iaso


ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

AHOME REAL ESTATE SERVICES

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

Μηχανικός

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΠΕΡΝΑΜΕ ΤΟ Π-Σ-Κ ΣΤΗΝ ΕΡΤ! ΑΞΙΖΕΙ!


ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ "ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ"

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                                        
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. 2132023926
www.halandri.gr
email: press@halandri.gr

 

                                                                                                             Χαλάνδρι, 12 Ιουνίου  2013

                                                                  
Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 και ώρα 11:00π.μ. στο Δήμο Χαλανδρίου εγκαινιάζεται το δημοτικό κατάστημα που φιλοξενεί τις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, ήτοι το κοινωνικό φαρμακείο, το κοινωνικό παντοπωλείο, το γραφείο διαμεσολάβησης. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’.                                                                                                                      

Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια του Δήμου Χαλανδρίου με το Γενικό Φιλόπτωχο ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την ΠΟΡΕΙΑ Α.Μ.Κ.Ε. (Ελληνικό Κέντρο Προαγωγής Κοινωνικής και Ψυχικής Υγείας), την Ε.Π.Α.Ψ.Υ. (Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας) και το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Γεωργίου Κουρτέση.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας για άτομα που απειλούνται από φτώχεια και είναι εκτός αγοράς εργασίας.


                                                                                                Γραφείο Τύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ                    
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ. 2132023926
www.halandri.gr

email: press@halandri.gr

                                                                                                        
Με μεγάλη ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου το Σάββατο 08/06/2013.

Σχετικά, ευχαριστήρια επιστολή εξέδωσαν ο Δήμαρχος Γεώργιος Κουράσης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Ελένη Νιώτη, όπου αναφέρουν ότι «η ευρεία συμμετοχή σας αποδεικνύει έμπρακτα ότι στις δύσκολες αυτές μέρες που διανύουμε η αλληλεγγύη είναι ο βασικός παράγοντας για την στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη».                                                                                                Γραφείο Τύπου

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 14-6-2013

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Η κρισιμότητα, των στιγμών επιβάλει από όλους να αναλάβουμε τις ευθύνες μας .Η κίνηση της κυβέρνησης , να κλείσει την συχνότητα της ΕΡΤ, με νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δείχνει τις προθέσεις του Κυβερνητικού συστήματος για όλο το δημόσιο τομέα.
Όλοι καταλαβαίναμε ότι, για να επιτευχθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς την τρόικα για 2000 απολύσεις μέχρι 30 06 2013, θα έπρεπε να βρεθεί ένας μεγάλος δημόσιος οργανισμός για να κλείσει. Η κίνηση αυτή ειδικότερα με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε , προσβάλει τις δημοκρατικές μας ευαισθησίες και πλήττει, κατά τη γνώμη μας, το κοινοβουλευτικό δημοκρατικό μας πολίτευμα.
Δεν είναι δυνατόν να παραμερίζονται οι Νόμοι οι Θεσμοί και με απόφαση ενός ανθρώπου να πετιούνται στο δρόμο 3000 ανθρώπινες ψυχές.
Κακά τα ψέματα, η κυβέρνηση με μια κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου, προσπαθεί να τελειώσει μια και καλή με το δημόσιο τομέα και συγχρόνως εκβιάζει τους εταίρους που τη στηρίζουν, προκαλώντας ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Εάν τελικά περάσουν οι κυβερνητικές επιταγές και κλείσει η ΕΡΤ, τότε το μοντέλο αυτό θα εφαρμοστεί για όλο το υπόλοιπο δημόσιο τομέα . 
Δυστυχώς ζούμε μέρες ανθρώπινης φτωχοποίησης σχεδιασμένη από την τρόικα, με εκτελεστές την ελληνική τρικομματική κυβέρνηση. Με ανεργία στο 28% (1.500.000 άνθρωποι) πώς θα έρθει η ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας ; πώς θα έρθει η ανάπτυξη; πώς θα σχεδιαστεί το μέλλον της Ελλάδας; 

Η συντακτική ομάδα της "πρΟΤΑσης" πιστεύει ότι, όλοι μας και κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά, θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας . Θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις δικαιολογίες, τους πιθανούς μας φόβους και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, αναγκάζοντας και την αντιπολίτευση να αναλάβει επιτέλους πολιτικές πρωτοβουλίες. Και το πιο σημαντικό , θα πρέπει να μείνουμε ενωμένοι . Το σύστημα εξουσίας - εάν είσαι ενωμένος και δυνατός - σε υπολογίζει, γιατί σε φοβάται. Ενωμένοι να παλέψουμε για το σήμερα και να σχεδιάσουμε το αύριο σε μια Ελλάδα που θα λειτουργούν οι Νόμοι , το Σύνταγμα, οι θεσμοί , ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο. 
Η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα και δε θα πρέπει να γελοιοποιείται .

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, 
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

http://www.protasiergazomenwn.gr
pr_ota_si@yahoo.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΙΚΟ ΠΑΝΤΑΖΗ

ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ, ΜΙΑ ΦΩΤΟ - ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Εχθές χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στην Μεσογείων έξω από την ΕΡΤ.
 
Απέναντι ακριβώς είδα αυτό.
 
ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ!
 
Αντί να απολύεται εργαζόμενους ρε σεις δεν κοιτάτε πώς θα αξιοποιήσετε ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
 
Ή θα κλείσετε και τον ΙΚΑ για να τα πάρει και αυτά κανένας κολλητός σας;
 
 
 


 

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΕ ΜΠΑΡΟΥΠΟΛΗ

Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο έγινε με αφορμή μια αίτηση για τραπεζοκαθίσματα ενός μαγαζιού.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ....

Διότι αυτό το δημοτικό συμβούλιο, αυτή η διοίκηση, αυτή η αξιωματική αντιπολίτευση δεν συζητούν και δεν αποφασίζουν συνολικές ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.
Ψευτοκαυγαδίζουν με αφορμές.
Δεν συζητούν ΑΙΤΙΕΣ.
Δεν αναζητούν ΛΥΣΕΙΣ.

Δεν διαβουλεύονται για να επιβάλλουν ΚΑΝΟΝΕΣ που να ισχύουν, να είναι γνωστοί από τα πριν σε όλους.

Διεκπεραιώνουν απλά υποθέσεις και αιτήματα.

Υποθέσεις και αιτήματα που θέτει  "η αγορά", από εμπλεκόμενους ιδιώτες, επαγγελματίες, επιχειρηματίες.

Από αυτό που ονομάζεται από άλλους "ιδιωτικό συμφέρον" και που εμείς αρνούμαστε να δαιμονοποιήσουμε διότι το θεωρούμε θεμιτό και αυτονόητο να υπάρχει αλλά κυρίως γιατί πιστεύουμε ότι η δαιμονοποίησή του βολεύει και αποκρύπτει τους υπάλληλους - υπηρέτες του, δημόσιους λειτουργούς, αιρετούς και υπηρεσιακούς εντεταλμένους να εντάξουν - υποτίθεται - το ιδιωτικό συμφέρον στο επίπεδο της εύρυθμης και ισόρροπης λειτουργίας της πόλης.

Λειτουργούς που επιλέγονται και στηρίζονται ποικιλότροπα από τα "συμφέροντα" για να διαγωνίζονται και να διαγκωνίζονται για το  ποιος θα τα υπηρετήσει αποτελεσματικότερα και χωρίς να θέτει προσχώματα στην ακατάσχετη βουλιμία τους για κέρδος, χωρίς περιορισμούς και προϋποθέσεις σεβασμού άλλων πλευρών της κοινότητας (κάτοικοι, περιβάλλον, αισθητική, πολιτισμός).

Λειτουργούς με μοναδικό τους μέλημα να εξασφαλίζουν την εύνοιά τους (και την χρηματοδότησή τους).

Λειτουργούς που αντιμετωπίζουν τα θέματα ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ανάλογα με την ρουσφετολογική ή επαγγελματική/οικονομική εμπλοκή τους στην υπόθεση του κρινόμενου θέματος.

Θα μιλήσουν πάλι για αοριστίες σε αυτά που λέμε.

  • Θα κάνουν ότι δεν ξέρουν πώς ανοίγουν τα μπαρ, με ποια κεφάλαια και πώς.
  • Θα κάνουν πως δεν ξέρουν τι λέει η πιάτσα.
  • Θα παραστήσουν ότι δεν ακούν τα περί "αδειών λειτουργίας" που διανέμονται κατ΄ οίκον" με ταρίφα παροχής υπηρεσίας από 5 έως 10 χιλιάρικα.
  • Θα παραστήσουν ότι δεν βλέπουν την εμπλοκή υπαλλήλων και αιρετών του δήμου, άμεσα εμπλεκομένων με την έκδοση αδειών υγειονομικού ενδιαφέροντος, με την διαμόρφωση - ως εργολάβων - των μπαρ που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια.
  • Θα προσποιηθούν ότι δεν βλέπουν ότι οι αποφάσεις σφράγισης δεν υλοποιούνται - παρά σε ΣΠΑΝιες περιπτώσεις - ανθρώπων που αγανάκτησαν και βαρέθηκαν να παίζουν το παιχνίδι τους και να τους έχουν συνέταιρους.
  • Θα σας πουν ότι δεν κατάλαβαν ότι αποφάσεις σφράγισης δεν υλοποιούνται με αντάλλαγμα την χρηματοδότηση εφημερίδων και των εκδόσεων του "συστήματος" μέσω ολοσέλιδων καταχωρήσεων.

Αυτά θα σας πουν και μετά θα πάνε στο δημοτικό συμβούλιο να δώσουν παράσταση για τους μπαμπουίνους - ιθαγενείς.

Και ξαφνικά θα βρεθούν εκεί, μέσα στο κυρίαρχο δημοκρατικό όργανο της πόλης, παλιές και έμπειρες δημοτικοί σύμβουλοι να παριστάνουν ότι έπεσαν από τα σύννεφα όταν άκουσαν - για πρώτη φορά τάχα - στο δημοτικό συμβούλιο ότι η παράταξή της στην επιτροπή ποιότητας ζωής έχει ψηφίσει τα πάντα, συνδιοικώντας ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ με τον Αεικίνητο!

Δεν θα ξιφουλκήσουμε εμείς .... ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ.
Διότι αποφασίσαμε να συγκρουστούμε με ... ΤΙΣ ΑΙΤΙΕΣ.

Δεν θα ζητήσουμε εμείς από την διοίκηση Ανδρεάση να κάνει το αυτονόητο σήμερα: ΝΑ ΠΑΡΕΙ - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - έστω και τώρα μια απόφαση ετήσιας αναστολής έκδοσης νέων αδειών υγειονομικού ενδιαφέροντος, τουλάχιστον μέχρι τις δημοτικές εκλογές, ώστε να προστατευτεί η πόλη από τον διαγωνισμό ρουσφετιών και συμψηφισμού των deals.
Και δεν θα το κάνουμε διότι δεν θα παραστήσουμε τους αφελείς και τους ανήξερους που θα ζητήσουν από τους λύκους να φυλάξουν τα πρόβατα.

Απλά και σε αυτό τον κομβικό για το Χαλάνδρι τομέα, της ανακοπής του ρυθμού μετατροπής του σε μπαρούπολη, θα αναζητήσουμε εφαρμόσιμες προτάσεις που σύντομα θα παρουσιάσουμε, για να σου ζητήσουμε την εντολή να τις εφαρμόσουμε.

Κλείνοντας θα ήθελα μόνο να σου υποδείξω αναγνώστη μου θέμα για σκέψη το Π-Σ-Κ:

Όταν μπήκαν τα παρκόμετρα ζητήσαμε με εκτεταμένη αρθρογραφία την εφαρμογή του μέτρου νυκτερινές ώρες, τις ώρες που το Χαλάνδρι μετατρέπεται σε ζούγκλα, οι πεζόδρομοι γίνονται πάρκιν, οι κάτοικοι δεν έχουν που να βάλουν .... την κάρτα μόνιμου κατοίκου που τους έδωσε ο δήμος.

Η απάντηση του τοπικού κατεστημένου ήταν ότι δεν μπορούν να υποχρεώσουν τους δημοτικούς αστυνομικούς να δουλέψουν νύχτα - μέχρι τις 1.30 η ώρα τις καθημερινές και τις 2 το Π-Σ-Κ που θα αρκούσε.

Δηλαδή δεν μπορεί - κατά τους ηγέτες σου - να επιβληθεί  σε μια δημόσια υπηρεσία τέτοιας φύσης - ΕΝΣΤΟΛΗΣ, -  να φροντίσει να εργάζονται 6 δημομπατσάκια με ωράριο 19.30 - 1.30 (1 εβδομάδα βάρδια τον μήνα στον καθένα πέφτει) ώστε να ελεχθεί :
  • το χάος της στάθμευσης των επισκεπτών σε θέσεις μονίμων κατοίκων, πεζόδρομους, πεζοδρόμια, όπου βρουν τέλος πάντων ΑΛΛΑ  και -
  • με ένα απλό ντεσιμπελόμετρο - η υπέρβαση των επιτρεπτών ορίων ηχορύπανσης και η σύσταση ή τιμωρία των παραβατών που δεν σέβονται τον ύπνο εργαζόμενων ανθρώπων, ηλικιωμένων, παιδιών που είχαν την ατυχία να είναι οι ιθαγενείς της περιοχής.
  • Η εκτεταμένη νυκτερινή παραβατικότητα, αυτό βέβαια σε συνεργασία με την ΚΑΝΟΝΙΚΗ αστυνομία.
Οι ίδιοι αυτοί τύποι λοιπόν που ψηφίζεις και που μας είπαν τότε ότι  δεν γίνεται, προσπαθούν να επιβάλουν σε ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ, να πάνε να δουλέψουν νύχτα στο θέατρο της ρεματιάς, για να αποφύγουν επιχειρηματίες να δώσουν κάνα χαρτζιλίκι σε κανένα άνεργο να τους κάνει την δουλειά του ταξιθέτη.

ΚΑΛΟ Π-Σ-Κ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

   ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!

Σταματάμε την καταστροφή!

Κάνουμε το βήμα: Ο Αλέξης Τσίπρας στο Σύνταγμα

τη Δευτέρα 17 Ιουνίου.

Ένα χρόνο πριν μας έλεγαν πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ γινόταν κυβέρνηση, θα κατέστρεφε τη χώρα. Ένα χρόνο μετά, η κυβέρνηση φιμώνει τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση, καταλύει τη Δημοκρατία.

Ένα χρόνο μετά τις εκλογές που ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε αξιωματική αντιπολίτευση, κάνουμε το βήμα για την κυβέρνηση της Αριστεράς!

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στο Σύνταγμα θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

To νέο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης στην μετά ΕΡΤ εποχή!

control_541_355

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


85 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ: "ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΡΙΤ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ"

Ήδη οι ετοιμασίες ξεκίνησαν!
www.nerit.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ (άσχετο):