Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

Παγώνει και επίσημα η αξιολόγηση στους OTA – Ξεκινάει διάλογος μεταξύ υπουργείου, αιρετών & εργαζομένωνΣε προσωρινό πάγωμα οδηγείται το προωθούμενο από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σύστημα αξιολόγησης για τους δημοτικούς υπαλλήλους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη και τα όσα είπε προ ολίγου στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης, μέχρι τις 31 Αυγούστου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία διαδικασία αξιολόγησης, καθώς ο νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή των δημοτικών υπαλλήλων έως την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών.

Ο κ. Ασκούνης τόνισε ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδέχτηκε το αίτημα της ΚΕΔΕ για την έναρξη συζήτησης μεταξύ υπουργείου, ΚΕΔΕ και ΠΟΕ- ΟΤΑ με σκοπό την από κοινού διαμόρφωση ενός πάγιου συστήματος αξιολόγησης.

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr


Σε απόγνωση χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες εξαιτίας της βαριάς φορολογίας που τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό.
Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα μιας ιδιοκτήτριας πρατηρίου υγρών καυσίμων από τον Αμπελώνα Λάρισας, που, όπως καταγγέλλει, καλείται να πληρώσει φόρο ύψους 6.500 ευρώ την ώρα που τα καθαρά εισοδήματά της δεν ξεπερνούν τις 14.000 ευρώ.
Για την ακρίβεια έχει φορολογηθεί με 26% από το πρώτο ευρώ των εισοδημάτων της, όπως ισχύει από φέτος, με 3.640 ευρώ. Σε αυτό το ποσό προστίθεται 55% προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά και ο φόρος αυτόματα εκτινάσσεται στις 5642 ευρώ. Αν στα παραπάνω συνυπολογιστούν 650 φόρος επιτηδεύματος και 140 ευρώ εισφορά αλληλεγγύης, προκύπτει το τελικό ποσό των 6500 ευρώ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τα χρήματα που κερδίζει σε ένα χρόνο, τα μισά πρέπει να τα δώσει στο κράτος. Με τα υπόλοιπα 7.000 ευρώ καλείται να πληρώσει τις ειφορές του ΟΑΕΕ, το ρεύμα, τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα, το χαράτσι κ.λπ. και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει φαγητό για να ζήσει την οικογένειά της.
Όπως εξηγεί η παθούσα, κ. Παναγιώτα Κάγια, εργάζεται επτά ημέρες την εβδομάδα από τις 6 το πρωί μέχρι της 11 το βράδυ για να πληρώνει το κράτος.
«Δεν ξέρω τι να πρωτοπληρώσω. Ό,τι βγάζω μου τα παίρνει η εφορία και το ασφαλιστικό μου ταμείο. Ακόμη και για να με ελέγχουν αναγκάστηκα να βάλω βαθιά το χέρι στην τσέπη για την τοποθέτηση του συστήματος εισροών-εκροών καυσίμων. Έτσι, όπως έχουν γίνει τα πράγματα, δεν με συμφέρει να κρατήσω ανοιχτή την επιχείρηση. Καλύτερα να την κλείσω» αναφέρει η απελπισμένη πρατηριούχος.
Η κ. Κάγια είναι μόνο μια από τους χιλιάδες γονατισμένους επιχειρηματίες, που βρίσκονται στα πρόθυρα της αυτοκτονίας εξαιτίας των χρεών και των δυσβάσταχτων φόρων.
Εξάλλου, τον τελευταίο μήνα οι περισσότεροι από αυτούς έχουν λάβει ειδοποιητήρια κατάσχεσης των περιουσιακών τους στοιχείων εξαιτίας της αδυναμίας αποπληρωμής των οφειλών τους. Μετά την υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων τα κατασχετήρια αναμένεται να πολλαπλασιαστούν.

http://www.kontranews.gr


ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Το πάρκο που θα λάβει το όνομα του αρχιμ. Ιλαρίωνα


Το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων στο Χαλάνδρι

(οι φωτό είναι από το Google Street View)

Με την ονοματοδοσία του πάρκου μπροστά στον Ι.Ν. (Τερψιχόρης και Αεροπόρου Χαλκιά) στο όνομα του πατέρα Ιλαρίωνα, ίσως του αρχαιότερου ιερωμένου στην πόλη μας, ο οποίος διακονεί δεκαετίες τώρα στο εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων, θα κορυφωθεί ο φετινός πανηγυρισμός για την εορτή των Αγίων Αναργύρων στο Χαλάνδρι.

Την τελετή οργανώνει ο εξωραϊστικός σύλλογος της περιοχής και θα γίνει μετά την λιτανεία της εικόνας των Αγίων Αναργύρων που θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ.


Συνάντηση της Ρένας Δούρου με τους Δημάρχους Βόρειου Τομέα "Στόχος μας μία Περιφερειακή διοίκηση συμπαραστάτρια και αρωγός των δήμων"
Συνάντηση με τους δημάρχους του Βόρειου Τομέα είχε το πρωί της Τρίτης, 1/7, στο Παλαιό Δημαρχείο του Δήμου Χαλανδρίου, η εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τους εκλεγμένους αντιπεριφερειάρχες Βόρειου Τομέα, Γιώργο Καραμέρο και Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου. Στη συνάντηση πήραν μέρος οι Δήμαρχοι: Αγίας Παρασκευής, Γ. Σταθόπουλος (εκλεγμένος) και Βασ. Ζορμπάς (απερχόμενος), Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης (απερχόμενος), Γιώργος Θωμάκος (εκλεγμένος), Βριλησσίων, Ξένος Μανιατογιάννης, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Δημήτρης Φωκιανός (απερχόμενος), Τάσος Μαυρίδης (εκλεγμένος), Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας, Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλης, Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, Φιλοθέης - Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης, Παπάγου - Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, Χαλανδρίου, Γιώργος Κουράσης (απερχόμενος), Σίμος Ρούσσος (εκλεγμένος).
Οι δήμαρχοι αναφέρθηκαν στα γενικότερα και ειδικότερα προβλήματα των περιοχών τους.
Κατά την παρέμβασή της, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι "στόχος μας δεν είναι μία διοίκηση – παντογνώστρια, με έτοιμες λύσεις - προκάτ αλλά μία περιφερειακή διοίκηση συμπαραστάτρια και αρωγός των δήμων". "Οφείλουμε να καταλάβουμε ότι δεν θα κριθούμε από κομματικό μηχανισμό αλλά από τους πολίτες και τα προβλήματα και σας το λέω αυτό, εγώ που ποτέ δεν έκρυψα την πολιτική μου ταυτότητα".
"Η επανεκλογή δεν είναι αυτοσκοπός της «Δύναμης Ζωής», γιατί εμείς δεν αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με όρους πολιτικού κόστους", παρατήρησε.

Η εκλεγμένη Περιφερειάρχης επέμεινε στην ανάγκη νέου τρόπου λειτουργίας και συντονισμένης δράσης Περιφέρειας και δήμων. Στο πλαίσιο αυτού του συντονισμού, η ίδια επεσήμανε "την ανάγκη να στερεώσει μια νέα, ισότιμη σχέση Περιφέρειας και Δήμων".
"Η «Δύναμη Ζωής» θέλει να είναι φορέας ενός διαφορετικού ήθους διοίκησης και εξουσίας, με τους δήμους ισότιμους συμμέτοχους στη διαδικασία  αντιμετώπισης των προβλημάτων", όπως για παράδειγμα αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων, στη βάση "νέας φιλοσοφίας", με την "εφαρμογή της ευρωπαϊκής και εθνικής νομιμότητας", που "θα στηρίζεται στις αρχές της μείωσης της παραγωγής απορριμμάτων, μέσα από τη διαλογή στην πηγή, την κομποστοποίηση, την ανακύκλωση, την επανάχρηση".
Σε συντονισμένη δράση κάλεσε και για το θέμα της αξιολόγησης που "μόνο αξιολόγηση δεν είναι, πλήττει την Τοπική Αυτοδιοίκηση" και "σε τίποτε δεν ωφελεί τους δημότες".
Τέλος, αναφορικά με την ανθρωπιστική κρίση, επεσήμανε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί με όρους δημοκρατίας, διαφάνειας, και με πολιτικές ουσίας που δεν θα εντείνουν τις συνέπειές της.


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΟΥΡΟΥ - ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

 Ρεπορτάζ μετά το τέλος της συσκεψης
Ο ΧΥΔΑΙΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ: Στις δουλειές του ο Νταβίας τι κάνει; Τους πληρώνει καλά;
Άφησα 2 μέρες να περάσουν για να απαντήσω την ΥΨΙΣΤΗ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ του Νίκου Πανταζή.

Και το άφησα για να αποθρασυνθεί και να πει κι άλλα.
Το περιμένω και το προκαλώ μήνες για να βγουν τα φίδια από τς τρύπες τους και να ξεκαθαρίσει η αλήθεια σχετικά με όσα μου καταμαρτυρούν οι πανταζήδες και σια, χρόνια τώρα.
Τα έχεις ακούσει πριν καιρό, είμαι σίγουρος.
Αν δεν τα έχεις ακούσει είσαι στην μειοψηφία του Χαλανδρίου.

Γιατί αυτά περί των "δουλειών του Νταβία" έχουν ακουστεί τόσο πολύ  - στο Χαλάνδρι, την Χαριλάου Τρικούπη και την Κουμουνδούρου - αφού διακινούνται χρόνια από ολόκληρο το βδελυρό τοπικό σύστημα που έχει μοιράσει το Χαλάνδρι σε φέτες συμφερόντων, εκεί περί το 2002-3 και υπερασπίζεται με λύσσα την διαιώνιση της νομής εξουσίας και σφαιρών επιρροής που συμφώνησαν μεταξύ τους και δεν θέλουν να ανατραπεί.

Και που ξέρουν ποιος ήταν Ο ΜΟΝΟΣ - που ως επικεφαλής δημοτικής παράταξης και τότε - δεν μπήκε ποτέ σε τέτοια πολιτικά νταραβέρια.

Συμφωνία νομής που στο κουτάκι ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ γράφει δίπλα ΠΑΝΤΑΖΗΣ .

"Ποτέ μου δεν σκέφτηκα να κατηγορήσω κάποιον αντίπαλο μου πολύ περισσότερο να τον κατηγορήσω ενώ ξέρω ότι αυτά που υπαινίσσομαι δεν είναι αληθή."  τόλμησε και  έγραψε ο ανόητος ΠΑΝΤΑΖΗΣ.

"Τι θα γίνει όταν αποδειχθεί ότι δεν είναι έτσι όπως τα παρουσίασε τα πράγματα. Αλλά ακόμη και αν ήταν έτσι μπορεί να μου πει στις δουλειές τις δικές του με πραγματικούς εργαζόμενους που δούλευαν για τον ίδιο και όχι για τον Σύλλογο  τους είχε όλους ασφαλισμένους και καλοπληρωμένους." έγραψε ο φαύλος Πανταζής αναφερόμενους σε ιδιωτικές υποθέσεις που έχει ακούσει αλλά δεν έχει κατανοήσει ή τις χρησιμοποιεί κατά πώς τον βολεύει.

Άφησα 2 μέρες να περάσουν για να απαντήσω την ΥΨΙΣΤΗ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ του.

Να επιχειρεί να πάρει ΑΛΛΟΘΙ για την διαχείριση που κάνει σε ΔΗΜΟΣΙΟ χρήμα και σε ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ αθλητικούς χώρους στα ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ περί των ιδιωτικών υποθέσεων μου, όπως κάνει με όλους όσους του κάνουν κριτική.

Άλλοθι του στυλ "και σεις σκοτώνατε τους μαύρους" σε ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ χώρους, από όσα διαδίδουν χρόνια τώρα παρασκηνιακά η κλίκα τους, αλλά κανείς (εκ των εχόντων έννομο συμφέρον) δεν τα είπε δημόσια ή δεν απευθύνθηκε σε κανένα ελεγκτικό μηχανισμό.

Ο ΑΡΧΙΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ που τολμάει να γράφει ότι "δεν έχει κατηγορήσει κανέναν ενώ ξέρει ότι αυτά που λέει είναι αναληθή".

Σε προκαλώ άθλιε να γράψεις ό,τι ξέρεις σχετικά με τους εργαζόμενους και την δουλειά μου.
Ή οποιαδήποτε άλλη ιδιωτική μου υπόθεση. Παλιές γκόμενες, τα μεγάλα πάρτυ στον ΚΟΥΡΟ που τα πίναμε όταν είμαστε πιτσιρίκια 19-20 χρόνων και που τα λέτε ακόμα (ΓΕΛΙΟΙ) ενώ έχουν περάσει 25 χρόνια, ΠΕΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ αφού τα λέτε ιδιωτικά.

Δεν θα σε ακολουθήσω σε αυτό τον δρόμο της πολιτικής ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΟΥ ΘΕΜΑΤΑ.
 Που ξέρω και εγώ τέτοια! Αλλά δεν θα γίνουμε ίδιοι.
Αυτό τον ενοχλεί τον τρισάθλιο. Ότι δεν γίναμε ποτέ ΙΔΙΟΙ!

Για ΛΑΣΠΟΛΟΓΟ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ εμένα δεν με έχει κατηγορήσει ποτέ κανείς.
Μόνο για σκληρό πολιτικό παίκτη σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΔΗΜΟΣΙΑ ζητήματα.
Γι΄αυτό δεν με θέλουνε στα πόδια τους.

Σε προκαλώ λασπολόγε να αναδείξεις έστω και ένα στοιχείο σχετικά με οποιαδήποτε διαφορά της δουλειάς μας ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ, που πιστοποιήθηκε επίσημα από ελεγκτικό μηχανισμό.

Και σε προκαλώ παρά το γεγονός ότι καμία δουλειά δεν έχεις να ασχολήσε με τις ιδιωτικές δουλειές μου.
Δεν έχεις έννομο συμφέρον να πιάνεις την δουλειά μας - το ψωμί μας - στο στόμα σου αλλά μέχρι αύριο εθελοντικά σου δίνω αυτό το δικαίωμα.

Πες τώρα τι έχεις να πεις αν έχεις να πεις.
Δεσμεύομαι ΔΗΜΟΣΙΑ να μην κάνω νομικές ενέργειες αν ΤΩΡΑ πεις ό,τι έχεις να πεις.

Μετά από αύριο όμως κάθε φορά που θα κάνεις αναφορά σε διαφορά ΜΟΥ με οποιονδήποτε, που βρίσκεται στην δικαιοσύνη και που εσύ δεν έχεις έννομο συμφέρον, θα σου κάνω μήνυση και αγωγή.
Έχεις μια ευκαιρία. Αξιοποίησέ την.
Αλλά μετά, δεν θα σου επιτρέψω να ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΣ συνεχώς στην ΔΗΜΟΣΙΑ διαχείρισή σου με άλλοθι τα ιδιωτικά μου θέματα.
ΔΕΝ ΣΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΩ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑΖΗ! 
Ούτε καν συνεργάτες.

ΟΥΤΕ ΤΑ (ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ή ΝΟΜΙΜΑ) ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΥΠΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ και προσπαθούμε να διαχειριστούμε.

ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΧΥΔΑΙΟΛΟΓΟΥ- ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥ - ΥΠΟΥΛΟΥ ΚΑΘΙΚΙΟΥ

Είναι υπόθεση που αφορά συνεταίρους και συνεργάτες, όχι εσένα, ούτε τον δήμο.

Ενώ εμείς θα ασχολούμαστε με τον σύλλογό σου ΣΥΝΕΧΩΣ και τα δημόσια αθλητικά κέντρα που έχεις πάρει προίκα.

ΕΚΕΙ - όσο και αν δεν σ΄ αρέσει - είσαι ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ με όλους τους δημότες - άρα και εμάς - και ΘΑ ΔΙΝΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ  - βλέπεις - ΈΝΝΟΜΌ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

Εσύ άθλιε διαχειρίζεσαι (και) ΔΙΚΑ ΜΟΥ λεφτά (και) ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ χώρους.
Λεφτά από τα ελάχιστα που έχω.
Εγώ δανεικά ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΧΩ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ, ούτε δικά σου λεφτά διαχειρίστηκα.

ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;

Αν δεν καταθέσεις μέχρι αύριο συγκεκριμένα τι είναι αυτά που λες, όπως σε προκαλώ,  θα έχεις πλέον από την Πλατεία τον μόνιμο χαρακτηρισμό του ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ δίπλα στο όνομά σου.

ΥΓ: Ο πρώτος που έμεινε ανασφάλιστος από τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην δουλειά μας από κάτι καλοπληρωτές του δημοσίου ήταν ο επικεφαλής της εταιρίας.

Δεν άφησα ποτέ απλήρωτα ένσημα προσωπικού για να ασφαλίζω συγγενικά μου πρόσωπα με τα λεφτά της εταιρίας, πανάθλιε συκοφάντη.

ΚΟΙΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΣΟΥ!


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΟΥΡΟΥ - ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΣυνάντηση εργασίας με τους απερχόμενους και τους νεοεκλεγέντες δημάρχους του Βορείου Τομέα οργανώνει σήμερα η νεοεκλεγείσα περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στο παλιό δημαρχείο, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κ. Καραμέρου.


Στον αέρα η αξιολόγηση στο Δημόσιο

 Υπόμνημα-χαστούκι στην αξιολόγηση Μητσοτάκη στέλνει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, ο κατεξοχήν δημόσιος επιστημονικός φορέας για τη διοίκηση. Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία«, υποστηρίζει ότι αν εφαρμοστεί το νέο σύστημα κινδυνεύουν με διάλυση οι υπηρεσίες. Ζητά επανεξέταση προκειμένου να αποφευχθεί η σύγχυση, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της ηγεσίας του ΥΠΔΜ ότι αποτελεί πρωτοβουλία αξιοκρατίας και εξορθολογισμού.
Την ίδια στιγμή, αντίθετοι στην αξιολόγηση με ποσοστώσεις είναι οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας ακύρωση της διαδικασίας. Στις 9 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Στο μεταξύ, χθες έληξε η προθεσμία για την υποβολή εκθέσεων επιμερισμού των ποσοστών χωρίς οι προϊστάμενοι στο Δημόσιο να τις έχουν δημοσιεύσει.
Υπενθυμίζεται ότι χθες η aftodioikisi.gr, είχε αποκαλύψει ότι μετά τις έντονες αντιδράσεις  στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να επικρατεί έντονος προβληματισμός. Το γεγονός, μάλιστα, οδηγεί σε σκέψεις για «πάγωμα» μέσω νέας αλλαγής του υφιστάμενου χρονοδιαγράμματος ακόμη και τροποποίηση του σημείου που δέχεται τις περισσότερες κριτικές: Του επιμερισμού των ποσοστών.

aftodioikisi.gr


Είπαν οι γάιδαροι τους πετεινούς κεφάλες

Του Τάσου Παππά

Ξεσάλωσαν οι αντιλαϊκιστές όλων των πλευρών -από το νεοφιλελεύθερο ρεύμα, μέχρι τη συμβιβασμένη σοσιαλδημοκρατία και από τη σαμαρική Δεξιά μέχρι τη «σοβαρή και υπεύθυνη Αριστερά»- επειδή στην πρόσφατη εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη «μικρή ΔΕΗ» παρευρέθησαν πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και εκπρόσωποι του συντεχνιακού συνδικαλισμού. Μ’ αυτούς, αναρωτιούνται χαιρέκακα, θα χτιστεί η νέα Ελλάδα; Μ’ αυτούς που έφεραν το Μνημόνιο, υπέγραψαν απολύσεις, κατάργησαν δικαιώματα των εργαζομένων, βύθισαν τη χώρα στην ανέχεια;  
Θράσος; Απύθμενο.
Οι κατήγοροι ξεχνούν ότι οι συγκεκριμένοι παράγοντες συνέδεσαν μεν τ’ όνομά τους με τις επονείδιστες πολιτικές, αλλά στην πορεία διαφοροποιήθηκαν με εμφατικό τρόπο, έκαναν αυτοκριτική και αποχώρησαν από το κόμμα τους. Αν αυτοί δεν δικαιούνται να ομιλούν, αν δεν τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα της διαφωνίας (έστω καθυστερημένης), αν για το υπόλοιπο του βίου τους πρέπει να απολογούνται για το προπατορικό αμάρτημα, τότε όσοι σήμερα τους εγκαλούν, αλλά είναι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία της χώρας, αφού οι δικές τους στρατηγικές την οδήγησαν στο σημείο μηδέν, και το κυριότερο συνεχίζουν να στηρίζουν μια καταστροφική πολιτική, τι οφείλουν να πράξουν; Το λιγότερο να κρυφτούν.
Οχι, λένε, γιατί σώζουν την πατρίδα. Μα, και οι άλλοι το ίδιο πίστευαν όταν συμφωνούσαν με το Μνημόνιο. Με τη διαφορά ότι αυτοί πήραν εγκαίρως σαφείς αποστάσεις, ενώ οι επικριτές τους υποδύονται τους διασώστες και ταυτοχρόνως εμφανίζονται ως τιμητές. Αλλά ακόμη κι αν προσπεράσεις την ιδιοτέλεια και την υποκρισία των «αντιλαϊκιστών» πέφτεις πάλι σε τοίχο: Ασκούν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν έχει συνομιλητές στο πολιτικό σκηνικό. Οταν όμως βρίσκει κάποιους δεν τους εγκρίνουν. Αλήθεια, έχουν να υποδείξουν άλλους; Εδώ το καλαμπούρι παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Το ενδεχόμενο συνεννόησης μαζί τους (δεν το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ας υποθέσουμε ότι το ήθελε) το απορρίπτουν μετά βδελυγμίας. Υποστηρίζουν ότι είναι έγκλημα καθοσιώσεως. Τονίζουν μάλιστα ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τους εξτρεμιστές (έτσι περιέγραψε την αξιωματική αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του σε γερμανικό μέσο), ενώ τα ανοίγματα στο ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις της Αριστεράς τα θεωρούν υπόκλιση στον σταλινισμό και τον εθνικολαϊκιστικό κινηματισμό.
Επί της ουσίας τώρα και για να μην κοροϊδευόμαστε: Αυτού του τύπου η κριτική δεν ενσωματώνει μια αντίληψη ειλικρινούς αγωνίας για το θέμα των συμμαχιών. Ο στόχος της είναι να εδραιωθεί στην κοινωνία η εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απομονωμένος πολιτικά. Αρα, δεν πρέπει να τον εμπιστευτούν οι νοικοκυραίοι. Κι αν δεν αποδώσει αυτή η προσπάθεια, υπάρχει στα σκαριά το εναλλακτικό σχέδιο που σκοπό έχει να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ στο κρίσιμο πεδίο της σχέσης προγραμματικών διακηρύξεων και εφαρμοσμένης πολιτικής: Πρόκειται για ένα κόμμα, ισχυρίζονται, με αριστερίστικο λόγο και κεντρώες θέσεις. Αρα, συμπεραίνουν, δεν αξίζει τον κόπο να επενδύσουν τις προσδοκίες και τις ελπίδες τους οι αριστεροί ψηφοφόροι. Και έτσι και γιουβέτσι…


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *