Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΙΣ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥΣτην χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, όλα "στρώνουν" όταν πλησιάζουν οι εκλογές.

Ό,τι δεν κάνει η εξουσία όταν "καβαλάει το σκουπόξυλο" νομίζοντας ότι η επικυριαρχία της είναι αιώνια, τελικά αναγκάζεται να το κάνει όταν έρχεται η ώρα να κριθεί από τον πολίτη.

Εξαίρεση σε αυτή την πάγια τακτική της εξουσίας δεν αποτελεί - βεβαίως - ο Συμεών με την παρέα του.

Που πέρυσι και πρόπερσι δεν έκαναν - τον προβλεπόμενο από το νόμο, τον τρισκατάρατο για την καργαριστερα Καλλικράτη (που μακάρι να είχε "εξαντληθεί" στις προβλέψεις του για την διε΄θρυνση της δημοκρατίας και της διαφάνειας στην πράξη) - δημόσιο απολογισμό.

Φέτος όμως αποφάσισαν ότι πρέπει να το κάνουν.

Έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία, αφού πλέον η πλειοψηφία του δήμου είναι κομμένη στα δύο;

Και έτσι να είναι η εξέλιξη είναι ΘΕΤΙΚΗ.

Μια δημόσια, ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για να συζητήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τι έγινε καλά και τι έγινε λάθος τα προηγούμενα τρία χρόνια.

Να τοποθετηθούμε και να ακούσουμε τους πολίτες και τους φορείς.
Να ακούσουμε και να τοποθετηθούμε.

Προγραμματίστείτε να είστε εκεί, όσοι δεν είστε ΙΔΙΩΤΕΣ αλλά ΠΟΛΙΤΕΣ.

Πιστεύουμε ότι θα έχει ενδιαφέρον η συζήτηση αν γίνει επί της ουσίας των δημοτικών θεμάτων.

Βέβαια αυτό ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ.

Αλλά και αυτό, όταν το δεις εσύ που δεν είσαι ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟΣ θα το κατανοήσεις και θα το ακιολογήσεις.


1η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του σώματος, στον κινηματογράφο «Αθηνά Piscines Ideales» (Σολωμού 18, Χαλάνδρι), την 5η Νοεμβρίου 2017, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217 του Ν. 3463/2006, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 20 παρ. 14 του Ν. 3731/2008:

«ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ»

Στη συνεδρίαση καλούνται οι θεσμοθετημένοι συλλογικοί φορείς της πόλης, όπως επιστημονικοί, εμπορικοί, συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί, για την ευρύτερη και δυνατή εκπροσώπηση των κατοίκων.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΑΛΑΝΗ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ1οι ΔΙΑΓΕΝΕΑΚΟΙ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ!


Ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου (ΣΟΧ) πρωτοπορεί και διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα διαγενεακούς αγώνες σκάκι, σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου και με την ευγενική υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος.

Με γνώμονα την διάδοση του σκακιού στο Δήμο Χαλανδρίου, και σε συνέχεια μίας προσπάθειας κοινωνικού χαρακτήρα που ξεκίνησε από τον περασμένο Απρίλιο, υπήρξε επαφή με τα ΚΑΠΗ της περιοχής Χαλανδρίου προκειμένου να οργανωθούν διαγενεακοί αγώνες επίδειξης ανάμεσα σε ηλικιωμένους από τα ΚΑΠΗ και σε νεαρούς σκακιστές του ΣΟΧ. Την προσπάθεια αυτή αγκάλιασε ο Δήμος Χαλανδρίου και υποστήριξε ένθερμα και έμπρακτα το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που εκτός των άλλων βοήθησε οργανωτικά τον ΣΟΧ και καλύπτει τις δαπάνες της διοργάνωσης.

Το σκάκι ενώνει 3 γενιές!

Μετά από προπονήσεις στα ΚΑΠΗ της περιοχής Χαλανδρίου από προπονητές του ΣΟΧ, και τις παράλληλες δράσεις όπως, η διανομή φυλλαδίων στα ΚΑΠΗ για τα οφέλη που προσφέρει η ενασχόληση με το σκάκι (για παράδειγμα βοηθά στην πρόληψη κατά του Αλτσχάιμερ), είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τους πρώτους διαγενεακούς αγώνες σκακιού στο Χαλάνδρι!

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, «νεαροί» σκακιστές από τα ΚΑΠΗ Χαλανδρίου θα αντιμετωπίσουν νεαρότερους αθλητές από τον Σκακιστικό Όμιλο Χαλανδρίου.

Οι αγώνες θα λάβουν μέρος στο Πνευματικό κέντρο του Ι. Ν. Αγ. Νικολάου στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου, στις 11.00 το πρωί.

Κρατάμε σε εγρήγορση το πνεύμα των παππούδων και γιαγιάδων μας, και μέσα από το σκάκι φέρνουμε κοντά την 1η και την 3η ηλικία!


Ο Πρόεδρος                        Ο Αντιπρόεδρος                      Ο Γενικός Γραμματέας

Β. Κοτρότσος                      Γ. Γεωργιάδης                          Σ. Σπάλας