Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

Όργιο αυθαιρεσιών με τα ακίνητα του δημοσίου

Απόλυτο χάος διέπει το νομικό καθεστώς των προς αποκρατικοποίηση ακινήτων του Δημοσίου, που πέρασαν στο ΤΑΙΠΕΔ, με την πλειονότητα αυτών να έχουν ελλιπείς ή ακόμη και καθόλου πολεοδομικές άδειες, σχέδια και γενικά τα απαιτούμενα έγγραφα.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ακινήτων τα οποία παρουσιάζουν αποκλίσεις από τα πολεοδομικά ή τοπογραφικά τους έγγραφα, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο οποιαδήποτε απόπειρα πώλησής τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μαρίνας, η οποία στον χάρτη υφίσταται... μισή, από το πραγματικό της μέγεθος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, τέτοια περιστατικά είναι συχνά μεταξύ των ακινήτων που καλείται να πουλήσει το ΤΑΙΠΕΔ και στις περισσότερες περιπτώσεις η ελλιπής καταγραφή της πλήρους έκτασης στα χαρτιά, έχει γίνει προκειμένου να παρακαμφθούν οι απαιτήσεις των περιβαλλοντικών όρων που θέτει η νομοθεσία.

Στην περίπτωση της μαρίνας, έχει καταγραφεί κατά το ήμισυ, προκειμένου να μην μπορεί να προσβληθεί στο ΣτΕ η μελέτη περιβαλλοντικών όρων, η οποία εάν περιελάμβανε την πλήρη έκτασή της, θα κρινόταν ότι δεν συμμορφώνεται στη σχετική νομοθεσία.

Στις παθογένειες του κρατικού μηχανισμού αναφέρθηκε από το βήμα του διεθνούς αεροπορικού συνεδρίου iForce ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης, στις οποίες απέδωσε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Ταμείο κατά τις διαδικασίες αποκρατικοποιήσεων. «Η δημόσια διοίκηση διέπεται από κρετινισμό και η γραφειοκρατία και η αθλιότητα του κράτους θέλουν χρόνο για να αρθούν» τόνισε ο κ. Σταυρίδης.

«Όλη η ακίνητη περιουσία που περιέρχεται στο ΤΑΙΠΕΔ πάσχει από νομιμοποίηση. Αλλού δεν υπάρχουν σχέδια, αλλού δεν έχουν άδειες. Τα ολυμπιακά έργα δεν έχουν άδεια. Το ΣΕΦ είναι αυθαίρετο. Το μπέιζμπολ είναι αυθαίρετο» είπε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ. Οι διαδικασίες νομιμοποίησης των ακινήτων που εμφανίζουν ελλιπή παραστατικά μπορεί να «κοστίσουν» στο Ταμείο από δύο έως τέσσερις μήνες για καθένα από αυτά, υποστηρίζει ο κ. Σταυρίδης, γεγονός το οποίο αποτελεί εμπόδιο για όσα πρέπει να πωληθούν και όχι για εκείνα που πρόκειται να μισθωθούν μακροχρόνια.

Κύκλοι της αγοράς επισημαίνουν ότι το βασικό εμπόδιο στη μεταβίβαση ακινήτων που δεν διαθέτουν τις απαιτούμενες άδειες, είναι το ζήτημα των χρήσεων που περιγράφονται στις άδειες και οι οποίες έχουν οριστεί είτε με Π.Δ. είτε σε ΦΕΚ. Στα ακίνητα των οποίων οι όροι χρήσης ορίστηκαν με τους παραπάνω τρόπους, δεν αναγνωρίζονται οι χρήσεις τους όταν περιέλθουν σε νέο ιδιοκτήτη. Στελέχη της αγοράς επισημαίνουν, ωστόσο, ότι οι εκκρεμότητες όλων των ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ θα μπορούσαν να επιλυθούν εν μια νυκτί, με σχετικές τροπολογίες ή ακόμη και με νέο Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα περιελάμβανε τους νέους όρους χρήσης. Προϋπόθεση, ωστόσο, είναι η παρουσία επενδυτή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το χλιαρό, προς το παρόν, επενδυτικό ενδιαφέρον δημιουργεί πρόσθετα εμπόδια στο ΤΑΙΠΕΔ στην προσπάθεια αποκρατικοποίησης των ακινήτων του, πέραν των διαδικαστικών ζητημάτων, τα οποία κύκλοι της αγοράς χαρακτηρίζουν «εύκολα αντιμετωπίσιμα». Οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, ο οποίος αναφερόμενος στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας (σήμερα λήγει η προθεσμία για τη μη δεσμευτικού χαρακτήρα εκδήλωση ενδιαφέροντος), τόνισε εμμέσως ότι η κακή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, αποτρέπει πιθανούς επενδυτές, καταδεικνύουν τη δυσκολία στην επίτευξη των στόχων για έσοδα από αποκρατικοποιήσεις.

Ενδεικτική είναι η εικόνα του συνόλου των ακινήτων του Δημοσίου, τα οποία σε πολύ μεγάλο ποσοστό δεν μπορούν να διατεθούν λόγω προβλημάτων του ιδιοκτησιακού τους καθεστώτος. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το σύνολο των ακινήτων του Δημοσίου μόλις το 13,5% είναι πλήρως ελεύθερα, ενώ ως άγνωστα (άγνωστος ιδιοκτήτης, άγνωστη τοποθεσία κ.λπ.) χαρακτηρίζονται το 22,75% των ακινήτων και το 40% αυτών είναι καταπατημένα.


Δημήτρης Πασαμιχάλης

Ημερίδα για Νέο Σύνταγμα φτιαγμένο από το λαό.


Όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι ο λαός μας χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο. Η τιμωρητική μεταχείριση αυτού εδώ του υπερήφανου και αδούλωτου λαού που γέννησε τη δημοκρατία και τον δυτικό πολιτισμό, γίνεται προς παραδειγματισμό και τρομοκράτηση των άλλων λαών. Στην ουσία χτυπιέται η καρδιά του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού προκειμένου να συνειδητοποιήσουν οι άλλοι λαοί ποια είναι τα νέα παγκόσμια αφεντικά της Νέας Παγκοσμιοποιημένης Τάξης. Φυσικά δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα από όσα θα μας συμβούν αν δεν αντιδράσουμε.

Δεν είμαστε όμως άμοιροι κι εμείς για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει. Τόσο η υπεύθυνη εθελόδουλη κρατικοδίαιτη πολιτικοοικονομική ολιγαρχία μας, που υπακούει τυφλά στους διεθνείς γύπες, όσο και η χρεοκοπία της εθνικής οικονομίας στην οποία η ίδια η ολιγαρχία μας οδήγησε, μας έβαλαν στο πείραμα που διεξάγεται σε βάρος μας.

Εμείς λοιπόν όλοι μας, εδώ και πολλά χρόνια, ανεχτήκαμε και συναινέσαμε σε όλη αυτή την κατάσταση και μόνο εμείς θα πρέπει να την ανατρέψουμε. Κανένας άλλος λαός δεν πρόκειται να έρθει να μας βοηθήσει.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως η ίδια η σάπια και διεφθαρμένη ολιγαρχία που μας έφερε στη σημερινή διεθνή κατάντια, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μας σώσει. Θα σώσει μόνο το τομάρι της. Η δική μας σωτηρία περνάει υποχρεωτικά από την ανάληψη της εξουσίας από εμάς τους ίδιους. Από τον ελληνικό λαό. Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η αλλαγή του ισχύοντος ολιγαρχικού Συντάγματος με άλλο πραγματικά δημοκρατικό, φτιαγμένο για πρώτη φορά αποκλειστικά από τον ίδιο το λαό.

Με τις σκέψεις αυτές, διοργανώνεται Ημερίδα από την κίνηση πολιτών «Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή» στις 8 Ιουνίου, ημέρα Σάββατο και από ώρα 10.00΄ μέχρι 20.30΄, στο Γκάζι, στο αμφιθέατρο του 9,84, με τίτλο “Στο Νέο Σύνταγμα θέλω να συμμετέχω κι εγώ”. Η Ημερίδα χωρίζεται σε τέσσερα διαφορετικά πάνελ με διαφορετικές θεματικές ενότητες, στις οποίες θα γίνει εξαντλητική συζήτηση με τους παριστάμενους πολίτες. Πλήρες πρόγραμμα μπορείτε να διαβάσετε στην ακόλουθη διεύθυνση http://www.neosyntagma.net/?p=2514

Η συμμετοχή όλων των ελεύθερων συνειδητοποιημένων πολιτών είναι απαραίτητη. 

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά:

1) Οι καθηγητές πανεπιστημίου:

Α. Δημητρόπουλος – Συνταγματολόγος

Γ. Κατρούγκαλος – Συνταγματολόγος 
Μ. Νεγρεπόντη – Δελιβάνη – π. πρύτανης ΑΠΘ
Ηλ. Νικολόπουλος – Συνταγματολόγος

2) Οι νομικοί:

Α. Αθανασόπουλος – δικηγόρος
Χ. Λυντέρης – δικηγόρος
Π. Χασάπης – δικηγόρος, οικονομολόγος, συγγραφέας

3) Οι δημοσιογράφοι – αρθρογράφοι – συγγραφείς:

Στ. Κούλογλου
Κ. Λαβίθης
Στ. Λυγερός
Ν. Ξυδάκης
Β. Σιούτη

4) Οι συγγραφείς

Γ. Λιερός
Τ. Συριανός
P. Olalla, Ισπανός – συγγραφέας, ελληνιστής.

5) Εκπρόσωποι κινημάτων:

Π. Βουρλής - Referendums for Greece
Μ. Κανελλοπούλου - Save Greek Water
Γ. Λουκέρης – μπλόκερ
Β. Ξυδιάς – εκπαιδευτικός 
R. Pabst – democracy international
Α. Φραντζής – ομάδα αντίστασης πλατεία Συντάγματος.

http://www.olympia.gr/, 30/5/2013

Παιδική Χαρά Άλσους και ΙθώμηςΟι κάτοικοι της  γειτονιάς ζητάμε:

-          Να ανακαινισθεί ο χώρος πλήρως και να αντικατασταθούν τα όργανα της παιδικής χαράς, όσα από αυτά είναι ακατάλληλα και  να τοποθετηθούν καινούργια με ασφάλεια για τα ανήλικα παιδιά μας.

-          Να φροντιστούν τα πεύκα που τα τελευταία χρόνια αργοπεθαίνουν.

-          Ο πεζόδρομος που κατασκευάστηκε πριν από χρόνια – επί Παττακού – μόνο πεζόδρομος δεν είναι, διέρχονται αυτοκίνητα συνεχώς ενώ οι γονείς και οι παππούδες δεν έχουν που να περάσουν κρατώντας το παιδί ή το εγγόνι τους από το χέρι. Για καρότσάκι δεν υπάρχει χώρος διέλευσης.

-         Η λειτουργία ενός μικρού κυλικείου είναι απαίτηση όλων όσων επισκέπτονται την παιδική χαρά.
-         
Τα παγκάκια στον χώρο είναι ανεπαρκή – πιστεύουμε ότι δύο παγκάκια δεν δημιουργούν πρόβλημα στα οικονομικά του δήμου.

Και τέλος η βρύση!

Επιτέλους μια βρύση σας έχουμε ζητήσει να επισκευάσετε.

Κάνουν ντουζ τα παιδιά μας αλλά και εμείς οι γονείς .... Πολλές φορές αναγκαστήκαμε να φύγουμε άρον άρον έχοντας κάνει … μπάνιο για να πιούμε μια γουλιά νέρο.
Αυτό πραγματικά που μας θλίβει είναι η αδιφορία της διοίκησης του δήμου.

Μαίρη Ντόστη
Ακολουθούν Υπογραφές Κατοίκων


ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗΜΕΝΗ! ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΗ ΕΙΝΑΙ!


Πρωινή ονείρωξη ενός αλαφροΐσκιωτου
Πάλι σήμερα ξεκίνησα τη μέρα μου με προβληματισμούς.

Προβληματισμούς ενός κατοίκου του κεντρικού Χαλανδρίου που χθες το βράδυ δεν έβρισκε να παρκάρει.

Τώρα πώς από αυτό τον προβληματισμό, κατέληξα στη διαχείριση των απορριμμάτων θέλει ψάξιμο.

Ακούστε όμως και θα καταλάβετε.

Δεν έβρισκα να παρκάρω, γιατί ως γνωστόν στο Χαλάνδρι, μετά τις 21:00 που σταματάει το μέτρο της «ελεγχόμενης στάθμευσης», γίνεται της Πόπης.

Γιατί γίνετε αυτό;

Μα είναι απλό, το Χαλάνδρι είναι μια ταβερνομπαρούπολη. Τελεία.

Σε αυτή τη φάση, μου ήρθε ο στούφος.

Και γιατί ρε παιδιά δεν φτιάχνουμε τις υποδομές που χρειάζονται ώστε να μετατρέπουμε το τηγανόλαδο σε βιοκαύσιμο ;

Τι είπα πάλι ο πού……ς

Σοβαρά για σκεφτείτε το

Με τόσες ταβέρνες στη πόλη μας ο Δήμαρχος, από κακομοίρης που είναι σήμερα θα γίνει ΕΜΙΡΗΣ.

Δεν ξέρω, μάλλον χαζομάρες λέω πάλι.

Δεν είναι δυνατόν τόσοι σοφοί άνθρωποι που ασχολούνται με τη σωτηρία μας να μην τα έχουν σκεφτεί αυτά τα πράγματα.

Εγώ πάντως θα το ψάξω το θέμα και θα επανέλθω.

Λέρτας Δημήτρης

ΧΑΛΑΝΔΡΙ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΕΔΩ. ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΥΠΗΡΧΕ Η Τ.Ο. ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ

Σταμάτησε ο Νίκος Πανταζής να πληρώνει τα πάντα και το μαγαζί έκλεισε.

Οι άλλοι μόνο έπαιρναν. Τώρα που δεν έχει να πάρουν πάει το μαγαζί.

Ο Νίκος αποφάσισε να ανοίξει  δίπλα.Καλοκαιρινή Γιορτή στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου


Ο Γ. ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΜΕ ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ "ΤΣΑΟΥΣΕΣ"ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΣΑΟΥΣΑΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ;

"ΤΣΑΟΥΣΟΣ ή  ΓΛΙΤΣΑΣ;"

Απορρόφησε την αύξηση της ΔΕΗ ο Δήμος Ιλίου και δεν χαράτσωσε τους πολίτες


plateia - zenetos

Ο Δήμος Ιλίου, με αίσθημα ευθύνης και συνεπής στο έργο του, χωρίς να επιβαρύνει τους πολίτες, απορρόφησε την αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος για τον φωτισμό οδών, πλατειών και κοινοχρήστων χώρων, στην οποία προχώρησε μονομερώς και πέρα από κάθε πρόβλεψη η ΔΕΗ, σε ποσοστό που αγγίζει το 19%.
Η αιφνίδια αυτή απόφαση της ΔΕΗ, αφενός επιφέρει αύξηση του δημοτικού φωτισμού για τον Δήμο Ιλίου κατά 150.000 ευρώ επιπλέον το χρόνο, αφετέρου οδηγεί σε αναγκαστική παρέκκλιση των στόχων του προϋπολογισμού, κινδυνεύοντας από τα γρανάζια του Οικονομικού Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ. 
 Ο Δήμος Ιλίου , επισημαίνει ότι « η σύνταξη του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013, πραγματοποιήθηκε με βάση το ελάχιστο δυνατό κόστος λειτουργίας των Δήμων επί τη βάσει ήδη συρρικνωμένων εσόδων. Η παραπάνω αύξηση της ΔΕΗ σε συνδυασμό με τις μειώσεις των κρατικών επιχορηγήσεων, οι οποίες έχουν φτάσει πάνω από το 60%, σηματοδοτεί την υποβάθμιση των υπηρεσιών των ΟΤΑ προς τους πολίτες, την ανατροπή της ισορροπίας δήμου-πολίτη και εν κατακλείδι υπονομεύει την κοινωνική συνοχή». Συνεπώς, τονίζει , είναι απαράδεχτη η απόφαση της ΔΕΗ, καθότι από τη μία ο Δήμος Ιλίου καταβάλλει προσπάθεια να μειώσει το κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος πραγματοποιώντας προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και από την άλλη η ΔΕΗ αυξάνει το αντίτιμο του ηλεκτρικού ρεύματος, θέτοντας τον Δήμο Ιλίου εκτός προγραμματισμού και υπονομεύοντας κάθε προσπάθειά του για εξοικονόμηση και προστασία του περιβάλλοντος. 
Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Ιλίου μετά την εκπλήρωση όλων των υποχρεώσεων του παραμένει οικονομικά πλεονασματικός, κατήγγειλε με σχετική επιστολή που απέστειλε προς ΥΠΕΣ, ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ την άδικη και παράλογη αύξηση της ΔΕΗ, την οποία καταγγέλλει ότι επέδειξε ένα πρόσωπο χωρίς κοινωνική ευαισθησία, σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης που βιώνει σήμερα η Ελληνική κοινωνία.

http://www.newsta.gr/, 31/5/2013

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ-ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ (ΜΕΚΕΑ) -- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ/ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΚΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥΚαλούμε συναγωνιστές/στριες και φίλους/ες σε συζήτηση/ομιλία 
με τον Τάκη Φωτόπουλο, πολιτικό στοχαστή και οικονομολόγο,
στην Πλατεία Παλιού Δημαρχείου Γλυκών Νερών (Λεωφόρος Λαυρίου),
την Κυριακή 2 Ιουνίου ώρα 19:30

ΘΕΜΑ:
Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ


Για την αποτίναξη της Οικονομικής Κατοχής και τη μόνιμη διέξοδο απο την καταστροφική κρίση
ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ
Ε Υ Ρ Ω Π Α Ϊ Κ Η Ε Ν Ω Σ Η


Και την οικονομική και πολιτική μας κυριαρχία ως λαού, μέσα απο την
ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στόχος η σταδιακή πλήρης αποδέσμευση μας από την διεθνοποιημένη οικονομία της αγορά και την ψευτο-Δημοκρατία των ελίτ (ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ), και έναν νέο πραγματικό διεθνισμό που θεμελιώνεται στην αλληλεγγύη.
Έτσι μόνο ο λαός μας, έχοντας ορθοποδήσει από την σημερινή λαίλαπα , θα μπορούσε να προχωρήσει στη συστημική αλλαγή που θα επιλέξει, η όποια θα μπορούσε να είναι και μια πραγματική (Περιεκτική) Δημοκρατία που θα εξασφάλιζε την ίση κατανομή πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής δύναμης μεταξύ όλων των πολιτών.


- Πρωτοβουλία Λαϊκού Μετώπου για την Κοινωνική και Εθνική Απελευθέρωση (ΜΕ.Κ.Ε.Α.) www.mekea.org

-Συνέλευση Πολιτών Γλυκών Νερών
στις 30.5.13


ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΔΕΝ "ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ";


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 30.05.2013 & 31.05.2013 
ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ Β1, Β2 & Γ(ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ – ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ & ΚΑΤΩ ΧΑΛΑΝΔΡΙ) ΤΗΣ ΔΗΜ. ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 
ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις