Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Αναβληθείσες Εκδηλώσεις 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 27/5/2017 & της Κυριακής 28/5/2017 των Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Χαλανδρίου, καθώς και η Διαδημοτική Γιορτή Ιστός Ρυθμικής, Αισθητικής & Ακροβατικής Γυμναστικής, που είχε προγραμματιστεί την Δευτέρα 29/5/2017 και τα οποία αναβλήθηκαν λόγω των καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιηθούν ως εξής :


1. Οι Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις, την Τετάρτη 7/6/2017 και την Τετάρτη 13/6/2017 στις 6:00 μ.μ. στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς.

2. Η Διαδημοτική Γιορτή Ιστός Ρυθμικής, Αισθητικής & Ακροβατικής Γυμναστικής, την Παρασκευή 23/6/2017 στις 6:30 μ.μ. στο Αθλητικό Κέντρο Χαλανδρίου «Νίκος Πέρκιζας» στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ.

Σας καλούμε να επιβραβεύσετε με το ζεστό χειροκρότημα σας τις προσπάθειες των παιδιών και των εκπαιδευτικών και να στηρίξετε με την παρουσία σας και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ που διοργανώνει η Ένωση Γονέων Χαλανδρίου, την Έκθεση Εικαστικών – Μαθητικής Δημιουργίας & Τεχνολογίας στις 10/6/2017, τα Αθλητικά Δρώμενα από 9 – 11/6/2017, το Θερινό Σινεμά στις 17/6/2017, την Μαθητική Συναυλία στις 25/6/2017 και φυσικά τις Θεατρικές Παραστάσεις των Σχολείων της πόλης μας από 12 – 23/6/2017.
Για την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου: Για την καταδίκη μαθητών στο Ρέθυμνο


Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου καταδικάζει την ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων και καταγγέλλει ως απαράδεκτη την απόφαση του Δικαστηρίου Ανηλίκων που καταδίκασε και στιγμάτισε τρεις μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ρεθύμνου, επειδή πρωτοστάτησαν σε κινητοποιήσεις του σχολείου τους. Θεωρεί επίσης απαράδεκτη την συμπεριφορά του Διευθυντή του Σχολείου που απευθύνθηκε με καταγγελία μαθητών στις εισαγγελικές αρχές.


Οι μαθητές έχουν το δικαίωμα, μέσα από συλλογικές διαδικασίες (και με σεβασμό προς το σχολικό περιβάλλον), να αγωνίζονται για ένα σχολείο με σύγχρονες υποδομές, με εκπαιδευτικούς και θα καλύπτουν ολόπλευρα τις μορφωτικές τους ανάγκες, να διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη γνώση, το δικαίωμά τους στη ζωή. Με ενέργειες σαν κι αυτές επιδιώκεται να επιβληθεί ένα κλίμα τρομοκράτησης της μαθητικής κοινότητας και να σταματήσει κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία για την επίλυση πολλών, διαχρονικών και συσσωρευμένων προβλημάτων στο χώρο της παιδείας και της εκπαίδευσης.

Όλοι μας πρέπει να είμαστε συμπαραστάτες και αλληλέγγυοι σε κάθε δίκαιη κινητοποίησή και διεκδίκηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών σε ένα κοινό αγώνα για ένα σχολείο που θα μορφώνει αντί να τσακίζει τα όνειρα, τα δικαιώματα και τα νιάτα των παιδιών μας.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Χαλανδρίου