Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Αποζημίωση σε οδηγό που τραυματίστηκε λόγω λακκούβαςΤο ποσό των 7.000 ευρώ επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών σε βάρος της Περιφέρειας Αττικής (πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής) και υπέρ μοτοσυκλετιστή ο οποίος τραυματίστηκε λόγω της κακής κατάστασης τμήματος του οδοστρώματος (λακκούβες, σαμαράκια κ.λπ.) της Λεωφόρου Παιανίας - Μαρκοπούλου.

Ειδικότερα, τον Μάιο του 2003 μοτοσυκλετιστής οδηγούσε το δίκυκλό του με ταχύτητα 50 χλμ. στη Λ. Παιανίας - Μαρκοπούλου. 
Στο ύψος του νεκροταφείου Μαρκοπούλου, μόλις βγήκε από δεξιά στροφή το οδόστρωμα είχε υποστεί καθίζηση, ενώ είχαν δημιουργηθεί λακκούβες (από την καθίζηση) και «σαμαράκια» (εξογκώματα), με αποτέλεσμα η μοτοσυκλέτα να αναπηδήσει, να ανατραπεί και να πέσει στην άσφαλτο ο οδηγός ο οποίος σύρθηκε στο αντίθετο ρεύμα και προσέκρουσε σε αυτοκίνητο.
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο οδηγός να τραυματιστεί και να διακομιστεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Ο οδηγός τραυματίστηκε στο δεξί χέρι, υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο ΚΑΤ, ενώ μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε κινησιοθεραπεία και φυσιοθεραπευτική αγωγή. 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, ο οδηγός θα παραμείνει διά βίου σε μερική αναπηρία.
Το δικαστήριο έκρινε ότι η Περιφέρεια Αττικής όφειλε να παρακολουθεί την κατάσταση του οδοστρώματος και να παρεμβαίνει για την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά έπρεπε να λαμβάνει προληπτικά μέτρα κατόπιν τακτικών ελέγχων και να τοποθετεί προειδοποιητικές πινακίδες σε περίπτωση κακής κατάστασης του οδοστρώματος.

Παράλληλα, το Πρωτοδικείο έκρινε ότι η πρόκληση του επίδικου τροχαίου ατυχήματος οφείλεται αποκλειστικά στην παράνομη συμπεριφορά των αρμοδίων οργάνων της Περιφέρειας Αττικής. 
Κατόπιν αυτών, υπάρχει ευθύνη των οργάνων της Περιφέρειας για αποκατάσταση της ζημιάς που προκλήθηκε στον οδηγό της μοτοσυκλέτας σύμφωνα με το άρθρο 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα.
Τελικά, το δικαστήριο επιδίκασε στον οδηγό το ποσό των 7.000 ευρώ για την ηθική, ψυχική και σωματική βλάβη που υπέστη και τα επιπλέον έξοδα που αναγκάστηκε να υποβληθεί λόγω του ατυχήματος (φυσιοθεραπείες, δαπάνη τρία ευρώ ημερησίως για εμπλουτισμό της τροφής του προς ταχύτερη αποκατάσταση της υγείας του κ.λπ.). 
Αντίθετα, το Πρωτοδικείο δεν δέχτηκε το αίτημα του οδηγού να του καταβληθούν τα έξοδα για το ταξί που χρησιμοποίησε κατά το διάστημα της θεραπείας του και για διαφυγόντα κέρδη. - See more at: 

http://www.nooz.gr/greece/perifereia-attikis-apozimiosi-se-odigo-motosukletas-pou-traumatistike-logo-lakkoivas#sthash.xxmUw0JV.dpuf, 28/2/2013

Έκοψε τις έκτακτες στα σχολεία το Ελεγκτικό


sxoleio_76

Παράνομη κήρυξε την έκτακτη επιχορήγηση προς τις σχολικές επιτροπές για την στήριξη της διοικητικής λειτουργίας το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Σε μια περίοδο όπου οι γονείς καλούνται καθημερινά να καλύψουν με δωρεές και προσωπική εργασία τις καθημερινές ελλείψεις η απόφαση αναφέρει ότι οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για την υλοποίηση των σκοπών τους, επιχορηγούνται (ετήσια τακτική επιχορήγηση), από τους Ο.Τ.Α., από τις πιστώσεις που προέρχονται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), καθώς και τα έσοδα από την είσπραξη φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων, μη επιτρεπομένης, ως εκ τούτου, της επιχορήγησής τους, από άλλες πιστώσεις ή κονδύλια, όπως αυτές του άρθρου 202 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. 
Η καταβολή έκτακτης επιχορήγησης σε σχολικές επιτροπές για την στήριξη της διοικητικής λειτουργίας των υπαγομένων στην αρμοδιότητά τους σχολικών μονάδων, πέραν της προβλεπόμενης με τις διατάξεις του άρθρου 113 του ν. 1892/1990 τακτικής επιχορήγησης, δεν βρίσκει έρεισμα σε διάταξη νόμου. (Ελ. Συν. Κλιμ. Τμ. 7 Πράξη 237/2012)

http://www.myota.gr/, 1/3/2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ DELICATESSEN ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ! Ε ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΓΑΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ!

18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012! 
ΕΜΕΙΣ ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ!
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ!!! 

Από διαρροή βέβαια - αν θέλει ο σμπίρος μας θα μας ζητήσει να τον αναφέρουμε, είναι πηγή και την προστατεύουμε!
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΥΡΙΟΙ!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ DELICATESSEN ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ BLOGS.
 Η ΜΠΕΤΤΥ ΓΙΑΝΝΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ SPIROSPERO.GR

Στις 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012! Η ΣΤΑΣΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ δίνοντας ΣΤΟΙΧΕΙΑ που μόνο από μέσα μπορεί να έχει κανένας.
(Δεν μας έκανε βέβαια την τιμή να κάνει μια αναφορά έστω στην πηγή αποκάλυψης του θέματος! Η δεοντολογία είναι επιλεκτικό ζητούμενο! Και να φανταστείς αναγνώστη μου ότι μας έχουν αφιερώσει ολόκληρη ειρωνική στήλη στο site με τον τίτλο ΠΛΑΤΕΙΑΣΜΟΙ.)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ:

1o βραβείο φωτογραφίας στον δήμο Χαλανδρίου όχι για φωτογραφία αλλά για διαγωνισμό εκμίσθωσης κτηρίου με έπαθλο 5.500€  

Καθόλου βέβαια δεν ακολουθούμε στην μικροπρέπεια και αναδημοσιεύουμε το άρθρο με επαίνους! Το καλό ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ! Αλλά δεν αναδείχτηκε τότε το θέμα!

24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ  ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΥΡΙΟΙ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ:

ΧΑΧΑ! ΤΕΛΕΙΟ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ! Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ DELICATESSEN!

9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΩΡΑΙΑ! ΝΕΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ!

18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΚΑ!

ΣΤΙΣ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΜΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΊΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
Αυτό και αν είναι σκάνδαλο Ενοίκιο 5.350 Ευρώ τον μήνα για κοινωνική πολιτική 7.500 Ευρώ το χρόνο.

31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ! ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΜΗΝΑΣ


18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013

28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013
ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΛΕΒΑΡΗΣ! ΟΙ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ


ΤΕΛΟΣ!

Σάββατο 2 Μαρτίου : Παλιά και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια L I V E στο "ΕΝ ΦΛΥΑ"!
Σάββατο 2 Μαρτίου
έναρξη στις 21.30 

Στο πιάνο: Ράνια Εγγλέζου

Τραγούδι: 
Μαρία Μεγαλοκονόμου
Νατάσα Κομματά
Τάσος Φραντζεσκάκης

στον ήχο: Γιώργος Αργύρης 

είσοδος ελεύθερη
"ΕΝ ΦΛΥΑ" 
Κ. Βάρναλη 13 & Γκίνη, Χαλάνδρι 
τηλ. 210 6854528
http://enflya.blogspot.gr/

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ... ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ


Αγαπητέ Άγγελε

Σχετικά με το ακίνητο που νοικιάσθηκε για το κοινωνικό παντοπωλείο και για το οποίο επανειλημμένα  έχεις αναφερθεί με φωτογραφίες και αναλυτικό ρεπορτάζ  σου γνωρίζω ότι έχουμε καταγγείλει την φωτογραφική προκήρυξη στους επιθεωρητές ελέγχου δημόσιας Διοίκησης .

Βέβαια ο σκοπός της ενοικίασης είναι να στεγασθούν υπηρεσίες το Δήμου και πιθανώς το κοινωνικό παντοπωλείο του Φιλόπτωχου ταμείου της Αρχιεπισκοπής για να δικαιολογήσει την στέγαση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου για την οποία δίδονται τα χρήματα.

Μη μας αδικείς τουλάχιστον την ελάσσονα αντιπολίτευσηΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Νίκο Καλημέρα.

Δεν θεωρώ ότι σας αδικώ καθόλου.

Το γεγονός ότι ΣΗΜΕΡΑ μας πληροφορείς για ενέργειές σας σχετικά με την ΠΡΟΚΉΡΥΞΗ δεν σημαίνει τίποτα σε σχέση με αυτό που εμείς θέσαμε.
Αντίθετα μας χαροποιεί που το μαθαίνουμε. Γιατί δεν μας το έλεγες; Κρυφό ήταν;
Το θέμα της προκήρυξης είναι ΕΝΑ θέμα. 
Θέμα του Σεπτεμβρίου, όπου έχουμε κάνει το ανάλογο ρεπορτάζ. 

Πρέπει να συνηθίσετε ότι η Πλατεία κάνει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ και παρακολουθεί ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.

ΕΧΘΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΘΕ 15 ΜΕΡΕΣ!

Αναδείξαμε και θα συνεχίσουμε την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της διοίκησης του δήμου να υλοποιήσει ακόμα και το δικό της ΑΣΤΕΙΟ σχέδιο να λειτουργήσει εκεί ΑΠΟ ΠΡΩΤΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - που πληρώνει ο δήμος μισθώματα - οποιαδήποτε κοινωνική υποδομή.

Διότι εδώ πλέον δεν έχουμε ΜΟΝΟ την σκανδαλώδη προκήρυξη στην οποία αναφέρεσαι και εσύ και ο Σίμος ότι έχετε παρέμβει ΤΟΤΕ. Η αντιπολίτευση δεν έχει ψηφίσει το θέμα τότε συνολικά. Αυτά τα έχουμε πει και θα τα πούμε με επόμενη ανάρτηση μέσα στην ημέρα.

ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΙΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΕΝΤΕΛΩΣ  ΑΝΑΙΤΙΑ! 
(Και ακόμα ούτε εμείς έχουμε πιάσει το θέμα του κόστους διαμόρφωσης του χώρου. Δεν έχουμε προκάνει)

Αυτό ΤΩΡΑ φαίνεται, τώρα αποδεικνύεται. Δεν είναι μόνο λοιπόν ότι το νοίκιασαν φωτογραφικά. Εϊναι ότι στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ!

Και βέβαια να με συγχωρήσετε και οι δύο που σας στεναχώρησα αλλά ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΙ BLOGGER ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ για διάφορα. Ε με αυτό δεν έχω δει να ασχολείστε!
Δεν θεωρείτe ότι έπρεπε να δώσετε περισσότερη σημασία στην ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΑΣ στην ανύπαρκτη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ την ώρα που γίνεται αυτή η απίστευτη σπατάλη;
ΣΗΜΕΡΑ, ΟΧΙ ΤΟ ...2011! Τώρα που η κρίση είναι σε όξυνση! 

Ήδη σήμερα στην απάντησή σου εμπεριέχεται ειδησιογραφικά μία ΒΟΜΒΑ που αν καταλάβαμε καλά αποτελεί ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ και θα έπρεπε η αντιπολίτευση να το έχει αναδείξει χωρίς να προκληθεί από καμία ΠΛΑΤΕΙΑ!

Δηλαδή Νίκο μας λες ότι Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΕΚΕΙ; 
Θα δώσει χώρο ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ; ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ;

Ισχύει κάτι τέτοιο ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - μιλάω για ολόκληρη την αντιπολίτευση - που να το γνωρίζετε στον Χαλανδραίο πολίτη;
Να μας το πείτε!
Και σπεύδετε να "διορθώσετε" μισή λέξη της Πλατείας που θεωρείτε ότι σας έθιξε; 

Και ερχόσαστε σήμερα εν χορώ να μας εγκαλέσετε - εσύ ευγενικά και καλοδεχούμενα, ο Σίμος με το γνωστό ύφος του κατόχου της απόλυτης αλήθειας και του ανθρώπου που ελέω Θεού κριτικάρει μια ζωή τους πάντες, ενίοτε τους καθυβρίζει, τους δικάζει τις προθέσεις, αλλά δεν δέχεται την παραμικρή κριτική στα δικά του πεπραγμένα;

ΕΙΔΑΤΕ ΠΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΙ ΓΙΝΟΣΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΑ ΠΥΡΑ ΣΑΣ; ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΑ!

Πού να λειτουργούσατε έτσι και για την διοίκηση του δήμου. Θα είχαν βελτιωθεί αρκετά πράγματα.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΟΤΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ και δευτερευόντως την αντιπολίτευση.

Και θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε ότι ο κατακερματισμός δυνάμεων της αντιπολίτευσης και οι απόπειρες αλληλοεξόνωσής μεταξύ της είναι στην πράξη ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΔΡΕΑΣΗ. 

Και θα θέσουμε και δημόσια τις προτάσεις μας αλλά και τα σημεία που θεωρούμε ότι χρειάζονται βελτιώσεις στην δράση της αντιπολίτευσης ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΤΑΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ. 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΕΙ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΞΕΙ, ΚΑΝΕΝΟΣ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Μην κάνετε αγαπητέ Νίκο ότι δεν καταλαβαίνετε ότι εχθές ΔΕΝ ΘΕΣΑΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΉΡΥΞΗΣ. 

Δεν είστε και χαζοί δα!

Όπως χαζοί δεν είναι και οι αναγνώστες μας και καταλαβαίνουν!

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις