Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΕΝΟ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΚΤΙΡΙΟ, ΜΕ ΤΟ ΦΕΚ 498Δ/99 ΣΤΟ ΟΤ 174 - Η ΒΙΛΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ!


Κάποιοι ρίχνουν λίγο,  λίγο ένα από τα καλύτερα δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής που μπορεί να βρει κανείς σε όλο το λεκανοπέδιο. 
Δύο μεγάλες τρύπες άνοιξαν στους τοίχους τις τελευταίες δύο εβδομάδες


Όλως τυχαίως μπήκε και μια πινακίδα για ενοικίαση "τμήματος του οικοπέδου" 1130 τ.μ. !!!!


Εμείς φωνάζουμε από πέρυσι αλλά ποιος μας ακούει. 

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΩΦΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ.

ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ, λέει ο δήμαρχος.
 
"ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ", γράφουν τα μέλη της διοικούσας τον δήμο παράταξης στο facebook για να ξεπλύνουν τις ευθύνες που προκύπτουν από την αδιαφορία του δήμου να ασχοληθεί με την βίλα Κεφαλληνού, από το 1999 - που έγινε το ΦΕΚ και κηρύχθηκε διατηρητέο - μέχρι σήμερα. 

Ιδιωτικό ήταν και το Δουζένη και τελικά επανακηρύχθηκε αναγκαστική απαλλοτρίωση όπως εμείς λέγαμε από το 2013.

Ιδιωτικό ήταν και το Μάρκου πριν το αγοράσει ο δήμος.

Η ιεράρχηση των παρεμβάσεων στην πόλη δεν μπορεί να είναι αποκλειστικό προνόμιο της αυλής του δημάρχου που αξιολογούν τις ανάγκες της  κατά πώς  βολεύει το μικροπαραταξιακό τους συμφέρον..

Η αντιδήμαρχος κα Έλενα Χριστούλη μας είπε τελικά την αλήθεια στο facebook. Της ξέφυγε άραγε ή της ξέφυγε σκόπιμα για να προετοιμάσει το έδαφος;
 
Υπάρχει κατατεθειμένη αίτηση στον δήμο για προέγκριση άδειας για ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ στον χώρο.

Απροκάλυπτα και προκλητικά παρακολουθούμε μέλη της διοικούσας παράταξη του δήμου, να επιχειρηματολογούν δημόσια υπερασπιζόμενοι αναίσχυντα ότι ο δήμος δεν πρέπει να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο κτίριο .... γιατί εκεί δεν έμενε η ..... ΔΟΥΚΙΣΣΑ της ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ.

Άβυσσος η ψυχή του "αριστερού" όταν γίνεται εξουσία.

Άλλα ιστορικά κτίρια - που δεν κινδυνεύουν με κατάρρευση - χρήζουν κατά προτεραιότητα της προσοχής του δήμου κατά την άποψή τους, γιατί έμεναν σε αυτά Μικρασιάτες, Ηπειρώτες, Ικαριώτες, Πατρινοί, Θρακιώτες ..... Χαλανδραίοι.
Αυτό ας πέσει. Έμεναν .... Ζακυνθινοί .... Χαλανδραίοι.

Απαιτούμε ο δήμος να λάβει ΑΜΕΣΑ - ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ μέτρα φύλαξης για την προστασία του διατηρητέου από περαιτέρω δολιοφθορές.
Ακόμα και αν αυτό είναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΛΑΞΗΣ, ώστε να αποτραπεί η συνέχιση της κατεδάφισης.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΤΈΟΥ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΠΡΩΙ - ΣΤΙΣ 11.30 - ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΥ (Δουκ. Πλακεντίας και Θησέως)

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Δεν έχουμε στόχο να "καπελώσουμε" ή να "ελέγξουμε" την επιτροπή που θα συγκροτηθεί.  Εμείς δεν έχουμε τέτοιες συμπεριφορές. Δεν θέλουμε τέτοια. Μας ξέρετε.

Εμείς απλά θα μετέχουμε στην Επιτροπή με στελέχη μας, για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα καταλήξει και αυτή όπως η επιτροπή Δουζένη το 2013, που κοίταγε άπραγη και σιωπηρή την διοίκηση Κουράση να αφήνει να περνάει άπραγο το 18μηνο και να αίρεται η επιβληθείσα απαλλοτρίωση.

Παίρνουμε την πρωτοβουλία του καλέσματος, γιατί κάποιος πρέπει να το κάνει και οι μεγαλύτερες από εμάς παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο απλά ..... δεν υπάρχουν.

Και  εκείνοι που κατά παράδοση αναλάμβαναν στο παρελθόν τέτοιες πρωτοβουλίες στην πόλη, είναι εξουσία και επιχειρηματολογούν υπέρ της ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ και της παραίτησης. 

Από ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ έγιναν ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Οργανωτικά αναλαμβάνουμε 

1. να αναρτήσουμε πανώ στον χώρο, με σύνθημα

"ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΒΙΛΑ ΚΕΦΑΛΗΝΟΥ
ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ"
Υπογραφή: Πρωτοβουλία Πολιτών για την υπεράσπιση της Ιστορικής Ταυτότητας του Χαλανδρίου

(Μέχρι την Πέμπτη που θα τυπώσουμε δεχόμαστε αντιπροτάσεις) 

2.  να στείλουμε το παρόν κάλεσμα στον τύπο και τους φορείς από το γραφείο τύπου της δημοτικής μας κίνησης.

Με την συγκρότηση της Επιτροπής ο οργανωτικός μας ρόλος τελειώνει και αναλαμβάνει εκείνη τα περαιτέρω μέχρι να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Καθυστερήσεις, μεμψιμοιρίες, μικροπολιτική, μικροπαραταξιακές προσεγγίσεις και αδράνεια δεν χωρούν για όσους ΠΟΛΙΤΕΣ δεν θέλουν να είμαστε συνένοχοι όταν το κτίριο δεν θα υπάρχει πια και θα κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα.

Είναι αυτονόητο ότι το κάλεσμά μας αφορά όλους τους πολίτες, όλες τις συλλογικότητες και όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ  
ΥΓ: Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν στην οργάνωση, ξέρουν πού θα μας βρουν στο facebook.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΣΟΥ .....

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ - ΣΤΟ FACEBOOK - ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΦΙΛ : "ΘέλουνΝα τι έγραψε Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ για να αιτολογήσει γιατί "πέταξε" 3500 τ.μ. ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ, από αυτά που χρειάζεται το Χαλάνδρι- προπονητήρια, αίθουσες γυμναστικής, αίθουσα ξιφασκίας, αίθουσα άρσης βαρών - κλπ για να κάνει δύο γήπεδα τένις παραπάνω από την αρχική πρόβλεψη για τρία ανοικτά γήπεδα στον συγκεκριμένο ΑΘΛΗΤΙΚΟ χώρο.

Που στο κάτω της γραφής ΑΝΟΙΚΤΑ γήπεδα γίνονται ΣΕ ΟΛΟΥS ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, σε όλες τις πλατείες - και σε αυτή που φτιάχνει ο δήμος στο Πάτημα νόμιμα, αλλά εκεί απαγορεύονται τα κτίσματα.

Σίμος Ρούσσος:
"Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατασκευή ενός αθλητικού κέντρου 4 γηπέδων τενις - βόλευ(που έχουν ίδιες διαστασεις)και ενός 5×5ποδοσφαίρου,με φύτευση 1.5 στρεμμάτων και δόμηση μόλις 211τμ σε 5.5 στρέμματα θα αναβαθμίσει ουσιαστικά την περιοχή,χωρίς ταυτόχρονα υπερβολική όχληση που θα έφερνε πχ η κατασκευή ενός κλειστού,με ύψος 18+μέτρα σε περιοχή αμιγούς κατοικίας."

Τώρα ποιος δημότης Χαλανδρίου με IQ πάνω από 30 δεν αντιλαμβάνεται ότι Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΡΟΥΣΣΟΥ (και οι εντολείς της) ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΟ  ΠΑΤΗΜΑ?

Και ότι είναι ....."υπερβολική όχληση"? 

Ποιος τα λέει?
Ο Ακατανόμαστος που λέει ψέμματα? 

Ή ο ίδιος ο Συμεών?

Αλλά είχαμε συνέχεια. ΕΧΘΕΣ! Στο προφίλ του Νίκου Πανταζή.
Ο Ρούσσος κατάλαβε ότι πρέπει να ανασκευάσει τα όσα που έγραψε και τα ανέδειξε η ΠΛΑΤΕΙΑ.


Αλλά ο Ρούσσος όταν ανασκευάζει .... επιτίθεται για να δείξει ότι ΔΕΝ ΑΝΑΣΚΕΥΑΖΕΙ, "αποκαθιστά την αλήθεια που διαστρέβλωσαν εντελώς συνειδητά" οι αντίπαλοί του. 

ΓΝΗΣΙΟΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ είναι και ως γνήσιος σταλινικός δεν επιτρέπει να πει στον εαυτό του έκανα λάθος που έγραψα ότι "το κλειστό γυμναστήριο θα ήταν υπερβολική όχληση" 

Και αντί να πει "εσείς έχετε δίκιο που μιλάτε για τις υποδομές της πόλης, στα επιχειρήματα της ΛΑΕ αναφέρομαι εγώ - και όντος σε εκείνους αναφερόταν - ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΕΙ ό,τι πετάει και ό,τι κολυμπάει που έχει ειπωθεί στο ΔΣ και .... όποιον πάρei ο Χάρος.

Αφού λοιπόν ενημερώθηκε μία βδομάδα (γιατί πριν μια βδομάδα δεν το θυμόταν, αν το θυμόταν θα το είχε γράψει και τότε) ότι στο ΠΑΤΗΜΑ, οι κακοί "εδωκαιτριάνταχρόνια" που το έβαλαν στο σχέδιο έχοντας τηρήσει όλα τα πολεοδομικά δεδομένα σύγχρονης πόλης και με τον νόμο ένταξης του ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ,  έχοντας εξασφαλίσει τους χώρους για ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για την λειτουργία του υποδομή σε κοινωνικό εξοπλισμό, υπάρχει χώρος για να γίνει κλειστό. Άλλος, μεγαλύτερος.
(ούτε ο Νταβίας το θυμόταν, που κάνει τον έξυπνο).


Άρα εκεί δεν θα είναι υπερβολική όχληση οι κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις δήμαρχε?

Και που - σου λέει ο δήμαρχος - δεν το εντάσσει εκείνο για χρηματοδότηση στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ η ΠΡΩΤΗΦΟΡΑΕΔΩΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ γιατί ..... "χρειάζεται μελέτη και απορεί που δεν το ξέρει ο Νταβίας ότι χρειάζεται μελέτη"

Λες και τις μελέτες δεν τις κάνει ο δήμος και λες και την ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ, την σειρά με την οποία επιλέγεται να γίνουν οι μελέτες και να ενταχθούν τα έργα στα προγράμματα χρηματοδότησης δεν την καθορίζει ο δήμος.
(λέμε τώρα και καμιά μακακία πρωί, πρωί. ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ με τέτοιες παραδομένες διοικήσεις)


Αν όμως τις καθορίζει ο δήμος, όπως επιτάσσει το θεσμικό και όχι το παραθεσμικό πλαίσιο, μπορεί να τις καθορίζει είτε συλλογικά, στο δημοτικό συμβούλιο, όπου συλλογικά θα ιεραρχηθούν οι ανάγκες της πόλης - ποιο είναι πρώτο και ποιο δεύτερο να μελετηθεί για να χρηματοδοτηθεί το κλειστό ή τα τένις (γιατί και τα τένις ανάγκη είναι και μακάρι στους χώρους που έχουν εξασφαλίσει οι "εδωκαιτριανταχρόνια" να χωρέσουν και αυτά, αλλά ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ)....

.... αλλά μπορεί να τις καθορίσει και η διοίκηση - σε στενό οικογενειακό κύκλο - ανάλογα με την ιεράρχηση των πολιτικών της αναγκών δια τας επόμενας εκλογάς.

Και να κάνει μελέτη για τα τένις και όχι για το κλειστό για να λέει "μα δεν έχουμε μελέτη για κλειστό, έχουμε μόνο για τα τένις".

Και να απαντάει ο δήμαρχος προκλητικά και προσβλητικά στον Νταβία "απορώ που δεν ξέρατε ότι χρειάζεται μελέτη για να μπει έργο στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ"

Σώωωωωπα! Αλήθεια Δήμαρχε?
Ρε να μην το ξέρει .....  

ΥΓ: Είναι φοβερές οι "επιθέσεις" του Δημάρχου στον Νταβία!
  •  Για το δημαρχείο που το προχώρησε και δεν ήθελε ο Νταβίας ..... (να μη σου μένει άντερο δηλαδή που "εδωκαιτριανταχρόνια" ο Ρούσσος ήθελε να γίνει το δημαρχείο και δεν τον άφηνε ο Νταβίας).
  •  Για το ΚΑΖΙΝΟ στο Νομισματοκοπείο ...... (επειδή η ΠΛΑΤΕΙΑ δημοσιεύει και τις απόψεις άλλων, άρα ..... τις χρεώνεται στο σταλινομυαλό του κ. Ρούσσου)
  •  Για το Νόμπελ και την αγορά έξω από κάθε σχεδιασμό, που ιεραρχήθηκε ΠΡΩΤΗ ανάγκη για την πόλη - ενώ δεν ήταν - αλλά παρόλα αυτά ο Νταβίας τον στήριξε στην αγορά - παρά τις επιφυλάξεις του - τον αμνήμονα δήμαρχο Χαλανδρίου.
-ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΥ 9????? Το χωράφι πάνω από το τρένο???? Που το έσωσε ο κος Ρούσσος από το να  ιδιωτικοποιήθει και να γίνει MALL" )

(MALL με υπόγεια γκαράζ. ΤΡΕΝΩΝ όμως, όχι αυτοκινήτων) ο Νταβίας του απάντησε:

Agelos Davias 4. Για τον ΧΕΥ θα σας απαντήσω μόλις φέρετε την μελέτη για ΥΠΟΓΕΙΕΣ εγκαταστάσεις.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14ης ΜΑΗ: Για το «δράμα» της αγροτικής τάξης και το σημερινό καθήκον των αγροτών

 

Οι νέες αγροτικές κινητοποιήσεις, που απλώνονται σε όλη την Ελλάδα, υπενθυμίζουν το συνεχιζόμενο και ατιμώρητο «εθνικό έγκλημα» του «ξεκληρίσματος» της μικρομεσαίας αγροτιάς, η οποία υπήρξε ο βασικός πυλώνας της Ελληνικής Περιφέρειας, αλλά και της παραπαίουσας Ελληνικής οικονομίας.

Ο μνημονιακός «οδοστρωτήρας» είχε δραματικές επιπτώσεις στον αγροτικό τομέα, παγιώνοντας τις συνθήκες της οξύτατης «νεοκολληγοποίησης» της πλειοψηφίας της αγροτικής τάξης.
Έτσι, έναν αιώνα, και πλέον από την εξέγερση των αγροτών στο Κιλελέρ, για την κατάργηση των τσιφλικιών στη Θεσσαλία και στην υπόλοιπη Ελλάδα, βρισκόμαστε σήμερα στο ίδιο σημείο της έναρξης αυτού του «εφιαλτικού» κύκλου, για την αγροτική τάξη.

Οι ευθύνες των μνημονιακών κυβερνήσεων είναι τεράστιες, αγγίζοντας τα όρια του «Εθνικού εγκλήματος», αφού δεν έκαναν, έστω και σ’ αυτή την ιστορικά καταστροφική φάση για την Ελλάδα, το αυτονόητο εθνικό καθήκον για την Ελληνική οικονομία και την Σωτηρία του Λαού: Να ενισχύσουν, στοχευμένα τον πρωτογενή αγροτικό τομέα, δημιουργώντας συνθήκες καταπολέμησης της τρομακτικής ανεργίας, με ανάπτυξη μικρομεσαίων ανταγωνιστικών βιομηχανιών διατροφικών προϊόντων, με πρώτο στόχο την κάλυψη των διατροφικών αναγκών του Ελληνικού Λαού και την μείωση του αγροτικού ελλείμματος. Αντί γι’ αυτό, έχουμε φτάσει στο σημείο να εισάγονται σχεδόν όλα τα αγροτικά προϊόντα.

Η εμμονή της σημερινής Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην συνέχιση της υπερφορολόγησης των αγροτών, των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών και του αβάσταχτου κόστους αγροτικής παραγωγής, οδηγεί σε «συντριβή» την εναπομείνασα αγροτική τάξη στην Χώρα.

Γι’ αυτό, περισσότερο από ποτέ, σήμερα απαιτείται η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου πολιτικού υποκειμένου, στο οποίο θα πρέπει να πρωτοστατήσει η αγροτική τάξη, έξω από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό εξουσίας, το οποίο θα υλοποιήσει ένα συνεκτικό εθνικό στρατηγικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, όπου ειδικότερα για την γεωργική παραγωγή στην Ελλάδα, θα περιλαμβάνει: Σύγχρονες υποδομές, με προτεραιότητα στα ποιοτικά και βιολογικά προϊόντα, σύνδεση της παραγωγής και του χωραφιού με την μεταποίηση, μέσω ισχυρών συνεταιρισμών και άλλων μορφών συλλογικής δράσης, μετατροπή της Ελλάδος σε κέντρο γενετικού παραγωγικού υλικού και αποτροπή της «νεοκολληγοποίησης», μέσω της συλλογικής αξιοποίησης της δημόσιας γης (εκκλησιαστική – μοναστηριακή περιουσία, διακατεχόμενες εκτάσεις, δάση και ερημοποιημένα τμήματα).

«Πρωτοβουλία 14ης Μάη»