Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΑΣΤΟ ΡΕ ΧΟΝΤΡΕ ....


ΥΓ: 

Καρατζά την γλύτωσες - Με τις γυναίκες οι πόζες μας βγαίνουν ελαφρώς χυδαίες οπότε θα την πάθετε άλλη φορά που δεν θα έχει .... σεξιστική παρεκτροπή η καζούρα ....

ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΟΛΠΑ


Ο ΓΚΟΥΡΟΥ - ΘΩΜΑΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΟΓΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


ΧΑΘ(ηκες) ΓΙΟΓΚΑ !


Ο Σ. ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ ΕΜΠΛΕΞΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ (ΤΟ ΔΕΞΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ) ΑΛΛΑ ΤΟ ΧΑΡΗΚΕ ΠΟΛΥ!

ΓΚΑΣΜΑ - ΓΙΟΓΚΑ!


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΜΕΣ' ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ - ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ!

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΝΕΙ ΓΙΟΓΚΑ (ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ)

Την σκυτάλη πήρε αναγνώστη μου ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Κουράσης που στηρίζει έμπρακτα κάθε επιλογή της πλειοψηφίας.

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΝΑ ΑΠΟΘΑΝΑΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΥ


ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ - ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ - ΤΟ ΕΡΗΞΑΝ ΣΤΗΝ ΓΙΟΓΚΑ! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ

Η ΚΡΥΦΗ ΚΑΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!

ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ... ΒΟΥΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΕΝΑΥΣΜΑ ΓΙΑ ... ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ: Δωρεάν μαθήματα Χάθα Γιόγκα στο Χαλάνδρι


Δωρεάν μαθήματα Χάθα Γιόγκα, διάρκειας μιας ώρας, ξεκινούν την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου και ώρες 11:00 – 12:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων οδός Παπάγου7 (2ος όροφος) από την Ειρήνη Δαπουλάκη, εκπαιδευμένη δασκάλα του Ελληνικού Συλλόγου Χάθα Γιόγκα σε συνεργασία με το δήμο Χαλανδρίου. Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Συλλόγου Χάθα Γιόγκα οι εκπαιδευόμενοι τελειόφοιτοι προσφέρουν μαθήματα γιόγκα για την περίοδο Οκτώβριος 2015 - Ιούνιος 2016.

Η μέθοδος Χάθα Γιόγκα bien tempere χρησιμοποιεί ασκήσεις και αναπνοές που βοηθούν τον σύγχρονο άνθρωπο να αποκτήσει ψυχοσωματική ισορροπία.

Ο ελληνικός Σύλλογος Χάθα Γιόγκα λειτουργεί στην Αθήνα από το 1972, όπου και διδάσκεται η μέθοδος Χάθα Γιόγκα Bien tempere της Εύας Ρουσπώλ, της οποίας η σχολή βρίσκεται στο Παρίσι και ανήκει στην γαλλική ακαδημία.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλ. 213-2023922 καθημερινά 9:00 – 15:00. Σημειώνεται ότι μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 15 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να φέρουν μαζί τους στρωματάκι κατάλληλο για γιόγκα.

ΣΧΟΛΙΟ: ΑΜΕ! ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑ! ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΡΜΑΡΕΣ ΟΛΟΙ!
ΜΕ ΤΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ;;;
ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΑΣ;;;

ΠΟΕ ΟΤΑ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΑ


ΕΣΥ ΝΑ ΠΑΣ ... ΔΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΜΑΛΑΚΑ!!!!

Να πας εθελοντής ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Να πας εθελοντής ΓΙΑΤΡΟΣ.

Να πας εθελοντής να καθαρίσεις τα σκουπίδια.

Να πας εθελοντής καταναλωτής στο ΜΑΖΙ (να σου ρήξουν και ένα χέρι ξύλο).

Να πας να ψωνίσεις από τους πάγκους και όχι από τους μαλάκες στα μαγαζιά που πληρώνουν δημοτικά τέλη.

Ενώ ο άλλος ....  ΑΝΑΘΕΣΗ και 20% αύξηση από πέρυσι ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΜΙΑ!!!!

ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΣ!!!
ΕΣΥ ΜΑΛΑΚΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟΣ!
ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΤΖΑΜΠΑ!

Και τώρα να σου πούμε άλλο ένα μυστικό αναγνώστη μου, που μας είπε η Χαλκιά που ήταν πρόεδρας και ξέρει τα συνδικαλιστικά.

Προ μνημονίου και των μητσοτακικών περικοπών στο δημόσιο (για να το εξυγιάνει) ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ για κάθε νομικό πρόσωπο ορίζονταν να τηρεί τα λογιστικά του και αν το υποστηρίζει γραμματειακά. Σκοτώνονταν μεταξύ τους ποιος θα είναι γιατί αυτό σήμαινε ένα επίδομα 60 ευρώ παραπάνω στις μηνιαίες αποδοχές τους.

Αυτό το επίδομα λοιπόν ήταν από τα "προνόμια" που τους κόπηκαν από τους μνημονιακούς καλβινιστές.

¨Ετσι τώρα κανείς υπάλληλος σου λέει δεν αποδέχεται την πρόσθετη βαβούρα.

Και έτσι δεν δέχονται τα πρόσθετα καθήκοντα.

ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΛΟΓΙΣΤΗ.

Το δημόσιο εξυγιάνθηκε, έγινε οικονομία 720 ευρώ τον χρόνο για κάθε ΝΠ.
Και αυτό κόστισε ....  λοιπόν 10 πλάσια!!!!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!!!!

13000 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ - ΒΙΒΛΙΑ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ!


Νέα σκανδαλώδης, εύνοια της διοίκησης του δήμου σε "κολλητό" με τα λεφτά των δημόσιων σχολείων αναγνώστη μου, αυτή τη φορά.

ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ - ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΉΡΥΞΗ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ - ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΚΑΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, η διοίκηση του δήμου ενέκρινε - μέσω της σχολικής επιτροπής - ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΣΥΜΒΑΣΗ με Αγιοπαρασκευιώτη  λογιστή για να κρατάει τα λογιστικά των 2 σχολικών επιτροπών.
(ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΣΤΑ ΕΙΠΑΜΕ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ....  ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ).

ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ;;;;;

550 ευρώ για την πρωτοβάθμια και άλλα τόσα για την δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή ΜΗΝΙΑΙΩΣ!

ΔΗΛΑΔΗ 1100 ευρώ τον μήνα.
13200 τον χρόνο!
ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ!!!

ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ δεν μπορεί να τηρήσει βιβλία β κατηγορίας και 4 υπάλληλοι δεν μπορούν να πηγαίνουν τις ΑΠΔ στο ΙΚΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ και το ΦΜΥ στην ΔΟΥ, σου λέει.

Και  αναθέτει τις εργασίες η ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΑ (που όλο και περισσότερο μοιάζει ΑΚΡΑΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ - παρά τους ακατάσχετους βερμπαλισμούς της ΣΤΑΣΗΣ) σε ιδιώτη λογιστή επιλογής τους ΜΕ ΑΝΑΘΕΣΗ  "που του έχουν εμπιστοσύνη γιατί είναι έντιμος" όπως μας είπε η πρόεδρος κα Βαζάκα.

Ενώ αν έπαιρναν προσφορές από άλλους λογιστές και μάλιστα τους Χαλανδράιους,  θα ήταν .... ανέντιμοι.

Πλέον εκτός από πιστοποιητικά αριστεροσύνης μοιράζουν και πιστοποιητικά εντιμότητας!!!

Εχθές, που πέρασε το θέμα από την σχολική επιτροπή της πρωτοβάθμιας ΜΟΝΟ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ" ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ .καταψήφισε και ζήτησε να αναλάβει την τήρηση των βιβλίων η οικονομική υπηρεσία.
"Δεν είναι δυνατόν να δοθούν αυτά τα χρήματα, είναι πάρα πολλά" είπε ο κ. Μακρής.

ΥΓ1: Σημειώνουμε ότι μέχρι εχθές και μάλιστα από το 2013 τουλάχιστον - όπως εχθές μάθαμε από την κα Βαζάκα - ο ΙΔΙΟΣ λογιστής (Κουράσης - Κουρασική πάλι εξυπηρετούν τα ίδια συμφέροντα ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ) έκανε την δουλειά με 920 ευρώ τον μήνα ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΑΣΗ!!!!

Και τώρα - επειδή ήταν καλός, σου λέει - του έκαναν και μια αύξηση περί το 20% !!!!!

ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΑΛΑΚΑ ΔΗΜΟΤΗ 20% ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΝ ΦΗΧ!!!

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Προσπάθεια παρέμβασης αναρχικών στην προχθεσινή παρέλαση μπλόκαρε η ΕΛΑΣ στο σταθμό ΜΕΤΡΟ Αγ. Παρασκευής


Την είδηση "ψαρέψαμε" στο αντεξουσιαστικό site mpalothia.wordpress.com από όπου αναδημοσιεύουμε το υλικό καθώς και το δικό του ρεπορτάζ που ακολουθεί. 

Χαλάνδρι : Προσπάθεια αντιεθνικής παρέμβασης στην παρέλαση (28/10) και αστυνομική καταστολή
Το πρωί της 28 Οκτωβρίου, είχε σχεδιαστεί και προταθεί από την αναρχική μαθητική ομάδα “Αντιεκπαιδευτική Επίθεση”, σε κλειστό κάλεσμα, αναρχική – αντιεθνική παρέμβαση στην παρέλαση του Χαλανδρίου, με συνθήματα και τρικάκια.
Στο παρόν κάλεσμα ανταποκρίθηκαν περίπου 25 άτομα, ανάμεσά τους και σύντροφοι/ισσες  από το Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου ( Α.Σ.Π ).
Η δράση μπλοκαρίστηκε από τους μπάτσους με αποτέλεσμα να μην υλοποιηθεί.
Συγκεκριμένα, οι σύντροφοι/ισσες έγιναν αντιληπτοί από ασφαλίτες στο σημείο της προκαθορισμένης συνάντησης, έπεσε σήμα και μέσα σε λίγα λεπτά αποκλείστηκαν από : 3 γεμάτα μπατσικά, 2 ασφαλίτικα, 5 δικάβαλες της ΔΙΑΣ και 2 τζιπάκια της ΟΠΚΕ !!!
Ξεκίνησαν με ένα “τυπικό” έλεγχο στοιχείων και στη συνέχεια κατάσχεσαν όλο το υλικό της παρέμβασης. Οι σύντροφοι/ισσες κρατήθηκαν στο σημείο που εντοπίστηκαν, με πρόφαση τη διασταύρωση των στοιχείων τους (για περίπου μία ώρα, στην πραγματικότητα  μέχρι το τέλος της παρέλασης), έτσι ώστε να διασφαλίσουν οι μπάτσοι, ότι δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην προσχεδιασμένη παρέμβαση.
Τέτοιες πρακτικές μας είναι γνωστές και αναμενόμενες.
Ο αναρχικός λόγος, όμως, και δράση δεν καταστέλλονται !!!
Εμείς, ως αναρχικοί/ες, βρισκόμαστε ούτως ή άλλως στην πρώτη γραμμή της επίθεσης ενάντια σε κάθε εξουσία, άσχετα με την εκάστοτε αντιμετώπιση του κρατικού/κατασταλτικού μηχανισμού.
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΣΚΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ
Η ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΧΤΕΣ
 ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ/ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΩΝ
Οι σύντροφοι/φισσες της παρέμβασης
ακολουθούν φωτογραφίες …

Ρένα Δούρου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το Προσφυγικό : «Πρέπει να προχωρήσουμε σε σοβαρή, αναγκαία νομοθετική ρύθμιση»Κατά τη συζήτηση του Προσφυγικού προβλήματος στην 33η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης ανάληψης νομοθετικών ρυθμίσεων σε συνδυασμό με τη μεταφορά των ανάλογων πόρων, προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το ζήτημα αυτό. «Η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε μία διπλή πρόκληση, την κατοχύρωση της ασφάλειας και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολιτών και προσφύγων», τόνισε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης.

Βασικά σημεία της Ομιλίας:
  • Η Περιφέρεια Αττικής, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τα γραφειοκρατικά κωλύματα, ανέλαβε να εκπληρώσει ευθύνες, επιλέγοντας μάλιστα και να υπερβεί τις αρμοδιότητές της προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες.
  •  Έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο για να κερδίσουμε το στοίχημα του προσφυγικού με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ένα στοίχημα που θα κερδηθεί μόνο μέσα από συντονισμένη δράση της κεντρικής κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  •  Στην κατεύθυνση αυτή ζητώ να προετοιμάσουμε μια νομοθετική ρύθμιση και μια μεταρρύθμιση του Καλλικρατικού πλαισίου, προκειμένου η Περιφέρεια Αττικής ως ο κύριος χώρος υποδοχής των προσφύγων να έχει τον εποπτικό και συντονιστικό ρόλο που χρειάζεται, καθώς και να συμβάλλει αποτελεσματικά, στο σχεδιασμό, τον καταμερισμό και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών που αφορούν τη χωρική της αρμοδιότητα.
  •  Πρέπει να προχωρήσουμε πρώτον, σε σοβαρή νομοθετική ρύθμιση, στη βάση μελετών, η οποία θα διευκολύνει τη δράση των περιφερειών γενικά και της Αττικής ειδικότερα, στη διαχείριση του θέματος. Η τροπολογία που είχε καταθέσει το υπουργείο Εσωτερικών, είναι μια αρχική βάση, πάνω στην οποία πρέπει να οικοδομηθεί η νέα, πλήρης νομοθετική ρύθμιση που θα καλύπτει συνολικά το θέμα. Πρόκειται για την απαραίτητη προϋπόθεση που θα εκμηδενίζει τα γραφειοκρατικά εμπόδια και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις αποτελεσματικής δράσης της Περιφέρειας. 
  •  Δεύτερον, ζητάμε να προχωρήσουν άμεσα σε συνεργασία με την κυβέρνηση εκείνες οι απαραίτητες αλλαγές του Καλλικράτη σχετικά με τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου αυτή να εξοπλιστεί με τα απαραίτητα θεσμικά εργαλεία αντιμετώπισης του προβλήματος.
  • Τρίτον, οι ρυθμίσεις αυτές θα πρέπει να συνοδεύονται από τη μεταβίβαση των ανάλογων πόρων, προκειμένου να διασφαλιστεί η υλοποίηση των αποφάσεων και των πρωτοβουλιών. Μία κρίσιμη προϋπόθεση που δεν πρέπει να παραβλέπεται.

  • Παράλληλα δεν πρέπει να παραβλέπουμε το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στο πλαίσιο αυτό χρειαζόμαστε πλέον ένα τζαμί στην Αττική, προκειμένου να επιτελούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα οι μουσουλμάνοι, όπως χρειαζόμαστε και νεκροταφεία για μουσουλμάνους και εβραίους.

  •  Και αυτό όχι μόνο για λόγους στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και για λόγους εθνικής ασφάλειας.
  • Οφείλουμε σήμερα να διατυπώσουμε με σαφήνεια τη βούλησή μας να συνεχίσουμε τη δράση μας, να ενδυναμώσουμε τις πρωτοβουλίες μας, τις οποίες ήδη υλοποιούμε με τη συνεργασία των δημάρχων, να διεκδικήσουμε τη θεσμική αναβάθμιση των αρμοδιοτήτων μας, με στόχο την αντιμετώπιση ενός ευρωπαϊκού προβλήματος που απαιτεί εθνική, ανά χώρα αντιμετώπιση.
  • Αν αυτά αποφασιστούν σήμερα, και ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή τους, τότε όλοι μας θα έχουμε αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. 
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία Δούρου  στο ΠΕΣΥ 29 Οκτωβρίου 2015, με θέμα «Προσφυγικό – Μεταναστευτικό»

ΠΕΔΑ: Συνεργασία με ευρωπαϊκά δίκτυα

Στην περαιτέρω συνεργασία με ευρωπαϊκά δίκτυα που είναι επικεντρωμένα σε κοινωνικές δράσεις προχωρά η Π.Ε.Δ.Α. Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία της Π.Ε.Δ.Α. αποτελούμενη από τον Γενικό Γραμματέα και Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων και Καματερού Νίκο Σαράντη, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Αλληλεγγύης, Ισότητας και Ένταξης και Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Γιώργο Καπλάνη και τον Βασίλη Καμπέρη, σύμβουλο του Προέδρου της Π.Ε.Δ.Α., επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες στο πλαίσιο των Open Days 2015.

Υπενθυμίζουμε ότι η εκδήλωση Open Days (ημέρες ελεύθερης προσέλευσης) είναι μια τετραήμερη εκδήλωση που διεξάγεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες και στην οποία εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ορθές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης.

Είναι επίσης μια αναγνωρισμένη πλατφόρμα πολιτικής επικοινωνίας όσον αφορά την ανάπτυξη της Πολιτικής της Ε.Ε. για τη συνοχή, η οποία ευαισθητοποιεί τους φορείς λήψης αποφάσεων για την αξία των περιφερειών και των δήμων στη χάραξη πολιτικών της Ε.Ε.

Στο πλαίσιο των επίσημων επαφών της η αντιπροσωπεία της Π.Ε.Δ.Α. συναντήθηκε με στελέχη της Γαλλικής Εθνικής Ένωσης των Δημοτικών Κέντρων για την Κοινωνική Δράση (UNCCAS), η οποία έχει 10.000 μέλη (Δήμους και Φορείς) παγκοσμίως.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε να υπογραφεί Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Π.Ε.Δ.Α. και της UNCCAS για τη δημιουργία Δικτύου Κοινωνικών Παροχών στην Αττική, όπου η UNCCAS θα ενισχύσει τις δράσεις των Δήμων.

Επίσης υπήρξε συνάντηση με στελέχη του Διευρωπαϊκού Δικτύου Τοπικών Αρχών ΕLISAN (το οποίο δημιουργήθηκε το 2008 με πρωτοβουλία της UNCCAS) στο οποίο συμμετείχε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του η τότε Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α., σημερινή Π.Ε.Δ.Α.

Στη συγκεκριμένη συνάντηση αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η διοργάνωση Συνεδρίου στην Αθήνα στις αρχές του 2016, με θέμα την καταπολέμηση της ανεργίας.

Τέλος, συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με αντιπροσωπεία του ιταλικού οργανισμού της Περιφέρειας της Βενετίας, Veneto Lavoro που παρέχει υπηρεσίες στον τομέα του σχεδιασμού, της διαχείρισης και της αξιολόγησης των πολιτικών για την αγορά εργασίας και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Το βραβευμένο "Μάρτυς μου ο Θεός" για δεύτερη χρονιά στο Vault

 
Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πέρυσι, τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε και την περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, συνεχίζονται για δεύτερη χρονιά στον πολυχώρο Vault οι παραστάσεις του έργου του Μάκη Τσίτα «Μάρτυς μου ο Θεός» –βασισμένου στο ομότιτλο μυθιστόρημά του, που τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014–, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη, με τον Ιωσήφ Ιωσηφίδη στον ρόλο του Χρυσοβαλάντη.
Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην Αθήνα του 2004, ο Χρυσοβαλάντης –ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός αλλά οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία–, έχοντας βρεθεί στα πενήντα του άνεργος και με υγεία κλονισμένη, εξιστορεί τα πάθη που υφίσταται από παιδί στην αναμέτρησή του με την πραγματικότητα. Όλοι –οι γυναίκες που συναντά, οι εργοδότες του, ακόμη και η ίδια η οικογένειά του– τον προδίδουν, ενώ γύρω του διαγράφεται η εικόνα μιας κοινωνίας που, παρά την επιφανειακή ευμάρεια, βυθίζεται στην παρακμή. Μέσα από τον χειμαρρώδη μονόλογό του, που ακολουθεί τη ροή της σκέψης του, παρακολουθούμε τον αγώνα του να σταθεί όρθιος, ισορροπώντας ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο – Δραματουργική επεξεργασία: Μάκης Τσίτας
Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μυρτώ Αθανασοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Σκηνογραφική επιμέλεια: Σοφία Καραγιάννη, Λίνα Παγώνη
Παίζει ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης.
Έναρξη: Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015
Κάθε Σάββατο στις 18:00 και Κυριακή στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (προπώληση, φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65 και πολυτέκνων) και 5 ευρώ (ανέργων)
Πολυχώρος Vault: Μελενίκου 26, Βοτανικός, 2130356472, 6945993870, e-mail: vaulttheatre.gr@gmail.com, vaultvotanikos@gmail.com
Ομάδα Gaff: 6945247197, 6945958292, https://www.facebook.com/gaff.gafftheatre

Στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης με δημάρχους το Ρέμα της ΠικροδάφνηςΕυρεία σύσκεψη με αντικείμενο το Ρέμα της Πικροδάφνης συγκάλεσε σήμερα το πρωί, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, στα γραφεία της Περιφέρειας με τη συμμετοχή των δημάρχων Αγίου Δημητρίου (Μ. Ανδρούτσου), Ηλιούπολης (Βασ. Βαλασόπουλος), Π. Φαλήρου (Διον. Χατζηδάκης), Αλίμου (Ανδ. Κονδύλης). Στη συνάντηση μετείχαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Χρήστος Καπάταης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η απόφαση για τη σύσκεψη ήταν αποτέλεσμα σειράς διαβουλεύσεων των αρμόδιων αντιπεριφερειαρχών με τις δημοτικές αρχές, τις παρατάξεις, τους τοπικούς φορείς και τις τοπικές κοινωνίες. Στη σύσκεψη αναλύθηκαν όλες πτυχές και εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα που θέτει η επιτακτική ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας του Ρέματος της Πικροδάφνης, ενός μοναδικού ζωντανού οικοσυστήματος, υψηλού περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν όλα τα θέματα σχετικά με τα έργα για την ανάπλαση, την προστασία, την ανάδειξη του ρέματος καθώς και την αντιπλημμυρική προστασία. Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική, καθώς έθεσε τα θεμέλια για την οριστικοποίηση των επόμενων βημάτων στη βάση εκείνων των περιβαλλοντικών προδιαγραφών που θα ενισχύουν το μοναδικό χαρακτήρα του ρέματος της Πικροδάφνης, τη διαχείριση και την αποκατάστασή του εντός του αστικού ιστού.

Από όλους τους μετέχοντες κρίθηκε σημαντικό ως πρώτο βήμα να προχωρήσει άμεσα η οριοθέτηση – διευθέτηση του ρέματος, που θα τεθεί εκ νέου σε διαβούλευση προκειμένου να συμπεριληφθούν και νέα στοιχεία και να διορθωθούν σοβαρά τεχνικά λάθη μελετών του παρελθόντος, λαμβάνοντας υπόψη τη στοιχειώδη κοινωνική προσέγγιση του ζητήματος.

Στόχος η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του, η δυνατότητα εκτέλεσης των απαραίτητων παρεμβάσεων για την προστασία της ζωής των πολιτών και των περιουσιών τους, η διασφάλιση και διάσωση του ζωντανού αυτού οικοσυστήματος και η αντιμετώπισή του ως τέτοιου και όχι ως κοινού αγωγού αποχέτευσης ομβρίων υδάτων.