Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΙΜΟ ΡΟΥΣΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΙΣΗ ΠΙΘΑΝΩΝ ΛΥΣΕΩΝ


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 6/10/2014 Η ΠΡΟ ΗΔ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΙΚΩΝ "Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ" (μέρος 2ο)

(Οι τοποθετήσεις παρουσιάζονται με την σειρά που έγιναν στην συνεδρίαση)


1. Η Αφροδίτη Χατζηγεωργίου - αντιδήμαρχος επί δημαρχίας Ζαφεριόπουλου και πρόεδρος του Δ.Σ. επί δημαρχίας Κουράση, παλαιότερα υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Κώστα Παττακό - τοποθετείται στο δημοτικό συμβούλιο ως περίοικος και προκαλεί την αντίδραση Ρούσσου από τον οποίο ζητάει ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Στη συνέχεια η παρέμβαση της συνδημότισσάς μας Ζωής Σπυριδοπούλου.2. Ο αντιδήμαρχος κος Κ. Γερολυμάτος ζητάει χρόνο για επεξεργασία λύσεων σε άλλες κατευθύνσεις από αυτές που μέχρι σήμερα αναζητήθηκαν3. Λούλα Καρατζά: Να μετρήσουμε τους ΡΟΜΑ για να δούμε ποιο είναι το εύρος του προβλήματος.
4.  Άγγελος Νταβίας: Η λύση στο τραπέζι, να δοθεί χρόνος στη νέα διοίκηση να εισηγηθεί προτάσεις βασισμένες στην πολιτική της αντίληψη.
5. Γιώργος Κουράσης: 
Να φύγουνε, να πάνε αλλού. 
Η λύση της υλοποίησης στεγαστικού προγράμματος είναι χρονοβόρα.
Να φτιαχτεί στο όρος Πατέρα  ένα πρότυπο χωριό των ΡΟΜΑ που θα είναι και τουριστικό αξιοθέατο.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΡΕΩΝ ΣΤΟ ΣτΕ!!! 6. ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ 
Δεν έχει σκοτωθεί κανένας από επέμβαση των ΜΑΤ.
Η διοίκηση μεροληπτεί λίγο υπέρ των ΡΟΜΑ.
Ο δήμαρχος να γίνει .... διαιτητής.
Να πάνε στο όρος Πατέρα.7. ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΩΜΑΣ : Νομικά αβάσιμη και μη υλοποιήσιμη η λύση της μεταστέγασης στο όρος Πατέρα.
Δύσκολη η λύση και αν υπάρχει χρονοβόρα.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 6-7-9 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ / ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
6ο -7ο -9ο  ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Χαλάνδρι, 6 Οκτωβρίου 2014


ΠΡΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
Κύρια ΤΣΕΚΟΥΡΑ


Κατόπιν την τηλεφωνική επικοινωνία μας σχετικά με τον δωρεάν εμβολιασμό των παιδιών, οι γονείς των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, θα θέλαμε να μας στείλετε την ενημερωτική σας επιστολή για το θέμα, με σκοπό να την ανακοινώσουμε στο σχολείο.

Η ανάρτηση της επιστολής στο σχολείο θα δώσει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να έρθουν απευθείας σε επαφή μαζί σας.
 
Σας ευχαριστούμε θερμά για το έργο σας και την  βοήθεια σας    

Με Εκτίμηση
Άννα Καραμανλή
ΠρόεδροςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Εκπαιδευτικός Υγειονομικός Σταθμός Αθηνών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρέχει δωρεάν εμβολιασμούς σε ανασφάλιστα βρέφη και παιδιά.


Για ραντεβού μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 2132068992

Η Υπηρεσία στεγάζεται στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, Ερυθρός Σταυρός Διεύθυνση : Ερυθρού Σταυρού 1, Αμπελόκηποι 

Συνάντηση Περιφερειάρχη Αττικής – προέδρου ΠΑΕ Παναθηναϊκός
Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο, είχαν σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο κ. Αλαφούζος γνωστοποίησε ότι η ΠΑΕ πρόκειται να προχωρήσει σε ένσταση κατά της αρνητικής απόφασης του Ε’ Κλιμακίου (ΣΤ’ Διακοπών) του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με τη σύμβαση των επτά εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Η περιφερειάρχης επανέλαβε την πάγια θέση της ότι η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων οφείλει να σέβεται το νομικό πλαίσιο, το περιβάλλον, τους πολεοδομικούς κανόνες καθώς και τη βούληση της κοινωνίας των πολιτών.

Τέλος, οι δύο πλευρές υπογράμμισαν την ανάγκη να αποκτήσει, με νομικά αδιάβλητο τρόπο, ο ιστορικός σύλλογος τις εγκαταστάσεις που ανταποκρίνονται στην ιστορία του.

Συνελήφθη ο άνθρωπος που δεν χρωστάει πουθενά
Συνελήφθη αργά χθες το βράδυ και κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ο Γ. Κ. διότι δεν έχει χρέη. Ο 56χρονος Γιάννης Κ. συνελήφθη τη στιγμή που έβγαινε αισιόδοξος από το σπίτι του και σύμφωνα με πληροφορίες δεν προέβαλε την παραμικρή αντίσταση.

Του Ειδικού Συνεργάτη

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Κ. είχε πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ από τις 24 Σεπτεμβρίου, μαζί με τη δόση του φόρου εισοδήματος, την προκαταβολή της ΔΕΗ, την εισφορά στον ΟΑΕΕ και τη δόση ενός στεγαστικού δανείου του, ενώ φωτογραφικό υλικό που έχει στη διάθεσή της η Ασφάλεια τον εμφανίζει τη στιγμή που βγαίνει από κατάστημα με παπούτσια κρατώντας μία τσάντα του εν λόγω καταστήματος.

Η συμπεριφορά του Γ. Κ. είχε προκαλέσει την προσοχή των Αρχών και στις έρευνες που ακολούθησαν ενεπλάκησαν το ΣΔΟΕ αλλά και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Αυτό που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς ήταν πως ο Γιάννης Κ. πλήρωνε όλες του τις υποχρεώσεις πριν τη λήξη των σχετικών προθεσμιών, αν και έχει τρία παιδιά που όλα τους πηγαίνουν σχολείο. Με εισαγγελική εντολή διετάχθη το άνοιγμα του τραπεζικού του λογαριασμού και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη με τη συμμετοχή και κλιμακίου της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Οπωσδήποτε πρόκειται για ύποπτη συμπεριφορά που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης» δηλώνει υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, συμπληρώνοντας πως «αυτή τη στιγμή χρωστάνε ακόμα και τα έμβρυα στην Ελλάδα, προφανώς κάτι παράξενο συμβαίνει».

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν η ΕΛΑΣ ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα προκειμένου να δοθεί στη δημοσιότητα η φωτογραφία του υπόπτου.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 6/10/2014 Η ΠΡΟ ΗΔ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΙΚΩΝ "Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ" (μέρος 1ο)

Η εισαγωγή του θέματος από τον σύλλογο περιοίκων του καταυλισμού.
Το αίτημα Κουράση να γίνει θέμα ημερήσιας διάταξης.

Αντιπαραθέσεις για το ..... διαδικαστικό (της διαδικασίας, ω διαδικασία).

1. Η ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Σ. ΡΟΥΣΣΟΥ2. ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ 
 Η  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ - ΕΠΙΘΕΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΩΣΤΑ ΠΑΤΤΑΚΟ.

Πέρα από τα όποια δίκια  προερχόμενα από την ταλαιπωρία που έχουν όλοι οι περιοικοι υποστεί, ο κ. Θεοδωράκος - κατά την ταπεινή μας γνώμη - εχθές εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, το γράφουμε μετά λόγου γνώσεως και σας καλούμε να ακούσετε προσεκτικά την τοποθέτησή του.

Και παρακαλούμε ακούστε την ακραία (το λιγότερο που μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε μια και στα σοβαρά θέματα όπως αυτό .... ακόμα και η Πλατεία πρέπει να είναι ψύχραιμη στους χαρακτηρισμούς της) τοποθέτηση - επίθεση στον πρώην δήμαρχο Κώστα Παττακό και συνιστούμε ιδιαίτερη προσοχή τις ιστορικές και χρονολογικές ακροβασίες του κου Θεοδωράκου, τις οποίες θα σχολιάσουμε σε επόμενη ανάρτηση.

Στο σημείο αυτό - και με αφορμή την έκφραση που ακούγεται "τα λαμόγια όλα" η αίθουσα πήρε φωτιά η συνεδρίαση διεκόπη μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Κόβουμε το τσίρκο και συνεχίζουμε στις απόψεις.

3. Η συνέχεια της τοποθέτησης του προέδρου του σωματείου η "ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ" μετά την διακοπή. 
(συνεχίζεται)
 

Πρόκριμα για τις συμμαχίες στην ΚΕΔΕ η ΠΕΔ Αττικής – Οι παρατάξεις, οι ισορροπίες και τα δύο σενάρια για τον πρόεδρο

Προάγγελος των όσων συμβούν στην ΚΕΔΕ αναμένεται να είναι η σκληρή μάχη ανάμεσα σε δύο υποψηφίους και τέσσερα ψηφοδέλτια, που πρόκειται να δοθεί στη μεγαλύτερη Περιφερειακή Ένωση Δήμων της χώρας, την ΠΕΔ Αττικής (ΠΕΔΑ) αύριο Τετάρτη 8 Οκτωβρίου. Οι υποψήφιοι που κοντράρονται είναι οι δήμαρχοι:
-Πεντέλης,  Δημήτρης Στεργίου που υποστηρίζεται, κυρίως, από «γαλάζιους» αλλά και ανεξάρτητους δημάρχους
-Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδη ο οποίος προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ αλλά έχει υπογράψει το κείμενο των οκτώ ανεξάρτητων δημάρχων (Καμίνης, Μπουτάρης, Σταυρογιάννης κλπ) και στηρίζεται, κυρίως, από ανεξάρτητους δημάρχους που προέρχονται από το χώρο της Κεντροαριστεράς (πρώην ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ κλπ), ενώ αναμένεται κατά τη μάχη για την προεδρία να στηριχθεί και από τους αιρετούς του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα με τα μέχρι τώρα δεδομένα κατεβαίνουν δύο ακόμη ψηφοδέλτια με επικεφαλής τους δημάρχους:
-Ηρακλείου, Ηρακλή Γκότση που υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ που αναμένεται να στηρίξει τον Γ. Ιωακειμίδη
-Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Νίκο Σαράντη (σ.σ. απερχόμενο πρόεδρο της ΠΕΔΑ) ο οποίος επιχειρεί να συσπειρώσει «πράσινους» δημάρχους και οι ψήφοι του θα αποδειχθούν κρίσιμοι για το ποιος θα είναι ο νέος δήμαρχος στην ΠΕΔΑ
Ψηφοδέλτιο αναμένεται να κατεβάσει και το ΚΚΕ που έχει  εκλέξει δύο δημάρχους (Χαϊδαρίου και Πετρούπολης).
Οι προβλέψεις και τα δύο σενάρια
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα:
 • Ο Δ. Στεργίου αναμένεται να έχει περί τους 110 με 120 εκλέκτορες στην Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ (αποτελείται από 300 μέλη, ανάμεσά τους και οι 66 δήμαρχοι – το μέτρο είναι το 12, δηλαδή, 12 εκλέκτορες εκλέγουν 1 σύμβουλο στο Διοικητικο Συμβούλιο) και να εκλέξει 10 με 11 συμβούλους στο 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο που στη συνέχεια τα εκλέξει τον πρόεδρο
 • Ο Γ. Ιωακειμίδης αναμένεται να έχει περί τους 55 έως 65 εκλέκτορες στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ και να εκλέξει 5 με 6 μέλη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο
 • Περίπου 40 με 50 εκλέκτορες αναμένεται να κινηθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Ηρακλή Γκοτση, εκλέγοντας 4 με 5 μέλη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο
 • Κοντύτερα στους 40 εκλέκτορες φαίνεται να βρίσκεται ο «πράσινος» Νίκος Σαράντης στον οποίο ακόμη και «πράσινοι» δήμαρχοι χρεώνουν απραξία στην ΠΕΔΑ τα προηγούμενα 3,5 χρόνια. Με αυτά τα δεδομένα αναμένεται να εκλέξει 3 με 4 μέλη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο
 • Ένα μέλος στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναμένεται να εκλέξει το ΚΚΕ
aftodioikisi.gr

Νόμιμες όλες οι αυθαίρετες κατασκευές του ΟΑΚΑ

Νόμιμες όλες οι αυθαίρετες κατασκευές του ΟΑΚΑΝόμιμες είναι πλέον όλες οι αυθαίρετες κατασκευές του ΟΑΚΑ, καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία τακτοποίησης των αυθαίρετων κατασκευών, μεταξύ των οποίων και οι μεταλλικές κατασκευές «Καλατράβα», οι οποίες είχαν υλοποιηθεί χωρίς έκδοση οικοδομικής άδειας.

Η τακτοποίηση αφορά τις εξής κατασκευές:

 • Το στέγαστρο του Κεντρικού Σταδίου
 • Tο στέγαστρο του Ποδηλατοδρομίου
 • H μετατροπή του Ποδηλατοδρομίου σε κλειστή εγκατάσταση
 • H θολωτή περιοχή περιπάτου «Αγορά»
 • Tο Τείχος των Εθνών
 • Τα δύο στέγαστρα στις πύλες εισόδου επί της Κύμης και επί της Νεραντζιωτίσσης
 • Τα pavilions που είναι κτίσματα με βοηθητικές χρήσεις (χώροι υγιεινής κοινού, γραφεία ομοσπονδιών, κλπ)
 • Όλες οι περιφράξεις και όλα τα στοιχεία διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου
 • Επεκτάσεις στο Ανοικτό Κολυμβητήριο που χρησιμοποιούνται ως γραφεία
 • Τέσσερα κτίσματα υποσταθμών της ΔΕΗ στον περιβάλλοντα χώρο
 • Αλλαγή χρήσεως στα κτίρια των ξενώνων, τα οποία πλέον στεγάζουν υπηρεσίες του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Στρατού και διαφόρων Ομοσπονδιών
Για όσο διάστημα οι παραπάνω κατασκευές ήταν αυθαίρετες, δεν μπορούσαν να υλοποιηθούν έργα συντήρησης και επισκευής.

Για την συντήρηση των μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα, που είχε να γίνει από το 2004, έχουν προβλεφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής, συνολικά 8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλες 600.000 ευρώ έχουν δοθεί από την έκτακτη χρηματοδότηση του 2014 για τις άμεσες ανάγκες επισκευής και συντήρησης του ΟΑΚΑ, για χώρους όπως το κλειστό προπονητήριο.

http://www.tovima.gr