Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΣΩ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΩΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΚΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Α΄ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

 


Η Α΄ Ορθοπαιδική Κλινική του ΙΑΣΩ Γενική Κλινική λειτουργεί εξειδικευμένο ιατρείο Ώμου και Αθλητικών Κακώσεων για τη διάγνωση και αντιμετώπιση όλων των παθήσεων του ώμου.

Το ιατρείο λειτουργεί σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και διαθέτει ειδικό απεικονιστικό εξοπλισμό και συσκευές αξιολόγησης της λειτουργίας του ώμου, για την ορθή διάγνωση όλων των παθήσεων, εκφυλιστικών ή τραυματικών. Διενεργούνται οι εξετάσεις:

 

·         Μαγνητική τομογραφία ώμου υψηλής ανάλυσης σε διάφορες θέσεις του ώμου

·         Μαγνητικό αρθρογράφημα

·         Δυναμικό υπερηχογράφημα ώμου

·         Κατευθυνόμενη έγχυση στον ώμο και στα παρακείμενα νεύρα με την χρήση υπερήχων 

·         Δυναμική ανάλυση της κινητικότητας του ώμου με αισθητήρες αδράνειας

·         Επιφανειακό ηλεκτρομυογράφημα

Η σωστή και έγκαιρη διάγνωση βοηθά στην επιλογή της κατάλληλης θεραπευτικής μεθόδου αντιμετώπισης, συντηρητικής ή χειρουργικής. Η αντιμετώπιση των περισσότερων παθήσεων του ώμου είναι συντηρητική, δηλαδή μη χειρουργική και εξαρτάται από το είδος του προβλήματος. Η επεμβατική αντιμετώπιση εξαρτάται από το είδος και την βαρύτητα της πάθησης. Οι παθήσεις του ώμου αντιμετωπίζονται συνήθως με την αρθροσκόπηση του ώμου με την οποία δια μέσω 2-3 μικρών τομών του δέρματος είναι δυνατό να συρραφούν οι τένοντες που έχουν υποστεί βλάβη. Όταν ο ώμος πάσχει από αρθρίτιδα τότε είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί αρθροπλαστική του ώμου.

Η εξειδίκευση και η μακρά εμπειρία της χειρουργικής ομάδας προσφέρουν ένα πλήρες φάσμα θεραπειών για ασθενείς όλων των ηλικιών ανάλογα με τον είδος και τη βαρύτητα της πάθησης, ακόμη και στα πιο σύνθετα περιστατικά. Οι Ιατροί της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων των ορθοπεδικών τεχνικών και πρωτοστατούν σε νέες και καινοτόμες ορθοπαιδικές επεμβάσεις, προσφέροντας ολοκληρωμένη προσέγγιση στις παθήσεις των ώμων. Η Α΄ Ορθοπαιδική Κλινική με επικεφαλής τον τον Ορθοπαιδικό Χειρουργό,  Επ. Καθηγητή Λειτουργικής Ανατομικής και Αθλητιατρικής της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού  του EKΠΑ κ. Χρήστο Γιαννακόπουλο, έχει διεθνή αναγνώριση και σημαντικό ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο.

Το ιατρείο λειτουργεί στο ΙΑΣΩ Γενική Κλινική (Λεωφ. Κηφισίας 37-39, Μαρούσι), Δευτέρα-Παρασκευή, με ραντεβού. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6383020.

Λέσχη Ανάγνωσης Συλλόγου "ΑΡΓΩ": στις 28/3 συζητάμε με το Νίκο Δαββέτα το μυθιστόρημα του "Άντρες χωρίς άντρες"

 


 ΑΡΓΩ"  Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Αγαπητές φίλες και  φίλοι,

 σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, ώρα 8μμ

στη 10η διαδικτυακή συνάντηση (μέσω ΖΟΟΜ) 
της Λέσχης Ανάγνωσης του Πολιτιστικού - Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου "ΑΡΓΩ"

για  να συζητήσουμε με το συγγραφέα Νίκο Δαββέτα 
για το τελευταίο του μυθιστόρημα "Άντρες χωρίς άντρες", εκδόσεις  Πατάκη.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο φιλόλογος κ. Σταύρος Μποφυλάτος

Ο σύνδεσμος για να συμμετέχετε στην εκδήλωση είναι