Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Εκτεθειμένη η Κυβέρνηση, για τη νέα σχολική χρονιά

Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, κ. Ελένη Νέννε

Για εικόνες θλίψης και ντροπής, σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, είπε σε δηλώσεις της η Ελένη Νέννε, Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

Η κα. Νέννε, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα δύο τμήματα του 3ου Γυμνασίου στον Εύοσμο, όπου η διδασκαλία των μαθητών γίνεται στον προαύλιο χώρο του σχολείου και σε παγκάκια αντί θρανίων και με τους καθηγητές να στερούνται τον απαραίτητο εξοπλισμό, διαψεύδει την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Κεραμέως, η οποία δήλωνε, ότι τα σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία, είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η κα. Νέννε στις δηλώσεις της είπε χαρακτηριστικά:

”Σύμφωνα με καταγγελίες, δύο τμήματα του 3ου Γυμνασίου στον Εύοσμο, η διδασκαλία των μαθητών γίνεται στον προαύλιο χώρο του σχολείου και σε παγκάκια αντί θρανίων και με τους καθηγητές να στερούνται τον απαραίτητο εξοπλισμό. Από τις 12 αίθουσες που είναι απαραίτητες, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών, λειτουργούν μόνο οι εννέα. Πέρυσι οι ίδιοι μαθητές, είπε, έκαναν μάθημα στο υπόγειο του κτιρίου, παραγκωνίζοντας έτσι τις ανάγκες ενός γεγονότος που υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο, μειώνει την διάθεση του μαθητή για μάθηση και την ελπίδα προσδοκιών, για ισότιμες ευκαιρίες σε όλους”.

Η Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΪΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ επισήμανε ακόμα, ότι η κυβέρνηση είχε όλο το χρόνο, να προετοιμαστεί για το άνοιγμα των σχολείων.

Αντ’ αυτού, επέλεξε μόνο να προμηθευτεί μάσκες κι αυτές την τελευταία στιγμή, με τα γνωστά ανάρμοστα αποτελέσματα των μεγεθών τους.

Επιβάλλεται άμεσα η αύξηση κονδυλίων για την κατασκευή νέων σχολικών κτιριακών εγκαταστάσεων, αιθουσών προβολής, μουσικής, συναυλιών, χορωδιών, θεατρικών παραστάσεων, γυμναστικής, καθώς και εργαστηρίων Βιολογίας, Χημείας, Φυσικής, Ιστορίας και Πληροφορικής.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση, διαθέτει κονδύλια, εξασφαλίζοντας νέες πτέρυγες φυλακών στον Ασπρόπυργο για το νέο «Δικαστικό Σωφρονιστικό Συγκρότημα Αθηνών» που θα περιλαμβάνει 12 πτέρυγες, συνολικής χωρητικότητας 2.000 ατόμων, πτέρυγα ευάλωτων ομάδων, ημιπτέρυγα ΑμΕΑ, νοσοκομείο, ψυχιατρική πτέρυγα, δικαστικές αίθουσες, πειθαρχικά κελιά, ενώ έχουν προβλέψει χώρους λατρείας και σχολικής εκπαίδευσης.

Το Κράτος προετοιμάζει ευλαβικά το μέλλον των πολιτών του, είπε καταλήγοντας η κα. Νέννε στις καυστικές δηλώσεις της.

TO ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΙΑΣΩ “Δίπλα σας”, το ΙΑΣΩ Παίδων επενδύει στην ενημέρωση και την εκπαίδευση των μικρών φίλων για τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19.

Το ΙΑΣΩ Παίδων διαθέτοντας πολύχρονη εμπειρία σε θέματα διάγνωσης και πρόληψης είναι δίπλα σε όλα τα παιδιά για τη σωστή ενημέρωση της νόσου COVID-19. Το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό του ΙΑΣΩ Παίδων επισκέπτεται ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και σχολεία και ενημερώνει για τους κανόνες υγιεινής, το σωστό πλύσιμο των χεριών και το σωστό τρόπο χρήσης της μάσκας. Η ενημέρωση περιλαμβάνει και διαδραστικά παιχνίδια γιατί τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα μέσα από το παιχνίδι. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ρωτήσουν ότι τους απασχολούν για τον COVID-19, λαμβάνοντας απαντήσεις από τους ειδικούς επαγγελματίες υγείας.

Ο κος Θωμάς Μολασιώτης, Διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής Αθηνών “Άγιος Παύλος” δήλωσε ότι «Η πρόληψη είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος για την προστασία της υγείας μας. Όταν η πρόληψη συνδυάζεται με εκπαίδευση και ενημέρωση, τότε η προστασία μας θωρακίζεται ακόμα πιο πολύ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την ομάδα του Ομίλου ΙΑΣΩ, με επικεφαλής τη Νάνσυ Χριστοπούλου, για την εκπαίδευση που έκαναν σε όλα τα παιδιά της Σχολής μας, πάνω σε θέματα προσωπικής υγιεινής, φροντίδας και προστασίας μας απέναντι στον COVID-19».

Στο ΙΑΣΩ Παίδων, φροντίζουμε ό,τι πολυτιμότερο έχετε, το παιδί σας και προστατεύουμε το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία του κάθε παιδιού.

Από αριστερά οι κ.κ. Παρασκευή Καρασιώτα, Προϊσταμένη νοσηλευτικού ορόφου ΙΑΣΩ Παίδων, Βαρβάρα Μπουτοπούλου, Διευθύντρια Νοσηλευτικών Υπηρεσιών ΙΑΣΩ Παίδων, Δημήτρης Βαρθαλίτης, Ιδιοκτήτης Ελληνογαλλικής Σχολής Αθηνών “Άγιος Παύλος”, Ελισάβετ Σιμιτζή, Νοσηλεύτρια ΙΑΣΩ Παίδων, Νάνσυ Χριστοπούλου, Head of CSR & Communication of the Group, Head of Marketing IASO Children’s Hospital & IASO General clinics’ services & depts, Θωμάς Μολασιώτης, Διευθυντής Ελληνογαλλικής Σχολής Αθηνών “Άγιος Παύλος”.

H κα Βούλα Γιαξή, Μαία, Προϊσταμένη Εκπαίδευσης, Νοσηλευτική Διεύθυνση ΙΑΣΩ κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης της Ελληνογαλλικής Σχολής Αθηνών “Άγιος Παύλος”.