Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Ενέργειες της περιφερειακής ενότητας του Βόρειου τομέα για το προσφυγικό


Σειρά συσκέψεων με αποφάσεις για συγκεκριμένες ενέργειες στο προσφυγικό, πραγματοποιεί ο αντιπεριφερειάρχης βόρειου τομέα, Γιώργος Καραμέρος.

Σε συνάντηση με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του βόρειου τομέα, κ. Ιωάννη Ζιάραγκα, και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Αττικής, αποφασίστηκε η πρόσκληση σε γονείς και μαθητές των δημοτικών σχολείων του βόρειου τομέα, ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη προσωπικής υγιεινής και παιχνίδια από μαθητές, για τα παιδιά των προσφύγων.

Συγκεκριμένα, έπειτα από πρόταση του αντιπεριφερειάρχη κάθε μαθητής Δημοτικού σχολείου σταδιακά από το σύνολο των σχολείων της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Β Αθήνας θα κληθεί προαιρετικά να συγκεντρώσει ένα ή περισσότερα είδη (από συγκεκριμένη λίστα πραγματικών αναγκών). Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει το συντονισμό της δράσης, κινητοποιώντας τις σχολικές δομές και μεταφέροντας τα είδη που θα συγκεντρωθούν στην επίσημη αποθήκη της Περιφέρειας Αττικής στην «πλατεία νερού» στο Φάληρο και από εκεί στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.

Εντωμεταξύ, έχει ήδη πραγματοποιηθεί η καταγραφή αλλά και η κινητοποίηση αλληλέγγυων πολιτών και εθελοντικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται στο βόρειο τομέα και θα κληθούν να συνδράμουν στις υφιστάμενες δομές των κέντρων φιλοξενίας της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται συναντήσεις με εθελοντικά σωματεία και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν οι δυνατότητες των φορέων σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

Παρόντες ήταν οι κ.κ. Αγγελική Φανάκη, Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Βασίλης Ορφανός, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο «Χαμόγελο του Παιδιού», Ιωάννα Λαγουμιτζή, κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη της γραμμής 156 στο «Χαμόγελο του Παιδιού», Μαριάννα Φράγκου, Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Νικόλαος Καριοφύλλης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εφέδρων Υπαξιωματικών-Οπλιτών, Τσιγκρέλης Ευάγγελος, Πρόεδρος του Σ.Ε.Π.Π.Β./Α.Τ.Υ. και Βαγγέλης Στογιάννης από την Δ.Α.ΠΑ.ΧΟ (Δασική Προστασία Παπάγου-Χολαργού).

Μέσα στην εβδομάδα ακολουθεί σειρά συναντήσεων και συμφωνιών με Δήμους, οργανώσεις και άλλους φορείς.

Στο τηλέφωνο 213 2100531 φορείς ή πολίτες του βόρειου τομέα μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες, οδηγίες ή προσφορές ειδών.

«Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε παιδιά και εγγόνια προσφύγων ή εσωτερικών μεταναστών. Το 50% όσων έρχονται στην Ελλάδα είναι γυναίκες και παιδιά. Από όποια θέση του κρατικού μηχανισμού κι αν βρισκόμαστε, είναι ανθρώπινο καθήκον να συνδράμουμε με όσα μέσα διαθέτουμε για την ανακούφιση και τη στήριξη των προσφύγων, προστατεύοντας παράλληλα την ομαλή λειτουργία του κράτους και τα συμφέροντα της χώρας. Στη λογική αυτή, σε ό,τι μας αναλογεί κινητοποιούμε τόσο τον υπηρεσιακό μηχανισμό της περιφερειακής ενότητας βόρειου τομέα, όσο και των αλληλέγγυων και εθελοντών, που παραδειγματικά δέχονται να συνεισφέρουν κυρίως το χρόνο τους, με το συντονισμό και την συνεργασία της Περιφέρειας.» υπογράμμισε ο κ. Καραμέρος.

Επιχειρησιακό από σήμερα το Κέντρο logistics της Περιφέρειας Αττικής και της ΓΓ ΕμπορίουΕπιχειρησιακό από σήμερα το Κέντρο logistics της Περιφέρειας Αττικής και της ΓΓ Εμπορίου
Άμεση και αποτελεσματική η πρώτη παρέμβασή του στο Σύνταγμα

Κέντρο Δαχείρισης Σύνταγμα
 
Κέντρο Διαχείρισης Εσπλανάδα


 Από σήμερα λειτουργεί, στο χώρο «Εσπλανάδα», στον Ολυμπιακό Πόλο Φαλήρου δίπλα στις εγκαταστάσεις του TAE KBON NTO, το πρώτο, στην Ελλάδα, Κέντρο logistics, για τη διαχείριση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και της ΓΓ Εμπορίου. Η λειτουργία του αφορά όλη τη χωρική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής.
Ήδη χθες, χάρη στην άμεση παρέμβαση των εθελοντών του Κέντρου Διαχείρισης έγινε δυνατή η μεταφορά και η φύλαξη των απαραίτητων και χρήσιμων ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί από πολίτες στο Σύνταγμα.
Σε δήλωσή της η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου τόνισε: «Η συγκεκριμένη, άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση του Κέντρου logistics της Περιφέρειας και της ΓΓ Εμπορίου, αποδεικνύει εμπράκτως τη μεγάλη ανάγκη συστηματικής δράσης και συντονισμού των ενεργειών αλληλεγγύης πολιτών και οργανώσεων προς τους πρόσφυγες. Διαφορετικά, οι αποσπασματικές και πρόχειρες ενέργειες δεν βοηθούν τους πρόσφυγες ενώ απαξιώνουν την προσφορά των πολιτών».
Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να συνδράμουν τους πρόσφυγες με είδη πρώτης ανάγκης και αναλαμβάνουν σχετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου αυτές να είναι αποτελεσματικές, παρακαλούνται να έρχονται καταρχήν σε επαφή με την Περιφέρεια Αττικής στο μέηλ center@patt.gov.gr και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα: http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=18182&Itemid=76.

ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ - ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ή Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΕΙ ΤΟΥ ΛΩΛΟΣΤΕΦΑΝΗ;

Πριν να πούμε τα κάλαντα σε κάτι ΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΛΟΓΟΚΡΙΤΕΣ που διαχειρίζονται σελίδες στο fb που έφτιαξαν χρησιμοποιώνταςΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΛΑΒΑΝ, τίτλους ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ (όπως πχ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΡΡΕΝΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ) και που ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ δεν έχουν να τα διαχειρίζονται με την αυθεντία που αναγνωρίζουν στον εαυτούλη τους και με τον φασισμό του κατεβάσματος αναρτήσεων γιατί τους ενοχλούν, κάναμε πρωινή έρευνα στο υπουργείο Παιδείας σχετικά με την διαδικασία πρόσβασης οποιουδήποτε στα αρχεία των δημόσιων σχολείων για διενέργεια έρευνας. 

Από το 1550 (τετραψήφιος εξυπηρέτησης πολιτών του ΥΠΕΘ  μας παραπέμψαν στην ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ όπου η ευγενέστατη υπάλληλος (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΤΙΚΗ ΕΚΠΛΗΞΗ) μας υπέδειξε τη ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ για να έχουμε πρόσβαση σε αρχεία δημοσίων σχολείων για διενέργεια έρευνας με σκοπό την έκδοση λευκώματος.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΟΥ Ι.Ε.Π του ΥΠΕΘ
ΕΔΩ:
http://www.iep.edu.gr/index.php/el/

Πρόκειται για μια ΣΥΝΘΕΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ (και καλά κάνει) που καταλήγει σε θετική ή αρνητική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής  προς τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου που τελικά εγκρίνει ή ΟΧΙ την πρόσβαση στα αρχεία των σχολείων για διενέργεια οποιασδήποτε έρευνας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ή ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ τα οποία περιλαμβάνουν:
Ονόματα αποφοίτων, βαθμούς, ποινολόγια και άλλα ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, όπως μας ενημέρωσαν δύo διευθυντές σχολείων δευτεροβάθμιας με τους οποίους επίσης μιλήσαμε.

Για αρχή λοιπόν ας διαβάσουν οι ενδιαφερόμενοι και κυρίως ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΛΟΓΙΚΡΙΤΕΣ ΨΕΥΤΟΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ.

ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ - ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ - ΓΚΛΑΒΑ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΩΣ ΣΩΣΤΑ.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για να αποφασίζει για όλα το .... σοβιέτ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗ  ΤΗ ΧΩΡΑ!

Οδηγίες για τη διεξαγωγή έρευνας
 1. Προδιαγραφές έγκρισης ερευνών (word)
 2. Προδιαγραφές έγκρισης ερευνών (pdf)
 3. Συνοπτικό Δελτίο Έρευνας
 4. Έντυπο ΥΔ για βιντεοσκόπηση
 5. Έντυπο ΥΔ για ηχογράφηση
 6. ΚΩΔΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια)

  Επισήμανση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα σχετικά φίλτρα των στηλών του αρχείου excel (Νομός, Τύπος Μονάδας, κλπ), ώστε να βρείτε άμεσα τα στοιχεία που σας ενδιαφέρουν. 
  * Στοιχεία από πληροφοριακό σύστημα του ΥΠ.Π.Ε.Θ., το οποίο ενημερώνεται με ευθύνη των Δ/νσεων Εκπαίδευσης. 

 7. ΚΩΔΙΚΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια)

Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΘΕΙ Η ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ: Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΜΑΣ

 

Θα σας διηγηθώ την ιστορία του συνδημότη μας κου Γ. στην χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα.

Ο κ. Γ. λοιπόν πήρε μέρος στον διαγωνισμό του δήμου που έγινε με διαδικασίες ΑΣΕΠ για οκτάμηνα σε παιδικούς σταθμούς.

Ο κ. Γ. ήταν στο ταμείο ανεργίας.
Βγήκαν τα μόρια και κέρδισε λοιπόν την πολυπόθητη θέση (καθαριστής σε παιδικό σταθμό) για να εργαστεί.

Έγινε η πρόσληψη, διέκοψε το ταμείο ανεργίας και τοποθετήθηκε στον Η παιδικό σταθμό.

Εργάστηκε 2 μέρες και μετά ενημερώθηκε ότι :ΤΟ ΑΣΕΠ που έκανε έλεγχο στην διαδικασία του δήμου τον έκοψε και την θέση παίρνει άλλος.

Γιατί τον έκοψε;

ΔΙΟΤΙ ο άνθρωπος για να αποδείξει την προϋπηρεσία του - που του έδωσε τα κρίσιμα μόρια για να ανέβει στις προνομιούχες θέσεις - είχε πάρει βεβαίωση των ενσήμων του ΑΠΟ ΕΔΩ:

https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Atlas/Login.aspx

ΤΟΝ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ - σου λέει - και να αποσυμφορηθούν τα ταμεία και κυρίως αυτός ο ΙΚΑΣ.

Ο δήμος δέχτηκε την βεβαίωση του ανθρώπου από το "ΑΤΛΑΣ".

Αλλά το ΑΣΕΠ τελικά του την πέταξε έξω, γιατί λέει ήθελε φωτοτυπία των ενσήμων.
ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.
Δεν του αρέσουν σου λέει οι ψηφιακές βεβαιώσεις.

Ζήτησε ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ (ίσως αυτό να φταίει) να καλύψει την απαίτηση του ΑΣΕΠ, δηλαδή να πάει στον ΙΚΑ και να τους φέρει τα ένσημά του σε φωτοτυπία αλλά δεν ......

Ο άνθρωπος απολύθηκε και επειδή μάλιστα είχε προσληφθεί πριν δεν μπορεί να μπει ξανά και στο ταμείο ανεργίας που ήταν.

ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ.

Είπα έτσι να σας γράψω τον πόνο του, που μου τον μετέφερε, μια και δεν μπορώ να κάνω τίποτε άλλο.

Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΘΕΙ Η ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ!

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ

 

Η εβδομάδα ξεκινάει με βροχή από emails στην ΠΛΑΤΕΙΑ για το προσφυγικό και τα HOT SPOTS που σχεδιάζονται στην ΑΤΤΙΚΗ.

Υπάρχουν πληροφορίες για σημεία που σήμερα κιόλας θα γίνουν τέσσερα κέντρα φιλοξενίας στην Αττική.
 • Σήμερα κιόλας στα ΚΑΑΥ  του Αγίου Ανδρέα (500 άτομα σε πρώτη φάση, περίπου 800 στην επόμενη) (ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΙ γαμώ την τρέλα μου)
 • Μέχρι τέλος της εβδομάδας στήνονται τα παρακάτω κέντρα μεταναστών :
 •  Δίπλα από την υπάρχουν εγκατάσταση του Ελαιώνα με τις ήδη υπάρχουσες 700 θέσεις, επιπλέον HOT SPOT με ακόμα 700 θέσεις.
 • Στις Αφίδνες το τρίτο μεγαλύτερο ΗΟΤ SPOT μετά το Ελληνικό, με 3000 άτομα
 •  Στη Μαλακάσα το δεύτερο μεγαλύτερο ΗΟΤ SPOT, με 4000 άτομα
Η - ακροδεξιά - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρεται και στο Χαλάνδρι.
Δίνει την πληροφορία ότι ο Ρούσσος έχει συμφωνήσει για κατασκευή "hot spot" (έτσι αναφέρουν όλοι τα κέντρα φιλοξενείας, προφανώς για να είναι ευρω / in, να ομιλούν την αγγλική) και μάλιστα αναφέρει και χώρους: Το ΓΗΠΕΔΟ του Χαλανδρίου και τα "γουρουνάδικα" (δηλαδή το πάρκο Ολύμπου και Εδέσσης;)

Η πληροφορία της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΩΡΑΣ ελέγχεται ως προς την εγκυρότητα και την λογική της αλλά προφανώς και τις προθέσεις της.

Στο ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ;
Λες και έχουμε πολλούς χώρους αθλητισμού για να κλείσουμε και τον .... μοναδικό.

ΔΕΝ ΜΟΥ ΣΤΕΚΕΙ να έχει συμφωνήσει τέτοιο πράγμα ο Ρούσσος.

Τώρα επειδή εμείς εδώ όμως δεν πιπιλάμε δάκτυλο ούτε και κρυβόμαστε πίσω από το δακτυλό μας, ας καθαρίσουμε την θέση μας για να αποφύγουμε και παρεξηγήσεις αλλά και απόπειρες διαφόρων να μας "στρέψουν" προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση (η ζωή των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ έχει δυσκολίες, όλοι θένε να τους τραβήξουν προς το μέρος τους, ειδικά αν έχουν και ένα blog με την επηρροή της ΠΛΑΤΕΙΑΣ):

Εμείς - ως ισχνή δημοτική παράταξη μιλάω αλλά και ως blog - το παιχνίδι του "μακρυά από τον πισινό μας και ας είν' και πέντε πύχες" για ένα τέτοιας σημασίας και έκτασης ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΠΡΟΒΛΗΜΑ δεν θα το παίξουμε.

Έχουμε ΠΟΛΛΑ, ΣΟΒΑΡΑ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ να  σκίσουμε τον Ρούσσο στην αντιπολίτευση.
ΑΥΤΟ ΟΧΙ! 
ΑΝ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΜΕΤΡΑ!
Αν ο Ρούσσος συμφωνήσει σε κάτι λογικό (σε αριθμό προσφύγων και χώρους φιλοξενίας μέσα στο Χαλάνδρι), καταλήξει σε μια πρόταση ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ, ανάλογη με το βάρος που πρέπει να αναλάβουν ΟΛΟΙ οι δήμοι της χώρας με βάση ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΑ κριτήρια αξιολόγησης των δυνατοτήτων και των υποδομών τους (ελεύθεροι χώροι, κενά ακίνητα κλπ) αλλά και ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΗΣ κατανομής του βάρους που πέφτει στην πλάτη της χώρας μας,  εμείς με τις ισχνές μας δυνάμεις ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ (σε αυτό) ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Εμείς που ΛΕΜΕ ότι ο δήμος Χαλανδρίου πρέπει και μπορεί να έχει χώρο διαχείρισης και μεταφόρτωσης των σκουπιδιών που παράγουν οι Χαλανδραίοι και να μην ψάχνει να το στείλει στο 'διπλανό χωριό, εμείς που λέμε ότι οι τσιγγάνοι συμπολίτες μας ΕΧΟΥΝ ΧΩΡΟ στην πόλη και την ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, δεν θα μπούμε στο τρυπάκι "ΟΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ,  ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΙΜΕΘΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ" για να κάνω μετά πολιτικό ταμείο στας εκλογάς, κάτι που πλέον έτσι και αλλιώς δεν με ενδιαφέρει.

Θα το κάνουμε όμως ΚΟΥΓΚΙ από την ΠΛΑΤΕΙΑ, θα συμμαχήσουμε και με τον διάολο χωρίς ιδεοληπτικούς φραγμούς, αν τυχόν λόγω των ιδεολογικών εμμονών της καργαριστεράς ο Ρούσσος και η παρέα του πάνε σε πλειοδοσία ευαισθησίας που θα οδηγήσει να γίνει το Χαλάνδρι ΕΙΔΟΜΕΝΗ και να "λιάζονται μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες ή μετανάστες στην κεντρική πλατεία κάθε μέρα".

Γιατί ΝΑΙ αυτό το περιμένω και το φοβάμαι από κάποιους εμπόρους ευαισθησίας. ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ.
Είναι ικανοί να μας πούνε ότι εμείς θέλουμε πολλούς πρόσφυγες γιατί είμεθα διεθνιστές και αυτά τα .... καργαριστερά.
Όπως είναι και ικανοί να πουν και το ανάποδο: "Το μακρυά από τον πισινό μας ..."
Όπως είπαν για τους τσιγγάνους και τις κεραίες κινητών.
Από την καργαριστερά στον δεξιό μικροαστισμό, ένας γερολυμάτος δρόμος.
ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ, τους χαλάει το ΜΕΤΡΟ.
ΟΧΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ! ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ! Άλλο αυτό.

Όταν θα προκύψει το θέμα - εκτιμώ με βάση την πολιτική μου εμπειρία ότι τις επόμενες μέρες θα σκάσει -  πρέπει να συζητηθεί ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ σε διαπαραταξιακό επίπεδο και να μην επιχειρηθούν καπελώματα του δημοτικού συμβουλίου και δημιουργία τετελεσμένων, γιατί αυτό θα βάλει μπουρλότο στην κοινωνική συνοχή.
Και ελπίζω να έχει μείνει ίχνος λογικής στους εμπαθείς, μονομανείς αυτονακυρηχθέντες ΣΩΤΗΡΕΣ, για να κατανοήσουν ότι το θέμα τους υπερβαίνει, όπως ΜΑΣ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ - ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ


Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 9η Μαρτίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Έγκριση υποβολής πρότασης στην πρόσκληση: ‘’Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας – Λειτουργία Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας σε τοπικό επίπεδο’’.

2. Αντικατάσταση δύο τακτικών μελών της ‘’Επιτροπής Παραλαβής για την Προμήθεια Γάλακτος στις εγκαταστάσεις του Δήμου που βρίσκονται στη διεύθυνση Αγ. Παρασκευής 86 για το 2016 (Υ.Α. 11389/93 ΕΚΠΟΤΑ)’’.

3. Αντικατάσταση μέλους της Σχολικής Επιτροπής Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλανδρίου.

4. Ορισμός μέλους για τη συγκρότηση της Επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης διαφορών και αμφισβητήσεων.

5. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.

6. Διαγραφή ή μη οφειλής.

7. Έγκριση σκοπιμότητας των δαπανών για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων σε δημόσια σχολεία και άλλους χώρους του Δήμου Χαλανδρίου.

8. Έγκριση σκοπιμότητας δαπάνης για την ένταξη του 8ου Γυμνασίου Χαλανδρίου στο μουσικό εργαστήριο μάθησης σύγχρονης κιθάρας.

9. Έγκριση σκοπιμότητας δαπάνης για την πραγματοποίηση μουσικής εκδήλωσης για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Χαλανδρίου.

10. Έγκριση σκοπιμότητας για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 και έγκριση πίστωσης για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων.

11. Έγκριση σκοπιμότητας έκδοσης διμηνιαίου εντύπου – περιοδικού για την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των δημοτών, την ανάπτυξη της συμμετοχής τους σε δράσεις καθώς και της επικοινωνίας τους με το Δήμο Χαλανδρίου.

12. Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας του Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας – Προσχολικής Αγωγής – Προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής κ. Κωνσταντίνου Γερολυμάτου για τη συμμετοχή του στο Διεθνές Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής με θέμα: «Τρέχουσες Διεθνείς εξελίξεις στην Προσχολική Αγωγή: Πολιτικές & Έρευνα».

13. Προγραμματισμός – αίτημα πρόσληψης για Π.Α.γ.Ο. περιόδου 2016-2017.

14. Έγκριση υλοποίησης δημοτικού προγράμματος «Αθλητική Κατασκήνωση 2016».

15. Έγκριση σκοπιμότητας της προμήθειας τροφίμων για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Παιδείας, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς (Αθλητική Κατασκήνωση 2016) ποσού 14.876,63€.

16. Παραχώρηση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων.

17. Εξώδικος συμβιβασμός για αποζημίωση ιδιοκτήτη λόγω ρυμοτόμησης σύμφωνα με την 1/2005 πράξη εφαρμογής στην περιοχή Πάτημα ΙΙ στο Ο.Τ. 94, με αντικείμενο που υπερβαίνει το ποσό των τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ.

18. Έγκριση σκοπιμότητας για την εκτέλεση της προμήθειας ελαστικών οχημάτων & μηχανημάτων.

19. Έγκριση για παράταση παραχώρησης οχήματος από τον ΕΔΣΝΑ.

20. Έγκριση της μελέτης του έργου «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΣΑΧΑΛΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΣΕ ΚΑΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ» για υποβολή προς χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

21. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου με τίτλο: ‘’Έργα συντήρησης και επισκευών αθλητικών χώρων Δήμου Χαλανδρίου’’, Α.Μ. 5/2015.

22. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Επισκευές – Κατασκευές πεζοδρομίων και διόδων πρόσβασης ΑΜΕΑ στο Δήμο Χαλανδρίου», Α.Μ. 3/10.

23. Χορήγηση 2ης παράτασης περαίωσης εργασιών, του έργου «Συντήρηση διάφορων παιδικών χαρών και κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο Χαλανδρίου», Α.Μ. 5/2014.

24. Παραχώρηση μίας (1) θέσης στάθμευσης για το αναπηρικό αυτοκίνητο της κ. Σπυριδούλας Σπαταλά, Α.Μ.Ε.Α., απέναντι από την οικία της επί της οδού Υγείας αρ. 3, στο Δήμο Χαλανδρίου.

25. Έγκριση κυκλοφοριακής σύνδεσης και άδεια απότμησης πεζοδρομίου επί της οδού Αριστοτέλους (και Χαϊμαντά αρ. 31), Ο.Τ. 95, στο Δήμο Χαλανδρίου, για την ίδρυση υπαίθριου σταθμού δεκαπέντε αυτοκινήτων.

Κάτοικοι προσέφυγαν στο ΣτΕ για να μην γίνει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Αττικό ΆλσοςΌσο και να συγκινούμαστε και να ελπίζουμε, με το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στο οποίο ανταποκρίνονται χιλιάδες άνθρωποι σε διάφορες γωνιές της χώρας, η ξενοφοβία και η αντιδραστική- αντικοινωνική συμπεριφορά δεν λείπει επίσης…
47 κάτοικοι από τη Νέας Φιλοθέης και τα Τουρκοβούνια, πήγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και  ζητούν να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις για την εγκατάσταση μεταναστών σε ένα τριώροφο κτίριο στην περιοχή του Αττικού ‘Αλσους.
Ένα τριώροφο ιδιωτικό κτίριο στην γωνία Γεωργίου Μπάκου και Αθανασίου Καρπενησιώτη νοικιάστηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (γραφείο Ελλάδος) προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί πρόσφυγες.
Οι κάτοικοι, ισχυρίζονται πως είναι αντισυνταγματική (!!) και παράνομη η απόφαση του υπουργείου που προβλέπει τη σύσταση δομής φιλοξενίας αιτούντων εθελούσια επιστροφή στην περιοχή του Αττικού ‘Αλσους του Δήμου Αθηναίων, όπως και την απόφαση για να γίνει hot spot.
Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι οι υπουργικές αποφάσεις προσκρούουν στο άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασία του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, καθώς αλλάζει η χρήση του επίμαχου κτιρίου και μετατρέπεται από χρήση γενικής κατοικίας και γραφείων σε δομές φιλοξενίας μεταναστών, με αποτέλεσμα να επέρχεται αλλαγή προς το δυσμενέστερο, κάτι που δεν είναι ανεκτό, τόσο από το Σύνταγμα όσο και από τη νομολογία του ΣτΕ.
Στην προσφυγή αναφέρεται επίσης πως οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις παραβιάζουν τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης της περιοχής, καθώς επιτρέπει ξενώνες και ξενοδοχεία μέχρι 100, ενώ οι μετανάστες στο Αττικό ‘Αλσος θα ξεπεράσουν τον αριθμό αυτό, ενώ μια από τις αποφάσεις που ζητούν να ακυρωθεί εκδόθηκε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και για το λόγο αυτό είναι μη νόμιμη, καθώς η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα να εκδίδει αποφάσεις τέτοιου περιεχομένου.

http://www.hitandrun.gr

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ