Σάββατο, 13 Ιουλίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: Τα σχολεία έκλεισαν αλλά ο αγώνας συνεχίζεται.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

                                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ               
                                                         
Τα σχολεία έκλεισαν αλλά ο αγώνας συνεχίζεται.
Οι καταιγιστικές καθημερινές εξελίξεις στο χώρο της παιδείας με τις χιλιάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις που ήδη ανακοινώθηκαν των σχολικών φυλάκων, αλλά και εκπαιδευτικών αποκαλύπτουν πια τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης. Στο όνομα της υποχρέωσης εκπλήρωσης των μνημονιακών  δεσμεύσεων καταστρέφουν την κοινωνία, διαλύουν τη δημόσια παιδεία και υγεία.
Μετά την υποχρηματοδότηση που οδηγεί τα σχολεία σε αδυναμία λειτουργίας , το κλείσιμο δεκάδων  σχολείων, την κατάργηση θέσεων και  ειδικοτήτων εκπαιδευτικών,  το αλαλούμ  που θα ακολουθήσει το Σεπτέμβρη με την διαφαινόμενη απόφαση για μεταφορά σε άλλα σχολεία  των μαθητών  της   Γ’ Λυκείου  (όπου δεν συμπληρώνεται επαρκής αριθμός στις κατευθύνσεις), την κατάργηση της δυνατότητας μεταφοράς μαθητών σε  ειδικά και καλλιτεχνικά σχολεία, όλοι πια συνειδητοποιούμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση που βάζει βόμβα στα θεμέλια του δημόσιου σχολείου.

Ο αγώνας μας πρέπει να κλιμακωθεί και να είναι συνεχής, συνολικός και ανυποχώρητος.
Είναι ο αγώνας για τις ανάγκες των παιδιών μας και όλης  της κοινωνίας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση την απόσυρση όλων των μέτρων για την παιδεία και τους εκπαιδευτικούς, απαιτούμε την απόσυρση όλων των μέτρων για την απόλυση εργαζομένων.
Ζητάμε από το Δήμο Χαλανδρίου τη συνέχιση του κοινωνικού προγράμματος της καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης, με την εξασφάλιση σε κάθε περίπτωση της καταβολής των μισθών των συμβασιούχων εκπαιδευτικών του προγράμματος..Η Ένωση και οι σύλλογοι γονέων με δεδομένη την εθελοντική και αφιλοκερδή προσφορά τους σε κάθε περίπτωση, είναι αντίθετοι σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία να λειτουργήσουν ως απεργοσπαστικός μηχανισμός, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι να παίξουν το ρόλο του φύλακα. Συμπαραστεκόμαστε αποφασιστικά στους σχολικούς φύλακες αλλά και σε  όλους τους  εργαζόμενους, που σήμερα παλεύουν για τη διασφάλιση της δουλειάς τους και τη διατήρηση των κοινωνικών δομών.
Δεν δεχόμαστε την διαφαινόμενη «εισβολή» στα σχολεία των  ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης και καθαριότητας.
Απαιτούμε να μη γίνει καμία απόλυση εκπαιδευτικού, σχολικού φύλακα, καθαρίστριας.
Ζητάμε προσλήψεις για τη συμπλήρωση των κενών.
Να εγκαταλειφθούν τα σχέδια διάλυσης της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης

                     ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ
ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΛΙΤΣΑ ΓΑΛΑΝΗ – ΠΙΣΙΜΙΣΗ                                                      ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΣ

Δ. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΓΓ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ): ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΑΖΗ ΓΙΑ ΜΕΤEΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ


                                             Αρνήθηκε - και πολύ καλά έκανε - ο ΓΓ της Περιφέρειας Αττικής κος Καλογερόπουλος να εξετάσει την πρόταση της παράταξης "Χαλάνδρι Αναγέννηση" του Νίκου Πανταζή, για μετεγκατάσταση του καταυλισμού στον ΧΕΥ της Αττικής οδού και στο οικόπεδο της Αναπαύσεως με την αυτονόητη προτροπή: "ΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ να αποφασίσει" Αυτό απαντάει εν ολίγης ο κος Καλογερόπουλος που δεν είναι βεβαίως δυνατόν να διαπραγματεύεται με κάθε δημοτική παράταξη χωριστά.

Κόλαφος οι επισυμάνσεις του:

"ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΣΩΣΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ"

"ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ"

Διαβάσε αναγνώστη μου την επιστολή Καλογερόπουλου με προσοχή:

Προς: Επικεφαλής Χαλάνδρι-Αναγέννηση κ. Ν. Πανταζή, δημ. Σύμβουλο κ. Γ. Σιδέρη

Αξιότιμοι Κύριοι,

Αναφορικά με το με αριθμό πρωτ. Φ 73521/13286/ 27-5-2013 έγγραφό σας με το οποίο μου διαβιβάζετε την πρότασή σας για το θέμα της προσωρινής μετεγκατάστασης των ΡΟΜΑ στο Χαλάνδρι, επάγομαι τα ακόλουθα.

Ο αυθαίρετος οικισμός Τσιγγάνων που είναι στο Δήμο Χαλανδρίου σε ιδιοκτησίες ιδιωτών επί δεκαετίες, δεν αντιμετωπίστηκε σωστά από τις δημοτικές αρχές του Δήμου Χαλανδρίου, προκειμένου να δοθεί κάποια λύση.

Διαχρονικά το πρόβλημα αντιμετωπιζόταν με ημίμετρα και μετατίθετο συνεχώς η επίλυσή του. Μετά τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, δικαιώθηκαν οι ιδιοκτήτες και διατάχθηκε η κατεδάφιση των αυθαιρέτων που κατέγραψε η Πολεοδομία.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έχει προβεί από πλευράς της σε κάθε νόμιμη ενέργεια. Ήμασταν πάντοτε σε επικοινωνία και συνεννόηση με το Δήμο με ανταλλαγή επιστολών τηλεφωνικές επικοινωνίες και συναντήσεις και ποτέ μέσω διαδικτύου, προκειμένου ο Δήμος να μας υποδείξει άλλο διαθέσιμο κοινόχρηστο αδιαμόρφωτο χώρο, διότι πρόκειται για προσωρινής μετεγκατάστασης.

Μάλιστα, προς γνώση σας, σας επισυνάπτουμε την με ημερομηνία 23-2-2012 και αριθμ. Πρωτ. Φ 73521/4583 επιστολή της Υπηρεσίας μας προς το Δήμο Χαλανδρίου προκειμένου να υποβληθεί από μέρους του πρόταση για το σκοπό αυτό καθώς και την αρνητική απάντηση που λάβαμε με ημερομηνία 15-3-2012 αρ. Πρωτ. 3700 (σχετ.1,2). Κατόπιν τούτου η Υπηρεσία μας, μη έχοντας άλλη επιλογή, όπως προβλέπεται, ζήτησε άμεσα από το Υπουργείο Οικονομικών - Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, χώρους για την προσωρινή μετεγκατάσταση.


ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ: 

Έχουμε πολύ έγκυρες πληροφορίες  για τις εξελίξεις του θέματος αλλά δυστυχώς δεν έχουμε αποδεσμευτεί από την πηγή μας για δημοσιοποίηση. 

Και όλοι ξέρουν ότι οι πηγές μας προστατεύονται με ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΛΑΒΕΙΑ.

Αλλά είναι βέβαιο ότι ετοιμάζονται νέα επεισόδια  στο σήριαλ, εν μέσω .... δεκαπενταύγουστου που είναι παχιές και οι μύγες.

Επειδή όμως έχουμε γνώση για το τι παίζεται στο παρασκήνιο αλλά και βεβαιότητα για την - εκ νέου - κατάληξη επιτρέψτε μας να επιμείνουμε - ίσως λίγο μονότονα και ενοχλητικά για κάποιους σε ..... ΑΥΤΟ:

ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ

.... το οποίο απευθύνουμε ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ και προς το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας, όλες τις παρατάξεις για διάλογο, ΤΩΡΑ. Και υπάρχει λόγος για το ΤΩΡΑ.

Σας ενημερώνουμε ότι εξετάσαμε ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΊΨΑΜΕ το ενδεχόμενο να ζητήσουμε και εμείς επικοινωνία με τον κο Καλογερόπουλο, όχι βεβαίως γιατί δεν σεβόμαστε τον θεσμικό του ρόλο αλλά επειδή μια τέτοια κίνηση θα ήταν και από εμάς κίνηση περαιτέρω απαξίωσης του - έτσι και αλλιώς - καταβαραθρωμένου κύρους του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας που πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να συζητήσει και να καταθέσει άποψη για το θέμα αλλά και απαξίωση των άλλων τοπικών φορέων και δυνάμεων της πόλης, που για εμάς πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση ΛΥΣΗΣ στο θέμα.

Η θερινή ραστώνη και τα μπάνια των αιρετών δεν μπορεί να είναι άλλοθι για κορυφαία θέματα, ειδικά αν χρησιμοποιούνται ως επιλεκτικές δικαιολογίες για "χρήσιμη αδράνεια" εν όψει προγραμματιζόμενων δράσεων ... και ο νοών νοείτο.

ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ CAMPING ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ! ΚΑΛΗΜΕΡΕΣ! ΚΑΛΟ Σ-Κ! ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΤΟ ΛΑΔΙ!


Πολιτική Κινητικότητα
Στο πλαίσιο της κινητικότητας, ο Αντώνης Σαμαράς στέλνει τον Χρήστο Παπουτσή από το σπίτι του στην Παγκόσμια Τράπεζα. Ο Χρήστος Παπουτσής ορίστηκε εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα αλλά οι τράπεζες είναι κακές, οπότε καλά να πάθουν.


pitsirikos
http://halandripedia.blogspot.gr/

ΛΥΣΗ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
                                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ            11/7/13

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Χαλανδρίου καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την εκδήλωση των τελευταίων επεισοδίων, που εξελίχθηκαν στην πόλη μας και αφορούν στην καταστροφή της τζαμαρίας στο στέκι της Δημοτικής Παράταξης «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» αναγράφοντας φασιστικά συνθήματα, καθώς και στην καταστροφή του περιπτέρου του Σύριζα Χαλανδρίου στην κεντρική πλατεία.
Η εκδήλωση τέτοιων περιστατικών βρίσκει  την καθολική αντίδραση των γονέων, που γνωρίζουμε πολύ καλά ότι  οι νεοναζιστικές συμμορίες είναι το «μακρύ χέρι του συστήματος» που θέλει να φιμώσει, να τρομοκρατήσει  και να καταστείλει με τους τραμπούκους του κάθε διαφορετική άποψη και κάθε ελευθερία έκφρασης.
Γι’ αυτό και κάθε προσπάθεια  παρόμοιων ομάδων  να δημιουργήσουν «πυρήνες φασιστικής δράσης» στα σχολεία της πόλης μας θα μας βρει απέναντί τους. Ο αγώνας των γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας  είναι αυτονόητο ότι ταυτόχρονα αποτελεί  και αγώνα για την υπεράσπιση  της ελευθερίας ,της αξιοπρέπειας, του δικαιώματος στη διαφορετικότητα, είναι  αγώνας για τα πολιτικά και κοινωνικά  δικαιώματα όλων .
Παλεύουμε για σχολεία «πυρήνες πολιτισμού και γνώσης», που θα διαμορφώνουν πολίτες με κρίση και αμφισβήτηση, πολίτες που γνωρίζουν την ιστορία και τους αγώνες του λαού μας ενάντια στους ναζιστές και ακριβώς γι’ αυτό δεν θα επιτρέψουν την επανάληψη παρόμοιων φαινομένων.
             

                                                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

  Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΛΙΤΣΑ ΓΑΛΑΝΗ – ΠΙΣΙΣΜΙΣΗ                                              ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΑΣ

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις