Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

39ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΨΥΧΙΚΟΥ

39ος Αγώνας Δρόμου... Λάβετε θέσεις!


Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί μία από τις παλαιότερες αθλητικές διοργανώσεις δήμων, ο Αγώνας Δρόμου Φιλοθέης - Ψυχικού.
 
Ο Αγώνας Δρόμου, ο οποίος διεξάγεται εδώ και 38 συναπτά έτη με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Άλσος Ψυχικού, τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και περιλαμβάνει :
  1. δύο διαδρομές για ενήλικες 5 & 10 χιλιομέτρων,
  2. τέσσερις αγώνες για παιδιά (100, 200, 400 και 1.000 μέτρων),
  3. περίπατο 5 χιλιομέτρων για ενήλικες και οικογένειες, καθώς και
  4. αγώνες για Α.Μ.Ε.Α.
Πρόγραμμα Αγώνα :
09:30  Τελετή Έναρξης
09:45  Εκκίνηση Παιδικών Αγώνων 100, 200, 400 & 1.000μ.      (Νήπιο - Γυμνάσιο)
10:15  Έναρξη παράλληλων δράσεων από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία για τους μικρούς αθλητές
10:00  Προθέρμανση στους αθλητές 5χλμ. & 10χλμ. από γυμναστές
10:30  Κοινή Εκκίνηση Αγώνων Δρόμου 5χλμ. & 10χλμ.
10:30  Εκκίνηση Περιπάτου 5χλμ.
12:00  Εκκίνηση για ΑΜΕΑ 50μ.
12:45  Τελετή Λήξης
13:00  Απονομές
Συνεργαζόμενοι φορείς της φετινής διοργάνωσης είναι η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, με δράσεις Ολυμπισμού για τους μικρούς συμμετέχοντες αθλητες.

ΦΙΛΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑΜε σκοπό την ενίσχυση της UNICEF για την προστασία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 χρόνων από την ίδρυση της UNICEF και την επέτειο της υπογραφής της Διεθνούς Σύμβασης των Δικαιωμάτων των Παιδιών (20 Νοεμβρίου 1989), θα πραγματοποιηθεί  φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων  ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ UNICEF και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στο γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου Νίκος Πέρκιζας  (Λεωφόρος Πεντέλης 144)  και ώρα 14.00. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Χαλανδρίου και της UNICEF.
Η είσοδος είναι ελεύθερη με προαιρετική συνεισφορά στον κουμπαρά της UNICEF. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα ανακοινωθεί.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ UNICEF:   Η Unicef ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το Δεκέμβριο του 1946 για να αναλάβει δράσεις για τα παιδιά στη μεταπολεμική Ευρώπη και στην Ασία. Η Unicef ερευνά, καταγράφει τα γεγονότα, υποδεικνύει δράσεις, προμηθεύει είδη άμεσης ανάγκης, όπως φάρμακα, καθαρό νερό, κουβέρτες, σκεύη μαγειρικής, λυόμενες τουαλέτες, αντλίες νερού, ή φίλτρα για νερό πηγαδιού, σχολικά είδη ενώ εκπαιδεύει μέλη κοινοτήτων για να δημιουργήσουν μόνιμες εγκαταστάσεις που χρειάζονται τα παιδιά. Επίσης, κάνει υποδείξεις στις κυβερνήσεις, δημοσιεύει εκθέσεις με την πρόοδο κάθε χώρας, συνεργάζεται με πιστοποιημένες μη κυβερνητικές οργανώσεις και οργανώνει εκστρατείες για τη διάδοση των δικαιωμάτων του παιδιού, για το μητρικό θηλασμό και για την εκπαίδευση ενώ σε περιόδους κινδύνου  δημιουργεί «γωνιές φιλικές προς τα παιδιά».
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ: Σήμερα  βρίσκονται στην Ελλάδα περίπου 1.500 ασυνόδευτα παιδιά (κάτω των 18 ετών), που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης, ακόμα και σε κρατητήρια (συνθήκες προστατευτικής κράτησης). Περίπου 800 παιδιά έχουν εγκατασταθεί σε ειδικούς ξενώνες ενώ πολλά έχουν  συγγενείς σε διάφορες χώρες, όμως ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ σκληραίνουν τις πολιτικές τους σχετικά με την οικογενειακή επανένωση και καθιστούν πολύ χρονοβόρα και γραφειοκρατική τη διαδικασία.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΤΗΣ UNICEF: Συγκροτήθηκε το 2013 με πρωτοβουλία του δημοσιογράφου Αργύρη Κωστάκη (μέλος της Γενικής Συνέλευσης της UNICEF) και αποτελείται από άτομα που συνδέονται φιλικά από το χώρο του ποδοσφαίρου, της δημοσιογραφίας, της δικηγορίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του καλλιτεχνικού κόσμου κ.ά. Παίζουν ποδόσφαιρο σε αξιόλογο επίπεδο 5-6 φορές τον χρόνο για τους σκοπούς της UNICEF ή για άλλους ανθρωπιστικούς σκοπούς. Συμμετέχουν οι: Τ. Παντέλης, Ο. Τζόρβας, Ν. Σιγαλός, Κ. Δικαιούλιας, Π. Φάκος, Α. Καραΐσκος, Τ. Πικουλίδης, Α. Κωστάκης, Σ. Λιβαθινός, Δ. Κοτούζας, Γ. Κοτούζας, Κ. Χορέβας, Θ. Δημητρόγλου, Β. Λογοθέτης, Μ. Τζιάρος, Ν. Σουπιώνης,  Λατσούνας, Κ. Κατσιάδας, Δ. Δελτσίδης,  Τ. Μπασιούκας και Γ. Ντάσκας.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ:  Συγκροτήθηκε από μέλη διαφόρων συλλόγων του Χαλανδρίου με ανθρωπιστική δράση. Συμμετέχουν οι: Δημήτρης Τσακιλτζής, Τάσος Τσιάρτας, Λουκάς Κοντοφρυος, Ζήσης Μπιλόρογλου, Νίκος Τζαβάρας, Χρήστος Συριανός, Ομηρος Εμμανουηλίδης, Γιώργος Καραθανάσης, Νίκος Λυρής, Κώστας Καραγκούνης, Φάνης Σκύφτας, Νίκος Κλέτσας, Νίκος Ρηγόπουλος, Δημήτρης Βελούτσος, Τάσος Επιτρόπου, Γρηγόρης Νάνης, Παντελής  Γαβαλάς, Θανάσης Μπαχαρίδης,  Λευτέρης Καλόγηρος, Θοδωρής Μιχαλάρης, Κίμων Αναστασίου και Χρήστος Χαχάμης.
Οι παίκτες της ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ προέρχονται από τους φορείς: ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ», ΠΕΓΚΑΠ – Ν. Υ., ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ,  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ «ΡΙΖΕΣ», ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ,  ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ «Ο ΑΚΡΙΤΑΣ»,  ΙΔΡΥΜΑ ΖΗΣΗ, ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ», ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ (ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ –ΣΥΣΣΙΤΙΑ -  ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ), ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΩ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΛΥΟΝ» ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ»,  ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ SITE ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙΣ

Πρόσκληση: Νοητική Υστέρηση - Το παράδειγμα της Βρετανίας : Ενσωμάτωση, Αυτονομία, Διακιώματα και Προκλήσεις (18/11/2016)

Αξιότιμοι κύριοι και  κυρίες,

Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς η συμμετοχή σας στην ημερίδα που συνδιοργανώνουμε στις 3 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής, με το Βρετανικό Συμβούλιο, το Megaron Plus και την οργάνωση MenCap UK.

Σας επισυνάπτουμε την ενημερωτική επιστολή και σημειώνουμε ότι η εγγραφή γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο παρακάτω link:

http://bit.ly/2ewV1XI


Με εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ε.Α. Μαργαρίτα

1Margarita_logo_Revised (2)

Ε.Ε.Α. Μαργαρίτα| Μεσσολογγίου 4-6 και Ραιδεστού 7-9 152 39 Νέα Πεντέλη, Αθήνα| T.: +30 210 613 8150| Skype:margarita.vtc | www.EeaMargarita.gr | Facebook: www.facebook.com/eeamargarita

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΜΠΛΟΥΖΙΑ!