Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ Ν. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ"Με αφορμή τη μέρα της γυναίκας και τη συμμετοχή του Δήμου Χαλανδρίου στην αποστολή αλληλεγγύης στο Κομπάνι, την Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 19.30 θα γίνει εκδήλωση - συζήτηση στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου (Παπάγου 7, 2ος όροφος).
Για τις γυναίκες που αγωνίζονται στο Κομπάνι θα μιλήσουν τρεις γυναίκες που ταξίδεψαν εκεί για να παραδώσουν την ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε το προηγούμενο διάστημα σε όλη την Ελλάδα. Η Έλενα Χριστούλη (αντιδήμαρχος Χαλανδρίου), η Μυρτώ Μπολώτα (μέλος της “Αλληλεγγύης για Όλους”) και η Ντίνα Δασκαλοπούλου (δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών).
Θα συντονίσει η Ελένη Γιαννακοπούλου. Στην εκδήλωση θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας και θα προβληθεί υλικό από το ταξίδι. 

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ κ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣΚαταγγέλλοντας μεγάλες ανακολουθίες μεταξύ προεκλογικών δεσμεύσεων και μετεκλογικών επιλογών της διοίκησης του δήμου, η δημοτική σύμβουλος Ναταλία (Νατάσα) Αγγγελοπούλου παραιτήθηκε εχθές από το δημοτικό συμβούλιο.

Η παραίτηση της κας Αγγελοπούλου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία αφού μέρες τώρα είναι γνωστή η πρόθεσή της να παραιτηθεί έχοντας καταθέσει κείμενο με τις θέσεις της στην ηγεσία της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ αναφερόμενη σε μια σειρά δημοτικά θέματα.

Οι λόγοι της παραίτησης με την σειρά που αναφέρονται από την ίδια την κ. Αγγελοπούλου

  • Αυταρχισμό του δημάρχου και της ηγετικής ομάδας της παράταξης.
  • Αντιδημοκρατικές διαδικασίες λήψης των αποφάσεων σε επίπεδο παράταξης.
  • Απομάκρυνση από την κεντρική λογική της παράταξης για λήψη αποφάσεων με σύγκλιση λαϊκών συνελεύσεων στις γειτονιές. "Αυτές που έγιναν δεν ήταν λαϊκές συνελεύσεις" θεωρεί η κα Αγγελοπούλου.
  •  Λανθασμένες; επιλογές στην διαδικασία επιλογής και εκλογής του Συνήγορου του Δημότη.
  •  Απομάκρυνση της παράταξης από τον ιστορικό της κοινωνικό κορμό. Εγκατάλειψη της υπεράσπισης των πιο αδύνατων κοινωνικών στρωμάτων και στροφή της στην υπηρεσία των μεσοαστικών κοινωνικών στρωμάτων του Χαλανδρίου.
  • Αποδοχή των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στον δήμο και απομάκρυνση από τον αγώνα για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας.
  • Συγκάλυψη ευθυνών της διοίκησης Κουράση.
  • Άρνηση της διοίκησης να καταγγείλει την σύμβαση μίσθωσης του κοινωνικού παντοκοροϊδείου.
  • Άρνηση της υλοποίησης της δέσμευσης της παράταξης για μετονομασία της οδού Καρελά στον Συνοικισμό σε Μικρασιατών Προσφύγων, άρνηση που η κα Αγγελοπούλου χρεώνει στην υποταγή της διοίκησης στις επιθυμίες Κουράση.
  • Έκδοση σωρείας νέων αδειών υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο.
"Δεν ξεχνώ την προσαγωγή του δημάρχου σε δίκη για την προστασία των εργαζομένων και την μέχρι σήμερα αποτροπή του γκρεμίσματος του καταυλισμού" είπε η κα Αγγελοπούλου.
"Αν δεν υπήρχαν και αυτά θα είχαμε γίνει ήδη ίδιοι με τους προηγούμενους. Αλλά δεν αρκούν για πάντα".

"ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ - ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ", έκλεισε την ομιλία της.

Η κα Αγγελοπούλου θυμίζουμε ότι ήταν μία εκ των τεσσάρων - μόλις - δημοτικών συμβούλων της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ με θητεία και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Σίμος Ρούσσος δεν είπε μισή κουβέντα για την παραίτηση της συνεργάτιδός του, ενώ όταν του το επισήμανε η Λ. Καρατζά απάντησε ότι "τα εσωτερικά θέματα της παράταξής του δεν τα συζητάει στο δημοτικό συμβούλιο".