Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑΣ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΑΣ ΜΑΣ ΓΝΩΣΕΙΣ:

Το αμάρτημα της μητρός μου

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΥΑΡΙΑ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ! ΑΥΤΑ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΕΛΕΓΕ!

ΦΛΥΑΡΙΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011

Έχουμε δώσει το κύριο βάρος της παρουσίας μας στο δημοτικό συμβούλιο -κι είμαστε ο μόνος συνδυασμός- σε θέματα οικονομικού εγκλήματος και διαφθοράς. "Αυτός ήταν ο λόγος που κι εγώ μπήκα στην «Φλύα ΑΕ», που είναι η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων, διότι τελικά, αντί να είναι μια εταιρεία εκμετάλλευσης και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, μετατράπηκε σ’ ένα διαφθορείο μίζας και παραοικονομικών δραστηριοτήτων.

 - Ποιοι είναι οι άξονές σας, οι βασικές κατευθύνσεις της αντιπολιτευτικής σας πολιτικής;
Σήμερα, 8 μήνες μετά από τις εκλογές τι συγκεκριμένα ζητήματα έχετε να καταγγείλετε;


Σαφώς έχουμε να καταγγείλουμε. Κατ’ αρχήν τον τρόπος με τον οποίο δόθηκαν τα διαφημιστικά μέσα, ο οποίος δεν έγινε με ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό. Για παράδειγμα, όταν ένας Δήμο έχει έναν αστικό εξοπλισμό όπως είναι οι ρακέτες στύλου – πρόκειται για τα μεγάλα διαφημιστικά (1) που βλέπουμε, που είναι μία κολώνα κι επάνω μια μεγάλη τετράγωνη πινακίδα, στη Μεσογείων, στην Κηφισίας - αυτές αποτελούν περιουσία του Δήμου, ο οποίος έχει δύο επιλογές. Η μία είναι να τις εκμισθώσει απευθείας, κι η άλλη είναι να τις δώσει στη «Φλύα» για να κάνει αυτή την εκμίσθωση. Όταν λοιπόν πάμε να εκμισθώσουμε την περιουσία του Δήμου, για τη διαφύλαξη του κρατικού πλούτου, υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες.Άρα, σύμφωνα με τον νόμο περί αναθέσεων και μισθώσεων πρέπει να γίνει ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός . Αυτό σημαίνει χρηστή οικονομική διοίκηση, αυτό που θα έκανε κάθε ιδιώτης (2): όταν έχει ένα διαμέρισμα προς ενοικίαση, αναζητά την καλύτερη προσφορά. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τα μέσα, τα γήπεδα και τα οικόπεδα του Δήμου πήγαιναν στη «Φλύα» κι η «Φλύα» μετά με απευθείας αναθέσεις τα παραχωρούσε σε κολλητούς και σε μέλη που προέρχονται πρώην από την τοπική αυτοδιοίκηση (3), που έδιναν πολύ μικρό αντίτιμο για την εκμετάλλευση των πινακίδων και των μέσων και των γηπέδων. Το γεγονός δημιουργούσε αθέμιτο πλούτο. (4)

- Τι έχετε κάνει για την κατάσταση αυτή; Έχετε προσφύγει στον εισαγγελέα;

Ναι, το έχω καταγγείλει, αλλά υπήρχε ένα νομοθέτημα το οποίο έλεγε ότι δεν έχω το δικαίωμα να προσφύγω μην έχοντας ο ίδιος έννομο συμφέρον, με αποτέλεσμα να μην μου αναγνωρίζει η Περιφέρεια κι όλα τα ελεγκτικά μέσα της αυτοδιοίκησης, τηδυνατότητα προσφυγής. Έχω κάνει άπειρες προσφυγές. Βέβαια περιμένω να δω πώς θα λειτουργήσουν και τα αντανακλαστικά της δημόσιας διοίκησης, για να δούμε τουλάχιστον αυτό το έναεκατομμύριο συνεργολαβία του Νομισματοκοπείου αν θα πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως. Γιατί, ξέρετε, υπάρχουν και υπόγειες διαδρομές, ξέρετε τον τρόπο που είναι δομημένη η σύγχρονη ελληνική κοινωνία, κι ο καθένας, κυρίως όταν έρχεται από τα παλιά τζάκια που κυβερνούν τη χώρα τα τελευταία 30-40 χρόνια, έχει και γνωριμίες και δυνατότητες να επηρεάσει κάποιες καταστάσεις. Αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το εξαλείψουμε και η δικαιοσύνη να λειτουργεί ανεξάρτητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:

(1): Για μαθήματα περί του τι είναι ΑΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ και αν η ΡΑΚΕΤΑ ΕΠΙ ΣΤΥΛΟΥ εμπεριέχεται σε αυτόν, είμαστε διαθέσιμοι κάθε Τετάρτη απόγευμα (6-8).
Τιμή φροντιστηρίου 20 ευρώ την ώρα ΜΕ ΤΟ ΦΠΑ. (Εμείς ΕΚΔΙΔΟΥΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ).


(2): Κάθε ιδιώτης που νοικιάζει ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ σπίτι κοιτάει ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΤΟ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ, για να εξασφαλίσει όσο μπορεί ότι θα εισπράττει το νοίκι. Διότι αν του έρθει π.χ. ένας λαθρομετανάστης με μαϊμού χαρτιά, που μένει μαζί με άλλους 400 σε ένα σπίτι ενός παραπληγικού (χωρίς ρατσιστική διάθεση αυτό) και του δώσει κάνα 50άρι το μήνα περισσότερα από τον άλλο, τον γνωστό, που τον συναντάει κάθε μέρα ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ για να εξασφαλίσει ότι θα πληρωθεί, έστω και καθυστερημένα.

(3) ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ;;;; Δηλαδή;;; Τι το ΑΘΕΜΙΤΟ;;; ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ ΠΟΙΟΝ ΠΛΟΥΤΟ;;; ΠΟΣΟ ΠΛΟΥΤΟ;;; Διότι άμα κοιτάξουμε τα πόθεν έσχες μας και ανοίξουμε τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς ξέρετε τι θα γίνει; ΑΣΠΡΟΣ ΚΩΛΟΣ, ΜΑΥΡΟΣ ΚΩΛΟΣ ΘΑ ΦΑΝΕΙ έλεγε η γιαγιά μου.

(4) Όταν τα έλεγε αυτά είχε ήδη το πόρισμα στα χέρια του, έτσι δεν είναι;;; (αφού το πόρισμα ήρθε στον δήμο τον Ιούλιο του 2010).

(http://stinplatia.blogspot.com/2012/02/blog-post_8021.html) ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2010 ΔΗΛΑΔΗ.

ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ, οπότε να τους συγχωρήσουμε με το σκεπτικό ότι μικροί είναι οι μεν, χαζός είναι ο άλλος - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΟΙ.
ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ  ΨΕΥΔΟΝΤΟΥΣΑΝ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΣΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ,  ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΗ KAI ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ!

ΠΟΙΟΙ;;
- Όσοι έκαναν τις αφαιρέσεις μέσων που έχουν σύμβαση και που σύμφωνα με τα πορίσματα ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ  ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ!
- Όσοι έλεγαν ότι δεν είχαν χωροθετηθεί σωστά, αφού το πόρισμα ζητά να επαναχωροθετηθούν σωστά ΜΟΝΟ ΟΙ ΡΑΚΕΤΕΣ.
- Όσοι ΧΑΦΙΕΔΙΖΑΝ και ΡΟΥΦΙΑΝΕΥΑΝ εργαζόμενους που έκαναν την δουλειά τους στους δρόμους του Χαλανδρίου. ΤΗ ΝΟΜΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.
- Όσοι διέδιδαν στην αγορά ότι είναι παράνομη διαφήμιση αποτρέποντας πελάτες να διαφημιστούν σε εταιρίες που έφερναν ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑΜΕΙΟ. (Δεν ξέρω πόσοι σήμερα θα ακολουθήσουν την "γαλαντομία" του "ας μην έρχεται αυτό το χρήμα" κάποιων που ακόμα πιστεύουν φαίνεται ότι ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ.)
- ΟΣΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2010 ΚΑΙ ΣΙΩΠΟΥΣΑΝ.

Και όσοι σήμερα κάνουν τους Πόντιους Πιλάτους και το παίζουν "κέντρο" δεν μπορεί να θέλουν να θεωρούνται υπηρέτες της ΚΟΙΝΩΝΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ κλπ.
Αν ΟΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΙΩΠΗ και στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΠΑΛΑΜΟΥΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ!
ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΞΑΝΑΛΕΜΕ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΡΑΚΕΤΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ  ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΥΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΑΦΟΥ "Η Α.Ε. ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΝ ..." ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΣΑΣ ΔΕΙΞΑΜΕ!

Άρα;;;

ΥΓ: Η ΦΛΥΑΡΙΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ για το σήμερα και το αύριο.

Να σώσουμε τον ελληνικό λαό από τους σωτήρες του. Κάλεσμα Γάλλων διανοουμένων.

Δημοσιεύτηκε στη Liberation 21/2/2012
Τη στιγμή που ένας στους δύο Έλληνες νέους είναι άνεργος, 25.000 άστεγοι περιπλανώνται στους δρόμους της Αθήνας, το 30% του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, χιλιάδες οικογένειες υποχρεούνται να βάλουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα προκειμένου να μην πεθάνουν από την πείνα και το κρύο, νεόφτωχοι και πρόσφυγες δίνουν μάχες για τους σκουπιδοτενεκέδες στους δημόσιους χώρους, οι «σωτήρες» της Ελλάδας, υπό το πρόσχημα ότι οι Έλληνες «δεν καταβάλλουν αρκετές προσπάθειες», επιβάλλουν ένα νέο σχέδιο βοήθειας που διπλασιάζει τη χορηγούμενη θανατηφόρα δόση. Ένα σχέδιο που καταργεί το εργατικό Δίκαιο και καταδικάζει τους φτωχούς σε ακραία ένδεια, εξαφανίζοντας παράλληλα τις μεσαίες τάξεις.

Ο στόχος δεν είναι σε καμία περίπτωση η «σωτηρία» της Ελλάδας: όλοι οι οικονομολόγοι που είναι άξιοι του ονόματός τους συμφωνούν επ’ αυτού. Το ζητούμενο είναι να κερδηθεί χρόνος προκειμένου να σωθούν οι πιστωτές ενώ παράλληλα η χώρα οδηγείται σε μια προδιαγεγραμμένη χρεοκοπία. Πρωτίστως, το ζητούμενο είναι να μετατραπεί η Ελλάδα σε εργαστήριο μιας κοινωνικής μεταλλαγής που θα γενικευθεί, σε έναν δεύτερο χρόνο, σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το μοντέλο που δοκιμάζεται πάνω στους Έλληνες είναι εκείνο μιας κοινωνίας χωρίς δημόσιες υπηρεσίες, στο πλαίσιο της οποίας τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τα ιατρικά κέντρα κατεδαφίζονται, η υγεία καθίσταται προνόμιο των πλουσίων, οι ευπαθείς πληθυσμοί προορίζονται για μια προγραμματισμένη εξόντωση, ενώ όσοι εξακολουθούν να έχουν μια εργασία καταδικάζονται σε ακραίες μορφές εργασιακής επισφάλειας και οικονομικής εξαθλίωσης.
Προκειμένου όμως αυτή η αντεπίθεση του νεοφιλελευθερισμού να πετύχει τον στόχο της χρειάζεται να εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς που καταργεί τα πλέον στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα. Με διαταγή των σωτήρων, βλέπουμε λοιπόν να εγκαθίστανται στην Ευρώπη κυβερνήσεις τεχνοκρατών που περιφρονούν τη λαϊκή κυριαρχία. Πρόκειται για ένα σημείο καμπής όσον αφορά στα κοινοβουλευτικά καθεστώτα στο πλαίσιο των οποίων βλέπουμε τους «αντιπροσώπους του λαού» να εξουσιοδοτούν εν λευκώ τους ειδικούς και τους τραπεζίτες, απαρνούμενοι την υποτιθέμενη εξουσία τους να αποφασίζουν. Ένα είδος κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, το οποίο προσφεύγει, μεταξύ άλλων, και σε ένα διευρυμένο κατασταλτικό οπλοστάσιο απέναντι στις λαϊκές διαμαρτυρίες. Έτσι, από τη στιγμή που οι βουλευτές επικύρωσαν την διαμετρικά αντίθετη με την εντολή που είχαν λάβει σύμβαση που τους υπαγόρευσε η Τρόικα (Ευρωπαϊκή Ένωση, Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), μια εξουσία στερούμενη δημοκρατικής νομιμότητας υποθήκευσε το μέλλον της χώρας για τα επόμενα τριάντα ή σαράντα χρόνια.
Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να δημιουργήσει έναν δεσμευμένο τραπεζικό λογαριασμό στον οποίον θα κατατίθεται απευθείας η βοήθεια προς την Ελλάδα προκειμένου να χρησιμοποιείται αποκλειστικά προς όφελος του χρέους. Τα έσοδα της χώρας οφείλουν να αφιερώνονται κατά «απόλυτη προτεραιότητα» στην εξόφληση των πιστωτών και, εφόσον παραστεί ανάγκη, να κατατίθενται απευθείας σε αυτόν τον λογαριασμό την διαχείριση του οποίου έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Σύμβαση υπαγορεύει ρητά ότι κάθε νέα υποχρέωση που θα προκύπτει στο πλαίσιό της θα διέπεται από το αγγλικό δίκαιο, το οποίο απαιτεί υλικές εγγυήσεις, ενώ οι διενέξεις θα εκδικάζονται από τα δικαστήρια του Λουξεμβούργου, με την Ελλάδα να έχει αποποιηθεί εκ των προτέρων κάθε δικαίωμα προσφυγής ενάντια σε όποια κατάσχεση αποφασίσουν οι πιστωτές της. Για να ολοκληρωθεί η εικόνα, οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν ανατεθεί σε ένα Ταμείο υπό τη διαχείριση της Τρόικας στο οποίο θα κατατίθενται οι τίτλοι ιδιοκτησίας των δημοσίων αγαθών. Εν συντομία, έχουμε να κάνουμε με μια γενικευμένη λεηλασία, χαρακτηριστικό γνώρισμα του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού που προσφέρει εν προκειμένω στον εαυτό του μια θεσμική καθοσίωση. Στο βαθμό που πωλητές και αγοραστές θα κάθονται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού, δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι το εν λόγω εγχείρημα ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί πραγματικό συμπόσιο για τους αγοραστές.
Όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα είχαν ως μοναδικό αποτέλεσμα την εμβάθυνση του ελληνικού εθνικού χρέους το οποίο, με τη βοήθεια των σωτήρων που δανείζουν με τοκογλυφικά επιτόκια, έχει κυριολεκτικά εκτοξευθεί στα ύψη προσεγγίζοντας το 170% ενός ακαθάριστου εθνικού προϊόντος σε ελεύθερη πτώση, ενώ το 2009 δεν αντιπροσώπευε παρά το 120%. Μπορεί κανείς να στοιχηματίσει ότι αυτός ο εσμός σχεδίων σωτηρίας -τα οποία παρουσιάζονται κάθε φορά ως «τελικά»- δεν στόχευε παρά στο να εξασθενίσει ολοένα και περισσότερο τη θέση της Ελλάδας ούτως ώστε, στερούμενη κάθε δυνατότητας να προτείνει από μόνη της τους όρους μιας ανασυγκρότησης , να εξαναγκαστεί να εκχωρήσει τα πάντα στους πιστωτές της υπό τον εκβιασμό «καταστροφή ή λιτότητα». Η τεχνητή και καταναγκαστική επιδείνωση του προβλήματος του χρέους χρησιμοποιήθηκε σαν όπλο εφόδου για την άλωση μιας κοινωνίας στο σύνολό της.
Σκόπιμα χρησιμοποιούμε εδώ όρους που ανήκουν στη στρατιωτική ορολογία: πρόκειται σαφώς για έναν πόλεμο που διεξάγεται με τα μέσα της οικονομίας, της πολιτικής και του δικαίου, έναν πόλεμο ταξικό εναντίον ολόκληρης της κοινωνίας. Και τα λάφυρα που η χρηματοπιστωτική τάξη υπολογίζει να αποσπάσει από «τον εχθρό» είναι τα κοινωνικά κεκτημένα και τα δημοκρατικά δικαιώματα, αλλά αυτό που διακυβεύεται σε τελική ανάλυση είναι η δυνατότητα για μια ανθρώπινη ζωή. Και η ζωή εκείνων που δεν παράγουν ή δεν καταναλώνουν αρκετά σε σύγκριση με τις στρατηγικές μεγιστοποίησης του κέρδους, δεν πρέπει να διατηρηθεί.
Έτσι, η αδυναμία μιας χώρας πιασμένης στη μέγγενη της χωρίς όρια κερδοσκοπίας και των καταστροφικών σχεδίων σωτηρίας, γίνεται η μυστική πόρτα από την οποία εισβάλλει βίαια ένα μοντέλο κοινωνίας σύμφωνο προς τις απαιτήσεις του νέο-φιλελεύθερου φονταμενταλισμού. Μοντέλο που προορίζεται για ολόκληρη την Ευρώπη και πέραν αυτής. Αυτό είναι το πραγματικό διακύβευμα, και γι αυτό η υπεράσπιση του ελληνικού λαού δεν είναι συρρικνώσιμη σε μια χειρονομία αλληλεγγύης ή αφηρημένης ανθρωπιάς: διακυβεύεται το μέλλον της δημοκρατίας και η τύχη των ευρωπαϊκών λαών. Παντού η «επιτακτική αναγκαιότητα» μιας «οδυνηρής αλλά σωτήριας» λιτότητας θα μας παρουσιαστεί ως το μέσον για να αποφύγουμε τη μοίρα της Ελλάδας, ενώ οδηγεί κατευθείαν σε αυτήν.
Μπροστά σε αυτή την οργανωμένη επίθεση ενάντια στην κοινωνία, μπροστά στην καταστροφή και των τελευταίων νησίδων της δημοκρατίας, καλούμε τους συμπολίτες μας, τους γάλλους και ευρωπαίους φίλους μας να εκφρασθούν σθεναρά. Δεν πρέπει να αφήσουμε το μονοπώλιο του λόγου στους ειδήμονες και στους πολιτικάντηδες. Το γεγονός ότι το αίτημα κυρίως των γερμανών και των γάλλων ιθυνόντων είναι η απαγόρευση πλέον των εκλογών στην Ελλάδα μπορεί να μάς αφήνει άραγε αδιάφορους; Ο στιγματισμός και η συστηματική δυσφήμηση ενός λαού δεν θα άξιζε άραγε μια απάντηση; Είναι δυνατόν να μην υψώσουμε την φωνή μας ενάντια στη θεσμική δολοφονία του ελληνικού λαού; Και μπορούμε άραγε να σιωπούμε μπροστά στην καταναγκαστική εγκαθίδρυση ενός συστήματος που θέτει εκτός νόμου ακόμη και την ίδια την ιδέα της κοινωνικής αλληλεγγύης;
Βρισκόμαστε σε ένα σημείο μη επιστροφής. Είναι επείγον να δώσουμε τη μάχη των αριθμών και τον πόλεμο των λέξεων για να αναχαιτίσουμε την ακραίο-φιλελεύθερη ρητορική του φόβου και της παραπληροφόρησης. Είναι επείγον να αποδομήσουμε τα μαθήματα ηθικής που συσκοτίζουν την πραγματική διαδικασία που εκτυλίσσεται μέσα στην κοινωνία. Είναι κάτι περισσότερο από επείγον να απομυθοποιήσουμε τη ρατσιστική εμμονή περί ελληνικής «ιδιαιτερότητας» που φιλοδοξεί να αναγάγει τον υποτιθέμενο εθνικό χαρακτήρα ενός λαού (τεμπελιά ή κατά βούληση πονηριά) σε πρωταρχική αιτία μιας κρίσης η οποία στην πραγματικότητα είναι παγκόσμια. Αυτό που μετρά σήμερα δεν είναι οι ιδιαιτερότητες, πραγματικές ή φαντασιακές, αλλά τα κοινά: η τύχη ενός λαού που θα επηρεάσει και τους άλλους.
Πολλές τεχνικές λύσεις έχουν προταθεί για να βγούμε από το δίλημμα «ή καταστροφή της κοινωνίας ή πτώχευση» (πράγμα που σημαίνει, το βλέπουμε σήμερα: «και καταστροφή και πτώχευση). Όλες οι λύσεις πρέπει να εξεταστούν σαν στοιχεία στοχασμού προκειμένου να οικοδομήσουμε μιαν άλλη Ευρώπη. Αλλά κατ’ αρχάς πρέπει να καταγγείλουμε το έγκλημα, να αναδείξουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ελληνικός λαός, εξ αιτίας των «σχεδίων βοήθειας» τα οποία έχουν συλληφθεί από και για τους κερδοσκόπους και τους πιστωτές. Τη στιγμή που ένα κίνημα υποστήριξης υφαίνεται σε όλο τον κόσμο, όπου τα δίκτυα Ιντερνέτ βουίζουν από πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, οι γάλλοι διανοούμενοι θα ήταν άραγε οι τελευταίοι που θα ύψωναν τη φωνή τους υπέρ της Ελλάδας; Χωρίς να περιμένουμε περισσότερο, ας πολλαπλασιάσουμε τα άρθρα, τις παρεμβάσεις στα μέσα, τις συζητήσεις, τις εκκλήσεις, τις διαδηλώσεις. Γιατί κάθε πρωτοβουλία είναι καλοδεχούμενη, κάθε πρωτοβουλία είναι επείγουσα. Σε ό,τι μας αφορά, ιδού τι προτείνουμε: να προχωρήσουμε τάχιστα στη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής επιτροπής διανοουμένων και καλλιτεχνών για την αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό που αντιστέκεται.
Αν δεν είμαστε εμείς, ποιος θα είναι;
Αν δεν είναι τώρα, πότε θα είναι;
Βίκη ΣΚΟΥΜΠΗ, Αρχισυντάκτρια του περιοδικού αλήthεια, Αθήνα.
Michel SURYA, Διευθυντής του περιοδικού Lignes, Παρίσι.
Δημήτρις Βεργέτης, Διευθυντής του περιοδικού αλήthεια.
Και
Daniel ALVARO
Alain BADIOU
Jean-Christophe BAILLY
Etienne BALIBAR
Fernanda BERNARDO
Barbara CASSIN
Bruno CLEMENT
Danièle COHEN-LEVINAS
Yannick COURTEL
Claire DENIS
Georges DIDI-HUBERMANN
Roberto ESPOSITO
Francesca ISIDORI
Pierre-Philippe JANDIN
Jèrôme LEBRE
Jean-Clet MARTIN
Jean-Luc NANCY
Jacques RANCIERE
Judith REVEL
Elisabeth RIGAL
Jacob ROGOZINSKI
Avital RONELL
Ugo SANTIAGO
Beppe SEBASTE
Michele SINAPI
Enzo TRAVERSO
Πηγή: Αριστερό Βήμα

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ “ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ” ΤΟΥ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Φεβρουαρίου 25, 2012

epistoli-aftoxeira

ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ, ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ

«ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΩΣ ΕΔΩ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΕΙ;»

Η συγκλονιστική προθανάτια κραυγή του 56χρονου άνεργου οικογενειάρχη, πατέρα δύο έφηβων κοριτσιών που έδωσε τέλος στη ζωή του στις αρχές της εβδομάδας στο «Νησί των Ονείρων» της Εύβοιας, αποτυπώθηκε σε ένα κομμάτι χαρτί. Τα όσα έγραψε με τρεμάμενο χέρι ο πνιγμένος στα χρέη πολίτης πριν πατήσει τη σκανδάλη της καραμπίνας, είναι παραγγελία για απονομή δικαιοσύνης στους επίορκους πολιτικούς που γονάτισαν στους Γερμανούς και οδήγησαν εκατομμύρια Έλληνες στην εξαθλίωση. Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το εξής:

«Αυτούς που μας έφεραν ως εδώ ποιος θα τους δικάσει; Χωρίς εργασία, χωρίς σύνταξη, χωρίς μέλλον για τα παιδιά μου(παιδιά μας). Ζητώ τα δύο κτήματα στο χωριό το οικόπεδο με την οικοδομή να πάνε στο Κράτος. Διότι τα παιδιά μου δεν έχουν χρήματα για φόρους και χαράτσια. Ο κύριος εισαγγελέας, ο δικηγορικός σύλλογος και τα ΜΜΕ να τα βοηθήσουν σε αυτό. Είναι μικρά και χωρίς πατέρα. Την ομορφότερη οικογένεια έχω όμως με τα λάθη μου την κατέστρεψα. Όποιος μπορεί να τα βοηθήσει παρακαλώ».

Την επιστολή του αυτόχειρα που πήρε την βάρκα και πέρασε απέναντι στο μικρό νησάκι(το νησί των ονείρων, όπως το λένε οι ντόπιοι)την αφιερώνουμε σε όσους Νενέκους, Εφιάλτες και Ιούδες πούλησαν την πατρίδα μας.

http://makeleio.gr/index.php?option=com_poll&id=2:2012-02-25-18-31-19Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *