Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

«Ερώτηση Κώστα Ζαχαριάδη στη Βουλή για την μίσθωση του χώρου στάθμευσης του Κτήματος Συγγρού»

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Β1’ Βόρειου Τομέα Αθήνας, Κώστας Ζαχαριάδης σχετικά με την μίσθωση του χώρου στάθμευσης του Κτήματος Συγγρού. Την ερώτηση συνυπογράφουν 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς τον κο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 598/19-11-2019 απόφαση του Δ.Σ. του Ι.Γ.Ε, ο πρόεδρός του προχώρησε στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάδειξη αναδόχου για τον πλειοδοτικό διαγωνισμό μίσθωσης του χώρου στάθμευσης του Κτήματος Συγγρού, με διάρκεια μίσθωσης τριών μηνών.

Η απόφαση αυτή αντίκειται στους όρους του κληροδοτήματος της Ιφιγένειας Συγγρού, τους οποίους η διοίκηση του Ι.Γ.Ε είναι υποχρεωμένη να τηρεί. Η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο δάσος Συγγρού έχει διασφαλιστεί μέχρι σήμερα και όσα σχέδια εμπορευματοποίησής του έχουν εκπονηθεί δεν πραγματοποιήθηκαν αντιμετωπίζοντας και την αντίθετη γνώμη της κοινωνίας του Αμαρουσίου.

Eρωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Σε ποιο σημείο βρίσκεται ο πλειοδοτικός διαγωνισμός μίσθωσης του χώρου στάθμευσης του Κτήματος Συγγρού;

2) Η εν λόγω απόφαση του Δ.Σ. του Ι.Γ.Ε, περί διαγωνισμού μίσθωσης του χώρου στάθμευσης του κτήματος Συγγρού συνάδει με τη διατήρηση του δασικού του χαρακτήρα ή αποτελεί μια συνέχεια της γραμμής περί «αναβάθμισης» του Δάσους Συγγρού σε «αγρόκτημα πόλης» και συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου με λογικές Estate/Park Management;Οι ερωτώντες βουλευτές:Ζαχαριάδης Κώστας

Αβραμάκης Ελευθέριος

Βέττα Καλλιόπη

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Καλαματιανός Διονύσης

Κασιμάτη Νίνα

Κατρούγκαλος Γιώργος

Καφαντάρη Χαρά

Μάλαμα Κυριακή

Μάρκου Κώστας

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Παπαδόπουλος Σάκης

Παπαχριστόπουλος Θανάσης

Πούλου Γιώτα

Ραγκούσης Γιάννης

Σαρακιώτης Γιάννης

Σκουρλέτης Πάνος

Σκούφα Μπέττυ

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Φίλης Νικόλαος Χρηστίδου Ραλλία