Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΝΙΚΟ

Α ρε μεγάλε..."ΕΓΡΑΨΕΣ" πάλι!!!

του Π. Μαραγκού, εφημ. "Έθνος", 17-4-2013

Και τι ΔΕΝ απέτρεψες μεγάλε...Τι να πρωτοθυμηθώ...Τη "ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ", τη "ΦΤΩΧΕΙΑ", τον "ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ", την "ΑΠΑΞΙΩΣΗ"...ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΘΥΜΗΘΩ...Α, ναι, ξέχασα...Απέτρεψες και το σημαντικότερο : ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. 
Γλακτομπούρεκο τέλος. Είναι ακριβό!! Μια μπουγάτσα στον κύριο...Ε Υ Γ Ε!!

Δ.Χ.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ - ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ. ΕΤΣΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΚΙΝΗΜΑ

Το γεγονός ότι υπερασπιζόμαστε την αυτονομία και την αυτοτέλεια των μαζικών φορέων στην πράξη και όχι ρητορικά όπως το κάνουν ΟΛΟΙ και ότι ζητάμε να μένουν εκτός των φορέων ζητήματα που δεν αφορούν άμεσα τον ρόλο τους δεν είναι ιδεολογικό κώλυμα, προερχόμενο εκ των κεντροαριστερών καταβολών μας.

Έχει να κάνει με την ίδια την ενότητά τους και την αποτελεσματικότητα στην δράση τους, ειδικά σε κρίσιμες στιγμές, όπου η σύγκρουση συμφερόντων (πολιτικών, παραταξιακών, οικονομικών κλπ) είναι προφανής και πρέπει να είναι στόχος ΟΛΩΝ η υπέρβασή τους μέσα στους θεσμούς.

Στο θέμα της κινητοποίησης του 2ου Γυμνασίου αυτό έρχεται να αποδειχτεί για άλλη μια φορά.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου είναι ένας ισχυρός φορέας στην τοπική κοινωνία. (ή θα έπρεπε να είναι). Είναι ο ΜΟΝΟΣ δευτεροβάθμιος φορέας σε επίπεδο δήμου και εκπροσωπεί - θεωρητικά - ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ, δηλαδή ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Θα έπρεπε λοιπόν - θεωρητικά - να μπορεί να ταρακουνήσει συθέμελα τις διοικητικές βαθμίδες που εμπλέκονται με τα θέματα παιδείας (δήμος, περιφέρεια, κυβέρνηση) για το Χαλάνδρι. (ΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ ΠΛΕΟΝ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ).

Οι αποφάσεις της λοιπόν θα έπρεπε να είναι καθαρές και κατανοητές από όσους τις διαβάζουν και πάνω σε αυτές να καλούνται οι  άλλοι φορείς της εκπαιδευτικής διαδικασίας να τοποθετούνται και να συμπαρίστανται. (όπως αντίστοιχα κάνουν οι άλλοι φορείς)

Το τακτικό - θέλουμε να πιστεύουμε - λάθος που γίνεται στην Ένωση είναι ότι "παζαρεύει" τις θέσεις και τον προγραμματισμό της με τους άλλους.
Παζαρεύει αποφάσεις της  που θα έπρεπε να είναι αδιαπραγμάτευτες.

Όπως ακριβώς έκανε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με το θέμα των σημερινών "κινητοποιήσεων" που θα ήταν "πάνδημες και μαζικές" και κατέληξαν σε αυτό που βλέπετε στην φωτογραφία.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΙ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.
Έπρεπε να στείλει ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ στον δήμο και να ζητήσει την συμπαράστασή του στο αίτημα να μην κλείσει το σχολείο.
Και να καλούσε ΟΛΟΥΣ στις κινητοποιήσεις της.
Και όποιος δεν τις στήριζε να χρεωνόταν την επιλογή του.
ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

Διότι δεν θα ήταν έτσι χλωμά τα πράγματα, αν η Ένωση Γονέων είχε προγραμματίσει τις εκδηλώσεις της - συγκέντρωση, συναυλία κλπ, όπως το ΔΣ έκρινε - και καλούσε τους άλλους φορείς - ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΒΑΙΩΣ- να συμπαρασταθούν και να συμμετέχουν σε αυτές.

Δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα, αν η Ένωση ζητούσε από όλους την συμβολή και την πάνδημη στήριξη στην κινητοποίηση - έξω και πέρα από σκοπιμότητες, κόμματα, παρατάξεις - με σύνθημα "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ".

Δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα αν αντί να παζαρεύουν τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης με τον Δήμαρχο όλη μέρα, ήταν στα σχολεία και ενημέρωναν και ζητούσαν την συμπαράσταση των γονέων που με την στάση τους θα καταλάβαιναν και θα πείθονταν ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ, ούτε "εάν και εφόσον" και θα συμμετείχαν άσχετα από την παραταξιακή τους προτίμηση.

Δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα αν δεν υπήρχε αυτή η ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ αντίληψη, που επικρατεί σε κάποιους ότι "ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ".

Δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα αν δεν γινόταν επιλογή στα μέσα από τα οποία δημοσιοποιούνται οι κινητοποιήσεις.

Δεν είμαστε από εκείνους που θέλουν να διευκολύνουν τον σημερινό Δήμαρχο, τον οποίο θεωρούμε ακατάλληλο για την πόλη και αυτό είναι γνωστό. Αλλά δεν είναι - στο κάτω της γραφής - δυνατό να θέλουμε να ταυτίζεται κάθε φορά ο δήμαρχος με τους φορείς και τις κινήσεις τους.
Έχει και περισσότερη διαπραγματευτική ισχύ ως ενδιάμεσος κρίκος αν δεν το κάνει.
ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΑΓΜΑ ΟΛΩΝ  ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙ, που δεν πείθει και δεν ενδιαφέρει κανένα όπως βλέπετε στην φωτό, παρά μόνο τα μέλη των παρατάξεων.

Το νέο Δ.Σ. της Ένωσης πρέπει να επανεξετάσει κάποια δομημένα στερεότυπα στην λειτουργία του θεσμού.
Πρέπει να τον ενηλικιώσει.
Πρέπει να τον αναβαθμίσει σε ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΤΑΙΡΟ και όχι ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟ του δημοτικού συμβουλίου και των δημοτικών παρατάξεων.

Γιατί μόνο αν το δείξει - ως δρόμο - θα καταλάβουν και οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι.
Ότι δηλαδή Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ του αυτονόητου δεν περνάει από ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ.

Οι παρατάξεις έχουμε πολλά να διαφωνήσουμε. Δεν είναι ανάγκη ούτε να διαφωνούμε όταν πάει να κλείσει ένα σχολείο ούτε όταν πέφτουν ταβάνια και ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΚΙΝΗΜΑ.

Και όποιος δεν το θέλει είναι ΥΠΟΠΤΟΣ . Γιατί χαζοί δεν υπάρχουν στο επίπεδο που συζητάμε.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ο.Τ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ : Στάση Εργασίας σήμερα στις 12:00


Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Στάση Εργασίας σήμερα κατά των ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ των Δημοσίων Υπαλλήλων, 12:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου


ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥΑυτή είναι η εικόνα από την κατάληψη που τελικά γίνεται αυτή τη στιγμή στο δημαρχείο.

Σε λίγο ρεπορτάζ από το παρασκήνιο των τελευταίων ημερών.

Δημοτικό το γήπεδο που σκοτώθηκε ο 7χρονος


Δημοτικές είναι οι εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην οδό Αλιμούντος 102 & Αργυρουπόλεως, όπου νωρίτερα, έχασε τη ζωή του ένα 8χρονο αγοράκι.

Πιο συγκεκριμένα, εκεί βρίσκεται το 4ο Αθλητικό κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης.
Το enikos.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Ηλιουπόλεως, κ. Βασίλη Βαλασόπουλο, ο οποίος ωστόσο δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση.

enikos.gr

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΤΕ ΤΙΣ ΙΔΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Στους λογαριασμούς των Δήμων 18,4 εκατ. ευρώ για την πυροπροστασία. 22.100 ευρώ για τον Δήμο Χαλανδρίου.

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις