Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

¨Εξι δημοτικοί σύμβουλοι - όλοι οι προερχόμενοι από την ΛΑΕ - ανεξαρτιτοποιήθηκαν εχθές από την παράταξη της πλειοψηφίας.

Οι συνάδελφοι που αποχώρησαν από την παράταξη της πλειοψηφίας με κείμενό τους που δημοσιεύουμε ολόκληρο είναι οι Φασίτσα,, Καλομοίρης, Λιερός, Κασσίμης, Κιούσης και ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Αλεξίου.

Η δήλωση ανεξαρτιτοποίησης:

Στο Νίκο Κομπότη και στην μπηχτή τουΑγαπητέ Νίκο,

Οι "έμπειροι αυτοδιοικητικοί" που - κατά την εκτίμησή σου - "έφαγαν" τον "μαέστρικο χειρισμό" του Συμεών για το θέμα του δημαρχείου - δηλαδή εγώ, αφού για το θέμα - με την έκταση που έχει και το μεγάλο οικονομικό όφελος που μια τέτοια εξέλιξη θα έφερνε για την τοπική κοινωνία, - δεν έχει μιλήσει κανείς άλλος,  είναι ακόμα σταθερά προσανατολισμένοι στην ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ και όχι στην επιβεβαίωση των όποιων ικανοτήτων τους ως προφήτες ή βοηθοί φακίρηδες που πρέπει να προφυλάσσονται από το να μην "φάνε" την μπλόφα.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΠΟΚΕΡ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΙΔΙ ΜΑΓΚΙΑΣ Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ.
ΕΜΕΙΣ  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.

Ούτε μια στιγμή δεν έφυγε από το μυαλό μου φίλε Νίκο, ότι όλη η ιστορία με την ανέγερση του δημαρχείου, δεν μπορεί παρά να είναι -ίσως - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΦΟΥΣΚΑ.

ΑΛΛΑ ....

... αν ο ΣΥΜΕΩΝ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ καταλήγουν να ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ και να επιχειρούν να έχουν επικοινωνιακά και πολιτικά οφέλη από την ΕΞΑΓΓΕΛΙΑ και μόνο, περί ανέγερσης του δημαρχείου ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ - και μάλιστα ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ - για ένα θέμα ΠΟΥ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ διατηρήσαμε ΖΩΝΤΑΝΟ για χρόνια.
ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ (για να μην πω ΟΙ ΜΟΝΟΙ) με το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ παρά τις ΒΛΑΚΕΙΕΣ που έχουν ειπωθεί στον μπαμπουίνο εναντίον μας.

Μιλάμε για ένα θέμα που ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ που δεν παίξαμε ΚΑΘΟΛΟΥ με τα συμφέροντα που υπαινίσσεσαι και που εμπόδιζαν και επιχειρούν να εμποδίσουν και τώρα, την ανέγερσή του ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και εσείς, από την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ τα περιγράφετε άρα πλέον δεν είμαστε μόνοι μας. Σου θυμίζω ότι ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ είμασταν ΟΙ ΜΟΝΟΙ.
Και ότι από το 2006 μέχρι το 2014 ΚΑΝΕΙΣ δεν έβαλε το θέμα στο τραπέζι του δημόσιου διαλόγου.
ΚΑΝΕΙΣ!

Για ένα θέμα που στην ιστορική άποψή μας προσχώρησαν δια των επικεφαλής τους οι 6 από τις 8 - ελπίζουμε να τοποθετηθούν και οι άλλες 2 θετικά τελικά - παρατάξεις, δεν μας νοιάζει να "προστατευτούμε από πιθανή μπλόφα". 

ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΩ ΡΟΛΟ του ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ  όλων των κακών εξελίξεων φίλε Νίκο. 

Δεν το επέλεξα ποτέ να κάθομαι στο περιθώριο, ασφαλισμένος από πιθανό λάθος για να μπορώ να είμαι και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα.

Ίσως γι΄αυτό επιλέγω πάντα να νταραβερίζομαι και να παλεύω ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ μέσα από την ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ και όχι την ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΗ αριστερά. που προτιμάει την ασφάλεια του περιθωρίου.

ΠΑΛΕΥΩ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ και δεν με νοιάζει αν κάνω λάθη.

ΚΑΝΩ! ΠΟΛΛΑ!
ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ. 
Αλλά δεν πουλάω ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΤΕ για το εφήμερο επικοινωνιακό κέρδος του ΚΩΛΟΥ.

Η κριτική σου λοιπόν είναι δεκτή αν τελικά δεν προχωρήσει η υπόθεση. Μου την έφερε ο Συμεών και του είπα καθαρά ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΑΥΤΟΟΗΤΟ για όσα ιστορικά έχω υπερασπιστεί στην πόλη: ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ. Χωρίς αστερίσκους.

Αν ο Συμεών αλλά και οι μελετητές - που ήταν παρόντες στην συνάντηση των επικεφαλής των παρατάξεων - στήσανε έναν καραγκιοζ μπερντέ για επικοινωνιακούς και μόνο λόγους και εγώ εξαπατήθηκα ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ. Δεν έχασε η Βενετιά βελόνι.

Δηλαδή δήμαρχος, έξι επικεφαλής, οι μελετητές στήσανε καραγκιοζ μπερντέ για να με παρασύρουν ;

Δεν θα είναι ντροπή μου. ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΟΥ!

Και - αν ήταν έτσι όπως το υπονοείς - θα είναι ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.

Αλλά και σε αυτή την περίπτωση - που δεν θα γίνει το δημαρχείο πάλι  θα έχει γίνει ένα ακόμα βήμα: ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ άκουσε πλέον και από άλλους ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ και δεν είναι το ίρτζι του Νταβία.

Και από εσάς σήμερα, την πολύ καργαριστερά.
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ!

ΥΓ1: Φαίνεται ότι κάποιοι αναζητούν ήδη κόλπα για να πεταχτεί η μπάλα στην εξέδρα. Θα κάνουν λάθος λένε οι .... "ΕΜΠΕΙΡΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ". Αν ο Συμεών το χάσει το στοίχημα ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΒΑΛΕ, ας το χάσει μόνος του, ας μην σπεύσουν να τον ... βοηθήσουν.

ΥΓ 2: Την ενημέρωση των Χαλανδραίων για το τι έγινε, τι ειπώθηκε στην σύσκεψη των επικεφαλής και την δέσμευση τους,  που έγινε από την ΠΛΑΤΕΙΑ και δεν διαψεύστηκε από ΚΑΝΕΝΑΝ εκ των παρόντων, κατ΄εξαίρεση και κατά παράβαση των δημοσιογραφικών μας αρχών αφού  ΞΕΡΕΙΣ ΟΙ ΔΕΝ ΓΡΆΦΩ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΘΕΣΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, τι δείχνει στο κοφτερό μυαλό σου Νίκο;

ΥΓ3: Αν και η παράβαση των δημοσιογραφικών  αρχών μου δεν ήταν πολύ μεγάλη, αφού η σύσκεψη των επικεφαλής ήταν ΔΗΜΟΣΙΑ. Έγινε παρουσία και του δικηγόρου ΠΟΛΥ ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, του ΤΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ και όποιου άλλου πέρναγε από το παλιό δημαρχείο. 

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Προς:

· Γερμανική Πρεσβεία
· Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο
· Συνεργαζόμενους Εργολάβους
· Μεγαλοϊδιοκτήτες.


Αξιότιμοι Κύριοι/ες
Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα για να αρθεί η όποια παρεξήγηση, ότι το τελευταίο διάστημα, αποφασίσαμε, χωρίς να σας συμβουλευτούμε, λόγω των διακοπών σας, να προσεγγίσουμε μερικώς θετικά την κριτική και τις προτάσεις του εμπαθούς αντιγραφέα και άλλων ιδεοληπτικών μελών της πρώην παράταξης μας

Έτσι προχωρήσαμε σε τρεις δράσεις

1. Προχωρήσαμε στην προστασία της ρεματιάς από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα κτίζοντας πέτρινα παγκάκια. Η κατασκευή τους έγινε, με σχεδόν μηδενικό κόστος , με την μέθοδο της αυτεπιστασίας, χωρίς όμως να δώσουμε ούτε ένα μεροκάματο σε κάποιο άνεργο δημότη μας, για ευνόητους λόγους. Το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι καλαίσθητο, πράγμα που θα μας δυσκολέψει να επιστρέψουμε πάλι στις αναθέσεις και τις εργολαβίες, Να μην ανησυχείτε όμως . Θα τα καταφέρουμε.

2. Προχωρήσαμε στο άνοιγμα της αρχιτεκτονικής μελέτης για την κατασκευή δημαρχείου στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, στο δημοτικό οικόπεδο που προορίζεται γι΄αυτό τον σκοπό. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η μελέτη αυτή είναι θαμμένη στα συρτάρια μας από το 1999.

Ο χειρισμός αυτής της υπόθεσης έγινε με τόση μαεστρία, που έμπειροι αυτοδιοικητικοί τσίμπησαν και πίστεψαν, ότι πράγματι επιθυμούμε την ανέγερση δημαρχείου. Εμείς θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε, ότι δημαρχείο δεν πρόκειται να κτιστεί και ότι οι μεγαλοϊδιοκτήτες θα συνεχίσουν να παίρνουν τα φουσκωμένα ενοίκιά τους, όσο καιρό μας κρατήσετε στην διοίκηση του δήμου Σας θυμίζουμε ότι δεν ξενοικιάσαμε ούτε το κτήριο επι της οδού Παπάγου 7, που ήταν η κύρια προεκλογική μας δέσμευση.

3. Κατασκευάσαμε 2 υπόγειους κάδους , στην κεντρική πλατεία για να τους βλέπουν οι δημότες και να χαίρονται, ελπίζοντας ότι θα επεκταθούν, αυτές οι κατασκευές, και στις γειτονιές. Έναν για τα απορρίμματα. και έναν για τα ανακυκλώσιμα. Οι προηγούμενοι έφτιαξαν 2 πύργους σκουπιδιών στην πλατεία και σταμάτησαν. Εμείς φτιάξαμε 2 υπόγεια σκουπιδιών και σταματάμε, αφού ο σκοπός μας είναι ίδιος με αυτόν που είχαν και οι προηγούμενοι.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους προμηθευτές μας εργολάβους, ότι θα συνεχίσουμε τις παραγγελίες μας για πολύχρωμους κάδους όλων των χρωμάτων. Η πόλη μας θέλουμε να φαντάζει σαν το ουράνιο τόξο και για την όραση και για την όσφρηση. Να γίνει ένα ουράνιο τόξο χρωμάτων και οσμών.

Επίσης θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους δήμους στους οποίους έχουμε διάφορες βλέψεις και ιδιοτελή συμφέροντα, ότι θα συνεχίσουμε να τους χαρίζουμε κάδους που μας περισσεύουν ούτως ή άλλως. Μήπως με δικά μας χρήματα τους αγοράζουμε?.

Μετά. από όσα αναφέραμε παραπάνω, είναι φανερό ότι οι τρεις αυτές δράσεις μας είναι μια τρίπλα, ένας τριπλός ελιγμός, που σηκώνει σκόνη για να θολώσουν τα μάτια ορισμένων αυτοεξυπηρετούμενων, οι οποίοι μας είναι ακόμα χρήσιμοι για να μας στηρίζουν.

Σας πληροφορούμε ότι στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο του καλοκαιριού, για να μπορέσουμε να περάσουμε τις θέσεις σας, προσπαθήσαμε να διαλύσουμε την συνεδρίαση και αποδείχτηκε ότι πια δεν είμαστε παρά μια μικρή και αισχρή μειοψηφία.

Κρίναμε λοιπόν ότι αυτός ο τριπλός ελιγμός ήταν απαραίτητος και μετά τις διευκρινίσεις μας, έχουμε την ελπίδα ότι θα συμφωνήσετε και θα τον εγκρίνετε.

Με τον ύψιστο σεβασμό
Η Δημοτική Αρχή

Για την αντιγραφή

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΕΜΠΑΘΗΣ ΔΗΜΟΤΗΣ

Βράβευση Γ. Καραμέρου από το σύνδεσμο προστασίας παιδιών και ΑμεΑ


Για τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στην ενίσχυση της ανθρωπιστικής δράσης του συνδέσμου προστασίας παιδιών και ατόμων με αναπηρία, βραβεύτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης με αφορμή την έναρξη λειτουργίας, για την περίοδο 2017 – 2018, του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας του συνδέσμου στο Χολαργό.

Ο Γ. Καραμέρος αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του σωματείου, Κωνσταντίνο – Πολυχρόνη Τίγκα για την ιδιαίτερη τιμή, δήλωσε σχετικά: «Η προσπάθεια σας με δράσεις περίθαλψης, κατάρτισης και κοινωνικής ενσωμάτωσης σε ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες κάθε ηλικίας, αποκτά ξεχωριστή σημασία σε συνθήκες κρίσης. Για την Περιφέρεια Αττικής και την τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα, μέλημα και βασική προτεραιότητα οφείλει να είναι η διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής με την υποστήριξη όσων πλήττονται περισσότερο. Αφουγκραζόμαστε την αγωνία των γονέων για την ανάγκη δημιουργίας περισσοτέρων κέντρων διημέρευσης και κυρίως κέντρων υποστηριζόμενης διαβίωσης».

ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ! ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ!


ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ