Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΑΣ Γ. ΔΗΜΑΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ. ΑΛΛΗ ΦΩΝΗ ....


Παρέμβαση Δημαρά στην ΚΕΔΕ: Με αφήνει αδιάφορο το να καμώνομαι τον Δήμαρχο σε έναν χρεοκοπημένο Δήμο  "Δεν με ενδιαφέρουν οι δήθεν αγώνες και οι τάχα διεκδικήσεις για τα μάτια του κόσμου" είπε και επέμεινε σε κατασκήνωση έξω απο τη Βουλή


"Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι
Δεν ανέβηκα στο βήμα για να βγάλω λόγο με σκοπό να εισπράξω κάποια χειροκροτήματα, ή για να φανώ δυναμικός, αγωνιστής, επαναστάτης και άλλα σχετικά. Ούτε ανέβηκα απλώς και μόνον για να βγάλω ένα λόγο ώστε να δείξω στους συμπολίτες μου στον Δήμο Πατρέων, ότι κάνω κάτι για να διαμαρτυρηθώ για τον οικονομικό στραγγαλισμό της Αυτοδιοίκησης, με ό,τι αρνητικό ή καταστροφικό συνεπάγεται αυτός ο στραγγαλισμός στη λειτουργία του Δήμου και της πόλης και κατ’ επέκταση στη ζωή των πολιτών.
Ούτε επαναστάτης είμαι, ούτε δάφνες αγωνιστή διεκδικώ και πολύ περισσότερο δεν με ενδιαφέρουν οι δήθεν αγώνες και οι τάχα διεκδικήσεις για τα μάτια του κόσμου.
Γι αυτό, χωρίς κορώνες και μεγάλα λόγια και μιλώντας ως Δήμαρχος του τρίτου Δήμου της χώρας ο οποίος από τον άλλο μήνα κιόλας δεν θα έχει να πληρώσει ούτε τους εργαζομένους του, ένα έχω να πω: αν τώρα που το κλειδί μπαίνει στην κλειδαριά και ετοιμάζεται να σφαλίσει το λουκέτο των Δήμων, αν τώρα που η φτώχεια και η εξαθλίωση έχουν φωλιάσει σε χιλιάδες σπιτικά κάθε πόλης, αν ούτε και τώρα δεν βγούμε μπροστά διεκδικώντας πραγματικά, την ανατροπή της πολιτικής που οδηγεί στη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και στον αφανισμό της Αυτοδιοίκησης, τότε δεν είμαστε μόνον κακοί λειτουργοί της Αυτοδιοίκησης, αλλά γινόμαστε συνυπεύθυνοι στην καταστροφή της χώρας.
Έχοντας μόλις 20 μήνες στο τιμόνι του Δήμου Πατρέων και μη έχοντας να επιδείξω πολιτική καριέρα, με αφήνει παγερά αδιάφορο το να καμώνομαι τον Δήμαρχο σε έναν χρεοκοπημένο Δήμο και πρωτίστως σε μια εξαθλιωμένη κοινωνία.
Χωρίς να αμφισβητώ τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, αδυνατώ να αποδεχθώ ότι είναι δυνατόν να μιλάμε για διάσωση της χώρας όταν εξαθλιώνονται οι πολίτες της.
Νομίζω ότι δεν λέω τίποτε διαφορετικό από ότι έλεγαν προεκλογικά και τα κόμματα που στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση.
Δυστυχώς όμως, οι προεκλογικές δεσμεύσεις μεταφράστηκαν σε νέες πολιτικές λιτότητας, σε μια κοινωνία και μια Αυτοδιοίκηση ήδη εξουθενωμένη από μια σκληρή διετή λιτότητα. Όπως είπα και στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μου, όσο κι αν προσπαθήσεις είναι αδύνατον να μάθεις το γαϊδούρι του Χότζα να ζει τελείως νηστικό. Δυστυχώς, η τρόικα και η κυβέρνηση βάλθηκαν  να μας αποδείξουν ότι γίνεται. Ε, κάθε στοιχειωδώς νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει ότι ο θάνατος δεν είναι μακριά.
Το ερώτημα στο οποίο καλούμαστε να απαντήσουμε όλοι εδώ μέσα είναι ένα: ήρθαμε εδώ για να δείξουμε ότι κάτι κάνουμε, ή ήρθαμε πράγματι για να κάνουμε κάτι με σκοπό να αποτρέψουμε τον αφανισμό;
Ακούω με πολύ προσοχή τις απόψεις για κλείσιμο των Δήμων, για παράδοση των κλειδιών, για υποβολή παραιτήσεων. Τις ακούω με προσοχή και δεν απορρίπτω καμία. Προβληματίζομαι όμως, μήπως έτσι διευκολύνουμε τους εμπνευστές των μέτρων; Εν τέλει αν κλείσουμε τους Δήμους ποιος θα την πληρώσει; Οι πολίτες μας θα την πληρώσουν καθώς θα ζουν σε πόλεις που θα τις πνίξουν τα σκουπίδια, που θα είναι βυθισμένες στο σκοτάδι, που δεν θα λειτουργούν οι κοινωνικές τους δομές για να παρέχουν έστω και τη στοιχειώδη στήριξη στους συμπολίτες μας που πλήττονται βάναυσα από την οικονομική λεηλασία που υφίστανται. Αλήθεια, όπως είπα και στην ολομέλεια της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, τίνος τροϊκανού ή υπουργού το αυτί θα ιδρώσει επειδή τα σκουπίδια θα πνίξουν π.χ. τα Ζαρουχλέικα; Φοβάμαι μην επιλέξουμε ένα μέτρο για να διαμαρτυρηθούμε προς την κυβέρνηση, αλλά αυτό το μέτρο τελικώς πλήξει ακόμα περισσότερο τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας. Άλλωστε, το κλείσιμο των Δήμων, θα επέλθει αναγκαστικά, νομοτελειακά θα έλεγα, αν δεν αναθεωρηθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις.
Καταθέτω λοιπόν μια συγκεκριμένη πρόταση για τον τρόπο αντίδρασης μας, την οποία άλλωστε κατέθεσα και στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας. Προτείνω:
1.  Οι δημοτικές αρχές και τα δημοτικά συμβούλια να προχωρήσουμε σε διαμαρτυρία διαρκείας κατασκηνώνοντας στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή. Να μην φύγουμε από εκεί αν δεν μπει τέλος στον κατήφορο. Συμφωνώ με τις προτάσεις που μιλάνε για ηπιότερες μορφές κινητοποίησης, υπό τον όρο όμως ότι αν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου δεν έχουν αποδώσει το στόχο, που είναι η ακύρωση της απόφασης για την τελευταία περικοπή του 29%, τότε να προχωρήσουμε άνευ άλλου τινός στη συγκέντρωση διαρκείας στο Σύνταγμα.
2.  Να στείλουμε ενημερωτική επιστολή προς όλους τους Ευρωβουλευτές, με σκοπό τη διεθνοποίηση του προβλήματος. Παράλληλα, να υποβάλλουμε αίτημα, ώστε εκπρόσωπος της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης να παραστεί στο Ευρωκοινοβούλιο και να μιλήσει για να εξηγήσει την κατάσταση.
3.  Οι Έλληνες Αυτοδιοικητικοί που συμμετέχουν στην Επιτροπή Περιφερειών να θέσουν εκεί το θέμα και να ζητήσουν τη λήψη απόφασης συμπαράστασης προς την Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση.
4.  Να στείλουμε ενημερωτική επιστολή προς όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και να οργανώσουμε συσκέψεις κατά ΠΕΔ με τους βουλευτές της αντίστοιχης Περιφέρειας, με σκοπό να τους ζητήσουμε τη λήψη απόφασης από τη Βουλή που θα βάζει φραγμό στις περικοπές.
5.  Κάθε Δημοτική Αρχή και κάθε Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβουν πρωτοβουλία για ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας στην οποία αναφέρονται, με σκοπό τη δημιουργία ενός ισχυρού λαϊκού μετώπου που θα αντιδράσει στα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας. Να εξηγήσουμε στους συμπολίτες μας τι σημαίνει για τη ζωή τους και τη λειτουργία της πόλης τους, ο οικονομικός στραγγαλισμός της Αυτοδιοίκησης.
Όταν πρωτοδιατύπωσα την πρόταση για συγκέντρωση διαρκείας στο Σύνταγμα άκουσα και επικρίσεις ότι σκέφτομαι σαν ακτιβιστής. Όσο κι αν το σκέφτομαι δεν βλέπω κανένα κακό στον ακτιβισμό. Άλλωστε πάντα ο ακτιβισμός ήταν σε πλήρη αντίθεση και αντιπαράθεση με τις εξουσίες. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να αποφασίσουμε και μείς με πους είμαστε: με τις εξουσίες που σχεδιάζουν και υλοποιούν τις γνωστές καταστροφικές πολιτικές, ή με τους ακτιβιστές που προσπαθούν να απομακρύνουν την ταφόπλακα;
Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε έξω από τα δόντια, καθαρά και ξάστερα.
Ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι και όχι να δείξουμε ότι κάτι κάνουμε.
Ήρθε η ώρα να μπούμε μπροστά για να σταματήσουμε τον οδοστρωτήρα που ισοπεδώνει την ελληνική κοινωνία.
Να συναντηθούμε με τα εργατικά συνδικάτα, με τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων, με τις οργανώσεις της νεολαίας που τα όνειρά της έχουν ήδη μετατραπεί σε εφιάλτη και να συγκροτήσουμε ένα κίνημα που θα απαιτήσει αυτό που μόλις πριν τρεις μήνες μας υποσχέθηκαν: να μπει τέλος στο μνημόνιο και στην  πολιτική εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας. Αν δεν το κάνουμε, επαναλαμβάνω: δεν είμαστε απλώς κακοί λειτουργοί της Αυτοδιοίκησης, είμαστε συνυπεύθυνοι στην καταστροφή που συντελείται."


ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΒΟΥΤΣΗ

                                                                                  
               Αθήνα  30 Αυγούστου 2012
                                    Αρ. Πρωτ.:  154 
Ταχ. Δ/νση  : Λεωφ. Συγγρού 15-17
Ταχ. Κωδ.   : 117 43
Τηλέφωνο  : 2132063520,797


 
Fax            :2106984026
email:attikisynergasia@patt.gov.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣας κοινοποιούμε την επιστολή παραίτησης και αντικατάστασης που έστειλε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Παράταξης «Αττική Συνεργασία – Όχι στο Μνημόνιο Ν. Βούτσης στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

¨ Αγαπητέ κε Πρόεδρε σας γνωστοποιώ ότι παραιτούμαι από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου, γιατί εδώ και δυόμισι μήνες ως εκλεγμένος βουλευτής Α΄ Αθηνών έχω επωμιστεί τα ιδιαίτερα καθήκοντα του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ που είναι πλέον αξιωματική αντιπολίτευση.

Είναι ανθρωπίνως αδύνατον να συνδυάσω με την ελάχιστη απαιτούμενη επάρκεια τα καθήκοντά μου στη Βουλή, με αυτά ως επικεφαλής της Παράταξής μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής του οποίου προεδρεύετε. Η κατά νόμο αντικαταστάτριά μου θα είναι η Ερμίνα Κυπριανίδου, που ήταν πρώτη στην ψηφοφορία στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας. Ο συνάδελφος Δημήτρης Τσουκαλάς θα είναι για το αμέσως προσεχές διάστημα δηλαδή μέχρι τέλος του 2012 επικεφαλής της Παράταξής μας, η οποία μάλιστα εδώ και καιρό έχει μπει σε διαδικασία ενοποιητικής ανασύνθεσης και με άλλα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Σας ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι να συνεχίσετε εσείς και όλο το Περιφερειακό Συμβούλιο με τις καλύτερες προοπτικές το βαρύ έργο που έχετε αναλάβει σε συνθήκες παρατεταμένης και επώδυνης κρίσης για το λαό μας αλλά και για τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όλα τα επίπεδα.

Με εκτίμηση και συναδελφικούς χαιρετισμούς

Νίκος Βούτσης"Γδάρτες ονείρων"...

"Όλα τα ωραία τελειώνουν γρήγορα..."
ΣΟΦΟΤΑΤΗ παρατήρηση...
Στο θέμα μας, όμως, εκτός από "ωραίο", ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ θα έλεγα, το γεγονός ήταν ΚΑΙ  βιοποριστικό. ΚΥΡΙΩΣ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΟ.

Την Τετάρτη, λοιπόν, τελείωσε το ΟΜΟΡΦΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ της σύμβασης, ή, καλύτερα, των ασφαλιστικών μέτρων του συμβασιούχου Μ.Ε. που εργαζόταν για χρόνια στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου. Έλαβε τέλος το ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ θα λέμε από εδώ και πέρα, έτσι όπως οι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ - ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ το έχουν πλέον καταντήσει

Ένας "συμβασιούχος" που ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ δεν είχε με την έννοια του όρου...

Ένας συμβασιούχος που έβγαζε δουλειά. Έφερνε εις πέρας με επιτυχία Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΤΕΘΕΙ...

Ένας συμβασιούχος που εργαζόταν σκεπτόμενος μόνο το έργο που είχε να επιτελέσει και όχι την ημερομηνία λήξης της σύμβασής του...

Ένας συμβασιούχος που ΑΓΟΓΓΥΣΤΑ αναλάμβανε ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. 
Αγόγγυστα ΕΠΙΖΗΤΟΥΣΕ να αναλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο φόρτο εργασίας.
Αγόγγυστα και ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ, ήταν "το παιδί για όλες τις δουλειές", με την καλή έννοια της φράσης...Γιατί έκανε όλες τις δουλειές...
Η λέξη που του ήταν άγνωστη ήταν το "ΟΧΙ". Και φυσικά ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ. Πραγματικά, ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.

Δυστυχώς, το Δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν τα ασφαλιστικά μέτρα και θα πρέπει να σταματήσει να εργάζεται. Έτσι απλά...
Διαφωνώ 100% με το σκεπτικό της απόφασης...Διαφωνεί και όποιος άλλος διάβασε την απόφαση...
Δεν θα ήθελα, όμως,  να τη σχολιάσω. Άλλωστε...πρόκειται για απόφαση της Δικαιοσύνης...

Απλά θα ήθελα,
μέσα από το χώρο αυτό που μου παραχωρεί ο ιδιοκτήτης του blog (και με την ευκαιρία που μου δίνεται τώρα, θα ήθελα ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ και να του πω ότι ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ BLOG) να εκφράζω ΑΝΕΜΠΟΔΙΣΤΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΑ την άποψή μου,
να ρωτήσω :

Ο άνθρωπος αυτός, είχε σύμβαση επί 10 συναπτά έτη στο Δήμο μας...10 συναπτά έτη...ΔΕΝ κατάφερε να γίνει "Αορίστου Χρόνου" με το Π.Δ. 164/2004 του Παυλόπουλου, για λόγους...που μόνο ο Νομοθέτης γνωρίζει...

1. Πού θα βρει δουλειά τώρα ο...μόνιμος ΠΡΩΗΝ συμβασιούχος;
2. Δεν υπάρχει καμία πρόνοια, κανένα σχέδιο για αυτόν τον ΙΚΑΝΟΤΑΤΟ και ΑΞΙΟ συμβασιούχο;
(Εντάξει, δεν το γράφω αυτό για να γελάσουμε ούτε γεννήθηκα χθες... απλά εκφράζω την αγωνία μου και την απορία μου)

Και το καραβάνι χωρίς προορισμό και χωρίς σχέδιο δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΕΣΑΕΙ...Είτε ονομάζεται συμβασιούχος είτε stage είτε υπάλληλος Μ.Κ.Ο. είτε ενοικιαζόμενος είτε...είτε..., η ιστορία θα του αποδίδει ένα και μοναδικό χαρακτηρισμό : ΟΜΗΡΟΣ.
Ας μη γελιέται κανένας...Οι όμηροι θα κάνουν πάντα τη δουλειά αυτών που νομοθετούν με κάποιο σκοπό στη χώρα μας...Όχι, πάντως, για το καλό της κοινωνίας...

Θα ήθελα να πω πολλά γι' αυτόν τον άνθρωπο με τον οποίο ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ να εργάζομαι μαζί του για πολλά χρόνια.
Επειδή όμως δεν είναι σωστό να καταχραστώ το χώρο αλλά και την αντοχή και την υπομονή  του αναγνώστη να διαβάζει ιστορίες, απλά θα γράψω :

Φίλε, σε ευχαριστούμε για όσα μάθαμε ΟΛΟΙ από εσένα. Για όσα μας δίδαξες και για όσα έδειξες ότι θα πρέπει να διδάσκονται στις δημόσιες υπηρεσίες.

Τέλος, επειδή μου αρέσει να είμαι δίκαιος - έτσι μου έμαθε ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου - δε θα παραλείψω να σχολιάσω και τη στάση της σημερινής διοίκησης του Πολιτιστικού Κέντρου, η οποία υποστήριξε με σθένος τον συνάδελφο σε όλες τους τις..."δικαστικές περιπέτειες". Αποτέλεσε πραγματικά ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ σύμμαχο (πέρα από τη Διεύθυνση και τους εργαζόμενους) στη διαδρομή αυτή του συμβασιούχου.
Τέλος ΟΧΙ καλό, όλα καλά, όμως, εύχομαι στον συνάδελφο.

Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης


ΑΜΑΝ ΘΑΡΡΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ .... (ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ!)

Ο άνθρωπος αυτός έχει πραγματική άγνοια κινδύνου.

Όχι παπάτζες!

Μιλάμε για άτομο το οποίο είναι εντελώς καμένο.

Καλά ρε φίλε, δεν ήξερες, δεν ρώταγες;;;;

Κάνε κλικ παρακάτω για να δείτε τι έκανε το άτομο!Να ένας αληθινός και χρήσιμος μαχητικός Δήμαρχος!


Αφιερωμένο σε όσους Έλληνες Δημάρχους δεν είχαν χτες την αποφασιστικότητα και το δυναμισμό, να διαμαρτυρηθούν για τις καταστροφικές περικοπές στην κρατική επιχορήγηση, κλείνοντας έστω για μια μέρα εντελώς τους Δήμους τους, πριν τους κλείσει οριστικά η τρόικα. Πριν τους κάνει διακοσμητικούς, αυτούς και τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σε όσους αισθάνονται υπηρέτες και εξαρτήματα των κυβερνήσεων και όχι των αναγκών των δημοτών τους. Τις επιπτώσεις των περικοπών θα τις ζήσουμε όλοι μας, μέσα από τα Σχολεία, την καθαριότητα, το πράσινο, τους δρόμους, τις κοινωνικές παροχές, με επακόλουθα τις "αναγκαίες" αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και τους φόρους.


Το άρθρο αυτό το είχαμε δημοσιεύσει πρόσφατα, αλλά σήμερα είναι ακόμη περισσότερο επίκαιρο και διδακτικό.Τέτοιοι Δήμαρχοι υπάρχουν ευτυχώςκαι στην Ελλάδα. Ελάχιστοι όμως δυστυχώς. HalandriPedia

Τον έχουν αποκαλέσει «Ρομπέν των Φτωχών» και πριν από μία εβδομάδα ξεσήκωσε για πολλοστή φορά αντιδράσεις για την κίνηση του να ηγηθεί επιδρομής σε σούπερ-μάρκετ, προκειμένου να μοιράσει τα τρόφιμα σε άπορους. Ο λόγος για τον 60χρονο δήμαρχο της αυτόνομης κοινότητας Μαριναλέδα στην Ισπανία, ο οποίος εδώ και 31χρόνια έχει δημιουργήσει μία «ουτοπία για την ειρήνη», όπως λέει ο ίδιος.

Στη Μαριναλέδα, μία πόλη περίπου 3.000 κατοίκων στην Ανδαλουσία, όλοι οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση στα αγαθά κοινής ωφέλειας. Δεν υπάρχει αστυνομία, παρά μόνο ένας δικαστής για να επιλύει τις όποιες διαφορές…

Ο Χουάν Μανουέλ Σάντσεθ Γκορντίγιο εξελέγη δήμαρχος της Μαριναλέδα τον Απρίλιο του 1979, ως αντιπρόσωπος της «Κολεκτίβας Ενωμένων Εργατών» και από το 2009 είναι βουλευτής της Ενωμένης Αριστεράς στο τοπικό κοινοβούλιο της Ανδαλουσίας.

«Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε. Στον 21ο αιώνα αυτό είναι ντροπή!» δήλωσε ο επαναστάτης δήμαρχος, όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν φοβάται πως μπορεί να συλληφθεί, παρά το γεγονός ότι χαίρει βουλευτικής ασυλίας. «Δε με πειράζει ακόμη και αν αρθεί. Εδώ είμαι, ας έρθουν να με συλλάβουν», απάντησε.

Ο δήμαρχος της Μαριναλέδα ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει μία πορεία κατά μήκος της Ανδαλουσίας, που θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες, προκειμένου να ξεσηκώσει τον κόσμο ενάντια στα μέτρα λιτότητας που επιβάλει η κυβέρνηση Ραχόι. Σκοπός του είναι να πάρει με το μέρος του και άλλους ηγέτες της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ανδαλουσία, που αποτελεί την περιοχή με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας (33%) σε όλη την Ισπανία.

«Λένε πως εγώ είμαι επικίνδυνος… Οι τραπεζίτες δεν είναι επικίνδυνοι;» δηλώνει ο Χουάν Μανουέλ Σάντσεθ Γκορντίγιο.

http://exelixeis.gr/


marinaleda


Από το Halandri Pedia

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *