Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΟΥΖΕΝΗ! ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟ!Πραγματικά είναι απίθανος. όταν γράφει στο facebook.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΡΟΥΣΣΟΣ με μια ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ανάρτησή του στο facebook μας πληροφορεί ότι το ΣΥΠΟΘΑ ενέκρινε εχθές την επιβολή ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ για το Δουζένη, που είχε ψηφίσει ομόφωνα τον Ιούνιο του 2017 το δημοτικό συμβούλιο.

Την αναγκαστική απαλλοτρίωση που είχε επιβληθεί στο ακίνητο και στο παρελθόν αλλά η διοίκηση Κουράση φρόντισε να αφήσει να παρέλθει άπραγο το 18μηνο - δεν κατέβαλε την προσδιορισμένη αποζημίωση ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΛΕΦΤΑ να κάθονται στην τράπεζα, υπό την ανοχή ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ΠΟΥ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ο Συμεών - μαζί με τον δικηγόρο Π. Τακόπουλο, τον Γραμματιολήπτη Κουράση μας έλεγαν ότι δεν θα γινόταν δεκτό από το ΣΥΠΟΘΑ να επανεπιβληθεί και δώσανε - σε εκείνη την πανηγυρική εκδήλωση (ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΔΗΛΑΔΗ) την μελέτη για την ανάπλασης του χώρου.

Ανάπλαση που θα γινόταν αμέσως,  ΑΦΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΑΝΕ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ με την τράπεζα  "σύντομα" - σε κάνα δύο τέρμινα.

Τότε που ΕΜΕΙΣ αποδείξαμε ότι είτε ήταν οι ίδιοι παραπλανημένοι, είτε παραπλανούσαν ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ την τοπική κοινωνία, μετά από έλεγχο τίτλων στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ  και ουρλιάζαμε μαζί με τον Γ. Θωμά  ότι αν δεν επιβληθεί ξανά ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ο χώρος θα χαθεί οριστικά για το Χαλάνδρι.

Τότε που μας λοιδορούσαν και μας έλεγαν ότι "δεν μπορεί να επιβληθεί ξανά απαλλοτρίωση" και ότι κάνουμε "φτηνή αντιπολίτευση".

Εχθές δεν είχαμε ενημερωθεί βεβαίως για την συνεδρίαση του ΣΥΠΟΘΑ για να παραβρεθούμε.
Είχε επιλεγεί από τον Συμεών η .... ομάδα των ..... σωτήρων του Δουζένη που θα ευχαριστούσε σήμερα.

Εμείς θυμίζουμε ΠΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ ακόμα διεκδικεί το Δουζένη και ποιοι - ΚΑΚΟΙ - δεν άφησαν να εξελιχτεί το "σώσιμο" της υποτιθέμενης απευθείας αγοράς από την ALPHA.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΗ. ΤΟΝ ΠΟΛΥ, ΤΟΝ ΜΠΕΛΑΒΙΛΑ , την ALPHA BANK και .... τις ΗΠΑ!

Αν δεν είσαι μπαμπουίνος και θέλεις να διαβάσεις,  σου έχουμε εδώ τα link για να κρίνεις μόνος σου πώς το ΔΟΥΖΕΝΗ δεν έχει χαθεί ακόμα και υπάρχει ελπίδα να ΜΗΝ ΞΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΑΓΟΝΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗΣ ΤΟΥ όπως έγινε ΕΠΙ του Κουράση και ποιους πρέπει να ευχαριστείς και εσύ σαν πολίτης.

*Αν και για αν τον ευχαριστεί ο Συμεών μάλλον ΘΑΥΜΑΖΕΙ το έργο το γραμματιολήπτη.

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ: ΤΟ ΕΡΓΟ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΔΟΥΖΕΝΗ ΚΑΙ Ο ΧΑΤΖΤΑΤΖΑΡΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΔΗΜΑΡΧΟΣ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ Π. ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΥΖΕΝΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: Και πάλι για το Δουζένη και τις ανακρίβειες που γράφονται

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΥ ΔΟΥΖΕΝΗ - ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΑΙΤΙΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΝΑ ΠΕΙ ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ;

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΔΟΥΖΕΝΗ! "ΕΤΕΛΕΙΩΣΕ" .... 

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΔΟΥΖΕΝΗ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΥΖΕΝΗ: ΤΟ ΦΕΚ Δ498/1999 ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ 

ΔΟΥΖΕΝΗ! ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ. ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ
ΔΟΥΖΕΝΗ: ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΝΤΑΒΙΑ


ΡΟΥΣΣΟΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΥΖΕΝΗ!! Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ - ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΟ ΦΑΤΣΟΜΠΟΥΚΙ!

ΑΠΛΗ ΒΛΑΧΟΔΜΑΡΧΙΚΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ - "ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ" - του ΣΥΜΕΩΝ ΣΤΟ FACEBOOK με την οποία μάθαμε ποιοι "΄σώσανε" το Δουζένη !!!!
Σίμος Ρούσσος
Χθές ήταν μια ωραία μέρα για την πόλη.Συζητήθηκε και εγκρίθηκε από το ΣΥΠΟΘΑ η αναγκαστική απαλλοτρίωση του ακινήτου Δουζένη στο Κάτω Χαλάνδρι.Την απόφαση είχε πάρει το δημοτικό συμβούλιο τον Ιούνιο του 2017 μετά την δεύτερη άρση της επιβολής απαλλοτρίωσης του χώρου μιας και ο δήμος παλαιότερα δεν κατέβαλλε τα χρήματα προκειμένου να ολοκληρωθεί η απαλλοτρίωση.Η νέα διοίκηση του δήμου ξεκίνησε από το 2014 ένα αγώνα δρόμου προκειμένου να εξευρεθούν τα χρήματα, που εξασφαλίστηκαν τελικά από την χρηματοδότηση 1.363.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο.Ωστόσο η δεύτερη άρση της απαλλοτρίωσης το 2012 μετά την πρώτη του 2005 σε συνδυασμό με την μή καταβολή των χρημάτων από τον δήμο το 2011,δημιουργούσαν ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον.Υπενθυμίζουμε ότι το ακίνητο,έκτασης 3 στρεμμάτων δεσμεύθηκε για πρώτη φορά ώς χώρος πολιτισμού το ...1992.Αργότερα η διοίκηση Ζαφειρόπουλου επιχείρησε να το παραδώσει πρός οικοδόμηση στην ektasis develompent,με αντισταθμιστικά κάποιο μικρό καφενείο,γεγονός που προκάλεσε σειρά μεγάλων κινητοποιήσεων στις οποίες πρωταγωνίστησε η αντίσταση.Το παλιό εργοστάσιο κατεδαφίστηκε τον δεκαπενταύγουστο του 2005 μιας και η ektasis προσπάθησε να δημιουργήσει τετελεσμένα στην διεκδίκηση του χώρου.
Σήμερα 13 ολόκληρα χρόνια μετά,όσοι συμμετείχαμε στις επίμονες κινητοποιήσεις,την κατάληψη του δημαρχείου,την ιστορική συναυλία με το φορτηγό,αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση μιας και η χθεσινή απόφαση ανοίγει νέους ορίζοντες.Μετά την απόκτηση των 30 στρεμμάτων του Νομισματοκοπείου,ένας ακόμη χώρος κερδίζεται για τους κατοίκους του Κάτω Χαλανδρίου.Το στοίχημα πλέον μεταφέρεται στην όσο γίνεται ταχύτερη αξιοποίηση των νέων δημόσιων χώρων.

ΥΓ.Στη χθεσινή συνεδρίαση παρευρέθηκαν εκτός του δημάρχου και οι Έλενα Χριστούλη,αντιδήμαρχος Οικονομικών και Κοινωνικής πολιτικής ο πρώην δήμαρχος Γ.Κουράσης,ο δημοτικός σύμβουλος κ Ν.Πανταζής ο νομικός συνεργάτης κ Π.Τακόπουλος,η ειδική συνεργάτης δημάρχου για θέματα Πολεοδομίας κ Φ.Βαταβάλη καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της τεχνικής υπηρεσίας.Τούς ευχαριστώ θερμά

ΣΧΟΛΙΟ: ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ALPHA LEASING!

ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΑΕΕ - ΤΩΡΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ 2009 - 2016


Θυμίζουμε την ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΜΑΝΙΤΑΚΗ, το 2014, η οποία εκδόθηκε μέσα από την πρωτοβουλία "Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ".

Την γνωμοδότηση του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ κ. Μανιτάκη, που δικαιώνει την άποψη που πρώτοι διατυπώσαμε απ΄την ΠΛΑΤΕΙΑ, ότι δηλαδή είναι ΕΝΤΕΛΩΣ παράλογο,  παράνομο και αντισυνταγματικό να μας χρεώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ, καθιστώντας μας ουσιαστικά ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ την ώρα που απαιτούν και διεκδικούν τα ασφάλσιτρα για μια υπηρεσία ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ, μπορείται να διαβάσετε σε αυτό το link:

https://www.scribd.com/document/207304083/%CE%93%CE%9D%CE%A9%CE%9C%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%97-%CE%9F%CE%91%CE%95%CE%95-%CE%9C%CE%91%CE%9D%CE%99%CE%A4%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3-%CE%9A%CE%91%CE%99%CE%94%CE%91%CE%A4%CE%96%CE%97%CE%A3

Η έξοδος της χώρας από την μνημονιακή ερίοδο καθιστά την ικανοποίηση αυτού του αιτηματός μας απόλυτα αναγκαία.
Και μάλιστα ΑΜΕΣΑ.

Σημειώνουμε ότι στην πραγματικότητα δεν απαιτείται δημοσιονομικός χώρος! 

Περισσότερα έσοδα  θα έχει το δημόσιο από την επανένταξή μας στο σύστημα από ότι θα "κοστίσει"  η διαγραφή των χαρατσιών - ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΧΤΟΥΝ ΠΟΤΕ.

Η απελευθέρωση των μικρομεσαίων από την ομηρεία του βαρύτατου χρέους θα συμβάλλει στην επανεκκίνηση της οικονομίας στον πυρήνα της.

Η δυνατότητα των ελεύθερων επαγγελματιών να ρυθμίσουν και να πάρουν ενημερότητα, η επιστροφή τους στην κανονικότητα με επιτυχείς ρυθμίσεις και μαζί μειωμένες τρέχουσες εισφορές όπως και οι νεώτεροι, και θα αυξήσει τα κατά πολύ έσοδα του ΕΦΚΑ και από ΦΠΑ και θα μειώσει την ανεργία. 

Θα αυξήσει εισοδήματα και φοροδοτική ικανότητα. 

Χωρίς ΜΜ επιχείρηση ΑΝΑΠΤΥΞΗ μην περιμένετε.

Όπερα στη Ρεματιά: La Boheme του Puccini


Το Φεστιβάλ Ρεματιάς προσφέρει την τέχνη, εμείς την αλληλεγγύη.
Προσφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης
για την επιβίωση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την κρίση.

Την όπερα La Boheme του Giakomo Puccini παρουσιάζουν στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου έξι σολίστες και πιανίστας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η παράσταση είναι σκηνοθετημένη με έμφαση στα highlights της όπερας και έχει διάρκεια μικρότερη των δύο ωρών. Όπως σημειώνουν οι συντελεστές της παράστασης, «η μουσική της La Boheme (και γενικότερα η μουσική του Puccini) είναι πολύ μελωδική και ευχάριστη, ακόμα και για κοινό που δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένο με τα ακούσματα της όπερας».

Σκηνοθεσία: Ράια Τσακηρίδη

Κίνηση: Φωτεινή Πασσά

Ερμηνεύουν: Τζίνα Πούλου (Μιμή), Γιάννης Καλύβας (Ροδόλφος), Μιχάλης Ψύρρας (Μαρτσέλο), Σοφία Παπαδημητροπούλου (Μουζέτα), Πέτρος Μαγουλάς (Κολίνε), Γιώργος Παπαδημητρίου (Σωνάρ)

Στο πιάνο ο Φρίξος Μόρτζος

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Ελεύθερη είσοδος
Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου