Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ: ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΣΤΙΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ

ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ πολιτικών και δημοσιογράφων καθότι οι πλειοψηφίες είναι ελεγχόμενες ..

ΑΠΟ ΤΟ 1989-τότε με το σκάνδαλο Κοσκωτά – έχω μιλήσει και έχω γράψει πολλές φορές για τις ολιγαρχίες και τα συστήματα εκμαυλισμού και εξαγοράς της πολιτικής και των πολιτικών από ολιγάρχες

ΠΡΩΤΟΝ: Οι επιχειρηματίες - ολιγάρχες ή οι νέοι εκκολαπτόμενοι – που αγοράζουν κανάλια, εφημερίδες και ραδιόφωνα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το παραγωγικό κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις της πραγματικής οικονομίας. Οι συνήθεις τύποι είναι χρηματιστές, εφοπλιστές, μεσίτες και κατασκευαστές καθώς και κάθε φορέας ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΩΝ δραστηριοτήτων, όπως κερδοσκοπίας, ξεπλύματος χρήματος, λαθρεμπορίου κλπ. Οι ίδιοι αγοράζουν και ποδοσφαιρικές εταιρίες -ομάδες. Και οι λόγοι είναι γνωστοί .Χειραγώγηση των πολιτών , εξαγορά ΙΣΧΥΟΣ σε κοινωνίες ,συγκατάθεση κομμάτων και κυβερνήσεων για τις κερδοσκοπικές τους επιδιώξεις , χρησιμοποίηση λούμπεν οπαδών στα γήπεδα , μοίρασμα τις πίτας στη διαφήμιση και καρτέλ σε τράπεζες , πετρελαιοειδή , σε έργα και στη διακίνηση προϊόντων ..

ΔΕΥΤΕΡΟΝ:
Πολιτικές ηγεσίες που αποτυγχάνουν οι στρατηγικές τους επιλογές και οι προγραμματικές τους δεσμεύσεις, εισέρχονται στον επωνομαζόμενο χώρο της "Πολιτικής Αναπηρίας" συμπράττουν με τους καναλάρχες και λοιπούς ολιγάρχες σε διαπλεκόμενη αλληλοϋποστήριξη.  Ενώ το κεντρικό ζήτημα είναι η αυτοκριτική και η διορθωτική πορεία , οι εν λόγω ηγεσίες επιβάλλουν χειραγώγηση και ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΝ με τους εν λόγω . ιδιοκτήτες ΜΜΕ, εταιριών ποδοσφαίρου , φοροφυγάδων και παράνομων δραστηριοτήτων ..

ΤΡΙΤΟΝ :. Μετά το 1989 οι ολιγάρχες της διαπλοκής και των πολλαπλών ατιμώρητων κακουργημάτων προσεταιρίζονταν και εξαγόραζαν βουλευτές και υπουργούς ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΑΝ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΝΤΟΣ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚ και προκειμένου να ελέγχουν και τις αλλαγές ηγεσιών ,..ορισμένους και ορισμένες τους εξαγόραζαν αντί πινακίου φακής με τη μέθοδο της προβολής .... ως ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ . Κυριολεκτώ!
Καθότι πολιτικά πρόσωπα ήταν ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ μέρος και ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ προγραμμάτων διαφημιστικών εταιριών.
Και σήμερα διαθέτουν βουλευτές στα δύο προαναφερόμενα δεξιά κόμματα καθώς και σε άλλα μικρότερης επιρροής ..
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ η διατύπωση: ΒΓΑΙΝΕΙ στη τηλεόραση. Όποιος το λέει αυτό είναι αφελής. Η σωστή διατύπωση είναι : ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ να υποστηρίξουν ή που θέλουν να εκθέσουν και να χρησιμοποιήσουν στα ΜΜΕ..

ΤΕΤΑΡΤΟΝ : Τα ίδια και χειρότερα γίνονται στις ΗΠΑ , στη Μεγάλη Βρετανία, στη Γερμανία, στη Γαλλία κ.ο.κ.. Επιβάλλουν επιλογές μεγάλης; σημασίας, κατασκευάζουν και σερβίρουν ελεγχόμενα πρόσωπα.
Εξαφάνισαν το δεξιό Φιγιόν, μόλις είπε ότι η Ευρώπη συμπεριλαμβάνει και τις χώρες μέχρι τα ΟΥΡΑΛΙΑ δηλαδή και τη ΡΩΣΙΑ, προκειμένου να προωθήσουν το συνέταιρο της ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, το Μακρόν. Θα τελειώσουν το Σούλτς που στην αρχή τον προωθούσαν – ενώ δεν προέβαινε σε ηγετικές διαφοροποιήσεις –  φοβούμενοι τις εξελίξεις στη Γαλλία. Με την ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ του Μακρόν θα τον φέρουν σε εκλογικό ποσοστό – βοηθό της Μέρκελ .
Στήνουν τις εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά του Κόρμπιν και υπέρ της Μέι, με πρωτοφανή ασυδοσία δημοσκοπήσεων, όπου στην αρχή εμφάνιζαν την Αγγλική δεξιά να προηγείται με διπλάσιο ποσοστό έναντι των Εργατικών και τώρα τα μαζεύουν.
Στην ΑΘΗΝΑ όλοι γνωρίζουν γιατί οι παρασιτικοί ολιγάρχες στηρίζουν το γιο του Μητσοτάκη και το Πρώην ΠΑΣΟΚ.
ΕΚΑΤΟ δις είναι τα κόκκινα δάνεια που έριξαν κανόνια μόνο στις Τράπεζες. Πέραν από τα 120 δις που διοχέτευσαν σε τράπεζες έξω από τη χώρα.
Στην Αθήνα όλοι ξέρουν ότι οι εταιρίες δημοσκοπήσεων παίρνουν παραγγελίες - καλά αμοιβόμενες; -από τη λούμπεν μεγαλοαστική μας τάξη για λογαριασμό του γιου του Μητσοτάκη ., ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ, ΠΟΥ ΕΞΑΓΟΥΝ, ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟ έχουν σημαντικό έργο διαχρονικά.
Άλλοι είναι οι ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ, οι ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ, οι ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΕΣ οι ΜΕΤΑΠΡΑΤΕΣ, οι ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΙ, οι ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ .

ΤΕΛΟΣ , αυτή τη πρακτική συνεχίζουν και θα συνεχίζουν στο διηνεκές αφού υπάρχουν ηγεσίες και κόμματα με πολιτικές αναπηρίες που επιδιώκουν ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ με κλεπτοκράτες, λαθρέμπορους και κερδοσκόπους ..
Αυτή η πρακτική θα συνεχίζεται όσο υπάρχουν πολιτικοί χωρίς πολιτικές και κοινωνικές αρχές .

ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ.

Υστερόγραφο 1: Εκτός από τις ορντινάτσες πολιτικούς –οι ολιγάρχες – δεν θα ευτέλιζαν επιτυχώς το δημόσιο βίο αν δεν είχαν και πρόθυμους , αργυρώνητους δημοσιογράφους , όπου και εδώ μένει να αποδεικνύεται κάθε φορά ότι δεν είναι όλοι το ίδιο .

ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ πολιτικών και δημοσιογράφων καθότι οι πλειοψηφίες είναι ελεγχόμενες ..

Υστερόγραφο 2 : ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ , σκηνές απείρου κάλλους, μικροφυλάρχων και μικροαφεντικών εξελίσσοντα στα περιφερειακά ΜΜΕ καθώς και στις τοπικές εφημερίδες, όπου αποτελούν το πρόπλασα , το φυτώριο και το εκκολαπτήριο της λαμογιάς και τις εισιτήριες εμπειρίες για την ΑΘΗΝΟΚΕΝΤΡΙΚΗ εξαγορά φιλόδοξων νέων να εισέλθουν στα κοινά ως ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ και διαπλεκόμενοι .
Οι ιδιοκτήτες των τοπικών εφημερίδων απαιτούν χρήματα για δημοσίευση άρθρων.
Απαιτούν χρήματα για να σε συμπεριλάβουν σε πάνελ κ.ο.κ..
Κατά ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ δε ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ τα ΜΜΕ στην επαρχία ανήκουν σε δεξιούς παραγονταραίους, σε συντηρητικούς ιδιοκτήτες τοπικών super market, και άλλων παρασιτικών δραστηριοτήτων.
Και πάλι επαφίεται στη μειοψηφία να αποδείξει ότι δεν ζει στη προϊστορία μικροεκβιασμών και εκμαυλισμών των λεγόμενων τοπικών κοινωνιών και του αντίστοιχου δημόσιου βίου.

ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ 8ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Γ. Θεοδωρακόπουλος: 3 χρόνια έχουμε να δούμε πρακτικά στον ΣΒΑΠ

Θεωδορώπουλος, Κουράσης, Καμάρας
Με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) «τα βάζει» και πάλι ο δημοτικός σύμβουλος Λυκόβρυσης – Πεύκης, επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Μετά την αναφορά του για «κρίση στον Σύνδεσμο» και αίτημά του να συζητηθεί το μέλλον και τα οικονομικά του Συνδέσμου, ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του ΣΒΑΠ επισημαίνει ότι τα μέλη δεν έχουν δει τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου εδώ και τρία χρόνια. Παράλληλα, κάνει λόγο για διαμαρτυρίες, που αφορούν στα πρακτικά, από πλευράς των μελών και για «ομαδούλα» που διοικεί τον Σύνδεσμο, όπως σημειώνεται στην ακόλουθη ανακοίνωση:
Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: Τρία χρόνια έχουμε να δούμε πρακτικά στον Σύνδεσμο των 21 ΟΤΑ, δεν θα μείνουμε σιωπηλοί…

Στον τρίτο χρόνο βρίσκεται το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Πόλεων (ΣΒΑΠ), που είναι γνωστός ως σύνδεσμος των 21 ΟΤΑ, και ακόμα να πάρουν τα μέλη ή έστω να επικυρώσουν τα πρακτικά των συνεδριάσεων. Οι διαμαρτυρίες αρκετών μελών γι΄ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση είναι συνεχείς και ενδεχομένως η «ομαδούλα» που διοικεί τον Σύνδεσμο να συγκινηθεί και να τα φέρει στη σημερινή συνεδρίαση.

«Όταν τον περασμένο μήνα με δελτίο Τύπου αναφέρθηκα στα προβλήματα που έχει ο Σύνδεσμος κάποιοι ενοχλήθηκαν. Πρόβλημά τους, αλλά να γνωρίζουν ότι κάποιοι άλλοι δεν πρόκειται να παραμένουμε σιωπηλοί μπροστά σε αυτή την κατάσταση» τόνισε ο πρώην δήμαρχος Πεύκης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος είναι μέλος του ΣΒΑΠ εκπροσωπώντας τη μειοψηφία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ!

Σύλλογος Πολυδρόσου: Ονοματοδοσία οδών και επαναριθμοδότηση ακινήτων


Στο τμήμα της Πολεοδομικής Ενοτητας 13 (Πολυδρόσου) που περικλείεται από τις οδούς Ευζώνων, Κορυτσάς, Φραγκοκλησιάς, Μεσογείων τα τελευταία χρόνια έχουν επέλθει πολεοδομικές παρεμβάσεις, όπως η διάνοιξη οδού Φραγκοκλησιάς προς Λ. Πεντέλης (Οκτώβριος 2015), κατασκευή πεζοδρόμου μεταξύ των οδών Φραγκοκλησιάς και Εθνάρχη Μακαρίου δίπλα στον Α.Ο. Πολυδρόσου, κατασκευή παραδρομών Αττικής Οδού, διάνοιξη οδού Ευζώνων μέχρι Κορυτσάς (πεζοδρόμος).

Οι ονομασίες των οδών και η αρίθμηση των ακινήτων παραμένει αυτή που ίσχυε κατά το παρελθόν πριν την υλοποίηση των παραπάνω, με προφανή τα προβλήματα εύρεσης οδών και ακινήτων.

Κατά την άποψη μας για την ομαλοποίηση της υφιστάμενης κατάστασης, θα πρέπει να επανεξεταστεί η ονοματοδοσία των τμημάτων οδών σύμφωνα με την πολεοδομική συνέχεια τους μετά την κατασκευή της προέκτασης της οδού Φραγκοκλησιάς προς Λ. Πεντέλης.

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις πρέπει να είναι οι μετονομασίες των τμημάτων όπως παρακάτω :

• ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ το νέο τμήμα της μέχρι Λ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ

• ΚΟΡΥΤΣΑΣ (τώρα ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ παλιά χάραξη) μέχρι την οδό ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ (παράδρομος Αττικής Οδού) και κατάργηση της ονομασίας οδού Λευκάδος

• Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ τώρα ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ το τμήμα (παράδρομου Α.Ο.) από οδό ΕΥΖΩΝΩΝ μέχρι οδό ΚΟΡΥΤΣΑΣ (τώρα ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ παλιά χάραξη)

• Ονοματοδοσία του πεζόδρομου μεταξύ των οδών Φραγκοκλησιάς και Εθνάρχη Μακαρίου δίπλα στον Α.Ο. Πολυδρόσου.

• Ονοματοδοσία του ανενεργού τμήματος δημοτικής οδού τέρμα Φραγκοκλησιάς με ιδιοκτησιακό καθεστώς εγκαταλελειμμένου τμήματος οδού ΚΑΕΚ 05014ΕΚ00073/0/0 ΔΡΟΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ επιφάνειας 42,168 τ.μ. & ΚΑΕΚ 05014ΕΚ00205/0/0 ΔΡΟΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ επιφάνειας 83 τ.μ.

Τα παραπάνω έχουν προταθεί από το Σύλλογο με έγγραφο από τον Οκτώβριο 2016 και αναμένεται η υλοποίηση λύσης η οποία θα βάλει τέλος στην τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί...

Ο Δήμος έχει απαντήσει με έγγραφο του ότι τα θέματα χρήζουν άμεσης επίλυσης, πλην όμως καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έχει περιέλθει μέχρι σήμερα σε γνώση μας.

Εν αναμονή και για τα ανέξοδα να αντιμετωπιστούν, απλά θέματα της καθημερινότητας...!!!

Παιδικοί σταθμοί: Ρεκόρ αιτήσεων στην πλατφόρμα της ΕΕΤΑΑ -Έπεσε η ιστοσελίδα

 
Ρεκόρ αιτήσεων είχαμε εχθές, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στην πλατφόρμα ΕΕΤΑΑ, για στο πρόγραμμα«Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» της περιόδου 2017-2018. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μέσα στην πρώτη ώρα από το άνοιγμα της πλατφόρμας στις 12 το μεσημέρι μπήκαν στην πλατφόρμα περί τους 4.000 χρήστες, ενώ στο εξάωρο υποβλήθηκαν περίπου 6.500 αιτήσεις.

Αποτέλεσμα, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, η ιστοσελίδα αλλά και η πλατφόρμα της ΕΕΤΑΑ να βρεθούν εκτός λειτουργίας ή να υπολειτουργούς επί περίπου τέσσερις ώρες, ενώ και στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι να δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν της διαδικασία υποβολής των αιτήσεών τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Διοίκηση της ΕΕΤΑΑ εχει ήδη ζητήσει από τον ΟΤΕ να ενισχύσει το Δίκτυο, και, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας «λογικά από σήμερα δεν θα υπάρχει πρόβλημα».

Να σημειωθεί ότι φέτος πλην του ρεκόρ των παιδιών που θα ενταχθούν (100.000), αναμένεται να έχουν ρεκόρ και στις αιτήσεις. Συγκεκριμένα, από τις 131.000 περύσι αναμένεται να ανέβουν στις 140.000.

http://www.aftodioikisi.gr