Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

«Πάρτι» στο ΠΑΣΟΚ: 85 εκατ. ευρώ χωρίς αποδείξεις βρέθηκαν στα βιβλία του- Aπόδειξη 20.000 ευρώ για κομμωτήριοΚαταπέλτης είναι το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων που ερευνούν το θέμα με τα ταμεία του κόμματος καθώς «καίει» όλες τις ηγεσίες που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσίευμα.

«Το σύνολο των ποσών για τα οποία δεν υπάρχει κανένα παραστατικό και απόδειξη και εμφανίζονται ως έξοδα σε διάφορα “μπακαλόχαρτα” φτάνει τα 85.000.000 ευρώ. Μέχρι και παραστατικό για έξοδο 20.000 ευρώ για κομμωτήριο εμφανίζονται στα επίσημα βιβλία», αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Kontra News, σημειώνοντας:

«Την τιμητική τους έχουν η συντήρηση αυτοκινήτων, τα ταξίδια σε πολυτελή ξενοδοχεία του εξωτερικού, ενώ ένα τεράστιο ποσό εμφανίζεται ότι κάλυψε ανάγκες του γυμναστήριου που είχε κατασκευάσει ο Γ. Παπανδρέου στα γραφεία της Ιπποκράτους για προσωπική του χρήση.

Χιλιάδες εγγραφές εμφανίζονται στα βιβλία χωρίς να συνοδεύονται από κανέναν παραστατικό, ενώ καταγράφονται και πληρωμές σε τρίτους χωρίς αποδείξεις και τιμολόγια. Τις προσεχείς ημέρες οι αρμόδιοι εισαγγελείς αναμένεται να καλέσουν όλους όσους εμφανίζονται να έχουν πάρει χρήματα από τα τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ χωρίς να έχουν εκδώσει τιμολόγια και αποδείξεις».

http://www.koutipandoras.gr

ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ

 
 
Τα τελευταία χρόνια όρος «μεταρρυθμίσεις» δεσπόζει στον πολιτικό διάλογο. Κόμματα, κυβερνήσεις, συνδικαλιστές, άλλες οργανωμένες ομάδες, αλλά και οι δανειστές της χώρας ομιλούν για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, άλλοτε χωρίς να τις προσδιορίζουν και άλλοτε επιχειρώντας να τις ορίσουν σύμφωνα με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.
 
Όμως η κοινωνία και οι πολίτες τί πιστεύουν για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και τί εννοούν ως πραγματική μεταρρύθμιση;
 
Mια παρέα πολιτών του Χαλανδρίου, προβληματισμένη για την πορεία των πολιτικών πραγμάτων, για τον τρόπο που ασκείται η πολιτική και για τον τρόπο που διεξάγεται η πολιτική συζήτηση, αισθανόμαστε την ανάγκη να κάνουμε κάτι που θα παρακινήσει σε ενεργό συμμετοχή τους πολίτες.
 
Σας προσκαλούμε λοιπόν να πιούμε τον καφέ μας και να συζητήσουμε μεταξύ μας:
·     ποιες θεωρούμε ότι είναι οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα·
·     ποιες απ’ αυτές κρίνουμε πως πρέπει να κατοχυρωθούν στο Σύνταγμα.
 
Η συζήτηση θα διεξαχθεί με τη δημιουργική και ευχάριστη μέθοδο «world café», χωρίς κουραστικούς μονολόγους, με την σύμπραξη όλων. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
 
Τα αποτελέσματα του εργαστηρίου, μαζί με τα αποτελέσματα ανάλογων εργαστηρίων που διεξήχθησαν και πρόκειται να διεξαχθούν σε ολόκληρη την χώρα, θα αξιοποιηθούν με τη συνδρομή της ομάδας «ΕΜΕΙΣ οι ΠΟΛΙΤΕΣ»  προκειμένου να  καταγραφεί η βούληση των πολιτών, να αναδειχθεί ο πολίτης στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής και να κατοχυρωθεί η άμεση συμμετοχή του στον πολιτικό διάλογο.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση:
  • Χαρίκλεια Καλτεζιώτη, 693.225.8200
  • Χρήστος Λυντέρης, 693.911.5089

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΩΝ ΟΤΑ

φωτό: enypografa.gr
Την έκδοση ενός ψηφίσματος - χωρίς την οποιαδήποτε απόφαση επί του χειρισμού της υπόθεσης στην ουσία της - επέλεξε η πλειοψηφία του δήμου για το θέμα της υποχρεωτικής μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων του δήμου στην ΤτΕ, μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος που εγκρίθηκε από τους εναπομείναντες στην αίθουσα συμβούλους της πλειοψηφίας και την παράταξη του κ. Λαδόπουλου (Λαδόπουλος, Πανταζής).

Η παράταξη του Γ. Θωμά και η Λαϊκή Συσπείρωση διαφώνησαν με το ψήφισμα καταθέτοντας πρόταση για λήψη απόφασης απειθαρχίας προς την κυβερνητική πολιτική τουλάχιστον μέχρι το συνέδριο της ΚΕΔΕ που θα γίνει σε μερικές μέρες και όπου αναμένεται το θέμα να είναι το κυρίαρχο.
Κατά του ψηφίσματος ψήφισε η παράταξη Κουράση ενώ ΠΑΡΩΝ δήλωσε ο Νταβίας.

Από την αίθουσα αποχώρησαν δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας - μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αφού τοποθετήθηκαν ενάντια στην απόδοση των ταμειακών διαθεσίμων του δήμου για την πληρωμή των δανειστών και εξέφρασαν την διαφωνία τους με τον χειρισμό της διοίκησης του δήμου (!) 
Μεταξύ τους ο αντιδήαμρχος Κ. Γερολυμάτος και ο "παλιός" Γ. Λιερός.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ:

Ψήφισμα σχετικά με την «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταμφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα Ελλάδος»:


Μετά από την αποτυχημένη εφαρμογή ενός πενταετούς οικονομικού προγράμματος που μόνο δεινά σώρευσε στη χώρα αλλά και στην Αυτοδιοίκηση, ντόπιοι και ξένοι παράγοντες συνεχίζουν τις πιέσεις προς τη νέα κυβέρνηση για τη συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής. Προσπαθούν να επιβάλλουν την υπογραφή ενός νέου μνημονίου, με νέα υφεσιακά μέτρα όπως η περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, η αύξηση της φορολογίας μέσω αλλαγής του ΦΠΑ, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας κ.ά. Στο πλαίσιο αυτών των πιέσεων εντάσσεται και ο περιορισμός της ρευστότητας που έχει επιβληθεί από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα.

Πιστεύουμε ότι απέναντι στους εκβιασμούς της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ οφείλει να συγκροτηθεί ένα ενιαίο, ενωτικό και ισχυρό μέτωπο αντίστασης από όλες εκείνες τις δυνάμεις του τόπου που αγωνίζονται για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Διαφωνούμε με την ενέργεια της κυβέρνησης να επιβάλλει τη δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων χωρίς, όπως όφειλε, να διαβουλευτεί με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και χωρίς να ζητήσει ανοικτά και ξεκάθαρα τη στήριξή τους και την ένταξή τους σε ένα τέτοιο ενιαίο μέτωπο αντίστασης και αγώνα.

Καμιά όμως επιφύλαξη, ένσταση ή διαφωνία στους χειρισμούς ή στο περιεχόμενο δεν μπορεί να μας οδηγήσει στην ταύτιση με αυτούς τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και φορείς που ενώ τα προηγούμενα χρόνια στήριζαν με την ανοχή τους τις μνημονιακές πολιτικές, σήμερα ανακάλυψαν τον δρόμο του αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική.

Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση οφείλει να μην υποχωρήσει ούτε βήμα πίσω, να τιμήσει την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο ελληνικός λαός, να προχωρήσει στην υλοποίηση των προεκλογικών και προγραμματικών της δεσμεύσεων και να στηριχθεί στη δύναμη και αποφασιστικότητα του λαού με στόχο την πλήρη ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος και τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Για εμάς η εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών έχει απόλυτη προτεραιότητα σε σχέση με τα συμφέροντα των δανειστών.

Στηρίζουμε ηθικά, πολιτικά και υλικά κάθε επιλογή της κυβέρνησης που κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.


Μετά την έγκριση του ψηφίσματος, η Λούλα Καρατζά έθεσε θέμα λήψης απόφασης για μη απόδοση των διαθεσίμων μέχρι του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, πρόταση που υπερψήφισαν οι παρατάξεις Κουράση, Θωμά και Νταβία αλλά προφανώς μειοψήφισε.

Αξιοσημείωτα του προχθεσινού δημοτικού συμβουλίου:
1. Κανείς δημοτικός σύμβουλος  από την παράταξη Ανδρεόπουλου δεν ήταν παρών (ή παρούσα). Δοξάζονται κρυπτόμενοι ....

2. Η τοποθέτηση της παράταξης Λαδόπουλου που ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ το παραπάνω κείμενο όπως την διατύπωσε ο Νίκος Πανταζής : Να δώσουμε τα χρήματα στην κυβέρνηση και να ζητήσουμε την επίσπευση της υπογραφής της συμφωνίας με τους δανειστές.
(Τώρα τι σχέση έχει αυτό με το κείμενο του ψηφίσματος μένει να απαντηθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος).

ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ! ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ - λέειΧρειάζονται άμεσα ψυχοθεραπεία.

Και το λέω εγώ αυτό που έχω εμπειρία ετών στην ψυχασθένεια αναγνώστη μου ως "ο τρελός του χωριού".

Ο μηχανισμός του ΕΣΩ ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης παράνοιας, Νταβίας speaking.

Άκου αναγνώστη μου τώρα και πες μόνος σου αν λέω τρέλες εγώ ή οι (πρώην) σύντροφοι και νυν συναγωνιστές τα έχουν χάσει εντελώς:

Το ανέκδοτο που θα σας πω είναι από τα όσα εξελίχθηκαν στο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Και θα ξεκινήσω με μια - ίσως άχρηστη για τους περισσότερους διευκρίνιση, αλλά σημαντική για τους μυημένους:

Με τον "προεδρεύοντα" στην ΑΔΕΔΥ Οδυσσέα Ντριβαλά είχαμε κοινές δράσεις σε επίπεδο νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Β. Προαστίων .... τω καιρώ εκείνω, αφού είναι Χολαργιώτης (ως εργαζόμενος στον Δήμο Χολαργού ξεκίνησε την συνδικαλιστική του δράση) και είμαστε και στην ίδια "ομάδα" την εποχή του μεγάλου φραξιονισμού στο ΠΑΣΟΚ (λίγο πριν  μουτζώσω οριστικά το ΠΑΣΟΚ, όπως το  κατάντησαν).

Είμαστε λοιπόν παραπάνω από "γνωστοί" με τον Ντριβαλά και το ξέρει ότι τον εκτιμώ, όπως πιστεύω ότι ισχύει και το αντίστροφο.

Με τον Θ. Μπαλασσόπουλο - πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ - είναι ζήτημα αν έχουμε ανταλλάξει "καλημέρα" πάνω από τρεις φορές στη ζωή μας και αν συναντηθούμε και γνωριστούμε θα είναι μάλλον από τις φωτογραφίες.

Το λέω γιατί ό,τι γράφεται εδώ δεν ξεκινάει από ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ αλλά ξεκινάει από ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ.

Λοιπόν: Ο Οδυσσέας εκλέχτηκε πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ το 2013 και ήταν ο επικεφαλής της επίσημης ΠΑΣΚΕ τότε.
Μάλιστα η Πλατεία τότε το πανηγύρισε το πράγμα (γιατί είναι παλιοσύντροφος, τι να κάνουμε, δεν ξεχνιούνται οι κοινοί αγώνες).

Και βέβαια Ο Οδυσέας μετέχει στην ΑΔΕΔΥ μέσα από την ΠΟΕ ΟΤΑ.

Το 2014, μετά το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ εκλέχτηκε νέα Εκτελεστική Επιτροπή η οποία επιχείρησε να συγκροτηθεί σε σώμα και να εκλέξει νέο πρόεδρο αλλά αυτό δεν έγινε κατορθωτό.

Ο Οδυσσέας Ντριβαλάς είχε επανεκλεγεί με την ΠΑΣΚΕ (το επίσημο, βαρύ μνημονιακό ΠΑΣΟΚ του 2014) ενώ ο Μπαλασσόπουλος είχε φύγει από το 2010 και έφτιαξε άλλη συνδικαλιστική παράταξη στηρίζοντας από την πρώτη στιγμή το εγχείρημα "ΣΥΡΙΖΑ".

Δεν τον θέλανε όμως πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ... ήταν "ΠΑΣΟΚος".

Για την εκλογή λοιπόν νέου προέδρου της ΑΔΕΔΥ ο έσω ΣΥΡΙΖΑ (Το ΜΕΤΑ εν προκειμένω)  (εμείς οι άλλοι που δεν είμαστε σε συνιστώσες είμαστε ας το πούμε ο όξω ΣΥΡΙΖΑ ή για την ακρίβεια "ΟΞΩ ΑΠΟ ΔΩ "ΣΥΡΙΖΑ" (στα μέζεά μας) πρότεινε τον "δικό μας" (εκ Χαλανδρίου δικό μας εννοούμε) Γρηγόρη Καλομοίρη από τους εκπαιδευτικούς (και το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ - βοήθειά μας).

Ο Μπαλασσόπουλος και η ΑΝΑΤΡΟΠΗ στήριξαν στην Ε.Ε. την "κομματική" επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογή Καλομοίρη στην θέση του Προέδρου.

Και βέβαα ο κ. Καλομοίρης θα είχε εκλεγεί αν τον στήριζε και το ΠΑΜΕ τότε.

Το ΚΚΕ, το οποίο το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ (βοήθειά μας) ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ (αφού το ΚΚΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ, αλλά το ΡΕΥΜΑ επιμένει).

Και θα είχε εκλεγεί λοιπόν ο Γρηγόρης κόντρα στον Οδυσσέα Ντριβαλά που ήταν .... ΠΑΣΟΚΟΝΔ και τον καταγγέλαμε και οι φίλοι του που παραμένει στο ΜΠΑΤΣΟΚ (αφού εμείς ξέραμε ότι αυτά που πιστεύει ο Δυσσέας δεν έχουν σχέση με το ΠΑΣΟΚ των ύστατων χρόνων και έχει δώσει μάχες).

Δεν στήριξε το ΠΑΜΕ λοιπόν τον Καλομοίρη, δεν δημιουργήθηκε πλειοψηφία ούτε από την μία, ούτε από την άλλη πλευρά στην ΕΕ της ΑΔΕΔΥ η οποία εδώ και ένα (plus) χρόνια δεν έχει πρόεδρο και προεδρεύει (παράτυπα) ακόμα ο Οδυσσέας Ντριβαλάς ως προηγούμενος πρόεδρος και μέχρι να εκλεγεί ο επόμενος (ζήσε Μάη μου να φaς τριφύλλι).

Αυτά ήταν γνωστά.

Όπως γνωστό ήταν ότι ο έσω ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να συνεργαστεί με τον Μπαλλασόπουλο γιατί είναι λέει "αιώνιος συνδικαλιστής" και ήταν ΠΑΣΟΚ.

Το ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ (ο θεός να μας φιλάει) δεν τον ήθελε με τίποτα, γιατί δεν ήταν πολύ αριστερός, ήταν ολίγο.

 Έτσι αντί να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ μια καθαρή νίκη προχτές στο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ με την κοινή κάθοδο ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και ΜΕΤΑ, ο ΕΣΩ ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να φέρει την επίσημη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΜΕΤΑ) στην ΤΡΙΤΗ θέση (γιατί όταν γίνονται πολλοί ζαλίζονται αυτοί εκεί στο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ μου φαίνεται) ενώ η ΑΝΑΤΡΟΠΗ (ο όξω ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή) κέρδισε την πλειοψηφία ξανά μόνη της.

Τώρα ποιο είναι το ΝΕΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΥΤΡΑΠΕΛΟ σε όλα αυτά;

ΤΟ ΜΕΤΑ που δεν ήθελε συνεργασία με τους "ΠΑΣΟΚους" του Μπαλασσόπουλου (που ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 και που στήριξαν τον Καλομοίρη στην ΑΔΕΔΥ κόντρα στον Ντριβαλά) ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ποιον νομίζετε;

ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΝΤΡΙΒΑΛΑ!!!!

Που δεν ήταν ΠΑΣΟΚος φαίνεται κατά τον Χαρίση και τα άλλα συντρόφια του ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ (Που να βάλει ο Θεός το χέρι του).

Ε είναι τρελοί αυτοί οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΡΕΥΜΙΤΕΣ!


ΥΓ: Σύντροφε Οδυσσέα ξέρεις ότι δεν έχει προσωπική αιχμή η αναφορά μου, απλά αναφέρομαι στο πολιτικό ευτράπελον του όλου πράγματος.

Α.Ν.

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΥΦΕΣΗ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΚΑΛΛΙΣΠΕΡΗ ΘΕΛΟΥΝ.

Η οικία Καλλισπέρη στην Δ. Αεροπαγίτου που ανήκει στον δήμο Χαλανδρίου, στον οποίο το άφησε η Σεβ. Καλλισπέρη.

Εδώ ο κόσμος χάνεται και το λιλί χτενίζεται αναγνώστη μου.

Άλλον χαβά δεν έχουν μερικοί - μερικοί εκεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Είναι και νέοι στο όργανο βλέπεις και δικαιούνται να ομιλούν για τις ευθύνες των προηγουμένων κακών διοικήσεων - από τον Παττακό και μέχρι τον Κουράση.
Βέεεβαια!
Ο κ. Λαδόπουλος (αντιδήμαρχος Παττακού, Ζαφειρόπουλου, Κουράση) και ο - παντός καιρού - Νίκος Πανταζής, που πάει με όλα.
Προνομιακός συνομιλητής μέχρι και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Νεοσοσιαλφιλελεύθερος αναρχοκομμουνιστής.

Την ημέρα λοιπόν που το δημοτικό συμβούλιο θα προσπαθούσε να τετραγωνίσει τον κύκλο για το θέμα της διάθεσης των ταμειακών διαθεσίμων του δήμου (ρεπορτάζ ακολουθεί), των χρημάτων που ουσιαστικά ΥΠΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ από την πόλη και τους κατοίκους της με την πολιτική της "υπερσυγκέντρωσης δημοτικών κεφαλαίων για την στήριξη του τραπεζικού συστήματος" - όπως θα την αποκαλούμε από δω και στο εξής -  της οποίας ήταν εκ των βασικών εμπνευστών και υποστηρικτών οι κ. Λαδόπουλος και Πανταζής, είχαν την έπαρση να  ζητήσουν τον λόγο  στο δημοτικό συμβούλιο και να ζητήσουνν - σχεδόν απειλητικά - να μπει σε προτεραιότητα το θέμα της αξιοποίησης του κληροδοτήματος Καλλισπέρη (στην Ακρόπολη), για το οποίο - όπως είπαν - "οι προηγούμενες διοικήσεις" (με τις οποίες ουδεμίαν σχέση έιχον, ως γνωστό οι καταγγέλοντες), ξεκινώντας από την επάρατο διοίκηση, αυτή του Παττακού, δεν έκαναν τίποτα, αδιαφορούσαν  και μάλιστα άφησαν δολίως  "να λεηλατηθεί το κληροδότημα".

Τεκμηρίωσαν μάλιστα τα λεγόμενά τους επαναλαμβάνοντας το χιλιοπαιγμένο έργο .... περί πιάνου, προκαλώντας αρχικά την αντίδραση Κουράση ο οποίος είπε ότι η ΦΛΥΑ ΑΕ έχει πλήρη φάκελο και έχει προετοιμάσει τις διαδικασίες για την αξιοποίηση του ακινήτου και στη συνέχεια του Νταβία, ο οποίος είπε ότι αν υπάρχει ουσιαστική καταγγελία να γίνει επιτέλους στον εισαγγελέα για να διερευνηθεί και να σταματήσει αυτή η χυδαιότητα με τις "μισές" καταγγελίες, μέσω υπονοιών που είναι "λάσπη στον ανεμιστήρα" και έχει ξεθωριάσει ως θέμα αφού αυτό επαναλαμβάνεται ... από το 1998.

Η Λούλα Καρατζά επανέλαβε την άποψη της Λαϊκής Συσπείρωσης, ότι το κληροδότημα δεν μπορεί να αξιοποιηθεί εύκολα, αφού υπάρχουν σχεδόν αξεπέραστες εμπλοκές με την αρχαιολογική υπηρεσία και είπε ότι δεν μπορεί σήμερα και υπό αυτές τις οικονομικές συνθήκες, να τίθεται ως προτεραιότητα να διαθέσει χρήματα ο δήμος για ένα ακίνητο που δεν είναι καν στο Χαλάνδρι, αλλά στο κέντρο της Αθήνας και δεν μπορεί άμεσα να εξυπηρετήσει καμία από τις ανάγκες των δημοτών.

Μάλιστα επανέλαβε την ενδιαφέρουσα πρότασή της για προσφορά του ακινήτου στο δημόσιο (υπ. Πολιτισμού) ως αντάλλαγμα για να έρθει στον δήμο ίσης αξίας ιδιοκτησία του δημοσίου, εντός των ορίων της πόλης.

Ο κος Πανταζής αντέδρασε έντονα στην πρόταση της κας Καρατζά χωρίς να καταλάβει κανείς τι ακριβώς τον ενόχλησε σε αυτή την ιδέα, επιτιμώντας μάλιστα την κα Καρατζά που δεν υποστηρίζει το αίτημά τους για "αξιοποίηση" του ακινήτου. (?????)

Κλείνοντας την συζήτηση ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος τοποθέτησε το θέμα - σε σωστή κατεύθυνση - ξεκαθαρίζοντας ότι:

1. Το θέμα της αναζήτησης τρόπου αξιοποίησης του ακινήτου απασχολεί μεν την διοίκηση αλλά χωρίς να είναι  απόλυτη προτεραιότητά της και ό,τι γίνει θα γίνει χωρίς βιασύνη, αφού αναζητείται η βέλτιστη λύση.
2. Για την διοίκηση του δήμου η αξιοποίηση του ακινήτου πρέπει να υλοποιηθεί στην κατεύθυνση της δημόσιας διαχείρισης και χρήσης του και δεν εννοείται για την πλειοψηφία ως αξιοποίηση η παράδοσή  του σε αποκλειστικά ιδιωτική επένδυση.
3. Ζήτησε από όποιον έχει κάτι συγκεκριμένο να προτείνει για την αξιοποίηση του ακινήτου να το καταθέσει δημόσια.

ΑΣΧΕΤΟ ΙΛΑΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Από την Λευκωσία έρχομαι και στην κορφή κανέλα!

(Για να μη νομίζουν κάποιοι ότι είμαστε .... Αμερικανάκια και δεν ξέρουμε, αναγνώστη μου την αφετηρία της πρεμούρας,  αλλά εσένα ακόμα δεν θα σου πούμε. Σε σένα τα λέμε μόνο όταν υπάρχουν ΑΔΙΆΣΕΙΣΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, όχι κουτσομπολιά και verba (διότι ως γνωστό ......volant). Με αυτά λειτουργούν ΟΙ ΑΛΛΟΙ. Εμείς ΜΟΝΟ SCRIPTA!)