΑΠΟ: www.olympia.gr