Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: ΚΑΡΑΤΖΑ ΣΕ ΡΟΛΟ ΜΑΡΘΑΣ ΒΟΥΡΤΣΗ

 

Εχθές στο δημοτικό συμβούλιο ήταν ωραία.

Τα σχέδια πολιτικής προστασίας του δήμου ήταν τα κυρίαρχα θέματα στην ημερήσια διάταξη του σώματος.

Θέματα που η Καρατζά έχει κάνει σημαία της χρόνια τώρα, έχοντας βρει το αδύνατο σημείο του δήμου ώστε να ασκεί το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑ που ξέρει να κάνει: ΝΑ ΛΑΪΚΙΖΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ και να δίνει σόου με χαζοκαλαμπουράκα και εξυπνακισμούς για τον μπαμπουίνο.

Η ακατάσχετη κινδυνολογία για τους κινδύνους που διατρέχουν οι πολίτες αν πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας, η υπερβολή και το εμπόριο φόβου "πουλάει" βέβαια σε κάποιες κατηγορίες πληθυσμού και είναι και ανέξοδη πολιτική για το σύστημα.

Άλλωστε τι να βρει να λέει η Καρατζά; στον μπαμπουίνο;

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ;;;;

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ!

ΠΗΡΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ και φεύγει από το δημοτικό συμβούλιο..

Για το Κουρτέση;

Δεν μπορεί, πήρε την προεδρία στους φίλους.

Οπότε για να έχει να λέει κάτι,  έγινε .... ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΣ.
Είπε να γίνει ο ... ΟΑΣΠ του δήμου Χαλανδρίου.

Και λέει στους μπαμπουίνους ότι οι άλλοι δεν νοιάζονται που θα πέσει ο ουρανός στο κεφάλι του μπαμπουίνου, γιατί είναι κακοί, ενώ αυτή νοιάζεται που είναι καλή και θα κρατάει το Χαλάνδρι ακούνητο αν γίνει σεισμός,

Ζήταγε λοιπόν - χρόνια τώρα - να αποκτήσει ο δήμος ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής προστασίας η Καρατζά.

Η ουσία του ζητήματος δεν είναι της ώρας.
Το αν και σε ποιο βαθμό πρέπει οι δήμοι να ανακατεύονται - περισσότερο από απλός ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ των κρατικών ένστολων και εκπαιδευμένων  δυνάμεων - το πόσο οι ευθύνες για τις αδυναμίες πυροσβεστικής, ΟΑΣΠ, στρατού κλπ πρέπει να πουλάμε πολιτικό παραμύθι ότι θα καλυφτούν από ΔΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ανεκπαίδευτους για αντιμετώπιση σοβαρών κρίσεων, για αντιμετώπιση ακραίων καταστάσεων φυσικών καταστροφών, είναι μια μεγάλη κουβέντα, που έγινε - σε ένα βαθμό - στο χθεσινό συμβούλιο, αλλά δεν είναι γι΄αυτό το άρθρο.

Η ΚΑΡΑΤΖΑ ζήταγε όμως μετ΄ επιτάσεως ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ.

Ε, εχθές ήρθε το σχέδιο που ζήταγε, για έγκριση στο ΔΣ

ΚΑΚΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ έτερου παλιού του ΔΣ, ΝΤΑΒΙΑ, για λόγους που θα εξηγηθούν, αλλά ήρθε.

Ήρθε, γιατί το ζήταγε η Καρατζά. Και γιατί ο Συμεών δεν θέλει να χάσει τα πρωτεία σε λαϊκισμό.

Αλλά και - για να λέμε και του στραβού το δίκιο - για να μην έχει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ως δήμαρχος την ευθύνη να τα βάλει .... με τον Θεό, αν προκύψει θέμα. 
Ε πάει στο διάλο, τους παράγοντες παίζουμε, ας ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ και τα δύσκολα, στο μέτρο που μας αναλογεί.

Και αφού ήρθε λοιπόν το σχέδιο, η Καρατζα ήταν η μόνη που δεν το ψήφισε.

ΟΛΟΙ - αλλά όλοι - το ψήφισαν - ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ εσωτερικού, Δεξιοί, ΚινΑλίτεες - Λαδόπουλοι - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Εξωτερικού (αντάρτες) - Θωμάς, ακόμα και ο Ακατανόμαστος το ψήφισαν.

Η Καρατζά ΔΕΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕ, που το ζήταγε.

Επιχείρησε μέχρι τέλους, σχεδόν θερμοπαρακαλούσε τον Θωμά να την ακολουθήσει και να μην ψηφίσει, αλλά .... ΔΕΝ ....

Διότι κανείς αιρετός που σέβεται τον εαυτό του δεν μπορούσε να την ακολουθήσει σε αυτό που είπε  ξεδιάντροπα: Ότι η ευθύνη (για το αν γίνει σεισμός και πέσει το νοικιασμένο δημαρχείο στα κεφάλια των δημοτών) πρέπει να ανήκει "ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ και δεν πρέπει να διαχέεται στο δημοτικό συμβούλιο και τις άλλες παρατάξεις".

ΠΑΡΑΤΑΞΙΚΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ Η ΚΑΡΑΤΖΑ!!!

Τέτοια πολιτική κάνει.

ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑ και ΑΝΕΞΟΔΗ ΚΡΙΤΙΚΗ. Και στο τέλος "οι ευθύνες μακρυά από τον απ' αυτό μας".

Το ξεφτιλίκι που έπαθε, όταν κατάλαβε πόσο μόνη θα μείνει, σε μια εντελώς προκλητική της νοημοσύνης των δημοτών στάσης, την οδήγησε να αλλάξει το βιολί και να παραστήσει την Μάρθα Βούρτση.

"Εγώ που είμαι παλιά και δεν ξέρω αν θα ξαναείμαι σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο που έχω δώσει αγώνες - σνιφ, κλαψ - γιατί μπορεί να μην ξανακατέβω, και που γράφετε και με βρίζετε ..... λυγμ ...."

ΤΕΤΟΙΑ.

Λοιπόν :

1. Εδώ και δυο τετραετίες η Καρατζά παίζει αυτό το παιχνιδάκι όταν την αγγίζει η κριτική των άλλων
. Αμολάει ένα "ελάτε μην με βαράτε μωρέ, φιλαράκια δεν είμαστε όλοι, άσε που μπορεί να μην ξανακατέβω".... και καθαρίζει.

ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ.

2. ΕΚΕΙΝΗ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΑΕΙ απροκάλυπτα κατά συναδέλφου της και - όπως εκείνη έλεγε - φίλου της.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΣΙΠΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΣΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.
ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΕΙ.

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΕΠΕΛΕΞΕ!

3. ΟΤΑΝ είσαι ο παλιός, που όλοι οι νεώτεροι όταν μιλάς κάθονται προσεκτικά και σε ακούν και επιλέγεις να ανταλλάξεις την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ της άποψής σου για ένα οικοπεδάκι, αναλαμβάνοντας και τον ρόλο της προστάτιδας της ΓΡΑΜΜΑΤΙΟΛΗΨΙΑΣ μην απειλείς ότι θα φύγεις και δεν θα μπορεί να ζήσει η πόλη χωρίς εσένα!

ΦΥΓΕ και άσε την κλάψα. ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΣΟΥ.

Μην ψάχνεις σε ποιον θα ρήξεις την ευθύνη όπως κάνεις και .... με τον σεισμό.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ που δεν θα κρυφτεί η ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ πίσω από κανένα ΚινΑλιτάκι, όσο και να το επιχειρήσει.


ΚΑΝΕΝΑ ΚνΑλιτάκι άλλωστε δεν έχει το εκτόπισμα που είχε ο μακαρίτης για να την κρύψει, οπότε τα σχέδια περί ανασυγκρότησης θα είναι Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΩΣ ΦΑΡΣΑΣ.

ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΤΗΘΟΥΝ.

Η στρατηγός θα είναι στο επίκεντρο.
Φτάνει πια! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΤΣΙΦΑ: ΟΔΥΝΗΡΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣΤου Γεωργίου Παπασίμου
Δικηγόρου

Η δολοφονική εκτέλεση του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες, ανήμερα της επετείου της Εθνικής Εορτής του Έπους του 1940, η σορός του οποίου παραδόθηκε για ταφή μετά από παρέλευση δέκα ημερών από τις Αλβανικές Αρχές (!!), ανεξαρτήτως σκοπιμοτήτων, ιδεολογικών προσεγγίσεων και μικροκομματικών στοχεύσεων, δημιουργεί μείζονα ερωτήματα και καταγράφει οδυνηρά συμπεράσματα, τα οποία δεν μπορούν να αποσιωπηθούν.

Πρώτον, ο Αλβανικός εθνικισμός, εμποτισμένος με τον ιδιότυπο «μεγαλοϊδεατισμό», που προωθείται από την ηγεσία της γείτονος Χώρας, προκειμένου να συγκαλύψει την τρομακτική διαφθορά σε όλα τα επίπεδα, την οικονομική δυσπραγία και τις κακές συνθήκες διαβίωσης του πληθυσμού, αποτελεί σταθερά ισχυρό πολιτικό εργαλείο σε βάρος της Ελλάδος, το οποίο, ανά πάσα στιγμή, παρά την υποχωρητική στάση της Χώρας μας, που έχει επιδειχθεί όλα αυτά τα χρόνια, αναδύεται με ορμή. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά κανείς, ότι αυτό ενισχύεται συστηματικά και διαχρονικά από την Τουρκία, με αποκορύφωμα την ακύρωση της συμφωνίας Ελλάδος – Αλβανίας για τον καθορισμό της Α.Ο.Ζ. από το «Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο» της Αλβανίας, με ενέργειες, μάλιστα, του σημερινού Αλβανού πρωθυπουργού. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το βαθύ Αλβανικό καθεστώς και το πολιτικό σύστημα της γείτονος, καλλιεργεί συστηματικά κλίμα ανθελληνισμού, παρά το γεγονός ότι, ανεξαρτήτως λαθών και προβλημάτων, ο μεγαλύτερος «αιμοδότης» της Αλβανίας από την δεκαετία του 1990 έως σήμερα παραμένει η Ελλάδα. Η ανάρτηση του Αλβανού πρωθυπουργού, αμέσως μετά την δολοφονική εκτέλεση του Κατσίφα από ειδικές δυνάμεις της Αλβανικής Αστυνομίας: «Αγαπητοί γείτονες, αντί να χαρακτηρίζουμε απαράδεκτο το περιστατικό της απώλειας ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε την Αστυνομία μας, η οποία έκανε μόνο την δουλειά της, ας ευχαριστήσουμε μαζί τον Θεό, που δεν χάθηκε κανείς αθώος από μια εξτρεμιστική τρέλα», σε συνδυασμό με το βλάσφημο πανό, που υψώθηκε λίγες ώρες αργότερα στο γήπεδο της Παρτιζάν Τιράνων, ,στην οποία πρόεδρος είναι ο αδελφός του Έντι Ράμα και έγραφε: «Ένας Έλληνας νεκρός, ένας μπ@στ@ρδος λιγότερος», αλλά και πολλές άλλες αντίστοιχες αναφορές από το δημοσιογραφικό και πολιτικό κατεστημένο των Τιράνων, πιστοποιούν, χωρίς καμία αμφιβολία, αυτήν την «ανθελληνική υστερία», η οποία φαίνεται ότι πουλάει πολιτικά στο εσωτερικό της Αλβανίας.

Δεύτερον, βασική συνιστώσα του Αλβανικού εθνικισμού, πέραν της ανάδειξης του λεγόμενου «τσαμικού ζητήματος», που αφορά τους συνεργάτες των Ναζί κατά την μαύρη περίοδο της Κατοχής στην Ήπειρο, ως προμετωπίδα, είναι η διάλυση και η «φίμωση» της Ελληνικής μειονότητας, η οποία και με την αβελτηρία της Ελλάδας, υφίσταται τις διώξεις και τους προπηλακισμούς του αυταρχικού και έκνομου Αλβανικού καθεστώτος. Εδώ εντάσσεται και η προμελετημένη και στυγερή δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, από τις Αλβανικές ειδικές δυνάμεις ως μια επίδειξη ισχύος για την δημιουργία φόβου σ’ αυτήν.

Τρίτον, το «ελλιποβαρές» του Ελληνικού Κράτους έχει συντελεστεί με την μετατροπή του σε «αποικία χρέους» του Βερολίνου και σε «στρατιωτικό προτεκτοράτο» των Η.Π.Α., όπως καταδείχθηκε τελευταία με τις δηλώσεις Καμμένου στις Η.Π.Α. και την παρακμιακή κατάσταση στο Υπουργικό Συμβούλιο (σύγκρουση Καμμένου – Κοτζιά), με δηλώσεις περί χρηματισμού της Κυβέρνησης από τον Σόρος για την «λύση» του Μακεδονικού με την Συνθήκη των Πρεσπών, η οποία θα αποτελέσει μακροπρόθεσμα ένα ακόμα «ακάνθινο στεφάνι» για τον Ελληνισμό.

Είναι προφανές, ότι ο «τσαμπουκάς» του βαθέως Αλβανικού Κράτους, με εκτελέσεις Ελλήνων πολιτών τύπου «Φαρ Ουέστ», δεν θα μπορούσε εύκολα να γίνει, αν γνώριζε ότι η Χώρα μας θα αντιδρούσε, όπως, δηλαδή, κάθε άλλη Χώρα σε μια τέτοια περίπτωση και θα είχε συνέπειες. Για παράδειγμα, η πιο απλή αντίδραση θα ήταν μια δήλωση, ότι Κράτος, που ενεργεί με αυτές τις αυταρχικές μεθόδους και δεν αναγνωρίζει τα στοιχειώδη δικαιώματα μιας αναγνωρισμένης διεθνώς μειονότητας (η οποία, μάλιστα, είναι καταγεγραμμένη στο Αλβανικό Σύνταγμα), δεν έχει θέση στην Ε.Ε.

Προς επίρρωση, μάλιστα, των παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η ακατανόητη τακτική της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία, αν και εντελώς αναρμόδια, καθόσον πρόκειται για διεθνές θέμα, όχι μόνο «διοχέτευσε» τις εκδοχές της Αλβανικής Αστυνομίας, αλλά προσέφερε και «υπηρεσίες» σε αυτή, με την κατάπτυστη διαρροή για τον νεκρό, που αφορούσε κάποια εμπλοκή του με ποινικό θέμα πριν δέκα χρόνια, χωρίς, μάλιστα, να εκκρεμεί σε βάρος του κάτι, ρίχνοντας, έτσι, «νερό στον μύλο» της Αλβανικής προπαγάνδας σε βάρος του νεκρού Βορειοηπειρώτη. Οι πολιτικές ευθύνες της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, παρά το γεγονός, ότι δεν αναδείχθηκαν, είναι τεράστιες.

Τέλος, η στάση της Ελληνικής πλευράς απέναντι σε αυτή την δολοφονική εκτέλεση, είναι κρίσιμη, γιατί από αυτήν θα εξαρτηθεί, εάν τεθεί φραγμός στον αυταρχισμό και τις διώξεις του Αλβανικού καθεστώτος σε βάρος της Ελληνικής μειονότητας ή αν θα δοθεί το μήνυμα, ότι μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτα κατ’ αυτής, υπό τις εντολές του «τουρκολάγνου» Έντι Ράμα.