Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΜΕΡΟ

 

Συναντηθήκαμε χθες το απόγευμα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Καραμέρο.

Καταθέσαμε τις προτάσεις μας, συζητήσαμε,σε πολύ καλό κλίμα,για τα προβλήματα της ρεματιάς που είναι πολλά και χρόνια.

Δεσμεύτηκε ότι θα μας απάντήσει γραπτώς για τα εξής θέματα:

α) Οριοθέτηση του ρέματος στο σύνολό του η οποία θα λαμβάνει υπόψη το σύνολο του φυσικού σχηματισμού.

β)  Εφαρμογή της απόφασης για διακοπή της λειτουργίας του Οίκου Ευγηρίας,που βρίσκεται στην Α ζώνη και έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα μέχρι και απώλειες ζωών μετά απο πλημμύρες.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο κ.Καραμέρος και η περιφερειακή Σύμβουλος Σ.Κορωναίου, τα μέλη του Δ.Σ. Δάνου, Σμαραγδή, Κομπότης, Πάντος (με τις φωτογραφίες του) και ο Γ.Γραμματέας του συλλόγου ''Νέο Μαρούσι''κ.Σταμέλλος.


Η πρόεδρος του συλλόγου
Κέλλυ Δάνου
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΓΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 

Δίκη Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.: ΑΘΩΟΙ οι Θέμης Μπαλασόπουλος - Γιάννης Τσούνης

φωτό: epoli.gr
Αθώοι ο τ. Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Θέμης Μπαλασόπουλος και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Γιάννης Τσούνης, οι οποίοι δικάστηκαν εχθές, από το Ένατο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, με την κατηγορία του «ηθικού αυτουργού», γιατί υπέγραψαν ως Πρόεδρος και ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, αντίστοιχα, ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που ενημέρωνε τους εργαζόμενους για τα αντιλαϊκά μέτρα, που είχε λάβει η κυβέρνηση το 2011 και τους καλούσε να συμμετάσχουν στην απεργία της 16ης Οκτωβρίου 2011, με κατάληψη των Δημοσίων κτηρίων.

Το κατηγόριο κυρίως αφορούσε την "παρότρυνση των εραζομένων στην παράνομη πράξη της  κατάληψης" από του συνδικαλισές και αρχικά είχε μπει στο αρχείο αλλά ανασύρθηκε το 2013 (!!!!).

Το δικαστήριο αθώωσε τους δύο συνδικαλιστές και η απόφασή του αυτή αποτελεί σημαντικό “οδηγό” για το μέλλον αφού στηρίχτηκε στο (αυτονόητο κατά την ταπεινή μας γνώμη)  σκεπτικό ότι, ο συνδικαλιστικός “λόγος” δεν παραπέμπει ή προτρέπει κατ’ ανάγκη σε έκνομες πράξεις ή ποινικά αδικήματα και δικαιούται να είναι αιχμηρός, ακόμα και καθ' υπερβολή.

Δικηγόρος των συνδικαλιστών της ΠΟΕ ΟΤΑ στην χθεσινή δίκη ήταν η γνωστή Εργατολόγος και νομική σύμβουλος της Ομοσπονδίας Μαρία Τσίπρα.

Η ΠΟΕ ΟΤΑ παραμένει στην πρωτοπορία για το συνδικαλιστικό κίνημα και ανίγει κάποιους δρόμους. Αξίζουν την προσοχή των

ΣΧΟΛΙΟ:
Είπαμε: Χρειάζεται αλλαγές, βελτιώσεις, ανατροπές, εκσυγχρονισμός στο συνδικαλιστικό κίνημα που είναι  παρωχημένο όσο η πολιτική.

ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΙΜΩΣΗ, ούτε αφαίρεση του δικαιώματος στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις με διώξεις συνδικαλιστών , όπως θέλει ο Κυριάκος και η ΝΔ .....
Σημαίνει βαθιές, δομικές αλλαγές ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.


ΥΓ: Τ' ακούς εσύ (Μ) / αρχιδόπουλε?

Η ΡΕΜΑΤΙΑ, ΔΥΟ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ


του Ν. ΚΟΜΠΟΤΗ
Η κοίτη και τα πρανή της Ρεματιάς, ως γνωστόν, ανήκουν στην δικαιοδοσία της Περιφέρειας Αττικής. Καθήκον επομένως της περιφέρειας είναι καταρχήν, να οριοθετήσει την Ρεματιά προχωρώντας σε υδραυλικές και περιβαλλοντικές μελέτες. Κατά δεύτερον, να απομακρύνει όλες τις κατασκευές που υπάρχουν εντός των ορίων της Ρεματιάς, ως αυθαίρετες, παράνομες και επικίνδυνες, απαλλοτριώνοντας τυχόν νόμιμες ιδιοκτησίες. Το έργο αυτό έχει καθυστερήσει 22 Χρόνια, όσα δηλαδή έχουν περάσει από την υπογραφή το Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) για την Ρεματιά.

Στην δικαιοδοσία της Δημοτικής Αρχής ανήκει η διαμόρφωση και η προστασία της Α και Β ζώνης πέριξ των ορίων της Ρεματιάς όπως σαφώς καθορίζεται από το ΠΔ, χωρίς να αποκλείεται η άσκηση πίεσης και η υποβολή προτάσεων και αιτημάτων προς την περιφέρεια με σκοπό να είναι συνεπής με τα καθήκοντα της σχετικά με την Ρεματιά.

Η Δημοτική μας αρχή έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό 2 κονδύλια. Το πρώτο είναι 240 χιλιάδες ευρώ!!! Για μελέτη κτηματολογικής χαρτογράφησης της Ρεματιάς και το δεύτερο 150 χιλιάδες ευρώ !!! ως συμμετοχικό προϋπολογισμό για ολόκληρη την περιοχή του συνοικισμού!!! Έτσι πουλάει ξεδιάντροπα από την μια μεριά το παραμύθι του ενδιαφέροντος της για την Ρεματιά και τους κάτοικους του Συνοικισμού και από την άλλη το παραμύθι του δημοκρατικού προσανατολισμού της προς συμμετοχικούς προϋπολογισμούς.

Και εξηγούμαι:

1. Όταν διαθέτεις για μια ολόκληρη συνοικία, που είναι επιπλέον υποβαθμισμένη, μόλις 150 χιλιάδες ευρώ και το τεράστιο ποσό των 240 χιλιάδων για μια αδικαιολόγητη μελέτη, εμπαίζεις τους κατοίκους του Συνοικισμού, πουλώντας δημοκρατικότητα.

2. Η μελέτη είναι αδικαιολόγητη και το ποσό είναι τεράστιο διότι:

α) Είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής.

Β) Ο «Σύλλογος προστασίας της Ρεματιάς» έχει κάνει ήδη επιστημονική χαρτογράφηση της Ρεματιάς ξοδεύοντας συνολικά μόλις 600 ευρώ.

γ) Στην πόλη μας υπάρχει εδώ και 20 χρόνια κτηματολόγιο . επομένως μπορεί να προμηθευτεί ο δήμος μας εντελώς δωρεάν, με μια απλή αίτηση στην υπηρεσία του κτηματολογίου τον κτηματολογικό χάρτη της ρεματιάς.

Αν πράγματι είχε η δημοτική αρχή δεν πουλούσε το παραμύθι του ενδιαφέροντος για την ρεματιά , θα διέθετε αυτό το ποσό για να υλοποιήσει όλες τις προτάσεις και τα αιτήματα του «Συλλόγου προστασίας της Ρεματιάς», αντί να το προσφέρει για ενθυλάκωση από κάποιον «μελετητή» μόνο και μόνο για να βάλει την υπογραφή του κάτω από έτοιμους χάρτες και εργασίες άλλων. Από την άλλη θα πίεζε την Περιφέρεια να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ρεματιά.

Αν πράγματι η δημοτική αρχή δεν πουλούσε το παραμύθι του συμμετοχικού προϋπολογισμού, έστω και πιλοτικά, θα καλούσε πραγματικές γενικές συνελεύσεις στις γειτονιές το φθινόπωρο, πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού από το δημοτικό συμβούλιο. Θα εξηγούσε στους δημότες το νόημα και την σπουδαιότητα του εγχειρήματος και θα τους κινητοποιούσε με σκοπό την επιτυχία του. Αντ’ αυτού με 6000 επιστολές καλεί ,κατόπιν εορτής, σε συγκεντρώσεις με το ευτελές δόλωμα των 150 χιλιάδων ευρώ για μια ολόκληρη συνοικία, για να προπαγανδίσει το ευτελές μέχρι σήμερα έργο της, να παρουσιάσει ως επιτυχίες τα λάθη της, να κρύψει επιμελώς τις δουλείες της και να κάνει το μαύρο άσπρο. Δεν είναι τυχαίο που οι κάτοικοι του συνοικισμού δεν τσίμπησαν το δόλωμα, δεν έχαψαν το παραμύθι και της γύρισαν την πλάτη. Έτσι έκαψε άλλη μια προεκλογική εξαγγελία της που της ήταν εμπόδιο στον νεοφιλελεύθερο, μνημονικό και καλλικρατικό κατήφορο της.

Δεν είναι ικανή, εκ των πραγμάτων ,να αντιληφθεί ότι τα παραμύθια είναι για τα μωρά και όχι για συνειδητοποιημένους πολίτες και δη απόγονους μεταναστών.

Από την άλλη μεριά, η κατάντια της Ρεματιάς και της Α και β ζώνης της, εξαιτίας της πλήρους εγκατάλειψης και αδιαφορίας τα 2 τελευταία χρόνια , είναι εκεί σε κοινή θέα, ώστε κάθε πολίτης να μπορεί να την δει.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜOΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ


Oι γυναίκες απαντούν στην κρίση
Παρασκευή 10 Μαρτίου 7.30 µ.µ. 
Aετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, Φιλικής Εταιρεία και Τομπάζη 18

Στις 8 Μαρτίου 1857, 160 χρόνια πριν, εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη διαδήλωναν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και τότε άρχισε ο αγώνας διεκδίκησης δικαιωμάτων που συνεχίζουμε. Ήταν μια μέρα και την καθιέρωσή της δεν θα την αφήσουμε να περάσει μόνο με αφελή εγκώμια, υποκριτικές πολιτικές υποκλίσεις και μιντιακά χαϊδολογήματα.
Σκοπός της συζήτησης αυτής είναι να αναδειχθεί η συμβολή των γυναικών στην κρίση, όχι ως μια ομάδα που πλήττεται, αλλά κυρίως ως μια ομάδα που αντιδρά δυναμικά, με αλληλεγγύη και αποτελεσματικότητα και δίνει λύσεις κοινωνικά ωφέλιμες, με ευαισθησία και ευθύνη.
Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι δομές ή πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι έργο γυναικών ή υποστηρίζονται κυρίως από γυναίκες όχι μόνο με τη συμμετοχή τους αλλά με τις γνώσεις και τις ικανότητές τους.
Συν-ομιλούμε γυναίκες από τις συλλογικότητες και δομές αλληλεγγύης, ανταλλάσσουμε  προβληματισμούς, αναζητούμε απαντήσεις και προοπιτικές που θα μας κάνουν όλους και όλες σοφότερους δημότες-πολίτες.
Εδώ στο Χαλάνδρι στις 10 Μαρτίου οργανώνουμε τη δική μας εκδήλωση, για να συν-ομιλήσουμε με τις γυναίκες που έχουν να μοιραστούν αυτές τις εμπειρίες μαζί μας.
Καλούμε όλους και όλες να βρεθούμε σε μια συνάντηση ελπίδας για την ισότητα και την απελευθέρωση της γυναίκας.

ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ
Σταυρούλα Χριστουλάκη, ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ
Νινέτα Θεοτοκάτου, κΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗς ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Έλενα Χριστούλη, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟς ΚΟΙΝΩΝΙΚΗς ΠΟΛΙΤΙΚΗς
Ευγενία Κατούφα, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟς, ΔΡΑΣΕΙς ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗς

ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ Η
Αγγελίνα Γιαννετοπούλου

Mετά τη συζήτηση θα συνεχίσουµε µε ένα ποτό

Γ.Γ: ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ


Γ.Γ.

Μουσική Ομάδα ΡΟΔΑ - συναυλία - "ΚΑΡΝΑΚ το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου"

 
Μετά την επιτυχία των δύο πρώτων συναυλιών με τη μουσική του ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ,η ΡΟΔΑ τις επαναλαμβάνει, την Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Μαρτίου, διοργανωμένες σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ.
Η συναυλία «Καρνάκ: το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου»
περιλαμβάνει έργα των Γκουρτζίεφ / ντε Χάρτμαν, σε ενορχήστρωση της Μαρίας Περετζή.

ΚΑΡΝΑΚ
το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου
Συναυλία Μουσικής με έργα Γκουρτζίεφ
σε ενορχήστρωση
Μαρίας Περετζή

Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

στην "Αίθουσα 3Α"

Καποδιστρίου 106 & Ελευθερίας 1, Νέα Ιωνία
Ώρα: 20:30

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ
Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Απαιτείται έγκαιρη κράτηση στα τηλέφωνα:

6976033948
6937422456


ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΡΟΔΑ
ΜΕ ΕΡΓΑ ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ

ΚΑΡΝΑΚ
το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου


σε ενορχήστρωση Μαρίας Περετζή

στην Αίθουσα 3A (Καποδιστρίου 106 & Ελευθερίας 1, Ν. Ιωνία)
Ώρα: 20:30
Είσοδος: 12 ευρώ

Μετά την επιτυχία των δύο πρώτων συναυλιών με τη μουσική του ΓΚΟΥΡΤΖΙΕΦ, η ΡΟΔΑ τις επαναλαμβάνει, την Παρασκευή 17 & Σάββατο 18 Μαρτίου, διοργανωμένες σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γκουρτζίεφ. Η συναυλία «Καρνάκ: το Διαστημόπλοιο του Σύγχρονου Μάγου» περιλαμβάνει έργα των Γκουρτζίεφ / ντε Χάρτμαν, σε ενορχήστρωση της Μαρίας Περετζή.
Η ιδιαίτερη αυτή μουσική οδηγεί στη μαγεία του ήχου ενός νέου κόσμου. Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα 3Α την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαρτίου, γίνεται όχημα προς τη βαθύτερη κατανόηση του φιλοσοφικού έργου του Γκουρτζίεφ (Γεώργιου Γεωργιάδη, 1866-1949), και της σημασίας που έχει αυτό για τη σύγχρονη πραγματικότητα.

ΙΑΣΩ GENERAL // ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ - ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
«Είσαι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ! Φρόντισε τον εαυτό σου!», το ΙΑΣΩ General, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, φροντίζει και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην υγεία της κάθε γυναίκας, προσφέροντας εξετάσειςπροληπτικού ελέγχου.

Συγκεκριμένα, προσφέρονται:

· Τεστ ΠΑΠ, Ψηφιακή Μαστογραφία και Γυναικολογική Εξέταση με 50€

· Ψηφιακή Μαστογραφία, Υπέρηχος Μαστών και Κλινική Εξέταση μαστών με 50€

· Τεστ ΠΑΠ, Υπέρηχος Μαστών και Γυναικολογική Εξέταση με 35€

· Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας και Κλινική Εξέταση με 30€


Η προσφορά ισχύει για όσες επικοινωνήσουν στο τηλ. 210 6502165 από την Τετάρτη 8 Μαρτίου έως την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 (Δευτ.-Παρ. 8:00-16:00) για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.


Στο ΙΑΣΩ General περιβάλλουμε την κάθε γυναίκα με ασφάλεια!

ΑΡΓΩ: Τετάρτη, 8 Μαρτίου: Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας με θέμα: «ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ»


8 Μάρτη, ημέρα της γυναίκας…

Μητρότητα, «η μεγαλύτερη προσφορά της γυναίκας στην κοινωνία», σύμφωνα με τους ...πανηγυρικούς!

Στην σκιά, γυναίκες που φτάνουν στην μητρότητα μόνες, αδύναμες, μέσα από τραυματισμένες σχέσεις και ελπίδες.

Γυναίκες που κάποιες φορές φτάνουν να αποχωρίζονται το βρέφος τους για να συνεχίσουν τη ζωή με θυμό, θλίψη, ενοχή και πολλές φορές στιγματισμένες.

Επειδή η ημέρα της γυναίκας είναι και δική τους ημέρα, ας μιλήσουμε για την «ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ» .

Μαζί μας σε μια ανοιχτή συζήτηση η κυρία ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΙΑ, κοινωνική λειτουργός και Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής.

Καλούμε όλες τις φίλες μας αλλά και τους φίλους μας, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, στις 8μμ,
στον όροφο του καφέ SIMPLE στην πλατεία Δούρου (πλατεία Ελ. Βενιζέλου 4) στο Χαλάνδρι.

Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος Χαλανδρίου "ΑΡΓΩ"

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ