Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ..

... η εβδομάδα θα μπει καλά ....

ΦΟΥΧΤΕΛ - ΦΟΥΧΤΕΛ ...

Πρόγραμμα «Η ελληνική Γη στο Χαλάνδρι!»ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Χαλάνδρι, 12 Νοεμβρίου 2012
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τηλ. 2132023926


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Νέα Διάθεση Προϊόντων
Μέλι – Ζυμαρικά - Λάδι

Συνεχίζουμε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 τη διανομή πιστοποιημένων προϊόντων από παραγωγούς, χωρίς μεσάζοντες, στο Δημοτικό Parking έναντι της εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου και επί της οδού Αγ. Παρασκευής 86.

Από τις 8.00 το πρωί Έλληνες Παραγωγοί θα προσφέρουν σε ελκυστικές τιμές

♦ θυμαρίσιο μέλι από το Ηράκλειο Κρήτης (περιοχή Βορίζια),
♦ χειροποίητα παραδοσιακά ζυμαρικά από την Κόρινθο (περιοχή Γαλότα Ισθμίας)
♦ και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από τη Δυτική Μάνη (περιοχή Νεοχώρι Λεύκτρου)

συγκεκριμένα οι τιμές έχουν ως εξής:

Θυμαρίσιο μέλι: Συσκευασία 2kg 15€
Xειροποίητα: παραδοσιακά ζυμαρικά : Χυλοπιτάκι, Κριθαράκι Γιουβέτσι, Λαζανάκι, Ταλιατέλες Χωριού, Τραχανάς γλυκός και Τραχανάς ξινός σε συσκευασίες 1kg 2,90€
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο: συσκευασία 5lt 15€

Για περισσότερες πληροφορίες οι δημότες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου Χαλανδρίου www.halandri.gr ή να καλούν στα τηλέφωνα 213 2023918, 213 2023926, 213 2023906.

Τώρα τα έβαλαν με τους οδοκαθαριστές
Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, τα έχουν βάλει με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τους οδοκαθαριστές. Προσπαθούν να γυρίσουν την κοινή γνώμη εναντίον τους, στην άρνησή τους να απολυθούν συνάδελφοί τους με βάση το Μνημόνιο 3.
Οι εργαζόμενοι στην ΠΟΕ-ΟΤΑ φαίνονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν την αντίδρασή τους όχι μόνο με την συλλογή των σκουπιδιών και το κλείσιμο των χωματερών αλλά με καταλήψεις σε δήμους και κλείσιμο των ΚΕΠ.
Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της,θα ξεσηκώσουν θύελλα εναντίον των οδοκαθαριστών προβάλλοντας λόγους υγείας. Οι συνδικαλιστές όμως, οι οποίοι στηρίζονται εν πολλοίς και από δημοτικούς άρχοντες, βεβαιώνουν ότι αυτή τη φορά δεν θα κάνουν πίσω.

http://spirospero.gr/index.php/koinonia/28253-tora-ta-evalan-me-tous-odokatharistes

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK EINAI MONO AYTH ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ


ΕΧΕΙ ΤΙΤΛΟ : ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙ (Stin Platia)  και το σήμα μας.

ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ fb ΔΕΝ ΧΟΥΜΕ ΣΧΕΣΗ.

Κυριακάτικες Μουσικές στο "ΕΝ ΦΛΥΑ".


ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΡΧΕΤΑΙ 

ΚΑΙ ΣΤΟ  EnFlya Kafeneion

ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ 

ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΖΕΣΤΑΝΟΥΝ 

ΤΑ ΚΡΥΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΣΑΣ!

http://enflya.blogspot.gr/

Ο Φούχτελ και οι 1.000 εργαζόμενοιH δήλωση του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας Χ. Φούχτελ: «Οσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούνται 3.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα, ενώ στη Γερμανία η δουλειά διεκπεραιώνεται με 1.000 άτομα», προβλήθηκε από τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης με στόχο να δικαιολογηθεί η απόφαση της κυβέρνησης για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις στους δήμους. Για να περάσουν τη λογική των «βολεμένων εργαζομένων που δεν δουλεύουν» και των «εργαζομένων που κάθονται και δεν κάνουν τίποτα» και να ενισχύσουν την αντεργατική προπαγάνδα.

Ποια είναι η πραγματικότητα;

Στη Γερμανία οι δήμοι τα τελευταία χρόνια - και κυρίως από το 2009 και μετά - έχουν παραχωρήσει σε ιδιώτες: Υδρευση, Διαχείριση απορριμμάτων, Ενέργεια, Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, Σχολεία, Παιδικούς Σταθμούς, Διαχείριση Πάρκων, Υποδομές αναψυχής - αθλητισμού - πολιτισμού.
Αρα, χιλιάδες εργαζόμενοι πετάχτηκαν στο δρόμο αφού δεν είχαν λόγο ύπαρξης.
Το τι σημαίνει Τοπική Διοίκηση στη Γερμανία μετά από Διοικητική Μεταρρύθμιση, αντίστοιχη με αυτή του «Καλλικράτη» στη χώρα μας και τι ακριβώς συγκρίνει ο Χ. Φούχτελ το δείχνουν και κάποια άλλα στοιχεία:

- Στη Γερμανία, σύμφωνα με τη Γερμανική Ομοσπονδία Δημοτικών Συμβουλίων, τα έσοδα από τους τοπικούς φόρους ήταν κατά 7 δισ. λιγότερα το 2009. Ετσι άρχισαν οι περικοπές. Η πρωτεύουσα της χώρας, το Βερολίνο, για εξοικονόμηση πόρων προχώρησε σε μείωση προσωπικού, μισθών και υπηρεσιών, κλείνοντας αρκετές εγκαταστάσεις, όπως δημοτικές πισίνες, βιβλιοθήκες, θέατρα, ή αυξάνοντας κατά πολύ τις συνδρομές και τα εισιτήρια εισόδου σε άλλες.
- Στη Γερμανία έγιναν εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις στη διαχείριση απορριμμάτων, αφού το 60% των πολιτών εξυπηρετείται από ιδιωτικές επιχειρήσεις διαχείρισης απορριμμάτων.
- Στη Γερμανία είναι σε λειτουργία πάνω από 300 Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) σε τομείς όπως: υγεία, σχολεία, αθλητισμός, τουρισμός, αναψυχή, μεταφορές, κατασκευές διοικητικών κτιρίων και υπουργείων, περιβάλλον, δημόσια ασφάλεια.
Τέτοιο μοντέλο ονειρεύονται και στη χώρα μας. Και ήδη σε αυτήν την κατεύθυνση έχει ξεκινήσει η περιβόητη ελληνογερμανική συνεργασία προκειμένου να επενδύσουν Γερμανοί επιχειρηματίες σε τομείς «χρυσοφόρους», όπως είπε ο Φούχτελ της Τοπικής Διοίκησης. Και αυτό συνδέεται άμεσα με την κατάργηση υπηρεσιών στους δήμους. Επιδιώκουν να προχωρήσουν σε εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις. Εκεί οδηγεί η διαθεσιμότητα. Εκεί οδηγούν οι περαιτέρω δραστικές περικοπές στη χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2013. Για εκεί προετοίμαζε ο «Καλλικράτης».

Δήμαρχοι που συνεργαζόνται με τον Φουχτελ


Ποιοί ΟΤΑ δια των Δημάρχων τους έπεσαν αμαχητί στα χέρια του κατακτητή!

Αυτοί οι Δήμαρχοι «δουλεύουν» ήδη με τον γκαουλάιτερ Φούχτελ!
Νέο σύστημα διακυβέρνησης, με γερμανική σφραγίδα, συνιστούν τα μέτρα που η Κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή, ενσωματωμένα στον προϋπολογισμό.
Ο δημόσιος πλούτος, η περιουσία του ελληνικού λαού, εκποιείται στους Γερμανούς και τους Έλληνες συνεργάτες τους,   κοινωνικά αγαθά περνούν σε χέρια ιδιωτών (νερό, ρεύμα,  κ.λ.π), και η επέλαση των εργολάβων  κλιμακώνεται, καταλύοντας κάθε έννοια δημόσιου αγαθού.  Η υπερψήφιση των νέων- σαρωτικών για τα λαϊκά εισοδήματα- μέτρων, συνιστά ολομέτωπη επίθεση στην πλειονότητα του ελληνικού λαού.
Αλλά όλα αυτά, τα κάνουν, ο Φούχτελ, και ο  Ραινχεμπάχ, δηλαδή  οι Γερμανοί μόνοι τους;  Η επίθεση ενάντια στην αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στη ζωή του ελληνικού λαού, είναι πολύπλευρη και μεθοδικά σχεδιασμένη. Από πλευράς της   ελληνικής πολιτείας, προτεραιότητα για κατεδάφιση έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.  Οι Γερμανοί έχουν εισβάλλει στους Δήμους και τα θέλουν όλα:….
οικόπεδα, ιαματικές πηγές, δημοτικά κτίρια, σχολεία, παραλίες, κ.λ.π. Και μάλιστα, όπου αυτό είναι δυνατόν, επιθυμούν  τα παραπάνω, χωρίς τους ιθαγενείς, π.χ στα μικρά νησιά!
Από καιρό  είναι γνωστό, ότι ο χερ Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, πληρεξούσιος υπουργός της γερμανικής  Καγκελαρίας  στην Ελλάδα,  περιοδεύει ως αντιπρόσωπος  γερμανικών επιχειρηματικών συμφερόντων  από δήμο σε δήμο, με πρωτοβουλία  της  γερμανικής πρεσβείας της Αθήνας και το γενικού γερμανικού προξενείου Θεσσαλονίκης. Στις 15  και 16 Νοεμβρίου, όλοι οι δήμαρχοι που έχουν δεχτεί να συνεργαστούν με τους Γερμανούς, έχουν προσκληθεί να πάρουν μέρος, σε ένα συνέδριο « ελληνο-γερμανικής συνεργασίας», που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, στο συνεδριακό Κέντρο “Ν-Γερμανός”, Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, περίπτερο 8.
Σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) υπάρχει « κρυφή συμφωνία κυβέρνησης και ορισμένων Δημάρχων, για την εκχώρηση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιώτες».   Η ΠΟΕ ΟΤΑ τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιεί αιχμηρές επικοινωνιακές ενέργειες και σκληρή γλώσσα ενάντια στην επερχόμενη ιδιωτικοποίηση βασικών αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
«Η πρόσφατη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ», αναφέρει η  ΠΟΕ-ΟΤΑ,  «αλλά και ο “ποταμός” συνεντεύξεων του εκπροσώπου της Γερμανικής επιτροπείας Φούχτελ, έφερε στη δημοσιότητα ποιοι είναι οι “αιρετοί” εκπρόσωποι που μέχρι σήμερα τον συναντούσαν κρυφά και σχεδίαζαν από κοινού το ξεπούλημα τους».
Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να σημειωθεί , ότι όλες οι εκτιμήσεις της στήλης,  πως,  δηλαδή μεθοδεύεται, από Κυβέρνηση και Γερμανούς  η πλήρης ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιβεβαιώνονται πλέον και από τον «μαρτυριάρη» Χανς Φούχτελ. Είναι τόση η χαρά του που θα βάλει τους Έλληνες εργαζόμενους να δουλεύουν σαν σκλάβοι για ψίχουλα, που του ξεφεύγουν κουβέντες στον  «ποταμό» συνεντεύξεων που δίνει στα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης.
Ο ίδιος ο χερ Φουχτελ, λοιπόν, έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα δημάρχων που τον συναντούσαν  κρυφά και σχεδίαζαν από κοινού το ξεπούλημα των  βασικών αρμοδιοτήτων των Δήμων.

Ελληνο-γερμανική συνεργασία με ονοματεπώνυμο

Σήμερα η «Ε» δημοσιεύει την λίστα των δημάρχων και λοιπών αιρετών που συναντήθηκαν, με  τον  Γερμανό ανθύπατο χερ Φούχτελ:
δήμαρχος Πάτρας Ιωάννης Δημαράς,
δήμαρχος Βέροιας Χαρά Ουσουλτζόγλου,
δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης,
δήμαρχος Νάξου  Εμμανουήλ Μαργαρίτης,
δήμαρχος Λάρισας  Κώστας Τζανακούλης,
δήμαρχος Περιστερίου  Ανδρέας Παχατουρίδης,
δήμαρχος Καστοριάς Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης,
δήμαρχος Κοζάνης  Λάζαρος Μαλούτας,
δήμαρχος Κηφισιάς  Νίκος Χιωτάκης,
δήμαρχος Αμαρουσίου  Γιώργος Πατούλης,
δήμαρχος Κέρκυρας  Ιωάννης Τρεπεκλής,
δήμαρχος  Καλαμάτας  Παναγιώτης Νίκας.
Επίσης
Φάμελος Σωκράτης, εκπρόσωπος του Δήμου Θέρμης,
Αντώνογλου-Κασαβέτης Γεώργιος δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου,
Μπότση Σταυρούλα δήμαρχος Σουλίου,
Βρυζίδου Παρασκευή δήμαρχος Εορδαίας,
Δανιηλίδης Σίμος δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών,
Γεράνης Μιχάλης, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη,
Καργιώτης Τζανής, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Τρικάλων,
Λαμπάκης Ευάγγελος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης,
Μουζάς Δημήτρης δήμαρχος Ορεστιάδας,
Σαραμάντος Δημήτρης δήμαρχος Ωραιόκαστρου, και
Βαφειάδης Νίκος, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων-πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.

Οι πρακτικές του 1941
Οι «μεταρρυθμίσεις» επί κατοχής.
Όταν εγκαταστάθηκαν οι γερμανικές αρχές κατοχής, στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1941, το πρώτο μέλημα τους ήταν να «μεταρρυθμίσουν» την Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικότερα  την Δημόσια Διοίκηση.  Όσοι δήμαρχοι και κοινοτάρχες, διορισμένοι από την εποχή του δικτάτορα Μεταξά, δέχτηκαν να συνεργαστούν με τους καταχτητές διατηρήθηκαν στις θέσεις τους. Κάποιοι παραιτήθηκαν, και στην θέση τους οι Γερμανοί διόρισαν δημοσίους υπαλλήλους. Οι κατοχικοί δήμαρχοι, είχαν σαν αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση των αναγκών του καταχτητή.
Αγροτικά προϊόντα, πρώτες ύλες, ημι-κατεργασμένα βιομηχανικά προϊόντα, αξιόλογες μηχανές, μεταφορικά μέσα και μέσα έλξης, με επίταξη ή εξαγορά με κατοχικό πληθωριστικό χρήμα, ήταν δουλειά των δημάρχων να τα εξασφαλίσουν  σε συνεργασία με τις γερμανικές οικονομικές υπηρεσίες.
Εφαρμόστηκε μεθοδικά, με εντολή, του Χέρμαν Νοιμπάχερ, (ο ανάλογος Φούχτελ της κατοχής) η διαδικασία «Ντεγκρίγκες». Σύμφωνα με αυτή την διαδικασία, οι τιμές των προϊόντων που εισάγονταν στην Ελλάδα από την Γερμανία, για τις ανάγκες του πληθυσμού ανέβαιναν. Οι τιμές όμως των εμπορευμάτων που εξάγονταν από την Ελλάδα στη Γερμανία (κυρίως αγροτικά προϊόντα και πρώτες ύλες) ήταν σημαντικά μειωμένες. Με τον τρόπο αυτό, στις αρχές του 1943 δημιουργήθηκε  στο διακρατικό κλήριγκ, ένα ενεργητικό υπέρ των Γερμανών  που ενίσχυε την  πίεση για εξαγωγές πρώτων υλών που είχε ανάγκη η Γερμανία.

Μήπως δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο και σήμερα;

Μικρός Παλαιστίνιος κάνοντας το σήμα της νίκης στο κρεβάτι του νοσοκομείου.

Και μια και ακούσαμε την παραλλαγή του Χρήστου ας ταξειδέψουμε λίγο με το πρωτότυπο... and if we make it ....

ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!

ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΡΩΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΟ από τα Βόρεια!


Μια ΠΡΟΤΑΣΗ...

...για ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ των προβλημάτων της πόλης μας...


Μη γελάτε, πριν εξηγηθώ...
Η συγκεκριμένη χορογραφία έγινε σε παραλία. Βέβαια, τέτοια εποχή "δεν παίζει" να κάνουμε...υπερβολές!
ΟΜΩΣ...
Τι θα λέγατε για το κέντρο της πόλης μας; Εκεί, κάπου απέναντι από την εκκλησία, δίπλα στην Παιδική Χαρά, όπου υπάρχει λίγος χώρος...
Θα μπορούσαμε, βεβαίως - βεβαίως, να το δοκιμάσουμε και έξω από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ...Ένα σημείο ΣΗΜΑΔΙΑΚΟ!!! ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ!!!
Έτσι...δίνουμε ΛΥΣΕΙΣ...ΤΣΙΟΥ σε τοπικά και πανελλαδικά προβλήματα!! 
Τι μου λέτε μετά για...Συμβούλια, διαβουλεύσεις, συνομιλίες (φανερές ή μυστικές), συμφωνίες (γνωστές ή "κάτω από το τραπέζι"), "Αδιαμαρτύρητες"...διαμαρτυρίες(!!!) και...άλλες "δημοκρατικές" διαδικασίες αμφιβόλων αποτελεσμάτων και χρησιμότητας! Είπαμε...ΛΥΣΕΙΣ ΤΣΙΟΥ!! (με κότες, γαλοπούλες, αγελάδες, κόκορες, σκύλους, γάτες, προβατάκι, κατσικούλα, πουλάκι - μικρό και κίτρινο..! κ.ά)

Δ.Χ.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΣ .....

.... έχει ΦΩΝΑΡΑ και  γράφει στίχους - ακούστε την "μεταγλώττιση" στο EPITAPH.

Τον γνωρίσαμε προχθές και είπαμε σήμερα να σας προτείνουμε να τον ακούσετε και εσείς.Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις