Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

 


Από αύριο ξεκινάει ουσιαστικά η νέα πενταετία στην αυτοδιοίκηση, μετά τις πρόσφατες εκλογές του Οκτώβρη.
Η πενταετία αυτή, που έγινε πενταετία από τετραετία, από άλλη μια ετσιθελική παρέμβαση του υπουργού κου Βορίδη στην αυτοδιοίκηση, στον δήμο Χαλανδρίου θα έχει πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και μεγάλο ενδιαφέρον, αφού θα είναι η ΠΡΩΤΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ στην ιστορία της πόλης που οι δυνάμεις της δημοκρατικής παράταξης, οι πασοκογενείς δυνάμεις, δεν έχουν θεσμική έκφραση στο δημοτικό συμβούλιο.
Δεν υπάρχει παράταξη που να εκφράζει τον χώρο και αυτό βαρύνει όλους μας, αλλά πρωτίστως βαρύνει το ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΑΣΟΚ και κάποιους τοπικούς αυτοδιοικητικούς μεγαλοπαράγοντες, που ούτε οι ίδιοι κατάφεραν να επιβιώσουν από τον κατακερματισμό που δημιούργησαν και που ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι το σχέδιό τους, η ""τακτική" τους, να φθείρουν τους άλλους για να έρθει η δική τους ώρα, ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΟΤΕ.
Συντροφικά τους ενημερώνει ο παλιός.
Το κενό θα "καλυφθεί" - επιφανειακά και βολικά - από δύο επαγγελματίες παράγοντες, εκλεγμένους με τον Ρούσσο, τον εορτάζοντα, 78χρονο "αντιδήμαρχο" πρώην πρόεδρο του ΔΣ και τον άλλον, εκ μεταγραφής από διπλανό δήμο αντιδήμαρχο, που ήρθε στο Χαλάνδρι να" βοηθήσει" - τους ανεπαρκείς 100.000 Χαλανδραίους - ως ειδικός στην ανακύκλωση και βολεύτηκε τελικά με τον μισθουλάκο της αντιδημαρχίας αθλητισμού, αφού το τοπικό σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ καθόρισε πλήρως τη νομή των αντιδημαρχιών, για όποιον καταλαβαίνει, με μοναδικό κριτήριο ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΗ του Ρούσσου που έχει ήδη ξεκινήσει να απασχολεί τον σπαραζόμενο πρώην ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ.
Και εκεί ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ μεταγραφές, φίλε, ο παλιός μιλάει.
Αρνητικό δεδομένο και η μη εκπροσώπηση της κινηματικής αριστεράς στο δημοτικό συμβούλιο, αφού ούτε η παράταξη Λαπιέρη κατάφερε να υπερβεί τις συμπληγάδες του εκλογικού συστήματος και των ψηφοδελτίων - σεντονιών με 80 υποψηφίους - υποψηφίους ατομικά βολεμένους, εξαγορασμένους, μεταφερόμενους, εκ μεταγραφής, άσχετους, στις παρατάξεις "νίκης", αλλά και την απόλυτα αντιαυτοδιοικητική και αναχρονιστική τακτική των Ρούσσου και Αγαπητού κυρίως και δευτερευόντως του Χάρη Ρώμα, την πρώτη Κυριακή, με την εξαγορά πολιτικών συνειδήσεων από τους όμορους χώρους, με στόχο την σύνθλιψη του ενδιάμεσου χώρου που όλοι επέλεξαν.
Από την διοίκηση του δήμου θα ξέραμε τι θα περιμέναμε, αν δεν είχε εν τω μεταξύ ξεσπάσει η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ που μένει να δούμε πόσο θα επηρεάσει τις εσωτερικές ισορροπίες της, άρα και το έργο της, μεταξύ των πρωτοκλασάτων Κασσελακικών και Αντικασσελακικών δημοτικών παραγόντων, μεταξύ των οποίων ο Συμεών προσπάθησε να κρατήσει ισορροπία με τη νομή των θέσεων ευθύνης, όπως θα φανεί στην πορεία. Τα κατάφερε; Για πόσο;
Από την αντιπολίτευση τώρα:
Αναμενόμενα είναι η στάση της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της κας Αγαπητού, σχεδόν ανύπαρκτη η δυνατότητα επηρεασμού και παρέμβασης από τον Μάνο Κρανίδη - ουρά του Συμεών ήταν με 5 συμβούλους και διοίκηση μειοψηφίας, τι θα είναι τώρα που είναι μόνος του και με θηριώδη πλειοψηφία της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ;
Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η Καρατζά ΜΟΝΟ. Είναι χαρακτηριστικό ότι καρατομήθηκαν από την γραμμή εκλογής και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της προηγούμενης τετραετίας, για όσους ξέρουν. Τίποτα περισσότερο λοιπόν από βέρμπα και νομή δεν μπορεί να περιμένει κανείς από τα "αριστερά" του Συμεών.
Μένει μόνο ένα ερωτηματικό: Η παράταξη του Χάρη Ρώμα.
Και για να είμαστε ακριβείς ας μιλάμε καλύτερα για τον Χάρη Ρώμα ως πρόσωπο, αφού η παράταξή του δεν μπορεί να θεωρηθεί ένας συμπαγής πολιτικός οργανισμός που μπορεί να αξιολογηθεί ως συλλογικό πολιτικό υποκείμενο.
Ο Χάρης Ρώμας δηλώνει ότι θα κάνει αντιπολίτευση.
Και αντιπολίτευση είναι η ανάδειξη των αδυναμιών της διοίκησης, ο έλεγχος και η κατάθεση ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ για τον δήμο.
Τώρα βέβαια αν αυτό θα γίνει μένει να αποδειχτεί. Διότι δεν αρκεί η λάμψη του Χάρη για ένα τέτοιο πολιτικό εγχείρημα, ούτε οι "προθέσεις" και αυτό το γνωρίζει και ο ίδιος.
Μεγάλο βάρος για ένα τέτοιο εγχείρημα πέφτει στις 3 - αυτοδιοικητικά άπειρες αλλά πρόθυμες και δυναμικές δημοτικές του συμβούλους.
Πρώτος τους στόχος; Να αντέξουν στις σειρήνες του ΟΛΟΙΜΑΖΙΔΙΣΜΟΥ και να μείνουν στην απέναντι της δημοτικής εξουσίας όχθη για να κάνουν ΚΡΙΤΙΚΗ και ΕΛΕΓΧΟ.
Αν τσιμπήσουν στις σειρήνες της "θετικής συμβολής στο δημοτικό έργο" θα γίνουν παρακολούθημα του Συμεών και αυτοί.
ΘΕΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ - αλλά και σε κάθε θεσμό - ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ, Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ και η διατύπωση άλλης πρότασης.
Η πλειοψηφία έχει ήδη ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ και αναντίστοιχη με το εκλογικό σώμα πλειοψηφία για να χρειάζεται η αντιπολίτευση να της δίνει και άλλες θετικές ψήφους στις αποφάσεις, για να αποδεικνύει ότι είναι "σοβαρή".
ΑΣΟΒΑΡΗ θα είναι Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ αν ψηφίζει υπέρ της πλειοψηφίας στα θέματα διαχείρισης.
Αυτά για αρχή.
Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ και αυτή την δημαρχιακή περίοδο και σε όποιον δεν αρέσει ξύδι.
 
ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ