Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

ΘΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ - ΛΕΕΙ - ΣΤΙΣ 5 Η ΚΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Οι βολευτές λένε οι ειδήσεις  δεν θα πάρουν τον λόγο.

Θα παρευρεθούν και θα .... χαιρετίσουν τον Σωτήρα μου.

Και μετά θα αποχωρήσουν ησύχως, ανά δυάδες γιατί τρεις πλεόν θεωρείται φράξια.

ΚΟ - όχι Κ.Ο.

ΚΟ - ΤΕΣ!
ΔΙΠΛΟΛΥΡΑΤΕΣ!

ΑΠΟΡΙΑ: Γιατί τους τρέχει σε "συνεδρίαση" αφού δεν τους επιτρέπει να μιλήσουν; Γιατί δεν τους στέλνει ένα email; Αυτός δεν μας έλεγε ότι όλοι πρέπει να λειτουργούμε μέσα από το internet;;;

Και αυτοί τι στο διάολο πάνε και δεν διαβάζουν τι είπε ο Σωτήρας μου σε κανένα site;;;

Τσάμπα οι βενζίνες ...

ΣΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κος ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ 28η

Βέβαια ξέχασε ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΑ.
Τον Δημήτρη - όχι τον Γιάννη.

Που τον έδωσε στους Γερμανούς ο Στραγάλιας λέει ...

ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ.

Τυχαίο;

Ειλικρίνά ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ!

Και όχι ότι - και εκεί - λειτούργησε ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ (άλλο Μικρο.... θέλω να γράψω αλλά θα μας συλλάβουν).

ΣΣ Για τους νεότερους. Πρόκειται για τον πατέρα του συγχωρεμένου πρώην Δημοτικού Συμβούλου, Αντιδημάρχου (κλπ) Τάκη Δήμαρα.

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΒΑΡΒΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ 8ο ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ


Αλέκος Βαρβέρης

Ο συνδικαλισμός που οικοδομήθηκε στη μεταπολίτευση έχει εδώ και πολλά χρόνια μετεξελιχθεί σε βασικό στοιχείο του πολιτικού συστήματος. Ιδιαίτερα οι ηγεσίες του αποτελούν οργανικό στοιχείο της αιχμής αυτού του συστήματος, του ΠΑΣΟΚ.

 Στο πλαίσιο αυτού του πολιτικού συστήματος, το οποίο εξαχρείωσε παραγωγικά τη χώρα, με πρωταγωνιστή το ΠΑΣΟΚ και συνοδοιπόρο την Ν.Δ, ο συνδικαλισμός αποτέλεσε βασικό και θεμελιώδη υποστηριχτή του. Η πλειονότητα των «κατακτήσεων» αφορούσαν κυρίως δωροδοκίες απέναντι σε οργανωμένες συντεχνίες που αξιοποιούσαν ακριβώς τις ειδικές σχέσεις τους με την εξουσία, ενόσω συνηγορούσαν στην παραγωγική απαξίωση και χρεοκοπία.

 Σήμερα είναι φανερό ότι η πλειοψηφία της κοινωνίας στρέφεται κατά συνολικά του πολιτικού συστήματος και των στυλοβατών του. Αναζητά διεξόδους στο βαθύ εκδημοκρατισμό και στο χτύπημα της διαφθοράς του πολιτικού προσωπικού. Αναζητά άλλους δρόμους αντίστασης και ανάκαμψης.

 Στην αναζήτησή αυτή αποτελεί ουσιαστική συνεισφορά και οι βαθιές αλλαγές που πρέπει να δημιουργηθούν στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η ανάγκη ανασύνταξης του κόσμου της εργασίας σε όλα τα επίπεδα και η προσπάθειά του να αρθρώσει νέες απαντήσεις στα ζητήματα που τον απασχολούν. Οι εργαζόμενοι πρέπει να γίνουν Υποκείμενα Πολιτικής και όχι αντικείμενα πολιτικών.

 Μια σημαντική αλλαγή που ήδη διαφαίνεται στις προθέσεις των εργαζομένων είναι η μετακίνησή τους από οικονομίστικες και κατά βάθος ωφελιμιστικές αντιλήψεις, σε προβληματισμούς που υπερβαίνουν τα στερεότυπα της αριστεράς και του κατεστημένου συνδικαλισμού. Προθέσεις που διατυπώθηκαν καθαρά στα συνθήματα των τελευταίων κινητοποιήσεων στα οποία κυριάρχησαν οι πολιτικές διεκδικήσεις έναντι των στενά οικονομικών αιτημάτων.


Το «ξήλωμα» αυτής της πραγματικότητας εναπόκειται στην ύπαρξη μιας κοινωνικής συνείδησης. Μιας Άλλης, ανθρωποκεντρικής και βαθιάς Προσωπικής Ελευθερίας και Ευθύνης.


          Οι εργαζόμενοι ιδιαίτερα στο Δημόσιο πρέπει να έχουμε πάντα στο νου μας ότι η αξιοσύνη μας δεν μετριέται κυρίως σε οικονομικές απολαβές (ή και «δωροδοκίες») αλλά στο κατά πόσο είμαστε άξιοι και έτοιμοι να αυτό-διαχειριστούμε Αλλιώς τα προβλήματα. Κατά πόσο είμαστε άξιοι και έτοιμοι να αγωνιστούμε, να προσφέρουμε, να σταθούμε αλληλέγγυοι πλάι στο συλλογικό δίκαιο.


Να εκτιμήσουμε το γεγονός ότι η εργασία μας έχει άμεση επίπτωση στην κοινωνία. Να συνειδητοποιήσουμε ότι εκπροσωπούμε ουσιαστικά την κοινωνία στα δημοτικά- διοικητικά πράγματα και έχουμε την ευθύνη να προασπίσουμε τις ανάγκες της και την οικονομική της εισφορά. Έχουμε αυτή την τύχη, σε αντίθεση με την πλειονότητα των συναδέλφων μας του ιδιωτικού τομέα όπου η απόδοσή τους θα επιφέρει περισσότερα κέρδη στην εργοδοσία και στην καλύτερη περίπτωση την παραμονή τους στην εργασία λίγους μήνες ακόμα.


          Ένας Νέος Συνδικαλισμός (πλάι στον παλιό) παραμένει ζητούμενο αλλά και αδήριτη ανάγκη και θέληση. Ένας Νέος Συνδικαλισμός θεμελιωμένος στην επανάκτηση της συνείδησης του Εργαζόμενου- Δημιουργού και όχι του μισθωτού –υπηκόου.


          Ο στείρος παραταξιακός- κομματικός συνδικαλισμός ας υπάρχει και ας σβήνει. Παράλληλα ας υπάρξει μια νέα κίνηση έξω από τα στερεότυπα που κυριαρχούν σήμερα.


          Πλάι στη διεκδίκηση, η προσφορά. Πλάι στην απαίτηση, η αυτό-οργάνωση. Πλάι στην αντίθεση, η θέση. Πλάι στην καταγγελία, η συμμετοχή. Πλάι στην ανάγκη, η ελευθερία. Πλάι στον έλεγχο, η φροντίδα για το αύριο. Πλάι στο παλιό το Νέο.


Τα στοιχεία αυτά συγκροτούν μια διαφορετική αντίληψη και συμβάλουν στη δημιουργία ενός νέου δρόμου (πλάι στον παλιό).


Χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας τέτοιας προσπάθειας αποτελούν οι συζητήσεις και ο διάλογος που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα στο Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου με κείμενα στα οποία κυριαρχούν θεμελιώδη πολιτικά ζητήματα αλλά και ένα αληθινό ενδιαφέρον (και αγωνία) να υπάρξει ουσιαστική στροφή στην πραγματική οικονομία.


Αναφέρω ορισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία από την τελευταία προκήρυξη του Συλλόγου:

«Παλεύουμε και διεκδικούμε ΑΜΕΣΑ ΒΑΘΙΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Άμεσες νομοθετικές και συνταγματικές αλλαγές προς όφελος της κοινωνίας και της κοινωνικής συμμετοχής, όπως:

  1. κατάργηση ΟΛΩΝ των προνομίων των βουλευτών και του πολιτικού προσωπικού,
  2. καθιέρωση της απλής αναλογικής,
  3. δραστική περικοπή των δημόσιων χρηματοδοτήσεων των κομμάτων,
  4. κατάργηση του  βουλευτικού επαγγελματισμού με περιορισμό της θητείας στα 8 χρόνια συνεχόμενα ή 12 χρόνια συνολικά,
  5. ασυμβίβαστο μεταξύ βουλευτικής και κυβερνητικής θέσης, για να αποκατασταθεί η διάκριση της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας.
  6. ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης με κατάργηση των προνομίων που την καθιστούν τοποτηρητή του εκάστοτε καθεστώτος.

Παλεύουμε και διεκδικούμε για ΒΑΣΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ


1.   Ανάκαμψη της πραγματικής Οικονομίας με παράλληλη συρρίκνωση του παρασιτισμού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.


  1. Νέο φορολογικό σύστημα δίκαιης κατανομής των βαρών και θέσπιση φορολογικής απαλλαγής για τρία (3) χρόνια σε νέες επιχειρηματικές προσπάθειες ή σε νέους ηλικιακά επιχειρηματίες σε παραγωγικές δραστηριότητες.
  2. Αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ξεκινώντας από το ίδιο το πολιτικό προσωπικό και τα κρατικοδίαιτα «επιχειρηματικά» στηρίγματά του.

4.   Παραγωγική και δημιουργική ανασυγκρότηση στο Δημόσιο με τον επανασχεδιασμό των θέσεων στο σύνολο του δημόσιου τομέα και όχι με απολύσεις».Προσπάθειες όπως η παραπάνω διαμορφώνουν ένα νέο πολιτικό και συνδικαλιστικό Λόγο και συνεισφέρουν στο κοινωνικό διάλογο που έχει ξεκινήσει. Διότι στην ουσία έξοδο από την Κρίση σημαίνει ΕΞΟΔΟ από μια ζωή χωρίς νόημα.                                                           26/10/2011
                                                     Αλέκος Βαρβέρης


Μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι, το Χαλάνδρι επιβλήθηκε του Αστέρα Εξαρχείων, με σκορ 6-2.

Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Σταύρακας (30΄, 50΄, 75΄), Σαμοθράκης (25΄, 40΄) και Λυμπερόπουλος (43΄). Για λογαριασμό του Αστέρα, σκόραραν οι Μυλωνάς (71΄) και Τσιαντής (80΄).
Καλή η διαιτησία του Μαχαίρα Ε. (Σταυρόγλου – Σωτηρόπουλος).

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Ζέρβας, Πετρόπουλος (25' Διγενής), Ξυλινός, Λυμπερόπουλος (55' Μαυραγάνης), Χαραλαμπίδης, Ραούλ, Σταύρακας, Δαβουρλής, Σαμοθράκης (75' Πατσατζής),Τελίδης, Ξαγοράρης.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Γκίνης, Γούλας, Νάτσης, Πλούμης, Τσιαντής, Μουζάι, Σαλτογιάννης (46'Μυλωνάς), Κολονέλος (46' Δροσίου), Ορούτσι, Μαρτίκος (60'Ντουμιτρίου), Δημητρόπουλος.


OnSports.gr

ΜΕΤΑ ΤΟ DEPTOCRACY ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ CATASTROIKA

Οι δημιουργοί του Debtocracy, του ντοκιμαντέρ που είδαν τουλάχιστον δύο εκ. άνθρωποι, επιστρέφουν με μια νέα παραγωγή.
Η CATASTROIKA αναζητά τις συνέπειες από την ολοκληρωτική εκποίηση μιας χώρας.

Εξετάζοντας παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης στις πιο αναπτυγμένες χώρες της Δύσης προσπαθεί να προβλέψει τι θα συμβεί αν το ίδιο μοντέλο εφαρμοστεί σε μία χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης. Διαβάστε περισσότερα...
Ένα ντοκιμαντέρ με άδεια ελεύθερης διανομής και αναμετάδοσης, στο οποίο μπορείς και εσύ να συμμετέχεις. Γίνε συμπαραγωγός...


Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ!

Δημήτρης Ρέππα ΕΙΠΕ:
"Δεν κουνάμε το δάκτυλο στους πολίτες, γιατί μπορεί κι αυτοί να σηκώσουν το το χέρι τους και να μας απαντήσουν με όλα τους τα δάκτυλα."
Θεσσαλονίκη 4/7/2010
Ε ΠΑΡΤΕ ΤΑ!
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ:

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΒΑΖΟΥΝ  ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ. 

 ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΑΣΚΕΛΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ ...

... ΕΣΑΣ!
Όχι δεν είναι ΒΡΟΧΗ ΥΠΟΥΡΓΕ ΜΟΥ!
ΣΑΣ ΦΤΥΝΟΥΝ!
ΕΣΑΣ!
ΟΧΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
ΕΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ!
ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ!

ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΣΤΕ ΜΕ ΤΟ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, κατηγορώντας όσους αντιδρούν για ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ.

ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ.
ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ!


ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ! ΧΕΣΕ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΓΝΑΝΤΕΥΕ ....

Σε Ισπανικών συμφερόντων ξενοδοχείο της Κρήτης η Σύνοδος των Σοσιαλιστών

Πολύ συζήτηση έγινε για την Σύνοδο των 'Σοσιαλιστών' που έγινε στο Λασίθι της Κρήτης.
Για το εάν ο πρωθυπουργός έπρεπε σε μια εθνική γιορτή και την ιστορική επέτειο του 'Οχι', να επιλέξει να βρίσκεται με τους 'συντρόφους σοσιαλιστές,' αποφεύγοντας τους θορυβωδεις έλληνες, για τις πολλές διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις κρητικών έξω από την Σύνοδο, για την τεράστια αστυνομική δύναμη που τους 'περιφρουρούσε', για το ποιός επιβαρύνθηκε των εξόδων κλπ κλπ
Έτσι, μια παράμετρος της 'φιλοξενίας' της Συνόδου σε ελληνικό έδαφος, πέρασε μάλλον απαρατήρητη.
Το ξενοδοχείο που φιλοξενήθηκε η Σύνοδος και βρίσκεται στο Βαθύ του Άγιου Νικόλαου Κρήτης, είναι αποκλειστικά ισπανικών συμφερόντων.
Είναι χαρακτηρηστικό μάλιστα ότι η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, δεν έχει καμία αναφορά στα ελληνικά !!!! http://www.granmeliacrete.com/en/
Είναι άλλη μια international εκδοχή της Ελλάδας.
Τόσα πολυτελή ξενοδοχεία έχει η Κρήτη (δεν μπορούν σε άλλα αυτά τα παιδιά), που ανήκουν σε Ελλήνες ή σε ελληνικά συμφέροντα, χάθηκε ο κόσμος να πάνε σε ένα τέτοιο;
Θα σκεφτεί κάποιος, ναι, αλλά μετά θα κατηγορούσαν τον αξιοπρεπέστατο κο Καρχιμάκη (βουλευτής Λασιθίου-τυχαίο;) ότι τους πάει σε 'χορηγό του' κλπ κλπ.
Ε, ας μην τους πήγαιναν στο νομό του Καρχιμάκη κι ας έψαχναν ένα αμιγώς ελληνικό ξενοδοχείο. Δεν υπάρχει; Ή δεν έχουν εμπιστοσύνη στους έλληνες ξενοδόχους και τον ελληνικό τουρισμό, μπλα μπλα, μπλα μπλα μπλα...
Πιστεύει κανείς ότι είναι καλύτερα και τιμά τους Ελληνες, να 'φιλοξενούμε' (ας πούμε) τη σύνοδο σε ελληνικό νησί, αλλά να τους αναλαμβάνει ένα εντελώς ξένων συμφερόντων ξενοδοχείο; Τουρισμός από ξένους για ξένους;
Εκτός κι αν υπάρχουν κι άλλα θέματα και συμφωνίες....
Υ.Γ.
Τι κρίμα, δεν είναι όπως παλιά -πριν 2,5 χρόνια δηλαδή-, που γινόταν η Σύνοδος στον Αστέρα, (με τους εκπροσώπους του Μπουμπάρακ και του Αλί) και το ΠΑΣΟΚ ζητούσε να καλύψει τα έξοδα 1 εκατ ευρώ, με χορηγία η Νομαρχία του κου Σγουρού. (τελικά έδωσε μόνο τα μισά)
Τώρα, ποιός θα τόλμαγε να πάει στην Αττική των διαδηλώσεων...
Σε ασφαλή λοιπόν και ελεγχόμενο προορισμό, συζητάνε και επαινούν την .... "Αραβική Άνοιξη", οι 'σύντροφοι' των ανατραπέντων! (για να μην τους τύχουν τα ίδια)
ΣτΚ

Μην παραλείψετε να το επισκεφθείτε το καλοκαίριΦόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *