Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ, ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ!ΜΑΖΕΥΩ ΤΙΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ  ΑΠΟΨΕΙΣ  ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ  ΣΤΑ ΦΟΡΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ.
ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΟΥΝ ή ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ "ΚΑΚΩΝ"  ΩΣ ΑΝΕΦΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΈΣ

Μάζεψα τα 7 πιο πολυχρησιμοποιούμενα από τους ξύπνιους εναντίων των κοιμισμένων που κάνουν όνειρα:

1 - Η απαλλοτρίωση της ζώνης πρασίνου (έστω μεγάλου μέρους της ίσως) γύρω από το νεκροταφείο είναι μη ρεαλιστική πρόταση διότι θέλει λεφτά.
Και ως γνωστόν το Χαλάνδρι λεφτά έχει μόνο για να κάθονται στην τράπεζα μέχρι να τα πάρουν οι δανειστές.

2 - Ο προγραμματισμός - διεκδίκηση σοβαρών έργων υποδομής (υπογειοποιήσεις δρόμων, υπόγεια γκαράζ, κοινωφελή κτίρια - δημαρχείο, πολιτιστικοί χώροι, κλπ) από τον περιφερειακό σχεδιασμό έργων είναι μη ρεαλιστική προσέγγιση για τον ιθαγενή, γιατί εκτός από τον δήμο που δεν έχει λεφτά (για το Χαλάνδρι), πρέπει να είμαστε φειδωλοί (οι Χαλανδραίοι) και με το περιφερειακό ταμείο γιατί ούτε αυτό έχει λεφτά (για το Χαλάνδρι).
Να μην διεκδικούμε παρεμβάσεις - σου λέει - ενώ παράλληλα να δίνουμε και λεφτά στο ΤΑΙΠΕΔ από πάνω.
Θυμίζουμε τι κάνουν άλλοι ρεαλιστές που είναι και λίγο ετεροεξυπηρετούμενοι: Νέα Ιωνία: 25 μύρια για υπόγειο γκαράζ εγκρίθηκαν από το Π.Σ., Αγία Παρασκευή 20 μύρια για δημαρχείο εγκρίθηκαν λίαν προσφάτως από το Π.Σ. εν μέσω βαθιάς κρίσης, ΜΑΡΟΥΣΙ διεκδικεί τον ΧΕΥ Νερατζιώτισσας με δωρεάν παραχώρηση.
Το Χαλάνδρι ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΜΩΣ γιατί το διοικούν .... ρεαλιστές αυτοεξυπηρετούμενοι.

3 - Η διεκδίκηση αναλογικής κατανομής των "βαριών"  χρήσεων και του κόστους στην διαχείρισης απορριμάτων με διαδημοτική συνεργασία με όμορους δήμους είναι επίσης μια ανέφικτη στρατηγική σου λέει διότι βεβαίως δεν είναι απολύτως της αυτοϊκανοποίησης, θέλει και άλλους να πάρουν μέρος, αν με καταλαβαίνεις.

Το Χαλάνδρι πρέπει να πληρώσει το ΤΑΙΠΕΔ για απόκτηση χώρων τους οποίους θα διαμορφώσει σε ΣΜΑ, με λεφτά των Χαλανδραίων για να εξυπηρετήσουν - επί τη ευκαιρία - και γειτονικούς δήμους. Μάλιστα θα τους χαρίζει και κάδους το Χαλάνδρι για να κάνουν μειώσεις στα δημοτικά τέλη τους  εκείνοι, αφού έτσι και αλλιώς τα ανεβάζει το Χαλάνδρι για τους μπαμπουίνους του, μην πληρώνουν και αυτοί. Αλληλεγγύη!
ΣΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΝΤΙΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ!

ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΣΗΜΕΡΑ! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΜΕΝΕ ΜΑΣ! ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΒΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑ ΔΙΝΕΙ ΛΕΠΤΑ!


3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΚΑΤΑΛΗΨΗ


Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί το 3ο Γενικό Λύκειο Χαλανδρίου ενάντια σε κατ' εξακολούθηση αυταρχικές συμπεριφορές καθηγητών και του διευθυντή του σχολείου Ν. Φλωράκη.

Η κατάληψη αποφασίστηκε σε γενική συνέλευση των μαθητών του σχολείου, ευρισκόμενη σε νόμιμη απαρτία και με συντριπτική πλειοψηφία: (Σύνολο μαθητών 114, παρόντες στη γενική συνέλευση 67, κατά της κατάληψης ψήφισαν 15 μαθητές, υπέρ 52.)

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

Οι μαθητές αλλά και η πλειοψηφία των γονέων βρίσκονται σε αναβρασμό από την Τρίτη, όταν ο διευθυντής του σχολείου ανακοίνωσε ομαδική αποβολή 40 μαθητών που την τελευταία ώρα του εξαώρου έκαναν την γνωστή "κοπάνα" για να μεταβούν στο διπλανό σχολείο της Ριζαρείου στο οποίο η ομάδα βόλεϋ κοριτσιών του σχολείου έδινε αγώνα με την αντίστοιχη ομάδα της Ριζαρείου.

Ο διευθυντής του σχολείου άρχισε να τηλεφωνά στους γονείς για να τους ανακοινώνει την ποινή.

Μετά από τις πρώτες τηλεφωνικές αντιδράσεις εφευρέθηκε και άρχισε να διαδίδεται ένας πολύ επικίνδυνος μύθος: Ότι τα παιδιά μπήκαν περίπου "παράνομα" στο άβατο της Ριζαρείου και άρα έπρεπε να τιμωρηθούν διότι "ο Λυκειάρχης της Ριζαρείου ζήτησε από τον Λυκειάρχη του 3ου ΓΕΛ να μην πάνε άλλοι μαθητές εκτ΄ςο της ομάδας". (Μην μολυνθεί ο χώρος ..... τες πάντων).

Ο ισχυρισμός κατέπεσε αφού την άδεια να παρακολουθήσουν από την εξέδρα τον αγώνα στους 40 μαθητές έδωσε στην πύλη της Ριζαρείου, ο γυμναστής της ομάδας της Ριζαρείου κος Δρακάκης.

ΑΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΟΧΙ ΜΕ ΝΤΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΔΕΙΑ! 

Είχαν πάρει την απουσία τους - αφού βεβαίως το ΚΑΤΕΡΓΟ που προσπαθούν να στήσουν κάποιοι στο 3ο ΓΕΛ για να διώξουν και τα λίγα παιδιά που πηγαίνουν εκεί, για ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥΣ λόγους και ΜΕΓΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που στο παρελθόν έχουμε εξηγήσει - δεν τους έδωσαν την άδεια μιας ώρας για να κάνουν το αυτονόητο, να υποστηρίξουν την ομάδα τους και να αποκτήσουν κανένα συλλογικό δεσμό με τους συμμαθητές τους χωρίς απουσία.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΑΡΑΓΕ ΓΙΑ ΤΟ ... ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΟΠΑΝΑ;

Εδώ κανονικά ούτε απουσίες δεν παίρνουν μαθητές άλλων σχολείων για τους αγώνες του σχολικού πρωταθλήματος.

 ΟΜΩΣ ΟΧΙ!
Ο διευθυντής του σχολείου ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΡΙΖΑΡΕΙΟ και άρχισε να μοιράζει .... φυλακές σαν επιλοχίας σε τάγμα ανεπιθύμητων.

Έβριζε και μάλωνε δημόσια εφήβους 16-17 χρονών, εκτός μάλιστα του σχολείου τους.

Το ίδιο απόγευμα είχε προγραμματιστεί τυχαία συνέλευση γονέων  για εκλογή εφορευτικής και προγραμματισμό εκλογών.

Πριν την συνέλευση ο διευθυντής έδωσε εντολή στη γραμματέα του σχολείου να στείλει στους μαθητές μέσω facebook (!!!!!) το ακόλουθο κείμενο:

Ο διευθυντής μου είπε να ενημερώσω το εξης: Αναστέλλει τις σημερινές αποβολές που έδωσε, μέχρι νεωτέρας. Παρακαλεί όσοι δουν το μήνυμα να ενημερώσουν και τους συμμαθητές τους και όλοι αύριο να είναι στην ώρα τους στο σχολείο.

 Δεν θα σχολιάσουμε, το αφήνουμε στην κρίση κάθε σκεπτόμενου πολίτη.
 
Η συνέλευση απασχολήθηκε σχεδόν αποκλειστικά με το θέμα των αποβολών και της συμπεριφοράς κκάποιων καθηγητών.
Οι μαθητές - οι οποίοι δεν είναι μαθητές δημοτικού, είναι λυκείου, σχεδόν ενήλικοι -  μην μπερδεύεστε - προετοιμάζονταν για κατάληψη.

Με παρέμβαση των γονεών και διάλογο με μέλη του 15μελούς και άλλους (επίδοξους) καταληψίες απεφεύχθει η κατάληψη την Τετάρτη.

Συντάχθηκε μια επιστολή ευγενικής διαμαρτυρίας την οποία μια επιτροπή της συνέλευσης - αφού σύλλογος πλέον δεν υπάρχει, από την στιγμή που εκλέχτηκε εφορευτική επιτροπή για διενέργεια αρχαιρεσιών - ανέλαβε να μεταφέρει στον διευθυντή την επόμενη μέρα το πρωί, ελπίζοντας ότι θα εκτονωθεί η ένταση.

Με μεγάλη προσπάθεια των γονιών πείστηκαν οι μαθητές να περιμένουν την συνάντηση με τον διευθυντή, αν και έλεγαν - και όπως αποδείχτηκε είχαν δίκιο - ότι δεν θα ακούσει τίποτα ο διευθυντής.

Εχθές το πρωί έγινε η συνάντηση της επιτροπής, του δεκαπενταμελούς και του διευθυντή όπου οι παρευρισκόμενοι άκουσαν εμβρόντητοι τον διευθυντή να λέει ότι "ανέστειλα τις ποινές γιατί φταίω εγώ που είμαι μαλακός, τώρα θα σκληρύνω απέναντι στους "ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ" για να μάθουν (οι μαθητές είναι αυτοί)"εγώ φταίω που τους ανέχομαι με τέτοια ανατροφή που  τους δίνουν οι γονείς τους να μην σέβονται την εξουσία των καθηγητών τους".

Οι γονείς της επιτροπής ενημέρωσαν τους υπόλοιπους που άκουγαν τα παιδιά τους να τους "κογιωνάρουν" που περίμεναν να κάνουν διάλογο με τον διευθυντή. "ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, απλά μάζεψε την αποβολή που έδωσε γιατί ήταν παράνομη και με πρώτη ευκαιρία θα μας στήσει. Άλλωστε γι' αυτό δεν έγραψε ότι η ποινή "αναστέλλεται", έλεγαν τα παιδιά ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΑ.

Και βέβαια έκλεισαν το σχολείο.

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΕΡΥΣΙ στο ίδιο σχολείο στήθηκε ένας φράχτης μες. την μέση του προαυλίου, έγινε κατάληψη κατά της ανέγερσης του τείχους του αίσχους και στους καταληψίες έγινε ΜΗΝΥΣΗ από τον διευθυντή του σχολείου που ζήταγε την ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ των μαθητών του.

Το σχολείο επίσης - ενδιαφέρον έχει να γνωρίζει ο αναγνώστης μας ότι με προφάσεις δεν υλοποιεί τις προβλεπόμενες πολυήμερες σχολικές εκδρομές, πρακτική που βεβαίως (ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ) ξεσηκώνει αντιδράσεις των μαθητών.


ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ;;;;
Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΚΟΥΕΙ;;;


ΥΓ: ΜΑΓΚΕΣ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΦΘΟΡΕΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

Συμπληρωματικές αρχαιρεσίες στην Ένωση Δημάρχων

Με την εκλογή τεσσάρων (4) νέων μελών, συμπληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δημάρχων Αττικής, μετά από την πρόσφατη τροποποίηση του καταστατικού της και τη διεύρυνσή του από 9μελές σε 13μελές.
Παμψηφεί από τα μέλη της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, εξελέγησαν οι :
κ. Παντελής Ειρηνάκης, τ. Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου,
κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης
κ. Νίκος Μπάμπαλος, Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής
κ. Δημήτριος Μούρτζης, Δήμαρχος Αίγινας
κ. Γιώργος Κουράσης, τ. Δήμαρχος Χαλανδρίου (αναπλ. Μέλος)
Η τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΝ.Δ.Α. που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2017, ενέκρινε τον απολογισμό του 2016 και τον προϋπολογισμό του 2017, ενώ έγινε και η κοπή της πίττας της Ένωσης από τον Πρόεδρο κ. Π. Καμάρα και τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α. κ. Νίκο Σαράντη.
Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Αντιπρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α. κ. Γ. Ιωακειμίδης, οι κ.κ. Δημήτρης Στεργίου και Ηρακλής Γκότσης, μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α. και πλήθος Δημάρχων ενεργών και διατελεσάντων.
Το κλίμα της εκδήλωσης ήταν ιδιαίτερα θερμό με διάχυτα τα αισθήματα φιλίας και συναδελφικότητας που διακατέχουν τα μέλη της Ένωσης

ΚΑΛΗΜΕΡΑ