Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΑΥΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ" ΜΕ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙΤώρα πες με γκρινιάρη, πες με μαλάκα, πες με ό,τι θες αλλά το δικό μου μυαλό αυτό δεν το χωράει.

Όπως και δεν χωράει το ότι είμαι ουσιαστικά ο μόνος που βλέπει το παράλογο ή για να είμαι ακριβής ο μόνος που το λέει φανερά, γιατί από πίσω όλοι  τα λέτε αλλά κάνετε τις κότες τις διπλολειράτες.

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΤΗΣ ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ "ΠΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:

1. Εκεί που ο δήμος επιδοτείται γενναία από τα ΕΣΠΑ  για να κάνει κοινωνική πολιτική ζητάει από εσένα να τσοντάρεις .... μακαρόνια. ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

ΝΑ ΔΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ:
 Έκκληση για Ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χαλανδρίου.

Και στεγάζει τις δράσεις σε ένα κτίριο στο οποίο δίνειΣ - ΕΣΥ ΔΙΝΕΙΣ - 5500 ευρώ τον μήνα που αφού σου είπανε ότι είναι σκάνδαλο ότι νοικιάζεται, ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ διότι ...... (ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΗ!)

Και ενέκρινε ήδη - η πλειοψηφία - την παράταση της σύμβαση με την εταιρία που διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ.
ΔΗΛΑΔΗ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΟΥΡΑΣΗ, τις μνημονιακές πολιτικές φιλανθρωπίας, που βέβαια πριν να γίνει διοίκηση η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ κατακεραύνωνε.

2. Εκεί που ο δήμος έχει εδώ και δύο δεκαετίες οργανωμένη δομή παροχής υπηρεσιών υγείας σε ανασφάλιστους (ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ) τα αποδυναμώνει για να κάνουν αυτοί που κλήθηκαν να τα ενισχύσουν και να τα δυναμώσουν ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ, δικά τους, εξωθεσμικά ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ "για να μην έχουν έλεγχο πάνω από το κεφάλι τους" λέει.
(δηλαδή έλεγχο από το δημοτικό συμβούλιο και τους εκλεγμένους εκπροσώπους σου).

Και πάλι βέβαια χρησιμοποιεί "εθελοντές" που δεν πληρώνονται - λέει - αλλά όλοι ξέρουν ότι δεν ισχύει αυτό και ότι από πίσω υποκρύπτεται η ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΟΙΜΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΣΕ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ για να έχουν ιατρείο με αντάλλαγμα .... την παροχή υπηρεσιών "σε όλους τους μετανάστες" (ρωτήστε κανένα γιατρό που πληρώνει τα έξοδα και τους φόρους για να έχει ιατρείο να σας το εξηγήσει καλύτερα).
Όλοι οι μετανάστες λοιπόν να έλθουν στο Χαλάνδρι για να τους περιθάλψουμε. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Θα τα στεγάσει λοιπόν στα ΔΙΚΑ ΣΟΥ δημοτικά ιατρεία, που ΕΣΥ πληρώνεις τα έξοδα λειτουργίας τους, που όμως δεν θα μπορείς να τα ελέγχεις μέσα από τους δημοκρατικούς θεσμούς , εκτός αν "γραφτείς" στην "παράταξη" - αν όμως σε θέλουν. (Σε θέλουν μόνο αν δηλώσεις ότι δεν θα ξανανοίξεις το στόμα σου και θα κάνεις ότι σου λένε οι ηγετικοί - ΖΗΤΩ Ο ΣΤΑΛΙΝ).

Δηλαδή θέλουν να πληρώνεις (έμμεσα) αλλά να μην έχεις ΕΛΕΓΚΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και να ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ σαν ραγιάς την εξουσία. Η υπόκλιση σου όμως να γίνεται αριστερά, όχι δεξιά όπως παλιότερα.

3. Στα ΚΑΠΗ χώρος που πληρώνεις για την κάλυψη αναγκών της τρίτης ηλικίας "περισσεύει" για να παραχωρείται χωρίς αντίτιμο και χωρίς διαδικασίες σε κολλητούς να ανοίγουν μαγαζιά "για κοινωνικούς λόγους".
Τα έξοδα των μαγαζιών τους - φως, νερό, τηλέφωνο, internet, νοίκι κλπ - τα ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΕΣΥ.
Κατά τα άλλα η καργαριστερά δεν κάνει ρουσφέτια σε ημετέρους.

4. Κάθε βδομάδα έρχονται εδώ "παραγωγοί" και πουλάνε την πραμάτεια τους, αποδυναμώνοντας την τοπική αγορά, υπό τις ευλογίες των εκλεγμένων, εντεταλμένων προστατών της, εξαντλώντας τις αντοχές του μανάβη της γειτονιάς, του μικρομάγαζου, χωρίς βέβαια ΑΛΛΟΥΣ μεσάζοντες, με μοναδικό μεσάζοντα ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ η οποία σε φακελώνει για να σου πουλάνε φακές και κρασί.
Η κλειστή παράταξη που δεν δέχεται να συλλειτουργεί με άλλους και κάνει face control στα μέλη που δέχεται, μοιράζοντας πιστοποιητικά καργαριστεροσύνης, την ώρα που εφαρμόζει ως διοίκηση πρακτικές ΣΤΑΛΙΝΙΚΗΣ ΜΟΝΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ και στέλνοντας κάθε αντίθετη φωνή .... για ξύδια.

(Πρόσφατα ήπια κόκκινο κρασί χωρίς μεσάζοντες και επειδή κάτι ξέρω από κρασιά απλά γύρισα σε αυτόν που μου το έφερε το μισοάδειο πλαστικό μπουκάλι για να το δει να χρωματίζεται έντονα από την καραμπογιά).

ΖΗΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ, Ο ΨΕΥΤΟΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΛΙΚΑΣ!

ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Η αριστερά όμως θέλει ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ!

ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΚΤΙΡΙΩΝ: ΜΙΑ ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΙΣΤΟΡΑ (ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΘ' ΗΜΑΣ)

Κουρουμπλής: Πληρώνουμε 4εκατ. ευρώ το χρόνο για υπηρεσία με 15 άτομα

 Κουρουμπλής: Πληρώνουμε 4εκατ. ευρώ το χρόνο για υπηρεσία με 15 άτομα

Ο νέος υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου, Μάνου Νιφλή και αποκάλυψε ότι το υπουργείο πληρώνει 4 εκατ. Ευρώ το χρόνο για ένα κτίριο 32.000 τετραγωνικών που στεγάζει 15 άτομα.
«Έδωσα ένα μήνυμα χθες σε κάποιους ότι τώρα υπουργός είμαι εγώ. Σε όλα αυτά τα συμφέροντα που έχουν αλωνίσει αυτόν τον χώρο τόσα χρόνια. Το Εθνικό σύστημα είναι γερασμένο», σχολίασε και ένας από τους λόγους που αναγκάστηκε να το πει είναι η παρακάτω αποκάλυψη που έκανε:
«3,5 με 4 εκατομμύρια τον χρόνο πληρώνουμε για ένα κτίριο 32.000 τετραγωνικών μέτρων όπου στεγάζεται μια υπηρεσία 15 υπαλλήλων. Εγώ δεν λέω ότι είχε κάποιον λόγο κανένας, αλλά οι συμβάσεις. Η ιστορία του ΤΑΙΠΕΔ θα πρέπει να ανοίξει. Το πούλησε το ΤΑΙΠΕΔ το κτίριο αυτό σε μία τράπεζα, με δέσμευση να το νοικιάζουμε για 30 χρόνια, με 4 εκατ. ευρώ και τη συντήρηση δική μας».
«Θα αποδειχθούμε πάρα πολύ ικανοί και ας είμαστε νέοι στην κυβέρνηση. Ούτε αυτοκτονικές τάσεις έχουμε, ούτε λιγότερη αγάπη για τον τόπο, είπε μεταξύ άλλων ο Π. Κουρουμπλής και πρόσθεσε:
«Θα ήταν πολιτικός τυχοδιωκτισμός να έχεις την ευθύνη μιας χώρας και να έχεις τη λογική του τσαμπουκά».

ΠΗΓΗ: enicos.gr

ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΑΓΓΕΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΛΥΑΜε αιτιολόγηση ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ο παραιτηθείς (τέως) Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Μ. Αγγέλακας, την τελευταία μέρα πριν "την κάνει" και έχοντας εξαντλήσει μέχρι δευτερολέπτου τις νόμιμες προθεσμίες απέρριψε την ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ προσφυγή της παράταξης "ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ" σχετικά με τον τρόπο που συγκροτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης ΦΛΥΑ Α.Ε..

Θυμίζουμε ότι ο υποτιθέμενος "εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης"  στο Δ.Σ. της ΦΛΥΑ ΑΕ προτάθηκε από την διοίκηση και Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

Όμως το τοπικό κατεστημένο, η τοπική διαπλοκή των "κολλητών", εκ της εφορίας και των νταραβεριών της προερχόμενο και σε εξυπηρετήσεις αναμεταξύ τους βασιζόμενο και αλληλοτροφοδοτούμενο, λειτουργεί πάντα ατσαλάκωτο από τις μεταβολές παρά τους σκηνοθετημένους μεταξύ τους σκυλοκαβγάδες.
Διότι ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.

Άλλωστε αυτά είχαν συμφωνηθεί και υλοποιήθηκαν κατά κεραία μεταξύ δεξιάς και καργαριστεράς.

Εδώ έφτασε ο νέος Δήμαρχος να μιλάει σε συνεντεύξεις του για "τον οικονομικά τακτοποιημένο" δήμο που του παρέδωσε ο Κουράσης, η ΦΛΥΑ μας μάρανε θα πεις.

Διαβάστε τις αστείες αιτιολογήσεις του κ. Αγγέλακα στην απόρριψη:

1. Η πρόταση - για εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης -  εγκρίθηκε λέει από την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. (του συνόλου δηλαδή των μελών του δημοτικού συμβουλίου - και όχι της αντιπολίτευσης).

Μα αν ίσχυε αυτό, αν αυτή ήταν η πρόθεση του νόμου όταν προέβλεπε την παρουσία της αντιπολίτευσης σε όργανα ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - και η πλειοψηφία καθόριζε στα όργανα την εκπροσώπηση της μειοψηφίας - θα είχαμε την απόλυτη  επικύρωση της  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΉΣ προσώπων με την εξουσία.

2. Δεν υπήρξε πρόταση από άλλη παράταξη της αντιπολίτευσης για ΑΙΡΕΤΟ λέει ο Αγγέλακας.
Δηλαδή αν υπήρχε και η πλειοψηφία εξέλεγε τον εκλεκτό της θα είχε νομιμοποιηθεί αυτή η διαδικασία πολιτικού νταραβεριού;
Υπήρξε όμως για μη αιρετό. Και το πρόβλημα δεν ήταν στην συμμετοχή του Ανδρεόπουλου για να κοντραριστεί σε ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ επίπεδο.

ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ. Διότι αν υπήρχε πιο διευρυμένη εκπροσώπηση δεν θα έλεγε κανείς να μην συμμετέχει ΚΑΙ ο Ανδρεόπουλος, δεν θα είχαμε τέτοιο δικαίωμα.

Και αν έκανε τον κόπο ο κος Αγγέλακας να εξετάσει τα στοιχεία που του στείλαμε συννημένα με την προσφυγή  (πρακτικό Δ.Σ., ηχογραφημένα πρακτικά) αντί να κάνει ρουσφετάκια στον Ρούσσο επί του ασφαλούς, θα ΜΕΤΡΑΓΕ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ.

Και θα έβλεπε ότι η πρόταση ΔΕΝ  ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

Διότι στο δημοτικό συμβούλιο ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ παρατάξεις όπως λέει ο k. Αγγέλακας ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ! Και επί των παρόντων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης δεν συγκέντρωσε η πρόταση την πλειοψηφία.

Και εμείς επιμένουμε: Η "εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης" πρέπει να έχει την εμπιστοσύνη της αντιπολίτευσης όχι της πλειοψηφίας στις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ (στα σοβιέτ ήταν αλλιώς βέβαια τα πράγματα).

3. Είναι λέει  "γενικόλογος και αόριστος" ο ισχυρισμός μας ότι η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ και η ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ δεν πρότειναν ΕΠΙΣΗΜΑ κανέναν για να συμμετέχει στο Δ.Σ. της ΦΛΥA.

Και για την Φιλοζωική δεν θα πούμε γιατί πραγματικά δεν ξέρουμε αλλά την προσφυγή μας την υπογράφει και ο Λέρτας ο οποίος τυχαίνει να είναι και ο Ταμίας της Ένωσης Γονέων και ΓΝΩΡΙΖΕΙ ότι ποτέ δεν συνεκλήθη το Δ.Σ. της Ένωσης για ορισμό εκπροσώπου στο Δ.Σ. της ΦΛΥΑ Α.Ε.

Αν συνεκλήθη παρακαλούμε να δούμε το πρακτικό. 

Αλλά βέβαια ο κ. Αγγέλακας δεν εξέτασε την υπόθεση.
Είχε λάβει την εντολή να την απορρίψει.


ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ΞΥΔΙ!
ΑΝΤΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΕΠΙΣΗΣ!

Ο ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΙΤΤΑ ΤΟΥ


ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΓΛΑΝΙ, ΤΑΓΜΑΤΑΛΗΤΗ, ΔΟΣΙΛΟΓΕ, ΤΣΟΥΤΣΕ ....


 


Αυτός είναι μέλος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.
Και από ότι γράφεται είναι και υπεύθυνος τομέα.
Κεντρικό στέλεχος!

Αυτός το Γερμανόδουλο ξερατό, εχθές είχε πιάσει θέση στην εξέδρα του διαδικτύου και παρακολουθώντας το ματς της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ με τον "κακό μπάτσο" της Ευροδομής κραύγαζε - ο ταγματαλήτης "ΓΕΡΟΥΝ ΓΕΡΑ ΣΠΑΣΤΟΥ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ" και πανηγύριζε "ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣΗΣΕ".

ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΕΩ:

ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!


Διότι είναι άλλο πράγμα να κάνεις κριτική και άλλο πράγμα να παρακαλάς την αποτυχία της κυβέρνησης να υλοποιήσει την εντολή του λαού.

ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΡΕ ΡΟΥΦΙΑΝΕ!

 

Αδωνο-φευγόμετρο! (άντε, πότε θα το γιορτάσουμε??)


Ακόμη δεν έφυγε το Άδωνης;

Η «ξινίλα» του Ντάισελμπλουμ μετά τη σφαλιάρα Βαρουφάκη (βίντεο)

Έτσι διαπραγματεύονται Μπουμπούκο…

Εντύπωση προκάλεσε ο μορφασμός του Γερούν Ντάισελμπλουμ όταν η μεταφράστρια του μετέφερε την δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν συνεργάζεται με την τρόικα.


http://olympia.gr/

Ο ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΟΥΦΑΣ (ΦΟΤ) ΚΟΒΕΙ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΝ ΠΙΤΤΑ ΤΟΥ


ΕΔΣΝΑ: Για την παράνομη μεταφορά απορριμμάτων του δήμου Τρίπολης στο ΧΥΤΑ ΦυλήςΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ      
ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΕΔΣΝΑ)
ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Να ακυρωθεί άμεσα η παράνομη απόφαση μεταφοράς απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης στο ΧΥΤΑ Φυλής
Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ, στη συνεδρίαση της  30.1.2015, εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεσή της στην μεθόδευση των απερχόμενων Γενικών Γραμματέων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιουνίου, για την μεταφορά απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης στο ΧΥΤΑ Φυλής.
Η απόφαση αυτή είναι προκλητική, δεδομένου ότι οι τέως Γενικοί Γραμματείς πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση, τη στιγμή που αποχαιρετούσαν τα αξιώματά τους, χωρίς να έχουν καμία εντολή από την νέα Κυβέρνηση. Αυτοί που δεν μπόρεσαν επί σειρά ετών να επιλύσουν το πρόβλημα διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, εμφανίζονται σήμερα ως δήθεν Σωτήρες, επιδιώκοντας να δώσουν μία καταφανέστατα παράνομη λύση στο πρόβλημα.
Πρόκειται για μία προδήλως παράνομη απόφαση, η οποία αντίκειται στον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων, εκδόθηκε από αναρμοδίους, χωρίς καμία νομοθετική εξουσιοδότηση, και βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την εκπεφρασμένη βούληση της Διοίκησης του ΕΔΣΝΑ και του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ καταγγέλλει την μεθόδευση αυτή και ζητά την άμεση ακύρωση των αποφάσεων. Καλεί δε τους αρμοδίους να δώσουν νόμιμη λύση στο πρόβλημα του Δήμου Τρίπολης, εντός των ορίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο ΤΖΟΣΕΦ ΣΤΙΓΚΛΙΤΖ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ.


Toussaint, Eric

Ο Ερίκ Τουσέν σημειώνει: Ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, βραβείο της Σουηδικής Τράπεζας για τις οικονομικές επιστήμες στη μνήμη του Άλφρεντ Νόμπελ το 2001, (...) προσφέρει ισχυρά επιχειρήματα σε εκείνους που πρεσβεύουν την αναστολή της αποπληρωμής των δημόσιων χρεών. Από τότε που η Ευρωπαϊκή Ένωση πλήττεται κατά μέτωπο από τη κρίση του χρέους και πολλές χώρες στραγγαλίζονται από τους πιστωτές, εμφανίζεται στον ορίζοντα η προοπτική της παύσης πληρωμών. Η πλειοψηφία δεξιών και αριστερών οικονομολόγων εκτιμά ότι πρέπει να αποφευχθεί η διακοπή εξόφλησης του χρέους. Οι πιστώσεις που χορηγήθηκαν επειγόντως από τη Τρόικα στην Ελλάδα (Μάης 2010), στην Ιρλανδία (Νοέμβρης 2010), στη Πορτογαλία (Μάης 2011) και στη Κύπρο (Μάρτης 2013) χορηγήθηκαν με το πρόσχημα ότι έπρεπε να αποφευχθεί η στάση πληρωμών που θα είχε, όπως έλεγαν, καταστροφικές συνέπειες για τους πληθυσμούς των παραπάνω χωρών. Ωστόσο, βρίσκουμε σε πολλές οικονομικές έρευνες ισχυρά επιχειρήματα υπέρ της απόφασης αναστολής της αποπληρωμής του χρέους. Επιπλέον, σήμερα, είναι δύσκολο να αρνηθούμε ότι οι όροι που συνδέονται με αυτές τις πιστώσεις συνδυαζόμενοι με την αύξηση του χρέους έχουν δραματικές συνέπειες για τους λαούς, αρχής γενομένης από τον ελληνικό λαό. Έχει έλθει λοιπόν η ώρα να κατανοήσουμε ότι η αναστολή της αποπληρωμής του χρέους μπορεί να αποτελέσει μια δίκαιη επιλογή.

Ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, βραβείο της Σουηδικής Τράπεζας για τις οικονομικές επιστήμες στη μνήμη του Άλφρεντ Νόμπελ το 2001, πρόεδρος του συμβουλίου οικονομολόγων του προέδρου Μπιλ Κλίντον από το 1995 μέχρι το 1997, κύριος οικονομολόγος και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας από το 1997 μέχρι το 2000, προσφέρει ισχυρά επιχειρήματα σε εκείνους που πρεσβεύουν την αναστολή της αποπληρωμής των δημόσιων χρεών. Σε ένα συλλογικό βιβλίο (1) που δημοσιεύτηκε το 2010 από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, υποστηρίζει ότι η Ρωσία το 1998 και η Αργεντινή κατά τη δεκαετία του 2000 απέδειξαν ότι η μονομερής αναστολή της αποπληρωμής του χρέους μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για τις χώρες που παίρνουν αυτή την απόφαση: «Τόσο η θεωρία όσο και η πρακτική βεβαιώνουν ότι η απειλή περί κλεισίματος της στρόφιγγας ήταν πιθανόν υπερβολική» (σελ. 48).