iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Ηλεκτρονικά οι οικοδομικές άδειες από τον Φεβρουάριο


by artiondp

Τώρα που δεν κουνιέται φύλλο, μπορούν να αναπτύξουν τη πλατφόρμα και να γλυτώσει ο μηχανικός από τη ταλαιπωρία... ΤΩΡΑ!!! που καθόμαστε όλοι!!! Μπορεί να γίνει κάτι στον σωστό χρόνο σ' αυτή τη χώρα;

Σε δύο εβδομάδες οι μηχανικοί δεν θα χρειάζεται να επισκέπτονται την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων για να ξεκινήσουν τη διαδικασία έκδοσης μιας οικοδομικής άδειας. Θα μπορούν πλέον να προχωρήσουν στη διαδικασία ηλεκτρονικά.
Όπως ανέφερε το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) κ. Χρήστος Σπίρτζης, ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι μηχανικοί της χώρας θα μπορούν να διαχειρίζονται ολόκληρο τον φάκελο μιας οικοδομής μέσω Διαδικτύου. «Σήμερα για να βγει μια οικοδομική άδεια απαιτούνται έως και 60 φορείς. Θέλουμε, κατά μέσο όρο, 6,5 χρόνια για να βγει μια άδεια για βιομηχανικό ή βιοτεχνικό κτίριο όταν οι επενδυτές προσδοκούν σε 7 χρόνια να κάνουν απόσβεση», σημείωσε ο κ. Σπίρτζης.
Την επόμενη εβδομάδα θα εκπαιδευτούν στον χειρισμό της πλατφόρμας οι μηχανικοί της Αθήνας προκειμένου να ξεκινήσει η πιλοτική της λειτουργία από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αθηναίων. Όπως ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, εντός του Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Θεσσαλονικέων και από τον ερχόμενο Φεβρουάριο το κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα αδειοδότησης θα λειτουργεί σε όλη τη χώρα.Μέσα από το ίδιο σύστημα θα μπορεί να γίνεται δίχως ανθρώπινη παρέμβαση και ο προσδιορισμός του ελεγκτή δόμησης, ο οποίος ηλεκτρονικά θα υποβάλει τη δική του έκθεση.

«Θα είμαστε οι πρώτοι που θα κάνουμε χρήση ενός εκσυγχρονιστικού εργαλείου» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας πως χάρη στο έργο που υλοποίησε το ΤΕΕ θα εξοικονομηθεί κόστος, χρόνος και προσωπικό στις αντίστοιχες υπηρεσίες, ώστε να απασχοληθεί σε άλλες εργασίες, όπως είναι ο έλεγχος της αυθαίρετης δόμησης.

Στόχος του νέου συστήματος είναι η μείωση της γραφειοκρατίας, η διαφάνεια και η εξάλειψη των αθέμιτων συναλλαγών. Χάρη σε αυτό θα είναι δυνατόν να εφαρμοστεί και η ταυτότητα του κτιρίου, «όποτε δεήσει το ΥΠΕΚΑ να εκδώσει το σχετικό ΠΔ», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

«Έτσι θα έχει επιτέλους το κράτος αξιόπιστα στοιχεία, και όχι στατιστικά δεδομένα, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στον σχεδιασμό», τόνισε ο κ. Σπίρτζης. Αυτή τη στιγμή, όπως ανέφερε, κανείς δεν ξέρει πόσα τετραγωνικά ημιυπαιθρίων και άλλων χώρων που έχουν αλλάξει χρήση εντός του όγκου του κτιρίου έχουν τακτοποιηθεί και πόσα χρήματα έχουν εισπραχθεί. «Πώς θα εφαρμοστεί το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, το οποίο είναι απαιτούμενο για τη συνταγματικότητα του νόμου 3843/10;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΤΕΕ.

Η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική έκδοση των οικοδομικών αδειών θα μπορούσε να είναι έτοιμη από την περασμένη άνοιξη, ωστόσο όπως κατήγγειλε ο κ. Σπίρτζης, το ΤΕΕ δεν είχε εγκεκριμένο προϋπολογισμό _ υπεγράφη μόλις τον περασμένο Αύγουστο από τον υπουργό Υποδομών κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Το κόστος του συνολικού έργου, στο οποίο περιλαμβάνεται και η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίων, φτάνει τα 2,5 έως 3 εκατ. ευρώ.
Μοναδικό «αγκάθι» στη διαδικασία αποτελεί η αδυναμία σύνδεσης με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα και άλλων υπηρεσιών που εμπλέκονται στην αδειοδότηση. Έτσι, ο μηχανικός δεν μπορεί να αποφύγει τη… βόλτα από τις δασικές, αρχαιολογικές και άλλες δημόσιες υπηρεσίες προκειμένου να ολοκληρώσει τον φάκελο της οικοδομής. Βεβαίως όλα τα έγγραφα θα πρέπει να σκαναριστούν και να υποβληθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Ειδικότερα, το σύστημα θα δέχεται αιτήσεις και όλα τα απαιτούμενα συνοδευτικά δικαιολογητικά και μελέτες. Οι υπάλληλοι της πολεοδομίας θα κάνουν τον έλεγχο και τυχόν παρατηρήσεις ηλεκτρονικά, οι οποίες θα γνωστοποιούνται στον μηχανικό. Πρόσβαση σε όλη τη διαδικασία ελέγχου, το ιστορικό των μεταβολών και στον φάκελο θα έχουν ο μηχανικός, ο ιδιοκτήτης, η Υπηρεσία Δόμησης και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

(Πηγή : "ΤΟ ΒΗΜΑ")

ΒΙΝΤΕΟ-Οι απορίες της Σκορδά για το αυτογκόλ
Οι απορίες της Φαίης Σκορδά για το αυτογκόλ του Βασίλη Τοροσίδη στην εκπομπή "To Πρωινό".

Η παρουσιάστρια σχολίασε: "Γιατί το αυτογκόλ μέτρησε υπέρ των άλλων; Αφού δεν το έβαλαν αυτοί. Να είναι άκυρο. Πάντως εμένα μου φαίνεται χαζό όταν βάζει κατά λάθος η δική σου ομάδα γκολ, να παίρνει τον πόντο ο άλλος".

enikos.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Εγώ πάλι - γνωστός  αιρετικός - πιο ενδιαφέρον και αστείο βρήκα ότι ο Λιάγκας της εξηγούσε σοβαρά ....
ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ .... ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο ΟΑΕΔ βάζει τη .... Μεσσηνία σε διάταξη για παραμεθόριους νομούς όπου οι επιχειρήσεις δικαιούνται επιδότηση
 
 
Ο ΟΑΕΔ βάζει τη .... Μεσσηνία σε διάταξη για παραμεθόριους νομούς όπου οι επιχειρήσεις δικαιούνται επιδότηση
Μια ερώτηση που τίθεται στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ για τις επιδοτήσεις που προφέρονται σε επιχειρήσεις σε νομούς της παραμεθορίου συμπεριλαμβάνει μεταξύ της Λέσβου των Σερρών και άλλων και την Καλαμάτα και τη Μεσσήνη του νομού Μεσσηνίας.

Η απάντηση είναι σαφής και περιλαμβάνει όλες τις αναμενόμενες περιοχές που φέρουν τον χαρακτηρισμό «παραμεθόριος», χαρακτηριστικό ταυτισμένο με δυσμενείς μετατάξεις και δύσκολες συνθήκες. Η προσθήκη όμως «καθώς και στις επαρχίες ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ & ΜΕΣΣΗΝΗΣ του νομού ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» προκαλεί ερωτηματικά και συνειρμούς σε όσους θυμούνται ότι πρόκειται για τον τόπο καταγωγής του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ακολουθεί το απόσπασμα από τη σελίδα του ΟΑΕΔ.
«Σε ποιους νομούς της παραμεθορίου μπορώ να εγκαταστήσω την επιχείρησή μου και να ωφεληθώ από το νόμο;
Όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές, μεταλλευτικές, κτηνοτροφικές βιομηχανικού τύπου, ξενοδοχειακές και ναυτιλιακές επιχειρήσεις επιδοτούνται με ποσοστό 12% επί του συνολικού κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού τους, εφόσον είναι εγκατεστημένες στους νομούς ΞΑΝΘΗΣ, ΡΟΔΟΠΗΣ και ΕΒΡΟΥ.
Αντίστοιχα, οι ως άνω δραστηριότητες, εφόσον ασκούνται στους νομούς ΚΑΒΑΛΑΣ και ΔΡΑΜΑΣ δύνανται να επιδοτηθούν, με ποσοστό 4%, επί του συνολικού κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού των επιχειρήσεων με εξαίρεση τις επιχειρήσεις επεξεργασίας καπνού, οι οποίες επιδοτούνται με ποσοστό 12%.
Επίσης, επιδοτούνται, με ποσοστό 1%, όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και μεταλλευτικές επιχειρήσεις εφόσον είναι εγκατεστημένες στους νομούς ΛΕΣΒΟΥ, ΧΙΟΥ, ΣΑΜΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΠΕΛΛΑΣ, ΚΙΛΚΙΣ, ΣΕΡΡΩΝ καθώς και στις επαρχίες ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ & ΜΕΣΣΗΝΗΣ του νομού ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.»

Εισαγγελέας Β. Φλωρίδης: «Aν γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί θα είναι σαν 2η Μικρασιατική καταστροφή»


“ «Πλειστηριασμοί γίνονταν πάντα στην Ελλάδα. Αυτοί που εισηγούνται άλλα πράγματα δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει πλειστηριασμός. Εμείς τα ζούμε καθημερινά στα δικαστήρια. Μιλάμε για φρικτές καταστάσεις» τόνισε ο κ. Φλωρίδης. ”

«Φρικτή εμπειρία η διαδικασία των πλειστηριασμών», τονίζει ο εισαγγελέας, Βασίλης Φλωρίδης, που τη ζει καθημερινά στα δικαστήρια, προειδοποιώντας για τους κινδύνους, εάν γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί.
Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο γνωστός εισαγγελέας, σημείωσε, μεταξύ άλλων ότι «Αν γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί σημαίνει για μένα μια δεύτερη μικρασιατική καταστροφή. Από τη Βουλή δεν μπορεί να περάσει τέτοιος νόμος που να βγάζει μαζικά σε πλειστηριασμό τα σπίτια του κόσμου που δεν μπορούν να πληρώσουν. Και οι τράπεζες έχουν συμμετοχή σε αυτό».
Επιπλέον περιέγραψε: «Πλειστηριασμοί γίνονταν πάντα στην Ελλάδα. Αυτοί που εισηγούνται άλλα πράγματα δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει πλειστηριασμός. Εμείς τα ζούμε καθημερινά στα δικαστήρια.Μιλάμε για φρικτές καταστάσεις. Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό σήμερα και δεν το εμπεδώνουν και αυτά τα τρία άτομα της τρόικας, τα οποία δεν ξέρω τι προελεύσεως είναι τι προσόντα έχουν και τι ψυχική ισορροπία, εδώ υπάρχει πρόβλημα».

Παράλληλα, ο κ. Φλωρίδης απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό: «Τα άτομα τα οποία ασκούν δημόσια εξουσία και εν προκειμένω η τρόικα κυβερνά κατά ένα μεγάλο μέρος, πρέπει να διαπιστώσουμε ότι είναι άτομα ψυχικά ισορροπημένα. Εγώ τουλάχιστον σε έναν από αυτούς δεν το έχω δει. Πιστεύω ότι ο κ. Πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει να αλλάξουν τα άτομα».

Για την αποπομπή του από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων δήλωσε: «Αυτές είναι αποφάσεις πολιτικές και αυτός που τις παίρνει έχει και το βάρος των αποφάσεων του. Εάν κάνω οποιαδήποτε κρίση, θα θεωρηθεί ότι κάνω αντιπολίτευση. Θεωρώ ότι υπάρχουν πιο καλοί από μένα και εύχομαι το έργο να συνεχιστεί».
periodista

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, συνολικά είκοσι (20) ατόμων για την κάλυψη εποχικών αναγκών του ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Χαλάνδρι, 24/10/13
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Αριθμ. Πρωτ: 21740ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 4 / 2013
για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
O ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Ανακοινώνει
Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι (20) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Δήμου Χαλανδρίου που εδρεύει στο Χαλάνδρι.
Οι αιτήσεις ξεκινούν την 20η/11/13 και λήγουν την 29η/11/13.


Δείτε αναλυτικά (σε μορφή .pdf )
ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΧ 4 2013
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ
ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ (σε μορφή .doc )

πρΟΤΑση

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΚΕΡΑΙΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ