Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

ΜΑΤΙ - ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΓΛΕΖΟΥ

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ - ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΟ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΔΙ΄ΑΥΤΟΥ 
Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ - ΑΦΟΥ ΟΥΡΛΙΑΞΕ Η ΠΛΑΤΕΙΑ


ΕΧΘΕΣΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ.
ΦΤΑΙΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΔΑΝΔΑ ΤΩΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΫΠΕΥΘΥΝΩΝΤο θράσος μερικών "υπευθύνων" - όσο αυτή η λέξη έχει έννοια σε αυτή την χώρα - είναι απύθμενο.

Τολμάνε να μιλάνε αντί να κρύβονται, έχοντας μάθει ότι η στολή με το εθνόσημο τους δίνει ασυλία από την κριτική για τα λάθη και τις παραλείψεις τους.

Από την πρώτη μέρα μετά την καταστροφή φωνάζουμε ότι το λιμενικό της Ραφήνας δεν καθυστέρησε απλά αλλά καθυστέρησε εγκληματικά να πάρει με ένα σκάφος τους εγκλωβισμένους στο ΝΑΟΜΑ, στο λιμάνι του ΜΑΤΙΟΥ από την θάλασσα.

Το ΜΑΤΙ κάηκε μεταξύ 5.10 και 6 το απόγευμα.

Λέμε από την πρώτη ώρα ότι όσο τα μικρά σκαφάκια του λιμενικού και των Αιγυπτίων ψαράδων επιχειρούσαν στο Κόκκινο Λιμανάκι το μεγάλο σκάφος του λιμενικού, που δεν ήταν χρήσιμο στα βράχια στο Κόκκινο Λιμανάκι είχε κάθε δυνατότητα να πάει στο ΝΑΟΜΑ και να πάρει τους περί τους 500 εγκλωβισμένους εκεί με δύο ή τρία δρομολόγια.

Αυτό έγινε τελικά στις 3 τα χαράματα.
10 ολόκληρες ώρες μετά!!!

Κάποιοι που έχουν μάθει να κριτικάρουν τα πάντα αλλά θεωρούν ότι οι δικές τους ευθύνες δεν πρέπει να αναδεικνύονται, "απαντώντας στην κριτική μας" έγραψαν στο φατσομπούκι ότι το σκάφος του λιμενικού δεν μπορούσε να προσεγγίσει το ΝΑΟΜΑ νωρίτερα γιατί υπήρχε καπνός και δεν έβλεπαν.
(Το σκάφος τoυ λιμενικού δεν μπορούσε να προσεγγίσει με GPS, αυτό μας είπαν λες και είμαστε μπαμπουίνοι.)

Ήρθε εχτές λοιπόν το Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 και έβγαλε ένα ερασιτεχνικό video από το ΝΑΟΜΑ που δείχνει την αλήθεια,

Μπορείτε να το δείτε ολόκληρο στο site του ANT1 στο link https://www.antenna.gr/watch/1213177/ant1-news-31072018-stis-20-00,   στο 12.45 περίπου.

Η ώρα που έχει τραβηχτεί το video είναι γύρω στις 18.30 με 19.00. 
Είναι ακόμα ΜΕΡΑ και το πλάνο δείχνει καθαρά ότι κατά την θάλασσα μεριά η ορατότητα είναι μέχρι ..... τους Πεταλιούς.

ΑΡΚΕΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΫΠΕΥΘΥΝΩΝ.

Μερικές φορές κάποιοι είναι καλύτερα να μασάνε παρά να μιλάνε. 

Στην φωτό ο Δημήτρης και η Στέλλα Νταβία με τα νυχτικά.
Έχουν καταφέρει να βγουν από το αυτοκίνητό τους που τυλίχτηκε στις φλόγες. (Snapshot από το video του ΑΝΤ1).

Αυτό γιατί όταν μιλάμε εμείς από εδώ ή από το facebook ΨΕΜΜΑΤΑ δεν λέμε ποτέ. 

Και εχτές ο ANT1 μας δικαίωσε με αυτά τα πλάνα.

Απαραίτητες απαντήσεις στην απόπειρα δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων της διοίκησης του δήμου ΑμαρουσίουΜε αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες, για την έγκυρη ενημέρωσή τους και προς αποφυγή δημιουργίας ψευδών και εσφαλμένων εντυπώσεων, η Περιφέρεια Αττικής απαντά (ξανά) σε σειρά ερωτημάτων.
Συγκεκριμένα:
  • Σε ό,τι αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής: για πρώτη φορά στο πλαίσιο μιας συνολικής αντιπλημμυρικής στρατηγικής στην Αττική, η σημερινή Διοίκηση έχει δεσμεύσει για 160 έργα αντιπλημμυρικής υποδομής, μισό δισ. ευρώ.
  • Τα μέτρα αντιδιαβρωτικής προστασίας που πρέπει να ληφθούν στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, είναι αντικείμενο ενεργειών του οικείου Δασαρχείου, που, ως γνωστόν, δεν υπάγεται στην Περιφέρεια Αττικής.
  • Το αντιπλημμυρικό έργο στη Μάνδρα, στο ρέμα Αγ. Αικατερίνη - Σούρες ξεκινά εντός των προσεχών ημερών, με προϋπολογισμό 11 εκατομμυρίων. Το έργο της νέας χάραξης της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θηβών βρίσκεται στη διαδικασία ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
  • Σε ό,τι αφορά στα αντιπλημμυρικά έργα του Αμαρουσίου, οι ευθύνες της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, είναι, δυστυχώς για τους δημότες του, τεκμηριωμένες. Η δε περίπτωση του σκανδάλου του ρέματος Σαπφούς είναι ενδεικτική της αβελτηρίας και της αδιαφορίας της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, σε βάρος των πολιτών και σε βάρος του περιβάλλοντος.
  • Όπως έχουμε ενημερώσει, εδώ και πάνω από 17 μήνες ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει, ενσωματώνοντας και τις αναγκαίες τεχνικές συμπληρώσεις, τη μελέτη για τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς, που αύξησε από 6,3 σε 10,6 εκ. ευρώ τη χρηματοδότηση που την εγκρίναμε δύο φορές! Δεν έχουν αποξηλωθεί οι αυθαίρετες κατασκευές και δεν έχει απομακρυνθεί το παράνομο αμαξοστάσιο πίσω από την εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου στο ρέμα Σαπφούς, στο ύψος της οδού Αγίου Αθανασίου, παρά τους κινδύνους που εγκυμονεί σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων. Χρειάστηκαν 7 χρόνια για να διαπιστώσει η Διοίκηση του Δήμου την αναγκαιότητα διευθέτησης του ρέματος και άλλα 4 χρόνια για να εκπονήσει την οριστική μελέτη που είχε με αίτημά της διεκδικήσει και αναλάβει το 2013 από την Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή Έργων του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών. Ευελπιστούμε ότι η «διορθωμένη» οριστική μελέτη θα συνοδεύεται με την οριζόμενη, εκ του νόμου 4014/2011, απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) των έργων της οριστικής μελέτης. Στις 4/12/2017, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου παραδέχθηκε τελικά ότι η «ώριμη» μελέτη που είχε διαβιβάσει πριν 15 μήνες στην Περιφέρεια ήταν τεχνικά ελλιπέστατη. Η αποστολή της «διορθωμένης» οριστικής μελέτης μετά τις τεχνικές επισημάνσεις της Περιφέρειας Αττικής και με σχεδόν διπλάσιο προϋπολογισμό (από 6.230.000 σε 10.676.400!) αποτελεί αδιαμφισβήτητη ομολογία.
  • Το έργο της διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής με προϋπολογισμό 10.6 εκ. ευρώ (πόσο που είναι δεσμευμένο) ενώ οι πιστώσεις για το 2018 είναι απλά ενδεικτικές, επειδή το έργο δεν προβλέπεται να ξεκινήσει εντός του 2018, λόγω των καθυστερήσεων του Δήμου Αμαρουσίου και του χρόνου που απαιτείται για τη δημοπράτησή του.
  • Η Περιφέρεια Αττικής δεν κάνει διακρίσεις. Δημοπρατεί τα έργα που είναι ώριμα και που συνοδεύονται από άρτιες τεχνικά μελέτες.
  • Η Περιφέρεια Αττικής έχει, ως όφειλε εκ του νόμου, σύμφωνα με συγκεκριμένο προγραμματισμό, προβεί σε καθαρισμούς των ρεμάτων. Συγκεκριμένα, το ρέμα Σαπφούς, το ανοικτό του τμήμα, έχει καθαριστεί από την Περιφέρεια πρόσφατα, στις 14 Ιουλίου 2018 ενώ εκ νέου οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, από την Παρασκευή 27 ως την Κυριακή 29/7 το καθάρισαν από τα φερτά υλικά.
  • Σε ό,τι αφορά στα αντιπλημμυρικά έργα στην Πολεοδομική Ενότητα του Σωρού, από το 2011 έπρεπε ο δήμος Αμαρουσίου να καταθέσει μελέτη στην Περιφέρεια Αττικής για τον αποδέκτη του έργου, εκεί δηλ. όπου θα αποχετεύονται τα όμβρια ύδατα. Η σημερινή πρόταση του δήμου, που επαναλαμβάνει την παλαιότερη και απορριφθείσα από το 2011, είναι επιεικώς απαράδεκτη καθώς δεν πληροί τις τεχνικές προϋποθέσεις ώστε το έργο να λειτουργήσει αποτελεσματικά.
Για το σύνολο του ρέματος του Ποδονίφτη το ΥΠΟΜΕΔΙ έχει αναλάβει τη σύνταξη συνολικής διευθέτησής του, σε συνεργασία με τους δήμους Ψυχικού, Φιλοθέης και Χαλανδρίου, σύμφωνα με το 105/27/11/17 πρακτικό της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής (ΚΣΕ) του άρθρου 140 του ν. 4070/12.

Αυτά είναι τα… ξεροκέφαλα γεγονότα, όσο κι αν δυσαρεστούν κάποιους, οι οποίοι επιχειρούν αναίσχυντα να τα διαστρεβλώσουν.