Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Η ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣΜε καλό κλίμα, πλούσιο διάλογο και πρωτόγνωρη συμμετοχή - σύμφωνα με όσα είπαν τα παλιά μέλη του συλλόγου - έγινε η χθεσινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Προστασίας της Ρεματιάς.

Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο γύρω από την χθεσινή διαδικασία αφού ο Σουλτάνος και η αυλή του είχαν στοχοποιήσει τον Σύλλογο, μετά την άρνηση της Προέδρου του Κέλλυς Δάνου να υπερψηφίσει το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου στην Επιτροπή Διαβούλευση.

Ο ΛΟΓΟΣ: Στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου έχει προβλεφθεί η ανάθεση μιας μελέτης 240 000 ευρώ με την οποία ο Γερολυμάτος σχεδιάζει να κάνει ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ της ρεματιάς, δηλαδή να ασχοληθεί με το .... ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ιδιοκτησιακό θέμα της ρεματιάς.

(Θέλουν να ανοίξουν δουλίτσες).

Από τις τοποθετήσεις των περισσοτέρων φάνηκε όμως ότι τα μέλη του συλλόγου δεν είναι πρόβατα και αντέτειναν το αυτονόητο: Ότι δηλαδή ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ στο δήμο Χαλανδρίου αλλά και στους άλλους τρεις παραρεμάτιους δήμου - ΜΑΡΟΥΣΙ, ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΠΕΝΤΕΛΗ και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος, ούτε τα χρήματα να δαπανηθούν, ούτε ο δήμος να πάει να ξύσει ανύπαρκτα θέματα και να ανοίξει πληγές.

Την επίθεση στην πρόεδρου του συλλόγου ανέλαβε ο έμμισθος υπάλληλος του Σουλτανικού γραφείου (αυτός που έκανε και την πρώτη αγωγή στην Πλατεία) και επιχείρησε να την συνεχίσει ο δικηγόρος Π. Τακόπουλος.

Και οι δύο επιχείρησαν να θέσουν στα μέλη του συλλόγου το εκβιαστικό δίλημμα "αν δεν είστε μαζί μας, είστε εναντίον του Προεδρικού Διατάγματος της ρεματιάς.", "αν δεν μας στηρίξετε να κλείσουμε το ΒΡΑΣΤΟ είστε εναντίον του προεδρικού διατάγματος".

ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ και ΣΟΥΛΤΑΝΙΚΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ που δεν πέρασαν.

Παραπολιτικό αστείο χάιλάιτ: ο έμμισθος υπάλληλος του Συμεών ο οποίος πήρε τον λόγο πρώτος, μας "πληροφόρησε" ότι το ΠΔ 659Δ περί προστασίας της ρεματιάς, εκδόθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 80, έτσι είπε ο φοβερός σύμβουλας, τέτοια συμβουλεύει τον Συμεών με το θολωμένο από την εξουσία και την καρέκλα μυαλό του.

Tο προεδρικό διάταγμα εκδόθηκε - βεβαίως - το 1995 αλλά η διαστρέβλωση της ιστορίας είναι αναγκαία για να οικοδομηθεί ένα αυταρχικό μονοπαραταξιακό καθεστώς.

Και την δουλειά έχουν αναλάβει οι με το αζημίωτο φρουροί του στέμματος.

Στην συνέλευση παρευρέθηκαν οι Θωμάς και Νταβίας.

Ο Γιώργος Θωμάς τοποθετήθηκε επί του άτοπου της πρότασης για κτηματογράφηση της ρεματιάς, τόνισε ότι υπάρχει κτηματολόγιο και υπογράμμισε το αυτονόητο: ¨"ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΙΚΕΣ, τελεία και παύλα" ενώ ο Νταβίας υπογράμμισε την ανάγκη ο σύλλογος να μπει μπροστά και να πιέσηγια την ΣΟΒΑΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ του προεδρικού διατάγματος της ρεματιάς, θυμίζοντας ότι αυτό προβλέπει ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ τον οποίο η διοίκηση Συμεών έχει αρνηθεί από την προεκλογική ακόμα περίοδο.

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών - ανεπίσημα προς το παρόν αφού δελτίο τύπου δεν έχει εκδοθεί, αλλά είναι από τις προσωπικές σημειώσεις ενός από τα νέα μέλη του ΔΣ που μας τις έστειλαν:

ΤΟ ΝΕΟ 7μελές ΔΣ:

1. ΔΑΝΟΥ ΚΕΛΛΥ (η απερχόμενη πρόεδρος που επανεξελέγη πανηγυρικά) 73 ψήφους

2. ΧΑΛΑΤΣΗ ΕΦΗ                    66 ψήφους

3. ΔΙΚΑΙΑΚΟΥ ΜΑΤΡΩΝΗ        65 ψήφους

4. ΣΜΑΡΑΓΔΗ ΜΑΡΙΝΑ     57 ψήφοι

5. ΠΑΝΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ   56 ψήφοι

6. ΤΕΡΖΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 51 ψήφοι

7. ΚΟΜΠΟΤΗΣ ΝΙΚΟΣ    47 ψήφοι (ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΝΙΚΟ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ)

ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ

1. ΚΑΪΜΑΚΗ ΡΟΥΛΑ       39 ψήφοι

2. ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΑ 30 ψήφοι
     ΔΕΟΝΑΣ ΝΙΚΟΣ          30 ψήφοι

ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ

1 ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΤΣΙΜΠΟΚΗ         69 ψήφους
2. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ     65 ψήφους
3.ΚΑΛΛΙΩΔΗ ΒΟΥΛΑ               62 ψήφους


ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΚΕΨΗ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ  και όλα θα πάνε καλά για την ρεματιά μας.

Και βέβαια ως ΠΛΑΤΕΙΑ δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε ιδιαίτερα τους αρθρογράφους μας ΠΑΝ. ΠΑΝΤΟ και ΝΙΚΟ ΚΟΜΠΟΤΗ!

Μόλις εκδοθεί και επίσημο δελτίο τύπου προφανώς θα το ανεβάσουμε

Α. ΚΡΟΥΣΤΗΣ: Η απελευθέρωση της Αγοράς Εργασίας, ως προϋπόθεση της ανάπτυξης.

του Α. ΚΡΟΥΣΤΗ
Το εργασιακό περιβάλλον και οι εργασιακοί νόμοι είναι κομβικό σημείο για την ανάπτυξη της οικονομίας. Είθε η ιστορία, η τύχη ή ακόμα και ο λαός με τις επιλογές του να ορίσει την κυβέρνηση της Πρώτης Φοράς ... να ξεδιαλύνει το εργασιακό τοπίο.

Η Αριστερά ( κυβερνώσα και μη) ανάλωσε όλη της τη δυναμική στα χρόνια της μεταπολίτευσης να ψηφίζονται νόμοι εργασιακού προστατευτισμού.

Το επέτυχαν με μεγάλη επιτυχία. Τόσο μεγάλη που σκότωσε οποιαδήποτε έννοια οικονομικής επιχειρηματικότητας. Το ασφυκτικό εργασιακό περιβάλλον που δημιουργήθηκε αγνόησε τον τρόπο υπολογισμού του κόστους εργασίας.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που μπήκε διατίμηση σε βασικά είδη διατροφής. Όχι μόνο δεν έβαλαν ταβάνι στα κέρδη, αύξησαν ταυτόχρονα και το κόστος παραγωγής (Ωριμάνσεις, τριετίες, όρια απολύσεων, ΑΤΑ, υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, υπερφορολόγηση, διατίμηση κλπ).

Οι επιχειρήσεις στο ασφυκτικό περιβάλλον που δραστηριοποιούνταν , τρεις κινήσεις είχαν να κάνουν για να διατηρήσουν την κερδοφορία τους, που σε απλά ελληνικά λέγεται “επιβίωση”.

Ή να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, ή να αυξήσουν τις τιμές τους, ή να μειώσουν κόστη. Οι αυξήσεις των πωλήσεων δεν ήταν πάντα εφικτό. Τα κέρδη από αυξήσεις των τιμών ήταν νομοθετικά ελεγχόμενες. Τι απέμεινε; Οι απολύσεις. Αντί να σκεφτούν ότι τα όρια στα κέρδη μπορεί να φέρουν απολύσεις άνευ ορίων, διεκδίκησαν και επέτυχαν τα όρια στις απολύσεις. Σα να μην έφτανε αυτό έθεσαν έναν επιπλέον όρο, ότι για να προβεί μια εταιρεία σε απολύσεις πρέπει να συνυπογράψει και ο Υπουργός εργασίας.

Ελληνική Σοβιετία στο μεγαλείο της! 

Αποτέλεσμα;

Όσες εταιρείες δεν άντεχαν, μετακόμισαν σε άλλες χώρες χωρίς τους εργαζόμενους.

Όσες έμειναν, φοροδιέφυγαν .

Όσες ήθελαν να αναπτυχθούν, διαπλέκονταν με το κράτος.

Συμπέρασμα.

Οι προστατευτικοί νόμοι δεν ωφέλησαν ούτε την οικονομία ούτε τους εργαζόμενους
Σήμερα έχουμε μαζί με τους προστατευτικούς νόμους και 1,5 εκ. ανέργους και ας βαυκαλίζεται η εγχώρια Αριστερά ότι όλα με αγώνες κατακτώνται!

Στην οικονομία ένας προστατευτικός νόμος υπάρχει που μπορεί να ωφελήσει τους εργαζόμενους.

Η ανάπτυξη.

Και αυτή δυστυχώς για τους προστάτες των εργαζομένων έρχεται μόνο με την ελεύθερη οικονομία που επιμελώς πολέμησαν τόσα χρόνια.

Περισσότερη ανάλυση προσεχώς.

Αντώνης Κρούστης

Με... «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή» 5 μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ


Mε σημαντικές ανατροπές ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των Οργάνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (Γενικό Συμβούλιο, Ελεγκτική Επιτροπή και Επιτροπή Πιστοποίησης), την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, με την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και τη Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή να εκλέγει 5 μέλη της στο Γ.Σ.

Αυτοί είναι:
Μπαλασόπουλος Θεμιστοκλής (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.)
Κακλαμάνη Ευαγγελία (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.)
Σαβόπουλος Στέφανος (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.)
Παπουτσής Μιλτιάδης (Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.)
Κουκούλης Δημήτριος (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).

«Ένα Συνέδριο που δεν ανταποκρίθηκε ούτε κατ΄ ελάχιστο στις προσδοκίες και ανάγκες των εργαζομένων στο Δημόσιο σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο. Ένα Συνέδριο που επιχειρήθηκε πολλές φορές η κατάφορη παραβίαση του Καταστατικού, με αποτέλεσμα να απουσιάζει η πολτικοσυνδικαλιστική συζήτηση για τον κλάδο των Δημοσίων Υπαλλήλων και όχι μόνο. Επιχειρήσαμε σαν παράταξη χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος να προασπίσουμε το κύρος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημοσίων Υπαλλήλων που κινηματικά και αγωνιστικά της γυρίζουν την πλάτη. Και αυτή η φιλοδοξία απαιτεί την οργανωτική ανασυγκρότηση της παράταξης. Αυτό που τελικά έμεινε είναι τα αποτελέσματα της εκλογικής και μόνο διαδικασία», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Παράταξη «Δημοσιοϋπαλληλική Ανατροπή», σχολιάζοντας το Συνέδριο και τα όσα έλαβαν χώρα σ' αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι, από τους 645 Αντιπροσώπους που νομιμοποιήθηκαν και συμμετείχαν στο 36ο Τακτικό Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., εψήφισαν 633 Αντιπρόσωποι και προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα: 

Δ.Α.Κ.Ε. ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ: 136 ψήφους, 18 Μέλη στο Γ.Σ.
Δ.Α.Σ. (ΠΑ.Μ.Ε.): 112 ψήφους, 15 Μέλη στο Γ.Σ.
ΔΗ.ΣΥ.Π. (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ): 107 ψήφους, 14 Μέλη στο Γ.Σ.
ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: 93 ψήφους, 13 Μέλη στο Γ.Σ.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: 70 ψήφους, 10 Μέλη στο Γ.Σ.
ΜΕ.Τ.Α. (ΜΕΤΩΠΟ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ): 57 Ψήφους, 8 Μέλη στο Γ.Σ.
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: 40 ψήφους, 5 Μέλη στο Γ.Σ.
ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ: 13 ψήφους, 2 Μέλη στο Γ.Σ.
ΕΡΓ.Α.Σ.-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: 3 ψήφους, 0 Μέλη στο Γ.Σ.

http://www.epoli.gr

«Νεκρώνει» το Δημόσιο την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου

Tο 36ο Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε τη συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο, στην πανεργατική απεργία την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016 και στα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη Χώρα.

Η απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ., στο Πεδίον του Άρεως.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μπροστά στις απαιτήσεις και τις πιέσεις των Ευρωπαίων για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης και σε πλήρη συμφωνία με δανειστές, ΣΕΒ και τους υπόλοιπους εργοδοτικούς φορείς, ετοιμάζει νέο γύρο λεηλασίας και αντεργατικών μέτρων. Τα μέτρα που προωθούν σαρώνουν όσες εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις απέμειναν από τα προηγούμενα μνημόνια. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προετοιμάζει το 4ο κατά σειρά Μνημόνιο με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ. Η «δίκαιη ανάπτυξη», που υπόσχονται, σημαίνει νέα κέρδη για τους πλούσιους, βάθεμα της φτώχειας, μεγαλύτερη ανεργία, ελαστική απλήρωτη εργασία και εργασιακό μεσαίωνα χωρίς καθόλου συνδικαλιστικά δικαιώματα και προστασία για τους πολλούς.

Οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης και των δανειστών έχουν ένα και μοναδικό στόχο: ακόμα πιο φτηνή, ελεγχόμενη και κατακερματισμένη εργατική δύναμη. Για την παραπέρα αύξηση των κερδών του κεφαλαίου, ώστε να έρθουν «επενδυτές» σε μια χώρα όπου θα υπάρχουν μισθοί πείνας και ανύπαρκτα δικαιώματα.

Τα μέτρα αυτά έρχονται και στο Δημόσιο. Το ΔΝΤ και η ΕΕ εκτιμούν ότι δήθεν το Δημόσιο έμεινε αλώβητο στην κρίση, σε αντίθεση με τα πλήγματα που υπέστησαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Οι δανειστές απαιτούν μόνιμο σύστημα απολύσεων χρησιμοποιώντας τα ίδια επιχειρήματα με τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με εργαλείο την αξιολόγηση μεθοδεύουν απολύσεις, τη μισθολογική καθήλωση αλλά και νέες μειώσεις, ενεργοποιώντας και τον περίφημο δημοσιονομικό «κόφτη». Το καθεστώς της αδιοριστίας παγιώνεται και στη θέση της σταθερής και μόνιμης εργασίας μπαίνει κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης.

Η φοροληστεία δεν έχει τελειωμό αφού ανάμεσα στα άλλα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μειώσει ακόμα περισσότερο το αφορολόγητο όριο στα 5000 ευρώ. Ο προϋπολογισμός για το 2017 προβλέπει νέα φορολογικά μέτρα τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ και περικοπές κρατικών δαπανών 1,5 δισ. ευρώ. Παράλληλα προβλέπει ιδιωτικοποιήσεις μαμούθ, δηλαδή ληστρικό ξεπούλημα δημόσιων επιχειρήσεων και ακινήτων - φιλέτων, ύψους 2 δις. ευρώ, τα οποία θα κατευθυνθούν αποκλειστικά στους πιστωτές.

Η κυβέρνηση σε συμφωνία με το κουαρτέτο ετοιμάζεται να νομοθετήσει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Τώρα χρειάζεται ενιαία πανεργατική κλιμάκωση με απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, σε κοινό αγώνα με τη νεολαία και τα πληττόμενα μικρομεσαία στρώματα. Για να σταματήσει η αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας στον βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Για να μην έρθει στη Βουλή η νέα αντεργατική λαίλαπα, για τον απεγκλωβισμό από την θηλιά του χρέους και τη διαγραφή του, την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ της 8ης Δεκέμβρη πρέπει να αποτελέσει βήμα στην αναγκαία αγωνιστική πανεργατική κλιμάκωση ως απάντηση στη νέα αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε κοινό αγωνιστικό βηματισμό με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους άνεργους και τα πληττόμενα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να συμβιβαστούν με την πολιτική των μνημονίων, παλιών και νέων.

Μπορούμε να ανατρέψουμε τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ."

http://epoli.gr/

Η απειλή να μη γίνει αιτία πολέμου. Να γίνει αφετηρία λύτρωσης.- του Νίκου Καραβαζάκη


Η τουρκική ηγεσία έχει αποδείξει πως κρατά στρατηγική συνέχεια και συνέπεια στις εθνικές επιδιώξεις της ανεξαρτήτως κόμματος που ασκεί την διακυβέρνηση. Η Τουρκία έχει εθνική στρατηγική, που συνδυάζει πολιτικά, την διπλωματία και την στρατιωτική ισχύ.

Η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε τις ελλαδοκυπριακές ιδεολογικές έριδες και την ελλαδική αστάθεια στο 1967 και επέβαλε στην στρατιωτική δικτατορία να αποσύρει την ελλαδική μεραρχία από την Κύπρο, απειλώντας την με κήρυξη πολέμου. Εάν δεν είχε γίνει αυτή η απόσυρση είναι αμφίβολο αν θα πραγματοποιούνταν ποτέ η εισβολή στο 1974. Η οποία εισβολή έγινε από σοσιαλιστική τουρκική κυβέρνηση για ανθρωπιστικούς λόγους προστασίας των Τουρκοκυπρίων και εκμεταλλεύθηκε το προδοτικό πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, που έγινε πάλι για ιδεολογικούς λόγους. Η στρατηγική τουρκοποίησης της Κύπρου βρίσκεται σε έξαρση.

Η Τουρκία ρητά έχει διακηρύξει πως άσκηση του διεθνώς αποδεκτού και αναγνωρισμένου δικαιώματος της Ελλάδας να έχει χωρικά ύδατα 12 ναυτικών μιλίων θα προκαλέσει πόλεμο από την πλευρά της κατά της Ελλάδας. Η Ελλάδα έτσι έχει εξαναγκαστεί να μη έχει 12 ν.μ. χωρικά ύδατα όπως είναι διεθνές δικαίωμά της και, υποχρεούται στο διαρκές φθοροποιό κυνηγητό στο Αιγαίο. Η Ελλάδα δεν έχει καν διεκδικήσει αυτό το δικαίωμά της. Κατ’ ακολουθία δεν έχει ασκήσει ούτε το δικαίωμά της ανακήρυξης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, χάνοντας τεράστια γεωπολιτικά πλεονεκτήματα και εισοδήματα.

Σήμερα, η Τουρκία έχει διευρύνει τις εδαφικές διεκδικήσεις της σε ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο, έχει αποκτήσει πολιτικά-οικονομικά-στρατιωτικά ερείσματα στα Βαλκάνια και έχει έναν ισχυρό στρατό (παρότι ηγετικά αποδεκατισμένο ύστερα από την πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος) και μια ισχυρή οικονομία (παρότι υφίσταται σοβαρά νομισματικά πλήγματα η τουρκική λίρα) κατατασσόμενη στους «G20». Εσχάτως φιλολογεί προπαγανδίζοντας αναθεώρηση διεθνών συμφωνιών που ορίζουν τα σύνορα των σύγχρονων κρατών και απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη να εξαπολύσει μυριάδες λαθρομετανάστες ή πρόσφυγες κατά των ευρωπαϊκών συνόρων. Σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, άμεσος αποδέκτης και εξουθενωτικά δυνητικά θιγόμενη πλευρά είναι η Ελλάδα.

Η αποτρεπτική ικανότητα και δυνατότητα είναι η πρώτη άμυνα που πρέπει να αντιπαρατάξει η πατρίδα μας. Και, το δικό μας πυρηνικό όπλο είναι η Πολιτική. Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ πρέπει να επιβάλουν τα hot spot να εγκατασταθούν στα μικρασιατικά παράλια. Να απαιτηθεί από την ΕΕ και τον ΟΗΕ η πλήρης χρηματοδότηση επαναπατρισμού από την Τουρκία, των μη Σύριων και Ιρακινών ή Κούρδων. Να χρηματοδοτηθούν επίσης οι παρακείμενες όμορες αραβικές χώρες να φιλοξενήσουν αυτούς. Η Ελλάδα να λάβει μέτρα ενημέρωσης και ενεργοποίησης των πολιτών, να προχωρήσει σε μερική επιστράτευση και αύξηση των στρατηγικών και καταναλωτικών αποθεμάτων της. Να σταθούμε στα πόδια μας, με τις δικές μας δυνάμεις. Η γεωπολιτική και γεωφυσική θέση μας είναι τα στρατηγικά όπλα μας. Η προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην ύπαρξή μας, όχι στα χρέη μας. Η απτή και ανάγλυφη αποφασιστικότητα είναι μέγιστο αποτρεπτικό όπλο. Μπορεί να γίνει και το εφαλτήριο που θα μας συνεφέρει να ξαναπάρουμε την ζωή στα χέρια μας, μονιασμένοι, δημιουργικοί, υπερήφανοι και αξιοπρεπείς.

Αυτά και όποια άλλα μέτρα προταθούν πρέπει να τύχουν της υπερκομματικής έγκρισης και της παλλαϊκής στήριξης. Είναι, πολιτικά, αντίμετρα και στον δημοσιονομικό στραγγαλισμό της χώρας μας. Είναι πανανθρώπινα αποδεκτή προτεραιότητα η διαφύλαξη της ζωής και της ακεραιότητας ενός έθνους που απειλείται έναντι οιωνδήποτε άλλων υποχρεώσεών του. Είναι και η πρώτιστη επιταγή κάθε κυβέρνησης. Αλλά και το ζωτικό καθήκον κάθε πολίτη, κάθε τάξης ή ομάδας, συλλογικά και προσωπικά.Νίκος Καραβαζάκης
https://vimasaronikou.wordpress.com

ΣΧΟΛΙΟ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΙΚΟ

ΚΛΕΦΤΕΕΕΕΕΕΕΕΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΩΝΝίκος Κατσούλης
Μέλος τῆς Ἐνώσεως Συντακτῶν Διαδικτύου

ΘΑΥΜΑΣΑΤΕ όρους στην καρτοκινητή που βιώνουμε σαν ανίδεοι...
ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 3 ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΟΧΟΙ ΜΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΠΛΕΟΝ

1. μετά από κάθε ανανέωση χρηματικού υπολοίπου η διάρκεια ισχύος της αξίας συνδιαλέξεων θα είναι 3μήνες από την ημερομηνία της τελευταίας ανανέωσης χρόνου ομιλίας.
2. Σε περίπτωση που μέσα σε αυτό το διάστημα των 3 μηνών δεν πραγματοποιηθεί άλλη ανανέωση χρόνου ομιλίας, τυχόν υπολειπόμενη αξία συνδιαλέξεων θα χάνεται και δεν θα επιστρέφεται στο συνδρομητή !!!!!!!!!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΑ:

1. ΤΙ προσπαθούν να κάνουν οι τηλεφωνικές εταιρείες άλλο από το να σε καταστήσουν συνδρομητή πλαγίως έστω για 20 ευρώ τον χρόνο. Σε αναγκάζουν να ανανεώσης 4 φορές τον χρόνο έστω από 5 ευρώ. Λιγουριααααά δεν λέγεται αυτό;;;;;;;

2. Αν αυτό δεν λέγεται τροποποίηση αρχικής συμφωνίας ΤΟΤΕ πιο λέγεται;;;;; ΌΤΑΝ ο καθένας έως σήμερα (πρίν κάμποσους μήνες τουλάχιστον… στην wind από τον ΣΕΠ του 16) αγόρασε το καρτοκινητό του τι ίσχυε; Τουλάχιστον για τους παληούς (1999 εγώ προσωπικά) μία ανανέωση τον χρόνο. Αν σε 12 μήνες δεν ανανέωνες σου δίναν άλλους 6 μόνο να δέχεσαι κλήσεις και μετά στους 18 δηλαδή σου κλείναν την σύνδεση. Αυτό το τροποποιήσαν αρχικά σε 6 μήνες να κάνης ανανέωση και σε 12 να χάνης την σύνδεση. Πλέον το κάναν σε 3 μήνες αναγκαστική ανανέωση και μετά κινδυνεύεις να χάσης το νούμερό σου… ξέρετε… αυτό που έδωσες και ταυτότητα για να το πιστοποιήσης…. Αλλάξατε τους όρους τους αρχικούς από εκείνους που συμφωνήσαμε αγοράζοντάς το βρωμοπακέτο σας κύριοι των τηλεφωνικών ΝΑΙ η ΟΧΙ;;;;;;

3. ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ….. βάζεις έστω 5 ευρώ… κι αν δεν τα καταναλώσης σε 3 μήνες … στα παίρνουν…. Ετσιθελικά… κλέβοντας σε…. Σου παίρνουν τα χρήματά σου γιατί τάχα δεν τα μίλησες…ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ να μην θέλω να μιλησω με κανένα ΡΕΕΕΕΕ για 3 και 4 και 29 μήνες…. Λογαριασμό θα σας δώσω;;;; ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΈΝΑ ΣΟΥ ΛΕΦΤΑ… ΤΑ ΔΙΚΆ ΣΟΥ. Αν δεν είναι ΚΛΕΨΙΑ αυτό τι είναι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

4. ΣΕ λίγο θα σε αναγκάζουν να βάζης κάθε μήνα…. Τρέποντάς σε σε πλήρη συνδρομητή…

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΕΡΜΗΣ

ΣΧΟΛΙΟ: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΙΚΟ

ΟΚΑΠΑ_Έκθεση Φωτογραφίας 'ΔΩΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ' @ Καρύδειο, Φιλοθέη_Επίσημα Εγκαίνια: Τετάρτη 7.12.2016


ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, 7-11.12.2016

Το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ''Γεώργιος Καρύδης''

(Αριάδνης 13 & Νιόβης, Φιλοθέη, 210-6749860)

φιλοξενεί την Έκθεση Φωτογραφίας

‘ΔΩΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ’

του Darran Rees

Ο καλλιτέχνης, μετά την πρώτη του επίσκεψη στην Πάτμο, παρουσιάζει -μέσα από το προσωπικό του πρίσμα με τις ιδιαιτερότητες μιας ξένης κουλτούρας

και με διάχυτο το στοιχείο της έκπληξης που ενέχει πάντοτε η πρώτη ματιά και η πρώτη γνωριμία - τοπία του νησιού και πορτραίτα ντόπιων κατοίκων,

τα οποία ξεφεύγουν από την απλοϊκή παραδοσιακή εικόνα και τις τουριστικές καρτ-ποστάλ.

Το φωτογραφικό αυτό project δεν αντικατοπτρίζει απλώς την πραγματικότητα, ούτε λειτουργεί ως μια απλή ξενάγηση σε ένα νησιωτικό περιβάλλον.

Μας κάνει να δούμε και να κατανοήσουμε γνώριμες εικόνες με διαφορετικό τρόπο και να αναρωτηθούμε μάλιστα για την ίδια τη φύση και την αληθινή ουσία του κόσμου γύρω μας

και των συνοδοιπόρων σε κάθε μας ‘ταξίδι’. Ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης, βέβαια, το ίδιο το νησί της Πάτμου,

ένας τόπος ξεχωριστά συγκλονιστικός, με πνευματική αύρα, και ταυτόχρονα πανέμορφος και φιλικός.

Η έκθεση του βραβευμένου Βρετανού φωτογράφου Darran Rees

πρωτοπαρουσιάστηκε στην Πάτμο τον Ιούλιο του 2016, στο πλαίσιο του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου,

κατόπιν ειδικής πρόσκλησης από τους διοργανωτές. Μερικούς μήνες μετά, φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στη Φιλοθέη,

στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ‘ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΥΔΗΣ’, με στόχο τη σύνδεση με το ευρύτερο κοινό.

Επίσημα Εγκαίνια: Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 19:30

Διάρκεια έκθεσης: 7-11 Δεκεμβρίου 2016

Ώρες λειτουργίας: καθημερινές 18:00–21:00 / ΣΚ 12:00–17:00

Οργάνωση: ΟΚΑΠΑ & Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΠάτμουΕκδήλωση για το βιβλίο του Μάκη Τσίτα "Μάρτυς μου ο Θεός" στο Δημαρχείο ΑμαρουσίουΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού-Πολιτισμού Ειρήνη-Μαρία Χαλιώτη

σάς προσκαλούν στην εκδήλωση που διοργανώνει

η ομάδα φιλαναγνωσίας «Νέοι Λογοτέχνες» της Βορέειου Βιβλιοθήκης του Δήμου Αμαρουσίου

για το βιβλίο του Μάκη Τσίτα 
«Μάρτυς μου ο Θεός»
(Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014)


την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, στις 6:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων (Δημοτικού Συμβουλίου)
του Δημαρχείου Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9, Μαρούσι).

Παρουσίαση συγγραφέα: Έρικα Αθανασίου, δημοσιογράφος, πεζογράφος
Παρουσίαση βιβλίου: Μαριλένα Σταμάτη, φιλόλογος
Ανάγνωση: Βασιλεία Πλαστήρα
Συντονισμός: Χρήστος Κεραμυδάς

Θα ακολουθήσει συζήτηση του Μάκη Τσίτα με το αναγνωστικό κοινό.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ο Χρυσοβαλάντης, αφηγητής της ιστορίας –ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός, που δεν επιθυμεί παρά να ζήσει με αξιοπρέπεια–, έχοντας βρεθεί στα πενήντα του χωρίς δουλειά και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με τη σκληρή πραγματικότητα. Όλοι –οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του, ακόμη και η ίδια η οικογένειά του– τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή. Μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογό του, παρακολουθούμε τον αγώνα του να σταθεί όρθιος· οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία, δημιουργεί ψηφίδα ψηφίδα έναν δικό του κόσμο.

Ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό, ανάμεσα στο ζωτικό ψεύδος και την αλήθεια, ο ήρωας του Μάκη Τσίτα αποκτά καθολικότερες διαστάσεις ως σύμβολο του ανθρώπου που, εξαιτίας της αγαθότητάς του, αντιμετωπίζει από κάθε πλευρά την εχθρότητα και τον κυνισμό. Συγχρόνως, με τη σχεδόν παιδική αθωότητά του, γίνεται ο καθρέφτης που αντανακλά το εκτρωματικό είδωλο της ίδιας αυτής κοινωνίας η οποία τον εκβάλλει από τους κόλπους της.

Το μυθιστόρημα «Μάρτυς μου ο Θεός» παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη ιδιαιτερότητα ως προς την αφηγηματική τεχνική. Ο ήρωας μέσα από τον μονόλογό του, που ακολουθεί τη ροή της σκέψης του, επανέρχεται με εμμονικό τρόπο στα ίδια θέματα, σε μικρές ενότητες λόγου, που συχνά δεν συνδέονται μεταξύ τους. Με την ευρηματική επαναληπτικότητα και αποσπασματικότητα της αφήγησης και χάρη σε μικρές, ανεπαίσθητες διαφοροποιήσεις μια πλοκή αρχίζει σιγά σιγά να διαγράφεται και σταδιακά να εκτυλίσσεται, για να οδηγηθεί τεχνηέντως σε ουσιώδεις ανατροπές και αλλαγή τόνου.

Εντελώς ξεχωριστή είναι και η χρήση της γλώσσας: λόγος προφορικός και ιδιαίτερα εκφραστικός, ο οποίος, άλλοτε με λεκτικά παιχνίδια, άλλοτε με έναν γλωσσοπλαστικό οίστρο που αγγίζει ενίοτε γκροτέσκους ή και σουρεαλιστικούς τόνους και άλλοτε με ανατρεπτικό χιούμορ, αντανακλά με ευστοχία τη λοξή ματιά του ήρωα.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κίχλη, ενώ η παράσταση «Μάρτυς μου ο Θεός» παίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά στον Πολυχώρο Vault σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη, με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη στο ρόλο του Χρυσοβαλάντη.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΙΚΟ, ΝΙΚΗ , ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ


Συνεργασία ΔΕΔΔΗΕ με την Περιφέρεια Αττικής για την εγκατάσταση 120 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτωνΣε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής προχωρά ο ΔΕΔΔΗΕ, με στόχο την πιλοτική εγκατάσταση 120 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους στην Αττική.

Αναλυτικότερα, όπως συμφωνήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας κ. Ν . Χατζηαργυρίου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα κ. Γ. Καραμέρο, η Περιφέρεια Αττικής, ο ΔΕΔΔΗΕ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, θα διεξάγουν από κοινού μελέτη προκειμένου να καθοριστούν τα σημεία που θα εγκατασταθούν οι σταθμοί φόρτισης από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Με βάση τα συμπεράσματα της εν λόγω μελέτης, θα σχεδιαστεί η γενικότερη στρατηγική ανάπτυξης των δημόσιων υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Χατζηαργυρίου «Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Αττικής είναι πολύ σημαντική, καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ προτίθεται να αναλάβει ενεργό ρόλο στη δημιουργία υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Ο εν εξελίξει εξηλεκτρισμός του τομέα των οδικών μεταφορών, εισάγει νέο επιπρόσθετο και ευέλικτο φορτίο στο Δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Η σταδιακή αύξηση της διείσδυσης των ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα μας, θα επηρεάσει τη λειτουργία και τη διαχείριση των δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την ενεργή συμμετοχή του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής, για το σχεδιασμό και την εγκατάσταση των σταθμών φόρτισής τους.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας ως πάγια στρατηγική την προώθηση των νέων φιλικότερων προς το περιβάλλον τεχνολογιών, θα στηρίξει ουσιαστικά όλες τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες για την αύξηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας».

Ο κ. Καραμέρος δήλωσε σχετικά «Η συνεργασία αυτή αποτελεί το πρώτο έμπρακτο βήμα προκειμένου να ενισχύσουμε τη χρήση καθαρών οχημάτων. Με τη συνδρομή καθ΄ύλην αρμόδιων φορέων, όπως είναι ο ΔΕΔΔΗΕ, πρόκειται να προσδιορίσουμε 120 τελικά σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Αττική και όχι 30 όπως αρχικά είχαμε σχεδιάσει. Καινοτομούμε στην προστασία του περιβάλλοντος και άμεσα θα επιδιώξουμε την εμπλοκή και άλλων φορέων στην πρωτοβουλία του ΔΕΔΔΗΕ και της Περιφέρειας»