Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

ΛΑΘΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ - ΜΟΝΟ ΝΔ και ΕΛ. ΛΥΣΗ ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.Το άρθρο 179 του πολυνομοσχεδίου έγινε - κατά την συζήτηση - 178, οπότε η πρωινή μας ανάρτηση ήταν λάθος αφού το άρθρο 178 - όπως έγινε το άρθρο περί ιδιωτικοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών - δεν ψηφίστηκε ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ από τη ΝΔ και την Ελληνική Λύση.

Ζητάμε συγνώμη από ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝ.ΑΛ και ΚΚΕ για το λάθος μας, το οποίο εμείς - βέβαια - δεν θα χρεώσουμε στην πηγή μας αλλά σε εμάς που λειτουργήσαμε χωρίς δεύτερο έλεγχο.

Άρθρο 179-ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών Δήμων: Πώς ψήφισαν τα κόμματα

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ! 

MONO TO ΜεΡΑ25 ΕΙΠΕ ΚΑΘΑΡΑ ΟΧΙ!

ΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ


Του Γεωργίου Παπασίμου
Site: http://www.gpapasimos.gr/
Twitter: @PapasimosG

Η εικόνα του Πρόεδρου Τραμπ μετά την εν ψυχρώ προδοσία των Κούρδων, πιστών συμμάχων των Η.Π.Α. στη Συρία, όπου μετεωρίζεται με ακατάληπτες και συνεχείς αντικρουόμενες δηλώσεις, προκαλεί παγκόσμια οργή. Πρόκειται για την εικόνα ενός ξεπεσμένου «πλανητάρχη». Η ίδια μοίρα επιφυλάσσεται και για τους υπόλοιπους Αμερικανούς αξιωματούχους και εν προκειμένω για τον Αντιπρόεδρο Πέινς και τον υπουργό Εξωτερικών Πομπέο, που εν όψει του ταξιδιού τους στην Τουρκία τους περιέπαιζε δημόσια ο Ερντογάν για το αν θα τους συναντήσει ή όχι, εμφανιζόμενοι έτσι ως παράκλητοι απέναντι στον «νεοσουλτάνο», την ώρα που αυτός επιχειρεί μια νέα γενοκτονία των Κούρδων μετά το πράσινο φως που του δόθηκε από τον Τραμπ.

Είναι τόσο μεγάλη η αποδόμηση της διεθνούς αξιοπιστίας των Η.Π.Α. από τις απίστευτες διπλωματικές πιρουέτες του Προέδρου της και των συνεργατών του, που έχει επηρεάσει σημαντικά και το ίδιο το ρεπουμπλικανικό κόμμα, όπως φάνηκε στην ψήφιση με συντριπτική πλειοψηφία του ψηφίσματος καταδίκης του Τραμπ για την απόσυρση των Αμερικανών από τη Συρία και την εξ αυτής κυνική προδοσία των Κούρδων.

Παρ’ όλα αυτά, ο Τραμπ συνεχίζει τον ίδιο βρώμικο προδοτικό ρόλο κατά των Κούρδων της Συρίας. Η χθεσινή αμερικανοτουρκική συμφωνία, με την οποία συμφώνησε να χαρίσει στην Τουρκία τη ζώνη ασφαλείας που ζητά μέσα στο έδαφος της Συρίας, την οποία η Πρόεδρος της αμερικανικής βουλής χαρακτήρισε ως απάτη (ο Τραμπ την χαρακτήρισε ως «μια καταπληκτική ημέρα για τον πολιτισμό»), ουσιαστικά αποτελεί το επιστέγασμα της προδοσίας του, παραδίδοντας τους μαχητές των Κούρδων της Συρίας και τις οικογένειές τους στη σφαγή και στον ξεριζωμό. Αποτελεί μάλιστα τεράστια τραγωδία και όνειδος για την παραπαίουσα δύση το γεγονός ότι οι Κούρδοι της Συρίας στην αυτόνομη περιοχή της Βόρειας Συρίας είχαν επιβάλλει την πιο προωθημένη διακυβέρνηση σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με σεβασμό στην αυτονομία και τα δικαιώματα των πολιτών και των πληθυσμών που ζουν στην περιοχή (Δημοκρατική Ομοσπονδία της Βόρειας Συρίας – Ροζάβα). Αυτό που θα έπρεπε να αποτελεί πρότυπο διακυβέρνησης για την πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής με τα αυταρχικά καθεστώτα, παραδίδεται βορά στην τουρκική αρπακτικότητα με την αμέριστη συμπαράσταση των Αμερικανών, που μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα αποτελούσαν προνομιακούς συμμάχους για τους Κούρδους και των Ρώσων παρασκηνιακά, που παίζουν τον κυρίαρχο ρυθμιστικό ρόλο μεταξύ Ερντογάν και Άσαντ προς όφελός τους.

Από τη στήλη αυτή έχουμε αρθρογραφήσει και αναπτύξει το φαινόμενο του «φθινοπώρου» της αμερικανικής ηγεμονίας ως συνέπεια της σταδιακής φθοράς της και της παράλληλης ανάδυσης ενός πολυπολικού κόσμου. Πλην όμως κανείς αναλυτής δεν μπορούσε να φανταστεί ότι οι ισχυρές ακόμα οικονομικά και στρατιωτικά Η.Π.Α. θα εμφάνιζαν αυτή την εικόνα του πλανητικού ανδρείκελου.

Πρέπει να σημειωθεί, ότι από τη στιγμή που από τους υπόλοιπους αναδυόμενους παγκόσμιους πόλους (Κίνα, Ρωσία, Ινδία κ.λπ.) δεν είναι ακόμα σε θέση κάποιος να ξεχωρίσει πλήρως και να αναλάβει την πλανητική ηγεμονία ως συνέχεια της αμερικανικής, οδηγούμαστε σε ισχυρούς γεωπολιτικούς κινδύνους, αφού παίκτες όπως η αναθεωρητική Τουρκία, θεωρούν ότι μέσα σε αυτή την αντικρουόμενη γεωπολιτική ασάφεια μπορούν να παραβιάζουν βάναυσα τις οποιεσδήποτε εναπομείνασες αρχές του διεθνούς δικαίου, όπως είναι για παράδειγμα η τελευταία τους παράνομη από κάθε πλευρά εισβολή στο συριακό έδαφος και η επιχείρηση εξαφάνισης των Κούρδων στη περιοχή. Η εισβολή αυτή έχει άμεση συνάφεια με τα εθνικά μας ζητήματα, αφού πρόκειται για παραβίαση στη πράξη της συνθήκης της Λωζάνης του 1923, που καθόρισε τα σύνορα του τουρκικού κράτους.

Η μεταβολή των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία με το πρόσχημα της ζώνης ασφαλείας 30 μιλίων στο συριακό έδαφος συνιστά την απαρχή της αναθεώρησης στην πράξη της συνθήκης της Λωζάνης. Αυτό και μόνο θα πρέπει να σημάνει συναγερμό στις εν υπνώσει τελούσες πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες της χώρας. Οι χάρτες της γαλάζιας πατρίδας φαίνεται ότι δεν αποτελούσαν επικοινωνιακό τρικ, αλλά την προαναγγελία του επόμενου θέρετρου των επεκτατικών επιδιώξεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

Οι καιροί πλέον ου μενετοί.

Το Πράσινο Κίνημα για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού...


Το Πράσινο Κίνημα για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού
Με ελληνικό διαβατήριο και 20 οι θέσεις στο Επικρατείας

Με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού το Πράσινο Κίνημα επισημαίνει τα εξής:
1. Η ψήφος των Ελλήνων του Εξωτερικού είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει λυθεί πολύ νωρίτερα και φυσικά θα πρέπει οι Ομογενείς να λαμβάνουν μέρος στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας.

2. Η ψήφος των Ελλήνων του Εξωτερικού που είναι εγγεγραμμένοι στους Εκλογικούς Καταλόγους θα πρέπει να είναι ισότιμη με των Ελλήνων που διαμένουν στη χώρα μας, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Δεδομένης της αδυναμίας - λόγω του ότι βρίσκονται στο εξωτερικό - για να ψηφίσουν σε
συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες, θα μπορούν να ψηφίζουν ουσιαστικά μόνο το κόμμα που επιθυμούν μέσω του Ψηφοδελτίου Επικρατείας.

3. Για το λόγο αυτό προτείνουμε να αυξηθεί ο αριθμός των Βουλευτών Επικρατείας σε 20, από 15 που είναι η πρόταση του Υπουργού, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να μετέχουν ως υποψήφιοι πρόσωπα από περισσότερες περιοχές της Ομογένειας.

4. Στους Ειδικούς Καταλόγους που θα συγκροτηθούν για τους Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό βασική προϋπόθεση θα πρέπει να είναι, μεταξύ άλλων, να έχουν ελληνικό διαβατήριο.

5. Η ψηφοφορία θα πρέπει να διεξάγεται στις Πρεσβείες, τα Προξενεία και σε άλλους χώρους που θα οριστούν. Είμαστε υπέρ της δυνατότητας επιστολικής ψήφου για όσους διαμένουν μακριά από τα Εκλογικά Κέντρα.

Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε σχετικά:


“Ήρθε η ώρα και οι Ομογενείς, οι Έλληνες μετανάστες που νοιάζονται για την πατρίδα να έχουν λόγο στις εκλογές.
Η πρόταση των άλλων κομμάτων για τις έδρες στο Επικρατείας να αυξηθούν από τις 12 στις 15 είναι πολύ φτωχή για να καλύψει το εύρος των υποψηφιοτήτων που θα υπάρχει από την Ομογένεια. Για αυτό το Πράσινο Κίνημα ζητά από 12 οι θέσεις στο Επικρατείας να γίνουν 20, για να δοθεί η δυνατότητα να εκπροσωπηθεί με περισσότερες έδρες η Ομογένεια. Επίσης, θεωρούμε σημαντικό κριτήριο να έχει στην κατοχή του ελληνικό διαβατήριο ο ψηφοφόρος γιατί αυτό δείχνει πως παραμένει στο μυαλό του η επιστροφή στη χώρα.”

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές (25-28/10) στο Half Note
Παρασκευή 25/10 – Δευτέρα 28/10
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ
Μ΄ΑΓΕΡΑ ΜΕ ΒΡΟΧΗ

Ένα από τα πιο σημαντικά, πιο ουσιώδη, πιο ιστορικά, πιο ιδιοσυγκρασιακά και πιο μακρόβια γκρουπ στη σύγχρονη μουσική μας ιστορία είναι οι Χειμερινοί Κολυμβητές. Μια παρέα μουσικών από την βόρεια Ελλάδα, με τον Αργύρη Μπακιρτζή και την ιδιότυπη φωνή του στην πρώτη γραμμή, που εμφανίστηκε στην δισκογραφία στις αρχές της δεκαετίας του ’80 – αλλά μετράει πίσω της μια πλήρη 50ετή ιστορία. Μουσικοί νέοι (τότε) και ανήσυχοι (πάντα), οι Χειμερινοί Κολυμβητές ήρθαν όχι μόνο να ταράξουν το αδιάφορο και μονότονο μουσικό κλίμα εκείνης της εποχής αλλά και να ρίξουν μια νέα δημιουργική ματιά και να εμφυσήσουν αέρα από άλλες μουσικές τάσεις στη δική μας μουσική παράδοση – λαϊκή ή δημώδη. Με το δικό τους, φυσικά, τρόπο.

Στην πορεία, οι Χειμερινοί Κολυμβητές έχουν γίνει πια «καθεστώς», όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν και οι ίδιοι, πράγμα που υπογραμμίζεται και από την εμφάνισή τους για Πέμπτη συνεχή σεζόν στο Half Note Jazz Club. Μέσα σε ένα τετραήμερο οι Χειμερινοί Κολυμβητές παρουσιάζουν όλες τις όψεις της τέχνης τους και καλύπτουν συνολικά το ρεπερτόριό τους και με καινούργια κομμάτια. Δίνουν μια επιπλέον φρεσκάδα στις εμφανίσεις τους με εναλλασσόμενη κάθε βράδυ σύνθεση προσώπων στην οποία συνεισφέρουν παλαιότεροι και νεώτεροι συνεργάτες που πλαισιώνουν το συγκρότημα (Διονύσιος Ρούσος, Εύη Μάζη, Γιάννης Βρυζάκης) ή και άλλοι φίλοι, συνάδελφοι κ.λπ.

Η σύνθεση του γκρουπ είναι:
25.10: Αργ. Μπακιρτζής, Χάρης και Μπάμπης Παπαδόπουλος, Θ. Ρέλλος, Μιχ. Σιγανίδης, Κ. Σιδέρης //
26.10: Αργ. Μπακιρτζής, Κ. Βόμβολος, Χάρης και Μπάμπης Παπαδόπουλος, Κ. Σιδέρης //
27.10: Αργ. Μπακιρτζής, Κ.Βόμβολος, Χάρης Παπαδόπουλος, Θ. Ρέλλος, Μιχ. Σιγανίδης //
28.10: Αργ.Μπακιρτζής, Κ. Βόμβολος, Μπάμπης Παπαδόπουλος, Θ. Ρέλλος, Μ. Σιγανίδης
Δείτε τα video:
https://www.youtube.com/watch?v=6DhLtY5LyYs
https://www.youtube.com/watch?v=8kUnhi4PLjg

Facebook event: https://www.facebook.com/events/729307034250998/?event_time_id=729307040917664
www.halfnote.gr
www.facebook.com/halfnote.gr

INFO
HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310 | Προπώληση: www.viva.gr
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (μπαρ), 20 ευρώ (Β’ Ζώνη), 25 ευρώ (Α’ Ζώνη)
*Τη Δευτέρα 28/10 έκπτωση 5€ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές
Ώρα έναρξης: Παρασκευή & Σάββατο 22.30, Κυριακή & Δευτέρα 21.30.
Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.