Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

ΕΝΑ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΝΔ ΛΟΙΠΟΝ!

Ο Νίκος Μουζάκης είναι γνωστός σε εμάς που μεγαλώσαμε στο Χαλάνδρι από παλιά.

Από το σχολείο τον ξέρουμε, από τα χρόνια που είμαστε στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ εμείς, στην ΟΝΝΕΔ εκείνος και βέβαια δεν είναι άγνωστο ότι είχε εμπλοκή με τα κοινά, στον δήμο Χαλανδρίου εκτιθέμενος με το ψηφοδέλτιο του Νίκου Καυκάλα το 1998.Στο βιογραφικό που δημοσιεύει στην προσωπική του σελίδα (http://nikolaos.mouzakis.org/?cat=3) αναφέρει ότι έχει πολιτευτεί δύο φορές στον δήμο Χαλανδρίου (το 1998 και το 2006).

Δεν αναφέρει βέβαια την συνέχεια των επιλογών του.
Δεν αναφέρει ότι αποχώρησε από τη ΝΔ και προσχώρησε σε ένα κόμμα που πολλοί θεωρούμε ότι δεν ανήκει σε αυτό που λέγεται "συνταγματικό τόξο". Προσχώρησε στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Το 2014 μάλιστα ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος για τον Βόρειο Τομέα Αττικής με το ψηφοδέλτιο του Ηλία Παναγιώταρου, την "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ".

http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oloi-oi-upopshfioi-ths-ellhnikhs-aughs-gia-thn-perifereia-attikhs

Και καλούσε από το φατσομπούκι τους φίλους του να μην χάσουν το βιβλίο του .... αρχηγού:
Δικαίωμά του θα πεις!

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ, επιτρέπεται και στους εχθρούς της να διακινούν τις απόψεις τους και τις προτιμήσεις τους και εμείς οι δημοκράτες υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά τους να το κάνουν έχοντας απόλυτη πεποίθηση ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ.

Το 2016 ξαναγύρισε στη ΝΔ και εκλέχτηκε σύνεδρος. 
Η ΝΔ τον δέχτηκε, δεν ενοχλήθηκε κανείς που είχε εκτεθεί με το κόμμα που - επίσημα - και οι νεοδημοκράτες αναφέρουν ως "εγκληματική οργάνωση".

(Ο Νίκος δεν έχει δώσει δικαιώματα, είναι αξιοπρεπής και πάντα ..... γραβατωμένος αλλά η πολιτική του επιλογή δεν μπορεί να μην απασχολεί ένα κόμμα που εμφανίζεται ως "κόμμα αρχών" και έχει επικεντρώσει την κριτική του στην - κατά την άποψή τους - ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στους Ρουβίκωνες.)

Εχθές ο παλιός συμμαθητής, ο Νίκος εκλέχτηκε πανηγυρικά για να καθοδηγεί τις τοπικές δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος του ...."μεταρρυθμιστικού κέντρου" κατά τον αρχηγό του και ένα μάτσο ΚινΑλίτες που προσπαθούν να μας πείσουν ότι η συμπόρευση με αυτό το κόμμα, που ψηφίζει τέτοιους καθοδηγητές, είναι για το καλό της δημοκρατίας που κινδυνεύει από τον ΣΥΡΙΖΑ και τυς ΑΝΕΛ που είναι ακροδεξιοί. (Δεξιοί είναι, δεν υπάρχει αμφιβολία γι΄αυτό, αλλά ΝΑΖΙΣΤΕΣ δεν είναι, ούτε ήταν ποτέ).

Κάποιοι ίσως επιχειρήσουν να υποβαθμίσουν το θέμα και να μιλήσουν για ένα ανθυποστέλεχος της ΝΔ που δεν επηρεάζει την συνολική κεντρώα, φιλελεύθερη εικόνα του κόμματος.

Κάποιοι άλλοι θα ψαχτούν λίγο περισσότερο και θα βρουν στο διαδίκτυο ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΤΣΙ.

Εμείς θα σταματήσουμε εδώ, προς το παρόν, γιατί το θέμα μας δεν είναι ο Νίκος ως πρόσωπο, άλλωστε έχουμε φοιτήσει στο ίδιο σχολείο και έχουμε μεγαλώσει στην ίδια πλατεία.

Το θέμα μας είναι ο ΚΕΝΤΡΩΟΣ, ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ψηφοφόρος που πρέπει ΝΑ ΞΕΡΕΙ.

Και να υποστηρίζει όσα λέει ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ, ώστε  να μην το παίζει μετά ..... παραπλανημένος.

Και οι δεκάδες δημοκράτες νεοδημοκράτες που δεν ήταν εχθές υποψήφιοι.

Ίσως κάτι να τους ενοχλούσε.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕ ΨΗΦΟΥΣ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΝΙΚΟ ΜΟΥΖΑΚΗ

Η πρώτη σε ψήφους ¨Αννα Βυτινάρου, πρώην δημοτική σύμβουλος Χαλανδρίου

Η Χριστίνα Πατρικάκου ήταν μοναδική υποψήφια για πρόεδρος της τοπικής ΝΔ και βέβαια εκλέχτηκε.

Η ψηφοφορία για μέλη της ΔΟΜ, όπως μας στάλθηκαν από τον .... ρεπόρτερ μας, είναι:

Βυτινάρου Άννα .............    177 ψήφοι
Μουζάκης Νικόλαος ......    148 ψήφοι
Αλεβίζου Χριστίνα ........     115 ψήφοι
Χριστοπούλου Αγγελική     104 ψήφοι
Γεράλης Ιωάννης ...........    100 ψήφοι
Κόσσυβας Μιχάλης .......      94 ψήφοι
Φραγκούλης Κων/νος ....      89 ψήφοι
Τέντε Παναγιώτα ............    76 ψήφοι
Δεληγιάννης Κων/νος .....     53 ψήφοι

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΕΝNΕΑΜΕΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ αφού δεν υπήρχε συμμετοχή .στο ψηφοδέλτιο... ούτε για την κάλυψη των αναπληρωματικών θέσεων.

ΑΠΛΗ ΧΩΡΙΣΛΟΓΙΚΗ


Υπάρχει μόνο ένα κόμμα στην Ελλάδα που δήλωνε και  δηλώνει ότι είναι υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής όταν κατέρχεται στας εκλογάς. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Όλα τα άλλα κόμματα - εντός ή εκτός συνταγμτικού τόξου - δηλώνουν υπέρ της απλής αναλογικής, όταν σου ζητάνε να τα ψηφίσεις.
Τώρα αν το λένε γιατί το πιστεύουν ή αν το λένε γιατί σε θεωρούν μπαμπουίνο είναι ένα θέμα που εσύ θα κρίνεις.
Αν το λένε όταν έχουν οι άλλοι την πλειοψηφία και το ξεχνάνε όταν την πάρουν αυτοί, εσύ θα το αξιολογήσεις.

Στην αυτοδιοίκηση τα πράγματα είναι ακόμα πιο καθαρά αφού υπάρχουν ακόμα και ομόφωνες (σχεδόν) αποφάσεις της ΚΕΔΕ υπέρ της απλής αναλογικής στην εκλογή δημοτικών συμβουλίων.
(Το "σχεδόν" αφορά το ΚΚΕ που δεν ψηφίζει ποτέ, τίποτα, μέχρι να γίνει ο σοσιαλισμός και καθαρίζει. Είναι - σου λέει - με την απλή αναλογική αλλά .... "εμείς δεν ψηφίσουμε μαζί με τους άλλους").

Όταν βέβαια λένε όλοι τούτοι οι σοφοί πολιτικοί ταγοί της χώρας - από όλες τις παρατάξεις - ότι είναι υπέρ της απλής αναλογικής, ξέρουν ότι απλή αναλογική σημαίνει ότι κυβερνάς αυτοδύναμος ΜΟΝΟ αν σε διαλέξει το 50% συν μία ψήφος του εκλογικού σώματος.

Αν δεν το πάρεις το 50 +1% και πάρεις 18 - 23 -31 - 40 τοις εκατό ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, πρέπει να συνεργαστείς με άλλους.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ.

Μόνο αν είσαι διχασμένη προσωπικότητα θες ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ και ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ στην λήψη απόφασης.

Ή διχασμένη προσωπικότητα είσαι λοιπόν ή απλά ένας ΧΥΔΑΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ που υποστηρίζεις την απλή αναλογική όταν δεν έχεις εσύ την εξουσία αλλά άμα την πάρεις, ψάχνεις άλλοθι για να μην εφαρμοστεί και χάσεις εσύ την κουτάλα, που τη θες μόνο για πάρτη σου.

Οι επί σειρά ετών υποστηρικτές της απλής αναλογικής, εκείνοι που την πουλάγανε στον μπαμπουίνο ως εκείνο το ΜΕΣΟ (γιατί το εκλογικό σύστημα δεν είναι ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ, είναι ΜΕΣΟ) για να βαθύνει η δημοκρατία και να υπάρχει ΙΣΟΤΙΜΙΑ της ψήφου, και να μην πριμοδοτούνται "καλπονοθευτικά" οι καθεστωτικές δυνάμεις να κυβερνούν με κάλπικες πλειοψηφίες, τι ανακάλυψαν ξαφνικά και λένε ότι η απλή αναλογική θα χαλάσει την κυβερνησιμότητα των δήμων και θα φέρει συναλλαγές μεταξύ των παρατάξεων;

Δηλαδή τώρα προέκυψαν αυτά τα ενδεχόμενα; Παλιά - εκείνοι που κάναμε την απλή αναλογική σημαία - δεν τα ξέραμε αυτά;

Διαβάζω τα επιχειρήματα εναντίον της απλής αναλογικής για την αυτοδιοίκηση και κλαίω από τα γέλια.

Ας τα δούμε:

 "Δεν θα έχει ο δήμαρχος την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο" σου λέει.

Σώωωπα. Δηλαδή αν θες να την έχει γιατί δεν έλεγες τόσα χρόνια ότι είσαι με την ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ αναλογική και πουλάς δημοκρατία;  Τόσο ηλίθιος είσαι ή τόσο καιροσκόπος;

- Δεν θα έχει ο δήμαρχος την πλειοψηφία στην Οικονομική Επιτροπή.
Γιατί παρακαλώ να την έχει; Του έδωσε ο λαός εντολή να διοικεί μόνος του;
ΟΧΙ!
ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙ αν το πρόγραμμά του, το πρόγραμμα της παράταξής του εγκριθεί μόνο από το 20% του εκλογικού σώματος.
Δηλαδή τι θες ρε μεγάλε;
Να συμφωνεί με το πρόγραμμά σου το 18% και να παριστάνεις ότι το ενέκρινε το 50% επειδή στο δεύτερο γύρο αναμετρήθηκες με τον τύπο που έπαιρνε γραμμάτια από τον μελετητή;
Να έχει ΑΠΟΛΥΤΗ πλειοψηφία, η λιγότερο ΚΑΚΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ;;;;
Δε λέει!

Ας πάρεις 51%,  να την έχεις άμα θες και είσαι μάγκας!
Ας αναζητήσεις τρόπο να εκφράσεις και να θέσεις στην υπηρεσία ενός ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟΥ σχεδίου για την πόλη και την κοινωνία όλες τις συγκλίνουσες δυνάμεις της πόλης και της τοπικής κοινωνίας, ώστε να διεκδικήσει από τους πολίτες ΠΛΑΤΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ.

Αυτό σημαίνει ότι θα αναζητήσεις τον μέγιστο δυνατό ΚΟΙΝΟ ΤΟΠΟ με άλλους για να εξασφαλίσεις σημαντικά ποσοστά στήριξης της πολιτικής σου από ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.

ΘΑ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, που λέμε εμείς οι αριστεροί (μπαίνοντας).

Αλλά αν την εξουσία την θες ως λάφυρο, εσύ και μια αυλή κολλητών δεν μπορείς να κάνεις τέτοια πράγματα.
Οπότε γίνεσαι ΔΕΞΙΟΣ και λες αυτά που λέγανε και λένε οι δεξιοί κληρονόμοι - ιδιοκτήτες της εξουσίας πάντα. Τουλάχιστον αυτοί όμως είναι συνεπείς.

ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ που είσαι αριστερούλης και αναμασάς το σανό που σε ταΐζει ο Κυριάκος για να προετοιμάσεις την επικείμενη συμπόρευση σου με τον συντηρητικό υποψήφιο, στο χωριό σου.

- Θα είναι ο δήμαρχος αιχμάλωτος άλλων παρατάξεων, σου λέει.
Βέεεβαια. Πώς θα είναι Σουλτάνος αν πρέπει να συμφωνούν και άλλοι με τις επιλογές του για να εγκριθούν. Θα πρέπει να μειώνει την ακτινοβολία του για να μπορούν οι άλλοι να τον πλησιάσουν για να συζητήσει μαζί τους.

ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΛΕΒΕΝΤΗΣ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ δεν μπορεί αν λένε τέτοιες ΜΠΟΥΡΔΕΣ τώρα που πάει να εγκριθεί η απλή αναλογική για τα δημοτικά συμβούλια γιατί απλά την έχουν προτείνει ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Ακόμα και συνάδελφοι από τον συντηρητικό χώρο - με δημοκρατικές ευαισθησίες - οφείλουν να πουν σήμερα, αυτό που έλεγαν χρόνια στα συνέδρια της ΚΕΔΕ για να το παίζουν - τάχα -" εγώ είμαι προοδευτικός δεξιός"

ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΠΕΙΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΙΚΤΟΥ εγώ θα προτείνω στον Σκουρλέτη να ακούσει τα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης, ακόμα και αν η κομματική (και όχι μόνο) σκοπιμότητα σε όσα λένε είναι ηλίου φαεινότερη.

Και ακούγοντας τους, να προτείνει μια ενδιάμεση λύση - με την προϋπόθεση ότι θα την αποδεχτεί η ΚΕΔΕ. 

Και αυτό προτείνω να το κάνει το ΥΠΕΣ,  όχι γιατί πιστεύω ότι είναι το καλύτερο, αλλά γιατί ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ "συναλλαγές" είναι ΓΟΝΙΜΕΣ κατά την άποψή μου.

ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΩ ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ και επί πολιτικών.
Άλλες συναλλαγές, με γραμμάτια, είναι το πρόβλημα.
Που γίνονται από μονοπαραταξιακές διοικήσεις.

Και θα είναι ΓΟΝΙΜΟ - κατά την γνώμη μου -  να αναζητηθεί ευρεία συναίνεση επί του συστήματος εκλογής των δήμων.

Προτείνω λοιπόν να "νερώσει" την άδολη αναλογική ο Σκουρλέτης και να δώσει μπόνους εδρών μέχρι το 51% του δημοτικού συμβουλίου σε συνδυασμό που στον πρώτο γύρο πήρε πάνω από 40% της λαϊκής ψήφου.
ΝΑ ΜΕΤΑΤΩΠΙΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΛΙΓΟ "ΔΕΞΙΟΤΕΡΑ" για να δούμε αν έχουν διάθεση οι άλλοι να μετατοπιστούν έστω και λίγο από την ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ της τερατώδους πλειοψηφίας εδρών στο δημοτικό συμβούλιο.

Αν το αποδεχτεί η ΚΕΔΕ θα υπάρχει ένα συμφωνημένο από όλους πλαίσιο και εμείς - οι της άδολης - θα έχουμε δείξει σε όλους ότι είμαστε άνθρωποι του διαλόγου, της πραγματικής, ουσιαστικής και όχι υποκριτικής συναίνεσης, που σεβόμαστε τους θεσμούς και την λαϊκή ετυμηγορία, που τελικά είναι ο κριτής όλων μας.

Αν το αρνηθεί  η ΚΕΔΕ και Η ΕΝΑΕ και επιμείνει σε απόσυρση, αν ο Κυριάκος επιμείνει να λέει ότι όταν (αν) γίνει κυβέρνηση θα επαναφέρει το σημερινό ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ εκλογικό σύστημα,  επιμένοντας στα επιχειρήματα περί  "κυβερνησιμότητας" με το 18% του πρώτου γύρου  θα αποδειχτεί ότι είναι απλώς ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ, ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ και ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ αυτοί που θέλουν να διοικούν μόνοι τους χωρίς την πλειοψηφία των πολιτών.

Που οι περισσότεροι ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ, αλλά ας δώσουμε την δυνατότητα σε όσους δεν είναι να το ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ.

 Πριν κλείσω θέλω να τονίσω για άλλη μια φορά ότι ΑΡΧΙΑΚΑ, ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ θεωρούμε ότι το θέμα της ουσιαστικής, δημοκρατικής λειτουργίας των δήμων κλείνει με τον Κλεισθένη και τις αλλαγές που προτείνει, αφού διατηρείται το καθεστώς των δύο γύρων και δεν θεσμοθετείται επίσημα η υποχρέωση του δημάρχου να έχει την ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ του δημοτικού συμβουλίου και να υπάρχει τρόπος να ανακαλείται (με κάποια αυξημένη πλειοψηφία) από το όργανο.

Και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΣΟΥΛΤΑΝΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ και την μεταφορά όλων των ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ στα συλλογικά όργανα, με μετατροπή του δημάρχου σε ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ από ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΡΧΗ που είναι, από την στιγμή που εκλέγεται άμεσα από το λαό.

Σήμερα - ακόμα και με τον Κλεισθένη - ο δήμαρχος είναι πιο ισχυρός από τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.
Τον πρωθυπουργό που ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ, ενώ ο δήμαρχος ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ, με τίποτα,  ακόμα και με τον Κλεισθένη (αν είναι δυνατόν δηλαδή).

Αλλά κατανοούμε ότι τέτοια θέματα δεν μας παίρνει να τα θέσουμε στα όργανα των ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΟΧΩΡΙΩΝ που το μόνο που συζητάνε αναμετάξυ τους, είναι το πώς δεν θα δώσουν μέρος της εξουσίας τους στα συλλογικά όργανα και θέλουν να διοικούν με την ... διαφάνεια που τους εξασφαλίζουν οι Ππαπασταθόπουλουι και οι Κατσοπρίνηδές τους μόνοι τους, μακρυά από τον κοινωνικό έλεγχο και τα συλλογικά όργανα που ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ DEALS ΤΟΥΣ, αν δεν πιαστούν με την γίδα στην πλάτη.

Μπορούμε βέβαια να το παίξουμε και εμείς καργαριστερά και να κάνουμε τους καραεπαναστάτες λέγοντας ότι αφού δεν γίνεται όλο το σύστημα  όπως το θέλουμε εμείς - με την τεράστια δική μας πλειοψηφία και κοινωνική απήχηση - να μείνουν τα πράγματα όπως είναι και να μην γίνει η απλή αναλογική

ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ  ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΧΩΡΙΣΛΟΓΙΚΗΣ!


Α.Ν.

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΝΟΔΕ B3 ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΙΒΑΣΤα αποτελέσματα, όπως τα βρήκαμε από την ..... Αγία Παρασκευή, αφού οι Χαλανδραίοι τηρούν ..... σιγή ιχθύος. (Θα μάθουμε περισσότερα και θα επανέλθουμε).

 ΕΓΚΥΡΑ 3248

1364 ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΦΑΝΗ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 964 ΖΕΡΒΑ ΑΡΓΥΡΩ
920 MAPIΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΜΕΛΗ

624 ΣΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

471 ΚΑΡΒΟΥΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

463 ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

460 ΚΟΛΟΒΟΥ - ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

407 ΜΟΥΧΤΟΥΡΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΑ

384 ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

386 ΤΟΥΤΟΥΖΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

316 ΔΡΙΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

297 ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΙΧΑΛΑΚΗΟ - μόλις 45 χρονών - εργάτης πρασίνου του δήμου μας Μιχάλης Βεργής έφυγε εχθές χτυπημένος από την επάρατο.

Καλό ταξίδι φιλαράκο.

Θα θυμάμαι πάντα πώς με τρολάριζες όταν προσπαθούσα να σου μάθω μαθηματικά όταν ήσουν μαθητής.

Α.Ν..

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΪΟΥ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΑΝΔΡΙΟΥ

1. Εγγραφές βρεφών και νηπίων στα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Χαλανδρίου, για το σχολικό έτος 2018 – 2019.

2. Πρόσληψη εποχικού προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου χρονικής διάρκειας τριών (3) μηνών, για τις ανάγκες του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας (πυρασφάλεια).

3. Υλοποίηση του θεσμού της μαθητείας των μαθητευομένων στα ΕΠΑΛ και ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στις ΕΠΑΣ και ΙΕΚ ΟΑΕΔ, στον Δήμο μας.

4. Έγκριση υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στην Πρόσκληση IΙ του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του ΥΠΕΣ.

5. Τριμηνιαία έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Α΄ τριμήνου 2018 του Δήμου.

6. Καθορισμός της εισφοράς για την παραχώρηση του Ευριπίδειου Θεάτρου Ρεματιάς Ο.Ε. 2018.

7. Διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών από τον υπ. αρ. 711/2018 χρηματικό κατάλογο.

8. Ψήφιση πρότασης τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στη λειτουργία, αδειοδότηση και έλεγχο λειτουργίας των εγκαταστάσεων βάσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας και πλάνο δράσης.

9. Έγκριση και διάθεση πίστωσης ποσού για εκδηλώσεις – δράσεις που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Χαλανδρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με την ενημέρωση των δημοτών για τους κινδύνους που δημιουργούν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην πόλη μας.

10. Ενίσχυση οικονομικά αδύναμων κατοίκων με χρηματικά βοηθήματα.

11. Έγκριση σκοπιμότητας και πίστωσης δαπάνης για την υποστήριξη της θεατρικής παράστασης της θεατρικής ομάδας των μελών του ΚΑΠΗ.

12. Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης δαπάνης για την πραγματοποίηση του 3ου Καλλιτεχνικού Φεστιβάλ Τρίτης Ηλικίας.

13. Έγκριση σκοπιμότητας του προγράμματος για την πραγματοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018.

14. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για την πραγματοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων της 1ης περιόδου από 1 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018.

15. Έγκριση σκοπιμότητας και διάθεσης πίστωσης για την ενοικίαση φωτιστικών μηχανημάτων και την παροχή υπηρεσιών χειρισμού της φωτιστικής κάλυψης για τις εκδηλώσεις στο Θέατρο Ρεματιάς.

16. Έγκριση σκοπιμότητας και διάθεσης πίστωσης για δημιουργία, εκτύπωση και διανομή διαφημιστικού υλικού, για το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018.

17. Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης δαπάνης για την πραγματοποίηση μουσικοθεατρικής παράστασης στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου.

18. Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης ποσού για πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης που οργανώνουν το 8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου – Λυκειακές τάξεις και ο Δήμος Χαλανδρίου στο θέατρο Ρεματιάς.

19. Έγκριση και διάθεση πίστωσης ποσού συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% σε βάρος του Κ.Α. 00.6431.01 με τίτλο: «Έξοδα ενημέρωσης και προβολής δραστηριοτήτων του Δήμου», για διαφημιστικές καταχωρήσεις δράσεών του στον τοπικό τύπο.

20. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την προμήθεια βιβλίων, ως αναμνηστικά δώρα στους συμμετέχοντες μαθητές της Α΄ δημοτικού, στον 13ο Μαραθώνιο ανάγνωσης του Δήμου Χαλανδρίου.

21. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την προμήθεια παγωτού, ως κέρασμα στους συμμετέχοντες μαθητές του δημοτικού, στη γιορτή λήξης του 13ου Μαραθώνιου ανάγνωσης του Δήμου Χαλανδρίου.

22. Έγκριση δωρεάν συμμετοχής στα προγράμματα του Δήμου, των παιδιών που θα κληρωθούν στη γιορτή λήξης του 13ου Μαραθώνιου Ανάγνωσης, ως χορηγία εκ μέρους του Δήμου.

23. Έγκριση έκτακτης οικονομικής επιχορήγησης για την Β’ βάθμια σχολική επιτροπή του Δήμου Χαλανδρίου, ποσού 100.000,00 €.

24. Επιχορήγηση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου» με ποσό 5.486,00 € για την πραγματοποίηση πολιτιστικής εκδήλωσης, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου, στο Θέατρο της Ρεματιάς.

25. Επιχορήγηση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου με ποσό 2.976,00 € για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων – δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου.

26. Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας του Δημάρχου κ. Σίμου Ρούσσου, της Αντιδημάρχου Διοικητικών – Οικονομικών – Κοινωνικής Μέριμνας κ. Έλενας Χριστούλη και του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος – Καθαριότητας κ. Δημήτριου Χριστουλάκη, στην πόλη Cascais της Πορτογαλίας για τη συμμετοχή τους στη συνάντηση των εταίρων στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος WASTE4THINK.

27. Παραχώρηση στεγασμένου χώρου στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ο οποίος θα εξυπηρετήσει τους σκοπούς του Προσκοπικού έργου.

28. Αντικατάσταση μελών επιτροπών παρακολούθησης και παραλαβής προμηθειών και επιτροπών παραλαβής παροχής γενικών υπηρεσιών, για το έτος 2018.

29. Τροποποίηση της με αρ. πρωτ. 12591/5-4-2018 σύμβασης για την προμήθεια Η/Υ και μηχανογραφικού εξοπλισμού.

30. Τροποποίηση της υπ΄ αρ. 79/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην αγορά ρυμοτομούμενων ιδιοκτησιών για την διάνοιξη της οδού Περικλέους από την οδό Υπάτης έως την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στο Ο.Τ. 603 του Δήμου Χαλανδρίου.

31. Έγκριση παράτασης παράδοσης μελετών εφαρμογής Η/Μ & Στατικών της μελέτης για την ανέγερση Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Χαλανδρίου.

32. Έγκριση παράτασης εργολαβικής σύμβασης του έργου με τίτλο: «Ανακατασκευή τμήματος οδού Αγ. Παρασκευής» (Α.Μ. 14/2016).

33. Έγκριση παραχώρησης χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων της επιχείρησης με την επωνυμία «ΜΑΤΣΟΥΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ».

Γ. Καραμέρος: Πρόστιμο σε μονάδα επεξεργασίας καφέ στη Λυκόβρυση. Ξεκίνησαν εξειδικευμένες μετρήσεις για τις οσμές από τη λειτουργία της.
Στο μείζον ζήτημα οσμών και ενδεχόμενης ατμοσφαιρικής ρύπανσης που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην Λυκόβρυση, από τη λειτουργία μονάδας επεξεργασίας καφέ, παρεμβαίνει εκ νέου, η Περιφέρεια Αττικής. Μετά από συνεχείς ενέργειες, προχώρησε όλες τις διαδικασίες προκειμένου να πραγματοποιηθούν εξειδικευμένες μετρήσεις από το μοναδικό στη χώρα δημόσιο εργαστήριο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα Χημείας). Στόχος να προσδιοριστούν ποιοτικά και ποσοτικά οι αέριοι ρύποι από τη λειτουργία της μονάδας και να εκτιμηθεί η επικινδυνότητα ή μη αυτών για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Με γνώμονα την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας στην Λυκόβρυση και την προστασία του περιβάλλοντος, προχωράμε σε εξειδικευμένους ελέγχους αερίων στην περιοχή. Ήδη καθορίστηκαν τα ενδεδειγμένα σημεία δειγματοληψιών και σήμερα εγκαταστάθηκε ο πρώτος δειγματολήπτης. Εξαντλώντας τις αρμοδιότητές μας επιδιώκουμε, έγκυρες και αναλυτικές μετρήσεις από ανεξάρτητο δημόσιο επιστημονικό φορέα. Με την έκδοση των αποτελεσμάτων θα προβούμε στις προβλεπόμενες σύννομες ενέργειες, ενώ θα καταθέσουμε και προτάσεις εάν εντοπιστούν κενά στην ισχύουσα νομοθεσία».

Επισημαίνεται ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει παρέμβει στο ζήτημα και στο παρελθόν διενεργώντας τρείς αυτοψίες, προβαίνοντας σε συστάσεις αλλά και επιβάλλοντας διοικητικό πρόστιμο βάσει των ελέγχων και των προβλεπόμενων κυρώσεων που ορίζουν οι νόμοι. Ωστόσο, οι εξειδικευμένες αναλυτικές μετρήσεις κρίθηκαν αναγκαίες δεδομένης της ιδιαίτερης περίπτωσης. Από το επισυναπτόμενο ιστορικό προκύπτουν όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει έως σήμερα, 14/05/2018, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής- Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών (ΠΕΒΤΑ) μετά τη γνωστοποίηση καταγγελιών πολιτών.

27/12/17: Διαβίβαση στην Υπηρεσία Ανάπτυξης ΠΕΒΤΑ έγγραφης καταγγελίας Πολιτών από το Δήμο Πεύκης - Λυκόβρυσης

25/01/18: Διαβίβαση στην Υπηρεσία Ανάπτυξης ΠΕΒΤΑ έγγραφης καταγγελίας Πολίτη από το Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης – Λυκόβρυσης

12/01/18: 1η Αυτοψία – Έλεγχος της Επιχείρησης από κλιμάκιο της Υπηρεσίας Ανάπτυξης ΠΕΒΤΑ

24/01/18: 2η Αυτοψία – Έλεγχος της Επιχείρησης από κλιμάκιο της Υπηρεσίας Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής ΠΕΒΤΑ

31/01/18: Έγγραφη επιστολή της Υπηρεσίας Ανάπτυξης ΠΕΒΤΑ προς την Επιχείρηση για την υποβολή απόψεων πριν την επιβολή κυρώσεων

28/02/18: 3η Αυτοψία – Έλεγχος της Επιχείρησης από κλιμάκιο της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος Περιφέρειας Αττικής

09/03/18: Υποβολή απόψεων από την Επιχείρηση προς την Υπηρεσία Ανάπτυξης ΠΕΒΤΑ

26/03/18: Αποστολή Ερωτήματος της Υπηρεσίας Ανάπτυξης ΠΕΒΤΑ προς το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) για πιθανή επικινδυνότητα αερίων ρύπων και δυνατότητα εξιδεικευμένων μετρήσεων

15/04/18: Απάντηση του ΕΚΠΑ στα Ερωτήματα της Υπηρεσίας Ανάπτυξης ΠΕΒΤΑ

16/04/18: Διαβίβαση εγγράφου της Υπηρεσίας Ανάπτυξης ΠΕΒΤΑ στην Επιχείρηση για ενημέρωση περί λήψης προτεινόμενων μέτρων

24/04/18: Έγκριση πίστωσης από την Οικονομική Επιτροπή για τη διενέργεια εξειδικευμένων μετρήσεων αερίων ρύπων από το ΕΚΠΑ

02/05/18: Απάντηση της Επιχείρησης στην Υπηρεσία Ανάπτυξης ΠΕΒΤΑ σχετικά με τα ερωτήματα περί λήψης προτεινόμενων μέτρων

07/05/18: Επιβολή προστίμου στην Επιχείρηση με ποσό που προσδιορίζεται από την νομοθεσία για παραλείψεις και μη λήψη μέτρων για την αποφυγή οχλήσεων στους περίοικους και επιβάρυνσης του περιβάλλοντος

07/05/18: Αυτοψία κλιμακίου ΠΕΒΤΑ και ΕΚΠΑ στην περιοχή για τον εντοπισμό σημείων δειγματοληψίας

14/05/18: Εγκατάσταση δειγματολήπτη στην περιοχή.

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ Κυριακή 20 Μαΐου 2018 - 3η Διάσχιση της Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου


Την ερχόμενη Κυριακή πραγματοποιείται η 3η Διάσχιση της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου
Το πρωί της ερχόμενης Κυριακής 20 Μαΐου 2018 πραγματοποιείται η 3η Διάσχιση της Ρεματιάς Πεντέλης – Χαλανδρίου, η οποία διοργανώνεται από τη φυσιολατρική κίνηση «Βριλησσός» και το Δήμο Βριλησσίων.

Η εκκίνηση της πεζοπορίας θα γίνει στις 9 π.μ. από τη σπηλιά του Νταβέλη (720μ. υψόμετρο) και αναμένεται να διαρκέσει σχεδόν 3 ώρες, για τη διάνυση των 8,5 χλμ μοναδικής φυσικής ομορφιάς, μέχρι τον τερματισμό της στο πάρκο Ρεματιάς της παραρεματίου περιοχής των Βριλησσίων (250μ. υψόμετρο).

Στο ξεκίνημα της διαδρομής θα γίνει ενημέρωση σχετικά με την σπηλιά Νταβέλη, το Πεντελικό όρος και την Οδό Λιθαγωγίας από ειδικούς επιστήμονες του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης (Κ.Π.Ε.Α), ενώ θα ακολουθήσουν δύο ακόμα στάσεις ενημερώσεων στο γεφυράκι της οδού Ασκληπιού (φυτώριο) και στην πεντάτοξη μαρμάρινη γέφυρα της Δούκισσας της Πλακεντίας(στα όρια Μελισσίων - Βριλησσίων). Όσοι επιθυμούν συντομότερη περιπατητική διαδρομή (σχεδόν 2 ωρών), μπορούν να παρακάμψουν το πρώτο τμήμα από τη σπηλιά Νταβέλη μέχρι τη Νέα Πεντέλη και να βρίσκονται μέχρι τις 10:30 π.μ. στο γεφυράκι της οδού Παναγούλη της Νέας Πεντέλης για να συναντήσουν τους υπόλοιπους πεζοπόρους και να ακολουθήσουν την εξέλιξη της δράσης μέχρι την ολοκλήρωση της στα Βριλήσσια. (Η λεωφορειακή γραμμή 451 ξεκινά κάθε 30 λεπτά από τον σταθμό μετρό Χαλανδρίου και περνά από Δουκίσσης Πλακεντίας – Ηρακλείτου – Αναπαύσεως – λεωφόρο Πεντέλης)

Κατά τον τερματισμό της πεζοπορίας στις 12:30 στο Πάρκο Ρεματιάς Βριλησσίων (τέρμα οδού Διομήδους πάνω από τη Σισμανογλείου) ο Δήμος Βριλησσίων θα υποδεχτεί τους περιπατητές με φρέσκα φρούτα, χυμούς και νερό, διανέμοντας συσκευασμένο ΦΥΣΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ από το πρωτοπόρο πρόγραμμα χωριστής συλλογής των οργανικών του (www.fisikolipasma.gr), καθώς και με ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις που θα ολοκληρώσουν την καθιερωμένη περιβαλλοντική γιορτή.

Μεταφορά

Λεωφορείο για τη δωρεάν μεταφορά θα παρέχει ο Δήμος Βριλησσίων. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει από την πλατεία Αναλήψεως Βριλησσίων ( στη συμβολή των οδών Κύπρου και Εθνικής Αντιστάσεως) στις 8 π.μ. Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στα γραφεία του Αθλητικού Οργανισμού Βριλησσίων: Ολυμπιονικών & Σπύρου Λούη, Βριλήσσια, τηλ. 210 8101510, από τις 9:00 έως τις 15:00 καθημερινά, πλην Σαββάτου και Κυριακής.

Απαιτείται βασικός πεζοπορικός εξοπλισμός (πεζοπορικά μποτάκια, καπέλο, σακίδιο, παγούρι με νερό, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό)

Μεταξύ των πεζοπόρων θα κινείται 15μελής ομάδα αρχηγών με ασύρματη επικοινωνία, θα υπάρχουν φορητά φαρμακεία, ενώ και όχημα του ΕΚΑΒ θα βρίσκεται σε επιφυλακή, σταθμευμένο στο μέσον της διαδρομής.

Η δράση υλοποιείται με την αρωγή του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βριλησσίων (ΠΑΟΔΗΒ) και με τη συμμετοχή αθηναϊκών και περιφερειακών φυσιολατρικών κινήσεων και ορειβατικών συλλόγων.

Την 3η Πεζοπορική Διάσχιση της Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου στηρίζουν η Π.Ε. Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής (Βόρειος Τομέας) και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Αργυρούπολης.

Η ΜΑΡΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ !!!


Η αήττητη ομάδα του Χαλανδρίου σήκωσε χθες το κύπελλο της Αρχιεπισκοπής και είναι η πρωταθλήτρια όλων των ενοριών της Αττικής.

Οι μητέρες συγκινημένες – ήταν χθες και η γιορτή τους – είδαν τα αποτελέσματα των προπονήσεων και του άψογου κλίματος που υπάρχει στις ομάδες. Τα παιδιά της ενορίας διακρίθηκαν και στο μπάσκετ με πάρα πολύ καλές εμφανίσεις !!!

Η μεγάλη πρόκληση όμως είναι τώρα με την οργάνωση των βοηθητικών μαθημάτων για τα παιδιά του Κάτω Χαλανδρίου. Τα μαθήματα των Ελληνικών , Αγγλικών και Γαλλικών άρχισαν, η ζήτηση μεγάλη , οι ανάγκες πολλές . Από Σεπτέμβριο, πρώτα ο Θεός, ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να τις καλύψουμε όλες.

Α. Μακρής