Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΠΟΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ;

Έκαψες το θέατρο;;;;Έτοιμο είναι σχεδόν το θεατράκι της ρεματιάς αναγνώστη μου!
Οι φωτό είναι μεσημεριανές! (Περιμέναμε να μην είμαστε οι πρώτοι που ανεβάζουμε για δικούς μας λόγους).

Η κερκίδα 600 θέσεων είναι ήδη σχεδόν έτοιμη, μεταλλική, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ για την στατικότητά της.

Η μίσθωσή της μέχρι τον Σεπτέμβριο κοστίζει στον δήμο 16 χιλιάδες ευρώ.

Δεν ήταν διαθέσιμη προς πώληση από την εταιρία  (κοστίζει περί τα 50 000 ευρώ για να είναι δημοτική) και όπως ενημερωθήκαμε από τον δήμαρχο από Σεπτέμβριο παίζει να αγοράσει μια τέτοια ο δήμος μόνιμα.

Η δαπάνη εγκρίθηκε ΣΗΜΕΡΑ από την ΟΕ ΟΜΟΦΩΝΑ από όλες τις εκπροσωπούμενες στην Ο.Ε. δημοτικές παρατάξεις που ήταν παρούσες ΟΛΕΣ, ενώ από το πρωί στηνόταν από συνεργεία - τζιμάνια  η κερκίδα - λογικά αύριο θα έχει ολοκληρωθεί και το τμήμα (αριστερά στην φωτό) που δεν είχε τελειώσει.

Στον χώρο έχουν ήδη εγκατασταθεί και χημικά WC - Μάλλον ΄όμως σε λάθος σημείο θα θέλαμε να επισημάνουμε - αφού εκεί που μπήκαν θα πηγαίνει ο θεατής για τσίσα, υπό τα χειροκροτήματα και τις επεφημίες  της κερκίδας, οπότε μάλλον θα του κόβονται. (παραμένουμε γκρινιάρηδες αλλά πηγαίνετε τις κάπου πιο διακριτικά ρε σεις, που είναι τα WC δεύτερο πλάνο στον πρωταγωνιστή, δεν λέει)

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΥΟ - ΤΡΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ!

ΥΓ: Όταν υπάρχει ενότητα της τοπικής κοινωνίας - όπως βλέπεις αναγνώστη μου - δεν υπάρχουν εμπόδια και τα πράγματα είναι απλά. ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ!

ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΜΑΣΤΕ ΟΜΩΣ - ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙΑπό το Σάββατο, με την πρώτη ανακοίνωση του δήμου για την συναυλία, ο Πανταζής έγραψε:

Πέμπτη, 28 Μαΐου στις 8:30 μ.μ. Την επόμενη εβδομάδα · 26°C/17°C Πιθανότητα καταιγίδας Εμφάνιση χάρτη Theatro Rematias Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι, Αθήνα

Κοίταξε την μακροχρόνια πρόβλεψη καιρού και το κτύπησε το καμπανάκι.

Αλλά δεν ακούμε ρε μάγκες ο ένας τον άλλο.

Σου λέει τώρα ο εξουσιαστής - αναρχοαυτόνομος:

"Θα κάθομαι εγώ να διαβάζω τώρα τι παπάρες γράφει ο καθένας;"

"Αφού ΕΓΩ τα ξέρω όλα, είμαι ο θεός, είμαι ο μαμάω, γιατί να διαβάζω τι λένε οι άλλοι, που σημειωέον είναι και πολιτικοί μου αντίπαλοι. Ας τους να λένε. Εξ ορισμού μαλακίες λένε αφού δεν είναι δικοί μας"

Και έτσι προγραμμάτισαν την συναυλία για την Πέμπτη, τύπωσαν αφίσες, διακίνησαν την εκδήλωση, έφτιαξαν facebook σελίδες κλπ.

Και εχτές είδαν τον καιρό και ΑΚΡΙΒΩΣ 23 λεπτά μετά την ανάρτηση της Πλατείας ανέβαλαν από το φατσομπούκι την εκδήλωση.

Και βέβαια ΑΚΟΜΑ δελτίο τύπου από το γραφείο Προπαγάνδας δεν έχει βγει.

Και στο site του δήμου η αναβολή δεν υπάρχει ακόμα. Υπάρχει η αφίσα.

Το γράφει όμως η ΑΥΓΗ. Δηλαδή άμα δεν διαβάζεις ΑΥΓΗ να πας την Πέμπτη στην συναυλία για να μάθεις που διαβάζεις ... ΕΘΝΟΣ ή ΝΕΑ ή ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Αν παρακολουθούσε το γραφείο προπαγάνδας όσα λέγονται και γράφονται στην πόλη θα είχε αποφευχθεί αυτό το τσίρκο.

Γιατί το είπε ο Πανταζής το Σάββατο. Τι να κάνουμε τώρα; ΤΟ ΕΙΠΕ!

Αλλά δεν ακούμε ρε παιδιά.

ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ.

Τραπεζοκαθίσματα: Κάντο όπως οι Πορτογάλοι!

*Του Άρη Καλαντίδη

Όλοι μας χαιρόμαστε τις καφετέριες και τα εστιατόρια στις πλατείες και τα πεζοδρόμια. Ζωντανεύουν το δημόσιο χώρο, γίνονται τόποι συνάντησης και συναλλαγής – με λίγα λόγια αντιπροσωπεύουν την ίδια τη ζωτικότητα της πόλης. Παρ όλα αυτά όμως, η άναρχη καταπάτηση του δημόσιου χώρου από τα τραπεζοκαθίσματα μπορεί να σημαίνει ακριβώς το αντίθετο, καθώς ελαττώνει τα πεζοδρόμια σε στενές λουρίδες από τις οποίες με το ζόρι περνάει πεζός – κι ούτε συζήτηση φυσικά για παιδικά ή αναπηρικά καροτσάκια. Πώς μπορούμε λοιπόν να συμβιβάσουμε τα δύο παραπάνω; Η Λισσαβόνα ίσως μας δείχνει μια πιθανή λύση:

Επισκέφτηκα τη Λισσαβόνα για πρώτη μου φορά τον Απρίλιο αυτής της χρονιάς. Θα μπορούσα να γράψω τόμους γι’ αυτήν την υπέροχη πόλη, αλλά εδώ θα ήθελα να επικεντρωθώ σε ένα πράγμα μόνο που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση: της δημόσιες πλατείες και τα περίπτερα.

Ένα πράγμα που θα παρατηρήσουν αμέσως η επισκέπτες της Λισσαβόνας είναι η ψηλή ποιότητα των πλατειών στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Καλοσχεδιασμένες, καλοσυντηρημένες, ζωντανές, αλλά παρ’όλ’αυτά σχετικά τακτικές. Αυτό όμως που ίσως κάνει περισσότερη εντύπωση είναι τα περίπτερα-καφέ. Ακολουθούν την ίδια σχεδιαστική αρχή, εντάσσονται τέλεια στο χώρο, προσφέρουν ποτά και μικρογεύματα, ενώ τους επιτρέπεται να βγάζουν ένα περιορισμένο αριθμό καθισμάτων.

Τα περίπτερα πρωτοεμφανίζονται στη Λισσαβόνα στα τέλη του δεκάτου ενάτου αιώνα ως μικρά μαγαζιά (σαν τα Ελληνικά περίπτερα) που πουλούσαν καπνό, εφημερίδες, λαχεία, αναψυκτικά και μικρομεζέδες. Τη δεκαετία του 1980 ο δήμος της Λισσαβόνας, προστατεύοντας την παράδοση, ανακαίνισε τα παλιά περίπτερα, τα μετέτρεψε σε καφέ και τους έδωσε και έναν περιορισμένο περιβάλλοντα χώρο για να βγάλουν τραπεζοκαθίσματα σε υλικό και χρώμα που να ταιριάζει με το περίπτερο. Εκμισθώνονται με διαγωνισμό, ενώ η χρήση και ο σχεδιασμός τους ελέγχονται από το δήμο.

Η Λισσαβόνα μοιάζει να έχει βρει ένα πολύ επιτυχημένο συμβιβασμό: από τη μία έχει αποφύγει την πλήρη εμπορευματοποίηση και καταπάτηση του δημόσιου χώρου, ενώ από την άλλη προσφέρει ελεγχόμενους χώρους εστίασης, που συμβάλλουν και στη ζωντάνια της πόλης και την ποιότητα του δημόσιου χώρου της.

*Ο Άρης Καλαντίδης είναι πολεοδόμος. Ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Το άρθρο αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε στα Αγγλικά στο http://blog.inpolis.com

http://www.aftodioikisi.gr


ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.: Όταν τα είπαμε αυτά, προ πολλών ετών- και τα κάναμε κιόλας φέρνοντας χρήματα στο δημόσιο ταμείο και ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΝΤΑΣ πάρκα και πλατείες  - Ολύμπου και Εδέσσης, στην Ιωαννίνων και Τυμφρηστού, στην Ιθάκης - μας λέγανε ότι "εκχωρούμε δημόσιο χώρο σε ιδιωτικά συμφέροντα", ότι είμαστε νεοφιλελέδες, ότι είμαστε αλλοτριωμένοι.

Και δεν αρκούνταν να τα λένε. 
Πήγαιναν και έκαναν και καταγγελίες εναντίον του δήμου και της δημοτικής επιχείρησης για να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ "την μοναδική τους αλήθεια" προκαλώντας ζημιές στο δημόσιο ταμείο.

Θα τους άξιζαν αντίστοιχες συμπεριφορές και πρακτικές όταν παραχωρούν τους δημοτικούς χώροςυ στους κολλητούς τους και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ για το δημόσιο ταμείο.

Αλλά δεν αξίζει ΣΕ ΕΜΑΣ και την πόλη να κάνουμε τα ίδια.


"ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ"

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: 17ο ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχετικά με το διαδικτυακό φαινόμενο “Game of 72” («Παιχνίδι των 72 ωρών»)


Πρόκειται για φαινόμενο που εμφανίζεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media), κατά το οποίο έφηβοι ανταλλάσσουν μεταξύ τους μηνύματα, προκαλώντας ο ένας τον άλλον να εξαφανιστούν από το σπίτι τους, χωρίς καμία επικοινωνία με τις οικογένειες τους, για 72 ώρες
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας εφιστά την προσοχή των πολιτών, και ιδίως των γονέων, αναφορικά με φαινόμενο, το οποίο αποκαλείται "Game of 72" («Παιχνίδι των 72 ωρών»).

Το εν λόγω «παιχνίδι» φέρεται να λαμβάνει χώρα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media), με την ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ εφήβων, οι οποίοι προκαλούν ο ένας τον άλλον, να εξαφανιστούν από το σπίτι τους, χωρίς καμία επικοινωνία για 72 ώρες.

Ειδικότερα, το επικίνδυνο αυτό διαδικτυακό «παιχνίδι» φέρεται να ξεκίνησε από τη Γαλλία, όπου 13χρονη η οποία εξαφανίστηκε από την οικία της για 72 ώρες, δήλωσε ότι προσπαθούσε να ανταποκριθεί στο «παιχνίδι - πρόκληση των 72 ωρών».

Οι Αστυνομικές Αρχές πολλών κρατών εξέδωσαν ειδοποιήσεις προς γονείς και παιδιά, ενώ πολλά είναι και τα σχετικά δημοσιεύματα από πολυάριθμα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού, που αναφέρουν πως το φαινόμενο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.

Βάσει του γεγονότος ότι δεν έχουν ακόμη βρεθεί αποδεικτικά στοιχεία στο διαδίκτυο για την ύπαρξη του επικίνδυνου «παιχνιδιού», μερίδα των ξένων μέσων εικάζει ότι η έκταση που έλαβε το περιστατικό μπορεί να οφείλεται σε αυτοδιαδιδόμενη φάρσα (hoax).

Στη χώρα μας δεν έχει σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό, όμως η Ελληνική Αστυνομία και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επαγρυπνούν, σε κάθε περίπτωση, για την άμεση ανίχνευση και πρόληψη σχετικών συμβάντων, καθώς λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας, το φαινόμενο ενδέχεται να λάβει πραγματικές και εξαιρετικά επικίνδυνες διαστάσεις.

Τέλος, εάν κάποιος γονέας υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στο «παιχνίδι – πρόκληση» των 72 ωρών ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες για αυτό, καλείται να επικοινωνήσει άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τους ακόλουθους τρόπους:

• Τηλέφωνο: 11188
• Fax: 210-6476462
• Email:
ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Facebook:
www.facebook.com/cyberkid.gov.gr
• Twitter: @cyberalertGR
• Ιστότοπος:
www.cyberkid.gr
• Και μέσω της εφαρμογής CYBERKID για φορητές συσκευές.

Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Αττικής στην Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων
Την Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων (ΕΟΚΑ) επισκέφτηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από την Αντιπε

ριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, την Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Κατερίνα Θανοπούλου και την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο για θέματα ΑΜΕΑ, Βιβή Τσαβαλιά. Στη συνάντηση, εκ μέρους της ΕΣΑμεΑ, παραβρέθηκαν οι: Μαριλή Χριστοφή και ο Κων/νος Γαργάλης.

Η Περιφερειάρχης ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που απασχολούν την κινητική αναπηρία από την Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΟΚΑ
και συγκεκριμένα από τον πρόεδρο Μιχ. Κορωναίο, τον αντιπρόεδρο Γ. Κοτζιά, τον Γ.Γ. Γερ. Χαράλαμπο, την Αναπληρώτρια Γ. Γ., Αθ. Κατσιμαλή, την ταμία Δημ. Χριστάκη, τον οργανωτικό γραμματέα, Δαμ. Θεοφάνη, την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Κορνηλία Θεοδωρακάκη.

Ειδικότερα τα θέματα που ετέθησαν στη συνάντηση ήταν:

1. Προσβασιμότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ).

2. Προσβασιμότητα στα άτομα με αναπηρία σε υφιστάμενα κτήρια της Περιφέρειάς σύμφωνα με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό.

3. Προώθηση των αιτημάτων της ΕΟΚΑ στις Δημοτικές αρχές της Περιφέρειας.

4. Προσβάσιμος Τουρισμός.

5. Προσβάσιμες παραλίες για κινητικά αναπήρους.

6. Ετήσια κάρτα απεριορίστων διαδρομών με ισχύ σε όλα τα ΜΜΜ σε όλη την επικράτεια.

Η Περιφερειάρχης υπογράμμισε την ανάγκη σύνταξης πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ ΕΟΚΑ και Περιφέρειας, στο άμεσο μέλλον προκειμένου να τεθούν επί τάπητος και να προωθηθούν τα θέματα της κινητικής αναπηρίας και να υπάρξει η δυνατότητα ένταξης σχετικών δράσεων στο νέο ΕΣΠΑ. Η ίδια τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας μπορούν να συνδράμουν την ΕΟΚΑ, ώστε να παρακολουθείται η εξέλιξη των δράσεων, που θα βελτιώσουν κατά το δυνατόν την καθημερινότητα των ατόμων με κινητικές αναπηρίες.

Η Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε στην υλοποίηση της απόφασης της Περιφέρειας για την τοποθέτηση μηχανισμών προσβασιμότητας, που θα διευκολύνουν την πρόσβαση των Κινητικών ΑμεΑ στις παραλίες και στη θάλασσα. Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Κ. Θανοπούλου, έχει ήδη τοποθετηθεί ένας μηχανισμός στην Ανάβυσσο, ενώ έπεται η τοποθέτηση άλλων δύο έως τις αρχές Ιουλίου, εντός των ορίων της Περιφέρειας Αττικής.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι άμεση προτεραιότητα αποτελεί η επίσπευση κοινωνικών, προνοιακών πολιτικών, που άπτονται της αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Τέλος, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΟΚΑ ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, για την άμεση ανταπόκριση της στο αίτημα για συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη στα γραφεία της ΕΟΚΑ.