Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σας προσκαλεί στην παράσταση "Ο Κύκλος του Οιδίποδα"
Ο Κύκλος του Οιδίποδα είναι η παράσταση που το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ) και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ) θα παρουσιάσουν στην Αθήνα, στην έδρα του ΙΜΚ στις 13 Σεπτεμβρίου, ώρα 9:00 μμ. και στις 15 Σεπτεμβρίου ώρα 9:00 μμ. στους Δελφούς στο Θέατρο Φρύνιχος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών σε συνεργασία με ηθοποιούς της Κεντρικής Ακαδημίας Δράματος του Πεκίνο. 

Το κείμενο του έργου είναι καρπός σύνθεσης χωρίων από τον τραγικό κύκλο του Οιδίποδα (Οιδίπους Τύραννος, Αντιγόνη, Οιδίπους επί Κολωνώ) και γλώσσες της παράστασης είναι τα ελληνικά τα κινεζικά και τα αρχαία ελληνικά των χορικών, ενώ οι υπέρτιτλοι θα είναι στα ελληνικά και στα αγγλικά. Το έργο αυτό αποτελεί την καταληκτική φάση του Προγράμματος που το ΙΜΚ και το ΚΕΔΡΑ υλοποιούν με την οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αναπτύσσοντας εδώ και ένα χρόνο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μια σημαντική δέσμη δράσεων με αντικείμενο την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική ερμηνεία και παρουσίαση του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος. Στη φιλοξενία των Κινέζων ηθοποιών συμβάλλει και η Βουλή των Ελλήνων.

Σκηνοθεσία: Γιάγκος Ανδρεάδης
Δραματουργία, Μετάφραση: Γιάγκος Ανδρεάδης, Πέπη Ρηγοπούλου
Χορογραφία: Φάνης Καφούσιας,
Αρχαία Λύρα: Αλίκη Μαρκαντωνάτου
Κρουστά: Νίκος Τουλιάτος, Simone Mongelli
Δίαυλος: Κώστας Φραγκής
Διδασκαλία αρχαίων χορικών και εκφοράς: Γιάννης Τράντας
Βοηθός Σκηνοθέτης: Κώστας Μητράκας
Κινεζική ομάδα ηθοποιών: Τσίαγκ Μπο Νίγκ, Γκονγ Ξιάο Ρογκ, Τσάγκ Λιν, Τσιαγκ Γιουάν, Ουάγκ Σι Ουέι.

Ελληνική ομάδα ηθοποιών:Αντωνιάδης Αντώνης, Καρλατήρα Γεωργία, Καστρίτης Στάθης, Κώνστα Τζωρτζίνα, Λύκου Εβίτα, Μητράκας Κώστας, Ρούσσου Ιωάννα, Σολδάτου Σοφία Μαίρη, Τσικούρας Δημήτρης, Χαρμπάτσης Γιάννης.

Γ. Καραμέρος: Καλή σχολική χρονιά με ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου


Στον αγιασμό, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γ. Καραμέρος. Εκεί, γονείς, δάσκαλοι και μαθητές, άκουσαν το 1ο κουδούνι που σήμανε την αφετηρία μιας ακόμη χρονιάς προσπαθειών, γνώσεων και εμπειριών για τους μαθητές, ευθύνης, ελπίδας και αγωνίας για τους δασκάλους και τους γονείς. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν, από το διευθυντή του σχολείου, Ανδρέα Σταμούλη, για την τήρηση της δέσμευσης του αντιπεριφερειάρχη ως προς την ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου του σχολείου, διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.

Ο Γ. Καραμέρος, αφού ευχήθηκε «στους μαθητές μια δημιουργική και αποδοτική σχολική χρονιά και σε γονείς και δασκάλους, υγεία και δύναμη στην αποστολή τους», επισήμανε ότι «ο σημαντικός πολιτιστικός πλούτος του σχολείου που αποτυπώνεται σε χειρόγραφα και ασπρόμαυρες φωτογραφίες πρέπει να αναδειχθεί και να μετατραπεί σε προσπελάσιμη και ανθεκτική κληρονομιά για το Μαρούσι». Επιπλέον, ανακοίνωσε την αύξηση του αριθμού των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών σε σχολεία της βόρειας Αθήνας. Όπως τόνισε φέτος εξασφαλίστηκαν, μετά από διαγωνιστική διαδικασία, 15 νέα δρομολόγια ανεβάζοντας σε 103 τον συνολικό αριθμό. Γνωστοποίησε, επίσης, ότι έχουν εξασφαλιστεί και 50 δρομολόγια για τη μεταφορά των μαθητών στα κολυμβητήρια.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), τη 13η Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου για την υπόθεση της Ηριάννας Β. και του Περικλή Μ.

2. 5η Αναμόρφωση προϋπολογισμού και τροποποίηση Τεχνικού προγράμματος οικονομικού έτους 2017.

3. Συζήτηση για τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για τη λειτουργία του Ανοιχτού Δημοτικού Πανεπιστημίου.

4. Καθορισμός ειδικοτήτων του προς πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις μίσθωσης έργου μέχρι ένα (1) έτος.

5. Καθορισμός ειδικότητας του προς πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού ορισμένου χρόνου για κάλυψη εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών.

6. Τροποποίηση του Κανονισμού λειτουργίας των περιπτέρων.

7. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.

8. Επιστροφή χρηματικού ποσού ως αχρεωστήτως εισπραχθέντος.

9. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής (29306/7-9-17).

10. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής (29307/7-9-17).

11. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής (29308/7-9-17).

12. Διαγραφή ή μη βεβαιωμένης οφειλής.

13. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής & επαναβεβαίωση.

14. Επιβολή προστίμου για τη μία (1) επιγραφή που είναι τοποθετημένη κάθετα ως προς την όψη του κτιρίου και σε σχέση με τον άξονα της οδού επί της λεωφόρου Μεσογείων 291.

15. Επιβολή προστίμου για τις δύο (2) επιγραφές που είναι τοποθετημένες κάθετα σε σχέση με τον άξονα της οδού στο προκήπιο του κτιρίου επί της λεωφόρου Μεσογείων 365.

16. Επιβολή προστίμου για τη μία (1) επιγραφή που είναι τοποθετημένη κάθετα σε σχέση με τον άξονα της οδού στο προκήπιο του κτιρίου επί της λεωφόρου Μεσογείων 293.

17. Επιβολή προστίμου για υπαίθρια διαφήμιση (αφίσες) που είναι τοποθετημένες σε νησίδα ασφαλείας και στο πεζοδρόμιο επί των οδών Αγίας Παρασκευής 100 & 102 και Παπανικολή 101.

18. Επιβολή προστίμου για τη μία (1) επιγραφή που είναι τοποθετημένη κάθετα σε σχέση με τον άξονα της οδού επί της λεωφόρου Μεσογείων 329.

19. Επιβολή προστίμου για τη μία (1) επιγραφή που είναι τοποθετημένη κάθετα ως προς την όψη του κτιρίου και σε σχέση με τον άξονα της οδού επί της λεωφόρου Μεσογείων 265.

20. Έγκριση πίστωσης ποσού 372,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24% σε βάρος του Κ.Α. 00.6431.01 με τίτλο «Έξοδα ενημέρωσης και προβολής δραστηριοτήτων του Δήμου», για τη γνωστοποίηση του OUR FESTIVAL, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017.

21. Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης ποσού 651,00€, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%, εις βάρος του Κ.Α. 00.6434.01 με τίτλο: «Λοιπές Δαπάνες Δημοσίων Σχέσεων», για την πραγματοποίηση εκδήλωσης που θα περιλαμβάνει την παρουσίαση και τις απαγγελίες τουλάχιστον έξι (6) ποιητών, δύο ξένων και τεσσάρων Ελλήνων.

22. Έγκριση και διάθεση πίστωσης για την πραγματοποίηση συναυλίας της ορχήστρας σύγχρονης μουσικής της ΕΡΤ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017.

23. Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την ανάθεση της υπηρεσίας με τίτλο «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ».

24. Έγκριση πρακτικού επιτροπής προσωρινής παραλαβής έργου του Δήμου και συγκρότηση αυτής.

25. Έγκριση πρακτικού επιτροπής προσωρινής και οριστικής, καθώς και οριστικής Παραλαβής έργων του Δήμου και συγκρότηση αυτών.

26. Έγκριση υποβολής πρότασης στην πρόσκληση Actors of Urban Change του ιδρύματος Robert Bosch Stiftung.

27. Αντικατάσταση τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Σχολικής Επιτροπής Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης.

28. Αντικατάσταση μέλους επιτροπής για την καταμέτρηση χρημάτων από το παγκάρι του δημοτικού κοιμητηρίου και ορισμός αναπληρωματικών μελών αυτής.

29. Έγκριση παράτασης εργολαβικής σύμβασης του έργου με τίτλο: «Συντήρηση – Επισκευή πεζοδρόμων» (Α.Μ. 6/2016).

30. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου με τίτλο: “Έργα Συντήρησης και επισκευών Αθλητικών Χώρων Δήμου Χαλανδρίου” (Α.Μ. 10/2016).

ΣΤΗΒΕΝ ΜΠΙΚΟ: ΕΦΥΓΕ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1977 ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΠΑΡΤΧΑΙΝΤ