Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗΑπάντηση στο σχέδιο εκφοβισμού και διασυρμού μου

Καλώ την κυβέρνηση να με προστατεύσει

Τους τελευταίους μήνες δέχομαι από ορισμένα ΜΜΕ μια πρωτοφανή επίθεση προσωπικής σπίλωσης και τρομοκράτησης, δικής μου και της οικογένειάς μου. Η επίθεση αυτή είναι πρωτόγνωρη σε ένταση και διάρκεια για πανεπιστημιακό και πολιτικό που φυλακίστηκε και βασανίστηκε ως μαθητής Γυμνασίου και ως φοιτητής στη Χούντα. Άρχισε στις 22-1-2013, όταν με επιστολή μου προς τους κ.κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Υπουργό Οικονομικών και Πρόεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (σχετ.1), ζητούσα να μην χορηγηθούν στους Δανειστές οι Γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ που απαιτούσαν, αφού μ’αυτές η χώρα παραιτείται αμετάκλητα και de jure από κυριαρχικά της δικαιώματα.

Με την επιστολή μου αυτή εξηγούσα με επιστημονικά επιχειρήματα ότι, αν οι Γνωμοδοτήσεις αυτές δοθούν στους Δανειστές -και μάλιστα υπογεγραμμένες από το ΝΣΚ-, τότε θα μπει οριστικά «ταφόπλακα» στο Ελληνικό Ζήτημα και ότι για μισό αιώνα οι Έλληνες θα είμαστε, ως Λαός και ως Έθνος, στο έλεος των Δανειστών. Επίσης υποστήριζα ότι αν αυτό συμβεί, καμία κυβέρνηση στο μέλλον δεν θα μπορέσει να θέσει το ζήτημα της διαγραφής του χρέους (ύψος-σύνθεση) και την επαναδιαπραγμάτευση των Δανειακών Συμβάσεων.

Είναι η δεύτερη σχεδιασμένη επίθεση τέτοιας έντασης σε βάρος μου, από την αποφυλάκισή μου στις 9-2-1974 και τη λήξη της καταζήτησής μου από τις Αρχές της Χούντας στις 23-7-1974 (σχετ. 2).

Την πρώτη επίθεση δέχθηκα στις 29-5-1985, όταν, αμέσως μετά την σύγκρουσή μου με τον Α. Παπανδρέου και τη διαγραφή μου από την ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, παρακρατικοί κύκλοι σε συνεργασία με τμήμα των ΜΜΕ, με υπέδειξαν ως εμπλεκόμενο με την τρομοκρατία μετά τον θάνατο Τσουτσουβή (σχετ. 3, 4). Για αρκετό καιρό εγώ και η οικογένειά μου ταλαιπωρηθήκαμε. Αναγκάστηκα να αποσυρθώ από την ενεργό πολιτική για 20 και πλέον χρόνια.

Σήμερα παρακυβερνητικοί μηχανισμοί σε συνεργασία με τμήμα των ΜΜΕ επιχειρούν να με αναγορεύσουν σε …«φοροφυγά» για δικηγορική υπόθεση που χειρίστηκα με τους συνεργάτες μου τον Μάρτιο του 1999(!) (έτος παραγεγραμμένο για όλους τους Έλληνες) και αμοιβή που εισπράξαμε το ίδιο έτος στο εξωτερικό, η οποία είναι νόμιμα φορολογημένη κατά το άρθρο 38 ν. 3259/2004 («εισαγωγή κεφαλαίων κτηθέντων στο εξωτερικό») και δηλωμένη στις Φορολογικές Αρχές.

Δίδω σήμερα στη δημοσιότητα έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών που επιβεβαιώνει, μετά από σχετικό ερώτημά μου (σχετ. 5, 6), ότι δεν υπάρχει καμία φορολογική υποχρέωση για το ποσό που έχει αποκτηθεί στο εξωτερικό και έχει εισαχθεί νομίμως από εμένα και τους συνεργάτες μου. Επίσης βεβαιώνει ότι είναι παράνομη η εκ νέου φορολόγηση του συγκεκριμένου ποσού. Αντίθετα, για το ίδιο ποσό, παρά τον νόμο, η Εφορία, αρνούμενη να εκτελέσει την απόφαση του Υπουργείου, επέβαλε ισόποσο πρόστιμο, μάλιστα για έτος που έχει αμετάκλητα παραγραφεί (1999)!!

Επίσης δίδω όλα τα έγγραφα νόμιμης εισαγωγής του ποσού και καταβολής των νομίμων φόρων (σχετ. 7-12).

Δίδω αντίγραφο του ν. 3259/2004 (σχετ. 13) και τη συνοδευτική ερμηνευτική εγκύκλιο (σχετ. 14) που τηρήσαμε για τη νόμιμη φορολόγηση του κτηθέντος στην αλλοδαπή και εισαχθέντος στην πατρίδα ποσού.

Δίδω αντίγραφο της φορολογικής μου δήλωσης του έτους 2005, έτος που εισήχθη στο όνομά μου ως επικεφαλής του γραφείου μου και δηλώθηκε το ως άνω ποσό (σχετ. 15).

Τέλος δίδω όλα τα έγγραφα (σχετ. 16-21) που βεβαιώνουν ότι ποσό 900.000 περίπου δολαρίων (κεφάλαιο, φόροι, τόκοι) αποδόθηκε σε δύο συναδέλφους δικηγόρους, αφού τα Δικαστήρια στα οποία προσέφυγαν, διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο της δικηγορικής αμοιβής, τους δικαίωσαν και υποχρέωσαν εμένα και τους συνεργάτες μου να τους επιστρέψουμε το μεγαλύτερο τμήμα της δικηγορικής αμοιβής που είχαμε εισπράξει στο εξωτερικό το 1999.

Καλώ τις Φορολογικές Αρχές να δώσουν στη δημοσιότητα τα πορίσματα των ελέγχων τους για όλα τα έτη που φορολογούμαι. Έχω ελεγχθεί, πάντα με ειδικές διαδικασίες, από το 1995 μέχρι την εκλογή μου στο Κοινοβούλιο.

Καλώ τις Τραπεζικές Αρχές Ελλάδας και εξωτερικού να ενημερώσουν για την κίνηση των λογαριασμών μου, οι οποίοι έχουν «ανοίξει» τα τελευταία 15 χρόνια. Το ίδιο να πράξουν και για λογαριασμούς της οικογένειάς μου.

Καλώ την Υπηρεσία «Πόθεν Έσχες» της Ελληνικής Βουλής να δώσει στη δημοσιότητα τα πορίσματα των ελέγχων της.

Επιθυμώ να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός την αλήθεια για τα περιουσιακά στοιχεία εμού και της οικογένειάς μου. Χρήματα δεν είχα ποτέ στο εξωτερικό, ούτε φυγάδευσα, ούτε διαθέτω σήμερα εγώ ή η οικογένειά μου. Σε καμία λίστα καταθετών δεν υπάρχει το δικό μου όνομα ή μέλους της οικογένειάς μου, σε καμία Τράπεζα, σε κανένα μέρος του πλανήτη.

Τα λιγοστά χρήματα που έχω στην Ελλάδα τα γνωρίζουν και τα έχουν ελέγξει επανειλημμένα οι Φορολογικές Αρχές και τους ζητώ άμεσα να δώσουν στη δημοσιότητα τα ευρήματά τους.

Καλώ τον κ.Πρωθυπουργό να σταματήσουν οι παράνομες και εκφοβιστικές ενέργειες σε βάρος μου. Ο Διευθυντής του γραφείου του κ.Κώστας Μπούρας έχει ενημερωθεί σχετικά. Άλλωστε, φίλος του δικηγόρος είχε στην πρώτη φάση χειριστεί την δικαστική υπόθεση εναντίον μας, με την οποία υποχρεώθηκα εγώ και οι συνεργάτες του γραφείου μου να επιστρέψουμε εντόκως το μεγαλύτερο ποσό της δικηγορικής αμοιβής, που είχαμε εισπράξει το 1999.

Καλώ τον κ.Υπουργό Δικαιοσύνης να με προστατεύσει από παράνομες ενέργειες και αυθαιρεσίες. Τον καλώ να απαιτήσει την τήρηση των νόμων. Έχει ενημερωθεί σχετικά. Σύμβουλός του, άλλωστε, πρώην ανώτατος δικαστικός, ήταν Εισηγητής-Δικαστής στην προαναφερόμενη δικαστική απόφαση σε βάρος μας, την οποία εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε εκτελέσει πλήρως από ετών.

Καλώ τον κ.Πρόεδρο της Βουλής να μην επιτρέψει να παραβιαστούν οι νόμοι, για πολιτικές σκοπιμότητες στο πρόσωπο εκλεγμένου βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Είχα αποφασίσει να μην μιλήσω σε αυτό το δεύτερο σχέδιο τρομοκράτησης και πολιτικής μου συκοφάντησης για δύο λόγους:

Πρώτον επειδή δεν ήθελα, στη δύσκολη φάση που περνά η πατρίδα, να αποκαλύψω ότι η κυβέρνηση για λόγους πολιτικής αντεκδίκησης παραβιάζει τους νόμους και επιβάλλει παράνομα πρόστιμα σε Έλληνες πολίτες που απέκτησαν από την εργασία τους ένα ποσό στο εξωτερικό και το εισήγαγαν στη χώρα τους με την ισχύουσα ευνοϊκή νομοθεσία. Δεν ήθελα να χρησιμοποιηθεί σε βάρος της Ελλάδας η παράνομη επιβολή ισόποσου προστίμου για κεφάλαιο που αποκτήθηκε στο εξωτερικό και εισήχθη στη χώρα με τον ν. 3259/2004. Διασύρεται η χώρα, αποθαρρύνονται οι επενδυτές, φοβούνται οι καταθέτες. Δεν επιθυμούσα να αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση εμπαίζει τους Έλληνες και ξένους επενδυτές, καλώντας τους από τη μια να εισαγάγουν και να επενδύσουν στη χώρα μας και από την άλλη να τους τιμωρεί εκ των υστέρων με παράνομα πρόστιμα για ποσά που εισήγαγαν με τον ειδικό νόμο φορολόγησης.

Και δεύτερον, επειδή φοβήθηκα ότι, αν σιωπούσα, οι αδιαφανείς μηχανισμοί και τμήμα των ΜΜΕ, που έχουν αναλάβει σχεδόν σε καθημερινή βάση τη συκοφάντηση και τρομοκράτησή μου, θα προξενούσαν μεγαλύτερο κακό σε μένα και την οικογένειά μου.

Είναι αλήθεια ότι για πρώτη φορά στη ζωή μου φοβήθηκα. Ήλπισα όμως ότι οι συκοφάντες θα σταματούσαν κάποια στιγμή το σχέδιο καθημερινού εκφοβισμού και διασυρμού μου. Σήμερα προτάσσω την ασφάλεια και την ηρεμία της οικογένειάς μου. Τους καθιστώ όμως υπεύθυνους για ό,τι συμβεί στο μέλλον σε εμένα και την οικογένειά μου.

Αποφάσισα να μιλήσω και να δώσω τα σχετικά έγγραφα στη δημοσιότητα, προκειμένου να προστατευτώ από τις επιθέσεις και να δημοσιοποιήσω τις έντονες ανησυχίες μου για τον φόβο διαμόρφωσης ενός μνημονιακού παρακράτους, που συκοφαντεί και τρομοκρατεί, χωρίς όρια και φραγμούς, τους πολιτικούς αντιπάλους.

Επιφυλάσσομαι, αν χρειαστεί, να επανέλθω εκ νέου.

ΑΛΕΞΗΣ Π. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

-http://left.gr

ΕΙΠΑΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΤΕΣτις 10/11/13 στο άρθρο «Εμπρός της γης οι κολασμένοι» ανέφερα ότι θα γίνει προσπάθεια να συγκεντρωθούν τρόφιμα από τα σχολεία και να η απόδειξη: Αυτό μοιράστηκε στα παιδιά την Παρασκευή 15/11/13.

Θα μου πείτε τώρα, γιατί όχι, τι ζόρι τραβάω και γιατί γκρινιάζω.

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα είχα κανένα πρόβλημα αν δεν υπήρχε το «κοινωνικό παντοπωλείο» των πεντέμισι χιλιάδων ευρώ ενοίκιο το μήνα.

Όσο και να θέλω να υποστηρίξω την αλληλεγγύη μεταξύ των πολιτών και τη διάθεση προσφοράς που θέλω να με διακατέχει και εμένα αλλά και τους συμπολίτες μου, δεν μπορώ.
Διαρκώς όταν το σκέφτομαι, έρχεται στο μυαλό μου η παρακάτω διαίρεση: (εξήντα και, χιλιάδες ενοίκια το χρόνο + κατασκευαστικά ένας Θεός ξέρει) / (κιλό ζυμαρικά + κιλό λάδι) = ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΚΙΛΑ.

Γι’ αυτό γκρινιάζω, γιατί εδώ θα μας τρελάνουν τελείως.

Πόσες φορές, αγαπητοί διοικούντες και παραδιοικούντες θα πληρώσουμε τη «λέζα»;
 
Γιατί πρέπει να σας θυμίσω ότι τα 5500 ευρώ το μήνα, από τα λεφτά των πολιτών του Χαλανδρίου πληρώνονται και σας παρακαλώ μην αρχίσετε πάλι με τις αρχιεπισκοπές και τα ρέστα γιατί θα φτάσουμε την κουβέντα πάλι στα βακούφια και βαριέμαι.

Λοιπόν για να ξεμπερδεύουμε, μαζέψτε αυτό το αίσχος από τα σχολεία και αν δεν έχετε λεφτά για τρόφιμα να πάτε να βρείτε.

Αυτή είναι η απαίτηση του λαού.

Αν τώρα αισθάνεστε αδύναμοι να την πραγματοποιήσετε, μπορείτε να εγκαταλείψετε την προσπάθεια σωτηρίας μας και να αποχωρήσετε, δεν θα σας παρεξηγήσει κανείς.

 
Με καθόλου εκτίμηση Λέρτας Δημήτρης

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ...

Οι (απ)άνθρωποι αυτοί έχουν τόση σχέση με την ιδεολογία, την πολιτική, το ήθος, τον ανθρωπισμό και το σθένος της Αριστεράς, όση είχαν τα σκυλιά των Νεάντερνταλ με το χτίσιμο του Παρθενώνα.

Δεν ξέρω αν αυτοί οι τύποι είναι πράκτορες ή αυτοπροσδιορίζονται ως αντιεξουσιαστές απ’ τον Αλδεβαράν ή αναρχικοί από τα τάγματα ασφαλείας του κάτω Τιμπουκτού, ξέρω όμως και το λέω για άλλη μια φορά ότι όποιος

διορίζει τον εαυτό του Θεό,

δικαστή κι εκτελεστή,

δήμιο που σκορπίζει χαριστικές βολές,

είναι φασίστας του κερατά

 
Ευτυχώς υπάρχει ο ΣΤΑΘΗΣ στο enicos.gr
 

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΟΥΡΤΕΣΗ


ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1997 - ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΤΕΛΟΣ 2006

Παρουσιάζουμε σήμερα περιληπτικά τους χώρους και τις δυνατότητες της ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ, του υπερσύγχρονου κτιρίου παιδικού σταθμού και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων νηπίων του Ιδρύματος Κουρτέση που με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης του δήμου, ευθύνη που έχει να κάνει με πολιτικές σκοπιμότητες ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΨΗΦΟΘΗΡΙΑΣ αλλά και εξυπηρέτησης οικονομικών εργολαβικών σκοπιμοτήτων (ανέγερση άλλου κτιρίου, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρυά) 
ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΕΝΟ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΟ.

Ήδη η παρέμβαση της κίνησης Χαλάνδρι - Αλλάζουμε Πορεία στο θέμα δημιούργησε κινητικότητα - και βέβαια ... τώρα μόλις αρχίσαμε.

Το θέμα έθεσε στο (έκτακτο) δημοτικό συμβούλιο - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - ο Κώστας Παττακός μιλώντας για "ντροπή" και προκαλώντας μια υποκριτικά απολογητική απάντηση από τον Αεικίνητο Δήμαρχο Χαλανδρίου, ο οποίος είπε "ναι ξέρετε, έχετε δίκιο αλλά υπήρχαν κάποια γραφειοκρατικά προβλήματα" και άλλες τέτοιες ΓΕΛΟΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ, που δεν μπορούν να καλύψουν την ανεπάρκειά  του να ασχοληθεί με οποιοδήποτε θέμα της τοπικής κοινωνίας δεν του έρχεται ΕΤΟΙΜΟ από την TASK FORCE και την κυβέρνηση, όπως ακριβώς του ήρθε ΕΤΟΙΜΟ και το φετινό Τεχνικό Πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός του δήμου.

Σου ζητάμε,να κατανοήσεις συνδημότη μας, ότι αυτή η κινητικότητα δεν θα είχε προκύψει χωρίς την παρέμβαση της κίνηση Χαλάνδρι - Αλλάζουμε Πορεία, όπως δεν προέκυψε όλα αυτά τα χρόνια.

Και όσοι από εδώ και μπρος ανακαλύψουν το θέμα - διότι τώρα θα το ανακαλύψουν όλοι - θα το κάνουν ΣΥΡΌΜΕΝΟΙ από το βάρος του πολιτικού και ηθικού σκανδάλου που εμπεριέχει.

Δεν  αναφερόμαστε βεβαίως ΣΕ ΑΣΧΕΤΟΥΣ που ανακάλυψαν το Χαλάνδρι τώρα για να παραστήσουν τους υποψήφιους Σωτήρες του, που είναι λογικό να μην ξέρουν, πού να μάθουν την ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ; Οι επαρχιακές εφημερίδες της Πελοποννήσου δε νομίζουμε να έχουν αναφερθεί ποτέ στο θέμα. 
Με αυτούς, που δέχτηκαν να παραστήσουν τα ενεργούμενα  και να διασύρουν την ιστορία την δική τους και όχι μόνο,  για να στηρίξουν τους σχεδιασμούς του τοπικού διαπλεκόμενου γαλαζοπράσινου κόλπου και τα ΔΟΜΗΜΕΝΑ συμφέροντά   ΓΝΩΣΤΩΝ αλλά ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΩΝ, ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΡΧΕΣ, δεν θέλουμε ούτε να ασχοληθούμε, ούτε να αντιπαρατεθούμε.

Ο λόγος αναγνώστη μου, που το θέμα της ΕΣΤΙΑΣ δεν "σηκώνεται" τόσα χρόνια από άλλους ΥΠΑΡΚΤΟΥΣ τοπικούς σχηματισμούς είναι Η ΣΤΡΕΒΛΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ της απερχόμενης πολιτικής ηγετικής γενιάς για το "ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ" και η ιεράρχηση της διατήρησης "ΚΑΛΩΝ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ  (sic) στα πλαίσια του πολιτικού καθωσπρεπισμού (sic), που τέθηκε χρόνια τώρα,  ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΕΥΘΥΝΗΣ και της αίσθησης του καθήκοντος απέναντι στον ανώνυμο δημότη.

Το πολιτικό κατεστημένο του Χαλανδρίου δεν μπορεί να ανοίξει πρωτοβουλιακά τέτοια θέματα γιατί υποκρύπτουν ή βάζουν σε κίνδυνο την ισορροπία στις ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ αναμετάξυ τους, 

ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ που πρέπει επιτέλους τον Μάιο να ανατραπούν για να πάρει νέα ώθηση η τοπική κοινωνία.

ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ


ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ AΦHNOYN NA ΡΗΜΑΖΕΙ:


Η «ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ» βρίσκεται στην γωνία των οδών ΓΑΡΗΤΤΟΥ 83 και πεζόδρομων ΦΑΡΣΑΛΩΝ και ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ, ακριβώς πίσω από τον σταθμό ΜΕΤΡΟ "ΧΑΛΑΝΔΡΙ".

Το κτιριακό συγκρότημα είναι πρότυπο για τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή δεδομένα, τόσο ως προς τα χρησιμοποιηθέντα οικοδομικά υλικά, συστήματα, και Η/Μ εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση και ασφάλεια νηπίων - εργαζομένων όσο και την λειτουργικότητα και επάρκεια των χώρων που διαθέτει.

ΕΜΒΑΔΟΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ 3.650 μ2ΣΥΝΟΛΟ ΜΙΚΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ 3.656 μ2
ΣΥΝΟΛΟ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ 168 μ2
ΚΑΛΥΨΗ ΚΤΙΡΙΟΥ 1.610 μ2
ΟΓΚΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ 8.895 μ3
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΩΡΟΣ + ΑΙΘΡΙΑ 2.163 μ2 ΣΗΜ. Από τα οποία 1585 μ 2 χρησιμοποιούνται από τα νήπια ως αύλειος χώρος.

ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ

ΙΣΟΓΕΙΟ (ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ 175 ΘΕΣΕΩΝ ΝΗΠΙΩΝ - ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΤΡΑΠΕΖΑΡΙ,  ΧΩΡΟΥΣ ΥΓΕΙΙΝΗΣ κλπ)

ΜΙΚΤΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ 1.487 μ2
ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΟΣΤΑΣΙΟ 15 μ2
ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ  29 μ2 ΑΙΘΡΙΑ (x3) 79 μ2

ΣΥΝΟΛΟ 1.610 μ2

Α’ ΟΡΟΦΟΣ  (ΧΩΡΟΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ – ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΝΗΠΙΩΝ)
ΜΙΚΤΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ 469 μ2
ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΟΣΤΑΣΙΟ 15 μ2
ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ 83 μ2
ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ 113 μ2

 ΣΥΝΟΛΟ 680 μ2

Β’ ΟΡΟΦΟΣ (ΧΩΡΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ)
ΜΙΚΤΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ 496 μ2
ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΟΣΤΑΣΙΟ 15 μ2
ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ 56 μ2
ΔΙΑΔΡΟΜΟΣ 113 μ2

 ΣΥΝΟΛΟ 680 μ2

ΥΠΟΓΕΙΟ 
ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ – ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ – Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΙΚΤΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΧΩΡΩΝ 1.204 μ2
ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΡΑΜΠΑ ΑΝΟΔΟΥ - ΚΑΘΟΔΟΥ 78 μ2

ΣΥΝΟΛΟ 1.282 μ2
                   
ΕΠΙΚΑΛΥΨΕΙΣ  ΔΩΜΑ (ΟΡΟΦΗ Β’ ΟΡΟΦΟΥ) με προβόλους 625 μ2
ΤΑΡΑΤΣΑ (ΟΡΟΦΗ ΙΣΟΓΕΙΟΥ) με προβόλους 540 μ2
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΧΩΡΟΔΙΚΤΥΩΜΑΤΟΣ  200 μ2
ΞΥΛΙΝΕΣ ΣΤΕΓΕΣ 273 μ2
ΔΙΑΦΩΤΑ (x3) 27 μ2

ΣΥΝΟΛΟ 1.665 μ2  

Αναλυτικά  το συγκρότημα της ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ διαθέτει τα παρακάτω  ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και συστήματα:


- ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ : Οπλισμένο Σκυρόδεμα, ξύλινες βαρέως τύπου στέγες και μεταλλικό χωροδικτύωμα με τελική επικάλυψη φύλλων χαλκού.

- ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ: 20 υπόγειων θέσεων Ι.Χ. οχημάτων και 20 μοτοποδηλάτων.

- ΥΠΟΣΤΑΘΜΟ ΜΕΣΗΣ ΤΑΣΗΣ ΚΑΙ Η/Ζ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ : Για την οικονομική ηλεκτροδότηση του συγκροτήματος και την έκτακτη κάλυψη του παιδικού σταθμού (κάλυψη των βασικών αναγκών σε περίπτωση διακοπής ρεύματος).

- ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΟ : Προστασίας των ατόμων τόσο εντός του κτιρίου όσο και στην ευρύτερη περιοχή και κυρίως του αύλειου χώρου.

- ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ : «έξυπνους» πυρανιχνευτές (addressable) πλήρες σύστημα πυρόσβεσης με καταιωνητήρες σ’ όλους τους ορόφους και χώρους (springler), πυροσβεστικές φωλιές – σταθμούς, αυτόματους πυροσβεστήρες στους επικίνδυνους χώρους.

- ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΤΙΚΛΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ : «έξυπνες» κάμερες οπτικού ελέγχου αύλειου χώρου – εισόδων, radar ανίχνευσης κίνησης εσωτερικών χώρων.

- ΥΨΗΛΗ ΣΙΔΗΡΑ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ : Για την ασφάλεια των παιδιών και του κτιρίου από εξωτερικούς παράγοντες.                      
                 
- ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ : Σύστημα ανακοινώσεων Ρ.Α., ηχεία εσωτερικών – εξωτερικών χώρων, δορυφορική λήψη – T.V., συστήματα προβολής εικόνας, VIDEO κ.λ.π.

 - ΔΑΠΕΔΟΘΕΡΜΑΝΣΗ : σ’ όλες τις αίθουσες απασχόλησης νηπίων σε συνδυασμό με ελαστικά ηχομονωτικά αντιβακτηριδιακά δάπεδα.

- ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ : οικονομικό σύστημα πλήρους κλιματισμού (δροσισμός - θέρμανση), ανεξάρτητης λειτουργίας σε κάθε χώρο του κτιρίου με «οικολογικό φρέον»  για την προστασία του όζοντος της ατμόσφαιρας και μηδενικούς ρύπους.

- ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ, ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΟ, ΣΙΔΕΡΩΤΗΡΙΟ : με υπερσύγχρονες συσκευές και κατάλληλο εξοπλισμό.

- ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ : για εξυπηρέτηση 500 ατόμων, αποθήκη τροφίμων, ψυκτικοί θάλαμοι, προπαρασκευή (λαχανικών – κρεατικών – ψαρικών), αυτόματο πλυντήριο πιάτων, πατατοκαθαριστής, λιποσυλλέκτες, συστήματα gastronome, bain marie, κ.λ.π.

- ΙΑΤΡΕΙΟ - ΕΞΕΤΑΣΤΗΡΙΟ

- ΧΩΡΟΥΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ - ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ

- ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΟΦΟ (Θεατρικά, χορούς κλπ)

 - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ : για την εκμάθηση των παιδιών, με  διαχωρισμό απορριμμάτων στην «πηγή», υλικών συσκευασίας προς ανακύκλωση (χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί, πλαστικό) καθώς και κομποστοποίηση (παραγωγή humus) για τις ανάγκες του κήπου σε συνδυασμό με τα προϊόντα κλαδέματος, χόρτων, φυτών κ.λ.π.

- ΗΛΙΟΣΥΛΛΕΚΤΕΣ : για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσεως μειωμένου κόστους και μηδενικών ρύπων.

- ΓΕΩΤΡΗΣΗ : πλήρες σύστημα άντλησης και χρήσης νερού για καθαριότητα και καζανάκια λεκανών χώρων υγιεινής (ανεξάρτητο εσωτερικό δίκτυο μη πόσιμου νερού).

- ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΕΣ : κύριος διοίκησης – προσωπικού – επισκεπτών και  υπηρεσιακός μόνο για την εξυπηρέτηση μαγειρείου – κυλικείων.

- ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗ : πλήρες σύγχρονο σύστημα για την κάλυψη των αναγκών σε Η/Υ, τηλεφωνικό κέντρο κ.λ.π.

- ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ : πρότυπο καλλιεργούμενο τμήμα για τα νήπια, μικρό υαλόφρακτο θερμοκήπιο και αποθήκη κηπουρού.

- ΥΠΑΙΘΡΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ : Για την διεξαγωγή εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων, παραστάσεων όταν επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες.
                                     
- ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ : με πλήρη φυτοτεχνική διαμόρφωση και κατανομή του αύλειου χώρου με σύγχρονα και ασφαλή ξύλινα όργανα παιδικής χαράς κατά ηλικίες και ειδικά σκίαστρα τους θερινούς μήνες. «Τράπεζα» χλοοτάπητα για τις αναγκαίες επισκευές.

- ΑΡΔΕΥΣΗ με νερό της γεώτρησης. Αυτόματη άρδευση αύλειου χώρου ενώ στο τμήμα της παιδικής χαράς είναι υπεδάφια με σύστημα πλαστικών σωληνώσεων με ενσωματωμένη σταγόνα.

- Κ.Χ. ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ : χωρητικότητας 300 ατόμων για παιχνίδια στα διαλείμματα τις βροχερές ημέρες, γυμναστική νηπίων,  εορταστικές εκδηλώσεις, συνεστιάσεις, κουκλοθέατρο, καραγκιόζης, συγκεντρώσεις γονέων, προβολή video (ηλεκτροκίνητη συσκότιση) κ.λ.π.

- ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ : στον α’ και β’ όροφο για μουσική, μπαλέτο, ξένες γλώσσες, πηλοπλαστική, computer, κ.λ.π.

Ο παιδικός σταθμός λειτουργεί στο ισόγειο του κτιρίου και οι χώροι του συγκροτήματος στον α’ και β’ όροφο του κτιρίου διατίθενται για διάφορες δραστηριότητες και λοιπές υπηρεσίες, νηπίων προσχολικής ηλικίας, που απορρέουν από τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του έργου.

Το σχέδιο των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης της Αριστεράς


http://www.avgi.gr

Σε μια συγκυρία ιδιαίτερα πυκνή από πολιτικά γεγονότα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μέσω της συνέντευξής του στην “Αυγή” της Κυριακής, αναλύει το πρόγραμμα των πρώτων ωρών και των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Διαπιστώνοντας δυσαρμονία Βουλής και λαϊκού αισθήματος προβλέπει εξελίξεις πριν τις ευρωεκλογές - αυτοδιοικητικές εκλογές ή, έστω, αμέσως μετά. Στοίχημα, άλλωστε, για την αξιωματική αντιπολίτευση, το άνοιγμά της σε κόσμο που δεν την ψήφισε και η συγκρότηση ψηφοδελτίων νίκης.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει παράθυρο συνεργασίας με τους βουλευτές της πλειοψηφίας που θα αποφασίσουν σήμερα να αλλάξουν στρατόπεδο, ενώ αναφέρεται στην εν γένει πολιτική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ. Εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά, αλλά και κατά της μιντιοκρατίας, ξεδιπλώνει την αντιπολιτευτική τακτική του επόμενου διαστήματος, ενώ απαντά και για την παρουσία του στο συνέδριο του Τέξας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

* Μετά την απόρριψη της πρότασης μομφής, κάποιοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση. Ποια είναι η δική σας άποψη; Ποια θα είναι τα επόμενα σημεία σύγκρουσης με τον κυβέρνηση;

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήθελα επ’ ουδενί να είμαι σε αυτή την τόσο «πλεονεκτική» θέση που βρίσκονται. Επί τρεις ημέρες τα κυβερνητικά παπαγαλάκια προσπαθούσαν να πείσουν πόσο άστοχη ενέργεια ήταν η μομφή. Δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την ψηφοφορία και ήδη άρχισαν οι συζητήσεις για νέο, διάδοχο κυβερνητικό σχήμα, από κύκλους προσκείμενους στην κυβέρνηση μάλιστα. Η συζήτηση στη Βουλή και το αποτέλεσμα, με την υπερψήφιση της πρότασης από βουλευτή της πλειοψηφίας διεύρυνε την εντύπωση ότι η κυβέρνηση είναι ετοιμόρροπη. Από εδώ και πέρα θα μας βρει μπροστά της ουκ ολίγες φορές στο επόμενο διάστημα: στον προϋπολογισμό, στον φόρο ακινήτων, στην εξεταστική για τα υποβρύχια, στους πλειστηριασμούς, στα μέτρα του Μνημονίου. Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνει ο κοινοβουλευτικός κανονισμός προκειμένου να μπει ένα τέλος στην επαίσχυντη πολιτική των Μνημονίων.

* Πώς σχολιάζετε τις διαφοροποιήσεις των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας;
Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία. Είναι προφανές ότι η στρατηγική της υποταγής στην τρόικα έχει όρια. Δεν πείθει πια κανέναν. Ιδιαίτερα στο ΠΑΣΟΚ είναι λογικό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Οι βουλευτές του καλούνται να είναι όχι μόνο μνημονιακοί, αλλά και δεκανίκια της πιο ακραίας δεξιάς κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος. Δεν είναι εύκολο. Γιατί εκτός του αισθήματος της κομματικής επιβίωσης υπάρχει και αυτό της πολιτικής αξιοπρέπειας. Σε κάθε περίπτωση, όσοι αποφασίσουν με την ψήφο τους να θέσουν τέρμα στην καταστροφική πορεία της χώρας, παρά τις επιθέσεις του συστήματος της μνημονιακής διαπλοκής, που θα είναι σφοδρές όπως φάνηκε και στην περίπτωση της Θεοδώρας Τζάκρη, θα έχουν την πλατιά αποδοχή της λαϊκής βάσης, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών που τους εξέλεξαν και δεν αντέχουν άλλο.

* Η εμφάνιση Σαμαρά στη Βουλή ενίσχυσε τη στρατηγική έντασης και μάλιστα με προσωπικές επιθέσεις εναντίον σας. Τη σκυτάλη των επιθέσεων πήραν, αμέσως μετά τα ΜΜΕ της διαπλοκής. Με ποιες πρωτοβουλίες θα απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την ολομέτωπη επίθεση του συστήματος;
Η εικόνα του κ. Σαμαρά δεν τιμά ούτε τον ίδιο ούτε τον θεσμό του πρωθυπουργού. Η απαξίωση του πολιτικού αντιπάλου, με αυτό τον ακραίο τρόπο, τελικά απαξιώνει τον ίδιο. Δεν ξέρω αν του βγαίνει αυθόρμητα ή κάποιοι τον συμβουλεύουν, αλλά νομίζω ότι ποτέ αρχηγός κυβερνητικής παράταξης δεν εμφάνισε τέτοια εικόνα φτηνής ψευτομαγκιάς μέσα στη Βουλή. Μπορεί να μην του αρέσει να έχει αντιπολίτευση τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν είναι στο χέρι του. Οφείλει με τα λόγια και το ύφος του να σέβεται τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Κάποιοι βέβαια θα πουν ότι κάθε κυβέρνηση έχει και τον πρωθυπουργό που της ταιριάζει. Μια ακραία δεξιά κυβέρνηση εκπροσωπείται και εκφράζεται με ένα ακραίο κοινοβουλευτικό ύφος. Μαύρο στην ΕΡΤ, ΜΑΤ στους εργαζόμενους, καζούρα και τσαμπουκάς στο Κοινοβούλιο. Σημάδια των καιρών.

* Ο κ. Σαμαράς ξορκίζει τις εκλογές και τις μεταθέτει στο 2016. Θα αντέξει τις διπλές κάλπες του Ιουνίου και το ενδεχόμενο να διαπιστωθεί δυσαρμονία μεταξύ Βουλής και λαού;
Η δυσαρμονία Βουλής και λαϊκού αισθήματος είναι ήδη προφανής. Η κυβέρνηση αυτή ξεκίνησε με 178 βουλευτές και δεν έχει πλέον περισσότερους από 154, κι αυτούς με πιέσεις, εκβιασμούς, απειλές και συστηματικές παραβιάσεις των κανόνων κοινοβουλευτικής λειτουργίας. Η δέσμευση της «επαναδιαπραγμάτευσης των δυσμενών όρων του Μνημονίου» και της «απαγκίστρωσης», με τις οποίες κέρδισαν τις εκλογές του Ιουνίου του ’12, αποδείχτηκε ωμό και κυνικό ψέμα. Η πολιτική των Μνημονίων έχει καταρρεύσει και αυτοί εξακολουθούν να παριστάνουν τον καλό μαθητή της τρόικας, σπέρνοντας ολοένα και μεγαλύτερη καταστροφή στην κοινωνία. Ακόμα και αν αντέξουν μέχρι τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές, το μήνυμα που θα πάρουν από εκεί δεν θα τους επιτρέψει να μείνουν ούτε μέρα παραπάνω. Ίσως η απόλυτη επίγνωση αυτού του κινδύνου για την κυβέρνηση, να είναι τελικά και ο καταλύτης εξελίξεων πριν από τις ευρωεκλογές.

* Τι εκφράζει η επιλογή της ευρω-Αριστεράς να επιλέξει εσάς για την υποψηφιότητα στη θέση του προέδρου της Κομισιόν; Και πώς σχολιάζετε τις κυβερνητικές αντιδράσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα;

Η πρόταση αυτή πρώτα από όλα αποτελεί μεγάλη τιμή στο πρόσωπό μου και στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τιμή απέναντι στην Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό Νότο. Η Ευρωπαϊκή Αριστερά συσπειρώνεται γύρω από μια ελληνική υποψηφιότητα, για να υπογραμμίσει έτσι την αντίθεσή της στην καταστροφική πολιτική της λιτότητας, και την ανάγκη μιας βαθιάς και ριζικής αλλαγής στην ευρωπαϊκή πολιτική. Επιπλέον η πρόταση αυτή αναγνωρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια αριστερή δύναμη που δίνει από την πρώτη γραμμή τη μάχη για την αλλαγή αυτή, τόσο στην Ε.Ε όσο και σε κάθε μια χώρα ξεχωριστά. Το μήνυμα είναι: ενότητα – υπεράσπιση της κοινωνίας – αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς και τους εργαζόμενους – αγώνας για μια δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη. Τώρα, στο δεύτερο σκέλος του ερωτήματός σας, η κυβέρνηση προφανώς έχει ενοχληθεί, γιατί μια τέτοια εξέλιξη της χαλάει τα σχέδια. Την ενοχλεί οποιαδήποτε αναγνώριση του ΣΥΡΙΖΑ σε διεθνές επίπεδο, γιατί της καταστρέφει την εικόνα των «ανεύθυνων και επικίνδυνων αντιευρωπαϊστών» που προσπαθεί να κατασκευάσει για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δυστυχώς, δεν έχουν άλλο μέσον αντιπαράθεσης πέραν της «μονταζιέρας» η οποία όμως τον τελευταίο καιρό χάνει όλο και περισσότερες στροφές και τους εκθέτει.

* Κατά την ομιλία σας στη Βουλή ήσασταν καταπέλτης ως προς τις κυβερνητικές ευθύνες για την κοινωνική καταστροφή και τα οικονομικά αδιέξοδα, επαναλάβατε δε τη δέσμευσή σας για κατάργηση του Μνημονίου. Ορισμένοι όμως περίμεναν ότι θα ήσασταν αναλυτικότερος στην παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων. Ποιοι, λοιπόν, είναι οι βασικοί άξονες του ΣΥΡΙΖΑ;

Σε μια ομιλία δεν γίνεται να τα περιλάβεις όλα αναλυτικά. Εκτίμησα ως σημαντικότερο να αναφερθώ αναλυτικά και συγκεκριμένα στο πώς αλλιώς μπορούν να βρεθούν πόροι και να αναδιανεμηθούν προς όφελος των αδύναμων. Διότι τις τελευταίες μέρες έγινε μεγάλη σπέκουλα γύρω από ένα λάθος ερώτημα. Για το πού θα βρούμε τα λεφτά. Στα πολλαπλά ερωτήματα που έθεσα όμως στον πρωθυπουργό δεν πήρα ούτε μια απάντηση. Σε ό,τι αφορά τώρα το σχέδιό μας, έχουμε κατ’ επανάληψη αναφερθεί -την προηγούμενη εβδομάδα είχα την ευκαιρία δύο φορές, μια στο διεθνές συνέδριο του Πανεπιστημίου του Ώστιν, στο Τέξας, και μια στο διεθνές συνέδριο του Ινστιτούτου Λεβί, στην Αθήνα- σε τρεις κεντρικούς πυλώνες. Ο πρώτος είναι η άμεση αντιμετώπιση της βαθιάς ανθρωπιστικής κρίσης. Ο δεύτερος είναι η σταθεροποίηση της οικονομίας, με στήριξη του εισοδήματος των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων. Και ο τρίτος η παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας. Για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού χρειάζεται μια νέα συμφωνία γα το χρέος, που θα συνδέει την αποπληρωμή του με την ανάπτυξη. Μια τέτοια συμφωνία απαιτείται τόσο για το καλό της Ελλάδας και των υπολοίπων χωρών του Νότου όσο όμως και για το καλό ολόκληρης της Ε.Ε.

* Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες των πρώτων 100 ωρών και των πρώτων 100 ημερών για την κυβέρνησή σας;

Οι άμεσες πρωτοβουλίες θα είναι η αντικατάσταση του Μνημονίου, που θα ακυρώσει με την ψήφο του ο λαός, από ένα Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της οικονομίας. Το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ του Μνημονίου επίπεδα, την επαναφορά των νόμων που ελέγχουν τις απολύσεις, τον νέο αναπτυξιακό νόμο, τη σύσταση περιουσιολογίου και την προώθηση ενός δίκαιου και σταθερού φορολογικού συστήματος. Για τις πρώτες 100 ημέρες προτεραιότητα θα έχουν επίσης οι πρωτοβουλίες για επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και φυσικά το πλέγμα μέτρων για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανθρωπιστικής κρίσης. Και ας μην ξεχνάμε, φυσικά, την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με την ταυτόχρονη τήρηση του νόμου για την αδειοδότηση των ιδιωτικών ΜΜΕ.

* Ποιες, επί τη ευκαιρία, οι βασικές αρχές σας για την ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος;

Οφείλουμε να ξεκινήσουμε από το σημερινό πρόβλημα. Τον ρόλο που έπαιξε και παίζει το τραπεζικό σύστημα, έτσι όπως είναι διαρθρωμένο, στην ανακύκλωση και την επιδείνωση της κρίσης. Σήμερα έχουμε ένα παγκόσμιο παράδοξο. Τις τράπεζες να τις ανακεφαλαιοποιεί ο Έλληνας φορολογούμενος που χρεώνεται τα δάνεια και τα χρέη, αλλά να τις διοικεί η χρεωκοπημένη τραπεζοκρατία που τις φαλίρισε. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο νόμος για το ΤΧΣ θα αλλάξει. Οι τράπεζες θα περάσουν υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν την πραγματική οικονομία και τη ζήτηση, την παραγωγική βάση της χώρας και το βιοτικό επίπεδο της πλειοψηφίας του λαού. Στην κατεύθυνση αυτή σχεδιάζουμε μια νέα δομή του τραπεζικού συστήματος, όπου θα συνυπάρχουν τράπεζες – ταμιευτήρια μικρού μεγέθους και περιφερειακής εμβέλειας, αναπτυξιακές τράπεζες και τράπεζες ειδικού σκοπού ή συνεταιριστικές. Η λειτουργία τους πρέπει να εδραιωθεί στη διαφάνεια και στον κοινωνικό έλεγχο, έτσι ώστε να κατοχυρώνεται το δημόσιο συμφέρον και να αποκατασταθεί η καταθετική πίστη.

* Μερίδα των συμπολιτών μας πιστεύει ότι, ακόμη και με άλλη κυβέρνηση, δεν υπάρχουν περιθώρια για σημαντικά διαφορετική πολιτική. Οι Βρυξέλλες διαμηνύουν τώρα επιπλέον ότι, με δέσμευση των κρατών – μελών, όταν μια χώρα δεν επιτυγχάνει τους στόχους που έχει θέσει η ενιαία οικονομική διακυβέρνηση, θα «παγώνουν» οι κοινοτικές επιδοτήσεις. Πώς θα ξεπεράσει τον σκόπελο αυτό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

Περιθώρια διαφορετικής πολιτικής υπάρχουν, όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τον κόσμο για το αντίθετο. Το ότι η κυβέρνηση δεν θέλει ή δεν μπορεί πλέον να διαπραγματευτεί το παραμικρό, να συγκροτήσει συμμαχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο ή ακόμα και να εκμεταλλευτεί τις εσωτερικές αντιθέσεις που έχουν ξεσπάσει για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, δεν σημαίνει ότι οι δυνατότητες αυτές δεν υπάρχουν. Υπάρχουν και θα τις εκμεταλλευτεί στο έπακρο μια κυβέρνηση με πυρήνα την Αριστερά, με ισχυρή λαϊκή εντολή και κυρίως με ισχυρές συμμαχίες σε όλη την Ευρώπη. Η Ευρώπη βρίσκεται σε βαθιά κρίση και σε αδιέξοδο. Οι επιλογές της ευρωπαϊκής ηγεσίας με αιχμή του δόρατος την κ. Μέρκελ έχουν καταρρεύσει πλήρως. Η μόνη εναλλακτική λύση είναι ένα μεγάλο μέτωπο ενάντια στη λιτότητα με κορμό την ευρωπαϊκή Αριστερά. Οι λαοί του Νότου σέρνουν στην πλάτη τους τις χρεωκοπημένες τράπεζες. Μπροστά στα αδιέξοδα που διαμορφώνονται, είναι λογικό να συγκροτηθούν και νέα μέτωπα και να διαμορφωθούν νέοι συσχετισμοί. Και αυτοί οι συσχετισμοί θα αλλάξουν την εικόνα. Η Ε.Ε. και η Ευρωζώνη δεν έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές. Είμαστε όλοι συνιδιοκτήτες. Ας το καταλάβουν καλά αυτό και ας μη μας απειλούν. Γιατί από απειλές και από βέτο ξέρουμε και εμείς.

* Με ποιες συμμαχίες, πολιτικές και κοινωνικές, θα κυβερνήσει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ;
Η κοινωνική συμμαχία υπάρχει. Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού θέλει απαλλαγή από την καταστροφική πολιτική του Μνημονίου. Χρειάζεται ακόμα περισσότερη οργάνωση και αυτοπεποίθηση για να πιστέψει ο κόσμος στη δύναμη της φωνής και του αγώνα του. Μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει και πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις για την συγκρότηση πολιτικών συμμαχιών γύρω από ένα προοδευτικό πρόγραμμα εξόδου από το Μνημόνιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει τις συμμαχίες αυτές ακόμα και όταν οι επόμενες εκλογές θα του έχουν δώσει την πλειοψηφία στη Βουλή. Κυρίως όμως, οι ευρωπαϊκές μας συμμαχίες και η στήριξη από ένα ευρύ φάσμα δυνάμεων της πρότασής μας ενάντια στη λιτότητα είναι η στρατηγική που οφείλουμε να ακολουθήσουμε.

* Είστε ικανοποιημένος από την προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ -τόσο κεντρικά όσα και αποκεντρωμένα- για τις δημοτικές εκλογές;


Αυτές οι αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν ιδιαίτερη σημασία. Πρέπει στις τοπικές κοινωνίες να αποτυπωθεί η ανάγκη για μια εναλλακτική αυτοδιοικητική πολιτική μέσα από αξιόπιστες συμμαχίες και ριζοσπαστικά προγράμματα. Ταυτόχρονα όμως, πρέπει να σταλεί και ένα συνολικό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής των Μνημονίων και των δυνάμεων που την υπηρετούν. Άρα πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε να στηριχθούν, να συγκροτηθούν και να οργανωθούν αυτοδιοικητικές κινήσεις που θα διεκδικήσουν τη νίκη. Πρέπει να ανοίξουμε τις οργανώσεις μας και να αγκαλιάσουμε κόσμο που ακόμα και πριν ένα χρόνο φοβήθηκε και δεν έκανε το βήμα να μας ψηφίσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ εργάζεται με όλες του τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση και δεν θα ανακόψει τους ρυθμούς του μέχρι την τελευταία στιγμή. Το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, πρέπει να είναι ένα συντριπτικό μήνυμα ότι η πολιτική των Μνημονίων έχει καταδικαστεί οριστικά στη συνείδηση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

* Βλέπουμε, τις τελευταίες ημέρες, μια σφοδρή αντιπαράθεση με την εφημερίδα, “Τα Νέα”. Κάποιοι σας κατηγορούν για προσπάθεια λογοκρισίας. Πώς απαντάτε;
Πρέπει να γνωρίζουν άπαντες ότι ουδείς είναι υπεράνω κριτικής. Τα περί λογοκρισίας είναι βεβαίως αστεία, ειδικά όταν εκτοξεύονται από αυτούς που έχουν καταλάβει τις ψηφιακές συχνότητες και θεωρούν την ενημέρωση κλειστό κύκλωμα. Θα είμαι σαφής. Αν θεωρούν ότι έχουν ανίκητη δύναμη, απλώς είναι αλαζόνες. Αρκεί να ρίξουν μια ματιά στις κυκλοφορίες των εφημερίδων ή στις δημοσκοπήσεις που μετρούν την αξιοπιστία των Μέσων. Αν νομίζουν ότι θα μας τρομάξουν, απλώς δεν έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ας ρίξουν μια ματιά στα συσσωρευμένα χρέη τους. Άλλοι πρέπει να τρομάζουν. Αν πάλι πιστεύουν ότι αυτός είναι ο τρόπος να τα βγάλουν πέρα μαζί μας, αν περιμένουν συναλλαγή ή υποταγή, απλώς είναι γελασμένοι. Ενδεχομένως να αναπολούν άλλου είδους σχέσεις με το πολιτικό προσωπικό, αλλά αυτό δεν αφορά την Αριστερά.

* Τελικά, γιατί τόση κριτική από την κυβερνητική πλευρά για την παρουσία σας στο Τέξας; Τι ενοχλεί;
Τους ενοχλεί η αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ από ολοένα και περισσότερους Ευρωπαίους και Αμερικανούς οικονομολόγους. Ενοχλούνται γιατί η εναλλακτική μας πρόταση βρίσκει ανταπόκριση σε όλο τον κόσμο. Γιατί δημιουργούμε ένα ευρύ δίκτυο οικονομολόγων και διανοουμένων που υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό, όταν αυτοί έχουν για μόνο σύμμαχο την κ. Μέρκελ και το κ. Σόιμπλε. Γι’ αυτό τους πείραξε τόσο πολύ το Τέξας, όχι γιατί δεν ήξεραν τι λέμε για την Ευρωζώνη και το ευρώ. Όπως επίσης τους πειράζει που εμείς μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας όπου βρεθούμε. Μιλάμε για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, για την ολιγαρχία των τραπεζών και των μιντιαρχών που μας κυβερνά και για την ανάγκη να καταργηθεί το άθλιο πρόγραμμα του Μνημονίου. Ενώ αυτοί μιλούν για επιτυχία πάνω στα κοινωνικά ερείπια. Και τρώνε και σφαλιάρες από πάνω, από τους υπαλλήλους της τρόικας. Αυτό τους ενοχλεί. Πως εμείς καταφέρνουμε να χτίσουμε διεθνείς συμμαχίες για την Ελλάδα και βρίσκουμε τη διεθνή αναγνώριση του πολιτικού μας σχεδίου, ενώ αυτοί είναι μόνοι και απαξιωμένοι. Τους σνομπάρουνε ακόμα και οι υπάλληλοι της Κομισιόν, που προτιμούν να πάνε για σκι παρά να ασχοληθούνε μαζί τους.

Η συνέχεια της συνέντευξης του Αλ. Τσίπρα την Τρίτη 19/11 στην έντυπη ΑΥΓΗ
ECOLEFT

ΧΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ , ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΑΕΙΚΙΝΗΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΡΑΣΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΓΚΥΡΟ aftodioikisi.gr


ΝΔ: Οι υποψήφιοι σε λεκανοπέδιο, περιφέρειες
Ονόματα που σε ορισμένες περιπτώσεις θα προκαλέσουν έκπληξη, αναμένεται να δώσουν τη γαλάζια μάχη στις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου. Οι συσκέψεις στη λεωφόρο Συγγρού είναι πυρετώδεις καθώς πρόθεση είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο μέχρι τον Δεκέμβριο και οι υποψήφιοι να έχουν πάρει το «χρίσμα» για να μπουν στην τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Τύπου της Κυριακής, η Ν.Δ. φαίνεται να καταλήγει για τους υποψηφίους στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για τους υποψηφίους στους δήμους του Λεκανοπεδίου:

Στο Δήμο Αθηναίων, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, τα γαλάζια στελέχη φαίνεται να καταλήγουν στο πρόσωπο της Όλγας Κεφαλογιάννη, εκτιμώντας ότι είναι η καταλληλότερη υποψηφιότητα για τη «μητέρα των μαχών». Η υπουργός Τουρισμού είχε έρθει πρώτη σε σταυρούς στην Α’ Αθήνας στις εθνικές εκλογές, ενώ κρίνεται εξαιρετικά ικανοποιητική η υπουργική της πορεία. Οι συζητήσεις και οι εκτιμήσεις έχουν πάρει φωτιά στο γαλάζιο επιτελείο και έχει προβλεφθεί ακόμη και το «ακραίο» σενάριο στην περίπτωση που η κ. Κεφαλογιάννη δεν «κατέβει» στις εκλογές με φόντο την πλατεία Κοτζιά: να συζητήσει η Ν.Δ. κοινή υποψηφιότητα του Σπύρου Λυκούδη, σενάριο όμως αδύναμο τόσο γιατί η Ν.Δ. έχει στελέχη να χτυπήσουν το Δήμο της Αθήνας όσο και γιατί η ΔΗΜ.ΑΡ. έχει δεσμευθεί για στήριξη στο νυν δήμαρχο Γιώργο Καμίνη. Επίσης «παίζει» το όνομα του Μάκη Βορίδη τόσο για το Δήμο Αθηναίων όσο και για την Περιφέρεια Αττικής,όπως έγραψε η aftodioikisi.gr. Αν «κλείσει» το πρώτο ενδεχόμενο, τότε το σενάριο που επεξεργάζονται τα γαλάζια επιτελεία είναι να «κατέβει» στην περιφέρεια ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στον Πειραιά τη στήριξη της Ν.Δ. θα έχει ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, ενώ φαίνεται ότι κερδίζει «πόντους» ο Γιάννης Ιωαννίδης για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Στο Μαρούσι το χρίσμα θα έχει και πάλι ο Γιώργος Πατούλης, ενώ στον Άλιμο η Ν.Δ. προσανατολίζεται στη στήριξη του Νίκου Τσαρπαλή. Στη Γλυφάδα η Ν.Δ. θα στηρίξει την υποψηφιότητα του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει τις πρώτες του επαφές και αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του τον Δεκέμβριο. Στο Δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης η Ν.Δ. σκέφτεται να στηρίξει τον Μιχάλη Γαζή, στην Καισαριανή τον Θόδωρο Ιωαννίδη, ενώ νέα υποψηφιότητα εξετάζεται σε Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη: σύμφωνα με πληροφορίες, το χρίσμα θα πάρει ο πιλότος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απέναντι στον εν ενεργεία δήμαρχο που εξελέγη με τη σημαία της Ν.Δ. Σπύρο Πανά.

Στην Αγία Παρασκευή η Ν.Δ. θα στηρίξει το νυν δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά, όπως επίσης στον Βύρωνα τον Νίκο Χαρδαλιά, στο Δήμο Δάφνης- Υμηττού τον Μιχάλη Σταυριανουδάκη, στο Ηράκλειο τον Παντελεήμονα Βλασσόπουλο, στην Πεντέλη τον Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη, στο Χαϊδάρι τον Δημήτρη Μαραβέλια (ο οποίος, όμως, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, «παίζει» και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου), στο Χαλάνδρι τον Γιώργο Κουράση, στον Ωρωπό τον Γιάννη Οικονομάκο, στην Κηφισιά τον Νίκο Χιωτάκη, στο Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας τον Γιώργο Δρίκο και στα Μέγαρα τον Γιάννη Μαρινάκη.

Το γιατρό Χρήστο Πρεκετέ αναμένεται να στηρίξει η Ν.Δ. στο Δήμο Αγίου Δημητρίου, ενώ τη μάχη στο Δήμο Ζωγράφου θα δώσει ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας ο Νίκος Πέτσας.

Ανάμεσα σε τρεις υποψηφίους έχει να επιλέξει η λεωφόρος Συγγρού για το Δήμο Ηλιούπολης, καθώς το χρίσμα διεκδικούν ο Παρασκευάς Γιαννόπουλος, ο Γιάννης Αναγνώστου και ο Αναστάσιος Ευσταθίου. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, δεν αποκλείεται η ΝΔ να στηρίξει και τον νυν δήμαρχο Βασίλη Βαλασσόπουλο. Γαλάζια μάχη και στον Ασπρόπυργο μεταξύ του εν ενεργεία δημάρχου Νίκου Μελετίου και των Ηλία Γιάννη και Γιώργου Λιάκου που διεκδικούν το χρίσμα, όπως και στο Γαλάτσι, όπου δεν αποκλείεται η Ν.Δ. να στηρίξει τον Γιώργο Μαρκόπουλο.

Στην Καλλιθέα «επιστρέφει» διεκδικώντας το χρίσμα ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Σκανδαλάκης ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, φαίνεται να βρίσκεται σε επαφή και με τον νυν δήμαρχο και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνη ο οποίος είναι πιθανόν να μην ξαναδιεκδικήσει το δήμο, ενώ ο γαλάζιος Δημήτρης Κάρναβος έχει ήδη ξεκινήσει τον προεκλογικό του αγώνα. Στη Νέα Σμύρνη θα «κατέβει», όπως όλα δείχνουν, ο Νίκος Στέφος, στο Πέραμα η Παναγιώτα Βοϊδονικόλα, ενώ στο Περιστέρι το χρίσμα «διατηρεί» ο Ανδρέας Παχατουρίδης. Με τη Ν.Δ. θα είναι υποψήφιος στο Δήμο Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας ο Χάρης Τομπούλογλου, στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού ο Παντελής Χαροκόπος, στο Π. Φάληρο ο Διονύσης Χατζηδάκης, ενώ συνεχίζονται οι βολιδοσκοπήσεις για τον υποψήφιο για το Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Στο Δήμο Αχαρνών, το χρίσμα «γέρνει» προς τον Θανάση Κατσιγιάννη, στον Διόνυσο προς τον Νίκο Πέππα, στη Μεταμόρφωση στον Δημήτρη Τζίτζιφα, στον Μαραθώνα το γαλάζιο Νίκο Καραχάλιο, στο Δήμο Μαρκοπούλου-Μεσογαίας τον Κωνσταντίνο Αλλαγιάννη.

Στην Ελευσίνα φαίνεται να έχει «κλειδώσει» το όνομα του Αργύρη Οικονόμου, στην Αίγινα του Τάκη Γρηγορόπουλου, στο Αγκίστρι του Αναστασίου Λογοθέτη, στον Πόρο «παίζει» το όνομα του Σπύρου Σπυρίδωνα, όπου δήμαρχος είναι ο γαλάζιος Δημήτρης Στρατηγός, όπως και στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου όπου φέρεται να διεκδικεί τη στήριξη της Ν.Δ. ο Θανάσης Αδαμόπουλος.

Στην Παλλήνη δύο είναι οι γαλάζιοι που διεκδικούν το χρίσμα, ο Νεκτάριος Καλαϊτζής και ο Δ. Μερτίδης, όπως και στην Παιανία, όπου επιθυμούν να «κατέβουν» ο Ισίδωρος Μάδης και ο Λάμπρος Κασαγιάννης. Στη Νέα Ιωνία αναμένεται να «κατέβει» ο Νίκος Κουκουλάρης και στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού ο Νίκος Κούκης.

Για το Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης διεκδικεί τη γαλάζια υποστήριξη ο Αναστάσιος Μαυρίδης, στο Δήμο Σαλαμίνας η Ρούλα Νανου, στο Δήμο Σαρωνικού ο Γιώργος Σοφρώνης, ενώ στο Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος επιθυμούν οι Δημήτρης Μάρκου και Θανάσης Μαργέτης και στην Υδρα ο Κώστας Αναστόπουλος.

Περιφέρειες

Η Ν.Δ., όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, θα δώσει το χρίσμα στους εν ενεργεία γαλάζιους περιφερειάρχες (πλην, ίσως, του Σπ. Σπύρου στα Ιόνια) και συνεχίζει τις συζητήσεις για τα πρόσωπα που θα μπουν στη μάχη για να «χτυπήσει» τις υπόλοιπες περιφέρειες. Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στις συσκέψεις της λεωφόρου Συγγρού παίζει δυνατά το όνομα του Κώστα Μπακογιάννη, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου του Νίκου Παππά, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου της Χριστιάνας Καλογήρου, στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη του Γιώργου Παυλίδη, στη Δυτική Ελλάδα του Κώστα Τζαβάρα, στην Κρήτη του Μάξιμου Σενετάκη και του Απόστολου Τσόκα, ενώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει «κλειδώσει» καμία υποψηφιότητα

aftodioikisi.gr

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις